فهرست مطالب

نشریه مطالعات فرهنگی پلیس
سال پنجم شماره 2 (پیاپی 17، تابستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/05/01
  • تعداد عناوین: 6
|
  • علیرضا عقیقی*، رقیه رستمی صفحات 1-21

    پژوهش حاضر با هدف شناسایی تاثیر کیفیت دولت الکترونیک بر مشارکت عمومی با در نظر گرفتن نقش واسطه ای اعتماد عمومی انجام پذیرفته است. در این پژوهش، از روش توصیفی و از نوع همبستگی استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کلیه مراجعه کنندگان به دفاتر پلیس +10 شهر همدان می باشند که در فرآیند نمونه گیری با استفاده از جدول کرجسی و مورگان نمونه ای برابر با 341 نفر به شیوه طبقه ای نسبی انتخاب گردید. برای سنجش متغیرها از پرسشنامه های استاندارد اعتماد عمومی و کیفیت دولت الکترونیک و مشارکت عمومی نولحسنا و همکاران، 2017، استفاده شده است که برای تعیین روایی آن ها از روایی محتوایی و همچنین برای به دست آوردن پایایی آن ها از ضریب آلفای کرونباخ بهره گرفته شده است که مقدار آن به ترتیب در پرسشنامه های مذکور 71/0و 70/0 محاسبه گردید. در این پژوهش، جهت آزمون فرضیه ها، تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش کمترین مربعات جزیی(pls)، نرم افزار SmartPLS ، نرم افزار SPSS و Smart PLS2  استفاده شده است. یافته های پژوهش حاکی از آن است که کیفیت سیستم، کیفیت اطلاعات و کیفیت خدمات بر اعتماد نهادی و اعتماد بین فردی در مراجعه کنندگان به دفاتر پلیس+10 شهر همدان موثر است، به طوری که 44 درصد از تغییرات اعتماد نهادی و 53 درصد از تغییرات اعتماد بین فردی توسط کیفیت سیستم تبیین می شود. همچنین 27 درصد از تغییرات اعتماد نهادی و 38 درصد از تغییرات اعتماد بین فردی توسط کیفیت اطلاعات تبیین می شود. بر اساس ضرایب به دست آمده، 9 درصد از تغییرات اعتماد نهادی و 16 درصد از تغییرات اعتماد بین فردی توسط کیفیت خدمات تبیین می شود.

    کلیدواژگان: کیفیت دولت الکترونیک، مشارکت عمومی، اعتماد عمومی، اعتماد نهادی، اعتماد بین فردی
  • مظاهر علیجانی*، سعید شریفی رهنمو صفحات 23-39

    پژوهش حاضر با هدف شناسایی رابطه بین سبک مدیریت رابطه مدار با انگیزش کارکنان فرماندهی انتظامی شهرستان همدان انجام گرفت. در این پژوهش از روش تحقیق توصیفی- همبستگی استفاده شده است. جامعه ی آماری این پژوهش، کارکنان فرماندهی انتظامی شهرستان همدان می باشد که در برگیرنده... نفر بوده و از طریق نمونه گیری طبقه ای و با استفاده از جدول کرجسی و مورگان تعداد نمونه ها حدودا 108 نفر استخراج و مورد مطالعه قرار گرفت. در این پژوهش، جهت جمع آوری داده ها از دو پرسشنامه محقق ساخته مورد استفاده قرار گرفته است که پرسشنامه اول از سه بخش اصلی متناظر با سه متغیر«اعتمادسازی مدیران»، «مشارکت جویی مدیران» و «خودکنترل خواهی مدیران» طراحی و تشکیل شده است که برای تعیین روایی آن ها از روایی محتوایی و همچنین برای به دست آوردن پایایی پرسشنامه های مذکور از ضریب آلفای کرونباخ بهره گرفته شد که مقدار آن در پرسشنامه های موردنظر 73/0 و 74/0 محاسبه گردید. در این پژوهش جهت آزمون فرضیه ها، از شاخص های آمار توصیفی و استنباطی نظیر؛ درصد، فراوانی، آزمون کالموگروف-اسمیرونوف، آزمون T تک گروهی و آزمون همبستگی پیرسون استفاده شده است. براساس نتایج به دست آمده از آزمون پیرسون، بین سبک مدیریت رابطه مدار با انگیزش شغلی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد، به عبارت بهتر، هرچه سبک مدیریت رابطه مدار بالاتر باشد، انگیزش شغلی کارکنان نیز افزایش می یابد.

