فهرست مطالب

روان پرستاری - سال ششم شماره 2 (پیاپی 26، خرداد و تیر 1397)

نشریه روان پرستاری
سال ششم شماره 2 (پیاپی 26، خرداد و تیر 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/04/02
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهدی خانجانی، فرامرز سهرابی، یوسف اعظمی * صفحات 1-11
    مقدمه
    افراد دارای تاب آوری بالا، در شرایط استرس زا و موقعیت های ناگوار، سلامت روان شناختی خود را حفظ می نمایند و دارای سازگاری روان شناختی هستند. بنابراین پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی برنامه ارتقای تاب آوری و مدیریت استرس بر بهزیستی روانشناختی، معنای زندگی، خوش بینی و رضایت از زندگی زنان بی سرپرست انجام شد.
    روش کار
    روش پژوهش حاضر نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل است. جامعه آماری شامل کلیه زنان تحت پوشش سازمان بهزیستی شهرستان خمین بود که تعداد 48 نفر به شیوه تصادفی ساده انتخاب و در دو گروه آزمایش و کنترل جایگزین شدند. داده ها با استفاده پرسشنامه بهزیستی روان شناختی ریف، پرسشنامه معنای زندگی کرامباف و ماهولیک، مقیاس خوش بینی شیرر و کارر و مقیاس رضایت از زندگی دینر جمع آوری شد و نتایج با استفاده از روش تحلیل کواریانس تک متغیره و چندمتغیره و نرم افزار SPSS 22 تحلیل گردید.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان داد که برنامه ارتقای تاب آوری و مدیریت استرس باعث بهبود بهزیستی روان شناختی افراد گروه آزمایش می شود. به عبارتی، نتایج نشان داده که ارتقای تاب آوری و مدیریت استرس باعث بهبود مولفه های استقلال، تسلط بر محیط، رشد شخصی، ارتباط مثبت با دیگران، هدف مندی در زندگی و پذیرش خود شد (001/0 > P). همچنین نتایج تحلیل کواریانس تک متغیره نشان داد که برنامه درمانی تاب آوری و مدیریت استرس بر معنای زندگی، خوش بینی و رضایت مندی از زندگی در گروه آزمایش تاثیرگذار بوده است (001/0 > P).
    نتیجه گیری
    براساس یافته های پژوهش می توان گفت که تاب آوری و مدیریت بهینه استرس کیفیتی درونی هستند که فرد را قادر می سازند تا در مقابله با شرایط ناگوار و استرس های زندگی، خود را حفظ کند و در نتیجه باعث ارتقای بهزیستی روان شناختی، هدف مندی زندگی، خوش بینی و رضایت مندی از زندگی شود.
    کلیدواژگان: تاب آوری، استرس، بهزیستی روانی، معنای زندگی، خوش بینی، رضایت مندی
  • محمد مهراد صدر، یوسف اعظمی *، عبدالله معتمدی، راهله سیاه کمری، پیمان مام شریفی صفحات 12-23
    مقدمه
    در دوره بازنشستگی افراد به دلیل پشت سر گزاردن یکی از گذاره های زندگی و صرف زمان بیشتر در خانه و مواجه با منابع استرس جدید، دچار تعارضات و مشکلات زناشویی می شوند. بنابراین، پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش راهبردهای مقابله ای، هدفمندی در زندگی و کیفیت زندگی در پیش بینی میزان تعارض زناشویی در بازنشستگان انجام شد.
