فهرست مطالب

پرستاری و مامایی ارومیه - سال هجدهم شماره 7 (پیاپی 132، مهر 1399)

نشریه پرستاری و مامایی ارومیه
سال هجدهم شماره 7 (پیاپی 132، مهر 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/07/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • ناهید حیدری، مهرداد عبدالله زاده*، علی ناجی صفحات 519-531
    پیش زمینه و هدف

    خانواده به عنوان نهادی اجتماعی در شکل گیری هویت افراد، می تواند نقش تشدیدکننده و یا کاهنده در علایم بسیاری از اختلالات جسمی و روانی را داشته باشد. فهم آنچه افراد با اختلال هویت جنسی از واکنش خانواده به تظاهرات اختلال نارضایتی جنسیتی تجربه می کنند، علاوه بر کمک به شناخت بهتر مشکلات این مددجویان، در رفع این مشکلات می تواند موثر باشد. این پژوهش باهدف تبیین تجارب زیسته افراد با اختلال هویت جنسی از واکنش خانواده به اختلال نارضایتی جنسیتی انجام گرفته است.

    مواد و روش ها

    مشارکت کنندگان در این مطالعه کیفی از نوع پدیدارشناسی،10 فرد با اختلال نارضایتی جنسیتی (6 نفر مذکر بیولوژیک، 4 نفر مونث بیولوژیک) بودند، که به روش هدفمند و گلوله برفی و با توجه به معیارهای ورود از حوزه پزشکی قانونی جنوب کشور انتخاب شدند و مورد مصاحبه عمیق و نیمه ساختارمند قرار گرفتند. داده ها با رویکرد هفت مرحله ای کلایزی مورد تحلیل قرار گرفت. برای دستیابی به صحت و پایایی داده ها از معیارهای لینکن و گوبا استفاده شد.

    یافته ها

    بعد از تحلیل داده ها، دو مضمون اصلی واکنش ناسازگار و واکنش سازگار و شش طبقه کلی انکار واقعیت، آزمون الهی، مجازات به جای درمان، حمایت نکردن تا ترک عادت، همراهی از روی ناچاری و سازش با تقدیر نام گذاری شد.

    بحث و نتیجه گیری

    با توجه به نتایج، واکنش خانواده افراد با اختلال هویت جنسی به اختلال نارضایتی جنسیتی طیفی گسترده را شامل می شود. آنچه باعث بروز واکنش در خانواده افراد با اختلال هویت جنسی نسبت به این اختلال می شود، به تلاش برای دوری کردن از تجربه شرم در جامعه می تواند تعبیر گردد.

    کلیدواژگان: افراد با اختلال هویت جنسی، پدیدارشناسی، خانواده، نارضایتی جنسیتی
  • امید زادی آخوله*، ابراهیم نصیری فرمی، مژگان لطفی، احسان معمارباشی، کسری جعفری صفحات 532-542

    پیش

    زمینه و هدف

    کارکنان اتاق عمل به دلیل ماهیت شغلی، در معرض مخاطرات شغلی مختلفی هستند که این امر می تواند سبب ترک حرفه و عدم تمایل به ادامه فعالیت در آنان گردیده و بر اثربخشی نظام های بهداشتی تاثیر منفی بگذارد. این مطالعه باهدف تعیین ارتباط مخاطرات شغلی و تمایل به ترک حرفه در پرستاران اتاق عمل و بیهوشی انجام شد.

    مواد و روش کار

    این مطالعه توصیفی _همبستگی در سال 1398 و در بخش های اتاق عمل بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی مازندران انجام شد. جامعه پژوهش 250 پرستار اتاق عمل و بیهوشی بودند که با نمونه گیری تصادفی طبقه ای وارد مطالعه شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه دموگرافیک، پرسشنامه پژوهشگرساخته مخاطرات شغلی در اتاق عمل و مقیاس پیش بینی ترک حرفه بود. داده ها پس از گردآوری با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 آنالیز شدند.

