فهرست مطالب

دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد - سال شصتم شماره 1 (پیاپی 150، فروردین و اردیبهشت 1396)

مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد
سال شصتم شماره 1 (پیاپی 150، فروردین و اردیبهشت 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/02/18
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقاله پژوهشی
  • شانیلا فاخری*، مسعود موحدی، محمد قره گوزلو، سید مهدی مرعشی، آیسه باکیوگلو صفحات 359-368
    مقدمه آنافیلاکسی وضیعیتی بالقوه تهدیدکننده حیات است که با تشخیص صحیح و درمان مناسب قابل کنترل می باشد. هدف از این مطالعه بررسی سطح آگاهی دستیاران کودکان در خصوص تشخیص و درمان آنافیلاکسی بود.
    روش کار این مطالعه از مهرماه تا اسفندماه سال 1392 در بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شد. 192 متخصص و رزیدنت تخصص و فوق تخصص کودکان وارد مطالعه شدند. از شرکت کنندگان خواسته شد تا پرسشنامه ای شامل 19 سوال را پاسخ دهند. اطلاعات جمع آوری شده توسط نرم افزار SPSS (نسخه 19) مورد آنالیز قرار گرفت. سطح معنی داری 0/05< pدر نظرگرفته شد.
    نتایج تقریبا تمامی پاسخ دهندگان آنافیلاکسی را به عنوان وضعیتی تهدیدکننده حیات می شناختند، با این حال 23/4% به سوالات مربوط به علایم و نشانه های آنافیلاکسی پاسخ صحیح نداده بودند. هیچ یک از شرکت کنندگان مراحل درمانی را به درستی مشخص نکرده بودند، با این حال 94/7% با تجویز اپی نفرین به عنوان داروی انتخابی موافق بودند (p=0/014). تنها 78/1% به درستی روش انتخابی تجویز اپی نفرین را تجویز داخل عضلانی (0/000) و 71/4% دوز مناسب را مشخص کرده بودند. حدود نیمی از شرکت کنندگان در خصوص زمان لازم برای تحت نظر گرفتن در بیمارستان آگاهی داشتند.
    نتیجه گیری مطالعه حاضر نشان داد غالبا متخصصین و رزیدنت های کودکان از دوز مناسب درمانی اپی نفرین، روش تجویز و زمان لازم برای ترخیص بیمار مبتلا به آنافیلاکسی اطلاع درستی ندارند. به نظر می رسد آموزش های تئوری برای ایجاد آمادگی ارایه خدمات بالینی در دستیاران بیماری های کودکان کافی نبوده است.
    کلیدواژگان: آنافیلاکسی، درمان، اپی نفرین، دستیاران کودکان، آموزش
  • نازنین فرشچیان، موتمنی ماندانا، علی اصغر افصح المتکلمین* صفحات 369-375
    مقدمه مالتیپل اسکلروز یکی از شایع ترین اختلالات عصبی مزمن و ناتوان کننده افراد جوان و فعال جامعه است، که با دفعات وغیر قابل پیش بینی از عود و بهبود در طول زمان مشخص می شود، همچنین MRI مودالیته انتخابی در بیماران مشکوک به مالتیپل اسکلروزمی باشد. در این مطالعه به مقایسه وجود دو علامت تخطط ساب کالوزال و انگشتان داوسون در بیماران مبتلا می پردازیم.
    روش کار این مطالعه از نوع مقطعی است و 61 بیمار مبتلا به MS که جهت انجامMRI مغز به بخش رادیولوژی بیمارستان امام رضا مراجعه نمودند، از نظر وجود دو علامت تخطط ساب کالوزال وانگشتان داوسون بررسی شدند. داده ها با استفاده از آزمون های آماری و نرم افزارSPSS (نسخه 21)تجزیه و تحلیل شدند.
