فهرست مطالب

نشریه روان سنجی
پیاپی 27 (زمستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/12/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • یاسر گراوند*، علیرضا حاجی یخچالی صفحات 7-21
    هدف پژوهش حاضر بررسی شاخص های روان سنجی مقیاس عوامل دانشگاهی موثر بر تجربه ی پژوهشی در دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه چمران اهواز بود. جامعه ی آماری این پژوهش شامل کلیه ی دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید چمران اهواز در سال تحصیلی 95-1396 ،  که تعداد آن ها 1130 نفر بود . از این تعداد325 نفر به عنوان نمونه ی پژوهش با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. مقیاس به کار گرفته شده در پژوهش عبارت بود از مقیاس تاربان و لوگی (2012)  که دارای  32 ماد و دربرگیرنده پنج زیر مقیاس فرعی  طرز فکر پژوهشی، طرز فکر دانشگاهی، حمایت اساتید، حمایت همکلاسی و روش های تحقیق است. اعتبار مقیاس با روش آلفای کرونباخ و باز آزمایی محاسبه شد که به ترتیب ضرایب مطلوبی معادل 85/0 و 82/0 به دست آمد. برای بررسی روایی مقیاس از روش تحلیل عاملی تاییدی استفاده شد شاخص های برازش مدل نشان از برازش مناسب مدل و درنتیجه روا بودن مقیاس داشتند، نتایج آزمون تی نشان داد که بین دانشجویان مرد و زن ازلحاظ نمره کلی عوامل دانشگاهی موثر بر تجربه ی پژوهشی تفاوت معنی داری وجود ندارد.
    کلیدواژگان: تجربه ی پژوهشی، عوامل دانشگاهی، دانشجویان تحصیلات تکمیلی، ضریب اعتبار، روایی
  • بررسی اعتبار و روایی مقیاس خودآشکار سازی بزرگسال و رابطه خود آشکار سازی با کیفیت روابط بین فردی در معلمان زن و مرد
    احمد داودی، رحیم داوری* صفحات 23-42
    پژوهش حاضر با هدف بررسی    اعتبار و روایی مقیاس خودآشکار سازی بزرگسالان و رابطه خود آشکار سازی با کیفیت روابط   بین فردی در معلمان زن و مرد انجام شد.    تحقیق از نظر هدف کاربردی و    از نظر ماهیت گردآوری داده ها از نوع همبستگی  بوده و جامعه ی   مورد نظر معلمان زن و مرد شهرستان قزوین در سال تحصیلی 96-1395   تشکیل دادند. نمونه شامل 400 معلم بود که روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها شامل مقیاس خود آشکار سازی- فرم بزرگسال هولندورس، گلسی و گی (1977)،   مقیاس کیفیت روابط بین فردی پیرس و همکاران (1991)، و   پرسشنامه ارزیابی قاطعیت راتوس (1973)، بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها و بررسی فرضیه های پژوهش از تحلیل   عاملی اکتشافی و تاییدی،  ضریب همبستگی   پیرسون و رگرسیون استفاده شد. نتایج    ضریب آلفای کرونباخ و ضریب دورشته ای نقطه ای نشان داد که 33 سوال از 47   سوال به دلیل نداشتن ضریب تمیز بالاتراز30/0 حذف شدند و ضریب آلفای کرونباخ استاندارد شده برای 14 سوال78/0 محاسبه   گردید. تحلیل عامل اکتشافی با روش استخراج تحلیل مولفه های   اصلی و روش چرخش  واریماکس نشان داد که   مقیاس خودآشکارسازی  دارای یک عامل است و   این یک عامل با مقدار ویژه 65/3 ، به تنهایی 04/26 درصد از واریانس آزمون را   تبیین می کند. نتایج تحلیل عاملی مرتبه اول نیز حاکی از تایید روایی سازه مقیاس   بود. نتایج ضریب همبستگی پیرسون نشان داد که بین خودآشکار سازی  و کیفیت رابطه با والدین، کیفیت رابطه با   همسرو نمره کلی کیفیت روابط بین فردی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. نتایج رگرسیون خود آشکار سازی بر کیفیت روابط بین فردی نشان داد   که  014/0 از واریانس کیفیت رابطه با   والدین، 012/0    از واریانس کیفیت رابطه با همسر، و 018/0  از واریانس کیفیت   روابط بین فردی، از طریق خودآشکار سازی تبیین می شود.
    کلیدواژگان: خودآشکار سازی بزرگسالان، کیفیت روابط بین فردی، تحلیل عامل اکتشافی
  • محمدعیسی یزدانی عبدالملکی، ناصر صبحی قراملکی*، سعید ملیحی الذاکرینی صفحات 43-54