    یافته ها

    بر اساس یافته های مطالعه، میزان آسیب های شغلی در پرستاران موردمطالعه با میانگین 8/11 ± 7/62 در سطح متوسط و میزان تمایل به ترک حرفه با میانگین 28/5±7/34، در سطح متوسط ارزیابی شد. در بین ابعاد مخاطرات شغلی، مخاطرات ارگونومیکی با میانگین 9/6±9/22 و مخاطرات شیمیایی با میانگین 6/4±2/10، به ترتیب به عنوان مهم ترین و کم اهمیت ترین منبع ایجاد آسیب های شغلی در اتاق عمل شناخته شدند. از میان ابعاد مخاطرات شغلی، بعد مخاطرات ارگونومیکی (r=0.185, P=0.03) و مخاطرات بیولوژیکی (r=0.160, P=0.045)، همبستگی مثبت و معنی داری با میزان تمایل به ترک حرفه داشتند.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج، اتخاذ استراتژی های مناسب و سیاست های لازم توسط مدیران جهت کاهش حوادث شغلی و درنتیجه تمایل به ترک حرفه در کارکنان اتاق عمل ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: مخاطرات شغلی، ترک حرفه، اتاق عمل، پرستار
  • مهری دوستی ایرانی، بتول علیدوست، لیلا رفیعی وردنجانی، کبری نوریان* صفحات 543-554
    پیش زمینه و هدف

    ملاقات از بیمار یکی از راه های اجرای مراقبت خانواده محور است، ولی باوجود مطالعات فراوان هنوز توافقی در مورد شیوه ی اجرای ملاقات در ICU وجود ندارد و سیاست های متفاوتی وجود دارد. این مطالعه ی کیفی باهدف بررسی سیاست فعلی ملاقات در ICU بیمارستان های کاشانی و هاجر شهرکرد انجام گردید.

    مواد و روش ها

    مطالعه ی حاضر، کیفی از نوع توصیفی-اکتشافی است. مشارکت کنندگان 35 نفر (20 پرستار، 9 همراه بیمار و 6 بیمار بستری در بخش های مراقبت ویژه ی بیمارستان های آموزشی شهرکرد) در نیمه ی اول سال 1396 بودند. داده ها با استفاده از مصاحبه های عمیق نیمه ساختاریافته جمع آوری و به روش تحلیل تماتیک استقرایی تحلیل گردید.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد ملاقات در بخش های مراقبت ویژه بیمارستان های موردبررسی به صورت محدود اجرا می گردد. مشارکت کنندگان به دوتم «دلایل محدودیت ملاقات» شامل ساختار فیزیکی ICU و ماهیت ویژه و خاص بیمار ICU و «شیوه ی فعلی ملاقات» شامل ملاقات از پشت شیشه (ملاقات محدود) و دیدار حضوری کوتاه (ملاقات منعطف) اشاره نمودند.

    نتیجه گیری

    با توجه به اینکه برنامه ریزی های آتی برای ارتقاء شرایط موجود باید با در نظر گرفتن روش و سیاست فعلی و دیدگاه و نقطه نظرات پرستاران باشد تا بتوان برنامه ای عملیاتی و اثربخش را اجرا نمود می توان از شناختی که از شیوه فعلی ملاقات و دلایل محدودیت ملاقات به دست آمد برای حرکت به سمت ملاقات باز استفاده نمود.

    کلیدواژگان: بخش مراقبت ویژه، ملاقات، مطالعه ی توصیفی-اکتشافی، مطالعه ی کیفی
  • نسرین اسدنژاد، یوسف ادیب*، جهانگیر یاری، صادق ملکی آوارسین صفحات 555-566
    هدف

    پژوهش حاضر باهدف شناسایی ویژگی های اهداف برنامه درسی وارونه از نوع یادگیری مبتنی بر مسئله انجام شد.