    نتایج میزان شیوع تخطط ساب کالوزال و انگشتان داوسون در بیماران MS به ترتیب برابر 100% و 8/91% است و به طور معناداری با همدیگر متفاوت هستند (05/0>p). میزان شیوع تخطط ساب کالوزال و انگشتان داوسون در بیماران MS با سن بیشتر از 35 سال به ترتیب برابر 100% و 88% است و به طور معناداری با یکدیگر متفاوت هستند (05/0>p). میزان شیوع تخطط ساب کالوزال و انگشتان داوسون در زنان مبتلا به MS به ترتیب برابر 100% و 3/89% است و به طور معناداری با همدیگر متفاوت هستند (05/0>p).
    نتیجه گیری تخطط ساب کالوزال به عنوان یک کرایتریای تشخیص رادیولوژیک در بیماری MS می تواند در تشخیص دقیق تر بیماری MSکمک کننده باشد.
    کلیدواژگان: مولتیپل اسکلروزیس، MRI، تخطط ساب کالوزال، انگشتان داوسون
  • ابوبکر جعفرنژاد، فریبرز جمشیدی، عزیز الله دهقان* صفحات 376-382
    مقدمه بیماری لیشمانیوز یکی از شش بیماری با اهمیت نواحی گرمسیری است که سازمان جهانی بهداشت پژوهش درباره آن را توصیه نموده است. این مطالعه با هدف بررسی وضعیت لیشمانیوز جلدی شهرستان لامرد صورت گرفته است.
    روش کار مطالعه حاضر به صورت مقطعی- توصیفی انجام شد که اطلاعات بیمارن شامل سن، جنس، تعداد زخم، محل ضایعه، محل سکونت و نوع ساختمان از مرکز بهداشت شهرستان اخذ شد. و با استفاده از نرم افزار SPSS (نسخه 22) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج از تعداد 907 نفر افراد مورد مطالعه 437 نفر مرد (1/48 %) و 470 نفر زن (8/51 %) بودند. بیش ترین تعداد بیماری در گروه سنی 9-0 سال و کمترین در افراد بالای 60 سال دیده شد. 9/60 % از بیماران را افراد روستایی و مابقی شهرنشین بودند. 8/51 % از بیماران در منازل نوساز و بقیه در خانه های قدیمی زندگی می کردند. 6/62 % از بیماران بیش از یک زخم داشتند و بیش ترین عضو درگیر دست ها بودند.
    نتیجه گیری مطالعه حاضر نشان داد که گروه سنی زیر ده سال بیشتر در معرض خطر هستند و اینکه الگوی جنسی با مناطق دیگر کشور تفاوت دارد. همچنین بیماری در مناطق روستایی بیشتر بود. لذا جهت پیشگیری از بیماری، آموزش به گروه های در معرض خطر لازم است.
    کلیدواژگان: لیشمانیوز جلدی، اپیدمیولوژی، لامرد
  • عزت خداشناس، هادی مرادی، منیره اسدی قلعه نی، الهه حیدری، آتنا شمس، علی عنایتی، مهدی سهرابی * صفحات 383-391
    مقدمه باتوجه به اینکه مشکل اصلی کودکان با آسیب شنوایی، کاستی های زبانی و ارتباط است اما در مطالعات مختلف، به نقص تعادلی معلولین شنوایی در مقایسه با افراد طبیعی اشاره شده است. هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر یک دوره برنامه ی تمرینی منتخب بر تعادل کودکان مبتلا به اختلال شنوایی می باشد.
