ساخت و ارزیابی گودال کن هیدرولیکی برای کوددهی درختان در فضای سبز شهری و باغ ها

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
رایج ترین شکل گودال کن هایی که در جهان برای حفر چال کود استفاده می شود، شکل مجهز به مته مارپیچ و شامل انواع دستی موتوری و پشت تراکتوری است. این گودال کن ها هر یک به دلایلی در شرایط ایران قابل استفاده نیست. در این پژوهش یک گودال کن هیدرولیکی با الگوبرداری از عملکرد مینی لودرها ساخته شد که قابلیت به کارگیری در فضاهای محدود را داراست و می تواند گودال هایی به قطر 20-15 سانتی متر و تا عمق 50 سانتی متر را با حداقل به هم خوردگی، به منظور کوددهی درختان، در خاک ایجاد کند. در این ماشین از نیروی هیدرولیک برای چرخش مته و بالا و پایین بردن مته در گودال استفاده می شود و برخلاف انواع رایج دستی و تراکتوری، مته با سرعت آرام و با اعمال نیروی عمودی به داخل خاک پیچ می شود و خاک محبوس در بین پره ها با بالا آمدن مته از گودال خارج می گردد. برای انتخاب مناسب ترین نوع مته برای این ماشین، سه نوع مته مارپیچ شامل مته مارپیچ با نوک مخروطی (با دو گام مختلف مارپیچ) و مته مارپیچ با لبه برش صفحه ای، و یک نوع مته استوانه ای ارزیابی شدند. در استفاده از این مته ها گشتاور و توان مورد نیاز برای نفوذ در خاک، انرژی مصرفی و عملکرد مته در تخلیه گودال نیز بررسی شد. نتایج بررسی ها نشان می دهد که مته های مارپیچ با نوک مخروطی با صرف حداقل انرژی و مدت زمان، بهترین گزینه برای حفر گودال با این ماشین هستند. در خاک های سخت و اصطکاکی برای تخلیه مطلوب گودال، مارپیچ های با گام کوچک تر و در خاک های چسبنده برای جلوگیری از فشرده شدن خاک در بین پره ها، مارپیچ های با گام بزرگ تر قابل توصیه خواهند بود.
زبان:
فارسی
صفحات:
47 تا 58
لینک کوتاه:
magiran.com/p1799726 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!