    روش کار
    روش پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی بود و جامعه آماری پژوهش شامل کلیه بازنشستگان شهرستان نهاوند در سال 1395 بود که تعداد 200 نفر از آنها به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل مقیاس راهبردهای مقابله با استرس، پرسشنامه معنا در زندگی (MLQ)، پرسشنامه کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی فرم 26 سوالی (WHOQOL-26) و پرسشنامه وضعیت زناشویی گلومبوک- راست (گریمس) بود. داده های حاصل با استفاده از روش همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه همزمان مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین راهبرد مسئله مدار با تعارضات زناشویی همبستگی منفی وجود دارد (52/0-)، بین راهبرد هیجان مدار با تعارضات زناشویی رابطه مثبت معناداری مشاهده شد (20/0) و همچنین راهبرد اجتنابی رابطه منفی معناداری با تعارضات زناشویی نشان داد (19/0-). معنای زندگی نیز با تعارضات زناشویی رابطه منفی متوسط معناداری دارد (37/0-). کیفیت زندگی نیز با تعارضات زناشویی رابطه منفی معناداری دارد (46/0-). همچنین نتیجه تحلیل رگرسیون چندگانه همزمان نشان داد که راهبردهای مقابله ای، معنای زندگی و کیفیت زندگی با ضریب همبستگی چندگانه 56/0 توانستند به طور معنادار 31 درصد از واریانس تعارضات زناشویی را پیش بینی نمایند.
    نتیجه گیری
    براساس نتایج پژوهش می توان گفت راهبردهای مقابله ای موثر، معناداری در زندگی و کیفیت زندگی خوب پیش بینی کننده های سازگاری زناشویی در بازنشستگان محسوب می شوند و توجه به این مسائل جهت کنار آمدن با مشکلات زناشویی برای کارکنان سازمان های دولتی و غیردولتی که در آستانه بازنشستگی هستند، ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: راهبردهای مقابله ای، هدف مندی در زندگی، کیفیت زندگی، سازگاری زناشویی، بازنشستگی
  • مهدی پارویی*، مالک بسطامی کتولی، انسیه کربلایی اسمعیل، سید علی کاظمی رضایی، سید ولی کاظمی رضایی صفحات 24-32
    مقدمه
    خانواده، واحدی اجتماعی است که در برگیرنده عمیق ترین مناسبات انسانی می باشد و در همه مراحل تکوین آن، زوجین خرده نظام اصلی بوده و عوامل متعددی مانند سبک های دلبستگی، مکانیزم های دفاعی و کیفیت زندگی در رضایت زناشویی آن ها نقش دارند. با توجه به رویارویی پرستاران با عوامل تنش زای مختلف اثرگذار بر رضایت زناشویی، این پژوهش با هدف پیش بینی رضایت زناشویی بر اساس سبک های دلبستگی، مکانیزم های دفاعی و کیفیت زندگی در پرستاران متاهل شهر تهران صورت گرفته است.
    روش کار
    این پژوهش به لحاظ هدف از نوع بنیادی و از لحاظ نحوه جمع آوری داده ها از نوع توصیفی بود که در چهارچوب یک طرح همبستگی پیش بین انجام گردید. بدین منظور از جامعه پرستاران متاهل شهر تهران، تعداد 250 نفر (125 نفر مرد و 125 نفر زن) به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب و به پرسشنامه های رضایت زناشویی انریچ (1989)، سبک دلبستگی کولینز و رید (1990)، سبک دفاعی (1993) و کیفیت زندگی (1992) پاسخ دادند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون آماری رگرسیون خطی چندگانه به روش گام به گام و نرم افزار آماری SPSS ویرایش 22 استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج آزمون رگرسیون نشان داد که متغیر سبک دلبستگی ایمن، 29/0 درصد واریانس متغیر رضایت زناشویی، متغیر مکانیسم های دفاعی سازگارانه، 39/0 درصد و متغیرهای سلامت عمومی، نشاط، عملکرد اجتماعی، مشکلات روحی و سلامت روان، با هم 48/0 درصد واریانس متغیر رضایت زناشویی را پیش بینی کرده است.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشان می دهد که رضایت زناشویی مقوله ای است چندبعدی و وابسته به عواملی چون کیفیت زندگی، سطح پختگی مکانیسم دفاعی و سبک های دلبستگی می باشد و این عوامل بر روابط بین فردی زوجین در بزرگسالی تاثیر مستقیم می گذارد.
