فهرست مطالب

میکروب شناسی مواد غذایی - سال نهم شماره 2 (تابستان 1401)

مجله میکروب شناسی مواد غذایی
سال نهم شماره 2 (تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/04/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • رویا نجفی، ابراهیم رحیمی*، امیر شاکریان صفحات 1-11
    جنس آرکوباکتر همراه با کمپیلوباکتر در خانواده کمپیلوباکتریاسه قرار دارد. آرکوباکترها باکتری های گرم منفی، بدون اسپور و میکروآیروفیلیک هستند که به وسیله رشد در حضور اکسیژن و دماهای پایین از جنس کمپیلوباکتر متمایز می شوند. این باکتری ها میله ای، به شکل S و یا مارپیچی شکل هستند. آرکوباکتر بوتزلری رایج ترین گونه این جنس است به عنوان پاتوژن زیونوز و نوظهور شناخته شده است. هدف اصلی از این مطالعه ارزیابی فراوانی آرکوباکتر بوتزلری از گوشت ماکیان عرضه شده در مراکز فروش در استان اصفهان  بود.این مطالعه به بررسی طیف وسیعی از انواع گوشت پرندگان از نظر آلودگی به گونه های آرکوباکتر پرداخت. نمونه ها در طول چهارفصل سال از استان اصفهان جمع آوری، در کنار یخ به آزمایشگاه کنترل کیفی مواد غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد منتقل شد. جهت جداسازی گونه های آرکوباکتر که 10 گرم از هر نمونه هموژن شده گوشت به آبگوشت غنی کننده آرکوباکتر (ASB) حامل مکمل انتخابی CAT منتقل و به مدت 4-2 روز در دمای 42 درجه انکوبه، سپس به صورت خطی در محیط های اختصاصی ارکوباکتر ، آگار خون دار کشت داده و پلیت ها به مدت 4-2 روز در دمای 42 درجه تحت شرایط هوازی انکوبه گردید.کلونی های تیپیک در محیط Brucella Agar   تحت همان شرایط کشت داده و کشت های خالص برای  ویژگی های فنوتیپی، فعالیت کاتالاز و احیای نیترات مورد ارزیابی قرار گرفتند. جهت تایید تشخیص و تفکیک گونه های ارکوباکتر استخراج DNA با استفاده از کیت استخراج DNA (شرکت سیناژن ایران) مطابق دستورالعمل شرکت سازنده کیت انجام شد. نتایج برای گوشت پرندگان نشان داد که میزان شیوع در مجموع (09/39درصد) بود. بیشترین میزان شیوع مربوط به بلدرچین 60درصد جوجه گوشتی (50 درصد) و اردک (50 درصد) بود، و کمترین میزان مربوط به شترمرغ (15 درصد) بود. بیشترین میزان شیوع در گونه ی A. butzleri برای تمام گونه ها مشاهده شد. در مجموع، بیشترین مقاومت مربوط به اریترومایسین (95/13درصد)، و تتراسایکلین (27/16درصد) و کمترین مقاومت مربوط به متی سیلین (37/88 درصد) و ونکومایسین (34/95درصد) بود. گونه ی A. butzleri) و A. cryaerophilus بیشترین مقاومت را به تتراسایکلین داشتند و کمترین مقاومت مربوط به ونکومایسین بود. تمام گونه ها برای فاکتورهای حدت cadF، ciaB، cj1349، Mvin، pldA و tlyA مثبت بود، که  گونه های A. butzleri و A. skirrowii واجد تمام فاکتور های حدت مورد ارزیابی، بودند.، و گونه ی A. cryaerophilus واجد  ژن ciaB و Mvin بود.
    کلیدواژگان: آرکوباکتر، گوشت طیور، مقامت آنتی بیوتیکی، PCR
  • ژاله خوشخو* صفحات 12-22
    ماندگاری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در فرآیند تهیه تجاری و به کارگیری آن به عنوان باکتری پروبیوتیک مفید است و هدف از این تحقیق بررسی اثر تنش های روغن فرار زیره سیاه، نمک های معمولی و صفراوی روی زنده مانی باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس است. در ادامه اثر تنش های روغن فرار زیره سیاه (5/0 درصد)، نمک معمولی (2 درصد) نمک صفراوی (15/0 درصد) در مقایسه با تیمار شاهد، روی جمعیت باکتری های لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در یخچال مورد بررسی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها به روش آنالیز واریانس دوطرفه و مقایسه میانگین ها توسط آزمون LSD در نرم افزار SAS نسخه 9 انجام گرفت.بعد از 4 هفته در دمای 4 درجه سلسیوس زنده مانی باکتری ها و در تمامی تیمارها به طور معنی داری کاهش یافته بود اما شدت کاهش در تیمار شاهد در مقایسه با تیمارهای تحت تنش کمتر بود (05/0>p). میزان اسیدیته نیز در تمامی تیمارها به طور معنی داری افزایش یافته بود و شدت افزایش در تیمارهای تحت تنش بیشتر از تیمار شاهد بود (05/0>p). استفاده از روغن فرار زیره سیاه به همراه نمک های معمولی و صفراوی در غلظت های کمتر از حداقل غلظت بازدارندگی، می تواند سبب زنده مانی باکتری ها تا پایان روز 14 نگهداری به میزان توصیه شده در محصول گردد.
    کلیدواژگان: روغن فرار زیره سیاه، لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس، املاح صفراوی و نمک، زنده&rlm، مانی
  • میثم علیمرادی، مهرداد عطایی کچویی*، فریبرز معطر صفحات 23-32

