بررسی وضعیت عوامل خطرزا در بیماران با تنگی سه رگ کرونر(3VD) کاندید عمل جراحی پیوند بای پاس عروق کرونر(s~CABG)

چکیده:
مقدمه
بیماری های قلبی عروقی از جمله شایع ترین و مهمترین مشکلات سلامتی است که زندگی بشر را تهدید می کند. از بین بیماری های قلبی عروقی، بیماری عروق کرونر (CAD) از علل اصلی مرگ و میر در جوامع انسانی است. این بیماری نه تنها مرگ ومیر زیادی داشته بلکه پیامدهای جسمی، روانی و اجتماعی نیز برای مبتلایان بدنبال دارد. عوامل خطر ساز بیماری عروق کرونر به دو دسته کلی قابل تعدیل و غیرقابل تعدیل تقسیم می شوند که عوامل قابل تعدیل را می توان با تغییر در شیوه زندگی کنترل کرد.
هدف
این مطالعه با هدف تعیین عوامل خطرزای بیماری عروق کرونر در بیماران مبتلا به تنگی سه رگ کرونر کاندید عمل جراحی پیوند عروق کرونر در بیمارستان قلب جماران در سال 85-84 انجام شده است.
روش
این بررسی مطالعه ای توصیفی-مقطعی بود که بر روی 1000 بیمار کرونری با میانگین سنی1/9±8/54 که در آنژیوگرافی کرونر برای آنها تشخیص تنگی سه رگ داده شده بود و کاندید عمل جراحی پیوند عروق کرونر بودند طی 18 ماه انجام شد. داده های مربوط به عوامل خطرساز و اطلاعات دموگرافیک توسط پرسشنامه هایی از بیماران اخذ گردید. از آمار توصیفی و استنباطی برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.
نتایج
38 % از بیماران سابقه دیابت، 32% دارای سابقه هیپرتانسیون و 40% دارای سابقه مصرف سیگار بودند. 11% از بیماران دارای 30BMI≥ و 5/60% دارای30 ≤BMI< 25 بودند.گروه خونی 6/45% بیماران O مثبت بود. از نظر وضعیت چربی خون 87% از بیماران دارای200 TG≥، 81% دارای200 ≥ TG و در حدود 70% از بیماران دارای100 ≥ LDL بودند. از نظر آماری ارتباط معناداری بین جنس با مصرف سیگار، هیپرتانسیون و سابقه دیابت دیده شد (P<0.05). بین سن بیماران و میزان TG نیز ارتباط معنادار بود(P<0.05).
بحث و نتیجه گیری
وضعیت عوامل خطرزای بیماری عروق کرونر در مبتلایان به تنگی سه رگ کرونر حتی پس از تشخیص اولیه بیماری عروق کرونر تحت کنترل نمی باشد و این بیماران بایستی درمانهای تهاجمی سخت و پر استرس را تجربه کنند. در مجموع مسئولین و دست اندرکاران بهداشتی بایستی بیشتر به این مساله توجه نموده و با آموزش، آگاهی دادن و برنامه های پیشگیری کننده از بروز بیماری در افراد غیر مبتلا و از پیشرفت آن در مبتلایان شناخته شده نیز بکاهند.
زبان:
فارسی
در صفحه:
28
لینک کوتاه:
magiran.com/p807030 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!