فهرست مطالب

نشریه دانش انتظامی سمنان
سال هفتم شماره 2 (پیاپی 24، تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/06/30
  • تعداد عناوین: 6
|
  • ولی الله آقوشانی صفحات 9-37

    ارزیابی برنامه ریزی و طراحی محیطی شهردامغان، نوعی رویکرد هدفمند در جهت کاهش جرایم در محیط های مصنوع شهر ایجاد میکند که به طور موثری در افزایش سرمایه اجتماعی، بهبود کیفیت و افزایش رضایت مندی شهروندی دامغان تاثیر بسزایی دارد لذاهدف از انجام این پژوهش ارزیابی تاثیر برنامه ریزی شهری در امنیت شهری و کاهش جرم شهر دامغان قرار گرفت.این تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت توصیفی-پیمایشی میباشد. جامعه اماری تحقیق 30 نفر از خبرگان حوزه برنامه ریزی شهری و کارشناسان حقوق و نیروی انتظامی بودند. در این تحقیق پس از جمع آوری داده ها، از نرم افزارسوپردسیژن به تحلیل شبکه ای داده ها جهت تعیین وزن هر معیار و زیرمعیار پرداخته شد.نتایج تحقیق نشان داد که از بین معیارهای 5 گانه تحقیق،تقویت قلمروهای طبیعی با وزن 0.435 در در رتبه نخست قرار گرفته و بیشترین اثرگذاری را بر کاهش جرایم شهری دامغان دارد .نظارت طبیعی باوزن 0.266 در جایگاه دوم اثر گذاری قرار گرفته است. پس از آن متغیر های کنترل و دسترسی (0.141)و حمایت از فعالیتهای اجتماعی (0.091) و  تعمیرو نگهداری (0.041) در رتبه های سوم تا پنجم قرارگرفته اند .بکارگیری استراتژیهای بازدارندگی بوسیله ارگانهای برنامه ریزی اجتماعی،همچنین استفاده از تابلوها،علایم و نشانه های بصری از طریق هنر ارتباط تصویری درکنار بکارگیری مستمر فضا از طریق راهکارهای طراحی از گزینه هایی بودند که بیشترین اثر را در رتبه بندی معیارهای تحقیق داشته اند.

    کلیدواژگان: امنیت شهری و کاهش جرم، تقویت قلمروهای طبیعی، نظارت طبیعی، کنترل و دسترسی، حمایت از فعالیتهای اجتماعی، تعمیر و نگهداری
  • مریم رحیمیان صفحات 39-56

    در عصر حاضر یکی از بزرگترین پیشرفت های مهم بشر در حوزه ارتباطات رخ داده است. تلفن همراه امروز به عنوان ابزار و وسیله لاینفک زندگی روزمره افراد تبدیل شده و اغلب از امور روزانه افراد با استفاده از این فناوری انجام می شود. البته این پدیده جذاب ارتباطی خواسته یا ناخواسته مشکلاتی در زمینه های مختلف به خصوص در حوزه های فرهنگی و اجتماعی در جوامع بشری به جا گذاشته است که این امر خود موجب پیدایش تحولات شگرف در رفتار انسان ها شده است. کشور ما نیز در این مقوله مستثنی نیست و اقشار مختلف مردم با بهره برداری از تلفن همراه و فناوری های مرتبط با آن از جمله اینترنت و شبکه های اجتماعی دچار این تغیر رفتار شده اند. دختران نوجوان و جوان از جمله گروه هایی هستند که گرایش زیادی به استفاده از مبایل دارند و گاها دچار اعتیاد اینترنتی می شوند و در گستره این نوع از ارتباطات مجازی گرفتار آسیب هایی چون ارتباط با جنس مخالف، افت تحصیلی و گوشه گیری می گردند. از همین رو محقق در این پژوهش و با بررسی رفتار دختران دبیرستانی شهرستان های سمنان ومهدیشهر به دنبال سنجش رابطه معنادار بین متغیر استفاده از تلفن همراه و آسیب های مورد اشاره است و در پایان و پس از تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزارهای آماری راهکارهایی را پیشنهاد می کند.