    هدف پژوهش حاضر   تعیین اثربخشی آموزش سرسختی روان شناختی بر بهزیستی روان شناختی بیماران مولتیپل   اسکلروز بود. روش پژوهش توصیفی از نوع شبه آزمایشی با گروه کنترل و آزمایش و   جامعه آماری پژوهش شامل تمام بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروز در شهر کرج در   سال 1396 بود که از میان آن ها به روش نمونه برداری 30 نفر از آنان با همگن سازی   جنس انتخاب و با گمارش تصادفی در دو گروه کنترل و آزمایش گمارده شدند و به مقیاس بهزیستی روان شناختی ریف (1989) پاسخ دادند. پس از 10 جلسه آموزش   سرسختی برای گروه آزمایش هر دو گروه جهت پس آزمون به پرسشنامه فوق پاسخ دادند.   نتایج پژوهش حاضر نشان داد آموزش سرسختی روان شناختی در   مرحله پس آزمون بر مولفه های خودمختاری، تسلط بر محیط، رشد شخصی، ارتباط مثبت با   دیگران، هدف مندی در زندگی و پذیرش خود اثر معناداری دارد. با توجه به هزینه   زیاد درمان های دارویی جهت کنترل نشانه های مولتیپل   اسکلروز و همچنین عوارض متعدد ناشی از آن ها، استفاده از درمان های مکمل در این   بیماران رو به افزایش است. از این رو به نظر می رسد شاید   بتوان با آموزش سرسختی به عنوان یک درمان مکمل بهزیستی روان شناختی بیماران   مبتلا به مولتیپل اسکلروز را افزایش داد.

    کلیدواژگان: بهزیستی، سرسختی، مولتیپل اسکلروزیس
  • محبوبه نصیری، سیمین بشردوست* صفحات 55-68

    هدف پژوهش حاضر بررسی ویژگی های روان سنجی پرسشنامه خودآگاهی جنسی در جامعه ایرانی با به کار گیری تحلیل عاملی تاییدی   بود. در این  پژوهش نمونه ای با حجم 315 (180 نفر زن) و (135 نفر مرد)    از دانشجویان متاهل مشغول به تحصیل در دانشگاه علوم و   تحقیقات به روش نمونه گیری   خوشه ای انتخاب شدند. جهت بررسی ساختار عاملی تاییدی از روش برآورد کم ترین مقدار مجذورات وزن دار و برای ارزیابی کفایت برازش مدل با داده ها از شاخص های RMR،   RMSEA، CFI،   AGFI، GFI،   2c، /df2c و 2Dc استفاده   شد . ضریب آلفای کرونباخ مقیاس خودآگاهی جنسیبالاتر از 70/0 و در حد رضایت بخشی   بود. ساختار عاملی این مقیاس نیز با استفاده از تحلیل عاملی   تاییدی مورد تایید قرار گرفت.  ضرایب همبستگی بین مولفه های پرسشنامه خودآگاهی جنسی مثبت   و در سطح 01/0 معنادار است. میانگین ضرایب همبستگی بین مولفه ها برابر با 317/0   بود، این یافته بیانگر همبستگی درونی مطلوب پرسشنامه خودآگاهی جنسی است.بر اساس نتایج این پژوهش،   مقیاس خودآگاهی جنسی برای سنجش این سازه در نمونه دانشجویان ایرانی از پایایی و   روایی مناسب برخوردار است.

