مقایسه علایم مقیاس ناراحتی مسیر صوتی (VTD) و ویژگی های آکوستیک در بیماران مبتلا به ریفلاکس حلقی- حنجره ای (LPR) و ریفلاکس معدی- مروی (GERD)

چکیده:
مقدمه
بیماری های ریفلاکس معدی- مروی (Gastro esophageal reflux disease یا GERD) و ریفلاکس حلقی- حنجره ای (Laryngopharyngeal reflux یا LPR) از جمله بیماری های مرتبط با اختلالات صوتی می باشند که موجب تغییراتی در تارآواها و به دنبال آن، تغییر در کیفیت صوتی و احساسات ناخوشایند در مسیر صوتی می شود. با توجه به این که LPR نسبت به GERD تاثیر شدیدتر و مستقیم تری بر روی مخاط حلقی- حنجره ای و تارآواها دارد، انتظار می رود علایم حسی و آکوستیکی پایدارتری نسبت به GERD ایجاد کند. بنابراین، مطالعه حاضر با هدف مقایسه افراد مبتلا به LPR و GERD و بررسی ویژگی های آکوستیک و علایم ناراحتی مسیر صوتی آن ها انجام شد.
مواد و روش ها
این پژوهش از نوع مقطعی بود و به روش توصیفی- تحلیلی انجام گرفت. نمونه های مطالعه را 17 بیمار مبتلا به GERD و 18 بیمار مبتلا به LPR تشکیل داد. صدای بیماران در اتاق آکوستیک (نویز 28 دسی بل) ضبط شد و سپس مقیاس ناراحتی مسیر صوتی (Vocal Tract Discomfort یا VTD) توسط هر دو گروه از بیماران تکمیل گردید. ویژگی های آکوستیکی بیماران در نرم افزار Praat آنالیز شد و مقادیر به دست آمده و همچنین، نمرات شدت و تکرار VTD در نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها
تفاوت معنی داری بین ویژگی های فرکانس پایه، آشفتگی دامنه (لوکال)، آشفتگی فرکانس (لوکال) و نسبت هارمونی به نویز دو گروه وجود نداشت (050/0 < P). در علایم VTD نیز تفاوت معنی داری بین متغیرهای تکرار و شدت درد و تکرار التهاب دو گروه مشاهده شد (050/0 > P).
نتیجه گیری
تکرار و شدت درد و تکرار التهاب در افراد مبتلا به LPR نسبت به GERD بیشتر می باشد. می توان نتیجه گرفت که بیماری LPR به دلیل درگیر کردن فضای حلقی- حنجره ای، تاثیر مخرب تری بر مسیر صوتی و ویژگی های آکوستیکی افراد مبتلا می گذارد؛ در صورتی که GERD تاثیر مستقیمی بر این نواحی ندارد.
زبان:
فارسی
صفحات:
111 تا 117
لینک کوتاه:
magiran.com/p1757147 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!