فهرست مطالب

فصلنامه شیلات
سال هفتاد و دوم شماره 2 (تابستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/06/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • رضا بدلی، یوسف پیغمبری*، هادی رئیسی، محمد جواد شعبانی صفحات 119-129
    مطالعه حاضر با هدف مقایسه ترکیب و تنوع گونه ای آبزیان صید شده در گرگورها در اعماق و زمان های غوطه وری متفاوت در فصل زمستان انجام شد. این مطالعه در بندر بوشهر و در اسفند ماه 1395 صورت پذیرفت. گرگور مورد استفاده دارای اندازه چشمه 4-5/3 سانتی متر، سطح مقطع 150 سانتی متر، ارتفاع 92-87 سانتی متر، اندازه دهانه خارجی 79-70 سانتی متر و اندازه دهانه داخلی 36-35 سانتی متر بود. مقایسه های ترکیب گونه ای براساس وزن و تعداد و مقایسه های تنوع گونه ای طبق شاخص شانون بررسی شد. ترکیب گونه ای آبزیان صید شده در گرگورها شامل 12 گونه از ماهیان استخوانی متعلق به 7 خانواده، 1 گونه از سخت پوستان و 1 گونه از نرم تنان (ماهی مرکب ببری) بود که در اعماق همچنین زمان های غوطه وری مختلف تفاوت معنی داری داشت (05/0> p). شاخص شانون گرگورها برای اعماق 40-25 متر و 25-10 متر به ترتیب (S.D. 362/0±)421/1 و (S.D. 345/0±)229/1 بود. این شاخص برای زمان های غوطه وری 14-8 روز و 8-2 روز به ترتیب (S.D. 302/0±)441/1 و (S.D. 393/0±)228/1 بود. شاخص شانون بیانگر تنوع زیستی بیشتر گرگورها در اعماق 40-25 متر نسبت به 25-10 متر و همچنین زمان های غوطه وری 14-8 روز نسبت به 8-2 روز بود (05/0˃ p). در فصل زمستان با ورود ماهی مرکب ببری به صیدگاه های گرگور در بندر بوشهر، اثرگذاری بالای آن بر ترکیب گونه ای گرگورها قابل مشاهده است؛ زیرا این گونه مسئول بیشترین عدم تشابه ایجاد شده در ترکیب گونه ای اعماق همچنین زمان های غوطه وری متفاوت بود. ضمنا با در نظر گرفتن اثر متقابل عمق و زمان غوطه وری، بیشترین مقادیر شاخص شانون در گرگورهای اعماق 25-10 متر همراه با 8 تا 14 روز غوطه وری مشاهده خواهد شد.
    کلیدواژگان: گرگور، ترکیب گونه ای، تنوع گونه ای، شاخص شانون، ماهی مرکب ببری _
  • حسین آدینه*، محمد هرسیج، محمد خادمی حمیدی، عافیه ناظر صفحات 130-143
    این مطالعه به منظور بررسی اثر متقابل سیستم پرورش (بیوفلاک و بدون فلاک) و افزودنی های غذایی (یوکا، کنوکارپوس، پالونیا و شاهد) بر عملکرد رشد و تغذیه، فعالیت های آنزیمی و کیفیت آب محیط پرورش میگو پاسفید انجام شد. میگوی پا سفید با میانگین وزن 07/0± 47/1 گرم و 37/0± 00/7 سانتی متر در 24 مخزن با حجم آبگیری 50 لیتر برای 30 روز ذخیره سازی شد. آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با 8 تیمار و هر یک با 3 تکرار بود که شامل؛ بیوفلاک+ 1% عصاره های گیاهی یوکا (BY)، کنوکارپوس (BCO) و پالونیا (BP)، شاهد (BC) و بدون بیوفلاک+ 1% عصاره های گیاهی یوکا (Y)، کنوکارپوس (CO) و پالونیا (P)، شاهد (C). تفاوت معنی داری بین پارامترهای تولید میگو در بین تیمارها وجود نداشت. بیشترین وزن (14/0± 66/4 گرم) و کمترین ضریب تبدیل غذایی (04/0± 92/0) برای میگوهای پرورش یافته در تیمار BCO  بدست آمد. بیشترین سطح آمیلاز، لیپاز و پروتئاز در تیمارهای Y و BY به دست آمد. عصاره گیاه یوکا در جیره غذایی منجر به کاهش آمونیاک شد. نتایج نشان داد که ازعصاره Conocarpus erectus برای تقویت رشد و از عصاره Yucca schidigera برای بهبود کیفیت آب می توان در سیستم بیوفلاک استفاده نمود.