    کلیدواژگان: خودآگاهی جنسی، روایی، پایایی، روان سنجی
  • معصومه حافظ امینی، هادی فرهادی * صفحات 69-84

    پژوهش حاضر با هدف بررسی ویژگی های روان سنجی   مقیاس رفتارهای انحرافی نوجوانان شهر تهران بوده است. روش پژوهش هنجاریابی از نوع بررسی های آزمون سازی   و با توجه به هدف توصیفی از نوع پیمایشی است. جامعه آماری تحقیق کلیه دانش آموزان   پسر 12 تا 18 ساله مدارس متوسطه اول و دوم مناطق 15 تا 18 شهر تهران در سال   تحصیلی 1396-1397 می باشند که طبق جدول مورگان و به روش نمونه گیری خوشه ای   تعداد 300 نفر به عنوان نمونه تحقیق انتخاب و به مقیاس 19 سوالی رفتارهای انحرافی دوران نوجوانی   سانچز و همکاران (2016) پاسخ دادند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار   SPSS-22 و نرم افزار   Lisrel   8.8 و به روش های آماری تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی و همچنین جهت   بررسی پایایی به روش آلفای کرونباخ، بازآزمایی و روایی ملاکی و همزمان صورت   گرفت. نتایج تحقیق نشان داد که مقیاس انحراف رفتاری نوجوانان از روایی و پایایی مناسبی   برخوردار است و سوالات مطرح شده رفتارهای انحرافی نوجوانان را به گونه ای مناسب   اندازه گیری کند. این مقیاس می توانند در پژوهش های علوم انسانی و به ویژه در   علوم اجتماعی و روانشناسی مورد استفاده محققان قرار بگیرد؛ بنابراین از آن به   عنوان ابزاری برای تعیین نقاط ضعف و قوت نوجوانان در زمینه انحرافات رفتاری به   منظور اخذ تدابیری برای کاهش رفتارهای انحرافی نوجوانان بهره برد

    کلیدواژگان: هنجاریابی، رفتارهای انحرافی، نوجوانان، روان سنجی
  • عاطفه غلامرضا*، هائیده صابری صفحات 85-98

    یکی از   شاخص های نشان دهنده مشکلات رفتاری در کودکان و نوجوانان هوش هیجانی می باشد.   مهمترین مولفه ی هوش هیجانی، آگاهی هیجانی است. یکی از ابزارهای نوین اندازه گیری   آگاهی هیجانی در کودکان و نوجوانان پرسشنامه خودآگاهی هیجانی ریفی می باشد. هدف   از این مطالعه تعیین روایی و پایایی این پرسشنامه می باشد. برای بررسی پایایی   از سازگاری درونی (آلفای کرونباخ) استفاده گردید. برای بررسی روایی این پرسشنامه   از روایی صوری و تحلیل عاملی تاییدی مبتنی بر معادلات ساختاری استفاده گردید.   نتایج نشان داد که این پرسشنامه با 30 سوال در سه مقیاس دارای پایایی کافی نبوده   (ضریب آلفای کرونباخ کمتر از 6/0) و با حذف یک سوال از هر زیر مقیاس شرط پایایی   آن تامین گردید. در نتیجه توصیه می شود از نسخه تعدیل یافته 27 سوالی که   متناسب با جمعیت کودکان و نوجوانان ایرانی است، برای مطالعات آتی استفاده شود.

    کلیدواژگان: پرسشنامه آگاهی هیجانی، روایی و پایایی، تحلیل عاملی، دانش آموزان تهرانی
  • ویژگی های روان سنجی پرسشنامه تشخیصی کوتاه اختلال بیش فعالی- نقص توجه بزرگسالان کانرز در دانشجویان استان اصفهان
    هاله شایسته، شهره شکرزاده*، کامبیز کامکاری صفحات 99-118