    آویشن باغی گیاهی از خانواده نعناییان است که دارای خصوصیات ضدمیکروبی بالا است. مطالعه حاضر به منظور ارزیابی اثرات ضدمیکروبی عصاره اتانولی آویشن باغی روی باکتری های غذازاد انجام پذیرفت. اندام هوایی آویشن باغی برای تهیه عصاره اتانولی استفاده شد. قطر هاله عدم رشد باکتری ها با استفاده از روش دیسک گذاری ارزیابی شد. حداقل غلظت ممانعت کننده از رشد (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) عصاره اتانولی آویشن باغی روی باکتری ها با استفاده از پلیت الایزا ارزیابی شد. قطر هاله عدم رشد باکتری ها در برابر عصاره اتانولی آویشن باغی رنجی معادل 61/0 ± 87/7 تا 37/0 ± 99/16 میلی متر داشت. استفاده از غلظت 50 میلی گرم/میلی لیتر از عصاره اتانولی آویشن باغی سبب ایجاد بیشترین قطر هاله عدم رشد سودوموناس آیروژینوزا (43/0 ± 38/11 میلی متر)،  اشریشیا کلی (35/0 ± 00/12 میلی متر)، استافیلوکوکوس اوریوس (69/0 ± 33/16 میلی متر) و لیستریا مونوسایتوژنز (37/0 ± 99/16 میلی متر) شد. اثرات ضد میکروبی عصاره اتانولی آویشن باغی وابسته به دوز بود (05/0 <p). قطر هاله عدم رشد غلظت 50 میلی گرم/میلی لیتر عصاره اتانولی آویشن باغی روی باکتری های سودوموناس آیروژینوزا، استافیلوکوکوس اوریوس و لیستریا مونوسایتوژنز از همه آنتی بیوتیک ها بیشتر بود (05/0 <p). کمترین میزان MIC و MBC برای باکتری های استافیلوکوکوس اوریوس (به ترتیب 4 و 6 میلی گرم/میلی لیتر) و لیستریا مونوسایتوژنز (به ترتیب 4 و 6 میلی گرم/میلی لیتر) بدست آمد. عصاره اتانولی آویشن باغی می تواند به عنوان یک ترکیب با خصوصیات ضد میکروبی در مواد غذایی مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: آویشن باغی، عصاره اتانولی، اثرات ضد میکروبی، باکتری های غذازاد
  • سید رضا حسینی*، شاهین نجات صفحات 34-43
    سیستی سرکوس بویس مرحله نوزادی سستودی به نام تنیا ساژیناتا می باشد. تشخیص آزمایشگاهی بر اثر مشاهده ظاهری نوزاد انگل و آزمایشات پاتولوژی می باشد. تشخیص اشتباه در مواردی که سایر انگل ها نظیر سارکوسیستیس حضور دارند و یا در مواردی که انگل دچار دگرگونی و کلسیفیه می شود اتفاق می افتد. بنابراین آزمایشات دقیق تر جهت تشخیص انگل ضروری می باشد. در این مطالعه تحلیلی از نوع مشاهده ای و مقطعی و تشخیص با کمک روش PCR و آغازگری که بر مبنای ژن سیتوکروم سی اکسیداز میتوکندری طراحی شده بود انجام شد. 384 نمونه از بافت های عضلات ران و قلب گاو کشتار شده در کشتارگاه های اصفهان و شهرکرد به منظور آلودگی به سیستی سرکوس بویس به روش ملکولی مورد آزمایش قرار گرفتند. بر پایه آزمایشات انجام شده 64/3درصد از نمونه ها به سیستی سرکوس بویس آلوده بودند. نتایج این مطالعه نشان داد که آلودگی لاشه ی گاو به سیستی سرکوس بویس قابل توجه است و این می تواند وقوع کرم بالغ را در بین جمعیت انسانی افزایش دهد.
    کلیدواژگان: سیتی سرکوس بویس، گاو، اصفهان، شهرکرد
  • علی قنبری*، افشین آخوندزاده بستی صفحات 44-59
    با توجه به مصرف شیر در برنامه غذایی روزانه انسان به عنوان یکی از گروه های اصلی غذایی، بهداشت و سلامت این محصول از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در این مطالعه از مادون قرمر نزدیک (FTNIR) و مادون قرمز دور (FTMID) برای بررسی میزان تتراسایکلین در شیر خام و مقایسه با روش مرجع HPLC استفاده شد. تعداد 40 نمونه شیر (هر غلظت با 10 نمونه تکرار) با غلظت های مختلف تتراسایکلین 0، 50، 100 و 150 ppb آماده گردیدند. همچنین با مقایسه نمونه شاهد با نمونه های حاوی تتراسایکلین، بیشترین تغییرات طیف مادون قرمز نزدیک در محدوده عدد موجی5200 تا 5000 cm-1 و 7000 تا 6800 cm-1 و تغییرات طیف مادون قرمز میانه در محدوده عدد موجی 700 تا 600، 1700 تا 1500 و 3400 تا 3200 cm-1 رخ می دهد. با استفاده از این پیشگویی ها میزان تتراسایکلین به کمک روش NIR و MIR به ترتیب با ضریب همبستگی 99/0 و 90/0 و میزان خطای RMSEP 60/18 و 06/20 پیشگویی شد. با اینکه ضریب همبستگی هر دو روش بالا می باشد، اما میزان خطای روش پیشگویی برای هر دو روش مخصوصا روش MIR بالا می باشد. اما نتایج طیف NIR به روش مرجع (HPLC) نزدیک تر است و می تواند جایگزین این روش شود. با توجه به میزان خطای کمتر NIR و مزایای این روش شناسایی نسبت به روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا، می توان این روش را جایگزین مناسبی برای روش های زمانبر و پرهزینه اندازه گیری تتراسایکلین در شیر معرفی نمود.
    کلیدواژگان: تبدیل فوریه مادون قرمز، تتراسایکلین، شیر خام
  • نصرالله عالی، جلیل خندقی* صفحات 60-70