    کلیدواژگان: میگوی سفید غربی، عصاره های گیاهی، عملکرد رشد، شاخص های آنزیمی، سیستم بیوفلاک، کیفیت آب
  • کبری رحیمی، حمید فرحمند*، علیرضا میرواقفی، باقر مجازی امیری، امیر رضا علبد علم دوست صفحات 144-155
    تی ال آر5 ام (TLR5m) یکی از اعضای خانواده پروتئین های گیرنده های تول شکل است که در سیستم ایمنی، فلاژلین موجود در ساختار اندام تحرکی بسیاری از پاتوژن ها را تشخیص داده و منجر به فعالسازی ایمنی اولیه و اکتسابی می شود. وجود چندشکلی تک نوکلئوتیدی (SNP) در این ژن در افراد مختلف می تواند منجر به تفاوت در نحوه پاسخ دهی ایمنی به پاتوژن ها گردد. در این مطالعه بخشی از ژن تی ال آر 5 ام ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) با استفاده از روش واکنش زنجیره ایی پلیمراز و توالی یابی و انطباق توالی ها مورد بررسی قرار گرفت و شش چند شکلی شامل سه تفاوت تک نوکلئوتیدی (2412 T/A)، (2415 T/A)، (2385 G/A) و سه چندشکلی حذف و اضافه (حذف/اضافه C،C/T 2091)، (حذف/اضافه T 2566)، (حذف/اضافه C 2102) در توالی این ژن شناسایی شد. برای بررسی ارتباط بین این چندشکلی ها با نحوه پاسخ دهی ایمنی در ماهی قزل آلای رنگین کمان، چالش با باکتریAeromonas  هیدروفیلا (Aeromonas hydrophila)  بصورت درون صفاقی ترتیب داده شد و پارامترهای خونی شامل میزان فعالیت جزء سی سیستم کمپلمان، میزان لیزوزیم، میزان هماتوکریت، هموگلوبین، ام سی اچ سی (MCHC)، ام سی وی (MCV) و ام سی اچ سی (MCHC) مورد اندازه گیری قرار گرفت. نتایج حاصل از بررسی ارتباط بین پارامترهای خونی و چندشکلی های شناسایی شده نشان دادکه وجود دو چندشکلی (حذف/اضافه C،C/T 2091) و (حذف/اضافه T 2566) با میزان بالاتر فعالیت جزء سی کمپلمان در افراد مورد آزمون، همبستگی معنادار نشان می دهد. با توجه به نتایج بدست آمده می توان پیشنهاد داد که چندشکلی (حذف/اضافه C،C/T 2091) و نیزحذف/اضافه T 2566 می توانند بعنوان نشانگر های ژنتیکی در انتخاب مولدین مقاوم در برابر باکتری Aeromonas، در برنامه های به گزینی مولدین، بکار روند .
