مطالعه و بررسی وضعیت ذخیره سازی گاز طبیعی در مخازن زیرزمینی ایران و سایر کشورهای جهان

پیام:
چکیده:

مخازن زیرزمینی ذخیره سازی گاز یک روش متداول و شناخته شده در جهان برای جبران کمبود گاز مورد نیاز و پوشش مازاد مصرف در فصول سرد است. برای ذخیره سازی گاز طبیعی از دو نوع تاسیسات: بار پایه ذخیره1 و اوج بار ذخیره2 استفاده می شود. معمولا برای ذخیره زیرزمینی گاز طبیعی سه نوع مخزن وجود دارد: ذخیره در مخازن نفت و گاز تخلیه شده، ذخیره در سفره های آب زیرزمینی، ذخیره در گنبدهای نمکی. تبدیل یک مخزن گاز یا نفت تخلیه شده به مخزن ذخیره سازی گاز طبیعی ساده تر و ارزان تر از سایر روش های فوق است. در این مقاله ضمن اشاره به وضعیت فعلی ذخیره سازی گاز در جهان و ایران و چشم انداز آینده آن، بخش های مختلف یک جایگاه ذخیره سازی زیرزمینی آورده شده است، همچنین معیارهای طراحی آن معرفی گردیده و ارزیابی عملکرد و کارایی انواع مخازن برای طرح ذخیره سازی گاز با توجه به سه پارامتر اصلی توانایی انباشت گاز، مهاجرت نکردن گاز و قابلیت تولید ارائه شده است. با توجه به منابع عظیم گاز ایران اهمیت احداث و بهره برداری از پروژه های مهم و استراتژیک ذخیره سازی گاز در مخزن سراجه میدان قم، طرح ذخیره سازی گاز در مخزن شوریجه دی میدان خانگیران و چند موقعیت دیگر بررسی شده است

زبان:
فارسی
در صفحه:
46
لینک کوتاه:
magiran.com/p1160162 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!