فهرست مطالب

نشریه خط مشی گذاری عمومی در مدیریت
سال سوم شماره 2 (پیاپی 8، پاییز و زمستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/10/01
  • تعداد عناوین: 6
|
  • جواد معدنی*، فتاح شریف زاده، داود حسین پور صفحات 1-18
    زمینه

    امروزه با پیشرفت تکنولوژی و پیچیده شدن امور، مباحث مسئولیت اجتماعی بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است، بگونه ای که عدم رعایت اصول اجتماعی با برخوردهای انسانی و اخلاقی مواجه می شوند. این چنین فعالیت های غیراخلاقی باعث از بین رفتن ارزشهای انسانی و اخلاقی شده و از طرفی موجب ایجاد مشکلات برای سازمان و عدم ارایه خدمات عمومی مناسب از جانب آن می شود.  

    هدف

    هدف این پژوهش تحلیل تاثیر مولفه های مسئولیت اجتماعی بر کیفیت ارایه خدمات عمومی در شهرداری شهر اشتهارد می باشد.

    روش

    روش مقاله حاضر توصیفی - پیمایشی است. حجم جامعه آماری 200 نفر از پرسنل این سازمان است که با استفاده از فرمول کوکران 132 نفر بعنوان نمونه تصادفی مورد آزمون قرار گرفتند. برای جمع آوری داده های از پرسشنامه استفاده شده که برای سنجش پایایی آن از ضریب آلفای کرونباخ و برای تعیین روایی آن، سوالات را در اختیار چندتن از استادان صاحبنظر قرار دادیم.

    نتایج

    نتایج نشان داد مولفه های مسئولیت اجتماعی، بر کیفیت ارایه خدمات عمومی؛ تاثیر مثبت و معناداری دارند.

    کلیدواژگان: مسئولیت، مسئولیت اجتماعی، خدمت، خدمات عمومی، شهرداری شهر اشتهارد
  • ایمان قاسمی دلارستاقی*، زهره اسماعیل زاده، حمید شفیع زاده صفحات 19-28

    هدف اصلی از این پژوهش، بررسی رابطه میان فرهنگ سازمانی با بهبود نگهداری و تعمیرات بهره ور فراگیر (TPM) در شهرک صنعتی آمل می باشد. این تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر روش، توصیفی و از نوع همبستگی می باشد. جامعه آماری در این پژوهش شامل شرکت های شهرک صنعتی شهرستان آمل می باشد که آن شرکت ها به نحوی در زمینه نگهداری و تعمیرات بهره ور فراگیر یا مباحث مرتبط با آن دارای تجربه یا دانش می باشند که تعداد آن ها 110 شرکت است و از این میان 86 شرکت به عنوان نمونه آماری پژوهش انتخاب گردیدند. در این تحقیق از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شده است که پایایی آن با استفاده از روش آلفای کرونباخ محاسبه شده است. ضریب آن برای فرهنگ سازمانی معادل 865/0 و برای بهبود نگهداری و تعمیرات بهره ور فراگیر، 831/0 می باشد. همچنین از آزمون همبستگی پیرسون برای بررسی و آزمون فرضیه ها استفاده شده و به منظور تجزیه و تحلیل داده ها نیز از بسته های نرم افزاری  Spss16 و Minitab14 استفاده گردیده است. نتایج به دست آمده از آزمون فرضیات در شهرک صنعتی شهرستان آمل نشان می دهد که بین هر یک از چهار مولفه از پنج مولفه فرهنگ سازمانی یعنی تیم سازی، یادگیری، حمایت مدیریت عالی و ارتباطات با بهبود نگهداری و تعمیرات بهره ور فراگیر رابطه ی مثبت وجود دارد ولی بین دیگر مولفه فرهنگ سازمان یعنی مذاکره و گفتگو و بهبود نگهداری و تعمیرات بهره ور فراگیر رابطه ای وجود ندارد. همچنین نتایج حاصل از آزمون فرضیه اصلی این تحقیق نشان می دهد که بین فرهنگ سازمانی و بهبود نگهداری و تعمیرات بهره ور فراگیر رابطه ای مثبت وجود دارد.

