فهرست مطالب

نشریه تحقیقات مدیریت آموزشی
سال دهم شماره 2 (پیاپی 38، زمستان 1397)

  • 2 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1397/12/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • شکوفه نکوکار، قدسی احقر*، امینه احمدی صفحات 17-40
    این پژوهش با هدف پیش بینی صلاحیت های حرفه ای بر اساس سخت کوشی و خود نظم دهی کارکنان انجام شد. روش پژوهش بر حسب هدف کاربردی، از نظر روش گرداوری داده ها توصیفی- همبستگی و همین طور از نظر نوع داده کمی بود. جامعه آماری این پژوهش، تمامی کارکنان شرکت صنعتی سازه گستر سایپا در سال 1396 بودند که با استفاده از فرمول کوکران تعداد 309 نفر به عنوان نمونه به روش تصادفی خوشه ای مرحله ای انتخاب شد. به منظور گرداوری داده ها از پرسشنامه صلاحیت حرفه ای بوریچ (2015)، خودنظم دهی پنتریچ (2016) و سخت کوشی کوباسا و همکاران (2002) بهره گرفته شد. پس از جمع آوری پرسشنامه ها، توصیف داده ها از طریق میانگین، انحراف معیار، درصد، فراوانی و جدول از طریق نرم افزار Spss و استنباط آماری داده ها از طریق مدل سازی معادلات ساختاری و به کمک نرم افزار lisrel انجام پذیرفت. ویژگی های فنی پرسشنامه شامل پایایی، روایی همگرا و روایی واگرا بررسی گردید. ضرایب مسیر و ضرایب معناداری نرم افزار برای بررسی فرضیه های پژوهش مورد استفاده قرار گرفتند. یافته ها نشان داد، درجه تناسب مدل ارایه شده با توجه به مولفه های پژوهش مناسب بود؛ هم چنین خودنظم دهی و سخت کوشی پیش بینی کننده خوبی برای صلاحیت حرفه ای بودند که خودنظم دهی با ضریب مسیر 0.44 و سخت کوشی با ضریب مسیر 0.71 بر صلاحیت حرفه ای تاثیر داشتند.
    کلیدواژگان: صلاحیت حرفه ای، خود نظم دهی، سخت کوشی
  • وحید حقیقت دوستی سیار، محمد صالحی*، وحید فلاح صفحات 41-52
    هدف کلی این پژوهش، ارایه مدل عوامل تاثیرگذار مراکز رشد بر توسعه کارآفرینی در دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران بود. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش توصیفی از نوع پیمایشی بود. جامعه آماری آن را کلیه روسای دانشگاه ها و دانشکده ها، معاونین و مدیران گروه های تخصصی دانشگاه های آزاد اسلامی استان مازندران به تعداد 307 نفر تشکیل می دادند که بر اساس فرمول کوکران، تعداد 172 نفر با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای به عنوان نمونه انتخاب شدند. جهت جمع آوری داده ها از پرسش نامه محقق ساخته با 95 سوال و 2 بعد «ساختاری و زمینه ای» و 8 مولفه «فرهنگ، منابع انسانی، زیرساخت ها، برنامه ریزی، سازمان دهی، اهداف، خدمات و حمایت ها و برون دادها» استفاده شد. روایی صوری و محتوایی ابزار به تایید متخصصان رسید و پایایی آن نیز با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ 88/0 محاسبه شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون معادلات ساختاری استفاده شد. نتایج نشان داد که؛ بین عوامل تاثیرگذار مراکز رشد بر توسعه کارآفرینی با ابعاد ساختاری و زمینه ای رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. و بعد ساختاری با بار عاملی 89/0 بیشترین تاثیر را دارد. همچنین مدل ارایه شده دارای برازش مناسب می باشد.
    کلیدواژگان: مراکز رشد، توسعه کارآفرینی، دانشگاه
  • سهراب محمدی پویا*، محمد جوادی پور، نوروزعلی کرمدوست صفحات 53-80

