فهرست مطالب

روان شناسی مدرسه - سال دهم شماره 1 (پیاپی 37، بهار 1400)

فصلنامه روان شناسی مدرسه
سال دهم شماره 1 (پیاپی 37، بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/03/24
  • تعداد عناوین: 10
|
  • حسن احمدی*، عادل زاهد بابلان، مسعود مرادی، علی خالق خواه صفحات 7-29

    هدف تحقیق حاضر، مدل یابی عوامل موثر بر پیامدهای مدیریت استعداد معلمان دوره متوسطه شهر اردبیل بود. برای نیل به این هدف از مطالعه موردی استفاده شد که در ابتدا داده های کیفی ، و سپس بر اساس یافته های آن، داده های کمی نیز گردآوری و تحلیل شدند. جامعه آماری تحقیق معلمان دوره متوسطه شهر اردبیل و معلمان نمونه شهر اردبیل بود. در بخش کیفی و با استفاده از نمونه گیری هدفمند تعداد 18 نفر از معلمان نمونه تحت مصاحبه قرار گرفتند و از بین جامعه 2360 نفری تعداد 331 نفر در مرحله کمی به صورت نمونه گیری چندمرحله ای و طبقه ای متناسب  انتخاب شدند . در مرحله بعد بر مبنای یافته های حاصل از مرحله پژوهش کیفی، پرسشنامه مدیریت استعداد تهیه شد که آلفای کرونباخ آن 81/. به دست آمد. داده های کیفی پژوهش از طریق فرایند کدگذاری ، مبتنی بر طرح نظا مدار نظریه داده بنیاد تحلیل شد.  به منظور تحلیل داده های کمی از مدل معادلات ساختاری با نرم افزار Pls Smart  استفاده شد. یافته ها نشان داد که شایسته گرایی (شایسته پروری، شایسته گماری) از طریق راهبردهای مدیریت استعداد (آموزش کارکنان، طرح ریزی اجرای مدیریت استعداد، تمرکز زدایی)، عوامل زمینه ای (مشارکت معلمان، ساختار نظامند، امکانات آموزشی) و استقلال مدارس تاثیر مثبت  و معناداری بر بالندگی سازمانی دارد. طبق نتایج پژوهش حاضر می توان گفت که مدیریت استعداد از طریق شایسته پروری و شایسته گماری و با کاربرد راهبردها و زمینه های لازم برای پیاده سازی مدیریت استعداد می تواند تاثیر بسیار مهمی در رشد و بالندگی معلمان در آموزش و پرورش  داشته باشد.

    کلیدواژگان: آموزش و پرورش، مدیریت استعداد، شایسته گرایی، پیامدهای مدیریت استعداد
  • امین امینی، مریم صالحی*، فائزه توحیدی تبار، ایمان بخشوده نیا، خدیجه سلمانی صفحات 30-48

    هدف پژوهش اثربخشی بازی های گروهی در پیشگیری از اضطراب مدرسه و بهبود خودپنداره کودکان دبستانی بود. روش پژوهش نیمه تجربی و طرح آن به صورت دوگروهی (گروه آموزش و گواه) همراه با دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون بود. جامعه آماری آن متشکل از همه کودکان دختر دبستانی 12 تا 13 ساله شهر تهران در سال 94 -95 بود که 30  نفر از دانش آموزان به صورت نمونه گیری طبقه ای انتخاب شدند. از پرسشنامه خودپنداره ی مربوط به مدرسه ایی سنچندر، چک لیست جمعیت شناختی و مقیاس اضطراب مدرسه استفاده گردید. تحلیل داده ها با استفاده از تحلیل کوواریانس انجام شد. نتایج مطالعه نشان داد که این نمرات دارای همبستگی معناداری با نمرات اضطراب مدرسه و خودپنداره تحصیلی بوده است که با تحلیل کوواریانس این اثر کنترل شده است. با توجه به نتایج بازی های گروهی تفاوت معناداری در نمرات اضطراب مدرسه و خودپنداره تحصیلی گروه های کنترل و آزمایش ایجاد کرده است به نحوی که بازی های گروهی 75 درصد از تغییرات اضطراب مدرسه و 70 درصد از تغییرات خودپنداره تحصیلی را تبیین می کند (05/0≥P). نتایج این پژوهش، برای تحقیقات آینده درزمینه کاربرد بازی های گروهی در پیشگیری از اضطراب مدرسه و بهبود خودپنداره دانش آموزان تلویحاتی را در بردارد.