    پنیر پوستی از محصولات لبنی سنتی مناطق مختلفی از کشورمان است. انتروکوک ها ازجمله باکتری های غالب پنیرهای تهیه شده از شیر خام مانند پنیر پوستی هستند که حتی به عنوان کشت آغازگر و یا پروبیوتیک نیز در پنیرها استفاده می شوند. هدف از این مطالعه جداسازی و شناسایی باکتری های انتروکوکوس فکالیس و انتروکوکوس فاسیوم دارای خواص پروبیوتیکی از پنیرهای پوستی استان گیلان بوده است. برای این منظور پس از جداسازی و تشخیص انتروکوک ها به روش فنوتیپیکی و بیوشیمیایی، ویژه گی های مقاومت در شرایط شبیه سازی شده دستگاه گوارش انسان (اسید، پپسین، صفرا و پانکراتین)، خواص آنتاگونسیتی جدایه ها و خواص Auto-aggregation و Co-aggregation با باکتری های اشرشیاکولای و سالمونلاانتریکا مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج وجود انتروکوکسی در 23 نمونه پنیر (6/76 درصد) را نشان داد که با آزمون های تکمیلی و تاییدی بیوشیمیایی 29 جدایه انتروکوکوس فاسیوم (50 درصد) و 22 جدایه انتروکوکوس فکالیس (9/37 درصد) تشخیص داده شد. از این بین در مجموع، 14 نمونه (4/27 درصد) توانایی بقاء در حضور اسید و پپسین را داشتند و برای مراحل بعدی انتخاب شدند که در نهایت 12 جدایه نیز بخوبی حضور صفرا و پانکراتین را تحمل و خواص ضدمیکروبی و تجمعی آن ها مورد ارزیابی قرار گرفت. جدایه ها اثرات ضد لیستریایی بارزی از خود نشان دادند و همچنین قدرت بالایی در تجمع با خود داشتند (95/53 درصد) و اثر تجمعی آن ها با باکتری سالمونلا انتریکا بیش تر از اشرشیا کولای به دست آمد. از نتایج حاصله می توان به این جمع بندی رسید که برخی جدایه های بومی انتروکوکوس فکالیس و انتروکوکوس فاسیوم در پنیر پوستی از پتانسیل خوبی برای کاربرد به عنوان پروبیوتیک برخوردار هستند.

