فهرست مطالب

روان شناسی فرهنگی زن - پیاپی 51 (بهار 1401)

نشریه روان شناسی فرهنگی زن
پیاپی 51 (بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/03/18
  • تعداد عناوین: 8
|
  • شهره دوستی، فرزانه فرخ فر *، آرمان یعقوب پور صفحات 1-14

    هدف پژوهش حاضر تبیین جایگاه زن در روایت‌های ازدواج شاهنامه تهماسبی با تکیه بر تحلیل بینامتنیت متن و نگاره در ایران‌زمین بود. جامعه پژوهش حاضر شامل تمام نگاره‌های شاهنامه تهماسبی می باشند. نمونه پژوهش را 29 نگاره تشکیل می‌دهند که در تمام آن‌ها زنان نقش مهم و کلیدی بر عهده دارند. طرح پژوهش توصیفی-تحلیلی است. شیوه گردآوری اطلاعات کتابخانه‌ای ‌‌ اسنادی، مشاهده و خوانش بینامتنیت نگاره‌ها و تحلیل عناصر بصری موجود در آثار منتخب بود. داده‌ها با استفاده از مطالعات بینارشته‌ای و روش تحلیل محتوا ارزیابی شدند. نتایج یافته‌ها نشانگر این است که جایگاه زن در روایت‌های ازدواج شاهنامه، ریشه در باورهای اسطوره‌ای ایرانیان دارد و از این حیث، دارای اعتبار ویژه‌ای است؛ چرا که در ساختار اسطوره‌ای شاهنامه فردوسی امانت داری و پای بندی به اصول متون اولیه کاملا واضح و هویداست؛ لیکن در تصویرسازی نگاره‌های شاهنامه تهماسبی به طور آشکار، اختلافاتی با متن دیده می‌شود که منشا این اختلافات، فرهنگ حاکم بر جامعه صفوی و اعتقادات جامعه مردسالار آن دوره است.

    کلیدواژگان: زن در شاهنامه، روایت های ازدواج، شاهنامه تهماسبی، تحلیل بینامتنیت، متن و نگاره
  • محمد باشکوه اجیرلو * وحیده ابراهیمی خراجو صفحات 15-29

    هدف پژوهش حاضر بررسی نقش زنان تاثیرگذار ایرانی از بابت خیانت، خونسردی و اهداف برندها در رسانه‌های اجتماعی بود. جامعه پژوهش شامل کلیه زنان تاثیرگذار ایرانی رسانه‌های اجتماعی است. نمونه پژوهش زنان تاثیرگذار فعال در رسانه اجتماعی اینستاگرام بود. طرح پژوهش توصیفی-تحلیلی است. برای گردآوری داده‌ها از روش کتابخانه‌ای استفاده شد. پس از مطالعه و بررسی یافته‌ها، نتایج حاکی از آن بود که زنان تاثیرگذار در رسانه‌های اجتماعی، تاثیری مثبت بر مخاطبان صفحات‌شان مخصوصا دختران جوان می‌گذارند. آن‌ها به عنوان افرادی مطلوب و متخصص شناخته می‌شوند. هم‌چنین خونسردی و خیانت زنان تاثیرگذار بر روابط فرااجتماعی، نگرش و اعتماد به برند تاثیر دارد. خیانت زنان تاثیرگذار باعث ایجاد نگرش منفی نسبت به برند می‌گردد. بدین ترتیب آنان لازم می‌دانند تا در شبکه‌های اجتماعی گوناگون حضور داشته باشند. فرهنگ و ادبیات کاربران هر شبکه را بشناسند و با توجه به آن محتوا تولید کنند و رابطه‌ای دوستانه با مخاطب بسازند. همین‌طور تاثیرگذاران زن خونسرد با جذابیت ظاهری که دارند توان اثرگذاری بیشتری بر ادراکات مصرف‌کنندگان داشته و می‌توانند نگرش مثبتی را در دنبال‌کنندگان نسبت به برند ایجاد کنند. زنان تاثیر گذار سعی می‌کنند تا با بهبود سطح اطلاعات خود بتوانند تکنیک‌ها و فنون معتبر و مرتبط را برای تبلیغات برند خود به کار گیرند. و نهایتا در دنبال‌کنندگان ازخود ذهنیتی ایجاد می‌کنند تا آنان را با خصوصیاتی چون با اصالت، پرانرژی، جذاب، خارق‌العاده، موقعیت بالا و محبوب بشناسند.