    کلیدواژگان: خانواده، سبک های دلبستگی، مکانیزم های دفاعی، رضایت زناشویی، پرستاران
  • حمیده حاج نصیری، نفیسه اصلان بیگی، فرنوش معافی، مریم مافی، زهرا باجلان* صفحات 33-40
    مقدمه
    عملکرد جنسی، بخشی از زندگی و رفتار انسانی است که تحت تاثیر بسیاری از عوامل زیستی، روانی و اجتماعی قرار می گیرد. با توجه به تعدد مشکلات زناشویی و عدم آگاهی نسبت به پیچیدگی ابعاد این انگیزه اساسی، پژوهش حاضر با هدف تعیین ارتباط افسردگی، اضطراب و استرس با عملکرد جنسی در دوران بارداری انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه یک پژوهش توصیفی است که در سال 1395 در مورد 150 زن باردار مراجعه کننده به درمانگاه های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی قزوین در شهر قزوین، انجام یافته است. نمونه ها به صورت در دسترس انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های جمعیت شناسی، عملکرد جنسی (FSFI)، DASS-21 استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS(24) و با آمار توصیفی، آزمون کولموگروف – اسمیرنوف، همبستگی اسپیرمن و رگرسیون چندگانه انجام یافت. سطح معنا داری 05/0 < P، در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد، 3/33% زنان باردار از اختلال عملکرد جنسی رنج می برند. میانگین و انحراف معیار نمره عملکردجنسی، افسردگی، استرس و اضطراب به ترتیب برابر با 11/26 ± 7/44، 02/3 ± 86/9، 52/3 ± 79/11 و 99/2 ± 34/10 بود. عملکرد جنسی با افسردگی و استرس در سه ماهه اول و دوم همبستگی داشت (05/0 P <). اما عملکرد جنسی با اضطراب در هیچ سه ماهه ای همبستگی معناداری نداشت (05/0 < P).
    نتیجه گیری
    با توجه به شیوع بالای اختلال عملکرد جنسی و روانی در بارداری، زنان باردار و همسرانشان به مشاوره درباره تغییرات جسمی و روحی در دوران بارداری نیاز دارند.
    کلیدواژگان: سلامت روان، عملکرد جنسی، بارداری
  • الهام عقلی، قاسم آهی *، احمد منصوری صفحات 41-49
    مقدمه
    پرستاران ازجمله گروه های شغلی هستند که در معرض استرس، افسردگی، اضطراب و خستگی قرار دارند. استرس و افسردگی موجب کاهش عملکرد شغلی و گسیختگی روابط شخصی می شوند. این پژوهش با هدف بررسی نقش سه گانه های تاریک شخصیت در پیش بینی بهزیستی روانشناختی و سبک های شوخ طبعی پرستاران انجام شد.
    روش کار
    در یک مطالعه توصیفی-همبستگی، 332 نفر از پرستاران شاغل در بیمارستان های دولتی شهر مشهد در سال 1395 به روش نمونه گیری خوشه ایمرحله ای انتخاب شدند. شرکت کنندگان به مقیاس سه گانه های تاریک جانسون و وبستر (2010)، فرم کوتاه مقیاس بهزیستی روانشناختی ریف و سینگر (2000) و پرسشنامه سبک های شوخ طبعی مارتین و همکاران (2003) پاسخ دادند. داده های پژوهش با استفاده از نرم افزار آماری SPSS22 و به روش تحلیل رگرسیون چندگانه تحلیل شدند.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که بین سه گانه های تاریک شخصیت با بهزیستی روانشناختی و سبک های شوخ طبعی پرستاران رابطه وجود دارد (01/0>p). از بین سه گانه های تاریک شخصیت، ماکیاولیسم و خودشیفتگی پیش بینی کننده بهزیستی روانشناختی می باشند (05/0>p). همچنین، سه گانه های تاریک شخصیت پیش بینی کننده سبک های شوخ طبعی پرستاران می باشند (05/0>p).
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حاضر نشان داد که سه گانه های تاریک شخصیت پیش بینی کننده بهزیستی روانشناختی و سبک های شوخ طبعی پرستاران می باشند. نتایج این پژوهش بیانگر اهمیت، سودمندی و کاربست سه گانه های تاریک شخصیت در پیش بینی تفاوت های فردی به هنگام ارزیابی، پذیرش و استخدام پرستاران می باشد.
