مکان یابی برنامه های اصلاح و احیاء مراتع با استفاده از GIS و مقایسه آن با پروژه های پیشنهادی در طرح های مرتعداری مراتع منطقه لار

پیام:
چکیده:
هدف از تحقیق حاضر مکان یابی طرح های مرتعداری با استفاده از سامانه های اطلاعات جغرافیایی است تا به عنوان الگویی برای تهیه طرح های مرتعداری مورد استفاده قرار گیرد. کاربرد این روش سرعت تهیه و دقت طرح ها را افزایش داده و همچنین عاملی در تسریع انتقال از روش های سنتی (دستی) به راهکارهای نوین با بکارگیری تکنولوژی جدید سامانه های اطلاعات جغرافیایی است. چهارچوب کلی این تحقیق براساس تهیه نقشه های شیب، ارتفاع، پوشش گیاهی، خاک شناسی، وضعیت و گرایش مرتع بوده است. سپس با تلفیق اطلاعات فوق و اعمال قواعد اساسی طرح های مرتعداری، مدل مدیریتی برای بهبود وضعیت مراتع و یا تثبیت وضعیت مطلوب موجود ارائه شد. در نهایت مدل ابداعی با طرح های مرتعداری موجود در منطقه لار مقایسه گردید. برطبق نتایج حاصل مساحت اراضی که می بایست در آنها مرتعداری به روش تعادل صورت گیرد، 7805 هکتار، مرتعداری به روش طبیعی 4998 هکتار، روش قرق 2916 هکتار، بذرکاری 6579 هکتار، میان کاری 6269 هکتار، کپه کاری 2925 هکتار و بقیه اراضی سنگلاخی، رودخانه و اراضی کشاورزی تعیین گردید. مقایسه برنامه های پیشنهادی در طرح های مرتعداری با برنامه های پیشنهادی با در نظر گرفتن عوامل محیطی (تلفیق اطلاعات با استفاده از GIS) نشان می دهد که بعضی از برنامه های پیشنهادی در طرح های مرتعداری مطابق شرایط اکولوژیک منطقه نیست و باید بازنگری شود.
زبان:
فارسی
در صفحه:
159
لینک کوتاه:
magiran.com/p736648 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!