فهرست مطالب

تحقیقات حشره شناسی - سال هفتم شماره 2 (پیاپی 26، تابستان 1394)

فصلنامه تحقیقات حشره شناسی
سال هفتم شماره 2 (پیاپی 26، تابستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/08/28
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حسن پریش، محمدرضا مهرنژاد، مجید فلاح زاده، مهدی بصیرت صفحات 115-129
    پسیل معمولی پسته Agonoscena pistaciae Burckhardt & Lauterer آفت کلیدی پسته کاری های ایران محسوب می شود. کفشدوزک Coccinula elegantula Weise به عنوان شکارگر پسیل معمولی پسته شناخته می شود. در این تحقیق دوره زندگی و تلفات کفشدوزک C. elegantula از تخم تا ظهور حشره کامل در شرایط کنترل شده (دامنه دمایی 5/17 تا 35 درجه سلسیوس، رطوبت نسبی 5±55 درصد و دوره روشنایی 16 ساعت) مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس نتایج به دست آمده، آستانه حداقل حرارتی برای تخم، لارو و شفیره این کفشدوزک به ترتیب 7/11، 26/14 و 4/14 درجه سلسیوس به دست آمد. آستانه حداقل حرارتی از تخم تا ظهور حشره کامل 9/14 درجه سلسیوس تخمین زده شد. مجموع نیاز حرارتی برای مراحل تخم، لارو و شفیره کفشدوزک به ترتیب 59، 5/151 و 5/59 درجه-روز (°D) و برای دوره کامل زندگی این حشره 4/256 درجه-روز (°D) تخمین زده شد. پارامترهای جدول زندگی این حشره در شرایط کنترل شده (5/0±25 درجه سسلسیوس، رطوبت نسبی 5±55 درصد و دوره روشنایی 16 ساعت) و با تغذیه از پسیل معمولی پسته بررسی شد. نرخ ذاتی افزایش جمعیت (rm) با تغذیه از پسیل معمولی پسته 093/0 و نرخ متناهی افزایش جمعیت (λ) 09/1 به دست آمد. مدت زمان دو برابر شدن جمعیت با تغذیه از پسیل معمولی پسته 39/7 روز تعیین گردید.
    کلیدواژگان: Coccinula elegantula، Agonoscena pistaciae، پسته، کنترل بیولوژیک، پارامترهای بیولوژیکی
  • افسانه خضری، ابراهیم سلیمان نژادیان، شیلا گلدسته، حسین پژمان، حسین فرازمند صفحات 131-141
    مگس میوه مدیترانه ای از آفات قرنطینه ای است که در سال 1386 از استان فارس گزارش شد. انار یکی از میزبان های این حشره در استان می باشد. طی سال های 1389-1390 دریک باغ انار در شیراز دو روش مختلف کنترل این مگس شامل تله گذاری و طعمه پاشی مورد ارزیابی قرار گرفتند. در روش تله گذاری، سه ماده جلب کننده (تیمار) شامل تری مدلور، بیولور، فیمی لور و شاهد به طور جداگانه در تله تفری ترپ در سه تکرار و از دو طریق محاسبه میانگین میوه های آلوده (به همراه شاهد) و تعداد مگس های میوه مدیترانه ای به دام افتاده در تله ها مطالعه شدند. در روش طعمه پاشی دو نوع پروتئین هیدرولیزات شامل بایوسبو یا اسمل فول به صورت پاشش به عرض یک متر بر روی سمت جنوبی درخت و به صورت پاشش روی تنه درخت، به همراه تیمار شاهد، در سه تکرار و همراه با سم مالاتیون با غلظت دو در هزار (هر دو هفته یک بار) مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج نشان داد، بین مواد جلب کننده بیولور و تری مدلور اختلاف معنی داری وجود ندارد و در هر دو مورد میانگین آلودگی میوه ها نسبت به فیمی لور و شاهد، کمتر بود. در روش دوم نیز تله بیولور بیشترین شکار مگس میوه مدیترانه ای را به خود اختصاص داد. در روش طعمه پاشی بین مواد جلب کننده اختلاف معنی داری وجود نداشت اما در ارتباط با محل طعمه پاشی اختلاف معنی داری مشاهده شد. در تیمارهایی که نواری به عرض یک متر بر روی درخت طعمه پاشی شدند، میانگین آلودگی میوه ها کمتر بود.