    کلیدواژگان: فرهنگ سازمانی، بهبود نگهداری و تعمیرات بهره ور فراگیر، تیم سازی، یادگیری
  • لیلا پارساضیابری*، علیرضا شیروانی صفحات 29-37

    هر سازمانی دارای فرهنگ سازمانی خاص خود است که برای هویت سازمانی کارکنان و برداشت تصویر سازمانی اساسی است. در این مطالعه، هدف درک روابط فرهنگ سازمانی با هویت و تصویر در سازمان سما وابسته به دانشگاه آزاد اسلامی است. نوع روش انجام مقاله حاضرپیمایشی با زمینه یابی از نوع مقطعی است و سطح تحقیق کاربردی است. اطلاعات مورد نیاز این تحقیق به دو روش کتابخانه ایی و پرسشنامه جمع آوری گردید. جامعه آماری شامل کارمندان (120 نفر) و مشتریان (در یک بازه زمانی یک ماهه 70 نفر) سازمان می باشد که با استفاده از جدول مورگان 90 نفر از کارمندان و 60 نفر از مشتریان به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. در این پژوهش جهت گردآوری اطلاعات از ابزار پرسشنامه استفاده شده است. برای توصیف داده ها از جداول توزیع فراوانی و برای پاسخ به فرضیه های پژوهش از ضریب همبستگی پیرسون و همبستگی جزیی استفاده شده است. یافته های این تحقیق نشان می دهد بین فرهنگ سازمانی با تصویر و هویت سازمانی رابطه معناداری وجود دارد، که شدت این رابطه در همبستگی بین مولفه درگیری در کارها و هویت سازمانی بیشترین و در همبستگی بین مولفه ماموریت و هویت سازمانی کمترین است.

    کلیدواژگان: فرهنگ سازمانی، تصویرسازمانی، هویت سازمانی
  • محسن فرمهینی فراهانی*، حمید شفیع زاده صفحات 39-49

    رشد، بقا و توسعه کسب وکار بانک های امروزی، نیازمند تمرکز آن ها بر کارکنان به عنوان مشتریان داخلی و رضایت مشتری و شناخت نیازها، خواسته ها و تقاضایشان می باشد، از اینرو مولفه هایی مانند جو سازمانی مطلوب و مدیریت دانش می توانند در ایجاد تعامل مناسب کارکنان با یکدیگر و ارتباط صحیح با مشتریان نقش موثری را ایفا نمایند. هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه بین کاربرد مدیریت دانش و جو سازمانی با رضایت مشتریان در شعب منطقه شرق بانک سپه تهران از دیدگاه کارکنان است. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه شعب منطقه شرق بانک سپه تهران به تعداد 528 نفر بوده که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی در دسترس و طبق جدول مورگان 237 نفر به عنوان نمونه انتخاب شده اند. از روش های آمار توصیفی و استنباطی همچون ضریب همبستگی پیرسون، آزمون های تی تک متغیره، تی مستقل و همچنین رگرسیون گام به گام استفاده شده است. یافته های تحقیق نشان می دهد که  بین مدیریت دانش و جو سازمانی با رضایت مشتریان رابطه معنی داری وجود دارد و وضعیت کارکنان از نظر کاربرد مدیریت دانش در وضعیت نسبتا مطلوبی قرار داشته و بین سه بعد از ابعاد مدیریت دانش (خلق دانش، تسهیم دانش و بکارگیری دانش) با رضایت مشتریان رابطه معناداری وجود دارد. از طرفی بین مولفه دیگر مدیریت دانش (ذخیره دانش) با رضایت مشتریان رابطه معناداری وجود نداشته و ابعاد مدیریت دانش بجزء مولفه (ذخیره دانش) توانایی پیش بینی رضایت مشتریان را دارند. از اینرو بطور کلی می توان نتیجه گیری نمود که کاربرد مدیریت دانش و همچنین جو سازمانی مناسب و باز، می تواند در ایجاد انگیزش برای کارکنان، بهبود روحیه کارکنان و در نتیجه ارتقاء رضایت مشتریان گردد.

    کلیدواژگان: مدیریت دانش، ابعاد مدیریت دانش، جو سازمانی، ابعاد جو سازمانی، رضایت مشتریان
  • حمیدرضا بهرامی*، لیلا پارسا ضیابری صفحات 51-63