    کلیدواژگان: زنان تاثیرگذار، خیانت، خونسردی، اهداف برندها، رسانه های اجتماعی
  • زیبا اسماعیلی * صفحات 31-45

    هدف پژوهش حاضر، بازیابی نشانه‌های زبان زنانه در بایاتی‌های آذربایجان است. جامعه آماری پژوهش 4567 بایاتی است. نمونه پژوهش نشانه‌های نوشتاری و زبانی زنانه بایاتی‌های آذربایجان است. طرح پژوهش از نوع گفتمان کاوی کیفی و روش انجام آن از نوع توصیفی تحلیلی است. جهت دستیابی به داده‌های این مطالعه بر اساس مطالعات کتابخانه‌ای بایاتی‌های سروده زنان از طریق نشانه‌های زبانی به کار رفته در بایاتی‌ها، بازیابی شد. پس از ارایه توصیفات و اطلاعات کتابخانه‌ای، به روش تحلیلی داده‌ها مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد بخشی از بایاتی‌ها نشانه‌های کلامی صریحی داشت که دلالت بر جنسیت مونث سراینده می‌کرد. در بخشی از بایاتی‌ها نیز با واکاوی لایه‌های پنهان متن زنانگی سراینده آشکار می‌شد. زنان در بایاتی‌ها در ضمن صحبت از مضامینی چون عشق، بیان مشکلات زندگی، شکوه و شکایت، مسایل مربوط به ازدواج و... با اشاره‌های آشکار یا پنهان جنسیت خود را آشکار می‌کنند و در لالایی‌ها، خواسته‌ها و آرزوهای درونی خود را بیان می‌کنند. بر اساس نتایج، 3495 بایاتی فاقد نشانه جنسیتی بود. 749 بایاتی نشانه آشکار جنسیتی داشت که 508 نمونه از بایاتی‌ها دارای دلالت مردانه و 241 نمونه دارای دلالت زنانه بودند. بنابراین 82% سروده‌ها فاقد نشانه جنسیتی، 12% سروده‌ها دارای نشانه مردانه و6% سروده‌ها دارای نشانه زنانه بودند.

    کلیدواژگان: نشانه، زبان زنانه، بایاتی های آذربایجان
  • منیره قهرمانی شهرکی، سهیلا زرین جوی الوار *، نرگس ابراهیمی صفحات 47-57

    هدف پژوهش حاضر شناسایی عوامل موثر بر مزایای ادراک شده تجارت اجتماعی مشتریان زن خرده‌فروشی‌های آنلاین بود. جامعه مورد بررسی کلیه آثار علمی مرتبط با مبانی و ابعاد مزایای ادراک‌شده تجارت ‌اجتماعی مشتریان زن خرده‌فروشی آنلاین بودند؛ که مشتمل بر 50 مقاله بازیابی ‌از مقالات علمی داخلی و خارجی از سال 2000 تا 2021 بود‌. از این میان تعداد 30 مورد به‌عنوان نمونه انتخاب شدند. طرح‌ پژوهش توصیفی- تحلیلی است. برای جمع‌آوری اطلاعات از روش کتابخانه استفاده شد که با مراجعه به کتاب‌های تالیف شده و ترجمه شده، فیش برداری‌های لازم انجام شد و مقالاتی که بیشترین هم‌خوانی و نزدیکی محتوایی را از نظر موضوع پژوهش، واژگان‌کلیدی و مدل را داشتند مورد مطالعه قرار گرفتند. درنهایت نتایج نشان داد مهم‌ترین عوامل موثر بر مزایای ادراک‌ شده در هفت بعد است که شامل؛ انگیزش، تمایل کمک به اطلاعات تجارت اجتماعی، رفتار مشارکت تجارت اجتماعی، ابعاد تجارت اجتماعی، متغیرها و عوامل زمینه ساز اعتماد و رفتار به اشتراک گذاری، فاکتورهای تعامل اجتماعی و فردی و در نهایت جنسیت می‌باشند.