    هدف پژوهش حاضر بررسی ذهنیت فلسفی، ایدیولوژی برنامه درسی و رویکردهای تدریس دبیران دوره متوسطه دوم بر اساس ویژگی های جمعیت شناختی می باشد که با استفاده از روش توصیفی- پیمایشی انجام شده است. جامعه پژوهش حاضر شامل کلیه دبیران دوره متوسطه دوم رشته های نظری شهرستان نهاوند به تعداد 244 نفر می باشد که با روش سرشماری در نهایت 183پرسشنامه جمع آوری گردید. ابزار پژوهش حاضر پرسشنامه های ذهنیت فلسفی (1382)، ایدیولوژی برنامه درسی (1393) و رویکردهای تدریس (2007) می باشد روایی صوری پرسشنامه ها با استفاده از نظر متخصصان تایید گردید؛ ضریب آلفای کرونباخ برای ذهنیت فلسفی 72/0و رویکرد تدریس 85/0 و ضریب باز آزمایی برای هریک از ابعاد ایدیولوژی برنامه درسی بالاتر از 69/0 به دست آمد. جهت تجزیه وتحلیل داده ها از نرم افزار Spss V22در دو بخش آمار توصیفی (فراوانی، درصد، میانگین، انحراف استاندارد و نمودار) و استنباطی (آزمون لوین، تحلیل واریانس تک متغیره و چندمتغیره) بهره گرفته شد. یافته های پژوهش نشان داد که در ذهنیت فلسفی و ابعاد تعمق، انعطاف پذیری، همچنین رویکرد تدریس معلم محور و محصل محور برحسب جنسیت تفاوت معنی داری وجود دارد. همچنین تفاوتی بین معلمان مرد و زن در جامعیت، ایدیولوژی دانش پژوهان علمی، کارایی اجتماعی، یادگیرنده محور و بازسازی اجتماعی ملاحظه نگردید. نتایج حاکی از آن بود که بین نمرات بعد انعطاف پذیری برحسب مدرک تحصیلی تفاوت معنی داری وجود دارد.

    کلیدواژگان: جنسیت، مدرک تحصیلی، ذهنیت فلسفی، ایدئولوژی برنامه درسی، رویکردهای تدریس
  • حمید صابرفرزام*، حمیده رشادت جو صفحات 81-106

    این مقاله با هدف ارایه مدلی برای ارتقاء عملکرد شغلی اعضای هیات علمی انجام یافته است.در این پژوهش از پرسشنامه های نرم شده ارتقای عملکرد شغلی ،کیفیت زندگی کاری، جو سازمانی حمایتگر، انگیزش شغلی، درگیری شغلی و سرمایه روانشناختی برای تهیه پرسشنامه اصلی با استفاده از نظر خبرگان استفاده شده است . و از بین جامعه اماری اعضای هیات علمی جهاددانشگاهی به تعداد 656 نفر ، نمونه 250 نفری بصورت تصادفی انتخاب و گرداوری داده ها صورت گرفت.یافته های پژوهش در زمینه سنجش وضعیت فعلی اعضای هیات علمی جهاددانشگاهی نشان داد سطح عملکرد شغلی، انگیزش شغلی و سرمایه روانشناختی بالا و سطح کیفیت زندگی کاری ،جوسازمانی حمایتگر و درگیری شغلی در حد متوسط می باشند.نتایج پژوهش نشان داد که موثرترین بعد در ارتباط با عملکرد شغلی بعد کیفیت زندگی کاری و پس از آن به ترتیب سرمایه روانشناختی، جو سازمانی حمایتگر، انگیزش شغلی و درگیری شغلی روی عملکرد شغلی تاثیری مثبت و مستقیم دارند.همچنین سرمایه روانشناختی نقش میانجی بین متغیرهای پیشایندی جوسازمانی حمایتگر و کیفیت زندگی کاری با متغیرهای پسایندی درگیری شغلی و انگیزش شغلی دارد.در نهایت این پژوهش با ارایه مدل کاربردی در حل مشکلات پیش روی ارتقاء عملکرد شغلی اعضای هیات علمی جهاد دانشگاهی جهت افزایش مشارکت جامعه دانشگاهی و ایجاد تحول علمی برای ارتقاء علمی کشور موثر است.

