مدلسازی فواصل بهینه ایستگاه های برداشت نقشه برداری جهت پایش سازه های ناپایدار مهندسی با استفاده از روش های ژئودتیکی

پیام:
چکیده:
سازه های بزرگ و ناپایدار مهندسی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بوده و رفتار سنجی اینگونه سازه ها معمولا به دو صورت ژئوتکنیکی و ژئودتیکی (ژئودزی مهندسی) صورت می پذیرد. در روش های ژئودتیکی، انتخاب ایستگاه های مناسب، از نظر توزیع، محل و فواصل نقاط موضوعی تا شبکه کنترل نقش بسزایی در دقت تعیین مختصات نقاط موضوعی دارد. فاصله بهینه زمانی حاصل می گردد که بهترین دقت برای برآورد مختصات نقاط موضوعی واقع شده بر روی سازه مورد نظر به دست آید. در این تحقیق، مدلسازی فواصل بهینه ایستگاه های برداشت جهت پایش سازه های حساس و ناپایدار با استفاده از روش های ژئودتیکی انجام گرفته است. برای این منظور تعیین فواصل بهینه، با در نظر گرفتن حداکثر دقت در تعیین مختصات سه بعدی، روابط دقت بر اساس متغیرهای وابسته، آنالیز و بررسی گردیده است. سپس با ارزیابی تغییرات دقت مختصات به تغییرات فاصله در حالت های مختلف، مدلسازی با یک رابطه چند متغیره صورت گرفته است. نتایج ارزیابی و اعتبارسنجی مدل پیشنهادی با داده های زمینی، نشان داد که هر چه فاصله نقطه موضوعی واقع بر بدنه سازه به ایستگاه های شبکه کنترل کمتر باشد، دقت تعیین ارتفاع و مختصات افقی افزایش می یابد. همچنین هر چه ارتفاع نقطه موضوعی بیشتر می شود، دقت تعیین ارتفاع و مختصات افقی کاهش می یابد. علاوه بر آن، نتایج برآورد دقت فاصله بهینه با استفاده از مدل پیشنهادی، با خطای کمتر از 5/2± متر محاسبه گردید که این نتیجه برای روش سرشکنی متداول دارای حداکثر خطا 53/2 متر می باشد. علاوه بر آن، فواصل بهینه متوسط با استفاده از مدل پیشنهادی، تقریبا 38 متر و 12 متر به ترتیب برای تعیین ارتفاع و مختصات افقی نقاط حاصل گردید. در صورت رعایت این فواصل بهینه، می توان به بهترین دقت در تعیین مختصات نقاط موضوعی سازه های مهندسی دست پیدا کرد.
زبان:
فارسی
صفحات:
63 تا 73
لینک کوتاه:
magiran.com/p1954791 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!