فهرست مطالب

تحقیقات در علوم ورزشی و گیاهان دارویی - پیاپی 8 (تابستان 1401)

فصلنامه تحقیقات در علوم ورزشی و گیاهان دارویی
پیاپی 8 (تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/07/20
  • تعداد عناوین: 6
|
  • ماندانا غلامی*، مرضیه حافظی ایردموسی، سحر قاسم شعار، حسین عابدنطنزی صفحات 1-11
    هدف اصلی این مطالعه تعیین تاثیر بی کربنات سدیم و مکمل بتا آلانین بر ظرفیت بی هوازی و سطوح لاکتات خون بازیکنان زن فوتسال بود.
    روش
    40 فوتسالیست زن داوطلب لیگ تهران بر اساس متغیر های ورود به تحقیق و نمونه گیری انتخاب و به طور تصادفی به چهار از بین افراد داوطلب 40 نفر انتخاب و به طور تصادفی در چهار گروه کنترل (10 نفر)، بی کربنات سدیم (10 نفر)، بتا آلانین (10 نفر) و بی کربنات سدیم و بتا آلانین (10 نفر) تقسیم شدند. ویژگی های تن سنجی قد، وزن و شاخص توده بدنی آنها قبل از آزمون اندازه گیری شد. سپس تست وینگیت برای اندازه گیری توان انجام شد و سطح لاکتات خون آنها نیز با استفاده از لاکتومتر اندازه گیری شد. گروه بی کربنات بعد از هر جلسه آزمون به ازای هر کیلوگرم وزن بدن 3/0 گرم از مکمل بی کربنات سدیم، گروه بتاآلانین به ازای هر کیلوگرم وزن بدن 3/0 گرم از مکمل بتاآلانین و گروه ترکیبی نیز به ازای هر کیلوگرم وزن بدن 3/0 گرم از ترکیب بتاآلانین و بی کربنات سدیم استفاده کرده، گروه کنترل نیز به ازای هر کیلوگرم وزن بدن 3/0 گرم دارونما (نشاسته) استفاده کردند و بعد از 90 دقیقه مجددا آزمون های مربوطه به عمل آمد. همچنین رژیم غذایی آزمودنی ها هم در حین آزمون کنترل شد. نهایتا از آمار توصیفی، آزمون شپیرو ویلک، آزمون تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی با استفاده از نرم افزار spss/21 در سطح معنی داری p≤0/05 برای تجزیه و تحلیل آماری داده ها استفاده شد. نتایج نشان داد مکمل یاری بی کربنات سدیم و بتا آلانین بر میانگین توان و سطح لاکتات خون بازیکنان زن فوتسال اثر معنی داری دارد. با توجه به نتایج پژوهش پیشنهاد می شود مربیان و بازیکنان جهت بالا بردن توان و کاهش اثرات منفی اسید لاکتیک از مکمل های بی کربنات سدیم و بتا آلانین استفاده کنند.
    کلیدواژگان: بی کربنات سدیم، بتا آلانین، میانگین توان، لاکتات خون، فوتسال
  • تاثیریک دوره تمرین اینتروال شدید همراه با مصرف مکمل روغن کتان بر LDL , HDL رت های چاق
    عبدالمجید امامی*، سمیه قرشی صفحه 5
    مقدمه و هدف

    امروزه بررسی ها نشان داده است که ترکیب تمرین و مکمل های گیاهی می توانند اثرات سودمندی بر سلامتی داشته باشد. لذا پژوهش حاضر به منظور بررسی تاثیر یک دوره تمرین اینتروال شدید همراه با مصرف مکمل روغن کتان بر LDL , HDL سرم رت های چاق انجام شد.