    کلیدواژگان: بازی های گروهی، اضطراب مدرسه، خودپنداره ی تحصیلی
  • مسعود باغبانی*، عصمت رادمنش صفحات 49-69

    هدف از این پژوهش بررسی و مقایسه اثربخشی شبیه سازی های ذهنی فرآیندی با فرآورده ای بر خود تنظیمی و خودپنداره تحصیلی دانش آموزان شهر تهران بود. روش پژوهش از نوع روش های نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون-پس آزمون با دو گروه آزمایش و یک گروه کنترل بود. جامعه این پژوهش را کلیه دانش آموزان دختر دوره دوم متوسطه مدارس آموزش پرورش منطقه 18 شهر تهران تشکیل داده بودند از این جامعه با استفاده از روش تصادفی ساده، 45 نفر انتخاب و در 3 گروه به صورت تصادفی ساده جایگزین شدند. ابتدا پیش آزمون خودتنظیمی و خودپنداره تحصیلی از همه دانش آزمون گرفته شد، آموزش برای گروه آزمایش 1 به روش شبیه سازی ذهنی فرآیندی و برای گروه آزمایش 2 به روش شبیه سازی ذهنی فرآورده ای اجرا شد و برای گروه کنترل هیچ گونه آموزشی ارایه نشد. بعد از اتمام آموزش برای گروه های آزمایش، از هر سه گروه پس آزمون به عمل آمد. یافته های پژوهش با استفاده تحلیل کواریانس نشان داد که هر دو شبیه سازی ذهنی فرآیندی و فرآورده ای بر افزایش خودتنظیمی و خودپنداره تحصیلی دانش آموزان تاثیر معنی دار دارند اما نتایج t مستقل نشان داد که  شبیه سازی فرآیندی، موثرتر از شبیه سازی فرآورده ای است. بنابراین از این شیوه های آموزشی می توان در بهبود خودتنظیمی و خودپنداره دانش آموزان بهره جست.

  • لیلا حسینی، رحیم داوری* صفحات 70-85

    این پژوهش با هدف بررسی نقش سبک های فرزند پروری در پیش بینی ناگویی هیجانی و راهبردهای  تنظیم هیجانی در دانش آموزان مقطع متوسطه انجام پذیرفت. جامعه آماری این تحقیق شامل همه ی دانش آموزان مقطع متوسطه  منطقه 8 شهر تهران  سال تحصیلی 97- 1396 می باشد.گروه نمونه4000 نفر از  دانش آموزان بودند که به روش نمونه گیری  تصادفی خوشه ای چندمرحله ای  انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از سه پرسشنامه ، سبک های فرزندپروری بامریند، پرسشنامه تنظیم هیجان گارنفسکی و همکاران و ناگویی هیجانی تورنتواستفاده شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون رگرسیون چندگانه به روش همزمان استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که سبک های فرزندپروری در پیش بینی  مولفه های تنظیم هیجان (پذیرش شرایط، ارزیابی مثبت و دیدگاه وسیع تر، سرزنش خود، سرزنش دیگران، نشخوار فکری، فاجعه آمیز کردن) در دانش آموزان مقطع متوسطه نقش دارد. سبک های فرزندپروری در پیش بینی مولفه  های ناگویی هیجانی (دشواری در شناسایی احساسات، دشواری در توصیف احساسات، تفکر عینی) در دانش آموزان مقطع متوسطه نقش دارد.

