مردم سلامت خود را چگونه ارزیابی می کنند: مطالعه سلامت از دیدگاه مردم ایران

پیام:
چکیده:
ارزیابی سلامت توسط فرد یا سلامت خودگزارشی (Self-rated health) به عنوان یک شاخص شناخته شده بین المللی در تحقیقات سلامت همگانی و اپیدمیولوژی دارای کاربردی گسترده است. این مطالعه مقطعی بر آن بوده است تا به بررسی سلامت گزارش شده توسط افراد در ایران بپردازد.
با طراحی مطالعه ای مقطعی افراد در سنین 65-18 سال بعنوان جمعیت هدف مورد مطالعه قرار گرفتند. نمونه گیری به روش طبقه بندی شده خوشه ایبه تفکیک استان های کشور انجام شد. سطح سلامت با استفاده از یک سؤال «در حال حاضر سلامت خود را چگونه ارزیابی می کنید؟» اندازه گیری شد. سایر متغیر های مورد نیاز نیز با استفاده از ابزار طراحی شده جمع آوری شد. در مجموع، 27883 نفر مورد مطالعه قرار گرفته و میانگین سنی جمعیت 7/32 سال (11.8= انحراف معیار) بود. بیشتر افراد وضعیت سلامت خود را «بسیار خوب» (17.5 درصد) و «خوب» (54 درصد) ارزیابی نموده و وضعیت سلامت در سطح «بسیار بد» 0.8 درصد گزارش شد. نتایج تحلیل رگرسیون لجستیک نشان داد عوامل اقتصادی اجتماعی از قبیل وضعیت اشتغال، سطح درآمد و شهر محل سکونت تاثیر بسزایی بر سطح سلامت افراد دارد.
نتایج این مطالعه جمعیتی نشان داد بیشتر مردم ایران (71.5 درصد) سلامت خود را بصورت «بسیار خوب یا خوب» ارزیابی می نمایند. انجام مطالعات دوره ای بررسی سطح سلامت جمعیت با درنظرداشتن عوامل تاثیرگذار بر سلامت به وی‍‍ژه از منظر تعیین کننده های اقتصادی اجتماعی توصیه می شود.
زبان:
فارسی
در صفحه:
355
لینک کوتاه:
magiran.com/p875892 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!