کاربرد رویکرد ترکیبی DEA-FMEA در باز مهندسی فرآیندهای حوزه تامین در صنعت پیمانکاری نفتی، مطالعه موردی در یک شرکت پیمانکاری حوزه نفت (OEID)

چکیده:
امروزه باوجود اینکه عوامل اثرگذار برای بهبود سیستم ها در سازمان ها با کمک روش های آکادمیک و به روز قابل شناسایی می باشند، اما همچنان بدلایل مختلفی استفاده از روش های قدیمی و غیر کارامدی مرسوم است. فرایندهای موجود سازمان در صورتیکه به درستی عارضه یابی نشوند به تدریج مانع رشد و توسعه سازمان خواهند شد. در پژوهش حاضر، ضمن مطالعه موردی یک شرکت پیمانکاری حوزه نفت، به باز مهندسی فرآیندهای حوزه تامین در صنعت پیمانکاری نفتی مبتنی بر رویکرد ترکیبی DEA-FMEA پرداخته ایم. با استفاده از روش BPR طی جلسات متعدد با نخبگان صنعت به شناسایی مخاطرات اصلی فرآیندهای حوزه تامین پرداخته ایم. به کمک روش FMEA و DEA این مخاطرات را اولویت بندی و زیرفرآیندهای اولویت دارتر انتخاب، و به بررسی سهولت استفاده از سیستم الکترونیکی در رفع مشکلات مطرح شده پرداختیم. این پژوهش با روش توصیفی پیمایشی انجام شده و در آن اطلاعات از طریق تکمیل پرسشنامه از نمونه آماری 25 نفره از نخبگان سازمان که در سیستم فرآیندهای حوزه تامین مشارکت داشته اند و با روش شمارش کامل شناسایی شدند، جمع آوری شده است. برنامه ریزی خرید و عدم اولویت بندی صحیح و اثربخش در تعیین نیازمندی ها از مهم ترین چالش های شناسایی شده در چارچوب این پژوهش هستند. نتایج این پژوهش نشان داد پیاده سازی سیستم تامین کالا بصورت مکانیزه و به طبع آن بهبود فرآیند موجود، باعث می شود با جمع آوری اطلاعات مربوط به فرآیندهای خرید از تمام واحدهای سازمان و ذخیره سازی آن در یک مرکز به صورت یکپارچه امکان پردازش اطلاعات و دریافت گزارش های مورد نیاز فراهم شود و به مدیریت متمرکز و موثرتر سازمان کمک می کند.
زبان:
فارسی
صفحات:
66 تا 76
لینک کوتاه:
magiran.com/p1935510 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!