فهرست مطالب

پرستاری کودکان - سال چهارم شماره 4 (تابستان 1397)

نشریه پرستاری کودکان
سال چهارم شماره 4 (تابستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/04/28
  • تعداد عناوین: 10
|
  • جهانشیر توکلی زاده، ابراهیم زنگنه فر، سمیه صفرزاده * صفحات 1-10
    مقدمه
    نوجوانی دوره ای از تحول است که با تغییرات سریع فیزیولوژیکی، شناختی، هیجانی و رفتاری همراه است.سپری کردن موفقیت آمیز این دوره مستلزم داشتن شایستگی اجتماعی است. پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر آموزش شایستگی اجتماعی بر افزایش عزت نفس و کاهش کمرویی دانش آموزان با ناتوانی های متعدد شهرستان قاین انجام شد.
    روش
    در این مطالعه نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون وگروه کنترل، جامعه آماری شامل تمامی معلولین جسمی حرکتی تحت پوشش اداره بهزیستی شهرستان قاین بود که 30 نفر با شیوه ی نمونه گیری تصادفی ساده از آن انتخاب شده و به تصادف در دو گروه آزمایش و کنترل قرارگرفتند. ابتدا هر دو گروه پرسشنامه های شایستگی اجتماعی پرندین،کمرویی سموعی و عزت نفس کوپر اسمیت را تکمیل کردند. سپس تنها گروه آزمایش به مدت ده جلسه آموزش شایستگی اجتماعی را دریافت کردند. داده ها با استفاده از آزمون تی دو گروه مستقل تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان داد بین دو گروه آزمایش وکنترل پس از اجرای آموزش شایستگی اجتماعی تفاوت معناداری وجود دارد. میانگین عزت نفس گروه آزمایش به طور معنی داری بالاتر از گروه کنترل و میانگین احساس کمرویی گروه آزمایش به طور معنی داری به نسبت گروه کنترل کاهش یافت(0/01>P).
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، آموزش شایستگی اجتماعی توسط کارشناسان مجرب به عنوان یک برنامه فوق العاده در جهت بهبود شرایط دانش آموزان معلول در مراکز نگهداری معلولین جسمی حرکتی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: شایستگی اجتماعی، کمرویی، عزت نفس، ناتوانی
  • محمد عباسی * صفحات 11-17
    مقدمه
    ظرفیت همدلی کردن که به سازگاری مربوط است با افزایش سن بیشتر می شود و معمولا در دختران بیشتر است. اما بدرفتاری دوره کودکی عاملی است که می تواند آن را به خطر بیاندازد. تحققیات نشان داده که بخشش می تواند این اثر را کاهش دهد. هدف پژوهش حاضر بررسی اثر تعدیل کنندگی بخشش در رابطه بین بدرفتاری دوران کودکی و همدلی در دختران نوجوان بود.
    روش
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی از نوع همبستگی می باشد که در سال 1395 انجام شد. شرکت کنندگان این پژوهش شامل 249 نفر از دانش آموزان دختر مدارس متوسطه شهر خرم آباد بودند، که با روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب گردیدند. ابزار جمع آوری داده ها شامل؛ پرسشنامه خودگزارشی کودآزاری (CASRS)، مقیاس بخشش هارتلند (HFS) و مقیاس همدلی (BES) بود. داده های حاصل از اجرای پرسشنامه ها با استفاده از رگرسیون سلسله مراتبی تعدیلی به منظور بررسی توان تعدیلی متغیر بخشش تحلیل شدند.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد بین بدرفتاری دوران کودکی و همدلی رابطه منفی و معنی داری وجود دارد (0/001 p<، 0/07- =r). همچنین، یافته های تحلیل رگرسیون تعدیلی، نقش تعدیل گر بخشش در رابطه بین بدرفتاری دوران کودکی و همدلی دختران نوجوان را مورد تایید قرار داد (0/001 p<، 15/45- =ΔF).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج می توان گفت که بدرفتاری دوران کودکی عامل مهمی در همدلی است که بخشش تاثیر آن را کمتر می کند. بنابراین، این مطالعه شواهدی برای نقش تعدیل گری بخشش در رابطه بین بدرفتاری دوران کودکی و همدلی دختران نوجوان فراهم می آورد.
    کلیدواژگان: بدرفتاری دوران کودکی، بخشش، همدلی
  • مهناز جبرئیلی، ملیحه اسداللهی، مجید محله ای، محمد اصغری جعفر آیادی، سکینه ابراهیمی* صفحات 18-25
    مقدمه
    استرس های وارد شده در بخش مراقبت ویژه نوزادان برای نوزاد نارس مضر است. ماساژ نوزاد با بالا بردن سیستم عصبی اتونومیک نوزاد نارس در کاهش استرس کمک کننده خواهد بود. مطالعه حاضر با هدف مقایسه تاثیر ماساژ با تکنیک فیلد بر میزان کورتیزول ادرار که شاخصی از سطح استرس نوزاد نارس می باشد انجام گرفت.