    روش کار تعداد 20 پسر ناشنوای 8 تا 14 ساله در این مطالعه وارد شدند و پس از گرفتن آزمون تعادل ایستا و پویا به عنوان پیش آزمون، به صورتی تصادفی به دو گروه مداخله و شاهد تقسیم شدند. گروه مداخله در یک دوره تمرین منتخب که شامل 10 تا 12 جلسه تمرینی بود شرکت کردند. گروه کنترل در این مدت به فعالیت روزمره خود پرداختند. در هر دو مرحله ی پیش آزمون و پس آزمون جهت ارزیابی تعادل ایستا از آزمون تعادل لک لک و جهت ارزیابی تعادل پویا و عملکرد تعادلی افراد از آزمون برونینکز اوزرتسکی استفاده شد و در پایان نتایج در دو گروه مقایسه شد. به منظور بررسی توزیع طبیعی داده های تحقیق از آزمون شاپیرو ویلک و برای آزمون فرضیه تحقیق از آزمون تی مستقل و تی همبسته با استفاده از نرم افزارSpss (نسخه21) استفاده شد.
    نتایج میانگین سن بیماران در گروه شاهد 66/1 ± 9/10 سال و در گروه مداخله 54/1 ± 2/10 سال بود. نمره آزمون لک لک در پس آزمون نسبت به پیش آزمون در گروه شاهد 03/21 ± 03/9 و در گروه مداخله 29 ± 66/26 واحد افزایش یافت (137/0p=). نمره آزمون عملکرد تعادلی تبحر حرکتی برونینکز اوزرتسکی نیز در گروه شاهد 11/20 ± 65/8 کاهش و در گروه مداخله 94/23 ± 99/13 واحد افزایش یافت (034/0p=).
    نتیجه گیری این مطالعه نشان داد که یک دوره برنامه ی تمرین منتخب تعادلی می تواند موجب ارتقاء عملکرد تعادلی پویا و ایستا در کودکان ناشنوا شود. بنابراین پیشنهاد می شود این برنامه های تمرینی در برنامه ی توانبخشی این کودکان گنجانده شود.
    کلیدواژگان: تعادل ایستا و پویا، ناشنوا، تمرینات تعادلی، کودک
  • مهین قربان صباغ، فاطمه ناظمیان، عباسعلی زراعتی، موسی ملکی ابرده، رضا جاویدی دشتبیاض * صفحات 392-398
    مقدمه هیپوفسفاتمی می تواند در بیماران گیرنده پیوند کلیه دیده شود. دی پیریدامول سبب افزایش جذب توبولی فسفات در بعضی از شرایط کلینکی میشود. در حال حاضر اطلاعات اندکی درباره اثرات این دارو در بیماران پیوندی وجود دارد.
    روش کار در مطالعه حاضر 28 بیمار پیوند کلیوی که کمتر از 9 ماه از پیوند سطح سرمی فسفرکمتر از 2 میلی گرم در دسی لیتر آن ها می گذشت، انتخاب شدند و پس از بررسی اولیه از نظر کلسیم، فسفر، PTH ، GFR و renal tubular reabsorption of pi دوز تجمعی استروئید، سطح سرمی iminoral آن ها،این بیماران تحت درمان با دی پیریدامول 75 میلی گرم 4 بار در روز قرار گرفتند و سپس در پایان 3 هفته مجددا بررسی فوق تکرار شد و نتایج به دست آمده مقایسه شدند.
    نتایج هیچ کدام از بیماران دارویی که متابولیسم فسفات را تغییر دهد دریافت نمی کردند. متوسط سطح سرمی و سطح ادراری فسفات قبل از درمان به ترتیب برابر با 36/0± 68/1 و 32/735 میلی گرم در دسی لیتر و پس از درمان متوسط سطح سرمی و ادراری فسفات به ترتیب برابر با 72/0 ± 47/2 و 91/667 بود. در سطح سرمی فسفات و مقدار جذب توبولی آن قبل و پس از درمان با دی پیریدامول اختلاف قابل توجه ای مشاهده شد، اما در سطح ادراری اختلاف قابل توجه ای مشاهده نشد.