    کلیدواژگان: سبک مدیریت رابطه مدار، انگیزش کارکنان، فرماندهی انتظامی شهرستان همدان
  • مصطفی زارغی*، جواد منظمی تبار، مهدی اسد بگی صفحات 41-66

    پژوهش حاضر با هدف شناسایی عوامل اجتماعی موثر بر گرایش به نزاع و خشونت بین فردی جوانان پسر مناطق خضر و اسلام شهر همدان انجام پذیرفت. روش تحقیق پژوهش حاضر، پیمایشی بوده و جامعه آماری آن جوانان پسر 30- 18 سال مناطق خضر و اسلام شهر که تعداد آنان 60000 نفر بوده و با استفاده از فرمول کوکران، حجم نمونه 382 نفر با بهره گیری از روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای انتخاب گردیدند. ابزار مورد استفاده در این پژوهش دو پرسشنامه که یکی از آن ها به صورت محقق ساخته برای بررسی عوامل اجتماعی موثر بر گرایش جوانان پسر به نزاع و همچنین برای بررسی متغیر وابسته پژوهش(خشونت و پرخاشگری) از پرسشنامه استاندارد پرخاشگری باس و پری استفاده گردید که برای تعیین روایی آن ها از روایی صوری و همچنین برای به دست آوردن پایایی آن ها از ضریب آلفای کرونباخ بهره گرفته شده است. که مقدار آن ها 91/0 محاسبه گردید. در این پژوهش، جهت آزمون فرضیه ها از آزمون های ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون و تحلیل واریانس یک طرفه در محیط نرم افزار spss استفاده گردید که یافته های پژوهش نشان داد؛ رابطه معناداری بین تاهل، قومیت، تعامل با خانواده، تعامل با دوستان، تعهد به هدف های مرسوم جامعه، تعهد به درگیر بودن در فعالیت های روزمره و تعهد به ارزش های اجتماعی با متغیر وابسته نزاع و خشونت بین فردی وجود دارد؛ در حالی که این رابطه بین متغیرهای سن، تحصیلات و شغل با متغیر وابسته معنادار نمی باشد.

    کلیدواژگان: نزاع و خشونت بین فردی، تعهد به خانواده، تعهد به دوستان، تعهد به ارزش های اجتماعی
  • مهدی روزبه*، عباس رئیسی صفحات 67-87

    این پژوهش با هدف بررسی تاثیر قاچاق کالا بر امنیت اقتصادی کشور انجام پذبرفت. پژوهش حاضر به لحاظ هدف، کاربردی و به لحاظ طرح و روش پژوهش، توصیفی - همبستگی بوده و جامعه آماری شامل کارکنان پلیس آگاهی نیروی انتظامی و دانشجویان دانشکده فرماندهی و ستاد دانشگاه علوم انتظامی امین بودند که با استفاده از جدول کوکران 120 نفر به عنوان نمونه و به شیوه تصادفی ساده انتخاب گردیدند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته بود که برای بررسی روایی پرسشنامه موردنظر از روایی محتوایی استفاده شد و پایایی ابزار توسط آزمون آلفای کرونباخ بررسی و 88/0 محاسبه گردید. در این پژوهش، جهت آزمون فرضیه ها از شاخص های آمار توصیفی نظیر میانگین، فراوانی و پیرسون بهره گرفته شده است. نتایج نشان داد که قاچاق کالا بر ابعاد امنیت اقتصادی تاثیرگذار است به نحوی که با افزایش قاچاق کالا میزان مشارکت مردمی، ثبات سیاسی، سلامت نظام حقوقی، سلامت نظام اداری، دسترسی سریع کشورها به کالاهای ضروری و راهبردی کشور و میزان رشد اقتصادی کشور کاهش می یابد. از طرفی با افزایش قاچاق کالا، میزان خشونت سیاسی کشور افزایش می یابد.