    کلیدواژگان: سبک های فرزندپروری، تنظیم هیجان، ناگویی هیجانی
  • رویا داداش زاده کله سر*، محمد نریمانی، مجتبی رضایی راد صفحات 86-103

    پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش تاب آوری، تنظیم هیجان و خودکارآمدی در پیش بینی فرسودگی تحصیلی دانش آموزان انجام شد. روش این پژوهش از نوع همبستگی بود. جامعه آماری شامل دانش آموزان (دختر) پایه دهم متوسطه ی مدارس شهر اردبیل در سال تحصیلی 98-1397 بود. نمونه ی آماری این پژوهش246دانش آموز بودند. برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه ی فرسودگی تحصیلی برسو و همکاران، پرسشنامه ی تنظیم هیجان گروس و جان، پرسشنامه ی تاب آوری کانر و دیویدسون، پرسشنامه ی باورهای خودکارآمدی عمومی نظامی، شوآرترز و بورن اجرا گردید. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات، از آزمون همبستگی پیرسون و آزمون تحلیل رگرسیون چندمتغیره استفاده شده است. نتایج تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد تاب آوری و خودکارآمدی می تواند فرسودگی تحصیلی را در دانش آموزان پیش بینی کند. بر اساس یافته های این مطالعه دانش آموزان تاب آور، خودکارآمد و دارای تنظیم هیجانی درست، آسیب پذیری کمتری در مقابل فرسودگی تحصیلی دارند. بنابراین تقویت این متغیر در دانش آموزان که در معرض فرسودگی تحصیلی قرار دارند، سبب بهبود عملکرد تحصیلی آنان می شود.

    کلیدواژگان: تاب آوری، تنظیم هیجان، خودکارآمدی، فرسودگی تحصیلی
  • مریم رجبیان ده زیره*، فریبا درتاج، حمیدرضا مقامی، کلثوم نامور صفحات 104-130

    هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر شبیه سازی های آموزشی بر هدف گرایی تحصیلی و عملکرد یادگیری دانش آموزان بود. روش پژوهش از نوع آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دانش آموزان دوم -دبیرستان شهر بادرود در سال تحصیلی 1397-1396 بودند که 60 نفر از آن ها (30 نفر گروه آزمایش) و (30 نفر گروه کنترل) با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. گروه آزمایش با استفاده از شبیه سازی فت و گروه کنترل به روش سنتی در شش جلسه یک ساعته آموزش دیده بودند. پیش آزمون -پس آزمون دو گروه با استفاده از پرسشنامه اجراشده بود. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه هدف گرایی تحصیلی بوفارد و همکاران و عملکرد یادگیری مهدی پور بود. یافته ها نشان داد در هدف گرایی تحصیلی و مولفه های آن (جهت گیری هدف تسلط، جهت گیری عملکرد و جهت گیری پرهیز از شکست) و متغیر عملکرد یادگیری تفاوت معنی داری بین دو گروه آزمایش و کنترل وجود داشت (001/0>P). به طورکلی نتایج نشان داد استفاده از شبیه سازی آموزشی بر هدف گرایی تحصیلی و عملکرد یادگیری دانش آموزان و همچنین مولفه های هدف گرایی تحصیلی تاثیر دارد و باعث افزایش هدف گرایی تحصیلی و بهبود عملکرد یادگیری در دانش آموزان می شود.

    کلیدواژگان: شبیه سازی آموزشی، هدف گرایی تحصیلی، عملکرد یادگیری
  • محسن زارعی*، اسماعیل زارعی زوارکی، خدیجه علی آبادی، علی دلاور صفحات 131-146

    پژوهش حاضر با هدف شناسایی مولفه ها و ارایه چارچوبمدل مدرسه شبکه ای در بستر شبکه اجتماعی مجازی (پلت فرم سمیم) انجام و اعتباریابی آن مورد سنجش قرار گرفت. در این پژوهش از روش تحقیق آمیخته استفاده شد. جامعه پژوهش در بخش کیفی شامل؛ اسناد مکتوب و الکترونیکی در دسترس و نمونه گیری به روش هدفمند انجام شد. در بخش کمی، از روش پیمایشی، مدیران و معاونین مدارس دارای پلتفرم سمیم در کشور به عنوان جامعه پژوهش و تعداد 51 نفر از ایشان از طریق روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای به عنوان نمونه انتخاب گردیدند. نتایج پژوهش منجر به شناسایی چهار مولفه اصلی شامل؛ پشتیبانی، توانمندسازی، تعامل و واکاوش یادگیری گردید. همچنین نتایج، بیانگر آن است که مولفه توانمندسازی بر اساس نتایج آزمون های آماری مورد تایید نبوده اما سایر مولفه های مدل با اطمینان 95/0 و سطح خطای کمتر از 05/0 مورد تایید قرارگرفته است.