    در این پژوهش به «ویژگی های روان سنجی پرسشنامه تشخیصی کوتاه اختلال بیش فعالی- نقص توجه بزرگسالان کانرز در   دانشجویان استان اصفهان» پرداخته شده است. روش پژوهش در حیطه تحقیقات روش شناختی بوده و روان سنجی می باشد. جامعه   آماری را تمامی دانشجویان دختر استان اصفهان تشکیل می دهند که در دامنه سنی 18   تا 19 قرار می گیرند و تعداد آنها 1163 نفر بوده و با   استفاده از روش نمونه گیری هدفمند در دسترس انتخاب شده اند. ابزار اندازه گیری، پرسشنامه تشخیصی کوتاه اختلال بیش فعالی- نقص توجه بزرگسالان کانرز است   که دارای روایی و اعتبار مطلوبی می باشد. به منظور تعیین ضرایب اعتبار با تاکید   بر تجانس درونی سوالات از دو روش آلفا کرانباخ و دو نیمه کردن آزمون (با اصلاح   اسپیرمن-براون) و با تاکید بر تعیین ضریب ثبات از روش آزمون- بازآزمون استفاده   شده که در این راستا از مدل آماری ضریب همبستگی پیرسون استفاده گردید؛ همچنین،   به منظور بررسی روایی ملاکی از مقیاس خودسنجی بیش فعالی و نقص توجه بزرگسالان (ASRS) استفاده شد. جهت بررسی روایی سازه نیز از روش تحلیل عامل از نوع سلسله   مراتبی استفاده و یافته ها نشان داد که تمامی ضرایب اعتبار   حاصله از روش آلفا کرانباخ بالاتر از 60/0 می باشند. همچنین، ضرایب اعتبار حاصل   از روش دو نیمه کردن آزمون در تمامی مقیاس ها بالاتر از 70/0 بوده و  مشخص گردید ضرایب اعتبار پرسشنامه مذکور، در   حد مطلوب می باشند. ضرایب ثبات با استفاده از روش آزمون- بازآزمون در پرسشنامه   مذکور نیز بالاتر از 60/0 به دست آمد. در بررسی روایی ملاکی مشخص گردید پرسشنامه تشخیصی کوتاه اختلال بیش فعالی- نقص توجه بزرگسالان کانرز با   مقیاس خودسنجی بیش فعالی   و نقص توجه بزرگسالان (ASRS)   در دانشجویان استان اصفهان دارای ضرایب همبستگی 59/0 است. در   نهایت، با استفاده از مدل تحلیل عامل مشخص گردید که پرسشنامه مذکور با 26 گویه   در 4 عامل «کم توجهی/ مشکل حافظه»، «بیقراری/ بیش فعالی»،   «مشکلات با تصور کلی از خود» و «بی ثباتی هیجانی/ تکانش گری» جای   گرفته اند.

    کلیدواژگان: ویژگی های روان سنجی، پرسشنامه تشخیصی کوتاه اختلال بیش فعالی- نقص توجه بزرگسالان کانرز، دانشجویان، استان اصفهان
  • توران سلیمانی، فرشته اسلامی صفحات 119-131

    هدف پژوهش حاضر ارایه   الگوی ساختاری سلامت سازمانی  بر اساس   هوش فرهنگی و هوش سازمانی در مدارس مقطع دوم متوسطه شهر تهران بود. جامعه پژوهش را 420  نفر از مدیران و   معلمان مقطع دوم متوسطه شهر تهران تشکیل می دادند که از میان آن ها حجم نمونه ای   به تعداد 208 نفر براساس فرمول کوکران و به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شده و   به سه پرسشنامه سلامت سازمانی هوی و فیدمن (1996)، هوش فرهنگی   آنگ و همکاران (2006) و هوش سازمانی آلبرشت (2003) که اعتبار آن ها با روش آلفای   کرونباخ احراز شد، پاسخ دادند.  یافته های پژوهش   نشان دادند که بین هوش سازمانی و هوش فرهنگی با سلامت سازمانی رابطه وجود دارد،   همچنین شاخص های نیکویی برازش ارایه شده نشان از مطلوب بودن مدل بود. نتایج   یافته ها همچنین نشان داد که ابعاد هوش فرهنگی و هوش سازمانی بر سلامت سازمانی   تاثیر دارد و بیشترین اثر مستقیم را می توان تحت عنوان اثر مستقیم  بینش استراتژیک از ابعاد هوش سازمانی و رفتار   از ابعاد هوش فرهنگی بر سلامت سازمانی  دانست. در نتیجه می توان گفت هوش فرهنگی و هوش   سازمانی  نقش مهمی در سلامت سازمانی   مدیران مدارس مقطع دوم متوسطه شهر تهران دارد و مسیولان   باید در ارتقاء این مولفه ها تلاش لازم را به کار گیرند.

