ویژگی های زمینه ای بیماران مراجعه کننده به بخش اورژانس با حاملگی خارج رحمی؛ یک مطالعه مقطعی

پیام:
چکیده:
مقدمه
حاملگی خارج رحمی از جمه اورژانس های مهم زنان می باشد که تشخیص زود هنگام، تریاژ صحیح و معرفی این بیماران می تواند تا حدود زیادی در جلوگیری از مرگ و میر بیماران موثر باشد. لذا مطالعه حاضر جهت بررسی ویژگی های زمینه ای بیماران مراجعه کننده به بخش اورژانس با تشخیص نهایی حاملگی خارج رحمی طراحی شده است.
روش کار
در این مطالعه مقطعی کلیه بیماران که با تشخیص نهایی حاملگی خارج رحمی طی یک دوره پنج ساله از مهر 1390 تا شهریور 1395 به بخش اورژانس بیمارستان شهید رجایی تنکابن مراجعه کرده و در بخش زنان و زایمان بستری شده بودند، مورد بررسی از نظر ویژگی های زمینه ای قرار گرفتند. اطلاعات مورد نظر با مراجعه به پرونده بالینی بیماران استخراج و با استفاده از نرم افزار SPSS 21 و آماره های توصیفی آنالیز و گزارش گردیدند.
یافته ها
140 بیمار با میانگین سنی 94/5 ± 77/30 سال (45 -16) مورد بررسی قرار گرفتند (10 درصد با سابقه قبلی). تنها 26 (6/18) بیمار شرح حال پریود نامنظم در ماه قبل را داشتند. شایعترین روش مورد استفاده این گروه از بیماران برای جلوگیری از بارداری عبارت بود از: طبیعی 123 مورد (9/87 درصد)، 6 مورد (3/4 درصد) قرص، 6 مورد (3/4 درصد) کاندوم و 3 مورد بستن لوله (1/2 درصد). تنها 3 (1/2 درصد) بیمار در بدو ورود علائم حیاتی ناپایدار داشتند. شایعترین شکایت بیمار در بدو ورود شامل 136(1/97 درصد) مورد درد شکم و 81 (9/57 درصد) مورد خونریزی واژینال بود. شایع ترین یافته معاینه بالینی تندرنس شکمی در 99 (7/70 درصد) بیمار بود. متوسط فاصله زمانی مراجعه به بخش اورژانس تا تشخیص نهایی 03/17 ± 24/16 ساعت (96 –0) بود. 51 (4/36 درصد) بیمار در نهایت نیاز به انتقال خون پیدا کردند. به طور متوسط بیماران برای 50/1 ± 44/3 روز (10 -1) روز در بیمارستان بستری شدند. تمامی بیماران با حال عمومی خوب از بیمارستان ترخیص شدند و هیچ مورد از مرگ و میر گزارش نشده بود.
نتیجه گیری
بر اساس یافته های مطالعه حاضر شایعترین شکایت بیماران مبتلا به حاملگی خارج رحمی در بدو ورود به اورژانس به ترتیب عبارت بودند از درد شکم و خونریزی واژینال. بی نظمی در پریود تنها در کمتر از 19 درصد از بیماران گزارش گردید و 9/97 درصد از بیماران با همودینامیک پایدار مراجعه کرده بودند. 67 درصد از بیماران در نهایت نیاز به لاپاراتومی پیدا کردند و هیچ موردی از مرگ و میر در بررسی این سری از بیماران گزارش نشده بود.
زبان:
فارسی
صفحات:
97 تا 101
لینک کوتاه:
magiran.com/p1710774 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!