    کلیدواژگان: شبکه اجتماعی، ارتباط گرایی، مدرسه شبکه ای، اعتباریابی
  • رضوان صالحی* صفحات 147-166

    هدف از پژوهش حاضر بررسی ارتباط ساختاری درگیری (یا مشارکت) والدین و پایستگی تحصیلی دانش آموزان دبیرستانی با میانجی گری رضایت و اشتیاق تحصیلی بوده است. به این منظور، از بین دانش آموزان دبیرستانی شهرستان شهرکرد 330 نفر (150 پسر و 180 دختر)  به شیوه تصادفی خوشه ای انتخاب و با پرسشنامه های درگیری والدین، پایستگی تحصیلی، رضایت تحصیلی، اشتیاق تحصیلی مورد بررسی قرار گرفتند. برای بررسی مدل مفروض و روابط بین متغیرها از تحلیل مسیر استفاده شد. در این مدل، چنین فرض شد که مشارکت والدین متغیر آشکار برون زا؛ رضایت و اشتیاق تحصیلی متغیرهای آشکار میانجی و پایستگی تحصیلی متغیر آشکار درون زا می باشد. به عبارت دیگر مشارکت والدین از طریق دو متغیر رضایت و اشتیاق تحصیلی به افزایش پایستگی تحصیلی می انجامد. مقدار شاخص گزارش شده (49/1) برای کای اسکویر نسبی حاکی از وضعیت خوب برای این مدل می باشد. شاخص برازش توکر لویس (TLI) و شاخص برازش تطبیقی (CFI) نیز حاکی از قابل قبول بودن و حتی عالی بودن مدل بود. مقدار شاخص ریشه دوم میانگین مربعات باقی مانده (RMSEA) 03/0 بوده که بیانگر آنست که مدل حاضر تایید شده و با داده ها برازش دارد. خلاصه نتایج حاکی از آنست که مشارکت والدین با واسطه گری رضایت و اشتیاق تحصیلی بر پایستگی تحصیلی تاثیر می گذارد. بنابراین مشارکت، درگیری و همراهی والدین با دانش آموزان در انجام وظایف تحصیلی میتواند اشتیاق و رضایت آنان را در امر تحصیل افزایش دهد و این امر به دانش آموزان کمک می کند که بر موانع و چالشهای تحصیلی غلبه کنند و پایستگی بیشتری داشته باشند.

    کلیدواژگان: درگیری والدین، پایستگی تحصیلی، رضایت تحصیلی، اشتیاق تحصیلی
  • نسرین عزیزیان کهن*، ماهرخ دهقانی، فهیمه مومنی فر صفحات 167-186

    هدف این پژوهش بررسی تاثیر خودپنداره تحصیلی بر اشتیاق تحصیلی با نقش واسطه ای انگیزش مشارکت ورزشی در بین دانش‏آموزان بود. پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش توصیفی از نوع همبستگی به روش معادلات ساختاری (SEM) بود. جامعه آماری این پژوهش شامل تمامی دانش‏آموزان دختر مقطع متوسطه ی دوم شهر اردبیل بود که با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای تعداد 380 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای جمع آوری داده‏ها از پرسشنامه خودپنداره ی تحصیلی، انگیزش مشارکت ورزشی و اشتیاق تحصیلی استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار spss 22 (ضریب همبستگی پیرسون و روش معادلات ساختاری) و LISREL 8.8 استفاده شد. نتایج نشان داد اثر مستقیم خودپنداره ی تحصیلی بر انگیزش مشارکت ورزشی و اشتیاق تحصیلی با بتای 54/0 و 48/0، اثر مستقیم انگیزش مشارکت ورزشی بر اشتیاق تحصیلی با بتای 45/0 معنی‏دار است. همچنین نقش واسطه‏ی انگیزش مشارکت ورزشی در رابطه خودپنداره تحصیلی و اشتیاق تحصیلی نیز با بتای 24/0 معنی دار بود. بنابراین می توان گفت که خودپنداره تحصیلی و انگیزش مشارکت ورزشی از متغیرهای مهم و مرتبط با اشتیاق تحصیلی دانشجویان می‏باشد.