    کلیدواژگان: قزل آلای رنگین کمان، Aeromonas hydrophila، چندشکلی تک نوکلئوتیدی، گیرنده های تول شکل
  • زهرا شوقی، آریا باباخانی*، امیر پورفرزاد صفحات 156-167
    جایگزینی آرد گندم با پودر پروتئین ماهی سیم در پاستا به میزان  0، 5، 5/7، 10، 15 و20درصد به منظور ارزیابی اثر آن بر کیفیت پخت و خصوصیات شیمیایی نمونه های غنی سازی شده انجام شد. نتایج نشان داد که با بکار گیری پودر ماهی در پاستاهای میزان پروتئین (70/0± 91/25) و چربی (50/0±94/6) افزایش می یابد، کاهش زمان پخت (30/13 دقیقه) و افزایش افت پخت (2/8درصد) در مقایسه با پاستای شاهد نیز مشاهده شد.  به غیر از پاستای 20درصد پودر ماهی، افت پخت در اکثر پاستاها در محدوده مجاز (8درصد) بود. لذا، نتایج نشان داد که امکان به کارگیری پاستای غنی شده با پودر پروتئین ماهی، با توجه به ویژگی های فنی، در صنایع غذایی به منظور بهبود پاستای تولیدی وجود دارد.
    کلیدواژگان: ارزش غذایی، پروتئین ماهی، غنی سازی، مواد غذایی فراسودمند، (Abramis brama)
  • ساره قیاسی، بهرام فلاحتکار*، میر مسعود سجادی صفحات 168-179
    مطالعه حاضر با هدف تعیین اثر تغذیه با کنجاله بذرکتان بر عملکرد رشد و شاخص های خونی تاسماهی سیبری (Acipenser baerii) صورت پذیرفت. به همین منظور تعداد 32 تاسماهی پرورشی با میانگین وزن 38/53 ± 06/955 گرم به طور تصادفی در هشت مخزن فایبرگلاس (500 لیتری) در چهار تیمار و دو تکرار توزیع و با جیره ای حاوی یکی از سطوح صفر (شاهد)، 5 (F5)، 10 (F10) و 15 (F15) درصد کنجاله بذرکتان در جیره به مدت شش ماه تغذیه شدند. در انتهای آزمایش نتایج نشان داد تفاوت معنی داری در شاخص های رشد وجود ندارد. در بین شاخص های خون شناسی تعداد گلبول قرمز و هماتوکریت افزایش معنی داری در F15در مقایسه با گروه شاهد داشتند اما هموگلوبین، میانگین حجم یک گلبول قرمز ، میانگین هموگلوبین یک گلبول قرمز و میانگین درصد غلظت هموگلوبین در یک گلبول قرمز تفاوت معنی داری نداشتند. نتایج حاصل از بررسی گلبول های سفید نشان داد کاهش معنی داری در تعداد گلبول های تیمار شاهد وجود داشت و همچنین افزایش معنی داری در تعداد لنفوسیت و نوتروفیل به ترتیب در گروه های شاهد و F15 مشاهده شد. اما تفاوت معنی داری در تعداد مونوسیت و ائوزینوفیل وجود نداشت. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد افزودن کنجاله بذرکتان به جیره تاسماهی سیبری فارغ از اثرگذاری روی رشد، قادر به ایجاد تغییرات هماتولوژیک خواهد بود.