    کلیدواژگان: عملکرد شغلی، سرمایه روانشناختی، کیفیت زندگی کاری، جو سازمانی حمایتگر، انگیزش شغلی
  • سمیه مظلوم زاده، فریده حق شناس کاشانی* صفحات 107-126

    هجوم کالاهای بی کیفیت چینی از یک سو و افزایش هزینه های تولید و مشکلات مالی برای ادامه فعالیت تولید کنندگان داخلی، محدودیت های واردات و صادرات و مشکلات تهیه منابع مورد نیاز برای تولید از سوی دیگر باعث رکود و خروج تعداد زیادی از برندهای داخلی از بازار تولید ایران گشته است. بیکار شدن تعداد زیادی از کارگران و تعطیلی کارخانه ها مدیران بازاریابی را بر آن داشته تا با بررسی شرایط اقتصادی امروز و رفتار مصرف کننده و بررسی انواع بازارایابی تلاش برای زنده کردن برندهای از رده خارج را با صرفه تر از ایجاد یک برند جدید بدانند. در این پژوهش سعی شده تا با بررسی سه بازاریابی ویروسی، حسی و مستقیم، بهترین و موثرترین بازاریابی از بین بازاریابی های مذکور در احیاء برند مشخص شود. در حقیقت این تحقیق نظرات مصرف کنندگان لوازم خانگی شهر تهران را با توجه به مولفه های شاخص هر بازاریابی یعنی پویایی اطلاعات، روابط اجتماعی، اعتماد به تبلیغات، نگرش نسبت به تبلیغات، ادراک حسی از تبلیغات، وفاداری به برند، انعطاف پذیری تبلیغات و تعامل تبلیغات با مصرف کننده مورد سنجش قرار داده است تا از بین این عوامل موثرترین و مهترین عوامل مشخص شوند.

