رابطه سبک های هویت با خودکارآمد پنداری دانش آموزان پسر دبیرستانی ایرانی و افغانی ساکن قم

پیام:
چکیده:
طرح مسئله: هدف از تحقیق حاضر مقایسه سبک های هویت، خودکارآمدپنداری (فردی و جمعی)، بهداشت روانی و موفقیت تحصیلی به صورت مقایسه ای در دانش آموزان پسر دبیرستانی ایرانی و افغانی ساکن قم بود.
روش
جامعه مورد مطالعه شامل دانش آموزان پسر دبیرستانی شهر قم در سال تحصیلی 87-1386بود که 16813 نفر بودند. نمونه مورد مطالعه شامل 231 دانش آموز پسر ایرانی و 132 دانش آموز پسر افغانی بود که با استفاده از نمونه گیری چند مرحله ای مورد مطالعه قرار گرفت. ابزار پ‍‍ژوهش آزمون سبک های هویت برزونسکی(تجدید نظر شده توسط وایت و همکاران در سال 1989)، پرسش نامه خودکارآمدپنداری فردی بندورا(1997) و پرسش نامه خودکارآمدپنداری جمعی کیم و پارک(1999) بود. داده ها با آزمونهای همبستگی پیرسون، z فیشر و تحلیل واریانس چند متغیری تحلیل شد.
یافته ها
نتایج در سطح 99/. اطمینان نشان داد که رابطه بین سبک هویت اطلاعاتی و سبک هویت هنجاری با خودکارآمدپنداری فردی و جمعی و نیز رابطه دو متغیر اخیر در دو گروه مستقیم و معنادار بود. از طرفی بین سبک هویت سردرگم و تعهد هویت در سطح 95/. اطمینان رابطه منفی و معنادار بود. میزان همبستگی بین سبک هویت اطلاعاتی با خودکارآمدپنداری جمعی و سبک هویت هنجاری با خودکارآمدپنداری فردی و جمعی در دانش آموزان افغانی قوی تر از دانش آموزان ایرانی بود. بین سبک های هویت و خودکارآمدپنداری فردی و جمعی در دوگروه تفاوت معناداری به دست نیامد. در متغیرهای بهداشت روانی و موفقیت تحصیلی تفاوت معنادار بود که دانش آموزان پسر دبیرستانی افغانی در دو متغیر ذکر شده وضعیت بهتری داشتند.
نتایج
نتایج نشان می دهد که در سبک های هویت و خودکارآمدپنداری تفاوت بین دانش آموزان پسر دبیرستانی ایرانی و افغانی نیست اما در متغیر های بهداشت روانی و موفقیت تحصیلی دانش آموزان پسر دبیرستانی افغانی وضعیت بهتری داشتند.
زبان:
فارسی
در صفحه:
445
لینک کوتاه:
magiran.com/p848325 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!