بررسی ترکیب فلوریستیکی و غنای گونه ای مراتع قشلاقی یکه چنار در استان گلستان

چکیده:
در این مطالعه ترکیب فلوریستیکی و غنای گونه ای مراتع قشلاقی یکه چنار واقع در منطقه نوار مرزی مراوه تپه از طریق جمع آوری فلور و استقرار قاب های ویتاکر در سه تیپ بیشه زار، علفزار و بوته زار مورد بررسی قرار گرفت.هدف از این تحقیق تعیین ترکیب فلوریستیکی و غنا در تیپ های مختلف گیاهی و همچنین نقش عوامل شیب و جهت بر روی غنای گونه ای بود که برای تجزیه و تحلیل از مدل رگرسیون های خطی و گروهی استفاده شد. طبق نتایج به دست آمده از نظر تیپ بیولوژیکی رابطه: فانروفایت < ژئوفایت< همی کریپتوفایت< کامافایت< تروفایت، از نظر فرم رویشی رابطه: گیاهان چوبی< علف گندمیان< پهن برگان علفی و از نظر غنای گونه ای بر اساس قاب ویتاکر در سه تیپ تحت بررسی رابطه: بوته زار< علفزار< بیشه زار برقرار است. معمولا در شیب های شمالی، غنای گونه ای بیشتر از شیب های جنوبی است. بطور کلی می توان نتیجه گرفت که پوشش گیاهی منطقه بیشتر از گیاهان یکساله و فصلی تشکیل شده است که مشخصه منطقه ایست که در آن بارندگی متغیر و چرای دام شدید است و در نتیجه، در بعضی از سال ها که بارندگی بویژه در فصل بهار مساعد است، بذرهای بسیاری از گونه های یکساله و فصلی سبز می شوند و غنای گونه ای شدیدا بالا می رود.
زبان:
فارسی
در صفحه:
27
لینک کوتاه:
magiran.com/p241171 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!