بررسی نتایج بستن عروق طحال در عمل اسپلنکتومی لاپاراسکوپیک به وسیله لیگاشور در بیماران بخش جراحی بیمارستان دکتر شریعتی در سال های 86-1388

پیام:
چکیده:
زمینه و هدف
عمل جراحی اسپلنکتومی جزو اعمالی است که امروزه به شکل لاپاروسکوپیک نیز انجام می شود. یکی از مشکلات این عمل بستن عروق در آن می باشد. خصوصا در مورد طحال، که یک عضو خونریزی دهنده است و جدا کردن آن نیز بر پایه بستن عروق ناف آن می باشد، این موضوع از اهمیت حیاتی برخوردار است. روشی مثل استفاده از لیگاشور که با روش بستن عروق با اتصال فضای جریان دو قطبی عمل می کند، روشی است که به نظر ساده، مؤثر و مطمئن می باشد. در این مطالعه عملکرد، ایمنی و عوارض این روش بررسی شده است.
مواد و روش ها
این مطالعه توصیفی بوده و به بررسی بیماران جهت ارزیابی ایمنی و معایب به کارگیری لیگاشور در عمل جراحی اسپلنکتومی لاپاروسکوپیک پرداخته است. بررسی بر روی بیماران مراجعه کننده به بیمارستان دکتر شریعتی که به دلیل پورپورای ترومبوسیتوپنیک ایدیوپاتیک نیازمند اسپلنکتومی بودند، انجام شد. در طی این مطالعه 35 مورد اسپلنکتومی لاپاروسکوپیک با لیگاشور در این مرکز صورت گرفت. فاکتورهایی مثل طول مدت جراحی، میزان خونریزی حین عمل و بعد از آن، کاهش هموگلوبین خون بعد از جراحی، نیاز به تزریق خون حین عمل و بعد از آن، تبدیل به عمل جراحی باز، همچنین عوارض پس از جراحی و مدت زمان بستری پس از عمل مورد بررسی قرار گرفت.
یافته ها
به طور کلی 35 بیمار مطالعه شدند که میانگین سن آنها 2/9±5/31سال بود که 25 نفر زن و 10 نفر مرد بودند. متوسط مدت زمان عمل جراحی40 ±132 دقیقه بود. خونریزی حین عمل در جراحی 103±145 سی سی بود. کاهش هموگلوبین بعد از جراحی لاپاراسکوپی 1±8/1 میلی گرم در دسی لیتربود. میزان بستری پس از عمل 4/1±8/3 روز بود. هیچ یک از عمل های جراحی لاپاراسکوپی به باز تبدیل نشد. 3 نفر از بیماران نیاز به تزریق خون حین عمل جراحی یا بعد از آن پیدا کردند. میزان خونریزی از درن پس از عمل 90 ±104 سی سی بود.
نتیجه گیری
با توجه به نتایج به دست آمده از عمل مطالعه ما، به نظر می رسد انجام عمل جراحی لاپاراسکوپیک اسپلنکتومی با لیگاشور در بیماران مبتلا به پورپورای ترومبوسیتوپنیک روشی مناسب و با اطمینان بوده که هموستاز مناسب جهت بستن عروق طحال برقرار می کند و عوارض خونریزی دهنده عمده ای حین یا بعد از جراحی ندارد. لذا این روش در اسپلنکتومی بیماران بدون طحال بزرگ مانند پورپورای ترومبوسیتوپنیک ایدیوپاتیک توصیه می شود.
زبان:
فارسی
در صفحه:
32
لینک کوتاه:
magiran.com/p848598 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!