    کلیدواژگان: سه گانه های تاریک شخصیت، بهزیستی روانشناختی، شوخ طبعی، پرستار
  • مهری مولایی، نادر حاجلو *، گودرز صادقی هشجین، نیلوفر میکائیلی، شیما حیدری صفحات 50-60
    مقدمه
    با توجه به شیوع بالا، آسیب زایی زیاد اختلالات اضطرابی از جمله اختلال اضطراب جدایی، پژوهش های بسیار اندکی در زمینه کارایی و اثربخشی روان درمانی پویشی کوتاه مدت در درمان این اختلال صورت گرفته است. لذا با توجه به جایگاه این نوع از مداخله در درمان اختلالات روانشناختی، هدف پژوهش حاضر تعیین اثربخشی روان درمانگری پویشی کوتاه مدت با رویکرد همدلانه و رویکرد تعدیل کننده اضطراب بر ابرازگری هیجانی و خودانگاره دانشجویان دارای علائم اختلال اضطراب جدایی بزرگسالی بود.
    روش کار
    طرح پژوهش حاضر نیمه آزمایشی با پیش-آزمون، پس- آزمون و گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل تمامی دانشجویان دانشگاه های محقق اردبیلی و آزاد اسلامی واحد اردبیل در سال تحصیلی 96-95 بود. نمونه پژوهش شامل 30 دانشجوی دارای علائم اختلال اضطراب جدایی بزرگسالی بودند که از میان دانشجویان بر اساس مصاحبه بالینی ساختار یافته و مقیاس ارزیابی کلی عملکرد شناسایی و به صورت تصادفی به سه گروه (دو گروه آزمایشی و یک گروه کنترل) گمارده شدند. ابزارهای پژوهش پرسشنامه های تشخیص اختلال اضطراب جدایی بزرگسالی، مقیاس ارزیابی کلی عملکرد، ابرازگری هیجانی، خودپنداره بک و مصاحبه ساختاریافته بالینی نشانگان اضطراب جدایی بزرگسالان بود. تحلیل داده با استفاده از روش تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر با استفاده از نرم افزار SPSS بود.
    یافته ها
    یافته های پژوهش حاضر نشان داد که درمان پویشی همدلانه بر خودانگاره و درمان پویشی تعدیل کننده اضطراب بر هر دو متغیر ابرازگری هیجانی و خودانگاره در مرحله پس آزمون و پیگیری تاثیر معناداری داشته است (05/0P<).
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این پژوهش نشانگر این بود که افراد تحت درمان پویشی با رویکرد همدلانه افزایش معناداری در نمرات خودانگاره داشتند اما در ابرازگری هیجانی اثربخشی معنادار نبود و افرادی که درمان پویشی با رویکرد تعدیل کننده اضطراب را دریافت کردند، افزایش معناداری در نمرات ابرازگری هیجانی و خودانگاره داشتند. بنابراین نتایج حاکی از این است که درمان های پویشی کوتاه مدت در بهبود وضعیت روانشناختی در اختلال اضطراب جدایی بزرگسالی مداخلات موثری می باشند.
    کلیدواژگان: درمان پویشی کوتاه مدت همدلانه، تعدیل کننده اضطراب، ابرازگری هیجانی، خودپنداره
  • زینب پیرعباسی، سحر صفرزاده * صفحات 61-71
    مقدمه
    یکی از مهمترین اختلالات دوره کودکی، اختلال یادگیری خاص می باشد که با مشکلات رفتاری و مشکل در عملکرد حافظه همراه است. هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی بازی درمانی گروهی بر مشکلات رفتاری و عملکرد حافظه دانش آموزان دختر با اختلال یادگیری خاص است.