    نتیجه گیری درمان کوتاه مدت با دی پیریدامول می تواند سبب افزایش سطح سرمی و افزایش جذب توبولی فسفات شود. در این مطالعه اثرات منفی بر فانکشن کلیه با این درمان مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: هیپوفسفاتمی، پیوند کلیه، دیپیریدامول
  • حسن شکری، ناصر مهدوی شهری*، فاطمه محرری، جینا خیاط زاده صفحات 399-408
    مقدمه اختلالات طیف اوتیستیک سندرمی با نقص مداوم در ارتباطات، تعاملات اجتماعی، علایق محدود وسایر علائم رفتاری می باشد که پیش آگهی نامساعدی داشته و عوارض و مشکلات متعددی را به همراه دارد. آنتروپومتری علمی است که ابعاد خطی و زاویه های اندام های بدن را روی افراد زنده مورد سنجش قرارمی دهد. آگاهی از ویژگی های طبیعی کیفی و کمی لب ها ممکن است اطلاعات مفیدی در زمینه های مدیکال انتروپومتری ارائه دهد. لذا برای شناسایی افراد و توسعه تحقیقات مدیکال انتروپومتری می توان ازاختصاصات آنتروپومتری لب ها استفاده نمود. در این پژوهش هدف اصلی بررسی امکان ارتباط موارد فوق است.
    روش کار شروع کار در یک بازه زمانی 6 ماهه از انتهای سال 1394 تا ابتدای سال 1395، تعداد 37 کودک مذکر 18-3 ساله مبتلا به اختلالات طیف اوتیستیک و 43 کودک سالم مذکر 3-16 که دو گروه از اقوام فارس ساکن مشهد بودند مورد بررسی قرارگرفت. این افراد فاقد التهاب، تبخال ویا ناهنجاری هایی مانند شکاف لب بودند. اندازه های آنترپومتریک عرض دهان (ch-ch)، عرض فیلتروم(cph-cph)، طول فیلتروم(sn-ls)، ارتفاع ورمیلیون لب بالا((ls-sto، ارتفاع ورمیلیون لب پایین(sto-li)، ارتفاع کل ورمیلیون(ls-li) و مساحت کل لب بر روی تصاویر کامپیوتری و توسط نرم افزار MIP اندازه گیری شد. داده ها توسط نرم افزار SPSS، مدل های همبستگی و آزمون های ANOVA از نظر آماری بررسی شدند(001/0p<).
    نتایج بررسی ابعاد لب در افراد مبتلا مذکر به اوتیسم نژاد فارس در مقایسه بین دو گروه بیمار و سالم متغیرهای عرض دهان، ارتفاع لب بالا، ارتفاع کل لب و مساحت کل لب در گروه بیماران بیشتر از گروه سالم می باشد در حالی که ارتفاع لب تا بینی اافراد گروه سالم از گروه بیمار بیشتر می باشد، متغیرهای ارتفاع لب پایینی و عرض فیلتروم در دو گروه مذکور تقریبا مساوی می باشد.
    کلیدواژگان: اوتیسم، آنتروپومتریک لب، مدیکال انتروپومتری
  • نیازمحمد جعفری چوکان، حمیدرضا ریحانی، مصطفی کمندی، حمیده فیض دیسفانی* صفحات 409-417
    مقدمه کیفیت انجام احیاء قلبی ریوی بر میزان موفقیت آن و زنده ماندن بیمار تاثیر می گذارد. بر اساس مطالعات متعدد مشخص شده است که سطح دانش پزشکان در زمینه احیاء بسیار پائین بوده ودر کشور ما اطلاعات دقیقی در این مورد وجود ندارد. بنابراین، مطالعه ای به منظور آگاهی از سطح دانش پایه دستیاران جدیدالورود دانشگاه علوم پزشکی مشهد در زمینه انجام احیاءطراحی گردید.