    روش شناسی:

     تحقیق حاضر از نوع کاربردی است که به صورت تجربی و آزمایشگاهی صورت گرفت. نمونه آماری شامل 32 سر رت نژاد ویستار با وزن متوسط 409 گرم با دوماه سن بود که به صورت تصادفی در قالب چهار گروه هشت تایی تمرین، مکمل، تمرین - مکمل و کنترل قرار گرفتند. گروه های تمرین و تمرین - مکمل 4هفته و هر هفته 6 جلسه تحت تمرین و مصرف مکمل قرار گرفتند. تمرین شامل یک برنامه تمرین اینتروال شدید بر روی تردمیل بود و مصرف مکمل روغن کتان یک ساعت قبل تمرین به میزان 10میلی گرم به ازای هر کیلو گرم وزن بدن به صورت گاواژ به صورت ناشتا به رت ها خورانده شد.24 ساعت بعد از اخرین جلسه تمرین و پس از بیهوشی با اتر خونگیری از سینوس پشت حدقه ای صورت گرفت ونمونه ها جهت اندازه گیری شاخص ها به آزمایشگاه منتقل داده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که یک دوره تمرین اینتروال شدید اثر معنی داری برLDL رت ها دارد و برای شاخص LDL در گروه تمرین -مکمل و مکمل اختلاف معناداری وجود ندارد در حالیکه در گروه تمرین نسبت به گروه کنترل معنادار است چرا که sig کمتر از 5 صدم شده است . شاخصHDL گروه ها با گروه کنترل تفاوت معنی دار ندارند اما در گروه تمرین با مکمل معنی دار شده است (sig<0.05).

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که می توان از ورزش اینتروال شدید در کاهش اثرات منفی ناشی از کلسترولLDL استفاده نمود.

    کلیدواژگان: تمرین اینتروال شدید، LDL، HDL، مکمل روغن کتان
  • رعنا محمودی، محمدعلی آذربایجانی*، مقصود پیری، پروین فرزانگی صفحات 12-21
    مقدمه

    چاقی بیماری متابولیک بوده که با التهاب خفیف همراه است. به نظر می رسد منشا التهاب ناشی از چاقی نفوذ ماکروفاژها به بافت آدیپوز می باشد. با وجود اثرات مثبت تمرین بر روند التهاب و نفوذپذیری بافت آدیپوز به ماکروفاژها، اثر همزمان تمرین هوازی و اکتاپامین به عنوان یک عامل لیپولتیک بر نفوذپذیری ماکروفاژی در شرایط تغذیه با غذای پرچرب مشخص نیست. لذا هدف مطالعه حاضر مروری بر اثر ضدالتهابی مکمل اکتاپامین متعاقب تمرینات ورزشی در اختلالات متابولیک بود.

    روش ها

    به این منظور در تمامی بانک های اطلاعاتی بخصوصScience of Web ،Pubmed ، Google Octapamine، ،Exercise training ، Metabolic disorders های واژه کلید با Mageiran ،SID.IR ،scholar factors risk و غیره، بدون محدودیت سال جستجو انجام گرفت. سپس مقالات بر اساس تمرینات ورزشی و مکمل اکتاپامین در اختلالات متابولیک دسته بندی شدند.

    یافته ها

    نتایج نشان می دهد تمرین هوازی و اکتاپامین روند التهاب که در اثرروغن های حرارت دیده دچار اختلال شده است را بهبود بخشیده و آسیب های ناشی از تغذیه با روغن های حرارت دیده عمیق را کاهش می دهد.

    نتایج

    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که روغن های عمیق حرارت دیده منجر به افزایش بیان ژنی NFkB در بافت چربی رت های مسموم شده با روغن حرارت دیده عمیق می گردد با این وجود تمرین و مصرف O هر کدام به تنهایی منجر به کاهش یان ژنی NFkB و افزایش IL-4 و IL-10 در بافت قلب رت های مسموم شده با روغن حرارت دیده عمیق می گردد. به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: روغن های عمیق حرارت دیده، تمرین هوازی، اکتاپامین، التهاب
  • محسن صاحبی*، محمدعلی آذربایجانی، مقصود پیری صفحات 23-32
    هدف

    هدف از این تحقیق تاثیر مصرف عصاره پوست پسته و تمرینات هوازی بر سوپراکسید دیسموتاز، کاتالاز و مالون دی آلدیید و در عضله پهن خارجی رت های ماده چاق بود.

