بررسی مقایسه ای موانع ساختار سازمانی استقرار مدیریت کیفیت در کتابخانه های دانشگاه علوم پزشکی و دانشگاه بوعلی سینا همدان

پیام:
چکیده:
هدف
مدیریت کیفیت در کتابخانه ها و مراکز خدمات اطلاع رسانی، توسط اکثریت محققان در مفاهیم کیفیت، اصول مدیریت کیفیت، فرایندهای مرتبط و محدودیت های آن مورد توجه خاص قرار گرفته است. لذا، پژوهش حاضر با هدف مقایسه بررسی موانع ساختاری استقرار مدیریت کیفیت در کتابخانه های دانشگاه های علوم پزشکی همدان و دانشگاه بوعلی سینا انجام شد.
روش پژوهش: نوع پژوهش در این مطالعه توصیفی – تحلیلی، و از نوع مقطعی، و جامعه پژوهش مدیران و کارکنان شاغل در کتابخانه های دانشگاه های علوم پزشکی و بوعلی سینای همدان بودند. ابزار مورد استفاده برای جمع آوری اطلاعات در این تحقیق پرسش نامه بودکه شامل 29 سوال (10 سوال رسمیت، 9 سوال پیچیدگی و 10 سوال تمرکز) بود. پس از تکمیل پرسش نامه ها، اطلاعات گردآوری شده با استفاده از نرم افزار آماری اس پی اس اس تجزیه و تحلیل گردید. تجزیه و تحلیل نتایج و تست فرضیه ها بر مبنای آزمون آماری کای – دو و مقایسه میانگین در بعد آمار استنباطی انجام شد.
یافته ها
طبق نتایج به دست آمده رسمیت در دانشگاه علوم پزشکی به میزان 3/ 47 و در دانشگاه بوعلی سینا به میزان7/52، پیچیدگی در دانشگاه علوم پزشکی به میزان 4/ 46 و در دانشگاه بوعلی سینا به میزان 6/ 53، تمرکز در دانشگاه علوم پزشکی به میزان 3/ 46 و در دانشگاه بوعلی سینا به میزان 7/ 53 می باشد. در دانشگاه علوم پزشکی رسمیت با میانگین 84/ 2 و انحراف معیار 6/ 0، پیچیدگی با میانگین 35/ 2 و انحراف معیار 47 /0، تمرکز با میانگین 89/ 2 و انحراف معیار7/ 0 و نیز در دانشگاه بوعلی سینا رسمیت با میانگین 3 و انحراف معیار 48/ 0، پیچیدگی با میانگین 029/ 2 و انحراف معیار 49/ 0، تمرکز با میانگین 35/ 2 و انحراف معیار 98/ 0 برآورد گردیده است.
نتیجه گیری
طبق تجزیه و تحلیل داده های این پژوهش، در مجموع کمترین موانع ساختاری استقرار مدیریت کیفیت در دانشگاه علوم پزشکی به میزان 47/ 2، و بیشترین موانع در دانشگاه بوعلی سینا به میزان 71/ 2 می باشد، و هر چه مقدار درصد موانع کمتر باشد، محیط برای استقرار مدیریت کیفیت مناسب تر است. بنابراین دانشگاه علوم پزشکی همدان واجد شرایط برای استقرار مدیریت کیفیت می باشد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
27
لینک کوتاه:
magiran.com/p1438028 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!