    کلیدواژگان: مزایای ادراک شده، تجارت اجتماعی، مشتریان زن خرده فروشی های آنلاین
  • احمد حسینی مکارم * صفحات 59-69

    هدف از پژوهش حاضر بررسی اندیشه‌های نیما یوشیج در مورد جایگاه زنان در آثار منثور است. جامعه‌پژوهش کلیه آثار منثور نیما از جمله نامه‌های او به همسرش، یادداشت‌های روزانه، نامه‌ها به اشخاص متعدد، داستان‌ها، نمایشنامه، سفرنامه و خاطرات او می‌باشد. نمونه مورد پژوهش جایگاه زنان در آثار منثور بود. طرح پژوهش توصیفی- تحلیلی است. برای گردآوری اطلاعات از روش کتابخانه‌ای و فیش‌برداری با تکیه بر کتاب‌های منثور نیما صورت گرفت. یافته‌های پژوهش نشان داد: در آثار منثور نیما، زنان جایگاه والایی ندارند و طبق همان تفکر سنتی و عامیانه نگریسته شده‌اند؛ سیمای زنان در نظر نیما ستایش‌آمیز نیست. در داستان‌ها، زنان، معشوقی بی‌وفا، خرافاتی و ناقص‌العقل هستند که مورد تحقیر مردان قرار گرفته-اند و حضور اجتماعی ندارند، در نامه‌ها نیز در اثنای سخنان مختلف، زنان را به کم‌‌عقلی و بی‌ارزش بودن، وصف کرده است و عشق‌ورزی به آن‌ها را درست نمی‌داند و تنها نگرش عاشقانه به همسرش عالیه در نامه‌هایش دیده می‌شود.

    کلیدواژگان: نیما یوشیج، جایگاه زنان، آثار منثور
  • نوشین نبی زاده، مریم غلامزاده جفره * صفحات 71-85

    پژوهش حاضر با هدف تعیین میزان اثربخشی آموزش برنامه کاربرد عملی مهارت‌های رابطه صمیمانه بر سبک‌های ارتباطی و ابرازگری هیجان زنان دارای نارضایتمندی زناشویی انجام شد. جامعه آماری شامل کلیه زنان متاهل دارای نارضایتی زناشویی می‌باشد که در سال 1399 به مراکز مشاوره شهر اهواز مراجعه نمودند. در این پژوهش، 30 زن متاهل به شیوه‌ی نمونه‌گیری هدفمند، انتخاب و به‌صورت تصادفی در دو گروه 15 نفره آزمایش و کنترل قرار گرفتند. طرح پژوهش، نیمه آزمایشی از نوع پیش‌آزمون- پس‌آزمون با گروه کنترل بود. از پرسشنامه‌های الگوهای ارتباطی کریستنس و سالاوی (1991)، شاخص رضایت زناشویی چونگ و هادسون (1982) و پرسشنامه ابرازگری هیجان کینگ و امونز (1990) برای جمع‌آوری داده‌ها استفاده شد. گروه آزمایش، بسته آموزشی را طی 9 جلسه‌ی 120 دقیقه‌ای دریافت کرد و گروه کنترل مداخله‌ای را دریافت نکرد. برای تحلیل داده‌ها از تحلیل کوواریانس چندمتغیری و تک‌متغیری استفاده شد. نتایج نشان داد برنامه آموزش کاربرد عملی مهارت‌های رابطه صمیمانه بر بهبود سبک‌های ارتباطی و ابراز هیجان زنان دارای نارضایتمندی زناشویی اثربخش است.

