عوامل مرتبط با احساس پیری در سالمندان قزوین در سال 1394

چکیده:
مقدمه
احساس فرد از پیری به عنوان عاملی موثر در تجربه سالمندی موفق در نظر گرفته می شود. عوامل اثر گذار در ارتباط با احساس پیری در جوامع مختلف متفاوت بوده و ارتباط تنگاتنگی با فرهنگ جوامع دارند. لذا پژوهش حاضر با هدف بررسی عوامل مرتبط بر احساس پیری در سالمندان در شهر قزوین انجام شد.
روش
در این مطالعه توصیفی-تحلیلی 300 سالمند مراجعه کننده به مراکز بهداشتی- درمانی شهر قزوین به روش نمونه گیری تصادفی طبقه بندی شده انتخاب شدند. داده ها به کمک پرسشنامه مشخصات فردی و پرسشنامه احساس پیری بارکر جمع آوری گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از spss نسخه 22 انجام شد.
یافته ها
میانگین نمره احساس پیری 11/10±159/10بود. همبستگی معنی داری بین افزایش سن و نمره احساس پیری وجود نداشت (0/123-r= 0/638p=). بیوگی و ملاقات کم بستگان سبب می شد تا سالمندان احساس پیری بیشتری را تجربه کنند. درحالیکه، زن بودن، زندگی در منزل شخصی و دریافت حمایت عاطفی از طرف دوستان از عوامل مرتبط با کاهش احساس پیری بودند(0/05>p).
نتیجه گیری
بر اساس این مطالعه، احساس پیری با عواملی از قبیل بیوگی، جنسیت، حمایت عاطفی و زندگی در منزل شخصی - در ارتباط می باشد. پژوهشگران، متخصصان و همچنین سالمندان از تفکر درباره سالمندی به عنوان مرحله ای از زندگی و پیامدهای ناشی از احساس پیری بهره مند خواهند شد. بنابراین انجام مداخلاتی که سبب بهبود احساس پیری فرد سالمند در دستیابی به سالمندی موفق می شود، ضروری به نظر می رسد.
زبان:
فارسی
صفحات:
1 تا 10
لینک کوتاه:
magiran.com/p1718468 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!