    کلیدواژگان: سلامت سازمانی، هوش فرهنگی، هوش سازمانی
|
  • Yaser Garavand *, Alireza Haji Yakhchali Pages 7-21
    The purpose of the present study was   to investigate the psychometric Indices of the scale of academic factors   affecting the research experience in graduate students of Chamran University   of Ahwaz. The statistical population of this study included all graduate   students of Shahid Chamran University in Ahwaz in the academic year 1365-96,   whose number was 1130. From this, 325 people were selected as a research   sample by stratified random sampling method. The scale used in the study was   the Tarban and Logue scale (2012), which has 32 materials and includes five   sub-scales of research thinking, academic thinking, teacher support, peer   support and research methods. The Reliability of the scale was calculated   using Cronbach's alpha and Test retest That's respectively in satisfactory   coefficients of 0.85 and 0.82, Was obtained. To verify the validity of the   scale, the confirmatory factor analysis method was used that the fitting   indices of the model indicated a suitable fit for the model and therefore the   validity of the scale, the results of t-test showed that there is no   significant difference between male and female students regarding the overall   score of academic factors affecting research experience.
    Keywords: Research Experience, Academic Factors, Graduate Students, Reliability coefficient, Validity
  • The Consideration of Validity and reliability of Adult Self xpression Scale and relationship between Self Expression and quality of interpersonal relationship on male and female teachers
    Ahmad Davodi, Rahim Davari * Pages 23-42
    The purpose of this study was to investigate the validity and reliability   of  adult self expression scale  and relationship between   Self Expression and   quality of   interpersonal relationship on male and female teachers of Qazvin in the academic year of 2017-2016.
    Sample consists of 400 teachers selected randomly cluster sampling. The   data gathering tool included self-disclosure scale-the adult forms of Hollandsworth‚  Galassi & Gay   (1977), the quality of interpersonal relationships, Pierce, Sarason, & Sarason (1991), and  Rathus assertivness Schedule  (1973). To analyze the data and   to investigate the research hypotheses, exploratory and confirmatory research   was applied, Pearson correlation coefficient and regression were used. The   results of Cronbach's alpha coefficient and point-to-point coefficient showed   that 33 of 47 questions were eliminated due to lack of clean factor higher   than 0.20 and the standardized Cronbach's alpha coefficient for 14 questions   was calculated 0.78. Exploratory factor analysis by main component analysis   and varimax rotation method showed that the self-detection scale has one   factor, and this is a factor with a specific value of 3.65, alone, reveals   26.04% of the variance of the test.The results of the first factor analysis   also showed the validity of the scale structure. The results of Pearson   correlation coefficient showed that there is a positive and significant   relationship between self-disclosure and quality of relationship with   parents, quality of relationship with each other, overall score of the   quality of interpersonal relationships. The results of self-regression   self-disclosure on the quality of interpersonal relationships revealed that   0.014% of the variance in the quality of the relationship with the parents,   0.12% of the variance of the quality of the relationship with the spouse, and   0.018 of the variance of the quality of the relationship between, are   explained through self-disclosure.
    Keywords: Quality of interpersonal relationship, Adult Self Expression, Exploratory factor analysis
  • Mohammad Yazdani, Naser Sobhi *, Saeed Malihi Pages 43-54

    The aim of this   study was to determine the effectiveness of hardiness training on the   psychological well-being of multiple sclerosis patients. The research method   was quasi-experimental with control and experimental group and the   statistical population included all patients with multiple sclerosis in Karaj   city in 2017, among which 30 were selected by sampling method and were   randomly assigned to control and experimental groups and answered to Ryff   psychological well-being scale (1989). After 10 hardness training sessions,   the two groups responded to the questionnaire for posttest. The results of   this study showed that psychological hardiness training has a significant   effect on the components of autonomy, environmental mastery, personal growth,   positive relationship with others, purpose in life and self-acceptance. Due   to the high cost of drug treatments for controlling multiple sclerosis   symptoms as well as numerous complications caused by them, the use of   complementary therapies is increasing in these patients. It, therefore, seems   that it would be possible to increase the hardiness training as a   complementary psychological well-being treatment for patients with multiple   sclerosis.

    Keywords: hardiness, multiple sclerosis, well-being
  • Mahboubeh Nasiri, Simin Bashardost * Pages 55-68

    The purpose of this study was to investigate the psychometric properties of sexual selfawareness questionnaire in Iranian society by applying confirmatory factor analysis. In this research, samples of 315 (180 females) and (135 males) of married students studying at the University of Science and Research were selected by cluster sampling method. In order to investigate the confirmatory factor structure, we used the method of estimating the least amount of weighted squares and for measuring the adequacy of model fit with the data, ،RMSEA ،CFI ،AGFI ،GFI ، 2 ،/df22 و  were used. Cronbach's alpha coefficient was more than 0.70 in terms of sexual self-awareness and was satisfactory. The factor structure of this scale was also confirmed by confirmatory factor analysis. Correlation coefficients between the components of the self-awareness questionnaire were positive and significant at 0.01 level. The mean of correlation coefficients between components was equal to 0.317. This finding indicates the optimal internal correlation of sex-self-knowledge questionnaire. Based on the results of this study, the level of sexual self-knowledge for measuring this structure in Iranian samples is sufficiently reliable and reliable.