    مواد و روش ها

    روش پژوهش چندروشی (کمی و کیفی) است که برای پاسخگویی به سوال پژوهش، داده ها در دو روش، مرور نظام مند متون و مصاحبه نیمه ساختار یافته با صاحب نظران و اساتید علوم تربیتی و روانشناسی، جهت شناسایی ویژگی های عناصر اهداف برنامه درسی وارونه گردآوری شدند. در مرحله ی آخر نیز با استفاده از روش سنتز پژوهی (ترکیب نتایج مطالعات کیفی و کمی حوزه های مشترک پژوهش ها) و با بهره گیری از شیوه تحلیلی-استنتاجی، اطلاعات جمع آوری و موردبررسی قرار گرفتند. جامعه آماری پژوهش در روش اول، شامل همه ی اسناد و مدارک منتشرشده در دسترس در بازه زمانی 2010 بودند. در روش دوم  مشارکت کنندگان شامل 7 نفر از متخصصان علوم تربیتی، و روانشناسی بودند که به صورت هدفمند و ملاک محور انتخاب و از آن ها مصاحبه نیمه ساختاریافته به عمل آمد. برای تحلیل داده ها از روش کدگذاری سیستماتیک طی چهار مرحله ای  استفاده گردید که پس از شناسایی کدهای اولیه، نسبت به استخراج کدها، مفاهیم شناسایی شده و مقوله های فرعی در قالب ابعاد موردنظر تدوین گردید. تحلیل ها در نرم افزار MAXQDA10 انجام شده است.

    یافته ها

    یافته ها نشان دادند که ویژگی های عنصر اهداف برنامه درسی وارونه را می توان در سه مضمون اصلی اهداف عملکردی (شامل زیرمولفه های «ارتقای مهارت های حرفه ای»، «بهبود مهارت های بالینی»، «بهبود مهارت های برقراری ارتباط با ارباب رجوع»، و «بهبود عملکرد و خودکارآمدی در انجام وظایف حرفه به طور مستقل»)، اهداف آموزشی (شامل زیرمولفه های «بهبود مهارت های فراشناختی در فراگیران»، «افزایش مهارت تفکر انتقادی در فراگیران»)، و اهداف رویکردی (شامل زیرمولفه های «بهبود مهارت های کسب دانش»، «تقویت و بهبود مهارت های کاری گروهی»، و «افزایش سطح تاب آوری») ارایه نمود.

    بحث و نتیجه گیری

    نتیجه ای که از تحقیق حاضر گرفته می شود این است که این رویکرد، ضمن تقویت مهارت های استقلال در یادگیری فراگیران، می تواند کمک نماید مهارت های موردنظر در اهداف برنامه درسی به نحو مطلوبی به فراگیران آموزش داده شود.

    کلیدواژگان: رویکرد وارونه مبتنی بر مسئله، اهداف برنامه درسی، آموزش عالی
  • معصومه لطیفی، فاطمه مرکی، لیلی الله بخشیان، هتاو قاسمی تهرانی* صفحات 567-577
    پیش زمینه و هدف

    آموزش تاثیر مصرف سیگار و خطرات تهدیدکننده جنین به زنان باردار کمک می کند تا راحت تر برای رعایت مراقبت های بهداشتی و خودمراقبتی در دوران بارداری اقدام نمایند. هدف مطالعه حاضر تاثیر مداخله آموزشی مبتنی بر تجویز اطلاعات سلامت بر توان خود مراقبتی زنان باردار مصرف کننده سیگار می باشد.

