ردیابی سلول های سرطانی و بررسی الگوی DNA به روش فلوسیتومتری درلاواژ مایع پریتوان بیماران مبتلا به سرطان معده

پیام:
چکیده:
مقدمه
سرطان معده دومین سرطان شایع و رو به افزایش در ایران است که متاسفانه اغلب در مراحل اولیه هیچ علامت تشخیصی ندارد و عمدتا بیماران زمانی مراجعه می کنند که بیماری پیشرفت کرده است. با توجه به نقش عوامل ژنتیکی و محیطی در تغییر سلول های بافت معده به سمت سرطانی شدن، اهداف این مطالعه ردیابی سلول های سرطانی به خارج از معده جهت شناسایی دقیق مرحله بیماری و بررسی میزان محتویات DNA سلول های سرطانی و مقایسه آن با سلول های طبیعی به عنوان یک شاخص برای پیش بینی سیر بیماری و ارائه برنامه ریزی دقیق تر در درمان بیماری می باشد.
روش
در این مطالعه 27 نمونه جمع آوری و از این تعداد 22 نمونه مورد مطالعه قرار گرفتند. سلول های موجود در لاواژ مایع پریتوان بیماران توسط سانتریفیوژ رسوب داده شدند. سپس از این سلول ها به میزان مشخص (10000 سلول در هر میلی لیتر) با کیت رنگ آمیزی DNA رنگ آمیزی شد و DNA آنها به وسیله فلوسیتومتری و با نرم افزار modfit مورد بررسی قرار گرفت و سپس هیستوگرام های مربوط به آنالیز DNA سلول سرطانی با سلول های طبیعی مورد مقایسه قرار گرفت.
یافته ها
در مجموع 12 مورد از 22 نمونه مثبت بود. DNA ploidy در 3/33% سلول های سرطانی مشاهده شد. افزایش SPF سلولی در سلول های سرطانی 2/22% بودکه این شاخص ارتباط مستقیم با تکثیر سلول دارد.
نتیجه گیری
اندازه گیری SPF سلولی احتمالا به عنوان یک شاخص در رفتار سلول سرطانی مطرح می باشد که بیانگر میزان تهاجمی بودن آن است. نتایج این مطالعه نشان می دهد که DNA-ploidy و افزایش SPF در سلول های سرطانی وجود دارد و با اندازه گیری این دو می توان سیر تهاجمی بیماری را تخمین زد تا بر اساس آن تصمیم گیری برای عمل جراحی گسترده وکمک گرفتن از روش های شیمی درمانی مؤثر انجام شود و از اعمال جراحی بی نتیجه و همراه با عارضه خودداری شود.
زبان:
فارسی
در صفحه:
225
لینک کوتاه:
magiran.com/p646135 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!