    روش کار
    جامعه آماری پژوهش حاضر کلیه دانش آموزان دختر مقطع ابتدایی شهر اهواز بودند که در سال تحصیلی 1396-1395 مورد بررسی قرار گرفتند. روش این پژوهش آزمایشی (پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل) بود. 30 دانش آموز مبتلا به اختلال یادگیری خاص به صورت تصادفی انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه بازی درمانی و کنترل قرار گرفتند. شرکت کنندگان در گروه آزمایش به مدت 10 جلسه 60 دقیقه ای تحت بازی درمانی گروهی قرار گرفتند. ابزارهای این پژوهش عبارت بودند از آزمون هوشی تجدید نظر شده وکسلر برای کودکان و مقیاس مشکلات رفتاری گرشام و الیوت.
    یافته ها
    برای تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل کواریانس تک متغیره و سپس چند متغیره استفاده شد. نتایج تحلیل کواریانس نشان داد که با کنترل اثر پیش آزمون، بین گروه آزمایش و کنترل در پس آزمون تفاوت معنی دار وجود دارد (0001/0 P< و 52/73F=) و میزان تاثیر یا تفاوت برابر با 54/0 می باشد. در نتایج پیگیری دو ماه بعد نیز میزان تاثیر یا تفاوت برابر با 22/0 می باشد.
    نتیجه گیری
    براساس نتایج، بازی درمانی گروهی بر کاهش مشکلات رفتاری و بهبود و توان بخشی حافظه دانش آموزان دختر با اختلال یادگیری خاص اثربخش بوده است. در نتیجه ایجاد زمینه های لازم جهت برگزاری جلسات بازی درمانی گروهی در مدارس ضروری به نظر می رسد که این موارد می تواند در بهبود وضعیت روان شناختی و تحصیلی این دانش آموزان موثر باشد.
    کلیدواژگان: بازی درمانی گروهی، مشکلات رفتاری، حافظه، اختلال یادگیری خاص
  • مریم رسولی، فریده یغمایی*، سحر مهاجری، ربابه قدسی قاسم آبادی، یدالله محرابی، معصومه ندرلو، خدیجه اوجاقلو صفحات 72-79
    مقدمه
    کیفیت زندگی در مادران دارای کودک با نیازهای ویژه اهمیت بسیاری دارد. هدف از انجام پژوهش حاضر، تعیین همبستگی کیفیت زندگی مادران دارای کودک با نیازهای ویژه و ویژگی های جمعیت شناختی در شهر تهران می باشد.
    روش کار
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی- همبستگی می باشد. جامعه آماری متشکل از مادران دارای کودک با نیازهای ویژه می باشند که فرزند آن ها در مدارس استثنایی مقطع ابتدائی در سال تحصیلی 93- 1392 در شهر تهران، مشغول به تحصیل بودند. روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای بود و 190 مادر در مطالعه شرکت کردند. ابزار گرد آوری داده ها «مقیاس کیفیت زندگی مادران دارای کودک با نیازهای ویژه (Quality of Life Scale for Mothers of Children with Special Needs) بود که در مطالعات گذشته طراحی و روانسنجی شده است. داده های جمع آوری شده در نرم افزار اس پی اس اس نسخه 21 تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج پژوهش حاکی از پایین بودن میزان کیفیت زندگی مادران دارای کودکان با نیازهای ویژه بود. نتایج بطور کلی حاکیست کمترین میانگین نمره مربوط به حیطه روابط اجتماعی 86/18 ± 92/40 و بیشترین مربوط به حیطه معنوی- مذهبی 73/17 ± 40/81 بود.
    نتیجه گیری
    با نتایج مطالعه نشان داد که مادران دارای کودک با نیازهای ویژه از میزان کیفیت زندگی پایینی برخوردار هستند. لازم است کارشناسان و مسئولان خدمات بهداشتی و درمانی در زمینه کیفیت زندگی مادران دارای کودکان با نیازهای ویژه در حیطه سلامت روانشناختی بیشتر توجه کنند.
    کلیدواژگان: کودک با نیازهای ویژه، کیفیت زندگی، مادران دارای کودکان با نیازهای ویژه
|
  • Mahdi Khanjani, Faramarz Sohrabi, Yousef Aazami * Pages 1-11
    Introduction
    People with high resilience, under stressful conditions and disadvantaged situations, maintain their psychological well-being and have psychological adaptability. Therefore, the present study aimed at investigating the effectiveness of resilience and stress management programs on psychological well-being, meaning of life, optimism, and life satisfaction of female-headed households.