    کلیدواژگان: مهارت های رابطه صمیمانه، ابرازگری هیجان، سبک های ارتباطی، نارضایتمندی زناشویی
  • زهرا اکبرزاده نیاکی، اعظم نعمتی چرمهینی، ربابه تقی زاده بروجنی * صفحات 87-97

    هدف پژوهش حاضر بازشناسی مفهوم مد و طراحی لباس اسلامی در پوشش زنان بود. جامعه پژوهش شامل کلیه مجموعه‌های طراحی لباس می‌باشد. نمونه پژوهش لباس و پوشش اسلامی زنان بود. طرح پژوهش توصیفی-تحلیلی بود. گرد‌آوری اطلاعات با استفاده از منابع کتابخانه‌ای انجام گرفت. نتایج حاصل از تحلیل داده‌‌ها نشان داد، چهار اصطلاح پوشش مختلف به نام‌های حجاب، مد عفیفانه، لباس‌های قومی-محلی و لباس‌های غیر اسلامی با نقوش اسلامی در بین طراحی‌هایی که با مد اسلامی ارتباط دارند ‌شناسایی شدند. طراحان فعلی لباس هنوز موفق به ساختن یک «مد اسلامی جهانی» که متمایز از مد غربی باشد و حتی مستقیما با آن مخالفت کند نشده‌اند. تصویر ذهنی طراحان از مد اسلامی، بیشتر بر شاخصه‌های زیبایی‌شناختی مد استوار است تا رعایت شرعی حجاب و همچنین مد اسلامی هنوز تابعی از سیستم غربی پنداشته می‌شود و نتوانسته هویت مستقل خویش را بیابد. مداسلامی دارای ماهیتی واقعی است و برای موثر بودن، نیازمند بازتعریف و تدوین چارچوب‌های مشخص طراحی است. می‌توان چنین تحلیل کرد که سبک مد اسلامی موجود، هنوز هویت کاملا مستقل به‌عنوان مد جهانی را نیافته است. مصرف‌کنندگان مسلمان خود نیز قابل‌جمع در یک دسته‌بندی واحدنیستند. سبک‌های خاص لباس ازنظر زیبایی‌شناسی فرهنگی، اقتصاد، الگوهای تجاری، آرمان‌ها و نحوه نمایش یا بیان ایمان، شکل‌گرفته است. درنتیجه می‌توان گفت که به تعداد شکل‌های حجاب، پوشش‌های متفاوتی از طراحی لباس اسلامی وجود دارد. مد اسلامی دارای سبک طراحی خاصی است و دارای ماهیت واقعی است، اما لازم است در طراحی و سایر فرآیندهای این صنعت تغییراتی ایجاد شود و تعاریف آن به‌روزرسانی و اجرا گردد.

    کلیدواژگان: مفهوم مد، لباس اسلامی، پوشش زنان
  • محمدمهدی مولایی *، آرزو لطفی صفحات 99-111

    هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی نقش مصالح‌نوین‌ و معماری داخلی در بهبود کیفیت فضای داخلی با تاکید بر نیاز‌های روان‌شناختی زنان بود. جامعه پژوهش شامل کلیه منابع و متون مصالح نوین و معماری داخلی می باشد. نمونه پژوهش، معماری داخلی با تاکید بر نیازهای روان‎‌شناختی زنان بود.‌ طرح پژوهش توصیفی-تحلیلی است. گردآوری اطلاعات از طریق روش کتابخانه‌ای‌ و پایگاه‌های پژوهشی مرتبط با حوزه معماری داخلی‌نوین گردآوری شد. سپس داده‌های استخراج شده با توجه به نیاز‌های روان‌شناختی زنان تفسیر ‌و توصیف شد. نتایج داده‌ها نشان داد در گذشته مسکن ایرانی، نیاز‌ها‌ و تمایلات روحی زنان را بیشتر مورد توجه قرار داده بود ‌و زنان با آزادی کامل‌ و آسایش فکری به فعالیت‌های روزمره خود می‌پرداختند. امروزه با پیشرفته‌ترشدن زندگی‌ و تاثیر‌گذاری ‌هزینه معاش بر زیبایی، روح‌ و تنوع از خانه‌ها از بین رفته ‌و ‌یک نواختی‌ و روزمرگی جایگزین آن شده است. تاثیر دوگانه رویکرد معماری داخلی برکیفیت فضاهای داخلی از طریق طراحی درست‌ و منطقی منطبق بر فیزیک زنان ‌و انتخاب معقول مصالح  متناسب با روحیه‌ و ذهنیت آن‌ها، می تواند محیطی مناسب‌ و منطبق با نیاز‌های روان‌شناختی زنان در فضاهای مسکونی را فراهم آورد. از این رو می‌توان با استفاده از رنگ‌های روشن ‌و گرم (رنگ‌های نشاط‌آور نارنجی، قرمز روشن، لیمویی) درسطوح‌ وسیع‌ و عدم استفاده از رنگ‌های تیره‌ و کدر در فضاهای کوچک به نیازهای روان‌شناختی زنان دست ‌یافت.‌ ‌هم چنین رعایت تناسبات ارتفاعی‌، ابعاد فضا‌ و شکستن قرینه‌سازی به منظور جلوگیری از‌یک‌نواختی در فضا، می تواند کمک کننده باشد. استفاده از مصالح نوین در کف، سقف ‌و دیوار‌ها به منظور کنترل حرارت ‌و تنوع در بافت، رنگ‌ و شکل، تغییر در اشکال‌ و مبلمان منزل امکان پویایی ‌و تسهیل در امور زندگی روزمره در زنان را تسهیل  بخشد.

    کلیدواژگان: مصالح نوین، معماری داخلی، نیازهای روان شناختی زنان
|
  • Shohreh Doosti, Farzaneh Farrokhfar*, Arman Yaghubpour Pages 1-14

    The aim of this study was to explain the position of women in the marriage narrations of Shahnameh Tahmaspi based on the intertextual analysis of text and images in Iran. The present study statistical universe included all the drawings of Tahmaspi Shahnameh. The sample subsumed 29 images in all of which women have an important and key role. The research design was descriptive-analytical. The data collecting method was through library documentary, observation and reviewing the intertextual drawings and analyzing the visual elements in the selected works. Data were analyzed using interdisciplinary studies and content analysis methods. The results showed that the position of women in Shahnameh marriage narrations were rooted in the mythological beliefs of Iranians and in this regard, had a special validity. Due to the mythological structure of Ferdowsi's Shahnameh, fidelity and adherence to the principles of the original texts was quite clear. However, in the depiction of the paintings of Tahmaspi Shahnameh, there were obvious differences with the text, the source of which was the culture of the Safavid society and the beliefs of the patriarchal society of that period.

    Keywords: Women in Shahnameh, Marriage narrations, Shahnameh Tahmaspi, Intertextuality analysis, Text image
  • Moahammad Bashokouh Ajirloo *, Vahideh Ebrahimi Kharajo Pages 15-29

    The purpose of this study was to investigate the role of Iranian women influencers concerning betrayals, coolness and the aims of commercial brands on social medias. The statistical population of the study included all Iranian female influencers in the social medias. The sample subsumed all Iranian female influencers who were active in Instagram. The research was designed as descriptive- analytical. To collect data library method was implemented. After reviewing the data, the results indicated that the female influencers on social medias had positive impact on their web-pages audiences specially the young women. They were recognized as favorite and professional individuals. The betrayals and coolness of the female influencers had also effects on the trans-social relationships, attitude and confidence to the brands. The betrayals of the female influencers caused negative attitude towards the brands. Therefore, they consider the necessity of being present in different social medias, knowing the culture and literatures of every social media user to produce contents with respect to that and to establish friendly relation with the audiences. The cool female influencers with their attractive appearances were also able to have more effects on the consumers’ perceptions and caused positive attitude in their followers toward the brands. The female influencers tried to improve their knowledge so they could be able to imply the related reliable techniques to advertise their brands. And ultimately to build a mentality in their followers so to be knowns as noble, alive, attractive, extraordinary, with high position and desirable.