    کلیدواژگان: بذرکتان، تغذیه، رشد، خون شناسی، ماهی خاویاری
  • مرضیه کی شمس، سیدولی حسینی* صفحات 180-194
    در این پژوهش، تاثیر تلفیق نسبت های متفاوت سوریمی ماهی کپور نقره ای (Hypophthalmichthys molitrix) و گوشت گاو بر ویژگی های فیزیکو-شیمیایی و حسی برگر تلفیقی تولیدی مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور برگرها در 5 تیمار با نسبت های (درصد) متفاوت سوریمی با گوشت گاو تولید ((0:100)، (25:75)، (50:50)، (75:25) و (100:0))، تهیه شد. سپس از نظر ترکیب تقریبی، بافت، ظرفیت نگهداری آب و عوامل حسی  ارزیابی شد. براساس نتایج بدست آمده، افزایش سهم گوشت قرمز در تیمارها موجب بالا رفتن میزان چربی و خاکستر و افزایش سهم سوریمی در تیمارها موجب ازدیاد مقدار پروتئین و رطوبت در برگرها شد (P<0/05). همچنین با افزودن سهم سوریمی در ترکیب برگرها، میزان ظرفیت نگهداری آب آن ها بطور معنی درای افزایش یافت. نتایج ارزیابی بافت نشان داد، افزایش سهم سوریمی، موجب کاهش شاخص های سختی، خاصیت صمغی و قابلیت جویدن برگرها می شود، بطوریکه میزان این شاخص ها در تیمارهای 50، 100 و 75 درصد سوریمی با تیمار شاهد (تیمار100 درصد گوشت قرمز)، از لحاظ آماری اختلاف معنی دار نشان دادند (P<0/05). براساس نتایج ارزیابی حسی، شاخص های طعم، بو و رنگ در تمامی تیمارها دارای امتیاز بالایی بود و علیرغم تفاوت اندک در نتایج حاصله، این شاخص ها اختلاف معنی داری را بین تیمارها نشان ندادند (P>0/05). بر اساس نتایج حاصل از ارزیابی حسی و کلیه شاخص های مورد بررسی، دو تیمار دارای 50 و 75 درصد سوریمی از مطلوبیت بالاتری برخوردار بودند.
    کلیدواژگان: برگر تلفیقی، سوریمی، کپور، گوشت گاو، ارزیابی حسی
  • سید علی معزی، یزدان کیوانی*، سالار در افشان صفحات 195-210
    به منظور مطالعه ویژگی های استخوان شناسی نازک ماهی تیگره (Chondrostoma regium) تعداد 12 نمونه نازک ماهی از رودخانه های کارون ، کرخه و جراحی در حوضه تیگره توسط الکتروشوکر و تور پره صید شدند. پس از بیهوشی در محلول گل میخک%1، در فرمالین %10 بافری تثبیت و سپس به منظور مطالعه استخوان شناسی، شفاف سازی و با آلیزارین رد و آلسیان بلو رنگ آمیزی شدند. سپس ویژگی های استخوان شناسی این گونه توصیف گردید. ساختار اسکلتی این گونه تفاوت هایی را در فرم استخوان های فکی و پیش فکی، مربعی، ساده، پراپروانه ای، قاعده ای پس سری و دم لامی با دیگر کپورماهیان نشان داد. در استخوان پیش فکی فقط یک زایده دیده می شود. زایده خلفی استخوان فکی به سمت پایین متمایل شده است. بخش قدامی استخوان پراپروانه ای باریک و بلند می باشد. زایده حلقی خلفی استخوان قاعده ای پس سری بلند، کشیده و تقریبا مستطیلی شکل است. صفحه خردکننده شکمی استخوان قاعده ای پس سری بزرگ و پهن می باشد. قسمت قدامی استخوان دم لامی باریک، کشیده و دوشاخه است. استخوان مربعی بلند و توسعه یافته و استخوان ساده تقریبا بلند و کشیده است. این موارد می توانند به عنوان ویژگی های استخوان شناسی قابل تشخیص این گونه در نظرگرفته شوند.