    کلیدواژگان: احیا برند، بازاریابی ویروسی، بازاریابی حسی، بازاریابی مستقیم
  • امیرعباس فرهمند*، امیرحسن کسرائی صفحات 127-144
    چکیده امروزه می توان به روشنی دریافت که محیط مدیریت فناوری اطلاعات ایران تحت تاثیر تغییرات دایم فناوری و فضای رقابتی قرار گرفته است. فشاری که این امر بر سازمان ها وارد می سازد باعث شده است که در محیط رقابتی شایستگی و به خصوص شایستگی مدیران اهمیت بیشتری یابد. مدیران ارشد از طریق تصمیماتی که اتخاذ می نمایند، می توانند باعث شکست و یا توسعه سازمان، گردند. مدیران فناوری، نیازمند مهارت های مختلفی هستند. هدف این تحقیق توسعه رهبری در راستای رویکرد سیستماتیک در مدیریت تکنولوژی، بوده است. در این تحقیق به بررسی شش سطح مدیریتی در سازمان ها و ارتباط آن با مدیریت تکنولوژی پرداخته شده است. نتایج تحقیق نشان داده است که اثر مطالعات انجام شده در سطوح پایین سازمانی و سطح عملکردی انجام شده است. همچنین نتایج نشان می دهد که در شرایط کلی، چالش ها و انتظارات نقش رهبران فن آوری، از نظر سطح عملکردی، متفاوت است. میزان تحقیقات انجام شده به میزان قابل توجهی تغییر می کند و مطالعات در زمینه ی مدیریت فن آوری، راهی برای رسیدن به آرمان های عملکردی است.
    کلیدواژگان: رهبری، مدیریت فناوری، سطوح مدیریتی، توسعه
  • مینا جمشیدی*، مریم کردآبادی صفحات 145-164
    هدف این مطالعه، تعیین الگوی نقش چندجانبه اعتماد در تاثیر رهبری تحول گرا بر رضایت و عملکرد سازمانهای دولتی است. روش تحقیق توصیفی از نوع پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه کارکنان شهرداری منطقه 5 شهر تهران به تعداد 265 بوده که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده و از طریق فرمول نمونه گیری کوکران، تعداد 157 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات شامل پرسش نامه براون و همکاران (2013) بوده است. روایی هر دو پرسش نامه توسط صاحبنظران تایید شد و پایایی پرسشنامه با توجه محاسبه ضریب آلفای کرونباخ مورد تایید قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل از روش های آماری توصیفی و آمار استنباطی (مدل معادلات ساختاری) استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد که درک افراد از رهبری تحولی سرپرستان بر رضایت شغلی تاثیر معنی داری ندارد. نتایج نیز نشان داد که درک تیم از رهبری تحولی سرپرستان بر عملکرد تیمی و رضایت شغلی کارکنان شهرداری منطقه 5 شهر تهران تاثیر مثبت و معنی داری دارد. نتایج همچنین نشان از نقش میانجی اعتماد به سرپرستان و اعتماد در تیم بر رابطه بین درک افراد از رهبری تحول گرا و درک تیم از رهبری تحول گرا با رضایت شغلی و عملکرد تیمی دارد. نتایج نیز نشان داد که درک افراد از رهبری تحولی سرپرستان بر رضایت شغلی با نقش میانجی اعتماد به سرپرستان تاثیر مثبت و معنی داری دارد.
    کلیدواژگان: رهبری تحول گرا، رضایت شغلی، عملکرد تیمی، اعتماد
  • ابوالفضل صفیعی پور، مهتاب سلیمی*، رمضان جهانیان صفحات 165-192
    دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان یکی از نهادهایی که نقش مهمی در تامین نیروی انسانی توانمند دارد، می تواند نقش مهمی در توسعه مدیریت جهادی در سازمان های آینده ایفا کند چرا که این نهاد مسئولیت تربیت و پرورش نیروی انسانی متخصص مورد نیاز جامعه را دارد، اگر دانشگاه آزاد اسلامی توجه ویژه ای به مدیریت جهادی و مباحث جهادی در دانشگاه ها داشته باشد می توان انتظار داشت که علاوه بر توسعه مدیریت جهادی و رویکردهای جهادی در جامعه، میزان رشد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی نیز افزایش یابد. لذا در پژوهش حاضر به دنبال شناسایی مولفه های مدیریت جهادی در دانشگاه آزاد اسلامی می باشیم. بدین منظور در قالب یک مطالعه کیفی با استفاده از روش دلفی فازی و مصاحبه با 30 خبره اجرایی و آموزشی در حوزه مدیریت در دانشگاه آزاد اسلامی مولفه های مدیریت جهادی در این دانشگاه شناسایی گردیدند که عبارتند از مدیریت برای خدا، ساختار و تشکیلات مناسب، مدیریت ولایی، سخت کوشی، نهادینه کرداخلاق و ارزش های دینی، مشارکت پذیری و خودباوری
    کلیدواژگان: مدیریت جهادی، دانشگه آزاد اسلامی، دلفی فازی
|
  • Shokoufeh Nekoukar, Ghodsi Ahghar *, Amineh Ahmadi Pages 17-40
    the aim of this study was to Prognosis of professional qualifications based on the hard work and self-discipline of employees. The research method according to purpose was Practical, The method of data collection was Descriptive correlational, as well as the type of data was quantitative. The statistical population of this research was all Employees of Sazeh Gostar Saipa Industrial Company in 1396. Using Stage cluster randomization method, according to Cochran formula, 309 people were selected as the sample size. To collect data, we use the Bourich Professional Competency Questionnaire (2015), Self-Regulating Pentrich (2016) and Hardcover Kobasa et al. (2002) questionnaire. After collecting the questionnaires, data describing was done through the mean, standard deviation, by Spss software and data Statistical Inference was carried out through structural equation modeling with the help of Lisrel software. Questionnaires Technical characteristics were assessed including reliability, validity, convergent and divergent validity. Path coefficient and significant coefficients were used to examine the hypotheses. The findings showed that the degree of fit of the proposed model was appropriate to the components of the research, as well as self-regulation and hard work were a good predictor of professional competence. Self-regulation with a coefficient of 0.44 and hard work with a coefficient of 0.71 was affected by professional competence.
    Keywords: Professional Competence, self-discipline, hard work
  • Vahid Haghighat Doosti Sayar, Mohammad Salehi *, Vahid Fllah Pages 41-52
    The overall aim of this study was to provide a model for effective factors of the growth centers on entrepreneurship development in Mazandaran Islamic Azad University. This study was applied in purpose and descriptive-survey in research method. The statistical population of this study included all heads of universities and colleges, deputies and managers of the expert groups in Islamic Azad University of Mazandaran, which their total number was 307 people. According to the Cochran formula, 172 people were selected as sample using random cluster sampling method. To collect data, a researcher-made questionnaire with 95 items and 2 dimensions of "structural and context" and 8 components of "culture, human resources, infrastructures, planning, organization, goals, services and support and outputs "was used. The face and content validity of the tool was confirmed by the experts and its reliability was calculated 0.88 using the Cronbach's alpha coefficient. To analyze the data, structural equation test was used. The results showed that there is a positive and significant relationship between the effective factors of growth centers on entrepreneurship development and the structural and context dimensions, and the structural dimension with factor loading of 0.89 has the highest impact. The proposed model also has suitable fit.
    Keywords: growth centers, entrepreneurship development, University
  • Sohrab Mohammadipouya *, Mohammad Javadipour, Nourozali Karamdoust Pages 53-80

