بررسی پایداری حرارتی روغن دانه کدو و مخلوط آن با روغن سویا و پالم اولئین

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
اکسایش چربی ها به عنوان مهمترین عامل فساد مواد غذایی محسوب می شود. در این پژوهش پایداری اکسایشی و ویژگی های فیزیکوشیمیایی روغن دانه کدو، روغن سویا، پالم اولئین و مخلوط این روغن ها مورد ارزیابی قرار گرفت. به این منظور، تغییرات ویسکوزیته و مقدار اسید های چرب آزادنمونه ها طی فرایند حرارتی در دما ی 170 درجه سانتی گراد به مدت 18 ساعت ارزیابی شد. علاوه براین، پایداری اکسایشیتوسط دستگاه رنسیمت در دما های 110، 130 و 160 درجه سانتی گراد برای تمامی نمونه ها بررسی شد. نتایج نشان داد هر یک از روغن های مورد بررسی به تنهایی نسبت به زمانی که به شکل مخلوط استفاده می شوند، متحمل تغییرات بیشتری در ویسکوزیته می گردند به گونه ای که کمترین سرعت تغییرات ویسکوزیته برای مخلوط های 50:50 روغن دانه کدو : پالم اولئین و نسبت های مساوی هر سه روغن ثبت شد. پایین ترین سرعت تشکیل اسید های چرب آزاد برای مخلوط های 50: 50 روغن دانه کدو: سویا و روغن دانه کدو: پالم اولئین تعیین شد که در این مورد نیز با مخلوط شدن روغن ها، سرعت تشکیل اسید های چرب آزاد کاهش یافت.به طور کلی مخلوط های مختلف روغن دانه کدو بالاترین زمان پایداری اکسایشی را در آزمون رنسیمت نشان دادند و پایین ترین زمان پایداری اکسایشی برایمخلوط 30: 70 روغن دانه کدو: سویا ثبت شد که با افزایش نسبت روغن دانه کدو، زمان پایداری اکسایشی این مخلوط نیز به طور معنی دار (05/0>P) افزایش پیدا کرد. نتایج این مطالعه به شکل مطلوبی نشان داد که روغن دانه کدو می تواند در مخلوط با سایر روغن ها به بهبود خصوصیات اکسایشی و ویژگی های تغذیه ای آن ها کمک نماید.
زبان:
فارسی
صفحات:
171 تا 182
لینک کوتاه:
magiran.com/p1866663 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!