    روش
    این مطالعه کارآزمائی بالینی بر روی 51 نوزاد پره ترم در بیمارستان الزهرا تبریز انجام شد. نوزادان به صورت تصادفی به دوگروه تخصیص یافتند. گروه اول نوزادانی بودند که به مدت 5 روز و سه بار در روز هر بار15 دقیقه توسط مادرشان ماساژ با تکنیک فیلد داده شدند. گروه دوم نوزادانی بودند که مراقبت روتین بخش را دریافت کردند. در هردو گروه ادرار 24 ساعته در روزهای اول و ششم مطالعه جمع آوری و کورتیزول ادرار اندازگیری شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین کورتیزول روز اول و روز ششم در گروه ماساژ تفاوت آماری معنی داری وجود دارد(P=0.001) و همچنین بین میانگین کورتیزول گروه ماساژ فیلد و کنترل تفاوت آماری معنی داری وجود دارد (P=0.001).
    نتیجه گیری
    ماساژ نوزادان نارس با تکنیک فیلد به عنوان یک مراقبت حمایتی تکاملی و روشی ایمن در بخش مراقبت ویژه نوزادان پیشنهاد می شود. به امید آن که با به کارگیری آن بتوان در مراقبت ایمن تر از نوزادان بهره جست.
    کلیدواژگان: ماساژ، استرس، کورتیزول، نوزاد نارس
  • زهره جلالی، رامین شعبانی*، مرضیه نظری صفحات 26-35
    مقدمه
    شیوع چاقی کودکان و نوجوانان در سراسر جهان به سرعت در حال افزایش است. هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیرتمرینات همزمان مقاومتی- استقامتی بر ترکیب بدن،هموستاز گلوکز و چربی خون دختران چاق بود.
    روش
    در این پژوهش کارآزمایی بالینی،20 دانش آموز داوطلب دختر (13 تا 15 سال) ، بصورت تصادفی به دو گروه تجربی (10 نفر) و شاهد (10 نفر) تقسیم شدند. تمرینات همزمان مقاومتی و استقامتی به مدت دوازده هفته انجام شد. تمرینات مقاومتی با شدت 50 % تا 80% یک تکرار بیشینه( (1RM و تمرینات استقامتی نیز از 50 % تا 80% ضربان قلب هدف انجام شد. نمونه های خون و ترکیب بدن قبل و پس از تمرینات اندازه گیری شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که در شاخص توده بدن(0/03P=)، وزن، درصد چربی، چربی زیر جلد(0/001P=) ، هموگلوبین A1c (0/02P=) کاهش و لیپوپروتئین با چگالی بالا افزایش معنی داری وجود داشت (0/02(P=.اما در میزان لیپوپروتئین با چگالی پایین، کلسترول ، تری گلیسرید، قند خون ناشتا و انسولین پلاسما تغییری مشاهده نشد (0/05
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد، تمرینات همزمان به مدت دوازده هفته می تواند تاثیر مثبتی بر بهبود ترکیب بدن،هموگلوبین A1c و لیپوپروتئین با چگالی بالا در دختران چاق داشته باشد.
    کلیدواژگان: تمرین ورزشی، قند خون، کلسترول، چاقی
  • رابطه ی بین آمادگی نوستالژی مادران و مشکلات رفتاری فرزندان دختر
    امیر قمرانی *، مطهره لطفی صفحات 36-42
    مقدمه
    مشکلات رفتاری تاثیرات منفی بسیاری بر رشد و تحول کودک دارد. در دهه های اخیر متخصصان بر روابط کودک با مراقب اصلی تأکید بسیار کرده اند، زیرا باور دارند ویژگی های مراقب اصلی، بنیان رشد هیجانی، شناختی و رفتاری کودک را تشکیل و خطر ابتلای کودک به مشکلات رفتاری را کاهش می دهد. بر این اساس، پژوهش حاضر، با هدف بررسی رابطه ی بین آمادگی نوستالژی مادران و مشکلات رفتاری فرزندان دختر پیش دبستانی شهر نجف آباد انجام شد.
    روش
    150 مادر با فرزند کودک پیش دبستانی دختر با روش نمونه گیری تصادفی چندمرحله ای از مهدکودک های شهرستان نجف آباد اصفهان پرسشنامه های مشکلات رفتاری (آشنباخ، 1991) و مقیاس آمادگی نوستالژیکی (هاولنا و هولاک، 2004) را تکمیل کردند.
    یافته ها
    نتایج رگرسیون نیز نشان داد که آمادگی نوستالژیکی شخصی 26 درصد (0/001˂p و2/42-=β)، بین فردی 27 درصد (0/669 p= و0/22 =β) فرهنگی 31 درصد (0/001˂p و3/76- =β)، مجازی 28 درصد (0/146=p و0/71- =β)، نمره کل 27 درصد (0/001˂p و7/58=β) از مشکلات رفتاری درونی را تبیین می کند. علاوه بر این، آمادگی نوستالژی شخصی 24 درصد (001/0˂p و63/4-=β)، بین فردی 26 درصد (0/861p=و 0/09 =β) نوستالژی فرهنگی 29 درصد (0/001˂p و 3/69- =β) مجازی 25 درصد (0/020 p=و 1/14 =β) و نمره کل آمادگی نوستالژیکی 25 درصد (0/001˂p و 7/24=β) از مشکلات رفتاری برونی را تبیین می نمود.