    روش[FR1] کار در[FR2] این مطالعه دستیاران جدیدالورود دانشگاه علوم پزشکی مشهد به صورت مقطعی در شهریورماه 1394 جهت گذراندن دوره آموزش احیاء شرکت کردند. آزمونی با20 سوال استاندارد تایید شده توسط انجمن قلب آمریکابه صورت پره تست به عمل آمد و نمره 0 تا 20 به عنوان سطح دانش پایه در نظر گرفته شد. سپس دوره آموزشی برگزار شد، و آزمون دیگری به عنوان پست تست به عمل آمد.
    نتایج 136 نفر در مطالعه شرکت داشتند که میانگین سنی آنها 82/4 ±24/31 سال بود. از این تعداد 1/44 % مرد و 9/55 % زن بودند. میانگین نمره پره تست و پست تست به ترتیب 4/3 ±24/10 و 9/2 ± 35/13 بود که اختلاف آن ها از نظر آماری معنی دار بوده (000/0=p) و آموزش باعث 30% بهبود در دانش شد. جنسیت و نوع رشته تخصصی بر روی نمرات پره تست و پست تست تاثیر معنی داری نداشت.
    نتیجه گیری این مطالعه نشان داد که سطح دانش و آگاهی دستیاران در مورد احیاء قلبی ریوی قابل قبول نبوده و لازم است دوره های مناسب آموزشی برای بهبود دانش و مهارت با فواصل زمانی مناسب برگزار شود.
    کلیدواژگان: احیاء قلبی ریوی، دانش، آموزش
  • فرزانه رحیم پور، فرزاد امیدی کاشانی، لحیا افشاری صالح، مریم صالحی، فرهاد شفیع آبادی * صفحات 418-432
    مقدمه کمردرد از علل اصلی ناتوانی و یکی از پرهزینه ترین مشکلات بهداشت و درمان در ایران و جهان است. یکی از علل کمردرد هرنی دیسک کمری است که گاه با جراحی قابل درمان است. در این مقاله به مطالعه بازگشت به کار بیماران پس از دیسککتومی و عوامل موثر بر آن پرداخته شده است.
    روش کار مطالعه به صورت همگروهی آینده نگر، با نمونه گیری آسان از بیمارانی که جهت عمل دیسککتومی در چند مرکز بیمارستانی بستری شدند انجام شد. بیماران پیش از عمل مورد مصاحبه و معاینه قرار گرفتند و سه ماه پس از عمل به صورت تلفنی پیگیری شدند.
    نتایج 56 بیمار وارد مطالعه شدندو بر روی آن ها آنالیز انجام شد. 48 بیمار (حدود 85%) سه ماه پس از عمل جراحی به کار بازگشتند. فاکتورهای موثر بر بازگشت به کار عبارت بودند از رضایت بیمار از سازمان یا مجموعه محل کار، احساس حمایت از سوی کارفرما و همکاران و توصیه پزشک جراح. در مقابل، فاکتورهای دموگرافیک، فاکتورهای شغلی خارج از کنترل بیمار مانند درآمد و بیمه از کارافتادگی و سابقه و حتی نیاز فیزیکی شغلی، فاکتورهای مربوط به درد، هیچ کدام با بازگشت بیماران به کار در ماه سوم پس از عمل ارتباط آماری نشان ندادند.
    نتیجه گیری ذهنیت بیمار نسبت به بیماری و شغلش اهمیت بسیاری در بازگشت به کار دارد و می توان با مداخلات مناسب در این زمینه، چه پیش از عمل و چه پس از آن، شانس بازگشت به کار را افزایش داد و مانع، از کار افتادگی شد.
    کلیدواژگان: بازگشت به کار، هرنی دیسک کمری، دیسککتومی
|
  • Shanila Fakheri *, Masoud Movahedi, Mohammad Gharagozlou, Seyed Mahdi Marashi, Ayse Baccioglu Pages 359-368
    Introduction
    Anaphylaxis is a potential life threatening condition which may control by proper diagnosis and efficacious management. The aim of this study was to determine the level of knowledge of anaphylaxis diagnosis and management in pediatric residents.