    کلیدواژگان: امنیت اقتصادی، قاچاق، کالا، تولید داخلی
  • علی موقرپاک*، مجید شمس صفحات 89-111

    هدف از این پژوهش، تحلیل و ارزیابی راهکارهای مدیریتی و برنامه ریزی در کنترل حمل و نقل و ترافیک شهری با رویکرد کاهش تصادفات در شهرستان همدان است. نوع پژوهش به لحاظ ماهیت، تحلیلی- قیاسی و به لحاظ هدف، کاربردی بوده و برای جمع آوری داده ها و اطلاعات مربوط به آن، از روش کتابخانه ای و میدانی استفاده شده است. در مطالعات میدانی، از روش دلفی(به کمک نظرات متخصصان) استفاده شده و پس از تایید نهایی راهکارها، با تهیه پرسشنامه، اطلاعات مورد نیاز جمع آوری شده است که برای به دست آوردن روایی آن از روایی محتوایی و همچنین برای محاسبه پایایی آن از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شده است که مقدار آن 85/0 محاسبه گردید. در این پژوهش، جهت تحلیل داده های به دست آمده از تکنیک توصیفی و استنباطی(آزمون T تک نمونه ای، تحلیل واریانس و رگرسیون) در محیط نرم افزارهای 10gis، matlab و 25SPSS استفاده شده است. نتایج نشان داد که میانگین راهکارهای مورد مطالعه جهت کنترلحمل و نقل و ترافیک، به طور کلی بالاتر از حد متوسط(3.95) می باشد. نتایج آزمون رگرسیون نیز نشان داد که راهکار مشارکت مردمی با بتای 0.360 و سیستم های حمل و نقل هوشمند با بتای 0.329 بیشترین تاثیر را بر کنترل ترافیک در شهر همدان دارد و راهکار زیرساختی، طرح ها و پروژه های عمرانی با بتای 0.160 تاثیر کمی بر کنترل ترافیک شهرهمدان داشته است.

    کلیدواژگان: ترافیک شهری، راهکارهای مدیریتی، برنامه ریزی شهری، تصادفات، شهر همدان
  • امید دلاوری*، احمد ملکی، هادی قزوینه صفحات 114-137

    پژوهش حاضر با هدف شناسایی ویژگی های اجتماعی پلیس مسلمان و راهکارهای کاربردی آن ها در ناجا از دیدگاه مقام معظم رهبری انجام پذیرفته است. روش مورد استفاده در این پژوهش از نوع تحقیق های کیفی بوده که با بهره گیری از روش توصیفی انجام پذیرفته است. بنابراین، فاقد فرضیه، جامعه آماری و روش نمونه گیری است. روش جمع آوری اطلاعات در این پژوهش به صورت کتابخانه ای و مراجعه به اسناد و منابع مکتوب و مبتنی بر یادداشت برداری انجام گرفته است زیرا؛ تعاریف مختلفی از پلیس جامعه محور از سوی دانشمندان غیرمسلمان مطرح شده و آن ها همراه با این تعاریف راهکارهایی برای تحقق آن ارایه داده اند. مساله و هدف اصلی این مقاله تبیین ویژگی های اجتماعی پلیس مسلمان و راهکارهای تحقق آن در ناجا است. بنابراین، این پژوهش تلاش کرده در راستای وظایف ذاتی مقرر شده برای نیروی انتظامی در قانون، با نگرشی نو ویژگی های اجتماعی پلیس مسلمان را با استفاده از دیدگاه های مقام معظم رهبری حضرت امام خامنه ای(مدظله العالی) استخراج و تبیین نماید. در پژوهش حاضر، در جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات به دست آمده از روش تحلیل محتوا بهره گرفته شده است، در نتیجه تصریح گردید بر اساس دیدگاه مقام معظم رهبری(مدظله) مهم ترین ویژگی های اجتماعی پلیس مسلمان اعم از خدمت به مردم با نیت الهی و قصد قربت، امر به معروف و نهی از منکر، اقتدار همراه با رافت، عفت و پاکدامنی، صحت عمل، درستکاری ، امانت داری و عدالت می باشد.