    مواد و روش ها

    این پژوهش کاربردی، با روش‏شناسی کمی (نیمه تجربی) با طرح پیش آزمون و پس آزمون تک گروهی انجام شده است. جامعه پژوهش را کلیه زنان باردار مصرف کننده سیگار در پنج بیمارستان تخصصی زنان در تهران (صارم، میرزا کوچک خان، هدایت، اکبر آبادی، آرش) در سال 1398 تشکیل داده است که 133 نفر به روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای انتخاب شدند. ابزار گرداوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته توان خود مراقبتی که پس از تایید روایی و پایایی جهت گردآوری اطلاعات به کار گرفته شد. مداخله مورداستفاده مداخله آموزشی بوده است. داده ها با نرم افزار SPSS و آزمون تحلیل واریانس در سطح معناداری 05/0˂p تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    در این پژوهش میانگین سن زنان 11/1±12/30 سال و میانگین سن بارداری 86/3± 18/26 هفته بود. یافته ها نشان داد میانگین نمره کل توان خود مراقبتی زنان باردار مصرف کننده سیگار پیش از تجویز اطلاعات سلامت 68/45 و پس از دریافت تجویز اطلاعات سلامت 47/133 می باشد. همچنین میانگین توان خودمراقبتی پس از مداخله در زیرمقیاس های دانش اختصاصی درباره مراقبت های بارداری 11/36، آگاهی و توجه به تاثیرات سوء سیگار بر سلامت مادر و جنین 76/40، انجام موثر اعمال مراقبتی 89/29 و جستجوی خدمات مراقبتی و همکاری با گروه درمان 71/26 رسید که نشان دهنده تاثیر مثبت مداخله انجام شده بود.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج ضروری است نظام سلامت کشور استراتژی آموزش خطرات و مضرات سیگار در دوران بارداری برای زنان باردار و منع آنان از سیگار کشیدن را به عنوان یک مداخله موثر برای افزایش توان خود مراقبتی موردتوجه قرار دهد.

    کلیدواژگان: اطلاعات سلامت، تجویز، خودمراقبتی، زنان باردار، سیگار
  • سمیه شاهمرادی*، فرشته دانش صفحات 578-586
    پیش زمینه و هدف

    «دلبستگی مادر- جنین» یک مفهوم جدید در حوزه روانشناسی به شمار می رود که می تواند تاثیر زیادی بر زندگی روانی و جسمانی کودک و مادر داشته باشد. دلبستگی مادر- جنین یک پیوند عاطفی بین مادر و کودک است. اهمیت این مفهوم باعث شده است که پژوهش های مختلفی به بررسی پیامدها و عوامل آن بپردازند تا بتوانند برنامه ای برای بهبود آن در خانواده ها فراهم کنند.

    روش کار

    در این مطالعه ابتدا 58 مقاله با کلیدواژه های سبک دلبستگی، مادر، جنین در پایگاه های اطلاعاتی مگیران و نورمگز و اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی، از سال 1390 الی 1398 به زبان فارسی به صورت مرور نظام مند جست وجو شد و سپس با حذف مقالات تکراری و دارای همپوشی فراتحلیل انجام شد.

    یافته ها

    یافته ها حاکی از نقش عوامل سه گانه فردی، اجتماعی و رابطه ای در مفهوم «دلبستگی مادر به جنین» بود. همچنین بررسی های صورت گرفته در بین مقالات نشان داد که این مفهوم می تواند بر سلامت روانی و جسمانی مادر و کودک نیز تاثیر بسزایی داشته باشد.

    نتیجه گیری

    با توجه به بررسی های صورت گرفته به نظر می رسد که با تاکید بر بهداشت روانی و توجه به وضعیت اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی مادران می توان زمینه را برای ایجاد و بهبود کیفیت و کمیت «دلبستگی به جنین» را فراهم کرد و از این طریق نیز آینده کودک و مادر را تا حد زیادی تضمین کرد.

    کلیدواژگان: دلبستگی، مادر، جنین
  • ابراهیم نصیری، سید محمد مهدی مهدوی نور، امید زادی، احسان معمارباشی، محمدحسین رفیعی* صفحات 587-596
    پیش زمینه و هدف

    مشکلات تکنولوژیست های جراحی ممکن است بر پیامدهای حین و بعد عمل جراحی اثر بگذارد. هدف این مطالعه ارزیابی  اختلالات اسکلتی عضلانی و ملاحظات ارگونومی مرتبط با آن در تکنولوژیست های جراحی می باشد.