    Subjects &
    Methods
    This study was conducted in teaching hospitals of Tehran University of Medical Sciences. A total of 192 pediatrician and general and subspecialty pediatric residents during Sep. 2013 to Feb 2014 were included. They were asked to complete a 19 item questionnaire. Collected data analyzed using SPSS (version19) software. p
    Results
    Almost all respondents knew anaphylaxis as a life threathening event, however 23.4% didn’t answer correctly to the questions about signs and symptoms of anaphylaxis. None could determine therapeutic steps of anaphylaxis correctly, however, 94.7% agreed to administer epinephrine as the drug of choice for treatment (P=0.014). Only 78.1% correctly identified intramuscular route of epinephrine administration as the route of choice (0.000) and 71.4% used the proper dose. About half of participants knew about in-hospital observation time.
    Conclusion
    the present study indicated that, pediatricians and pediatric residentsoften are not very familiarwith the proper dosage of epinephrine, administration route and the optimaltime for hospitaldischarge in anaphylaxis. herefore, it seems that theoretical education about anaphylaxis is not sufficient to provide pediatric residents for clinical practice.
    Keywords: Anaphylaxis, treatment, epinephrine, pediatric residents, education
  • Nazanin Farshchiyan, Motameni Mandana, Ali Asghar Afsaholmotakalemin* Pages 369-375
    Introduction
    Multiple sclerosis is the most common chronic neurological disorders, disabling young and active people in society and is determined by frequency and unpredictability of recurrence and improvement over time, MRI is the modality of choice in patients with suspected multiple sclerosis. The aim of this study was comparison of subcalosal striation and Dawson fingers in MRI of multiple sclerosis patients.
    Subjects &
    Methods
    This study was cross-sectional, 61 patients with MS who referred to radiology department of Imam Reza Hospital were tested with brain MRI. Signs of subcalosal striation and Dawson fingers in MRI Were assessed. The software of SPSS 21 was used for statistical analysis.
    Results
    The prevalences of subcalosal striation and fingers Dawson in MS patients are significantly different, respectively 100% and 91.8% (P
    Conclusion
    subcalosal striation as a criterium in the radiological diagnosis of MS can be helpful in making more accurate diagnosis of MS.
    Keywords: Multiple sclerosis, subcalosal striation, fingers Dawson
  • Aboobakr Jafarnejad, Fariborz Jamshidi, Azizallah Deghan* Pages 376-382
    Introduction
    Leishmaniasis is one of the six important diseases in the tropics which the World Health Organization has recommended that to be under research. This study was conducted to assess cutaneous leishmaniasis in Lamerd city.
    Materials And Methods
    This study was conducted as Cross-sectional, the information including age, sex, number of lesions, tumor location, location and type of building were collected and eventually analyzed by using SPSS version 22 .
    Results
    from 907 cases studied , 437 men (48.1 %) and 470 were women (51.8 %). The highest number of disease cases were amongage group of 0-9 years and the lowest in age group of persons above 60 years. A total of 60.9 % of the patients were in rural and 39.1 % were urban, 51.8% of patients in new homes and the rest lived in the old houses. 62.6 % of patients had more than one ulcer and the most members are involved parts were hands.
    Conclusion
    This study showed that under ten years age group are most at risk and the pattern of gender is different from other regions of the country. Also the disease was seen more commonly in rural areas Therefore, to prevent the disease, it is necessary to train the groups considered at risk.
    Keywords: Cutaneous Leishmaniasis, Epidemiology, Lamerd
  • Ezzat Khodashenas, Hadi Moradi, Monireh Asadi Ghaleni, Elahe Heydari, Atena Shams, Ali Enayati, Mehdi Sohrsbi * Pages 383-391
    Background And Aims
    Although the main problem for children with hearing impairment is linguistic and communication shortcomings, in various studies, the balance impairment is discussed in comparison with normal people. The aim of this study was to investigate the effect of a course of selected training program on the balance of children with hearing impairment.