    کلیدواژگان: مگس میوه مدیترانه ای، تله، مواد جلب کننده، طعمه پاشی، باغ انار شیراز
  • عباس دلفان، شهریار جعفری، جهانشیر شاکرمی صفحات 143-159
    کنه های بالاخانواده Eriophyoidea ازگیاهان تغذیه کرده و برخی از آن ها از آفات مهم و اقتصادی محصولات کشاورزی هستند. مطالعه فون کنه های بالا خانواده Eriophyoidea در اطراف شهرستان خرم آباد در طول سال های زراعی 1390-1389 با نمونه برداری از گیاهان مختلف اعم از درختان مثمر و غیر مثمر، گیاهان زراعی، باغی، مرتعی و علف های هرز انجام شد. در تشخیص گونه های جمع آوری شده از خصوصیات تاکسونومیکی مهم از قبیل خصوصیات پاها و امپودیوم پروش، آرایش صفحه پیش ران تناسلی، صفحه پشتی، نوار بندی سطح پشتی و شکمی اپیستوزوما، میکروتوبرکول های موجود روی نوار بندی پشتی و شکمی اپیستوزوما و نحوه آرایش موهای روی بدن استفاده شد. در این مطالعه 13 گونه متعلق به هفت جنس از دو خانواده و از روی 11 میزبان گیاهی جمع آوری و شناسایی شدند. در زیر لیست گونه های تشخیص داده شده آورده شده است، گونه هایی که با دو ستاره مشخص شده اند برای فون ایران و آن هایی که با یک ستاره مشخص شده اند برای فون استان لرستان جدید می باشند.
    Family: Eriophyidae
    1. Eriophyes pyri (Pagenstecher) *
    2. Aceria tristriatus (Nalepa)*
    3. Aceria erineus (Nalepa) *
    4. Aceria brachytarsus (Keifer)*
    5. Aceria mackiei (Keifer) **
    6. Aceria fraxinivora (Nalepa)*
    7. Aculus solani Boczek and Davis *
    8. Aculus fockeui (Nalepa & Trouessary)*
    9. Aculops lycopersici (Massee)
    10. Aculops tetanothrix (Nalepa)*
    11. Tetra glycyrrhiza Denizhan**
    12. Notallus nerii Keifer*
    Family: Diptilomiopidae
    13. Rhyncaphytopus ficifoliae Keifer*
    کلیدواژگان: Eriophyoidea، فون، خرم آباد، سیستماتیک، گزارش جدید، ایران
  • کبیر عیدوزهی، سلیمان خرمالی، سلطان رون، عباس خانی صفحات 161-169
    سوسک کشیش، Rhyzopertha dominica F .یکی از آفات انباری مهم در استان گلستان است. یکی از ایمن ترین روش های کاهش خسارت آفات انباری، استفاده از ارقام مقاوم است. در این آزمایش مقاومت هشت رقم و لاین گندم: کوهدشت، زاگرس، مروارید، دریا، پاستور، لاین 17، لاین A و19-80-N، بر تعداد حشرات زنده، مرده و نرخ رشد جمعیت سوسک کشیش مورد بررسی قرار گرفت. مقدار 100 گرم گندم در ظرف شیشه ای کوچک ریخته و تعداد 10عدد آفت رها سازی و در شرایط انبار نگه داری شد. نمونه برداری هر 10-7 روز یک بار انجام شد. داده ها با نرم افزار SAS به صورت کرت خرد شده در زمان تجزیه گردید. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که تعداد حشره زنده و نرخ رشد آفات در ارقام مختلف گندم دارای اختلاف معنی دار بود (01/0>.(P اما در تعداد حشره مرده اختلاف معنی دار مشاهده نشد. مقایسه میانگین های صفات مورد بررسی در ارقام گندم نشان داد که رقم زاگرس با دارا بودن بیشترین میانگین (25/31 عدد) حشرات زنده، حشرات مرده (25/4 عدد) و نرخ رشد بالا (25/0) حساس ترین رقم بود. رقم مروارید با کمترین تعداد حشرات زنده ، مرده و همچنین رشد جمعیت بسیار کم (01/0) مقاوم ترین رقم در بین ارقام بررسی شده بود.