    نتیجه گیری
    از آنجایی که آمادگی نوستالژی مادران رابطه تنگاتنگی با مشکلات رفتاری فرزندانشان دارد، لذا بر اساس نتایج این پژوهش می توان از این یافته ها در تدوین مداخلات درمانی و آموزشی بهره ببرند. همچنین متخصصان حوزه کودکان پیش دبستانی می توانند از این نتایج در برنامه های خود بهره ببرند.
    کلیدواژگان: آمادگی نوستالژی، مشکلات رفتاری برون سو، مشکلات رفتاری درون سو، مادران، دختران
  • تاثیر واقعیت درمانی گروهی بر بار روانی مادران دارای کودکان مبتلا به ناتوانی یادگیری
    فاطمه رسولی جزی، مژگان عارفی * صفحات 43-50
    مقدمه
    در فرایند ابتلای کودک به ناتوانی یادگیری بار روانی فزاینده ای برای اعضای خانواده خصوصا مادر ایجاد می شود. بر همین اساس پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر واقعیت درمانی گروهی بر بار روانی مادران دارای کودکان مبتلا به ناتوانی یادگیری شهرستان پیربکران اصفهان به اجرا درآمد.
    روش
    روش پژوهش حاضر نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل و مرحله پیگیری بود. جامعه آماری این پژوهش مادران دارای کودکان مبتلا به ناتوانی یادگیری شهرستان پیربکران اصفهان در سال تحصیلی 95-1394 بود. از میان جامعه آماری تعداد 30 مادر به روش نمونه گیری غیرتصادفی در دسترس و در گروه های آزمایش و گواه گمارده شدند. گروه آزمایش مداخله واقعیت درمانی گروهی را طی 10 جلسه آموزشی 90 دقیقه ای به صورت هفته ای یک جلسه دریافت نمودند، در حالی که گروه کنترل در طی انجام فرایند پژوهش از دریافت مداخله فوق بی بهره بودند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه بار روانی (زاریت و همکاران، 1986) بود.
    یافته ها
    نتایج تحلیل داده ها نشان داد که آموزش واقعیت درمانی بر بار روانی مادران دارای کودکان مبتلا به ناتوانی یادگیری در مراحل پس آزمون و پیگیری تاثیر معنادار داشت (p<0/05).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج حاصل از پژوهش حاضر، می توان از روش واقعیت درمانی در جهت کاهش بار روانی مادران کودکان مبتلا به ناتوانی یادگیری بهره برد.
    کلیدواژگان: واقعیت درمانی، بار روانی، ناتوانی یادگیری
  • غزاله رضایی خشکذری، آناهیتا خدابخشی کولایی * صفحات 51-58
    مقدمه
    ‏ اضطراب یکی از مشکلات همراه کودکان آسپرگر است. بار روانی حاصل از داشتن کودک مبتلا به آسپرگر بر مراقبان آن ها نیز تاثیر می گذارد و زندگی با یک عضو بیمار تجربه ی ‏تلخی برای سایر اعضای خانواده ایجاد می کند. پژوهش حاضر به بررسی اثربخشی بازی درمانی فلورتایم بر کاهش اضطراب کودکان مبتلا به اختلال آسپرگر و بار روانی مادران آن ‏ها پرداخته است. ‏
    روش
    روش پژوهش حاضر یک مطالعه ی مورد منفرد از مدل ‏AB‏ می باشد. جامعه آماری پژوهش تمامی کودکان پسر ‏‏11- 8 ساله مبتلا به اختلال آسپرگر و مادران این کودکان در شهر تهران ‏و در سال 96-1395 هستند، که به مرکز اتیسم ‏آیین خورشید مراجعه کرده بودند و 3 کودک که نمرات مشابه تری در پرسش نامه غربالگری طیف اتیسم با عملکرد بالا ‏داشتند، به روش نمونه گیری در دسترس و هدفمند انتخاب شدند. اجرای مداخله 12 جلسه ی 90 دقیقه ای به مدت 3 ‏ماه انجام گرفت و مرحله ی پیگیری نیز سه ماه پس از پایان درمان دنبال شد. ابزارهای مورد استفاده در این پژوهش ‏پرسش نامه غربالگری طیف اتیسم با عملکرد بالا، پرسش نامه اضطراب اسپنس و مقیاس بار روانی بود. برای تجزیه و ‏تحلیل داده ها از تحلیل نموداری، درصد بهبودی و شاخص تغییر پایا استفاده شد.‏
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان داد که کودکان مبتلا به اختلال آسپرگر، در متغیر اضطراب، نسبت به خط پایه در نمرات تغییر و بهبودی ‏نشان دادند. درصد بهبودی کلی آن ها در متغیر اضطراب 50.5 درصد محاسبه شد و نمرات شاخص تغییر پایا برای هر سه ‏کودک بیشتر از 1/96 به دست آمد. بنابراین بازی درمانی فلورتایم بر کاهش اضطراب کودکان مبتلا به اختلال آسپرگر از ‏نظر بالینی و آماری معنادار است. هم چنین نتایج آزمون پیگیری نشان داد که اثرات مداخله بعد از گذشت یک ماه از ‏اجرای آخرین جلسه ی بازی درمانی، هم چنان ادامه داشته است. نتایج به دست آمده از درصد ‏بهبودی (24/6درصد)، در مورد بار روانی مادران این کودکان بعد از اجرای مداخله و آزمون پیگیری حاکی از کاهش بار روانی مادران ‏بود، اما این مقدار از نظر بالینی معنادار نبود.