    هدف مقاله حاضر بررسی نقش تعدیل کننده فضای سازمانی بر رابطه بین رفتار شهروندی سازمانی و عملکرد سازمان می باشد. رفتار شهروندی سازمانی مجموعه رفتارهای سودمندی است که در شرح وظایف شغلی قید نشده است اما کارکنان برای کمک به دیگران طی انجام وظایف سازمانی به نحو مشهود این دسته از رفتارها را از خود بروز می دهند. نوع روش انجام مقاله حاضرپیمایشی با زمینه یابی از نوع مقطعی است و سطح تحقیق کاربردی است. اطلاعات مورد نیاز این تحقیق به دو روش کتابخانه ایی و پرسشنامه جمع آوری گردید. جامعه آماری مقاله کارکنان اداره تربیت بدنی استان تهران (472 نفر) بوده که از میان آن ها به روش نمونه گیری تصادفی و با استفاده از فرمول نمونه گیری کوکران، 147 نفر به عنوان نمونه انتخاب شده است پس از جمع آوری اطلاعات برای تجزیه و تحلیل آن ها از نرم افزار Spss و برای بررسی روابط علی بین متغیرها از تحلیل مدل رگرسیون سلسله مراتبی استفاده شده که پس از جمع آوری اطلاعات و انجام تجزیه و تحلیل نتایج نشان داد که اولا بین رفتار شهروندی سازمانی و عملکرد سازمانی رابطه معناداری وجود دارد، ثانیا فضای سازمانی رابطه ی بین رفتار شهروندی سازمانی و عملکرد را تعدیل می کند.

    کلیدواژگان: رفتار شهروندی سازمانی، عملکرد سازمانی، فضای سازمانی
  • شهرناز ورنوس*، حاجیه رجبی فرجاد صفحات 63-72

    هدف این پژوهش، بررسی عوامل سازمانی و عوامل شخصی بر گرایش به ترک خدمت پیش کسوتان ورزشی، از دیدگاه هیات شنای بخش بانوان می باشد. روش این تحقیق، توصیفی- پیمایشی و از نوع کاربردی است. جامعه آماری تحقیق، کلیه مدیران، کارشناسان و کارکنان خانم هیات شنای استان تهران است که با استفاده از نمونه گیری تصادفی طبقه ای، تعداد نمونه 132 نفر به دست آمد. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته بود که پس از تهیه در اختیار اساتید و کارشناسان ورزش شنا قرار گرفت و آن ها روایی آن را تایید کردند. ضریب پایایی آن نیز از طریق شاخص آلفای کرونباخ  87/0 محاسبه گردید. اطلاعات جمع آوری شده از طریق پرسشنامه، به وسیله آمار توصیفی و آمار استنباطی  (آزمونهای تی تک متغیره،  آزمون تی همبسته زوجی) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته های پژوهش بیان گر این است تاثیر حقوق ومزایا، امنیت شغلی، شرایط کار، تنش ناشی  از  ماهیت کار، مسئولیت خانوادگی، سن و تحصیلات در ماندگاری پیش کسوتان بیشتر از سطح متوسط بوده و در این میان شرایط کار بیشتر از همه عوامل و بعد از آن به ترتیب حقوق و مزایا، تحصیلات، امنیت شغلی، سن، مسئولیت خانوادگی و تنش ناشی از ماهیت کار موثر بر ماندگاری پیش کسوتان در مشاغل ورزشی بوده است.

    کلیدواژگان: ورزش، تمایل به ترک خدمت، ترک خدمت، شنا کردن، پیش کسوتان ورزشی
|
  • Javad Madani *, Fattah Sharifzadeh, Davood Hosseinpour Pages 1-18
    Background

    Today, with the advancement of technology and complicated things, namely modern societies, issues of social responsibility has been increasingly in the spotlight, so that non-compliance with the principles of human social and moral conflicts encountered. The importance of this is that many scholars believe that the lack of attention to social responsibility, measures of demand, sometimes immoral. The aim of this study was to analyze the impact of social factors on the quality of public services in the municipality is Eshtehard.

    Methods

    The present study is descriptive - survey. Population size of 200 personnel of the organization using a random sample of 132 subjects in the study were tested in this study. A questionnaire was used to collect the data to determine its validity, the number of professors were considered. To measure reliability, Cronbach's alpha coefficient was calculated by spss software for social responsibility questionnaire 0.933 and 0.90 per cent respectively of the value of public service questionnaire that was a good value.

    Results

    The results showed that the components of social responsibility, the quality of public service, have a significant positive impact.

    Keywords: Responsibility, Social responsibility, service, Public services, Eshtehard city
  • Iman Ghasemi Delarestaghi *, Zohre Esmaielzade, Hamid Shafizadeh Pages 19-28

    The main purpose of this research is studying relationship between organizational culture and improving total productive maintenance (TPM) in Amol industrial town. This research according to its goal, is functional and according to its method is a descriptive and correlation study. Statistical population of this research consists of Amol industrial town’s companies so that these companies have experience about total productive maintenance and other relevant subjects of it. Number of statistical population’s companies are 110 companies and among them, 86 companies have been chosen as statistical sample. In this research a questionnaire has been used which reliability of it was measured by using Cornbrash’s Alpha. Coefficient of it for organizational culture is .865 and for improving total productive maintenance is .831. Pearson Correlation Coefficient has been used for testing hypothesizes and also for analyzing data, Spss16 and Minitab14 soft wares have been used. Conclusions resulted from testing hypothesizes, show that there is a positive correlation between each four factor of organizational culture factors i.e. creating team, learning, top management’s support and communication with improving total productive maintenance. But there is not a correlation between another factor of organizational culture i.e. negotiation and improving total productive maintenance. Also, Conclusions resulted from testing the main hypothesis of this research show that there is a positive and strong correlation between organizational culture and improving total productive maintenance.

