مقایسه دیدگاه کارشناسان و بهره برداران درباره مشارکت مردم در فرایند حفظ، احیاء، توسعه و بهره برداری از جنگلها و مراتع استان ایلام

پیام:
چکیده:
هدف اصلی تحقیق حاضر مقایسه دیدگاه کارشناسان و بهره برداران در زمینه مشارکت مردم در فرایند حفظ، احیاء، توسعه و بهره برداری از جنگلها و مراتع استان ایلام می باشد. تحقیق حاضر از نوع کاربردی و روش تحقیق از نوع علی- ارتباطی می باشد. جامعه آماری شامل کارشناسان اداره کل منابع طبیعی استان ایلام و بهره برداران منابع طبیعی استان ایلام بوده اند. حجم نمونه جامعه بهره برداران به کمک فرمول کوکران 317 نفر و برای جامعه کارشناسان 56 نفر محاسبه شده است. روش نمونه گیری در تحقیق حاضر از نوع روش های نمونه گیری طبقه ای خوشه ایچند مرحله ای برای جامعه بهره برداران و نمونه گیری تصادفی ساده برای جامعه کارشناسان می-باشد. ابزار اصلی این تحقیق پرسشنامه می باشد که از لحاظ روایی براساس نظرات متخصصان و از نظر پایایی نیز با اجرای آزمایش انجام شده و مقدار آلفای آن 88% محاسبه شده است و کار تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های ناپارامتری کای اسکویر، من ویت نی و کروسکال والیس انجام شده است. از این رو، نتایج تحقیق نشان داد که دو گروه کارشناسان و بهره برداران عرصه های منابع طبیعی در حفظ و احیاء منابع طبیعی با هم اختلاف نظر معنی داری داشته، اما در بعد توسعه و بهره برداری از منابع طبیعی اختلاف نظرشان معنی دار نیست.
زبان:
فارسی
در صفحه:
377
لینک کوتاه:
magiran.com/p827965 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!