بررسی رضایت بیماران و پزشک از جا اندازی بسته شکستگی بینی

پیام:
چکیده:
مقدمه
شکستگی استخوان بینی شایع ترین شکستگی در صورت و سومین شکستگی اسکلت استخوانی است. تشخیص شکستگی بینی و انتخاب درمان مناسب تا حد زیادی به نظر و مهارت پزشک بستگی دارد. نوع درمان بیماران می تواند به صورت جااندازی بسته یا باز باشد. در صورت جااندازی نامناسب پس از فروکش ادم، بدشکلی ثانویه باقی خواهد ماند که موجب درخواست اعمال جراحی بعدی می شود.
هدف
تعیین میزان رضایت بیمار و پزشک، یک ماه پس از درمان شکستگی بینی به روش بسته.
مواد و روش ها
این مطالعه در سال های 85 و 86 به صورت توصیفی رو به جلو در بیمارستان امیرالمؤمنین(ع) شهر رشت در بیماران دچار شکستگی بینی با درمان جااندازی بسته، انجام شد. با توجه به معاینه بالینی و یافته های رادیوگرافی، شکستگی بیماران به صورت جابجایی یک طرفه (U)، دوطرفه (B) و خلفی (F) استخوان بینی طبقه بندی شد. اطلاعات دموگرافی، زمان تروما، مکانیسم آسیب و شدت شکستگی بینی ثبت شد. یک ماه پس از درمان، بیماران ویزیت و معاینه شدند و میزان رضایت مندی بیماران به صورت مقیاس لایکرت و پزشک به صورت خوب، نسبتا خوب و بد ثبت شد.
نتایج
در این مطالعه از 67 بیمار،1/76% مرد و 9/23% زن بودند. میانگین سنی آنها 45/13 17/30 سال بود. نزاع و ضربه های مشت بیشترین عامل شکستگی بینی بود(3/43% موارد). 1/70 % بیماران شکستگی نوعB، 4/25% نوع U و 5/4% نوعF داشتند. 9/26% بیماران همراه با شکستگی بینی، آسیب بافت های نرم و 3% شکستگی سایر استخوان های صورت داشتند. 7/53% بیماران(36 نفر) از جااندازی بینی خود راضی، 4/25% آنها (17نفر) بسیار راضی و 9/20% (14 نفر) ناراضی بودند. هیچ یک از بیماران از نتیجه درمان بسیار ناراضی نبودند. میزان رضایت پزشک پس از جا اندازی در 7/65% موارد (44 نفر) خوب، 9/23% (16 نفر) نسبتا خوب و 4/10% (7 نفر) بد بود.
نتیجه گیری
هرچند تفاوت آماری معنی دار بین میزان رضایت مندی بیماران با انواع مختلف شکستگی یا آسیب بافت نرم همراه وجود نداشت، ولی بین میزان رضایتمندی پزشک و انواع مختلف شکستگی بینی و شدت آسیب وارده به نسوج نرم همراه، ارتباط آماری بدست آمد(به ترتیب 02/0= Pو 049/0=P). نتایج نشان داد که در موارد شکستگی شدید (نوع F) و همراهی آن با آسیب بافت نرم در انتخاب جااندازی بسته بینی به عنوان روش درمانی باید دقت بیشتری شود.
زبان:
فارسی
در صفحه:
47
لینک کوتاه:
magiran.com/p637484 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!