    Methods
    The research method was semi-experimental with pre-test and post-test design and a control group. The statistical population consisted of all females under the welfare organization of Khomein City, from which 48 people were selected by the simple random method and replaced in two experimental and control groups. The data were collected using the Ryff psychological wellbeing scale, Crambeff and Mahulik's Meaningful Life Questionnaire, Carver and Scheier Optimism Scale, and Diner Life Satisfaction Scale. The results were analyzed using one-variable and multivariate analysis of covariance and SPSS-22 software.
    Results
    The results of the study showed that the program for promoting resilience and stress management improved the psychological well-being of the experimental group. In other words, the results showed that promotion of resilience and stress management improved the components of independence, self-empowerment, personal growth, positive relationship with others, lifestyle, and acceptance (P
    Conclusions
    Based on the findings of the research, it can be said that resilience and optimal management of stress are an internal quality that enable one to maintain himself in the face of adverse conditions and stresses in life, and thus promotes psychological well-being, lifestyle, optimism, and life satisfaction.
    Keywords: Resilience, Stress, Well, being, Life meaning, Optimism, Satisfaction
  • Mohammad Mehrad Sader, Yousef Azami *, Abdollah Moatamedy, Raheleh Siah Kamari, Payman Mam Sharifi Pages 12-23
    Introduction
    In the retirement age, people experience conflicts and marital problems as they go through one of the transitional stages of life and spend more time at home and face new sources of stress. Therefore, the present study was conducted to investigate the role of coping strategies, purposefulness in life, and quality of life in the level of marital adjustment in retirees.
    Methods
    The present study was a correlational survey. The population consisted of 200 retirees of Nahavand during year 2016, selected by simple random sampling method, as the study sample. The research tools were Coping Inventory for Stressful Situations (CISS), Meaning of Life Questionnaire (MLQ), Marital Status Inventory and WHO Quality of Life (WHOQOL-26), and Golombok-Rust marital status inventory. The data were analyzed using Pearson correlation and multiple regression analysis.
    Results
    The results showed that there was a negative correlation between task-oriented strategy and marital adjustment (-0.22), a significant positive correlation between emotion-oriented strategy and marital adjustment (0.20), and a significant negative correlation between the avoidance strategy and marital adjustment (-0.19). Meaning of life was also negatively correlated with marital adjustment (-0.37). Quality of life had a moderate negative correlation with marital adjustment (-0.46). The results of multiple regression analysis showed that coping strategies, meaning of life, and quality of life with multiple correlation coefficient of 0.56 could significantly predict 31% of marital adjustment variance.
    Conclusions
    According to the results of the current study, effective coping strategies, meaningful life, and good quality of life are predictors of marital adjustment in retirees. Consideration of these issues is necessary for employees of government and nongovernmental organizations, who are on the brink of retirement, in order to cope with marital problems during the retirement period.
    Keywords: Purposefulness in Life, Coping Strategies, Quality of Life, Marital Satisfaction, Retirement
  • Mahdi Parooi *, Malek Bastami Katuli, Ensiyeh Karbalaee Esmaeil, Seyed Ali Kazemi Rezai, Seyed Vali Kazemi Rezai Pages 24-32
    Introduction
    Family is a social unit that includes the deepest human relationships. In all stages of its development, the couples are the main sub-system and the role of various factors such as attachment styles, defense mechanisms and quality of life are involved in their marital satisfaction. Have Considering the confrontation of nurses with various stressors affecting marital satisfaction, this study aimed to predict marital satisfaction based on attachment styles, defense mechanisms and quality of life in married nurses in Tehran.
    Methods
    This research was a fundamental and descriptive research that was done in the shape of a predictive correlative design. For this purpose, From married nurses community in Tehran, 250 male and female nurses (125 males and 125 females) were selected through available sampling and had them answer the questionnaires of ENRICH Marital Satisfaction (1989), Adults Attachments (1990), Defense Styles (1993) and the quality of life (1992). The collected data were analyzed using multiple linear regression stepwise and SPSS 22 software.