    کلیدواژگان: ساختار استخوان، شفاف سازی، فکی، مربعی، دم لامی
  • ملیکا ناظمی*، یزدان مرادی، هادی غفاری، کیوان جلالی خانقاه، فرحناز لکزایی صفحات 211-220

    با توجه به اثرات ضدمیکروبی خیارهای دریایی و فراوانی گونه  Holothuria leucospilotaدر آب های خلیج فارس، در این تحقیق علمی به بررسی خواص ضد باکتریایی ترکیب بتا آمیرین استخراج شده از خیار دریایی پرداخته شده است. عصاره استونی از پودر خشک خیار دریایی تهیه شد، سپس جداسازی ترکیب بتا آمبرین با استفاده از ستون کروماتوگرافی سیلیکاژل و شناسایی آن با استفاده از کروماتوگرافی لایه نازک و کروماتوگرافی گازی انجام شد. اثرات ضدباکتریایی با آزمون رقت لوله ای، روی سویه های باکتریایی؛ اشرشیاکلی، سودوموناس آئروژینوزا، کلبسیلا نمونیا، پروتئوس ولگاریس، سالمونلا تیفی، استافیلوکوکوس آرئوس، باسیلوس سوبتیلیس، باسیلوس سرئوس، نوکاردیا برازیلینسیس مورد سنجش قرار گرفت. ترکیب بتاآمبرین با فرمول شیمیایی C30H48O به مقدار 98 درصد در فرکشن شماره 11 شناسایی شد. این ترکیب در غلظت برابر 1000 ماکروگرم در میلی لیتر منجر به مرگ باکتری های باسیلوس سوبتیلیس و باسیلوس سرئوس و در غلظت 2000 ماکرو گرم در میلی لیتر منجر به مرگ باکتری های استافیلوکوکوس آرئوس و سالمونلا تیفی شده است. بنابراین ترکیب بتا آمبرین استخراج شده از خیار دریایی H. leucospilota می توانند به عنوان انتخاب مناسب برای تولید داروهای ضدباکتریایی مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: خیار دریایی، ترکیبات طبیعی، ترپنوئید، ضدباکتریایی، خلیج فارس
|
  • Reza Badali, Yousof Peyghambari *, Hadi Reiesi, Mohammad Javad Shabani Pages 119-129
    The present study was carried out with a purpose to compare the species composition and diversity of the Gargoor's trapped aquatics in different depths and soak times in the winter season. This study was done in the port of Bushehr from February to March 2017. The using Gargoors had mesh size of 3.5-4 cm, cross section 150 cm, height 87-92 cm, outer span size 70-79 cm and internal span size 35-36 cm. Comparisons of species composition and diversity were based on weight furthermore number and the Shannon index, respectively. The species composition of the Gargoor's trapped aquatics included 12 species of bony fishes belonging to 7 families, one species of crustaceans, and one species of mollusks (Pharaoh Cuttlefish); While there was a significant difference in different depths as well as soak times (p <0.05). Gargoor's Shannon index for depths of 25-40 meters and 10-25 meters was 1.421 (±0.362 S.D.) and 1.229 (±0.345 S.D.), respectively. This index for soak times of 8-14 days and 2-8 days was 1.441 (±0.302 S.D.) and 1.228 (±0.393 S.D.), respectively. The Shannon index represented the more biodiversity of Gargoors between depths of 25-40 meters compared to 10-25 meters, as well as the soak times of 8-14 days compared to 2-8 days (p ˃0.05). In winter, with the arrival of Pharaoh Cuttlefish in the Gargoor's fishing grounds in Bushehr port is evident, this has high effect on the species composition of Gargoors and it was responsible for the most dissimilarity in the species composition of different depths and soak times as well. Also, if the interaction between depth and soak time taking into account, the highest values of the Shannon index observed in the depths between 10-25 meters, with 8-14 days of soak time.
    Keywords: Gargoor, Species composition, species diversity, Shannon index, Sepia pharaonis
  • Hossein Adineh *, Mohammad Harsij, Mohammad Khademi, Afieh Nazer Pages 130-143
    This study was carried out to evaluate the combined effect of culture system (biofloc and no-biofloc) and dietary additives (control, Yucca schidigera, Conocarpus erectus and Paulownia fortunei) the feed and growth performance, enzyme activities and culture water quality of Litopenaeus vannamei. White leg shrimp with an average weight of 1.47 ± 0.07 g and 7.00± 0.37 cm were stocked into 24 tanks with 50 L capacity for 30 days. The experiment was based on a completely randomized design with 8 treatments by triplicate including; Biofloc +1% herbal extracts Yucca (BY), Conocarpus (BCO), Palonia (BP), Control (BC) and Without Biofloc+ 1% herbal extracts Yucca (Y), Conocarpus (CO), Palonia (P), Control (C). There were no significant differences in shrimp production parameters between treatments. The highest weight (4.66 ± 0.14 g) and the lowest feed conversion ratio (0.92 ± 0.04) were obtained for shrimp reared in BCO. The highest levels of amylase, lipase and protease are obtained in the Y and BY treatments. Yucca extract in the diet leads to a reduction in ammonia. The results showed that Conocarpus erectus extract could be used to enhance growth and Yucca schidigera extract to improve water quality in Bio-floc system.