    کلیدواژگان: پنیر پوستی، انتروکوکوس فکالیس، انتروکوکوس فاسیوم، پروبیوتیک
  • محسن وظیفه دوست*، اعظم مهربان، زهره دیدار، محمدحسین حداد خداپرست، معصومه مهربان سنگ آتش صفحات 71-82

    در سال های اخیر با توجه به اثرات زیان بار سموم و نگهدارنده های شیمیایی برای سلامت انسان تمایل به استفاده از ترکیبات ضدمیکروبی طبیعی مانند اسانس ها افزایش یافته است. در این پژوهش نانوامولسیون اسانس گیاه مریم گلی خراسانی (Salvia chorassanica) با روش اولتراسوند تهیه و فعالیت ضدکپکی آن علیه سه کپک عامل فساد توت فرنگی (A. niger ، B.cinereو R. stolonifer) بررسی شد و با قارچ کش تیابندازول مقایسه گردید. علاوه بر این، قابلیت این ترکیبات در کاهش فساد کپکی میوه توت فرنگی در طی 12 روز نگهداری در یخچال پس از پوشش دهی مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که نانوامولسیون اسانس فعالیت ضدکپکی بیشتری برخوردار بود و حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MFC) نانوامولسیون اسانس پایین تر از قارچ کش بود. تیمار نانوامولسیون اسانس در غلظتl/ml µ 5/12 در سطح توت فرنگی توانست رشد اسپور کپک A. niger را 6 روز و B.cinere و R. stolonifer را تا 9 روز به تاخیر اندازد. همچنین با استفاده از پوشش نانوامولسیون اسانس مریم گلی خراسانی و قارچ کش تیابندازول با غلظتl/ml µ 25 در سطح توت فرنگی برخلاف نمونه-های کنترل فاقد پوشش هیچ گونه رشد کپکی تا پایان روز 12 ام مشاهده نشد. بنابراین نانوامولسیون اسانس مریم گلی می تواند به عنوان جایگزین مناسبی برای قارچ کش تیابندازول پیشنهاد شود.

