مقایسه تاثیر سه نوع موسیقی روی سلول های ایمنی مبتلایان به رینیت آلرژیک

پیام:
چکیده:
زمینه و هدف
سال هاست ثابت گردیده موسیقی بر فشار خون، ضربان قلب، سیستم تنفس و عملکردهای دگر بدن موثر است تاثیر موسیقی بر سیستم ایمنی نیز در برخی پژوهش ها ذکر گردیده است چون تاثیر موسیقی بر سیستم ایمنی در ایران تاکنون مورد بررسی قرار نگرفته است این پژوهش به منظور انجام گردید. تعیین تاثیر سه نوع موسیقی بر روی سلولهای ایمنی مبتلایان به رینیت آلرژیک انجام گرفت.
روش بررسی
این پژوهش از نوع مداخله تجربی می باشد. تعداد 28 نفر بیمار مبتلا به رینیت آلرژیک در محدوده سنی 12 تا 36 سال با میانگین سنی 25 سال، که همگی واجد شرایط ورود به این پژوهش بودند بر اساس علاقه بیماران به نوع موسیقی در سه گروه مداخله(سنتی ایرانی، کلاسیک غربی و.پاپ) و یک گروه کنترل(در هر گروه 7 نفر) قرار گرفتند.
نمونه گیری از بیماران گروه های مورد و شاهد قبل و بعد از دوره یکماهه مداخله انجام شد. بلافاصله روی نمونه های خون آزمایش اولیه فلوسایتومتری به عمل آمد و سپس به هریک از افراد گروه مداخله یک لوح فشرده به همراه برگه راهنمای طریقه گوش دادن به موسیقی داده شد و پس از گوش دادن به موسیقی از تمام افراد نمونه گیری خون مجدد به عمل آمد و سلولهای CD3+، سلولهایT، (CD4+،CD8+)، سلولهای کشنده طبیعی (CD16+) سلولهای B (CD19) و نیز و سلولهای Tفعال (HLADR+) مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار گرفتند
یافته ها
تفاوت معنی دار بین گروه های مداخله و کنترل در شاخص های زیرمشاهده شد: سلولهای CD3+: پاپ آتوپیک در مقابل کنترل آتوپیک (p=0.03، افزایش)، سنتی ایرانی آتوپیک در مقابل کنترل آتوپیک (p=0.04، افزایش). سلولهای CD4+: پاپ آتوپیک در مقابل کنترل آتوپیک (p=0.03 افزایش)، سنتی ایرانی آتوپیک در مقابل کنترل آتوپیک (p=0.03، افزایش)، پاپ آلرژیک غیرآتوپیک در مقابل کنترل غیرآتوپیک (p=0.01 کاهش)، سلولهای CD8+: پاپ آتوپیک در مقابل کنترل آتوپیک (p=0.05افزایش)، پاپ آلرژیک غیرآتوپیک در مقابل کنترل غیرآتوپیک (p=0.02 کاهش، کلاسیک غربی آلرژیک غیرآتوپیک در مقابل کنترل غیرآتوپیک (p=0.02 کاهش). سلولهای NK CD16+: پاپ آتوپیک در مقابل کنترل آتوپیک (p=0.014 افزایش)، پاپ آلرژیک غیرآتوپیک در مقابل کنترل غیرآتوپیک (p=0.02 کاهش) سلولهای B P=0.07)CD19+، افزایش قابل توجه).
نتیجه گیری
بررسی سلول های ایمنی در افراد آتوپیک شنونده موسیقی پاپ نشان می دهد که تعداد سلول های + CD3، سلول های CD4+، سلول های CD8+، سلول های NK افزایش معنی دار داشته و سلولهای B کاهش قابل ملاحظه داشته است پس نتایج نشان می دهد موسیقی پاپ اثر مثبتی روی افراد آتوپیک دارد. ولی در افراد غیر آتوپیک ظاهرا نتیجه معکوس داشته است یعنی موسیقی پاپ در افراد غیرآتوپیک در سلولهایCD4 و در سلولهای CD8+ و CD16 کاهش معنی دار داشته، ولی ایمنی هومورال را تقویت کرده و بر اثر آن سلوهای B افزایش قابل ملاحظه نشان می دهند.
زبان:
فارسی
در صفحه:
7
لینک کوتاه:
magiran.com/p531680 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!