    Keywords: Litopenaeus vannamei, herbal extracts, enzyme index, growth performance, Biofloc, Water quality
  • Kobra Rahimi, Hamid Farahmand *, Alireza Mirvaghefi, Bagher Mojazi Amiri, Amir Reza Abed Elmdost Pages 144-155
    Toll-like receptors (TLRs) generally are involved in host immune responses against microbial invasions. Mono meric felagellin, the structure component of bacterial felagella is the agonist of TLR5m. After binding to felagellin, TLR5m initiates specific signal transduction pathways and triggers immune responses. Single nucleotide polymorphisms (SNPs) in this gene regulate inflammatory pathways and are associated with susceptibility/resistance to infection. In this study using polymerase chain reaction, sequencing and aligning the sequences, we investigated TLR5m gene of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss) and identified 6 polymorphisms consist in 3 SNPs: (2412, T/A), (2415,T/A) and (2385, G/A) and 3 insert/deletion: (inser/dele. C, C/T, 2091), (inser/dele. T, 2566) and (inser/dele. C, 2102). A bacterial challenge was performed to explore their association with humoral immune responses such as lysozym content and complement activity levels in serum. The results show that polymorphisms (inser/dele. C, C/T, 2091) and (inserldele. T, 2566) were significantly correlated with higher complement activity levels (p<0.05).These results suggested that these 2 polymorphisms could be potential markers applied in future selection of Rainbow Trout with enhanced resistance to Aeromonas hydrophila.
    Keywords: single nucleotide polymorphism (SNP), Toll-like receptor (TLR), Oncorhynchus mykiss, Aeromonas hydrophila, Complement, Lysozyme
  • Zahra Shoghi, Aria Babakhani *, Amir Pourfarzad Pages 156-167
    The replacement of wheat flour with bream (Abramis brama) fish powder in pasta making at 5, 7.5, 10, 15 and 20 g/100 g levels was carried out to evaluate the effects on cooking quality and chemical properties of the supplemented pasta samples. The results demonstrated that pasta with fish protein had increased protein (25.91±0.70), lipid (6.94±0.50), (P < 0.05), decreased cooking time (13.30min) and increased cooking loss (8.2%) compared with wheat flour control pasta. However, except 20%, all pasta protein samples were in the acceptable range (8 g/100 g) for cooking loss. Thus, pasta fortified with fish powder has the potential to be a technological alternative for the food industry to provide protein enriched pasta.
    Keywords: nutritional value, Fish protein, enrichment, Functional Food, Abramis brama
  • Sareh Ghiassi, Bahram Falahatkar *, Mirmasoud Sajadi Pages 168-179
    The purpose of this study was to investigate the effects of dietary flaxseed meal on growth performance and hematological indices of Siberian sturgeon Acipenser baerii, 32 farmed fish with an average individual weight of 955.06 ± 53.38 g were randomly distributed in 8 fish tanks (500 L). The experimental diets were different levels of flaxseed meal in diet including 0 (control), 5 (F5), 10 (F10) and 15 (F15) percent in two replicates. At the end of the experiment period (six months), the results showed no significant difference in growth parameters. In hematological parameters, the number of red blood cells counts and hematocrit had a significant increase in F15 compared to the control but hemoglobin, mean corpuscular volume, mean corpuscular hemoglobin and mean corpuscular hemoglobin concentration had no any significant differences. Result of white blood cells showed a significant decrease in the number of white blood cells counts in control and also there was a significant increase in neutrophil and lymphocyte in F15 and control respectively, but there were not any significant differences in monocyte and eosinophil rates. The results revealed that adding the flaxseed meal in Siberian diet had not any effect on growth, while the hematological indices changed.