    نتیجه گیری
    بازی درمانی فلورتایم بر کاهش اضطراب کودکان مبتلا به اختلال آسپرگر موثر بوده است، از این رو این ‏نوع بازی درمانی می تواند به عنوان یکی از مداخله های درمانی جهت بهبود اضطراب در کودکان مبتلا به اختلال آسپرگر‏ و کاهش فشارها و مشکلات ‏روانی مادران آن ها در مراکز ‏و کلینیک های ‏اتیسم مورد استفاده قرار گیرد.‏
    کلیدواژگان: بازی درمانی فلورتایم، اضطراب، آسپرگر، بار روانی، مادران
  • الهام بیدآبادی، مریم سعیدی، پرهام مشعوف * صفحات 59-64
    مقدمه
    در مطالعات روی افراد بالغ ایرانی ، مشخص شده است که در آنها جمجمه ها بیشتر براکی سفال هستند. حال سوالی که مطرح می شود این است که آیا این موضوع دربالغین ارثی می باشد و یا این که عوامل محیطی هم در ایجاد آن نقش دارند؟
    روش
    برای انجام این مطالعه توصیفی مقطعی از تمام نوزادان متولد شده طی شش ماه (از ابتدای اردیبهشت 1395) در بیمارستانهای الزهرا و هفده شهریور رشت استفاده شد. محاسبه ایندکس سفالیک در نوزادان با استفاده از قطر سنج ، با اندازه گیری نسبت بیشترین عرض جمجمه به بیشترین طول جمجمه ضرب در صد انجام شد.
    یافته ها
    از287 نوزاد مورد مطالعه 162 نفر پسر (56/4%) و 125 نفر دختر (43/6 %) بوده اند. میانگین بیشترین عرض و بیشترین طول جمجمه به ترتیب 0/5980 ± 8/461 سانتی متر و 0/6998± 10/810 سانتی متر بوده است. میانگین ایندکس سفالیک افراد مورد مطالعه 5/090± 78/368 بوده است که در محدوده ی مزوسفال قرار دارد. در کل تعداد 115 نفر (40/1 درصد) دارای جمجمه ی براکی سفال، 103 نفر (35/9 درصد) دارای جمجمه ی مزوسفال، و 69 نفر (24 درصد) دارای جمجمه دولیکوسفال بودند. تفاوت آماری معنی داری در میانگین این پارامترها بین دخترها و پسرها به چشم نمی خورد.
    نتیجه گیری
    در کل به نظر می رسد که براکی سفالی در بالغین به میزان زیادی به عوال محیطی مربوط می شود و عوامل ژنتیک در این بین نقش کمی ایفا می کنند و یا نقشی ندارند. مطالعات با حجم نمونه بیشتری توصیه می شود.
    کلیدواژگان: نوزاد، جمجمه، سفالومتری
  • شهرام نظرپوری *، عباس بهرام، فرهاد قدیری، حمید رجبی صفحات 65-72
    مقدمه
    والدین ابتدایی ترین و در اکثر مواقع تعیین کننده ترین عامل انتخاب حرکتی کودک و موفقیت او می باشند. بنابراین، هدف پژوهش حاضر، مقایسه اثربخشی انواع شیوه های فرزندپروری والدین بر رشد مهارت های حرکتی بنیادی و انگیزش حرکتی کودکان بود.
    روش
    جامعه آماری این پژوهش، شامل کلیه والدین و فرزندان پسر 4 الی 6 ساله آن ها در شهر خرم آباد بود که 240 نفر از آنان به روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات، شامل پرسش نامه شیوه های فرزندپروری بامریند، آزمون مهارت های حرکتی درشت اولریخ- ویرایش دوم، و پرسش نامه انگیزش حرکتی کودکان، بود. داده های پژوهش با استفاده از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه در سطح معناداری(0/05P<)، مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که شیوه های فرزندپروری والدین بر رشد مهارت های حرکتی بنیادی (0/001P<)، و انگیزش حرکتی (0/01P<)، فرزندان تاثیر معنی داری دارد و فرزندان والدین مقتدر و آسان گیر نسبت به فرزندان والدین مستبد از رشد مهارت های حرکتی بنیادی بهتری برخوردارند. همچنین، شیوه مقتدرانه والدین بیش از دو شیوه آسان گیرانه و مستبدانه و شیوه آسان گیرانه نیز بیش از شیوه مستبدانه، باعث افزایش انگیزش حرکتی فرزندان گردید.