    کلیدواژگان: نانوامولسیون، اسانس، Salvia chorassanica، فعالیت ضدکپکی، توت فرنگی
  • ندا صادقی رونیزی، سیامک پارسایی، وحید محمدی* صفحات 83-92
    هدف از این آزمایش بررسی تاثیر مکمل جیره ای برگ زیتون و پونه ی کوهی بر عملکرد، اکسیداسیون و فلور میکروبی گوشت سینه ی جوجه های گوشتی بود. به همین منظور تعداد 400 قطعه جوجه ی گوشتی یک روزه سویه ی راس 308 در قالب طرح کاملا تصادفی با 5 تیمار و 4 تکرار استفاده شد. تیمار ها شامل؛ شاهد، 5 گرم برگ زیتون، 5 گرم پونه ی کوهی، مخلوط 5 گرم برگ زیتون و پونه ی کوهی و 50 گرم پادزیست اریترومایسین بود. مصرف خوراک و وزن بدن در طول دوره ی آزمایش (0-42 روزگی) ثبت و ضریب تبدیل غذایی محاسبه شد. در سن 42 روزگی، چهار جوجه از هر تیمار بطور تصادفی انتخاب و پس از توزین کشتار شدند و در نهایت خصوصیات لاشه ارزیابی شد. برای تعیین اکسیداسیون با اندازه گیری غلظت مالون دی آلدهید و برای شمار باکتری های گوشت سینه با واحد تشکیل کلنی در گرم گوشت، نمونه هایی از بافت سینه ی جوجه ها جدا کرده و در دمای 4 درجه ی سانتی گراد نگه داری شدند. نتایج نشان داد ضریب تبدیل غذایی در پرندگان تغذیه شده با اریترومایسین در مقایسه با گروه شاهد کاهش یافت (04/0>P). میزان اکسیداسیون لیپید تفاوت معنی داری را بین تیمارها در روزهای 4، 6، 8، 10 و 12 در دوره ی ذخیره سازی آن در یخچال نشان داد (05/0>P). همچنین، شمار کل باکتری ها موجود در گوشت سینه تا روز 8 ذخیره سازی در یخچال، تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار گرفت (05/0>P). در مجموع، استفاده از مخلوط 5 گرم برگ زیتون و پونه ی کوهی به واسطه ی کاهش اکسیداسیون و شمار باکتری های گوشت، کمیت و کیفیت گوشت سینه ی جوجه های گوشتی را بهبود می بخشد.
    کلیدواژگان: برگ زیتون، پونه ی کوهی، فلور میکروبی، جوجه گوشتی
|
  • Roya Najafi, Ebrahim Rahimi *, Amir Shakerian Pages 1-11
    The genus Arcobacter, along with Campylobacter, belongs to the family Campylobacteriaceae. Arcobacteria are gram-negative, non-spore-forming, microaerophilic bacteria that can be distinguished from Campylobacter genus by growing in the presence of oxygen and at low temperatures.These rod-shaped bacteria are S-shaped or spiral. Arcobacter butzleri is the most common species of this genus; it is known as an emerging zoonotic pathogen. The main aim of the present research was to evaluate the prevalence of Arcobacter butzleri in the poultry meat sold in the sales centers of Isfahan province.More specifically, this study examined different types of poultry meat for their potential infection with Arcobacter species. Accordingly , the samples were collected in Isfahan province during four seasons; then they were transferred with ice to the Food Quality Control Laboratory of Islamic Azad University, Shahrekord branch.For the isolation of Arcobacter species, 10 g of each homogenized sample of meat was transferred to Arcobacter selective broth (ASB), which included the selected CAT supplement , and incubated for 2-4 days at 42 ° C; then the blood agar was cultured linearly in specific Arcobacter media. The plates were incubated for 2-4 days at the temperature of 42 ° C under aerobic conditions.Typical colonies were cultured in Brucella Agar medium under the same conditions; then the pure cultures were evaluated in terms of their phenotypic characteristics, catalase activity and nitrate reduction. To confirm the diagnosis and differentiation of Arcobacter species, DNA extraction was carried out by applying a DNA extraction kit
    Keywords: Arcobacter, poultry, Antibiotic authority, PCR
  • Zhaleh Khoshkho * Pages 12-22
    The viability of Lactobacillus acidophilus in the commercial preparation process and its usage as probiotic Bactria is useful. The main purpose of this paper is to study the effect of Bunium persicum essential oil (BEO) stress, NaCl, bile salts, and their combinations on the viability of Lactobacillus acidophilus Bactria. In the following, the effect of BEO stress (0.5 percent), Nacl (2 percent), bile salt (0.15 percent) in comparison with the treatment instance was studied on the Lactobacillus acidophilus population in the refrigerator. Furthermore, the data analysis process was done with the two-way ANOVA and comparing the means by LSD method in SAS software version 9. The conclusions have been out coming from three-time tests with the consideration of P<0.05 in all test steps. After four weeks of 4-Celsius degree temperature conditions, the viability of Bactria and PH decreased, while the amount of degradation in the treated sample was less than the index in the stressed samples. Moreover, the amount of acidity raised in all samples and this growth in stressed samples was more than a treatment sample (P< 0.05). As a conclusion, using BEO with NaCl and bile salt in the densities below of MIC can lead to the viability of Bactria till the end of 14th-day maintenance in the probiotic product.
    Keywords: Bunium Persicum Essential Oil, Lactobacillus-acidophilus, NaCl, Bile Salts, viability
  • Meysam Alimoradi, Mehrdad Ataie Kachoie *, Fariborz Moattar Pages 23-32