    کلیدواژگان: سوسک کشیش، مقاومت گیاهان، ارقام گندم
  • زهرا فرجی، محمدحسن سرایلو، لطیف صالحی صفحات 171-180
    جلوگیری از تخم ریزی بید سیب زمینی که از آفات مهم غده های انباری محسوب می شود، سالم ترین روش کاهش خسارت این آفت به شمار می رود. در این تحقیق اثر اسانس و پودرگیاهان آویشن شیرازی، Zattaria multiflora،، گلپر، Heracleum persicum و مورد، Myrtus communis، روی تخم ریزی بید سیب زمینی در حضور گیاه میزبان و گیاه غیر میزبان آفت بررسی شد. نتایج نشان داد که اسانس ها و پودر های هر سه گیاه، با اختلاف معنی داری، باعث کاهش میزان تخم ریزی این آفت می شوند. اسانس هرسه گیاه اثر بازدارندگی تخم ریزی بالاتری نسبت به پودر خشک آن ها دارد. گیاه آویشن شیرازی در محدود کردن میزان تخم ریزی بید سیب زمینی نسبت به دو گیاه دیگر نتیجه بهتری نشان داد. در مجموع، نتایج نشان داد که اسانس ها و پودر های هر سه گیاه می توانند در برنامه های مدیریت کنترل بید سیب زمینی استفاده شوند.
    کلیدواژگان: بید سیب زمینی، آویشن شیرازی، مورد، گلپر، بازدارندگی
  • حمیدرضا موالی، مسعود اربابی، هوشنگ گوهرچینی صفحات 181-190
    کنه های تارتن از آفات مهم ارقام رز گلخانه ای بوده و بیشترین کنترل توسط کنه کش ها علیه خسارت آن در کشور انجام می شود. به منظور ایجاد تنوع مصرف کنه کش های کم خطر باهدف کاهش مقاومت و افزایش کارایی آن ها، مطالعه ای درباره تاثیر دزهای مختلف کنه کش های آلی فلورامایت، دانی زرابا، بایوک و ارگانیک جی سی مایت، بایومایت،کینگ بو درمقایسه با مایع ظرف شویی+آب علیه جمعیت مراحل فعال کنه تارتن رز گلخانه ای در منطقه بیجار استان کردستان درسال1390 انجام شد. از طرح آماری بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار و با جمع آوری تصادفی تعداد 10 برگ از شاخه های خمیده و عمودی رز از هر تکرار در نوبت های یک روز قبل و 1، 3، 7، 15 روز بعد از محلول پاشی نمونه برداری در فصل بهار و تابستان استفاده گردید. مراحل فعال جمعیت کنه درسطح زیرین برگ رز توسط میکروسکوپ تشریحی شمارش شد. نتایج میانگین جمعیت فعال کنه قبل از محلول پاشی تیمارها در بهار و تابستان به ترتیب با میانگین 95/5 کنه و 86/6 کنه درسطح زیرین برگ رز ملاحظه شد. با جمع آوری داده ها وتبدیل به درصد تلفات، تجزیه آماری روی میانگین درصد تلفات توسط نرم افزار SAS، مقایسه و گروه بندی تیمارها توسط آزمون چند دامنه ای دانکن انجام شد. بیشترین تلفات کنه در نوبت یک روز برای هر دو غلظت کنه کش دانی زرابا به ترتیب با 61/84% و73/91% به ثبت رسید و از نوبت 7 روز بعد، روند کاهشی تاثیر آن ها مشاهده شد. تاثیر کنه کشی فلورامایت در نوبت های 1 و 3 روز بعد، سبب کاهش موثر بر جمعیت کنه تارتن شد. در حالی که تاثیر هر دو غلظت بایوک ضعیف بود. تاثیر هر دو غلظت کنه کش ارگانیک جی سی مایت در فصل بهار به ترتیب 13/67% و 14/69% ملاحظه شد ولی کارایی آن ها درنوبت 15 روز حدود 40 درصد کاهش پیدا کرد. تاثیرمایع ظرفشویی+آب در نوبت 1 روز درتابستان (21/67%) نسبت به بهار ( 57/56%) بیشتر و نسبت به اغلب کنه کش ها اثربخشی بیشتری داشت. همچنین تاثیر تیمارها در نوبت های 1 و 3 روز در بهار نسبت به تابستان کنترل بیشتری داشت. لحاظ نمودن میانگین جمعیت 2 الی 3 کنه درسطح زیرین برگ رز گلخانه ای در زمان محلول پاشی، باعث افزایش کارایی و از ایجاد مقاومت به کنه کش ها درجمعیت کنه های تارتن جلوگیری می نماید.