    Subjects &
    Methods
    overall 20 hearing impaired boys from the age of 8 to 14 years old entered the study and were randomly divided into intervention and control groups after a static and dynamic balance test as a pre-test. The intervention group participated in a selected training program, which included10 to 12 training sessions. During this period, the control group performed their daily activities. In both pretest and posttest stages, Stork Stand Static Test was used to evaluate static balance and to assess dynamic balance and balance performance of individuals, Bruininks – Oseretsky test of motor proficiency was used, and the results were compared in two groups. To test the natural distribution of data, Shapiro Wilco test was used and independent t-test and t-correlation with Spss Version 21.0 software were used to test the research hypothesis.
    Results
    The mean age of patients in the control group was 10.9 ± 1.66 years and in the intervention group was 10.2 ± 1.55 years. The test scores in the post test were significantly higher than in the pretest in the control group (9.03 ± 11.03) and in the intervention group (26.66 ± 29), respectively (P = 0.137). The score of the Bruininks – Oseretsky test of motor proficiency was decreased 8.65 ± 11.20 units in control group and was increased 94.23 ± 99.13 units in intervention group (P = 0.034).
    Conclusion
    This study showed that a course of selective training program can enhance the dynamic and static balance performance in deaf children. Therefore, it is suggested that these training programs be included in the rehabilitation program for these children.
    Keywords: static, dynamic balance, Deaf, Balanced Exercise, Child
  • Mahin Ghorban-Sabagh, Fatemeh Nazemiyan, Abbas-Ali Zeraati, Mousa Maleki-Abardeh, Reza Javidi-Dasht-Bayaz * Pages 392-398
    Introduction
    Hypophosphatemia can be seen in renal transplant recipients. Hyperparathyroidism, glucocorticoid treatment, and impairment of renal tubular phosphate reabsorption are the most common causes of hypophosphatemia in these patients.
    It is well-known that dipyridamole enhances renal tubular phosphate reabsorption in some clinical conditions. We did not find any information about the effect of dipyridamole in renal transplant recipients (RTRs) with hypophosphatemia. For this reason, we decided to give dipyridamole 28 RTRs with hypophosphatemia.
    Subjects &
    Methods
    A total of 28RTRs whose serum phosphate and creatinine levels were below 2.5 mg/dl and 2 mg/dl, respectively, were included in this study. None of the patients received drugs altering phosphate metabolism and they did not change their routine diets. Urinary phosphate excretion and tubular phosphate reabsorption (TPR) were calculated before 3 weeks after dipyridamole treatment.
    Results
    The mean levels of serum and urine (daily) phosphate and TPR were 1.68±0.36 mg/dl, 725.32±544.25 mg/day and 999.44±0.4, respectively. After treatment, the mean levels of serum-urine phosphate and TPR were 2.47±0.72 mg/dl, 667.91±259.85 mg/day and 999.69±0.22, respectively.
    Serum phosphate level and TPR were found to be significantly different before and after dipyridamole therapy.
    No significant change was observed in phosphate level before and after dipyridamole therapy.
    Conclusion
    On Short-term dipyridamole treatment no negative effect was observed on renal functions in these cases. Although the number of cases included in this study is small, dipyridamole is an effective choice in management of hypophosphatemic RTRs.
    Keywords: hypophosphatemia, renal transplantation, dipyridamole
  • Hasan Shokri, Naser Mahdavishahri *, Fatemeh Moharreri, Jina Khayatzade Pages 399-408
    Introduction
    Autistic spectrum disorders syndrome with continuous failure in communication, social interaction, limited interests and other behavioral symptoms and bad prognosis is associated with multiple complications and problems.Anthropometry is the science of linear and angular dimensions measurment on live skeletal system. Knowledge of quantitative and qualitative characteristics of the lips may provide useful information in various medical fields. Therefore, in order to identify individuls and develop anthropometric medical reserch anthropometric features of the lips can be used. In is research the main goal was to examine the possibility of the above-mentioned relationship.