    روش کار

    این مطالعه از نوع توصیفی همبستگی میان 141 نفر از تکنولوژیست های بیمارستان های آموزشی منتخب دانشگاه علوم پزشکی مازندران در سال 1398 انجام گرفت. ابزار جمع آوری داده ها از چهار بخش حاوی اطلاعات دموگرافیک ، 13 سوال به منظور سنجش میزان آگاهی فرد در مورد ارگونومی، 16 سوال برای سنجش شرایط کاری و پرسشنامه استاندارد نوردیک جهت تعیین میزان اختلالات اسکلتی عضلانی تشکیل شده است. از آزمون تی تست و ANOVA برای مقایسه بین میانگین ها، و برای بررسی ارتباط بین متغیرها از ضریب همبستگی اسپیرمن استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که 78 درصد شرکت کنندگان اختلالات اسکلتی-عضلانی را حداقل در یک ناحیه بدن در طی 12 ماه گذشته تجربه کرده اند. 3 ناحیه درگیر شایع کمر (55درصد) ، شانه (29درصد) و مچ دست (26درصد) بود. آگاهی از اصول ارگونومی با میانگین 55/0±03/3 از 5 امتیاز در حد متوسط و 61درصد، آموزش ها در مورد ملاحظات ارگونومی را ضعیف گزارش کردند. وضعیت ارگونومی محیط و ابزار کاری مشارکت کنندگان ازجمله تهویه نامناسب، ارگونومیک نبودن ابزار و تجهیزات و استراحت کوتاه نداشتن بین کار طولانی مدت  متناقض با اصول ارگونومیک می باشد.

    نتیجه گیری

    با توجه به شناسایی عوامل خطر ارگونومیک ابتلا به اختلالات اسکلتی عضلانی در این مطالعه، برنامه های آموزشی مناسب، مداخلات ارگونومیکی و استفاده از تجهیزات ایمنی و بهداشتی احتمالا می تواند منجر به کاهش آسیب های شغلی و افزایش بهره وری گردد.

    کلیدواژگان: اتاق عمل، آسیب شغلی، آگاهی، وضعیت بدن
  • فاطمه اشرفیان، مسعود صادقی*، فاطمه رضایی، سید ولی کاظمی رضایی صفحات 597-607
    پیش زمینه و هدف

    ناباروری تجربه عاطفی دردناکی است؛ واکنش زنان در مقابل این احساس به شکل مشکلات روان شناختی از قبیل نارضایتی جنسی و ناسازگاری زناشویی بروز می نمایند. هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر رویکرد تلفیقی رفتاردرمانی شناختی مثبت نگر بر رضایت جنسی و سازگاری زناشویی زنان نابارور شهر خرم آباد بود.

    مواد و روش ها

    طرح پژوهش نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل کلیه زنان نابارور مراجعه کننده به مرکز درمان ناباروری شهر خرم آباد در سال 1398 بودند. حجم نمونه شامل 30 نفر بود که به صورت در دسترس انتخاب و سپس به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل (هر گروه 15 نفر) جایگزین شدند. جهت اندازه گیری متغیرها از مقیاس رضایت جنسی لارسون و سازگاری زناشویی اسپاینر استفاده شد. سپس مداخله با روش رویکرد تلفیقی رفتاردرمانی شناختی مثبت نگر به مدت 10 جلسه 90 دقیقه ای بر روی گروه آزمایش اجرا شد در حالی که گروه کنترل مداخله ای دریافت نکرد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه 22 و روش آماری تحلیل کوواریانس چندمتغیره استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج تحلیل داده ها نشان داد که بین میانگین نمره های پس آزمون گروه آزمایش و کنترل تفاوت معنی داری وجود دارد (01/0>P)؛ بدین معنی که آموزش رویکرد تلفیقی رفتاردرمانی شناختی مثبت نگر باعث افزایش رضایت جنسی و سازگاری زناشویی زنان نابارور گروه آزمایش نسبت به گروه گواه شد.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج به دست آمده، می توان برای بهبود رضایت جنسی و سازگاری زناشویی زنان نابارور از رویکرد تلفیقی رفتاردرمانی شناختی مثبت نگر سود جست.