    کلیدواژگان: خودپنداره تحصیلی، اشتیاق تحصیلی، انگیزش مشارکت ورزشی
  • مهسا مسلمان، ابوالفضل پلنگی اغمیونی* صفحات 187-206

    پژوهش حاضر با هدف بررسی نیاز به شناخت و ویژگی های شخصیتی کارآفرینی در بین دانش آموزان مدارس عادی و تیزهوشان انجام گرفت. طرح پژوهش پس رویدادی بود. جامعه آماری، دانش آموزان پسر مدارس دولتی و تیزهوشان شهرستان آمل بودند که در سال تحصیلی 98-1397 مشغول به تحصیل بودند. تعداد 100 نفر از دانش آموزان (55 نفر از مدرسه دولتی، 45 نفر از مدرسه تیزهوشان)، به عنوان نمونه مورد نظر با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به مقیاس نیاز به شناخت و پرسشنامه ویژگی های شخصیتی کارآفرینان پاسخ دادند. تحلیل آماری با استفاده از آزمون تحلیل واریانس چندمتغیره نشان داد بین دو گروه دانش آموزان مدارس دولتی و تیزهوشان در نیاز به شناخت در سطح 004/0 P=(68/8F= با  درجات آزادی 1 و 98) و با اندازه اثر (نسبت مجذور اتای تفکیکی 08/0= 2η) و عمل گرایی در سطح 009/0 =P=18/7.F با  درجات آزادی 1 و 98و با اندازه اثر (نسبت مجذور اتای تفکیکی 06/0= 2η) تفاوت معنی داری وجود دارد. در نتیجه می توان گفت دانش آموزان مدرسه تیزهوشان در مقایسه با دانش آموزان مدرسه دولتی از نیاز به شناخت و ویژگی های شخصیتی کارآفرینی (عمل گرایی) بالاتری برخوردار هستند.

    کلیدواژگان: نیاز به شناخت، ویژگی های شخصیتی کارآفرینی، دانش آموز تیزهوش
|
  • H .Ahmadi *, A. Zahed Babelan, M. Moradi, A .Khaleghkhah Pages 7-29

    The aim of this study was to model the factors affecting the outcomes of talent management of secondary school teachers in Ardabil. To achieve this goal, a case study was used in which first qualitative data, and then based on its findings, quantitative data were collected and analyzed. The statistical population of the study was high school teachers in Ardabil and sample teachers in Ardabil. In the qualitative section and using purposive sampling, 18 sample teachers were interviewed and from a population of 2360 people, 331 people were selected in a quantitative stage by multi-stage and appropriate sampling. In the next stage, based on the findings of the qualitative research stage, a talent management questionnaire was prepared with a Cronbach's alpha of 81. Obtained. The qualitative data of the research were analyzed through a coding process based on the systematic design of the foundation data theory. In order to analyze the quantitative data, the structural equation model with PLS smart software was used. Findings showed that competency (competency, competency) through talent management strategies (staff training, talent management implementation planning, decentralization), contextual factors (teacher participation, systematic structure, educational facilities) and school independence have a positive impact. And has a meaning on organizational growth. According to the results of the present study, it can be said that talent management through competency and competency and by applying the necessary strategies and contexts to implement talent management can have a very important impact on the growth and development of teachers in education.

    Keywords: education, training, Talent Management, meritocracy, consequences of talent management
  • A. Amini, M .Salehi *, F .Tohidi Tabar, I .Bakhshoodehnia, K. Salmani Pages 30-48

    The purpose of this study was to determine the effectiveness of group games in preventing school anxiety and improving the self-concept of primary school children. A quasi-experimental study was conducted in two groups (pre-test and post-test). The statistical population consisted of all 12 to 13 year old school children in Tehran in 2015-16 that 30 students were selected by stratified sampling. Self-concept questionnaire related to Sanchez school, demographic checklist and school anxiety scale were used. Data analysis was performed using covariance analysis. The results showed that these scores were significantly correlated with school anxiety and academic self-concept, which were controlled by covariance analysis. According to the results of group games, there is a significant difference between school anxiety and academic self-concept scores in the control and experimental groups (P≤0.05). The results of this study include implications for future research on the application of learning and study strategies in preventing school anxiety and improving students' self-concept.