    کلیدواژگان: ویژگی های اجتماعی، پلیس مسلمان، پلیس جامعه محور، نیروی انتظامی
|
  • Pages 1-21

    The e-government provides a mass movement to move towards higher quality, more efficient services, and better communication between the people and the government. This study examines the impact of e-government quality on public participation, taking into account the intermediate role of public trust. The research is descriptive and correlational. The statistical population of this research includes all the respondents to Hamedan Police +10 offices; a sample of 341 people was randomly selected in the sampling process using the Morgan table. To measure the variables, the questionnaire of general trust and the quality of e-government and public participation was carried out by Nulhusna et al., 2017. Data analysis was performed using SPSS and Smart PLS2 software and structural equation modeling. The findings of the research indicate that system quality, quality of information and quality of service affect institutional trust and interpersonal trust among those referring to Poles + 10 cities in Hamedan, where 44% of changes in institutional trust and 53% of interpersonal trust changes The quality of the system is explained. Also, 27% of changes in institutional trust and 38% of interpersonal trust changes are explained by the quality of information. Based on the obtained coefficients, 9% of the changes in institutional trust and 16% of interpersonal trust changes are explained by the quality of services. Serious trust, institutional trust and interpersonal trust are also effective in the intentions of continuous use and electronic advertising of the mouths of those who come to the police +10 cities of Hamadan. As 15% of the changes are intended to be used continuously and 21% of the changes in the electronic advertising of the mouths are explained by the nature of trust. Also, 5% of the changes are intended to be used continuously and 34% of changes in electronic advertising of the mouths are explained by institutional trust. 51% of the changes in the intention to use continuously and 44% of the changes in the electronic advertising of the mouths are also explained by interpersonal trust. Regarding the path coefficients, the quality of the system has the greatest impact on interpersonal trust. Therefore, it is suggested that special attention be paid to the fieldwork to improve the quality of systems used in e-government.

    Keywords: e-government quality, Public Participation, public trust
  • Pages 23-39
    Background and Purpose

      One of the possible reasons for appearance of the lack of motivation among employees is the managers' inability in communicating with staff and the lack of adequate skills of commanders and managers in creating good human relationships. Accordingly, the present study is interested in focusing on the motivation element of employees to study the relationship between the" Relation oriented management style " and "employees' motivation" and based on this, offer scientific and practical answer to this fundamental question of the research that is "What is the role of relation oriented management style on employee's (command headquarters of Hamedan Province) motivation?

    Method

      The present study is based on a descriptive survey method as an applied research in the field of studying the relationship between relation-oriented management style and employee's motivation in the police command center of Hamedan. The target population of this study is the Hamedan Police Command. Accordingly, the statistical community will comprise more than 220 elements. The purpose of this study is to extract and study random samples from a sample of 108 randomly selected units (18 commanders 29 managers and 61 experts) based on the logic of a simple random sampling approach. Conducting library studies and using the questionnaires designed by the researcher are two methods that the present study has used to collect the information it needs. Cronbach's alpha is used to test the reliability of the measuring instrument used in the study. Also, in order to test the content validity of the tool the views of the elite related to the subject under study, along with the literature and theoretical theories will be considered.

    Findings

      Statistical analysis of the data and information gathered from the field of study shows that each of the three elements of the trust building of managers, managers' seeking of participation and the managers' seeking of self-control is dependent on the motivation variable of the police commanders of Hamedan.

    Keywords: Relation oriented management style, employees' motivation, command headquarters of Hamedan Province
  • Pages 41-66

    The purpose of this study was to identify the social factors affecting interpersonal violence and interpersonal violence among boys in Khidr and Islamshahr regions of Hamedan. The research method was survey and the statistical population of this study was youth aged between 30 and 18 years old in Khedr and Islamshahr with 60,000 people. Using Cochran's formula, 382 people were sampled using cluster sampling method. Multi-Stages were selected. The instruments used in this study were two questionnaires, one of which was designed by researchers to examine the social factors affecting the tendency of boys to combat conflict and also to examine the dependent variable of the research (violence and aggression) using the Bass and Perry standard questionnaire which has been used to determine their validity from formal validity and also to obtain their reliability from the Cronbach's alpha coefficient. Its value was calculated to be 0.91. In this research, Pearson Correlation Coefficient, regression and one-way ANOVA were used to test the hypotheses. The results of the research showed that there was a significant relationship between marriage, ethnicity, interaction with family, interaction With friends, commitment to common goals of society, commitment to engage in daily activities, and commitment to social values ​​with the dependent variable of interpersonal conflict and violence, while there was no significant relationship between age, education, occupation variables, and dependent variables.