    کلیدواژگان: ناباروری، رفتاردرمانی شناختی مثبت نگر، رضایت جنسی، سازگاری زناشویی
|
  • Nahid Heidari, Mehrdad Abdullahzadeh*, Ali Naji Pages 519-531
    Background & Aims

    The family as a social institution of shaping identity for individuals can play an exacerbating or reducing role in symptoms of many physical and mental disorders. Understanding how transgender people experience the reaction of the family to Gender Dysphoria demonstrations can be beneficial for a better understanding of the problems of these clients, and that addressing these issues. This study aimed to explain the lived experiences of transgender people regarding the family’s reaction to Gender Dysphoria.

    Materials & Methods

    Participants in this qualitative study with the phenomenological approach were ten transgender individuals (six biological males, four biological females). They were selected by the targeted and snowballing method according to the inclusion criteria from the field of forensic medicine in the south of Iran. Semi-structured in-depth interviews were used. Data were analyzed using the seven-step approach of Colaizzi. Lincoln and Gubachr('39')s criteria were used to assess the reliability and validity of data.

    Results

    After analyzing the data, the two main themes of maladaptive reaction and adaptive reaction and six general categories of denial of reality, destiny test, punishment instead of treatment, disparaging until breaking the habit, accompanying with desperation, and coping with fate were classified.

    Conclusion

    According to the results,the reaction of transgender individuals’ families to gender dysphoria includes a significantlydifferent patternof behavior. The reaction in the family of transgender people to the person with this disorder can be interpreted as an attempt to avoid the experience of shame in society.

    Keywords: Family, Gender dysphoria, Phenomenology, Transgender people
  • Omid Zadi Akhule*, Ebrahim Nasiri Formi, Mojgan Lotfi, Ehsan Memarbashi, Kasra Jafari Pages 532-542
    Background & Aims

    Because of the occupational nature of the operating room personnel, they are exposed to various occupational hazards that can cause them to leave their profession and reluctant to continue working, which has a significant impact on the effectiveness of health systems. This study was conducted to determine the relationship between occupational hazards and intention to leave the profession among perioperative and anesthesia nurses.

    Materials & Methods

    This descriptive correlational study was conducted in operating rooms of hospitals of Mazandaran University of Medical Sciences in 2019. Research population included 250 Perioperative and anesthesia nurses selected via stratified random sampling. Data were collected using demographic characteristics questionnaire, a researcher-made occupational hazards questionnaire, and an anticipated turnover scale. The data were analyzed using SPSS16 software.

    Results

    Based on the study findings, the mean score of occupational hazards in the studied nurses was 62.7±11.8 (moderate level) and the mean score of the intention to leave the profession was 34.7±5.28 (moderate level). Among the dimensions of occupational hazards, ergonomic hazards (22.9±6.9) and chemical hazards (10.2±4.6) were recognized as the most important and insignificant sources of occupational injuries, respectively. There was a positive and significant correlation between ergonomic (r=0.185, p=0.03) and biological hazards (r=0.160, p=0.045) with the intention to leave the profession.

    Conclusion

    According to the findings, managers must adopt appropriate strategies and policies to reduce occupational hazards and intention to leave the profession among operating room staff.

    Keywords: occupational hazards, leave the profession, operating room, nurses
  • MEHRI DOOSTI, BATOOL ALIDOOST, Leila Rfaiee, KOOBRA NOORIAN* Pages 543-554
    Background & Aims

    Patient visit is one of the ways to perform family-based care, but despite many studies, there is still no agreement on how to perform ICU visits and there are different policies. This qualitative study was conducted to evaluate the current ICU visiting policy of Kashani and Hajar hospitals in Shahrekord, Iran.

    Materials & Methods

    This is a qualitative descriptive-exploratory study. 35 participants (20 nurses, 9 family members of patients, and 6 patients hospitalized in intensive care units of Shahrekord teaching hospitals) enrolled in this study. Data were collected using in-depth semi-structured interviews and were analyzed by inductive thematic analysis.

    Results

    Findings showed that visits to intensive care units of the studied hospitals are limited. Participants referred to two topics: (1) "rationales for restricting visitation," including the physical structure of the ICU, and the specific nature of the ICU patient, and (2) "current policy for visiting", including visiting through the window (restricted) and brief (flexible) visits.