    Keywords: Sexual self- awareness, Validity, Reliability, Psychometric
  • Masoumeh Hafezamini, Hadi Farhadi * Pages 69-84

    The purpose of this study was to investigate the psychometric properties of deviant behavior in adolescents in Tehran. The methodology was based on investigations of test creation according to a descriptive purpose of survey. In order to statistical population of the research, all male students between 12 to 18 years old who were studying first and second year in secondary schools in 15 to 18 Regions of Tehran in the academic year of 1396-1397 was considered. According to Morgan's table and cluster sampling, 300 people was selected as a research sample and responded to a 19 scaled questionnaire created by Sanchez & Associates' Divergent Behaviors (2016). Data analysis was accomplished by using SPSS-20 and Lisrel 8.8 software and also, the statistical methods of exploratory and confirmatory factor analysis. In order to investigate and analysis reliability by Cronbach's alpha (internal consistency), retaliation and validity were measured at the same time. The results of the research showed that Adolescent behavioral deviation scale has a good validity and stability. Hence, the questionnaire determine the diversions of adolescents appropriately. This scale can be implemented in humanities research especially in the social sciences and psychology by other researchers. Therefore, it can be serviceable as a tool for determining the strengths and weaknesses of adolescents in behavioral deviations to take determinations to reduce juvenile deviant behaviors.

    Keywords: Standardization, Deviant Behaviors, adolescents, Psychometric
  • Atefeh Gholamreza*, Hayedeh Saberi Pages 85-98

    One of the indicators of behavioral problems in children and   adolescents is the emotional intelligence. The most important component of   emotional intelligence is emotional awareness. One of the novel tools for   measuring emotional awareness in children and adolescents is Rieffe emotional   self-awareness questionnaire. The aim of this study is to determine the   validity and reliability of this questionnaire. For evaluating the   reliability of this questionnaire, internal consistency, Cronbach's alpha,   was used. For checking the validity of the questionnaire, Face Validity and   confirmatory factor analysis based on structural equation modeling were used.   The results showed that this questionnaire with 30 questions in three   measures has not been sufficient reliability (Cronbach's alpha coefficient   less than 6.0) and with eliminating a question of each subscale, validity   condition was provided. As a result, recommended the modified version with 27   questions, that fits Iranian children and adolescents, to be used for future   studies.

    Keywords: Emotional Awareness Questionnaire, reliability, validity, Factor analysis, Tehran Students
  • Psychometric properties of short diagnostic questionnaireDisorders-Adverse Conjugation Disorder in Students in Isfahan Province
    Haleh Shayesteh, Shohreh Shokrzadeh *, Kambiz Kamkari Pages 99-118
  • Toran Soleymani, Fereshteh Eslami Pages 119-131

    The   purpose of this study was to provide a structural model of organizational   health based on cultural intelligence and organizational intelligence in   second-grade secondary schools in Tehran. The research community has 420 managers and   teachers secondary school teachers in Tehran. Of which, a   sample size of 208 were selected based on Cochran's formula and randomly   selected and assigned to three Hui and Fidman organizational health   questionnaires (1996), Cognitive Cognition (2006) and Albrecht's Intelligence   (2003), whose credibility was established by Cronbach's alpha method. The   findings of the research showed that there is a relationship between   organizational intelligence and cultural intelligence with organizational   health, as well as the fitting indicators presented by the model show that   the model was desirable. The   results also showed that the dimensions of cultural intelligence and   organizational intelligence have an impact on organizational health and the   most direct effect can be called the direct effect of strategic insights on   the dimensions of organizational intelligence and behavior from the   dimensions of cultural intelligence on organizational health. As a result, it   can be said that cultural intelligence and organizational intelligence play   an important role in the organizational health of high school Secondary   School principals in Tehran, and officials should work on the promotion of   these components.

    Keywords: organizational health, Cultural Intelligence, Organizational Intelligence