    Keywords: interpersonal conflict, violence, family commitment, commitment to friends, commitment to social values
  • Pages 67-87

    This article aimed to study the effect of trafficking on Iran's economic security. This is an applied, descriptive-correlational study. The statistical population consisted of police officers working in Criminal Investigation Department of Law Enforcement Force of Islamic Republic of Iran and students of Amin Police Academy. A total of 120 members were enrolled as the sample using random sampling. Data were collected using a researcher-made questionnaire. Face validity and the comments of researchers were employed to verify the validity. The Cronbach's alpha was 0.88 showing that the reliability was verified. Pearson correlation test was employed to analyze the data. The results showed that trafficking was effective in economic security. The increase in trafficking results in reducing public participation, political stability, legal system health, administration system health, quick access to essential and strategic goods, and country's economic growth. On the other hand, the increase in trafficking leads to increasing political violence.

    Keywords: Economic Security, Trafficking, Goods, domestic production
  • Pages 89-111

    Today, the most commonly used metropolitan area is urban traffic and transportation, which accounts for the largest amount of urban management energy and urban planning, and in many of the decisions and Planning is the main focus of the topics. The traffic of this emerging modernity and industrialization has always grown with the development of urban and urbanization and has taken on all aspects of life. One of the important issues in solving urban problems, such as traffic, lack of knowledge or evaluation of management and planning strategies in this The field. Obviously, by identifying and evaluating different approaches in this field, not only can a quick solution to the problem be solved, but also the loss of management costs can be reduced. To this end, the purpose of the research, analysis and evaluation of management and planning strategies for transportation control And urban traffic with a crash reduction approach in Hamedan. The type of research has been applied in terms of its nature, analytical-deductive and in terms of purpose, and the library and field method has been used to collect data and information about it. The Delphi method has been used in field studies (with the help of experts), and after final approval of the strategies, the required information is collected by providing a questionnaire. Data analysis was performed using one-sample T-test, analysis of variance and regression (in software: 10gis, matlab and 25 SPSS). The results of a one-sample T show that the average of the strategies used to control transportation and traffic is generally higher than the metric (3.95). The results of regression test also show that the public participation strategy with beta 0.360 and intelligent transportation systems with beta 0.329 have the greatest impact on traffic control in Hamedan city. Infrastructure strategy, designs and development projects with 0.160 beta have little effect on control Traffic has been in the city of Hamedan.

    Keywords: Urban Traffic, Management Solutions, Urban Planning, Accidents, Hamedan
  • Pages 114-137

    The present study aimed to identify the social features of the Muslim police and their practical solutions in NAJA from the point of view of the Supreme Leader, Imam Khamenei. The method used in this research is qualitative research which has been carried out using a descriptive method. Therefore, there is no hypothesis, statistical society and sampling method. The method of collecting information in this research is in the form of a library and referring to written works and documents and records based on the taking of notes; Different definitions of community policing by non-Muslim scholars and addressed them with these definitions have offered solutions to make it happen. The main objective and purpose of this article is to explain the social features of the Muslim police and the ways to realize it in NAJA. Therefore, this research has tried to elucidate the social features of the Muslim police using the views of the Supreme Leader, Imam Khamenei, in line with the inherent duties prescribed by law enforcement law. In this research, the content analysis method has been used to analyze the data. Therefore, according to the Supreme Leader's view, the most important social features of the Muslim police, include: serving the people with divine intention and purpose of grace, good command and forbidding evil, authority with mercy, chastity, honesty, trust and justice.

    Keywords: Social features, Muslim police, Community Policing, police force