    نتیجه گیری
    آموزش شیوه های فرزندپروری برای والدین توصیه می شود تا با آگاهی و استفاده از شیوه های مناسب فرزندپروری (مانند سبک مقتدرانه)، بتوانند زمینه ارتقاء رشد مهارت های حرکتی و انگیزش حرکتی کودکان را فراهم کنند.
    کلیدواژگان: شیوه های فرزندپروری، مهارت های حرکتی، انگیزش حرکتی، کودکان
  • زهرا احمدی، فاطمه اشرفی*، نعیمه سیدفاطمی، حمید حقانی صفحات 73-81
    مقدمه
    تولد نوزاد نارس برای مادر واقعه ای بالقوه استرس زاست و مادران مایل هستند درباره نوزادشان و سیر بهبودی در طی بستری در بخش مراقبت های ویژه نوزادان اطلاعاتی به دست آورند. پرستاران باید از اثرات حمایت اجتماعی و بخصوص حمایت خانواده بر بهداشت روانی و اعتماد بنفس مادرانی که برای اولین بار زایمان کرده ند، آگاهی داشته باشند. بنابراین ، این پژوهش با هدف «بررسی ارتباط حمایت اجتماعی با غم مادری و خودکارآمدی مادران نخست زای دارای نوزاد نارس بستری در بخش مراقبت های ویژه نوزادان » اجرا گردیده است .
    روش
    این مطالعه یک مطالعه همبستگی از نوع توصیفی می باشد.جامعه پژوهش شامل مادران نخست زای دارای نوزاد نارس بستری در بخش مراقبت های ویژه نوزادان در سه مرکز آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی ایران شامل بیمارستان های علی اصغر ، حضرت رسول و اکبر آبادی می باشد . حجم نمونه 202 مادر، به روش نمونه گیری در دسترس و نمونه گیری با تخصیص متناسب در هر مرکز انجام شد . به این صورت که پس از کسب رضایت آگاهانه ، فرم اطلاعات دموگرافیک توسط مادر پر شده و سپس پرسشنامه غم مادری Stein به صورت پنج روز متوالی از روز سه تا هفت بعد از زایمان پرگردید و نهایتا روز هفت پرسشنامه حمایت اجتماعی Tarrkan و خودکارآمدی Barnesتکمیل گردید.
    یافته ها
    نشان دهنده رابطه ی همبستگی بین متغیرهای حمایت اجتماعی، خودکارامدی و غم مادری می باشد. بر اساس یافته های این دو جدول، رابطه ی همبستگی بین حمایت اجتماعی و خودکارامدی مثبت و معنی دار می باشد (p=0.001، r=0/231). رابطه ی همبستگی بین خودکارامدی و غم مادری منفی ولی معنی دار نمی باشد (p=0.05، r=-0/106 ). رابطه ی همبستگی بین حمایت اجتماعی و غم مادری بسیار ضعیف و منفی است، به عبارت دیگر با تقویت حمایت اجتماعی، غم مادری کاهش می یابد ولی این رابطه معنی دار نمی باشد(p=0.05، r=-0/043).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داده که حمایت اجتماعی خانواده و تیم بهداشت و درمان باعث بهبود خودکارامدی مادران می شود. داشتن خودکارامدی بالا برای مادران نخست زا بسیار مهم است، زیرا مادرانی در زمان زایمان و در مراحل اولیه بعد از آن خودکارامدی والدی بیشتری داشته باشند، توانایی افزایش مهارت والدی و بهبود سلامت روحی خود را تا یک سال اول بعد از تولد نوزاد، دارا خواهند بود. بنابر این ماماها وپرستارانی که بطور مستقیم با مادران باردار در ارتباطند، باید مادران در معرض خطر و دارای عوامل خطر افسردگی و غم مادری را شناسایی و با تقویت خود کارامدی و در دسترس قرار دادن منابع حمایتی برای آنان از عوارض جبران ناپذی پیشگیری کنند.
    کلیدواژگان: حمایت اجتماعی، غم مادری، خودکارآمدی، نخست زا بودن مادران، نوزاد نارس
|
  • Jahanshir Tavakolizadeh, Ebrahim Zanganefar, Somayeh Safarzade* Pages 1-10
    Introduction
    Adolescence is a period of transformation with rapid changes in physiological, cognitive, emotional and behavioral. Successfully completing of this course requires social competence. Aim of this present study was effectiveness of social competence training to increase self-esteem and reduce shyness of students with multiple disabilities of Qaen county.