    Conclusion

    Since the current policies and the nurseschr('39') viewpoints should be considered for future planning to improve the current situation and implement an operational and effective plan, it can be possible to use the results about visiting policy and its related reason to move toward open visiting.

    Keywords: Intensive Care Unit, visiting, Descriptive-Exploratory Study, Qualitative Study
  • Nasrin Asadnejhad, Yosef Adib*, Jahanghir Yari, Sadegh Maleki-Avarsin Pages 555-566
    Background & Aims

    The aim of this study was to identify the characteristics of flipped curriculum objectives based on problem-based learning for nursing students.

    Materials & Methods

    The research method was multidisciplinary (quantitative and qualitative) Systematic review of texts and semi-structured interviews with nursing, educational sciences, and psychology experts and professors were conducted to identify the characteristics of the elements of the inverted curriculum objectives for the field of nursing. In the last stage, synthesis research method (combining the results of qualitative and quantitative studies in common areas of research) and analytical-inferential method were used to collect and analyze the data. The statistical population of the research in the first method included all published documents available in 2010. In the second method, the participants included 8 specialists in nursing, educational sciences, and psychology who were purposefully selected and interviewed. To analyze the data, the systematic coding method was used in four steps. After identifying the initial codes, the concepts were identified and sub-categories were compiled in the form of the desired dimensions. Data analysis was performed using MAXQDA10 software.

    Results

    The findings showed that the characteristics of the flipped curriculum objectives elements can be presented in three main themes: functional, educational, and approach goals.

    Conclusion

    Findings suggest that this approach can strengthen the skills of independence in learnerschr('39') learning and also help the desired skills in the curriculum objectives in a desirable way

    Keywords: Flipped Curriculum Based on the Problem Based Learning, Curriculum Objectives, Nursing Students
  • Masoomeh Latifi, Fatemeh Maraki, Leili Allahbakhshian Farsani, Hatav Ghasemi Tehrani* Pages 567-577
    Background & Aims

    Educating pregnant women about the effects of smoking and its fetal risks can make it easier to quit smoking and consider health advice and practice self-care during pregnancy. The aim of this study was to evaluate the effect of educational intervention based on prescribing health information on the self-care ability of pregnant women who smoke.

    Materials & Methods

    This applied research was conducted using the quantitative (quasi-experimental) methodology with pre-test and post-test single group design. The study population consisted of all pregnant women who smoked and were referred to five gynecology hospitals in Tehran (Sarem, Mirza Koochak Khan, Hedayat, Akbarabadi, Arash) in 2019.133 subjects were selected by multi-stage clustering method. A researcher-made self-care ability questionnaire was used to collect the data after the determination of validity and reliability. Education was the intervention performed in this study and data were analyzed using SPSS software at a significance level of p˂0.05.

     Results

    The mean age of women was 30.12± 1.11 years and the mean gestational age was 26.18 ±3.86 weeks. The mean score of total self-care ability of pregnant women who smoked before intervention was 45.68 while it was 133.47 after the intervention. The mean of self-care capacity after intervention in the subscales of specific knowledge about pregnancy care was 36.11, awareness and attention to the adverse effects of smoking on maternal and fetal health was 40.76, effective care practices was 29.89 and search for care services and cooperation with the treatment group reached 26.71 which indicated the positive effect of the intervention.

     Conclusion

    According to the results, health system must consider the education of pregnant women about the risks of smoking during pregnancy and the effects of quitting it on increasing their self-care capacity.

    Keywords: Health information, prescription, Self-care, Pregnant Women, Cigar
  • Somayeh Shahmoradi*, Fereshteh Danesh Pages 578-586
    Background & Aims

    "Maternal attachment to the fetus" is a new concept in psychology that can have a great impact on the mental and physical life of the child and even the mother. Maternal attachment to the fetus is an emotional bond between mother and child. The importance of this concept has led to numerous studies examining its consequences and factors in order to provide a plan for improving it in families.