    Keywords: organizational culture, total productive maintenance, creating team, learning, Negotiation, top management’s support, communication
  • Leila Parsa Ziabari *, Alireza Shirvani Pages 29-37

    Each organization has its own organizational culture is organizational identity and corporate image cropping is essential. The study aims to understand the relationship between organizational culture and the identity and image of the Organization of Islamic Azad University Sama. Type method paper with a cross-sectional survey and applied research. Information needed for this study were collected in two ways libraries and questionnaire. The population consisted of employees (120) and customers (over a period of a month-70) is an organization with 90 employees and 60 Morgan clients were selected as sample. In this study, a questionnaire was used to collect data. To describe the data frequency tables, and to respond to Hypothesis research of Pearson's correlation coefficient and partial correlation was used. The findings show a significant relationship between organizational culture and image and corporate identity, which is heavily involved in the relationship of solidarity between the components and the most corporate identity and the relationship between mission and corporate identity is the slowest component.

    Keywords: organizational culture, organizational identity, Organizational Image
  • Mohesn Farmahini Farahani *, Hamid Shafizadeh Pages 39-49

    Today bank businesses require more focus on employees as internal customers, customer satisfaction and recognition of customers’ needs and demands. Therefore, elements like organizational climate and knowledge management can effect on developing interaction between employees and customers relationship. The aim of this research is to investigate relation between application of knowledge management and organizational climate with customer’s satisfaction in Sepah east branches of Tehran from employees’ perspectives. The methodology of the research is descriptive- correlation. Statistical society includes all branches of  Sepah east branches of Tehran containing 528 employees and statistical sample calculated 237 persons using accidental sampling and Morgan table. Data analysis has been done using descriptive and conceptual statistics and the Pierson correlation coefficient, T and regressions’ test. The research results declare that there is a meaningful relation between knowledge management and organizational climate with customer satisfaction and employee’s situation is in good conditions as knowledge management point of view. There is not meaningful relation between the knowledge management elements and with customer satisfaction and knowledge management elements except knowledge saving can predict customer satisfaction. In general, the application of knowledge management and open and proper organizational climate can help in employee motivation and developing their mood and result in level of customers satisfaction

    Keywords: knowledge management, knowledge management Dimensions, Organizational Climate, organizational climate Dimensions, Customer’s Satisfaction
  • Hamidreza Bahrami *, Leila Parsa Ziabari Pages 51-63

    The aim of this paper is examine the moderating role of organization climate on the relationship between organizational citizenship behavior and organization performance.Organizational citizenship behavior is a useful set of behavior that is not listed in the job description but employees perform it  while doing their tasks to help others. The method used in this paper is cross- sectional survey. The required in formation for the research were gathered in two ways: Library and questionnaire. The statistical population of the research are the employees of Tehran general office of physical education(472),from them 147 employees were selected randomly as sample. Spss was used to analyze data and to study the relationship between variables hierarchical regression analyze was used. The results indicate that organization climate moderate the relationship between OCB and organization performance

    Keywords: Organizational Citizenship Behavior, Organizational Climate, organization performance
  • Shahrnaz Varnous *, Hajieh Rajabi Farjad Pages 63-72

    The aim of this study was to Organizational factors and personal factors tend to leave the sport veterans, from the perspective of the women's swimming team are. This research method is descriptive - survey is applied. A survey, managers, technicians and staff of the Board Mrs. swimming Tehran province using stratified random sampling  A total of 132 samples were obtained Data gathering tool was a researcher-made After the preparation of teachers and experts were swimming and they confirmed its validity. Cronbach’s alpha reliability coefficient of  the index of 0/87 respectively. Information collected through the questionnaire using descriptive and inferential statistics (t-tests one variable, paired t-test) were analyzed.This finding represents a   Rights of their advantages, job security, working conditions, nature of work-related stress, family responsibilities, age and education in sustainability elders Higher than average levels of The working conditions of all agents and   Then the salary and benefits, education, tenure, age, family responsibilities and the tensions arising from the nature of the work, sustain the elders of the sports business.

    Keywords: sport, propensity to leave, Turnover, swim, sporting retires ds