    Keywords: Female influencer, betrayal, Coolness, Brands’ aims, social media
  • Ziba Esmaeili * Pages 31-45

    The aim of the present study was to retrieve the signs of feminine language in the Bayati of Azerbaijan. The statistical population of the study was 4567 Bayaties. The sample of the study was the written and linguistic feminine signs of the Bayaties of Azerbaijan. The research design was discourse qualitative study and the method was descriptive-analytical. In order to obtain the data of the research, based on the library studies, the poems of women were retrieved through the linguistic symbols used in the poems. After presenting the descriptions and the library information the data were analyzed analytically. The results showed that some of the Bayaties had explicit verbal cues indicating the female gender of the poet. In some of the Bayaties, the poetess's femininity was revealed by examining the hidden layers of the text. In Bayaties, while talking about topics such as love, expressing life problems, glory and complaint, issues related to marriage, etc., women revealed their gender with obvious or hidden allusions, and in lullabies, inner desires and aspirations. They expressed themselves. Based on the results 3495 Bayaties had no gender symbol. 749 Bayati had a clear gender symbol, of which 508 Bayati had a masculine connotation and 241 had a feminine connotation. Therefore, 82% of the poems had no gender symbol, 12% of the poems had a male symbol and 6% of the poems had a female symbol.

    Keywords: Sign, Feminine language, Azerbaijan Bayati
  • Monire Ghahreman Shahraki, Soheila Zarinjoi Alvar*, Narges Ebrahimi Pages 47-57

    The present study aimed to identify the factors affecting the perceived benefits of social commerce for female online retail customers. The study population was all scientific works related to the principles and dimensions of perceived benefits of social commerce of female online retail customers which included 50 retrieval domestic and foreign scientific articles from 2000 to 2021. 30 articles of the mentioned articles were selected as sample. The research was designed as descriptive analytic one. To collect data library method was utilized. By referring to the translated and authored books the necessary note taking on index cards was done and the articles which had the most content concordance and similarity; concerning the subject, key words and the model were reviewed. Finally, the findings showed that the most important factors affecting the perceived benefits were categorized in seven dimensions which included; motivation, willingness to contribute to social business information, social business participation behavior, dimensions of social business, variables and underlying factors of trust and sharing behavior, factors of social and individual interaction and finally gender.

    Keywords: Perceived benefits, social commerce, Female online retail customers
  • Ahmad Hosseini Makarem Pages 59-69

    The purpose of this study was to examine NimaYoshij's ideas about women position in his prose. The research statistical universe included all of Nima's prose works, including his letters to his wife, diaries, letters to various individuals, stories, plays, travelogues and memoirs. The research sample was the position of women in his prose works. The research design was descriptive-analytical. To collect data library and note – taking method was implemented based on Nima’s prose books. The findings of the study showed that in the works of Nima's prose, as it is clear from his writings, women did not have a high position and were viewed according to the same traditional and popular thinking; Nima did not admire the appearance of women. In his stories, women were unfaithful lovers, superstitious and imperfect-minded who were humiliated by men and had no social presence. He did not know how to adore them rightfuly, only the loving attitude towards his wife Alieh could be seen in his letters.