    Materials & Methods

    In this study, 58 articles with the keywords "fetal attachment", "maternal-fetal attachment", and "fetal attachment" were searched systematically in databases of scientific journals of Academic Jihad, Maregan and Nourmegs from 2012 to 2020 and after removing duplicate and overlapping articles, the meta-analysis was performed.

    Results

    The findings indicated the influence of individual, social, and relational factors in the development of "maternal attachment to the fetus". Studies in the literature also showed that this concept can have a significant impact on the physical and mental health of the mother and child.

    Conclusion

    According to the studies, it seems that emphasizing the social, economic, and cultural status of mothers can provide the basis for creating and improving the quality and quantity of "fetal attachment" and consequently, it largely guarantees the future of the child and the mother.

    Keywords: Attachment, Mother, Fetus
  • Ebrahim Nasiri, Seyyed Muhammad Mahdi Mahdavinoor, Omid Zadi, Ehsan Memar Bashi, Mohammad Hosein Rafiei* Pages 587-596
    Background & Aim

    Surgical technologistschr('39') problems may affect the perioperative outcome. The aim of this study was to evaluate musculoskeletal disorders and related ergonomic considerations in surgical technologists.

    Materials & Methods

    This descriptive correlational study was performed among 141 technologists of selected teaching hospitals of Mazandaran University of Medical Sciences. The data collection tool consists of four sections containing demographic information, 13 questions to assess the level of knowledge about ergonomics, 16 questions to assess working conditions and a standard Nordic questionnaire to determine the extent of musculoskeletal disorders. T-test and ANOVA were used to compare the means, and Spearman correlation coefficient was used to examine the relationship between the variables.

    Results

    The results showed that 78% of the participants had experienced musculoskeletal disorders in at least one area of the body during the last 12 months. The three most prevalent body regions were the low back (55%), shoulders (29%) and wrists (26%). Knowledge of correct principles of working with an average of 3.03±0.55 of 5 points was moderate, 61% reported training in ergonomic considerations as poor. Participantschr('39') work environment and tools such as poor ventilation, ergonomic tools and equipment, and lack of short rest between long-term works are contrary to ergonomic principles.

    Conclusion

    According to the identification of risk factors in this study, appropriate training programs, ergonomic interventions and the use of safety and health equipment can probably reduce occupational injuries and increase productivity.

    Keywords: Operating Room, MSD, Musculoskeletal Symptom, Postural
  • Fatemeh Ashrafian, Masoud Sadeghi*, Fatemeh Rezaei, Seyed Vali Kazemi Rezaei Pages 597-607
    Background & Aims

    Infertility is a painful emotional experience; Womenchr('39')s reactions to this feeling take the form of psychological problems such as sexual dissatisfaction and marital incompatibility. The aim of this study was to investigate the effect of an integrated approach to positive cognitive behavior therapy on sexual satisfaction and marital adjustment of infertile women in Khorramabad.

    Materials & Methods

    The quasi-experimental research design was pretest-posttest with a control group. The statistical population included all infertile women who referred to the infertility treatment center in Khorramabad in 2019. The sample size consisted of 30 people who were selected by convenience sampling and then randomly assigned to experimental and control groups (15 people in each group). The Larson Sexual Satisfaction Scale and Spinner Marital Adjustment were used to measure the variables. The intervention was then performed on the experimental group for 10 sessions of 90 minutes using the combined approach of positive cognitive behavioral therapy, while the control group did not receive any intervention. SPSS software version 22 and multivariate analysis of covariance were used to analyze the data.  

    Results

    The results of data analysis showed that there was a significant difference between the mean post-test scores of the experimental and control groups (P <0.01); This means that teaching an integrated approach to positive cognitive behavioral therapy increased sexual satisfaction and marital adjustment of infertile women in the experimental group compared to the control group.

    Conclusion

    According to the obtained results, the integrated approach of positive cognitive behavior therapy can be used to improve sexual satisfaction and marital adjustment of infertile women.

    Keywords: Infertility, Positive Cognitive Behavioral Therapy, Sexual Satisfaction, Marital Adjustment