    Thymus vulgaris is a plant of family Lamiaceae that has high antimicrobial properties. The present study was performed to evaluate the antimicrobial effects of the ethanolic extract of Thymus vulgaris on food-borne bacteria. Aerial part of Thymus vulgaris was used to prepare methanolic extract. The diameter of the growth inhibition zone of bacteria was assessed using disk diffusion. Minimum inhibitory concentration (MIC) and Minimum Bacterial Concentration (MBC) of ethanolic extract of Thymus vulgaris were evaluated on the target bacteria using ELISA plate. The diameter of the growth inhibition zone of bacteria against the ethanolic extract of Thymus vulgaris ranged from 7.87±0.61 to 16.99±0.37 mm. Application of 50 mg/ml concentration of ethanolic extract of Thymus vulgaris caused the highest diameter of the growth inhibition zone of Pseudomonas aeruginosa (11.38±0.43 mm), Escherichia coli (12.00±0.35 mm), Staphylococcus aureus (16.33±0.69 mm) and Listeria monocytogenes (16.99±0.37 mm). The antimicrobial effects of ethanolic extract of Thymus vulgaris were dose-dependent (P <0.05). The diameter of growth inhibition zone of 50 mg/ml of ethanolic extract of Thymus vulgaris on Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus and Listeria monocytogenes was higher than all antibiotics (P <0.05). The lowest MIC and MBC values were obtained for Staphylococcus aureus (4 and 6 mg/ml, respectively) and Listeria monocytogenes (4 and 6 mg/ml, respectively). Thymus vulgaris ethanolic extract can be used as a combination with antimicrobial properties in food.

    Keywords: Thymus vulgaris, ethanolic extract, Antimicrobial Effects, Foodborne bacteria
  • ‪Seyed Reza Hosseini *, Shahin Nejat Pages 34-43
    Cysticercus bovis is a neonatal stage of stenosis called Taenia saginata. Laboratory diagnosis is based on the appearance of the parasite and the microscopic examination of the pathology. Misdiagnosis occurs when other parasites, such as Sarcocystis, are present or when the parasite is metamorphosed and calcified. Therefore, more accurate tests are necessary to diagnose the parasite. In this study, observational and cross-sectional analysis and diagnosis were performed using PCR and primer method based on mitochondrial cytochrome c oxidase gene. To investigate the occurrence of cows infected with Cysticercus bovis in Isfahan and Shahrekord, 384 samples of thigh and heart muscle tissues of cows slaughtered in Isfahan and Shahrekord slaughterhouses were tested for Cysticercus bovis infection by molecular methods. Based on the tests performed, 3.64% of the samples were infected with Cysticercus bovis. The results of this study showed that infection of bovine carcasses with Cysticercus bovis is significant and this could increase the incidence of adult worms in the human population.
    Keywords: Cysticercus bovis, Isfahan, Shahrekord, cows
  • Ali Ghanbari *, Afshin Akhoondzadeh-Basti Pages 44-59
    Due to the consumption of milk in the daily diet of humans as one of the main food groups, the health of this product is of particular importance. In this study, FTNIR and FTMID were used to evaluate the amount of tetracycline in raw milk and compared with the reference HPLC method. Forty milk samples were prepared with different concentrations of tetracycline 0, 50, 100 and 150 ppb. Also, by comparing the control sample with the samples containing tetracycline, the most changes in the near-infrared spectrum occur in the wavelength range of 5200 to 5000 and 7000 to 6800 and the changes of the middle infrared spectrum occur in the wavelength range of 700 to 600, 1700 to 1500 and 3400 to 3200 cm-1. Using these predictions, the amount of tetracycline was predicted by NIR and MIR methods with correlation coefficients of 0.99 and 0.90 and RMSEP error rates of 18.60 and 20.06, respectively. Although the correlation coefficient of both methods is high, but the error rate of the prediction method is high for both methods, especially the MIR method. But the results of the NIR spectrum are closer to the reference method (HPLC) and can replace this method. Due to the lower error rate of NIR and the advantages of this identification method compared to High Performance Liquid Chromatography, this method can be introduced as a suitable alternative to destructive methods of measuring tetracycline in milk.
    Keywords: Fourier transform infrared spectrum, Tetracycline, raw milk
  • Nasrollah Aali, Jalil Khandaghi * Pages 60-70

