بررسی مقایسه ای میزان گیر دو سمان زینک فسفات و پلی کربوکسیلات به مواد سازنده تاجی، آمالگام، کامپوزیت، آلیاژ ریختگی و کورمکس دو

پیام:
چکیده:
سابقه و هدف
حجم بالایی از فعالیتهای دندانپزشکی با پروتز ثابت مرتبط است. دوام و بقاء این درمانها به عوامل متعددی مانند داشتن گیر، انتخاب سمان مناسب، نوع آلیاژ ریختگی رستوریشن و مواد بازسازی کننده تاج ارتباط دارد. هدف از این مطالعه مقایسه گیر دو سمان زینک فسفات و پلی کربوکسیلات به مواد سازنده تاج معمول شامل آمالگام، کامپوزیت، آلیاژ ریختگی و کورمکس دو بود.
مواد و روش ها
در این مطالعه تجربی آزمایشگاهی از هر کدام از مواد سازنده تاجی آمالگام، کامپوزیت، آلیاژ ریختگی و کورمکس دو 20 عدد استوانه به ابعاد mm 6×6 تهیه و آمادهسازی دندانها با استفاده از توربین پس از مانت کردن آنها انجام شد. برای تهیه سیلندرهای جایگزین روکش 100 عدد سیلندر با استفاده از شمش های آلیاژ ریختگی بیس متال با قطر خارجی mm 12، ارتفاع mm 6 با سوراخی در وسط با قطر mm 1/6 آماده شد. همچنین 10 استوانه از هر ماده با سمان زینک فسفات و 10 استوانه دیگر با سمان پلی کربوکسیلات در داخل سیلندرهای جایگزین روکش سمان شدند. پس از آن نمونه ها زیر دستگاه پرس هیدرولیک قرار گرفته و میزان نیروی لازم جهت خروج استوانه ها از داخل سیلندرها اندازهگیری شد. سپس اطلاعات بدست آمده جهت بررسی آماری ثبت شدند. اطلاعات بدست آمده توسط نرم افزار SPSS و آزمونهای آماری تحلیل واریانس عاملی و دانکن مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ها
نتایج نشان دادند میانگین گیر سمان زینک فسفات به نمونه های آلیاژ ریختگی، آمالگام، کامپوزیت، کورمکس دو و دندان به ترتیب: 5±77، 5±71، 4±37، 2±32 و 2±24 مگاپاسکال بود. همچنین میانگین گیر سمان پلیکربوکسیلات به دندان، آمالگام، آلیاژ ریختگی، کامپوزیت و کورمکس دو به ترتیب 3±37، 6±32، 4±22، 1±10 و 1±8 مگاپاسکال بود. براساس آزمون آنالیز واریانس تفاوت بین میانگین گیر دو سمان زینگ فسفات و پلی کربوکسیلات به جز در مورد گیر سمان پلی کربوکسیلات به کامپوزیت و کورمکس دو از نظر آماری معنیدار بود (001/0P<).
نتیجه گیری
این مطالعه نشان داد در مقایسه میانگین گیر سمان زینک فسفات و پلیکربوکسیلات به 5 ماده سازنده تاج، گیر سمان پلیکربوکسیلات به جز نمونه های دندانی در سایر موارد از زینک فسفات کمتر میباشد که میتواند به دلیل خصوصیات استحکام فشاری و ضریب الاستیسیته پایینتر این سمان باشد. بیشتر بودن میزان گیر سمان پلی کربوکسیلات به دندان میتواند به دلیل ایجاد اتصال شیمیایی و استحکام باند قویتر باشد. همچنین در نتایج مشاهده شد آلیاژ ریختگی نسبت به آمالگام گیر بیشتری ایجاد نموده، همچنین گیر آمالگام نسبت به کامپوزیت و کورمکس دو زیادتر بوده، که این امر میتواند به دلیل بالاتر بودن استحکام آمالگام نسبت به کامپوزیت باشد.
زبان:
فارسی
صفحات:
463 تا 468
لینک کوتاه:
magiran.com/p481507 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!