    Methods
    In this quasi-experimental study with pre-test and control group, the statistical population consisted of all multiple disabilities under the welfare office of county of Qaen. From this statistical population were selected 30 persons by simple random sampling and assigned randomly in two groups of experimental and control. First, both groups completed Felner social competence scale, Shyness Questionnaire and Coopersmith Self-Esteem Inventory.Then experimental group received ten sessions of social competence.The findings analyzed by using T-Test.
    Results
    Findings of study showed that is a significant difference between experimental and control groups after the implementation of social competence training. So that the self-esteem average in the experimental group was significantly higher than the control group and the shyness average of experimental group decreased significantly compared to the control group (P
    Conclusions
    According to the findings, recommended that social competence training by skilled experts as a wonderful application to improve situations of adolescents with disabilities in Care centers of persons with physical movement disabilities.
    Keywords: Social Competence, Shyness, Self-esteem, Disability
  • Mohammad Abbasi * Pages 11-17
    Introduction
    The capacity for empathy, which generally increases with age and is more developed in girls than in boys, has been associated with psychological adjustment in children. ehildhood maltreatment is a well-known risk factor for poor health, and recent research has suggested that the emotion-focused coping process of forgiveness may help mitigate these effects. The purpose of the current study was to explore the moderating effect of Forgiveness on the relationship between childhood maltreatment and empathy in girls adolescent.
    Methods
    This descriptive correlational study was conducted in 2016. In this study, at first we selected 249 students in khoramabad, Iran. Then the students completed Child Abuse Self Report Scale, and Heartland Forgiveness Scale (HFS; Thompson et al., 2005), and Basic Empathy Scale. Data were analyzed using hierarchical linear modeling.
    Results
    Results reveal that there is a significant relationship childhood maltreatment and empathy (r = -.70, p
    Conclusions
    Thus, this study provides preliminary support for forgiveness as a moderator of the relationship between childhood maltreatment and empathy in girls adolescent.
    Keywords: Childhood Maltreatment, Forgiveness, Empathy
  • Mahnaz Jabraeili, Malihe Asadollahi, Majid Mahallei, Mohammad Asgari Jafarabadi, Sakine Ebrahimi * Pages 18-25
    Introduction
    The Stresses in the infant's intensive care unit are harmful for premature infants. The present study carried out with the aim of comparing the effect of massage with Field technique on the Cortisol level of urine which is premature infant's stress level.
    Methods
    This clinical trial study was performed on 51 infants in Al-Zahra hospital in Tabriz. The infants were divided to two groups randomly. The first group was the infants who were received massage with Field technique by their mothers for 5 day and three time in a day and 15 minutes each time. The second group was the infants who received normal care. The urine was collected for both groups on first and sixth days and the level of cortisol was measured.
    Results
    The results showed that there was a significant difference between cortisol level on first and sixth days (P= 0.001), and also there was statically difference between the mean cortisol of massage and control groups (P= 0.001).
    Conclusion
    Massage of premature infants with field technique is suggested as an evolutionary supportive care and a safe method in the neonatal intensive care unit.
    Keywords: massage, stress, cortisol, premature infant
  • Zohre Jalali, Ramin Shabani *, Marzieh Nazari Pages 26-35
    Introduction
    The prevalence of child and adolescent obesity is increasing rapidly worldwide. The objective of the present study was to investigate the effect of concurrent resistance-endurance trainings on body composition, glucose homeostasis, and blood lipid in obese girls.
    Methods
    In this clinical trial study, 20 schoolgirls volunteers (aged 13 to 15 years old) were randomly divided into experimental (n=10) and control (n=10) groups. The concurrent resistance-endurance training was performed for 12 weeks. The resistance trainings were conducted at 50% to 80% of one-repetition maximum (1RM), and endurance trainings were performed at 50% to 80% of target heart rate. Blood samples and body composition were measured before and after training. Data were analyzed by paired sample and independent t-test at α ≤ 0.05 significance level.
    Results
    The results showed that significantly decreased in body mass index (P=0.03), weight, fat percent, subcutaneous fat (P=0.001), hemoglobin A1c (P=0.02), and increase in high-density lipoprotein (P= 0.02), but low-density lipoprotein, cholesterol, triglyceride, fasting blood sugar, and plasma insulin did not change significantly (P> 0.05).
    Conclusion
    It seems that 12-week concurrent training can desirably improve body composition, hemoglobin A1c, and high-density lipoprotein in obese girls
    Keywords: Exercise, Blood glucose, Cholesterol, Obesity
  • Relationship Between the Mothers Nostalgic Preparation and Behavioral Problems of their Preschool Daughters
    Amir Ghamarani * Pages 36-42
    Introduction
    Behavioral problems have many negative effects on the development of the child. In recent decades, experts have emphasized on the relationships of the child with the main caregiver, because they believe that the main caregiver's characteristics form the basis of the child's emotional, cognitive, and behavioral development. Accordingly, the aim of this study was to predicting the relationship between the mother's nostalgic preparation and behavioral problems of their preschool daughters.