    کلیدواژگان: کنه کش های آلی، ارگانیک، کنه تارتن رزگلخانه ای، بیجار، کردستان
  • زهرا مینایی عراقی، رضا وفایی شوشتری، زهرا رفیعی کرهرودی، شیما چهرئی صفحات 191-198
    سوسک چهارنقطه ای حبوبات Callosobruchus maculatus Pic. (Col،. Bruchidae) یکی از آفات مهم انباری است که از لحاظ کمی و کیفی خسارت زیادی به محصولات انباری از جمله ماش وارد می کند. این آفت در تمام جهان پراکندگی دارد. در این تحقیق، امکان استفاده از امواج مایکروویو در توان ها و زمان های معین برای کنترل این حشره مورد بررسی قرار گرفت. در این آزمایش سه مرحله زیستی آفت فوق تحت تاثیر امواج مایکروویو با فرکانس 2450 مگاهرتز در توان های 200 و 300 وات با زمان های 240،120،60،30،15 و 360 ثانیه قرار گرفتند. مطالعات آزمایشگاهی انجام شده بعد از امواج دهی در انکوباتور با دمای 1±27 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 5±65 درصد و دوره نوری 16 ساعت تاریکی و 8 ساعت روشنایی انجام شد. نتایج نشان دادند که توان و زمان مورد نیاز برای جلوگیری از تفریخ تخم ها، کنترل مرحله شفیرگی و تلفات حشرات کامل سوسک چهار نقطه ای حبوبات 200 وات و 360 ثانیه بود. در تمام آزمایشات میزان مرگ و میر با افزایش زمان، افزایش یافت. با توجه به نتایج به دست آمده شفیره های سوسک چهار نقطه ای حبوبات در توان 200 وات و زمان 360 ثانیه، 2/92 درصد تلفات داشتند. حشرات کامل این آفت در توان 200 وات با زمان 360 ثانیه نیز 02/96 درصد تلفات را در پی داشتند. همچنین نتایج نشان دادند که تخم های این آفت حساسیت بیشتری نسبت به سایر مراحل زیستی داشتند به طوری ه در توان 300 وات در زمان 240 ثانیه و در توان 200 وات و 360 ثانیه 11/96 درصد تلفات داشتند، لذا برای کنترل این مرحله زیستی بهتر است از توان 200 وات در زمان 360 ثانیه استفاده گردد.
    کلیدواژگان: سوسک چهارنقطه ای حبوبات، مایکروویو، توان، زمان
  • ریچارد الن بیکر، مسعود اربابی صفحات 199-205
    این مقاله در ارتباط با افرادی می باشد که درباره کنه زرد وپهن به عنوان یک کنه با دامنه تغذیه وسیع و آفت مخرب با گسترش جهانی در حال تحقیق می باشند. آلودگی شدید آن باعث خسارت زیاد به گیاهان مختلف به خصوص آن هایی که جنبه تجاری درگلخانه دارند می شود. وضعیتی از بیولوژی و روش های کنترل آن به اختصار مورد بررسی قرارگرفته است.
    کلیدواژگان: کنه زرد و پهن، گیاهان میزبان، توزیع، پراکنش، خسارت، کنترل
|
  • H. Parish, M. R. Mehrnejad, M. Fallahzadeh, M. Basirat Pages 115-129
    The common pistachio psyllid, Agonoscena pistaciae Burckhardt & Lauterer is known as the major pest of the pistachio trees, Pistacia vera in Iran. The coccinellid beetle, Coccinula elegantula(Weise) was reported as a predator for A.pistaciae in pistachio orchards. This study was carried out to determine the thermal constant and lower threshold for the C. elegantula under controlled condition (constant temperature ranged 17.5-35°C, 55±5% r.h. and 16:8 L:D). The mean for each temperature, lower threshold and constant temperature were all calculated from the pooled data of female development time from egg to adult exclusion. The theoretical lower threshold and thermal constant for development estimated. The lower threshold was estimated 11.7 ,14.3 and 14.4 °C for egg ,larva and pupa respectively. The lower threshold for complete development from egg to adult emergence was estimated 14.9 °C. The thermal constant for egg, larva and pupa was estimated 59 ,151.5 and 59.5 degree-days (°D) respectively. The degree-days (°D) required for a generation (egg to adult) was estimated 256.4. In present investigation, life table parameters of C. elegantula was studied in the controlled condition (25±5°C, 55± 5% r.h. and 16:8 L:D) feeding on A. pistaciae using QBASIC program. Based on the results, the intrinsic rate of natural increase (rm) and finite rate of increase was obtained 0.09 and 0.07 (female/female/day). Doubling time and mean generation time were 7.39, 43.9. Net reproductive rate and gross reproductive rates were 54.85, 39.36.