    This study is investigates philosophical mindedness and curriculum ideology with teaching approaches in second high school teachers based on demographic that used descriptive survey method. The society of this study were included all teachers in second high school of theoretical branches in Nahavand city (244 persons) that finally 183 Questionnaires Collected by Census methods. Research tools include questionnaires of Philosophic Mindedness (1382), curriculum ideology (1393) and teaching approaches (2007). Questionnaires’ validity confirmed by experts and cronbach’s alpha coefficients for philosophic mindedness was 0/72 and for teaching approaches was 0/85 and retest coefficients for one of curriculum ideology Dimensions was higher than 0/69. In order to data analysis used from Spss V22 software in two parts: descriptive statistics (frequency, percentage, mean, standard deviation and graphs) and inferential statistics (Levin test, analysis of variance, univariate and multivariate) were used. The results showed that in mind philosophical and contemplative dimensions, flexibility, teacher-centered and student-centered teaching approach based on gender there were significant difference. The difference between male and female teachers in comprehensive, Scholar academic ideology, Social efficiency, learner-centered and social reconstruction wasn’t observed. Results showed that there were significant difference between the scores of flexibility dimensions based on degree of education.

    Keywords: Gender, Degree of Education, Philosophical mindedness, Curriculum ideology, teaching approaches
  • Hamid Saberfarzam *, Hamideh Reshadatjoo Pages 81-106

    The objective of this research was to present a model of improving job performance among faculty members of the Academic center(ACECR). The method of the research was functional in terms of purpose, and quantitative in terms of type of data. It was a survey research. The statistical population of the research consisted of all faculty members of the ACECR all country.The statistical sample (250 people) was randomly selected based on Cochran’s Sample Size Formula. According to the research findings on the current status of ACECR faculty members, the level of job performance, job motivation and positive psychological capital is high while the level of quality of working life, supportive organizational climate and job involvement is medium. After analyzing the data from five dimensions and 50 extracted components, and conducting the final questionnaire, performing exploratory factor analysis with the SPSS software, structural equation modeling with the LISREL software, and mearing based on Pearson correlation coefficient, 5 dimensions and 45 components were confirmed. The research findings showed that the dimension having the most positive and direct impact on job performance is quality of working life with a correlation coefficient of 0.905,followed, respectively, by positive psychological capital (0.86), job motivation (0608), and job involvement (0.455).Moreover,it demonstrated that positive psychological capital plays a mediatory role between the antecedent variables of supportive organizational climate and quality of working life and consequent variables of job involvement and job motivation.

