بررسی سرواپیدمیولوژی CMV، توکسوپلاسما، هپاتیت B وC در مراجعین به آزمایشگاه مرکز درمان ناباروری ابن سینا

پیام:
چکیده:
سابقه و هدف
بارداری دوران بسیار حساسی است که مادر و جنین را در معرض خطرات ویژه ای قرار می دهد. از جمله خطراتی که مادر و جنین را تهدید می کند و می تواند منجر به آسیب های مادری و جنینی شود عفونت ها هستند. عفونت با CMV، Toxoplasmosis، HBV، HCV در بارداری می تواند منجر به مرگ و میر، بیماری و عوارض مختلف جنینی و نوزادی شود. بنابراین بررسی مادران قبل از اقدام به بارداری از نظر این عفونت ها اهمیت ویژه ای دارد. از آنجایی برخی از آنها از طریق تماس جنسی نیز انتقال می یابند بررسی پدران نیز می تواند مفید واقع شود. این مطالعه با هدف تعیین سرواپیدمیولوژی CMV، توکسوپلاسما، هپاتیت B و C در مراجعین به آزمایشگاه مرکز درمان ناباروری ابن سینا در سال 83 انجام گرفت.
روش کار
این مطالعه به صورت Routin data base study انجام گرفت و طی آن پرونده کلیه مراجعین به آزمایشگاه مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری وسقط مکرر ابن سینا در نیمه دوم سال 83 مورد بررسی قرار گرفت و نتایج آزمایشات سرولوژیک فوق همراه باداده های ضروری از پرونده ها استخراج و تجزیه و تحلیل شد.
یافته ها
%97.9 زنان و %100 مردان از نظر CMV IgG و %2.7 از نظر CMV IgG مثبت بودند. %16.8 زنان از نظر Toxo IgG و %2.4 از نظر Toxo IgM مثبت بودند. %21.1 از زنان و %26.8 مردان از نظر HBsAb مثبت بودند. میانگین سنی موارد مثبت در زنان بطور معنی داری بیش از موارد منفی بود (P<0.05). %2.4 از زنان و %3.1 مردان از نظر HBsAg مثبت بودند. میانگین سنی موارد مثبت در مردان بطور معنی داری بیش از موارد منفی بود (P<0.05). %0.4 از مردان تست HCVAb مثبت داشتند ولی در زنان هیچ مورد مثبتی یافت نشد.
نتیجه گیری
با توجه به نتایج بدست آمده بنظر می رسد غربالگری زنان داوطلب باردار از نظر CMV با ارزش است. زیرا وقوع حتی یک مورد CMV مادرزادی می تواند باعث ایجاد مشکلات عمده در خانواده و تحمیل هزینه های مراقبتی و بهداشتی به سیستم بهداشتی کشور شود. ابتلا حاد به توکسوپلاسموز در بارداری قابل پیشگیری، غربالگری و در صورت رویداد قابل درمان است که این خود نشان دهنده اهمیت زیاد غربالگری خصوصا در زنان داوطلب بارداری می باشد می توان با درمان به موقع تا حد امکان از انتقال ارگانیسم از مادر به جنین و حتی در صورت انتقال از عوارض بعدی آن تا حد بسیار زیادی پیشگیری نمود. با اقدامات حفاظتی به موقع در هنگام تولد برای نوزاد متولد از مادر HBsAg مثبت می توان خطر انتقال در نوزاد را از %30-25 به %5-2 کاهش داد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
59
لینک کوتاه:
magiran.com/p429745 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 1,390,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 70 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!