    Keywords: NimaYoshij, Position of women, Prose works
  • Nooshin Nabizadeh, Maryam Gholamzadeh Jofreh * Pages 71-85

    The aim of this study was to investigate the effectiveness of practical application of intimate relationship skills on communication styles and emotion expression of women with marital dissatisfaction. The statistical population included all women with marital dissatisfaction who referred to the consulting centers on 1399 in Ahvaz city. The study sample consisted of 30 women who were selected by purposive sampling and randomly assigned into two of experimental and control groups 15 subjects each. The study design was semi-experimental type with pretest-posttest and control group. Christens and Sullaway Communication Patterns Questionnaire (1984), Chong and Hudson (1982) Marital Satisfaction Index and King and Emmons (1990) Emotion Expression Questionnaire were implemented to collect data. The experimental group received the treatment protocol for 9 sessions, 120 minutes each. The control group received none. The results of covariance analysis showed that teaching the practical application of intimate relationship skills has led to the improvement of communication styles and expression of emotion in women with marital dissatisfaction.

    Keywords: intimate relationship skills, Emotion expression, Communication styles, Marital dissatisfaction
  • Zahra Akbarzadeh Niaki, Azam Nemati Charmhini, Robabeh Taghizadeh Borujeni * Pages 87-97

    The purpose of this study was to recognize the concept of fashion and design of the Islamic clothing in women's dresses. The research statistical universe included all clothing design collections. The research sample was the Islamic women's clothing and dresses. The research design was descriptive-analytical. Data collection was done by using library references. The results of data analysis showed that four different clothing terms, namely hijab, virtuous fashion, ethnic-local clothing and non-Islamic clothing with Islamic motifs, were identified among the designs related to Islamic fashion. Current clothing designers had not yet succeeded in creating a "global Islamic fashion" that was distinct from Western fashion and had not even been directly opposed to it. Designers' mental image of Islamic fashion was based more on the aesthetic features of fashion than the religious adherence to hijab, also, Islamic fashion was still considered as a subordinate of the Western system and has not been able to find its independent identity. Islamic fashion has a real nature and in order to be effective, it needs to redefine and formulate specific design frameworks. It could be analyzed that the existing Islamic fashion style had not yet found a completely independent identity as a global fashion. Muslim consumers themselves could not be grouped into a single category. Specific clothing styles were shaped by cultural aesthetics, economics, business patterns, ideals, and how faith was represented or expressed. As a result, it could be said that according to the number of hijab styles, there were different covers of Islamic clothing design. Islamic fashion had a special design style and had a real nature, but it is necessary to make changes in the design and other processes of this industry and its definitions should be updated and implemented.

    Keywords: Fashion concept, Islamic clothing, Women's dresses
  • Mohammad Mehdi Moulaii *, Arezoo Lotfi Pages 99-111

    The purpose of this study was to investigate the role of new materials and interior architecture in improving the quality of interior space with emphasis on the psychological needs of women. The research statistical universe included all the references and texts on new materials and interior architecture. The sample encompassed the interior architecture with emphasis on the psychological needs of women. The research design was descriptive-analytical. Data were collected through library methods and research databases related to the field of modern interior architecture. The extracted data were then interpreted and described according to the psychological needs of women. The results showed that in the past, Iranian housing paid more attention to the needs and spiritual desires of women and engaged in their daily activities with complete freedom and peace of mind, but today, with a more advanced life and a greater impact of living costs on beauty, the spirit and diversity left the houses and have been replaced by monotony and daily life routines. The dual effect of interior architecture approach on the quality of interior spaces through correct and logical design in accordance with women's physics and reasonable choice of materials appropriate to their mood and mentality, could provide a suitable environment in accordance with the psychological needs of women in residential spaces. Therefore, the main goal could be achieved by using light and warm colors (vibrant colors orange, light red, lemon) on large surfaces and not using dark and opaque colors in small spaces. Also, observing the height proportions and dimensions of the space and breaking the symmetry in order to prevent uniformity in the space could be helpful. And the use of new materials in the floor, ceiling and walls to control the heat and variety in texture, color and shape, change in shapes and home furniture facilitated the dynamism and facilitation of life and daily life for women.

    Keywords: Modern materials, Interior architectural, Women's psychological needs