    Keywords: Group games, school anxiety, Academic self-concept
  • M. Baghbani *, E. Radmanesh Pages 49-69

    The purpose of this study was to investigate and compare the effectiveness of process mental simulations with products on self-regulation and academic self-concept of students in Tehran. The research method was quasi-experimental with a pretest-posttest design with two experimental groups and a control group. The population of this study consisted of all female high school students in the 18th district of Tehran. From this population, using simple random sampling method, 45 people were selected and randomly replaced in 3 groups. First, all self-regulatory tests and academic self-concept were tested from all knowledge. Training was performed for experimental group 1 by process mental simulation and for experimental group 2 by product mental simulation method. No training was provided for the control group. After the training for the experimental groups, post-test was performed for all three groups. Findings of the study using analysis of covariance showed that both process and product mental simulation have a significant effect on increasing students' self-regulation and academic self-concept, but the results of independent t showed that process simulation is more effective than product simulation. Therefore, these educational methods can be used to improve students' self-regulation and self-concept.

    Keywords: Mental Simulations, Process, Product, Self-regulation, Academic self-concept
  • L .Hosseini, R. Davari * Pages 70-85

    This study aimed to investigate the role of parenting styles in predicting alexithymia and emotion regulation strategies in high school students. The population included all high school students in District 8 of Tehran during the academic year of 2017-2018. The sample consisted of 4000 students who were selected by multistage cluster random sampling. For data collection, three instruments were used: Baumrind’s parenting styles, Granefski et al.’s emotion regulation, and Toronto’s alexithymia questionnaires. Simultaneous multiple regression test was used to analyze the data. The results were as follows: Parenting styles are involved in predicting the emotion regulation components (acceptance of conditions, positive evaluation and broader view, self-blame, blaming others, rumination, awfulizing) in ​​high school students. Parenting styles are involved in the prediction of alexithymia (difficulty in identifying feelings, difficulty in describing emotions, objective thinking) in high school students.

    Keywords: Alexithymia, emotion regulation, Parenting styles
  • R. Dadashzadeh Kalesar *, M .Narimani, M .Rezaei Rad Pages 86-103

    The present study was conducted to investigate the role of resilience, emotion regulation and self-efficacy in predicting students' academic burnout. The research method was correlational. The population consisted of 10th grade high school students (n = 3649) in Ardabil city during the academic year of 2019-2020. The sample consisted of 246 students. For gathering data, Breso et al.’s burnout questionnaire, Gross and John’s emotion regulation questionnaire, Conner and Davidson’s resiliency questionnaire, military general self-efficacy beliefs questionnaire, Schwarters and Bourne’s questionnaire were administered. Pearson correlation and multivariate regression analysis were used to analyze the data. The results showed that resiliency, emotion regulation and self-efficacy can predict students' academic burnout. As a result, resilient, self-efficacious and well-adjusted students are less vulnerable to academic burnout. Therefore, reinforcing this variable in students who are exposed to academic burnout improves their academic performance.

    Keywords: academic burnout, emotion regulation, Resilience, self-efficacy
  • M. Rajabiyan *, F. Dortaj, H.R. Maghami, K. Namvar Pages 104-130

    The purpose of the present study was to examine the effect of educational computer simulations on students’ academic goal-orientation and learning performance. The method was experimental with pre-test, post-test and a control group. The population of this survey included all second–grade high school students in Badrud in the academic year of   2017-2018. Sixty participants (30 in the experimental group) and (30 in the control group) were selected by availability sampling. The experimental group was trained by means of educational simulation and the control group was taught in a traditional method within one hour in six sessions. The pre-test and post-test of both groups administered using a questionnaire. The survey tools included Berfard et al.’s academic goal-orientation and Mehdipoors’ learning performance questionnaires. The results of the study indicated that there was a significant difference in academic purposefulness and its components (mastery goal-orientation, performance orientation and failure avoidance orientation) and learning performance variables between the experimental and control groups (p < .001) in favor of academic goal-orientation (goal mastery and failure avoidance (p < .001)). In general, the results showed that using educational simulation affects students’ academic goal-orientation, learning performance, and components of goal-orientation too, and leads to an increase in academic goal-orientation and improvement in students’ learning performance.

