بررسی اثر درمانی هپارین در شکست مکرر لانه گزینی در سیکل های لقاح خارج رحمی: یک کارآزمایی بالینی تصادفی شده

پیام:
چکیده:
زمینه و هدف
شکست مکرر لانه گزینی (RIF) یکی از علل عدم موفقیت سیکل های لقاح خارج رحمی می باشد. سندرم آنتی فسفولیپید تنها سندرم شناخته شده مورد توافقی است که باRIF ارتباط داشته و هپارین انتخاب درمانی ثابت شده آن است. تاکنون روشن نشده که آیا هپارین ممکن است در زنانی که آنتی بادی های دیگر (غیر از آنتی فسفولیپید) یا سایر علل شکست درمان را دارند اثرات مثبت داشته باشد یا خیر؟. با توجه به اینکه لقاح خارج رحمی اغلب بهترین درمان برای زوج های مبتلا به ناباروری چند عاملی و یکی از گزینه های درمانی معقول برای زنان مبتلا به کاهش باروری یا ناباروری با علت نامشخص است، درمان شکست مکرر در لانه گزینی از اهمیت ویژه ای برخوردار است؛ لذا این مطالعه با هدف بررسی اثر هپارین در بیماران دچار شکست مکرر در لانه گزینی انجام شد.
روش بررسی
در این کارآزمایی بالینی تصادفی جامعه مورد مطالعه، بیماران مراجعه کننده به بخش درمان ناباروری بیمارستان دکتر شریعتی تهران طی دوره 86-1385 بود که دارای دو یا بیشتر تجربه IVFناموفق بودند. پس از اخذ تاییدیه کمیته اخلاق 60 زن به طور تصادفی، بدون توجه به خصوصیات بالینی به صورت یک در میان، در دو گروه (تحت درمان با هپارین و عدم درمان) قرار گرفتند. عامل مردانه، اختلالات آناتومیک، عفونی، بیماری های زمینه ای، اختلالات اندوکرین و علل ژنتیک در آنها رد شده بود. بیماران در گروه درمان از 14 روز قبل از IVF هپارین با دوز BID/SC/ 5000 دریافت کردند. نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS بررسی شد. پس از بررسی توزیع نرمال داده ها، نتایج کمی با t-test و نتایج کیفی با آزمون 2 مقایسه شدند. از آنالیز آماری رگرسیون لجستیک جهت بررسی و کنترل اثر عوامل مداخله گر استفاده شد. سطح معنی داری 05/0 در نظر گرفته شد.
نتایج
در پیامد بارداری (رسیدن به هفته 30 بارداری) بین دو گروه تفاوت معنی دار آماری دیده نشد. در 40% افراد گروه تحت درمان با هپارین و 30% از گروه کنترل، تست HCG مثبت شد که اختلاف معنی دار نبود. 3/23% از گروه هپارین و 7/16% از گروه کنترل به هفته 30 بارداری رسیدند، که اختلاف از نظر آماری معنی دار نبود. در مقایسه نتایج بین افراد دارای علت ایمنولوژیک یا ترومبوفیلی با بیماران با علت ناشناخته در گروهی که تحت درمان با هپارین قرار گرفته بودند اگرچه اختلاف معنی دار نبود، ولی در بیماران دارای علت ایمنولوژیک یا ترومبوفیلی تحت درمان با هپارین میزان مثبت شدن HCGبیشتر از بیماران با علت ناشناخته تحت درمان با هپارین بود (3/58% در مقابل 8/27%).
نتیجه گیری
با توجه به عدم مشاهده تفاوت معنی دار از نظر پیامد بارداری در موارد درمان با هپارین در شکست مکرر IVF بین دو گروه در این مطالعه، به نظر نمی رسد که درمان با هپارین در بیماران شکست مکرر IVF بدون علت مشخص سودمند باشد. اگرچه علیرغم معنی دار نبودن، پیامد بارداری در گروه زنان دارای علل ایمنولوژیک یا ترومبوفیلی شکستIVF تحت درمان با هپارین بیشتر بود؛ ولی برای ارائه راهکار درمانی انجام مطالعات تصادفی بزرگتر برای بررسی تاثیر هپارین در بیماران مواجه با شکست مکرر در لانه گزینی لازم است.
زبان:
فارسی
در صفحه:
247
لینک کوتاه:
magiran.com/p581833 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!