    Procedure:In this research, in a 6-month period from the end of 1394 to the beginning of 1395 , a number of 37 male children 3-18 years old with autistic spectrum disorders and 43 healthy male children 3-16, who were residing in Mashhad Persian ethnic groups, were studied.
    These people did not have inflammation, herpes simplex, or congenital malformations such as cleft lip.. Anthropometric measurement of the width of the mouth (ch-ch), filtrum width (cph-cph), length filtrum (sn-ls), Vermilion height of the upper lip (ls-sto), lower lip Vermilion height (sto-li), total height (ls-li) and total area Vermilion lips on Computer-generated images and MIP software, were measured. Data were evaluated statistically using SPSS software, polynomial regression and ANOVA models (P
    Results
    Investigation of lips dimensions in Persian males with autism compared between the two groups of patients and healthy subjects.
    Mouth width variables, upper lip height, the height of the lips and lip area are more in the group of patients than in healthy group, while the height of lip to the nose of healthy people is more in patient groups. Lower lip height and filtrum width variables in two groups, are almost equal..
    Keywords: Autistic, LipAnthropometry, Medical Anthropometry
  • Niaz Mohammad Jafari Chokan, Hamidreza Reihani, Mostafaa Kamandi, Hamideh Feiz Disfani * Pages 409-417
    Background
    Quality of cardiopulmonary resuscitation affects its success and survival of patient. Several studies have shown that physicians’ knowledge about resuscitation is very low, but there is no detailed information in our country. Therefore, this study was designed to determine the level of basic knowledge of Mashhad University of Medical Sciences residents in the field of resuscitation.
    Subjects &
    Methods
    The newly arrived residents of Mashhad University of Medical Sciences participated in a resuscitation training course. Pre-test with 20 questions endorsed by the American Heart Association was performed and a score of 0 to 20 was considered as the level of basic knowledge. After a training course, post-test was performed.
    Findings A total of: 136 people participated in the study, with an average age of31.24±4.82 years. Of these, 44.1% were male and 55.9% were female. Pre-test and post-test mean scores were 10.24±3.4 and 13.35±2.9, respectively. The difference was statistically significant (P = 0.000), and training improved the knowledge by 30%. Gender and specialty had no significant effect on pre-test and post-test scores.
    Conclusion
    This study showed that the level of knowledge of residents about cardiopulmonary resuscitation was not acceptable, and needed appropriate training courses with appropriate intervals to improve their knowledge and skills.
    Keywords: Cardiopulmonary Resuscitation, Knowledge, Training
  • Farzaneh Rahimpour, Farzad Omidi-Kashani, Lahya Afshari-Saleh, Maryam Salehi, Farhad Shafieabadi * Pages 418-432
    Introduction
    Low back pain is one of the most important causes of disability and accounts for a considerable portion of healthcare costs. One of its causes is Lumbar disc herniation, which sometimes may call for surgical treatment. One of the outcomes of lumbar disc surgery is return to work (RTW) which is studied with its determinants in this article.
    Materials And Methods
    In a prospective cohort, patients hospitalized to undergo discectomy were interviewed and examined. Follow up was accomplished 3 months later by telephone call.
    Results
    overall 56 patients were included and analyzed, 48 subjects (85.7%) returned to work after 3 months. Influencing factors were satisfaction about the work organization/workplace, perception of being supported to return by employer and colleagues, and the surgeon’s comment. In contrast, Demographic factors, Occupational factors outside the control of subject (such as income or disability security or even physical demands of job), and factors pertaining to pain didn’t affect return to work, after 3momenths, statistically.
    Conclusion
    Patient’s perceptions of his illness and job are of utmost importance in returning to work. Appropriate interventions in this field- either pre or postoperatively- can improve Return To Work and reduce disability.
    Keywords: To Work, Lumbar disc herniation, Discectomy