    Keywords: job performance, psychological capital, Quality of Working Life, Supportive Organizational Climate, Job motivation
  • Somayeh Mazlumzade, Farideh Hagh Shenase Ashani * Pages 107-126

    The influx of poor-quality Chinese goods on the one hand, and increased of production costs and financial pressure to continue domestic activities, import and export restrictions, and the difficulties of supplying the resources needed in production, on the other hand, all have led to recession and withdrawal a large number of domestic brands from Iran’s market. Unemployment of too many workers and factory closures have led marketing managers to consider and examine today's economic conditions and consumer behavior as well as examining the variety of marketing and make the conclusion that revival of some out of date brands is more economical than creating a new brand. In this research, we have tried to identify the best and most effective marketing among these marketing strategies in the revival of the brand by examining three viral, sensory and direct marketing. In fact, this research reviews the views of consumers of home appliances in Tehran based on the components of each marketing indicator: information dynamics, social relationships, trust in advertising, attitude towards advertising, sensory perception of advertising, brand loyalty, advertising flexibility and its interaction with the consumer to identify the most effective factors.

    Keywords: Brand Recovery, Viral Marketing, Experiential marketing, Direct Marketing
  • AMIRABBAS FARAHMAND *, AMIR HASSAN KASRAEE Pages 127-144
    AbstractToday, it's clear that Iran's IT management environment is under the influence of the ever-changing technology and competitive environment. The burden placed on organizations has made it more compelling to compete, especially with regard to the merits of managers. Senior managers can make or break the organization through decisions that they make. Technology managers need different skills. The purpose of this research is to develop leadership in a systematic approach to technology management. In this research, six levels of management in organizations and their relationship with technology management have been investigated. The results of the research have shown that the effects of studies have been carried out at low organizational levels and functional level. The results also show that, in general terms, the challenges and expectations of technology leaders in performance levels are different. The amount of research done is changing significantly and studies on technology management are a way to achieve functional ideal.
    Keywords: Leadership, technology management, management levels, development
  • Mina Jamshidi *, Maryam Kordabadi Pages 145-164
    The purpose of this study is to determine the role of multilateral trust in the impact of transformational leadership on the satisfaction and performance of government agencies. The research method is descriptive of survey type. The statistical population of the study consisted of all the staff of the municipality of the 5th district of Tehran in 265 cases. Using simple random sampling method, 157 individuals were selected as the sample by Cochran sampling formula. The data gathering tool was a questionnaire of Brown and et al. (2013). Validity of both questionnaires was confirmed by the experts and the reliability of the questionnaire was confirmed by considering the Cronbach's alpha coefficient. Descriptive statistics and inferential statistics (structural equation model) were used for analysis. Findings of the research showed that the perceptions of supervisor change leadership on job satisfaction have no significant effect. The results also showed that the team's perceptions of supervisor's leadership change have a positive and significant effect on team performance and job satisfaction of Tehran municipal district 5 employees. The results also indicate the role of mediators of trust in supervisors and trust in the team on the relationship between people's perceptions of transformational leadership and the team's perceived transformational leadership with job satisfaction and team performance. The results also showed that the perceptions of supervisor change leadership on job satisfaction with mediating role of trust in supervisors has a positive and significant effect
    Keywords: transformational leadership, Job Satisfaction, Teamwork, Trust
  • Aboulfazl Safieepoor, Mahtab Salimi *, Ramezan Jahanian Pages 165-192
    Islamic Azad University, as one of the institutions that plays an important role in providing powerful human resources, can play an important role in the development of jihad management in future organizations. Because it has the responsibility of educating and training the human resources needed by the community.If Islamic Azad University have special attention to jihad management and jihadist discussions in universities, therefore we can expect that in addition to the development of jihadi management and jihadist approaches in society, the level of economic, social and culture. Therefore, in the present study, we seek to identify the components of jihad management in Islamic Azad University. For this purpose, in a qualitative study using the Fuzzy Delphi method and interviewing 30 executive and educational experts in the field of management in the Islamic Azad University, the components of Jihad management model were identified at this university which include management for God, proper structure and organization, vellaie management, hard work, institutionalized religious beliefs, religious values, participatory and self-esteem.
    Keywords: Jihad Management, Islamic Azad University, Delphi Fazi