مقایسه نتایج ترمیم با دو روش بازیابی تاندونی در زون 2، همی کسلر همراه با خارج کردن تاندون از غلاف و روش بازیابی بدون خارج کردن تاندون از غلاف با لوپ بلند نایلون

پیام:
چکیده:
زمینه و هدف
برای بررسی تاثیر روش های بازیابی تاندون در منطقه ممنوعه بر روی نتیجه ترمیم تاندونهای فلکسور در یک مطالعه زمان صفر بر آن شدیم تا در یک کارآزمایی بالینی شاهددار تصادفی اثر دو روش بازیابی تاندونی را در ناحیه دو یعنی روش همی کسلر و روش ابداعی بازیابی تاندونی با استفاده از لوپ نایلونی بدون خارج کردن تاندون از غلاف را از نظر نتیجه ترمیم با هم مقایسه کنیم.
مواد و روش ها
ما از بین 253 بیماری (307 انگشت) که به علت ترومای تاندون فلکسور در منطقه ممنوعه از مهر ماه 1388 لغایت خرداد ماه 1389 به بخش جراحی دست بیمارستان 15 خرداد مراجعه کرده بودند و در حین ترمیم پس رفتگی (Retraction) تاندون های فلکسور در منطقه فوق را داشتند و از طریق بریدگی اولیه و یا روش های ساده مانند ماساژ، خم کردن مفاصل، قابل بازیابی نبودند، در دو گروه همانندسازی شده از نظر سنی و جنسی مطالعه شدند و اثر دو روش بازیابی تاندونی، روش همی کسلر (گروه شاهد، 36 نفر و 38 انگشت) و روش ابداعی استفاده از لوپ نایلون بدون خارج کردن تاندون از غلاف (گروه مطالعه، 34 نفر و 37 انگشت) از نظر نتیجه ترمیم بررسی شده و زوایای حرکتی کلی انگشتان و نتیجه ترمیم در دو گروه با استفاده از سیستم ASSH (American society for surgery of the hand) با هم مقایسه گردید. درتمام بیماران انگشت مقابل سالم و قابل مقایسه بود.
یافته ها
بیماران در یک دوره متوسط 368 روز پیگیری شدند، متوسط زوایای حرکتی کلی انگشتان درگروه مطالعه 1/208 درجه و در گروه شاهد 5/201 درجه بود که با وجود بالا بودن مختصر آن در گروه مطالعه این اختلاف از نظر آماری قابل توجه نبود (408/0 =P). دو گروه از نظر نتیجه درمان مقایسه شدند، در گروه مطالعه در 2 مورد (2/5%) نتیجه عالی، در 27 مورد (73%) نتیجه خوب، در 7 مورد (9/18%) نتیجه متوسط و در 1 مورد (7/2%) نتیجه ضعیف بود و در گروه شاهد در 3 مورد (9/7%) نتیجه عالی، در 24 مورد (2/63%) نتیجه خوب، در 10 مورد (3/26%) نتیجه متوسط و در 1 مورد (6/2%) نتیجه ضعیف بود که از نظر آماری اختلافی بین دو گروه مشاهده نشد (827/0 = P). از نظر تعداد پارگی تاندون و نیاز به تنولیز نیز بین دو گروه اختلاف قابل توجهی مشاهده نشد.
نتیجه گیری
با وجود آنکه در مطالعه انجام شده فوق نتایج در دو گروه اختلاف قابل توجهی از نظر آماری با هم نداشتند ولی با توجه به اهمیت مزوتاندون و وینکولا در تغذیه تاندون های فلکسور و تسریع بهبودی محل ترمیم، در مواردی که استامپ پروگزیمال تاندون فلکسور در ناحیه دو به ناحیه کف دست کشیده شده است، روش بازیابی استفاده از لوپ نایلونی بدون خارج کردن تاندون از غلاف توصیه می شود.
زبان:
فارسی
در صفحه:
20
لینک کوتاه:
magiran.com/p956890 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!