    Keywords: Coccinula elegantula, The common pistachio psyllid, Agonoscena pistaciae, Biological control, Thermal constant, Population growth parameters
  • A. Khezri, E. Soleyman, Nejadian, Sh. Goldasteh, H. Pezhman, H. Farazmand Pages 131-141
    The Mediterranean fruit fly is a quarantine pest which was seen in Fars province, Iran in 2008. Pomegranate is one of the hosts of this pest in the late season, Two different methods, including trapping and bait spraying, were used in order to evaluate populalim suppression in shiraz in 2011 and 2012. Through trapping method, three attractants includeing Trimedlure, Biolure, Femilure, were investigated separately in a Tephri traps with three replications, in this way, the average number of infected fruits (with control) and also the number of trapped Mediterranean fruit flies (without control) were bait spraying method,Two types of hydrolyzed proteinin and smell bal were used the south side of the trees, In bouiting method, two types of hydrolyzed protein, Bioceboand Smelltol were sprayed mixed with 0.002 concewtratin of malathion on trunks and one meter width of south part of the tree crown Trimedlure and biolure had the same effect on number of infected fruits, but more effective than the control and Femilure. Howerer, the number offlies couptured was higher in Bcolure. In baiting method, no significant difference was observed among the treatments , howeres the place on the trees was significantly different .Number of infected fruits was less in one meter width spraying on the crown.
    Keywords: Mediterranean fruit fly, trap, attractant, bait spraying, Shiraz Pomegranate orchards
  • A. Delfan, Sh. Jafari, J. Shakarami Pages 143-159
    Mites of the superfamily Eriophyoidea feed on plants and some species are important agricultural pests. Faunestic study of Eriophyoidea in Khorramabad region were carried out during 2010-2011. The sampling was performed on orchards, fruit trees and non fruit trees, weeds, pastures, and other plants. In this study 13 species belong to seven genera and two families on 11 host plants were collected and identified. The collected specimens were identified based on the morphological characteristics such as legs, feather claw, prodorsal plate, coxisternum plate, body setae, dorsal and ventral opisthosomal annuli and microtubercles. The lists of identified mites are as fallows, the marked species with two and one asterisk are new records for Iran and Lorestan fauna, respectively.
    Family: Eriophyidae
    1. Eriophyes pyri (Pagenstecher) *
    2. Aceria tristriatus (Nalepa)*
    3. Aceria erineus (Nalepa) *
    4. Aceria brachytarsus (Keifer)*
    5. Aceria mackiei (Keifer) **
    6. Aceria fraxinivora (Nalepa)*
    7. Aculus solani Boczek and Davis *
    8. Aculus fockeui (Nalepa & Trouessary)*
    9. Aculops lycopersici (Massee)
    10. Aculops tetanothrix (Nalepa)*
    11. Tetra glycyrrhiza Denizhan**
    12. Notallus nerii Keifer*
    Family: Diptilomiopidae
    13. Rhyncaphytopus ficifoliae Keifer*
    Keywords: Fauna, Eriophyoidea, Khorramabad, Systematic, new records, Iran
  • K. Eyidozehi, S. Khormali, S. Ravan, A. Khani Pages 161-169
    Lesser grain borer, Rhyzopertha dominica F. is one the most important pests in Golestan province. One of the method to reduce the pest damage is using resistant cultivars. In this experiment the effect of eight cultivars and lines of wheat such as Kouhdasht, Zagros, Morvarid, Darya, Pastor, Line 17 and N-80-19, on number of live and dead adults and populatioin growth rate of lesser grain borer was studied. One hundred gram of wheat was placed in a crystal container and 10 adults were put on each container and kept under stored condition. Sampling was done every each 7 to 10 days intervals. Data were analyzied using SAS program in split-plot in time design. Analysis of variance showed that number of a live adults and population growth rate in wheat cultivars were significantly different (p
    Keywords: Rhyzopertha dominica, plant resistance, wheat variety
  • Z. Faraji, M. H. Serailoo, L. Salehi Pages 171-180
    Preventing the potato tuber moth from egg laying, an important pest of stored tubers is a safe method to reduce its economic damage. In this research, the effects of essential oils and powders of three plant species Zattaria mmultiflora, Myrtus comminus and Heracleum persicum were investigated on egg laying of potato tuber moth in presence and absence of host plant. The result showed that essential oils and powders of three plants reduced significanly the rate of the pests oviposition. The essential oils of three plants had the higher oviposition deterrency than their powder. The plant species Z. multiflora had the most decreasein number of eggs than others. Over all, the results showed that the essential oils and powder of above three plants can be used management programs of potato tuber moth.
