بررسی اختلالات شخصیت در بیماران مبتلا به ایدز با الگوی رفتارهای پرخطر

چکیده:

سابقه و هدف سندروم نقص ایمنی اکتسابی(ایدز)، دارای ابعاد زیستی، روانی و اجتماعی است و سبب بروز انواع اختلالات روانی و عاطفی می گردد. این در حالی است که اختلالات شخصیت نیز به نوبه خود می تواند شرایط ابتلا به این بیماری را فراهم آورد. لذا در این پژوهش رابطه دو سویه اختلالات شخصیت و بیماری ایدز در مبتلایان با الگوی رفتارهای پر خطر بررسی شده است.
مواد و روش ها تحقیق حاضر به روش توصیفی مقطعی صورت گرفت. 30 نفر از افراد مبتلا به ایدز که از طریق رفتارهای پر خطر آلوده شده و تحت پوشش مرکز مشاوره بیماری های عفونی و رفتاری بودند، به عنوان گروه آزمایشی و 30 فرد سالم که به روش تصادفی خوشه ایانتخاب شده بودند، با استفاده از آزمون چند محوری شخصیتی بالینی میلون مورد ارزیابی قرار گرفتند. داده های حاصل با استفاده از روش های آمار توصیفی، آزمون t و من ویتنی U، تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ها نتایج حاصل بیانگر آن بود که بیماران مبتلا به ایدز در مقایسه با گروه کنترل، در طی دوران رشد خود در مقیاس الگوهای شخصیت اجتنابی، اسکیزوتایپ، مرزی، پارانوئید، سندروم های بالینی، اضطراب، افسرده خویی، وابستگی به الکل و مواد مخدر، اختلال تفکر، افسردگی اساسی و اختلالات هذیانی با افراد سالم به طور معناداری تفاوت داشتند(05/0 p<).
نتیجه گیری فرآیندهای نامطلوب رشد روانی می تواند سبب اختلال در رشد شخصیت شود و در نتیجه فرد را مستعد آلودگی با عوامل بیماری زا از جمله ایدز گرداند. این در حالی است که ابتلا به ایدز نیز می تواند متغیر اثرگذاری در بروز اختلالات عاطفی و روانی باشد.

زبان:
فارسی
در صفحه:
292
لینک کوتاه:
magiran.com/p702237 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!