    کلیدواژگان: تلفن همراه، گوشه گیری، افت تحصیلی، دختران، سمنان، مهدیشهر
  • حبیب الله ذوالفقاری، علی آجودانی صفحات 57-78

    تحول و تکامل پدیده های اجتماعی متاثر از قواعد و ضوابط خاصی است . جرم انگاری رفتار های اشخاص نیز مستثنی از این قاعده نیست . تلقی شدن یک عمل به عنوان جرم متاثر از اخلاق ، عرف و مذهب جامعه است . اصولا پیدایش ، تکوین و دگرگونی حقوق جزا و جرایم تابع اندیشه های رایج در جامعه و دگرگونی های آن در طول تاریخ است و ب هیچ عنوان  نمی توان گفت آنچه امروز به عنوان اصول و قواعد جزا مد نظر است ، مولود یک اندیشه خلق الساعه است ، بلکه آنچه امروز به عنوان اوامر و نواهی مورد تایید قانون گذار است ، ریشه در مقبولات تاریخی و دیرینه جامعه دارد.

    کلیدواژگان: افترا، جرم افترا، قانون مجازات عمومی، افترای عملی
  • علیرضا حسنی، مهشید قطبی راوندی صفحات 79-90

    حقوق همواره درکنار اقتصاد بوده و در اصل هم عرض با اقتصاد به حیات خود در زندگی بشر ادامه داده است.بسیاری از مفاهیم حقوقی با نگرش های اقتصادی شکل گرفته است.در همین راستا شاخه ای نوین در علم حقوق تحت عنوان تحلیل اقتصادی حقوق یا نگرش اقتصادی به حقوق ایجاد شده است.حقوق در رابطه با تجارت و اقتصاد هم نقش ایفا می کند. تجارت و اقتصاد گاها در یک مفهوم قرار داده می شوند؛پس از تاثیر قوانین تجاری بر روی اقتصاد (و بالعکس) به سادگی نمی توان گذشت. به طورکلی، امروزه جامعه بین الملل به سوی متحدالشکل کردن مقررات حقوقی با بهره گیری از نگرش اقتصادی می رود. اما نگرش اقتصادی صرف به حقوق با درنظر نگرفتن تاثیرات آنمی تواند مشکلاتی را در آینده در پیش رو داشته باشد.در این مقاله درباره رابطه حقوق و اقتصاد ،تاثیر نگرش اقتصادی به حقوق،اشاره ای مختصر به اهمیت تجارت و قوانین تجاری در اقتصاد و درآخر نیاز اقتصاد به یکسان سازی مقررات حقوقی در جهت رسیدن به  توسعه اقتصادی واقتصاد جهانی بیان کرده است.

    کلیدواژگان: حقوق، اقتصاد، نگرش اقتصادی، یکسان سازی مقررات حقوقی، تجارت
  • ماجد رضایی، سپیده محسنی * صفحات 91-99

