مناجات؛ بررسی معناشناختی و جایگاه آن در آموزه های دینی

چکیده:
آنچه از این پس در این بخش می خوانید، شرح و تفسیری است از جناب استاد مصباح بر مناجات «خمس عشر»، که در ماه مبارک رمضان در دفتر مقام معظم رهبری در قم ایراد گردیده است. اما پیش از شروع بحث، ایشان شرحی بر برخی مفاهیم از جمله «دعا»، «مناجات» و «ندا» داشته و تفاوت آنها را با یکدیگر بیان می دارند. اصولا «مناجات» درگوشی و رمزگونه صحبت کردن است و «ندا» کسی را با صدای بلند خواندن، «دعا» نیز خواستن با هر زبانی، هر کیفیتی، از راه دور و یا نزدیک، بلند و یا آهسته است. معمولا در زندگی روزمره، همه انسان ها به طور طبیعی تمایل دارند به صورت خصوصی با افراد و بزرگان همنشین شوند. انسان مؤمن نیز که به عظمت الهی واقف است، همواره در پی آن است که محل خلوتی بیابد و با معبود خویش مناجات نماید. انسانی که بیشترین توجهش به خداست، خدای متعال نیز عنایتش را شامل حال او می گرداند و لذت و طعم مناجات را به او می چشاند. به عکس، انسانی که همتش دنیاست، و محبت دنیا در دل اوست، از لذت مناجات با خدا محروم خواهد بود. در همین زمینه، گناه، حب دنیا، خودنمایی، ریا و شهرت طلبی از عوامل مهم حرمان انسان از مناجات با معبود خویش است.
زبان:
فارسی
در صفحه:
5
لینک کوتاه:
magiran.com/p764108 
دانلود و مطالعه متن این مقاله با یکی از روشهای زیر امکان پذیر است:
اشتراک شخصی
با عضویت و پرداخت آنلاین حق اشتراک یک‌ساله به مبلغ 990,000ريال می‌توانید 70 عنوان مطلب دانلود کنید!
اشتراک سازمانی
به کتابخانه دانشگاه یا محل کار خود پیشنهاد کنید تا اشتراک سازمانی این پایگاه را برای دسترسی نامحدود همه کاربران به متن مطالب تهیه نمایند!
توجه!
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از نشریات عضو و نگهداری، تکمیل و توسعه مگیران می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.
دسترسی سراسری کاربران دانشگاه پیام نور!
اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه پیام نور در سراسر کشور، در صورت ثبت نام با ایمیل دانشگاهی، تا پایان فروردین ماه 1403 به مقالات سایت دسترسی خواهند داشت!
In order to view content subscription is required

Personal subscription
Subscribe magiran.com for 50 € euros via PayPal and download 70 articles during a year.
Organization subscription
Please contact us to subscribe your university or library for unlimited access!