    Keywords: Potato tuber moth, Z. multiflora, M. communis, H. persicum, deterrency
  • H. R. Mavali, M. Arbabi, H. Goharchini Pages 181-190
    Web spotted spider mite is a major pest of greenhouse rose varieties and maximum control achieved also through acaricides application in Iran. In concern to increase acaricidal application choices, an investigation about two doses of new organic (BioMite, GC-Mite, Kingbo), inorganic (Floramite, Danizeraba, Biok) along with cleaning agent mixed with water, carried out against rose spider mite infestation during late spring and middle of summer seasons in Bijar region of Kurdistan province of Iran. Randomized block design with three replications selected and for each replicate, 10 leaves randomly collected from different bending and vertical roses shoots. Sampling intervals followed one day before and 1, 3, 7 and 15 days after treatments during spring and summer seasons respectively. Active mite stages on lower rose’s leaf side counted with help of stereo microscope. Collected data converted into mortality% through Henderson-tilt on formula. Analysis of variance done with help SAS method and Duncan method used for ranking treatments at different interval times. Maximum mite mortality% recorded 84.61%, 91.73% one day after treatments for both danisaraba doses and effects decreased after 7 days onward for both doses. Floramite effects up to 3 days after treatments observed with considerable mite mortality% while recorded weak effects for both biok doses through sampling period. Both GC-mite doses with 67.13% and 69.14% mite control observed during late spring which reduced sustainable effects up to 40% at 15 days interval time. Detergent water treatment with 67.21% and 56.57% mite controlled after one day during spring and summer season found more effective than other organic acaricides respectively. In total, treatments effect found more significant during spring than summer seasons. Application those treatments when mean of 2-3 mites observed in 30% of the collections, will increase acaricides effects and protect further mite resistance also.
    Keywords: Organic, Inorganic acaricides, Roses spider mite, Greenhouse, Bijar, Kurdistan
  • Z. Minaei, Eraghi, R. Vafaei, Shoushtari, Z. Rafiei, Karahroodi, Sh. Chehreii Pages 191-198
    Cowpea weeevli Callosobruchus maculatus Pic., is one of the most important storage pests of beans including mung bean. In this research, the possibility of using different frequency and priods microwave to control the insect was examined. In this experiment the three stageg of the pest exrosed to frequency of 2450MHz, 200W in periods of 15, 30, 60, 120, 240 and 360 seconds. The results showed that frequency and the time needed to avoid hatching eggs, pupae phase control and inducing adult mortalitywas 200W and 360 secods. In all experiments the mortality rate increased with increas time. According to the results 92.2% mortality of pupae and 96.02% were occurred at 200W and 360s. Also, the results showed that eggs are the most sensitive compase to other stages such a way that 96.11% of mortality occurred at 300W, and duration of 240s, and 200 and 360s. There fore it is recommended 200W and 360s to control all stages of the pest.
    Keywords: Callosobruchus maculates, Microwave, Power, Time
  • R. A. Baker, M. Arbabi Pages 199-205
    This paper deals with some of the current issuers involving Polyphagotarsonemus latus (Banks), a plant feeding invasive mite which is a destructive pest worldwide. Heavy infestations can cause serious damage to a large number of plant families especially in commercial glasshouses. Aspects of the biology will be considered including a brief reference to control measures.
    Keywords: Polyphagotarsonemus latus, Host plants, distribution, dispersal, invasive, control