    Pousti cheese is a traditional dairy product in different parts of our country. Enterococci are among the predominant bacteria in raw milk cheeses, such as pousti cheeses, which are even used in cheese as a starter or probiotic. The aim of this study was to isolate and identify Enterococcus faecalis and Enterococcus faecium strains with probiotic potential from Pousti cheeses in Gilan province. For this purpose, after isolation and detection of enterococci by phenotypic and biochemical methods, Survival under in-vitro conditions simulating the human GI tract (acid, pepsin, bile and pancreatin), antagonistic properties of isolates and their Auto-aggregation properties, and Co-aggregation with Escherichia coli and Salmonella enterica were evaluated. The results showed the presence of enterococci in 23 cheese samples (76.6%) which were confirmed by confirmational and biochemical tests as 29 isolates of Enterococcus faecium (50%) and 22 isolates of Enterococcus faecalis (37.9%). Totally, 14 samples (27.4%) were able to survive in the presence of acid and pepsin and were selected for the further steps. Finally, 12 isolates well tolerated the presence of bile and pancreatin and their antimicrobial and aggregation properties were evaluated. The isolates showed significant anti-listeria effects and also had a high auto-aggregation power (53.95%) and their co-aggregation effect was higher with Salmonella enterica than Escherichia coli. From the results it can be concluded that some native isolates of Enterococcus faecalis and Enterococcus faecium in Pousti cheese have good potential for use as probiotics.

    Keywords: Pousti cheese, Enterococcus faecalis, Enterococcus faecium, Probiotic
  • Mohsen Vazifedoost *, Azam Mehraban, Zohreh Didar, MohammadHossein Haddadkhodaparast, Masoumeh Mehraban Sang Atash Pages 71-82

    In recent years, due to the harmful effects of toxins and chemical preservatives on human health, the tendency to use natural antimicrobial compounds such as essential oils have been increased. In this study, nanoemulsion of Salvia chorassanica essential oil was prepared by ultrasound method and its antifungal activity against three molds of strawberry rot (A. niger, B. cinere and R. stolonifer) was investigated and compared with thiabendazole fungicide. In addition, the potential of these compounds to reduce mold decay of strawberry fruit during 12 days refrigerated after coating was evaluated. The results showed that the nanoemulsion of essential oil had more antifungal activity and the minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum fungicidal concentration (MFC) of the essential oil nanoemulsion were lower than the thiabendazole. Nanoemulsion treatment of essential oil at a concentration of 12.5 µl / ml on the surface of strawberries was able to delay the growth of A. niger spores for 6 days and B.cinere ، R. stolonifer spores for 9 days. Also, application of nanoemulsion coating of S. chorasanica essential oil and thiabendazole fungicide with a concentration of 25 µl / ml on strawberry surface, unlike control samples without coating, were showed no mold growth until the end of the 12th day. Therefore, nanoemulsion of S. chorasanica essential oil can be suggested as a suitable alternative to the fungicide thiabendazole.

    Keywords: Nanoemulsion, Essential oil, Salvia chorasanica, Antifungal activity, Strawberry
  • Neda Sadeghi Ronizi, Seamak Parsaei, Vahid Mohammadi * Pages 83-92
    The purpose of this experiment was to investigate the effect of olive leaf and oregano supplement on performance, oxidation and microbial flora of breast broiler chickens. For this, 400 one-day-old Ross 308 broilers were used in a completely randomized design with 5 treatments and 4 replications. Treatments include; control, 5 g olive leaf, 5 g oregano, 5 g mixture of olive leaf and oregano and 50 g erythromycin . At 42 day of age, four birds from each treatment were randomly selected and euthanized by cervical dislocation. Finally, carcass characteristics were evaluated. To determine oxidation by measuring the concentration of malondialdehyde and for the number of breast meat bacteria per unit colony formation per gram of meat, samples were extracted from the breast tissue of the chickens and stored at 4 ° C. The results showed that a significant reduction in FCR was observed in the birds fed ERY compared to Control group (P < 0.04). Relative breast weight in control birds was low compared to other treatments (P <0.002). Lipid oxidation showed a significant difference between treatments on days 4, 6, 8, 10 and 12 during storage in the refrigerator (P < 0.05). Also, the erythromycin bacteria in breast meat up to day 8 of storage in the refrigerator was affected by the experimental treatments (P <0.05). Overall, the use of a mixture of 5 g of olive leaf and oregano improves the quantity and quality of broiler chickens by reducing the oxidation and TVC bacteria.
    Keywords: Broiler, Microbial Flora, Olive leaf, Oregano