    Results
    The results showed that the variable of safety attachment style has 29% variation with marriage satisfaction, adoptable defense mechanisms has 39% variation with marriage satisfaction and variables of general health, happiness, social function, psychological problems and psychological health all together show 48% variation with marriage satisfaction.
    Conclusion
    The results of this study support the belief that marital satisfaction is a multi-dimensional category which depends on factors such as quality of life, the level of defense mechanism and attachment styles, and these factors have a direct effect on the interpersonal relationships of couples in adulthood.
    Keywords: Family, Attachment Styles, Defense Mechanisms, Marital Satisfaction, Nurses
  • Hamideh Hajnasiri, Nafiseh Aslanbeygi, Farnoosh Moafi, Maryam Mafi, Zahra Bajalan * Pages 33-40
    Introduction
    Sexual function is part of life as well as a human behavior and is influenced by many biological, psychological, and social factors. Given the large extent of marital problems and lack of awareness about the complications of the dimensions of this fundamental motive, this study was conducted to determine the association between depression, anxiety, and stress and sexual function during pregnancy.
    Methods
    This study was a descriptive research conducted on 150 pregnant females referred to clinics affiliated to Qazvin University of Medical Sciences in the city of Qazvin, during year 2016. Samples were selected through convenience sampling. Demographic, Female Sexual Function Index (FSFI), and DASS21 questionnaires were used to gather data. Data were analyzed using SPSS software via descriptive statistics, Kolmogorov-Smirnov test, Spearman correlation coefficient, and multiple regression. The level of significance was considered at P
    Results
    Overall, 33.3% of pregnant females had sexual dysfunction. The mean and standard deviation scores for sexual function, depression, stress, and anxiety were respectively 44.7 ± 26.11, 9.86 ± 3.02, 11.79 ± 3.52, and 10.34 ± 2.99. Sexual functioning was correlated with depression and stress in the first and second trimester (P 0.05).
    Conclusions
    Given the high prevalence of sexual and mental disorders during pregnancy, pregnant females and their partners need counseling about physical and psychological changes in pregnancy.
    Keywords: Mental Health, Sexual Function, Pregnancy
  • Elham Aghli, Ghasem Ahi *, Ahmad Mansouri Pages 41-49
    Introduction
    Nurses are one of the job groups that are exposed to stress, depression, anxiety and fatigue. Stress and depression reduce job performance and rupture personal relationships. This study was aimed to determine the role of dark triad of personality in psychological well-being and humor styles.
    Methods
    In this descriptive-correlational study, 332 nurses were selected among the public hospitals in Mashhad in 2016 by cluster sampling method. Participants completed the dark triad scale (Johnson & Webster, 2010), short form of Ryff's psychological well-being scale (2000) and humor styles questionnaire (Martin & et al., 2003). Data were analyzed by SPSS22 software and multiple regression analysis..
    Results
    The results showed that there is a significant relationship between dark triad of personality with psychological well-being and humor styles in nurses (P
    Conclusions
    Results showed that dark triad of personality an important role in predicting psychological well-being and humor styles in nurses. The results of this study indicate the importance, usefulness and application of the dark triad of personality in predicting individual differences in the evaluation, acceptance, and recruitment of nurses.
    Keywords: Humor, Dark Triad, Nurse, Psychological Well, being
  • Mehri Mowlaie, Nader Hajloo *, Goodarz Sadeghi Hashjin, Niloofar Mikaeili, Shima Heidari Pages 50-60
    Introduction
    Due to high prevalence and pathological characteristics of anxiety disorders especially separation anxiety disorder; few researches have been done on effectiveness of psychodynamic psychotherapy in treatments of this disorder. Therefore, according to the position of this treatment in treating of psychological disorders, the aim of the current research was to examine the effectiveness of brief empathic psychodynamic psychotherapy and anxiety regulating psychotherapy on self concept and emotional expression of students with symptoms of adult separation anxiety disorders.