    Method
    150 mothers with preschool child were selected by random cluster sampling from preschool in Najafabad, Isfahan. They completed the Achenbach System of Empirically Based Assessment (ASEBA; Akshenbach, 1991) and the Nostalgic Preparation Scale (Hawlana and Holak, 2004).
    Results
    The results showed that relationship between the mathers nostalgic preparation with components of inner children's behavioral problems was -0/27, -0/26, -0/27, -/31 and -0/28. In addition the relationship between the mathers nostalgic preparation with components of outer children's behavioral problems was -0/25, -0/24, -0/26, -0/29 and -0/25. The results of the regression showed that personl nostalgic preparation 26 percent (p˂0/001, β= 2/42), Interpersonal nostalgic preparation 27 percent (p=0/669, β= 0/22), Cultural nostalgic preparation 31 percent (p˂0/001, β= -0/76), virtual nostalgic preparation 28 percent (p=0/146 , β= -0/71)and total score of nostalgic preparation 27 percent (p˂0/001, β= -7/58), were the best anticipant of the inner behavioral problems of the children. also personl nostalgic preparation 24 percent (p˂0/001, β= 4/63), Interpersonal nostalgic preparation 26 percent (p=0/861, β= 0/09), Cultural nostalgic preparation 29 percent (p˂0/001, β= -3/69), virtual nostalgic preparation 25 percent (p=0/02, β= 1/14) and total score of nostalgic preparation 25 percent (p˂0/001, β= 7/24), were the best anticipant of the outer behavioral problems of the children.
    Conclusion
    Since maternal nostalgia is closely related to the behavioral problems of their children, based on the results of this study, these findings can be used to develop therapeutic and educational interventions. Pre-school children can also benefit from these results in their programs.
    Keywords: Preparation of nostalgia, out of hand, behavior problems, behavioral problems in hand
  • The effect of group reality therapy on mental burden of the mothers of the children with learning disability
    Mozhgan Arefi * Pages 43-50
    Introduction
    In the process of the child’s suffering from learning disability, Caused mental burden in family members specially the mother. According to it, the present study was conducted to determine the effectiveness of group reality therapy on mental burden of the mothers of the children with learning disability in the town of PirBakran in Isfahan.
    Method
    The research method was semi-experimental with pretest, posttest and control group design and follow-up stage. The statistical population of the current study included mothers of the children with learning disability in the town of PirBakran in Isfahan in academic year 2015-16. 30 mothers were selected through available non-random sampling method from the statistical population. The experimental group received of group reality therapy during 10-minute sessions a week for a meeting, received 90, While the control group during the study process of the intervention lacked above. The research instrument included mental burden questionnaire (Zarit et.al, 1986).
    Findings: The results of data analysis showed that training reality therapy had significant effect on mental burden of the mothers of the children with learning disability at posttest and follow up stages (p
    Conclusion
    According to the results of the present study, reality therapy method can be utilized to decrease mental burden of the mothers of the children with learning disability.
    Keywords: Reality Therapy, Mental Burden, Learning Disability
  • Ghazaleh Rezaee Khoshkozari, Anahita Khodabakhshi Koolaee * Pages 51-58
    Introduction
    þAnxiety is one of the problems associated with Asperger's children.ý. The psychological burden of having a child with Asperger, also affects their caregivers, ýand life with a sick member creates a bitter experience for other family membersý. The aim of this research is to investigate the influence of “Floor time Play on ýAnxiousness ýin children with Asperger disorder ýand burden among ýtheir þmothers”ý
    Methods
    The study was a single-subject of AB experimental designs. The statically population of the study was all 8-11 year old children with asperger ýdisorder and their mothers in Tehran, referring to the center of autism of the Sunrise, ýand 3 children at the age 8 to 11 were chosen. In this study, convenience sampling ýmethod was used. ý. Interventions peformed for 12 treatment sessions (90 minutes, one session per week) ýfor three month, with a follow-up period of one month subsequent to treatment ýterminationý. The research instruments were the High-Functioning ýþAutism Spectrum Screening ýQuestionnaire, Spence Children’s Anxiety Scale and Family burden interview scale. ýchart analysis was used for data analysis of this study and also the effectiveness of ýtherapy was assessed by recovery percent formula andý Reliable change indexþ.þ
    Results
    The results indicated that children with asperger disorder showed improvement in ýcomparison with baseline. The overall improvement in their anxiety variables was 50/5%, ýand the RCI was higher than 1.96 for all three children. Therefore, floortime play ýtherapy has a clinically and statistically significant effect on the reduction of anxiety in ýchildren with Asperger's disorder. The results of the follow-up test showed that the effects of the intervention were still ýongoing after one month after the last session of the interventionsý. Also the results of the percentage of recovery (24/6%) indicated a decrease in burden, ýbut ýthis value was not clinically meaningful.ý
    Conclusions
    It seems that floortime play therapy has been effective in reducing the anxiety ýof ýchildren with aspergerous disorder. Therefore, it is recommended that the ýtreatment ýof floortime play therapy as one of the treatment interventions to improve ýanxiety in children ýwith Asperger's disorder And reduce the stresses and mental ýproblems of their mothers ýin centers and clinics of autism. ý
    Keywords: Floor time Play, Anxiety, Asperger, burden, ?mothers
  • Elham Bidabadi, Maryam Saidi, Parham Mashouf * Pages 59-64
    Introduction
    Studies on Iranian adults revealed that their skulls are commonly brachycephalic. The question of current study is that genetic factors have more prominent role for this matter or environmental factors?