    در این مطالعه به بررسی تاثیرسرمایه اجتماعی بر قانونگریزی پرداخته شده است. و مولفه های سرمایه اجتماعی همچون حمایت های اجتماعی، مشارکت، آگاهی، همیاری و اعتماد اجتماعی را بر فرد قانون گریز که با رفتارعمدی خود قوانین رسمی جامعه را نادیده می گیرد را بر اساس مکتب شیکاگو، نظریه نابهنجاری دورکیم، خنثی سازی ساترلند تبیین می کنیم. افراد به واسطه شبکه اجتماعی قادرند اهدافشان را پیگیری و برای کسب منافع متقابل با یکدیگر همکاری کنند. اعضای جامعه با برقراری تماس با یکدیگر و پایدار ساختن آن برای دستیابی به اهدافی که به تنهایی قادر به کسب آن نیستند یا به دشواری موفق به کسب آن می شوند همکاری می کنند و زمانی که در شبکه اجتماعی قرار می گیرند سعی می کنند ارزش های مشترکی با سایر اعضای گروه داشته باشند و از این طریق سرمایه ای به دست بیاورند که حاصل روابط و تعاملات آنان است. از این جهت هرچقدر افراد بیشتری را بشناسند و دیدگاه های مشترکی با آن ها داشته باشند، سرمایه اجتماعی غنی تری کسب می کنند. پاتنام، از جمله نظریه پردازان سرمایه اجتماعی،روابط اجتماعی افراد و تعاملات آنان را بنیادی ترین جز سرمایه اجتماعی می داند. در ابتدا به بیان سرمایه اجتماعی می پردازیم و در ادامه عوامل موثر بر کاهش یا افزایش سرمایه اجتماعی از دیدگاه نظریه پردازان را مورد بررسی قرار می دهیم و در آخر تاثیرات آن بر قانون گریزی بررسی می شود.

    کلیدواژگان: قانون گریز، سرمایه اجتماعی، حقوق شهروند، ناهنجاری
  • مریم صالحیان صفحات 101-109

    در زندگی مدرن امروزی، تصور دنیای بدون اینترنت دشوار است. این جهش در تکنولوژی اطلاعات تاثیر عمیقی بر رفتار ارتباطی انسانها گذاشته است و به خاطر سطح بالاتر کاربرد اینترنت در میان نسل جوان، سرپرستان/ والدین نسبت به فرزندان خود درک کمتری از کارکرد اینترنت دارند. به همین منظور، این مقاله درصدد است تا مادران را از علل گرایش فرزندان به استفاده از اینترنت و خطرات بالقوه ناشی از کاربرد آن آگاه سازد. سپس، آموزشهای لازم را به منظور پیشگیری از آسیبهای احتمالی ناشی از کاربرد اینترنت در فرزندان و نحوه نظارت مادران برآنان را ارایه نموده و سر انجام مقاله با بحث و نتیجه گیری مختصری به اتمام می رسد.

    کلیدواژگان: نظارت محتوایی، دنیای اینترنت، خطرات بالقوه اینترنت
|
  • ValiAllah Aghoshani * Pages 9-37

    Urban planning and design assessment creates a targeted approach to reducing crimes in the city's artifacts, which has a significant effect on increasing social capital, improving the quality and increasing citizenship satisfaction of Damghan. Thanks to this research, the impact assessment of the program Urban planning in urban security and crime reduction in Damghan city. This research is applied in terms of applied and descriptive-survey nature. The survey community was 30 experts in the field of urban planning and law enforcement and law enforcement experts. In this research, after data collection, the data were analyzed from data processing software to determine the weight of each criterion and sub criteria. The results of the research showed that among the five criteria of the research, the strengthening of natural territories with a weight of 0.435 per rank First, it has the most impact on Damghan's urban crime reduction. The normal view of 0.266 is second to none. After that, control and access variables (0.141) and support for social activities (0.091) and maintenance maintenance (0.041) are ranked third to fifth. The use of deterrent strategies by social planning bodies, as well as the use of signs, signs and Visual cues through art video communication, along with continuous use of space through design strategies, were the ones that had the most impact on ranking the research criteria.