    Methods
    Research design was semi experimental with pre-post test and control group. The study population included all students of Mohaghegh Ardabilili University and Islamic Azad University in 2016-1017 academic years. Samples include 30 students with symptoms of adult separation anxiety disorders which were selected among students via structured clinical interview and global assessment of function and were assigned randomly into three groups (two experimental groups and one control group). Research instruments included: Adult separation anxiety questionnaire, global assessment of function scale, emotional expression, Beck self-concept questionnaire and clinical structured interview for adult separation anxiety disorder. Analysis of data was performed using ANOVA with repeated measure via SPSS software.
    Results
    The results of the present research showed that brief empathic psychodynamic therapy has therapeutic effects on self concept and anxiety regulating dynamic psychotherapy has significant impact on both self concept and emotional expression in post test and follow up phase (P
    Conclusion
    The results of the present research showed that participants under brief empathic psychodynamic therapy had significant increase in self-concept scores but the effectiveness was not significant on emotional expression and individuals who received anxiety regulating dynamic psychotherapy had significant increase in emotional expression and self-concept scores. Therefore the results indicate that short term dynamic psychotherapies are effective interventions in promoting psychological conditions in adult separation anxiety disorders.
    Keywords: Brief empathic dynamic psychotherapy, anxiety regulating therapy, emotional expression, self, concept
  • Zainab Pirabasi, Sahar Safarzadeh * Pages 61-71
    Introduction
    One of the most important disorders in childhood is specific learning disorder, which is associated with behavioral problems and difficulty in memory function. The purpose of this study was to investigate the effectiveness of group play therapy on behavioral problems and memory performance of girl students with specific learning disorder.
    Methods
    The statistical population of the present study was all elementary school girl students of Ahvaz city who were studied in the academic year 2017-2016. The method of this research was experimental (pre-test and post-test with control group). 30 students with specific learning disorder were randomly selected and randomly assigned to either treatment or control group. Participants in the experimental group received group therapy for 10 sessions of 60 minutes. The tools used in this study included the revised Wechsler Exercise Test for Children and Gersham and Elliott's Gaps.
    Results
    One-variable covariance analysis and then multivariate analysis were used to analyze the data. The results of covariance analysis showed that there was a significant difference between the control and experimental groups in the post-test with a control of the effect of the pre-test (P
    Conclusion
    Based on the results, group therapy games have been effective in reducing behavioral problems and improving and rehabilitation the memory of girl students with specific learning disorder. As a result of creating the necessary grounds for group play therapy sessions in schools, it seems necessary that these can be effective in improving the student's psychological and educational status.
    Keywords: group play therapy, behavioral problems, memory, specific learning disorder
  • Maryam Rassouli, Farideh Yaghmaei *, Sahar Mohajeri, Robabeh Ghodssi-Ghassemabadi, Yadollah Mehrabi, Masomeh Naderlou, Khadijeh Ojaghlou Pages 72-79
    Introduction
    The quality of life of mothers is of great importance, particularly in mothers of children with special needs. The current study aimed at determining the correlation between quality of life of mothers of children with special needs and their demographic characteristics in Tehran, Iran.
    Methods
    The present descriptive-correlational study was conducted on mothers of primary school children with special needs who studied at special schools in Tehran, in the academic year of 2013-2014. A total of 190 mothers were selected through stratified random sampling method. To collect data, a demographic questionnaire and the “quality of life scale for mothers of children with special needs” were used. The validity and reliability of the latter scale were measured in the previous study. Data were analyzed with SPSS version 21.
    Results
    According to the results of the current study, mothers of children with special needs had low quality of life. All in all, the results indicated that the lowest and highest mean scores belonged to social relationships and religious-spiritual domain as 40.92 ± 18.86 and 81.4 ± 17.73, respectively.
    Conclusions
    According to the results of the current study, mothers of children with special needs have low quality of life. Professionals and health care providers should pay more attention to psychological well-being of mothers of children with special needs in order to improve their quality of life.
    Keywords: Children with Special Needs, Quality of Life, Mothers of Children with Special Needs