    Methods
    All infants who were born during 6 months period (from April 21, 2016) in the Rasht 17th Shahrivar or Alzahra hospitals, included in this descriptive cross sectional study. Cephalic index calculation was done after caliper measurement percentage of maximal head width and maximal head length relation.
    Results
    There were 162 male (56.4%) and 125 female (43.6%) among a total of 287 infants. Mean of maximal head width and length were 8.461±0.5980 and 10.810±0.6998 cm, respectively. Mean cephalic index was 78.368±5.090, in the mesocephalic range. One hundred fifteen infants (40.1%) have brachycephalic, 103 cases (35.9%) mesocephalic, and 69 infant (24%) dolichocephalic skulls. There was no statistically significant difference among these parameters between boys and girls.
    Conclusion
    It seems that brachycephaly among adults is because of environmental factors, and genetic factors have minimal or no influence in this matter. Further studies with larger sample size are recommended.
    Keywords: Infant, Skull, Cephalometry
  • Shahram Nazarpouri *, Abbas Bahram, Farhad Gadiri, Hamid Rajabi Pages 65-72
    Introduction
    Parents are the earliest and most decisive factor in motor selection of children and their success. Therefore, the purpose of this study was to compare effectiveness types of parenting styles on motor fundamental skills development and movement motivation of children.
    Method
    The population of this study included all parents with sons of 4 to 6 years old in khoramabad city that 240 children of them were selected using cluster sampling method. Data collection tools included a Baum rind parenting styles questionnaire, the test of gross motor development –2, and children movement motivation questionnaire. A one-way analysis of Variance test at a significance level of p
    Results
    The results showed that parenting styles had a significant impact on children's development of fundamental motor skills (P
    Conclusion
    Therefore, education styles of parenting for parents are recommended to with awareness and use of proper parenting styles (such as authoritative style) is able to provide the context of promoting fundamental motor skills development and movement motivation in Children.
    Keywords: parenting styles, motor skills, movement motivation, children
  • Zahra Ahmadi, Fatemeh Ashrafi *, Naeimeh Seyed Fatemi, Hamid Haghani Pages 73-81
    Introduction
    The birth of a premature baby is a potential stressful event for the mother, and mothers are eager to get information about their baby and their recovery during admission in the neonatal intensive care unit. Nurses should be aware of the effects of social support, and in particular family support on mental health and the confidence of mothers who first delivered a birth. Therefore, the present study aims to investigate "The relationship between social support with self-efficacy and blues maternity among nulliparous mothers with premature infants admitted to the Neonatal Intensive Care Unit".
    Method
    This is a descriptive correlational research. The research population consisted of primiparous mothers with premature infants admitted to the neonatal intensive care unit in three educational hospitals of Iran University of Medical Sciences including Ali Asghar, Rasoul and Akbarabadi hospitals. 202 mothers were selected as sample using convenient sampling method and proportional sampling in each center. After receiving informed consent, the demographic information form was filled by the mother and then the Stein’s maternal sadness questionnaire was filled out for five consecutive days from days Three to seven after delivery and finally, the Tarrkan social protection questionnaire and Barnes self-efficacy questionnaire were completed on seventh day. Finally, the data were analyzed in the SPSS version 21 software.
    Result
    Findings represent the correlation between social support variables, self-efficacy maternal and sadness. According to the findings of these two tables, the correlation between social support and self-efficacy is positive and significant (p=0.001, r = 0.231). The correlation between self-efficacy and maternal sadness is not significant (p=0.05, r = -0.106). The correlation between social support and maternal sadness is very weak and negative, in other words, with the strengthening of social support, maternal sadness is reduced, but this relationship is not significant (p=0.05, r = -0.043).
    Conclusion
    The results of the study showed that social support of the family and the health care team improved maternal self-efficacy. Having high self-efficacy for primiparous mothers is very important because mothers will have a higher parental ability at the time of delivery and at an early stage, then they will have the ability to increase parental skills and improve their mental health until the first year after the birth of the baby. Therefore, midwives and nurses who are directly involved with pregnant mothers should identify mothers at risk, mother depression risk factors and maternal sadness and prevent them from being irreparable by strengthening their self-efficacy and making them available for supporting them.
    Keywords: Social Support, blues maternity, Self-Efficacy, nulliparous mothers, Premature Infants