    Keywords: Urban security, crime reduction, natural resources strengthening, natural monitoring, control, access, support for social activities, maintenance
  • maryam rahimian Pages 39-56

    In the present era, one of the greatest human advancements in the field of communication has taken place. Today's mobile phone has become an integral part of everyday life, and is often the day-to-day business of people using this technology. Of course, this fascinating phenomenon has, unwittingly or unwittingly, left uncertainties in various fields, especially in the cultural and social spheres in human societies, which has led to tremendous changes in human behavior. Our country is no exception in this category, and various people have been affected by the use of mobile phones and related technologies, including the Internet and social networks. Girls of adolescence and young people are among the groups who are highly inclined to use the internet and sometimes have Internet addiction. In the range of this kind of virtual communication, they suffer from injuries such as contact with the opposite sex, academic failure and neglect They become. Therefore, the researcher in this study and by examining the behavior of high school girls in Semnan and Mahdishahr, are looking for a meaningful relationship between mobile phone usage variables and injuries and at the end and after analyzing the data using software Statistics suggest solutions.

    Keywords: mobile phone, tracing, academic failure, girls, Semnan, Mahdishahr
  • habiballah zolfaghari, ali ajodani Pages 57-78

    The evolution of social phenomena is influenced by certain rules and regulations. The criminalization of the behavior of individuals is no exception to this rule. Consideration of an act as a crime is affected by the ethics, customs and religion of the community. Generally, the emergence, development and transformation of criminal law and offenses are subject to the common thoughts in society and its transformations throughout history, and it can not be said that what is contemplated today as the principles and rules of punishment is the creation of an idea of the People's Creation. Rather, what today is legislated as a decree and decree is rooted in the historic and long-standing interests of society.

    Keywords: defamation, general punishment law, practical libel
  • alireza hasani, mahshid ghotbi ravandi Pages 79-90

    Rights have always been alongside the economy and, in essence, have continued with the economy in life in human life. Many legal concepts have been shaped by economic attitudes. In this regard, a new branch in the field of law is entitled Economic Analysis of Law or Attitudes Economic rights have been created. Rights also play a role in trade and economics. Trade and economics are sometimes put in one sense; it can not easily be passed after the impact of commercial laws on the economy (and vice versa). In general, today, the international community is pushing for the unification of legal rules by taking advantage of the economic outlook. But the economic viewpoint of the right to the law, regardless of its effects, can have some problems in the future. In this paper, on the relationship between law and economics, the impact of economic attitudes on rights, a brief mention of the importance of business and business laws in the economy and in the end The need for economics to harmonize legal regulations in order to achieve economic development in the global economy.

    Keywords: Law, Economics, Economic Attitude, Equalization of Legal Provisions, Trade
  • Majed Rezaei, Sepideh Mohseni * Pages 91-99

    In this study, the effect of social capital on legalization has been investigated. We explain social capital components such as social support, participation, awareness, co-operation and social trust on the law of escape, which ignores the formal rules of society by its own behavioral character, based on the Chicago school, Durkheim's abusive theory, Sutherland's neutralization . Individuals can follow their goals through social networking and collaborate to gain mutual benefit. Members of the community are collaborating with each other and sustaining it to achieve goals that alone can not obtain or difficult to succeed, and when they are on the social network they try to share common values With other members of the group, they will have the opportunity to capitalize on their relationships and interactions. As a result, as many more people know and have shared views with them, they will get a richer social capital. Patnam, among the social capital theorists, sees the social relations of individuals and their interactions as the most fundamental of social capital.In the beginning, we describe the social capital and then we examine the factors influencing the reduction or increase of social capital from the viewpoint of theorists, and finally, its effects on the lawlessness are examined.

    Keywords: The law of escape, social capital, civil rights, anomalies
  • Maryam Salehian Pages 101-109

    In contemporary modern life, it's difficult to imagine a world without an internet connection. This leap in information technology has a profound impact on human communication behavior, and because of the higher level of Internet use among young people, carers / parents have less understanding of Internet functioning than their children. For this purpose, this article aims to inform mothers about the causes of children's tendency to use the Internet and the potential risks of using it. Then, he will provide the necessary training to prevent possible harm caused by the use of the Internet in children and how to monitor their mothers, and will conclude with a brief discussion and conclusion.

    Keywords: Content monitoring, the internet world, potential Internet threats