    Keywords: Academic goal-orientation, educational simulation, learning performance
  • M. Zarei *, E .Zaraii Zavaraki, Kh. Ali Abadi, A. Delavar Pages 131-146

    The present study aimed at identifying the components and presenting the framework of the network school model in the context of the virtual social network (Samim platform) and its validation. In this research, mixed methods approach was used. The population in the qualitative section including available written and electronic documents and purposeful sampling was applied. In the quantitative part, survey methodology, school administrators and vice-principals who used Samim platform were used as the population and 51 of them were selected through multistage cluster sampling. The results of the research led to the identification of four main components: support, empowerment, interaction, and learning exploration. Also, the results indicate that the empowerment component was not confirmed based on the results of statistical tests, but other components of the model with a confidence level of 0.95 and an error level of less than 0.05 were confirmed.

    Keywords: Connectionism, networking school, social network, validation
  • R .Salehi * Pages 147-166

    The purpose of the present study was to investigate the relationship between paternal involvement and academic buoyancy of high school students by mediators of satisfaction and academic engagement. Therefore, among high school students in Shahr-e-Kord 330 students (100 boys and 130 girls) were randomly selected. Then, they were reviewed by parental involvement, academic buoyancy, satisfaction and academic engagement questionnaires. path analysis was used to examine the relationship between variables. In this model, the parental involvement was assumed as a exogenous variable, satisfaction and academic engagement were as mediator variables and academic buoyancy as a clear intrinsic variable. In other words, the parental involvement would increase academic buoyancy through two variables of satisfaction and academic engagement. The reported index value (1.49) for the Chi-square indicated good status of the model. The TLI index and the CFI index also suggested that the model was acceptable and even excellent. The second root mean squares’ values (RMSEA) was 0.03, which indicated that the model confirmed and fitted to the data. In sum, the results suggested that parental involvement affected academic buoyancy through satisfaction and academic engagement mediators. Therefore, parent’s participation and involvement with students to complete the academic tasks can increase their eagerness and satisfaction in learning, and help them to overcome educational obstacles and challenges and they have more buoyancy.

    Keywords: paternal involvement, academic buoyancy, Academic satisfaction, academic engagement
  • N .Azizian Kohan *, M. Dehghani, F .Momenifar Pages 167-186

    The purpose of this study is to investigation the impact of academic self-concept on academic enthusiasm with mediator role of sports Participation Motivation among student. Study is applied and the research method was descriptive correlational (SEM). Statistical population of this study comprised all secondary school students in Ardebil, From among this population, by Using Morgan table and Multi-stage cluster method, 380 students were selected. For data collection academic self-concept questionnaire, sports Participation Motivation questionnaire and academic enthusiasm questionnaire was used. SPSS 22 software was utilized in order to analyze the collected data (Pearson coefficient, and Structural Equation Method). The results showed the direct impact of academic self concept on academic enthusiasm and sports Participation Motivation with (β=0/54) and (β= 0/48), and direct impact of sports Participation Motivation on academic enthusiasm with (β=0/45) was significant. The mediating role of sports Participation Motivation in the relationship self concept between and academic enthusiasm (β=0/24) was also significant. Therefore, it can be concluded that academic self concept and sports Participation Motivation may be taken into account as one of the important factors on enthusiasm.

    Keywords: Academic self-concept, Academic Enthusiasm, Sports Participation Motivation
  • M. Mosalman, A. Palanghi Aghmiyooni * Pages 187-206

    The purpose of this study was to investigate the need for knowledge and personality characteristics of entrepreneurs among students in governmental and gifted schools. The research design was post-event. The statistical population of the study was male students of governmental and gifted schools in Amol city who were studying in the academic year of 2018-2019. A sample of 100 students (55 from governmental school, 45 from gifted school) was selected using available sampling method and responded to the scale of need for cognition and entrepreneurship personality traits questionnaire. Statistical analysis using multivariate analysis of variance showed that there was a significant difference between the two groups of public and gifted school students in need for cognition at the level of P= 0.004 (F= 8.68 with degrees of freedom 1 and 98) and with effect size (2η= 0/08) and pragmatism at the level of P= 0/009 (F= 7.18 with degrees of freedom 1 and 98) and with effect size (2η= 0/06). as a result, it can be said that gifted school students have a higher need for cognition and entrepreneurial personality traits than public school students.

    Keywords: Need for cognition, Entrepreneurial personality traits, Gifted student