    Keywords: Linseed, Feeding, Growth, Hematology, Sturgeon
  • Marzieh Keyshams, Seyed Vali Hosseini * Pages 180-194
    In this study, quality characteristics of incorporated burgers containing 25, 50, 75 and 100 silver carp (Hypophthalmichthys molitrix) surimi was evaluated. Proximate composition (moisture, fat, protein and ash content), texture profile analysis (TPA), water holding capacity (WHC) and sensory attributes (taste, smell, texture, color and general acceptability), of burgers were determined. According to the data, burgers containing surimi showed lower amount of protein, fat and ash compare to the meat burger with no surimi (control) (P<0.05), but the moisture content of former burgers was significantly higher that the control (P<0.05). Based on TPA test's data, incorporation of surimi into burger caused significant reduction in hardness, chewiness and gumminess compared to control and the burgars containing 50, 75 and 100 surimi were significantly (P<0.05) different compare to control. Sensory evaluation indicated that burgers with 75 and 100 meat obtained the highest texture scores (P<0.05), whereas, did not show any significant difference in terms of color, taste and flavor compared to the control (P>0.05(.
    Keywords: Beef meat, Burgers, Carp, Refrigerated
  • Seyed Ali Moezi, Yazdan Keivani *, Salar Dorafshan Pages 195-210
    To study the osteological charactrestics of Nazak fish (Chondrostoma regium), the 12 specimens were caught from the Karun, Karkhe and Jarrahi rivers in the Tigris basin by electroschoking device and seine net. After anesthesizing with 1% clove oil solution, then they were fixed in 10% buffered formalin, clarified and stained by alizarin red and alsian blue for osteological examination. Afterthat, the osteological features of this species were described. The skeletal structure of the maxilla and premaxilla, quadrate, symplectic, parasphenoid, basioccipital and urohyal indicated some differences compared to other species in Cyprinidae. In the premaxilla, only an appendage was seen. The Posterior process in the maxilla bone was downward. Anterior part of the parasphenoid bone was narrow and long. Posterior pharyngeal process of basioccipital bone was long, elongate and roughly rectangular in the shape and Ventral masticatory plate of basioccipital bone was big and wide. Anterior part of urohyal bone was narrow, elongate and forked. Quadrate was long and developed and symplectic was roughly long and forked. These traits could be usefull as diagnostics for this species.
    Keywords: Bone structure, clarification, maxilla, quadrate, urohyal
  • Melica Nazemi *, Yazdan Moradi, Hadi Ghadari, Keivan Jalali Khanghah, Farahnaz Lakzaei Pages 211-220

    Owing to the antibacterial activities of sea cucumber and the abundance of Holoturia locuspila in the Persian Gulf, the antibacterial activity of ß amberine extreacted from the gonad of this sea cucumber species was studied. In this investigation, acetone extract was prepared from the dried powder of sea cucumber. Isolation of ß amberine was carried out by column chromatography on silica gel and identification was carried out by TLC and GC/MS. In vitro antibacterial screening was determined by broth dilution against bacteria; Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Klebsiella pneumonia, Salmonella typhi, Proteus vulgaris, Staphylococcus aureus, Bacillus cereus, Bacillus subtilis and Nocardia brasiliensis. The ß amberine formula C30H48O was detected by GC/MS from no. 11 fraction with 98% purity. This component showed considerable activity against Bacillus cereus, Bacillus subtilis (MBC = 1000 µg/mL) and Salmonella typhi, Staphylococcus aureus (MBC = 2000 µg/mL). According to our results, ß amberine extracted from sea cucumber can be considered as a source of novel antibacterial drug.

    Keywords: sea cucumber, natural products, terpenoid, Antibacterial activity, Persian Gulf