    روش

    در یک کارآزمایی تجربی 30 سر موش های صحرایی (ماده) نژاد ویستار با دامنه وزنی 180 تا 200 گرم حضور داشتند. نمونه ها در 5 گروه شامل: 1- گروه کنترل (Con)، گروه کنترل چاق (OB-Con)، گروه چاق و تمرین هوازی (OB-AT)، گروه چاق و عصاره پوست پسته (OB-PGH)، گروه چاق و عصاره پوست پسته و تمرین هوازی (OB-PGH-AT) تقسیم شدند. رتها به مدت چهارهفته و هفته ای پنج جلسه روی نوارگردان دویدند ودر همین زمان عصاره پوست پسته را دریافت نمودند. پس ازپایان دوره رتها قربانی شده و بافت عضله پهن جانبی برای سنجش میزان فعالیت سوپراکساید دیسموتاز و کاتالاز و غلظت مالون دآلدیید استخراج شد.

    یافته ها

    تغذیه با غذای پرچرب موجب کاهش فعالیت آنزیم سوپرراکساید دیسموتاز و کاتالاز و افزایش معنادار مالون دآلدیید شد. تمرین هوازی غظلت سوپراکساید دیسموتاز عضله را به طور معنادار افزایش داد. (P=0.004).اما دریافت عصاره پوست پسته (P=0.135)وتعامل تمرین و عصاره پوست پسته اثر معنا داری برغلظت سوپراکسید دیسموتاز عضله نداشت(P=0.396). تمرین هوازی(P=0.001) و عصاره پوست پسته (P=0.036) غلظت کاتالازعضله رابه طور معنادار افزایش داد اما تعامل تمرین و عصاره پوست پسته اثر معنا داری برغلظت کاتالاز عضله نداشت(P=0.190). تمرین هوازی (P=0.001)و عصاره پوست پسته (P=0.001)موجب کاهش معنادار غلظت مالون دآلدیید عضله اسکلتی اما تعامل تمرین و عصاره پوست پسته اثر معنا داری برغلظت مالون دی آلدهید عضله نداشت(F=0.004,P=0.949,ƞ=0.001).

     نتیجه گیری:

     به علاوه افزودن مکمل یاری PGH به تمرین هوازی می تواند بر کاهش آسیب اکسایشی و افزایش فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی کاتالاز و سوپراکسید دیسموتاز داشته باشد. القاء چاقی باعث افزایش نشانگران فشار اکسایشی بافت عضلانی می شود.

    کلیدواژگان: ضداکسایشی، عصاره پوست پسته، تمرینات هوازی بر سوپراکسید دیسموتاز، کاتالاز
  • زهرا کوهستانی، محمدعلی کهن پور*، کریگ دانکن، سارا نعیمی صفحات 33-43
    مقدمه و هدف

    کوفتگی عضلانی تاخیری یکی از مشکلات افراد در شروع تمرینات ورزشی است و پژوهشگران بدنبال راهکارهای کاهش آن می باشند. هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر یک دوره مکمل گیری عصاره مریم گلی بر شاخص های کوفتگی عضلانی تاخیری بدنبال فعالیت وامانده ساز اکسنتریک در زنان غیر ورزشکار بود.

    مواد و روش ها

    20 زن غیر ورزشکار 20 تا 30 ساله به طور تصادفی در دو گروه دارونما و مریم گلی قرار گرفتند. در روز پیش آزمون، هر دو گروه در یک فعالیت وامانده ساز اکسنتریک شرکت کردند. سپس به مدت 2 هفته، گروه مکمل، عصاره مریم گلی و گروه دارونما، پودر آرد (دوز 200 میلی گرم بر کیلوگرم روزانه با کپسول هم شکل) دریافت کردند. بعد از دو هفته، هر دو گروه بار دیگر در همان فعالیت بدنی مشابه با پیش آزمون شرکت کردند (پس آزمون). قبل و 24 ساعت بعد از هر دو فعالیت، نمونه خونی اخذ و درد عضلانی اندازه گیری شد. برای هر نمونه خونی نیز سطوح CK، LDH، GPX، SOD، MDA، TNF-α، IL-1β، CRP و لاکتات اندازه گیری شد. جهت بررسی تغییرات متغیرها، از آزمون های تحلیل واریانس آمیخته با اندازه گیری تکراری و t مستقل در سطح P≤0.05 استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که درد عضلانی و سطوح CK، LDH، GPX، MDA، TNF-α، IL-1β، CRP و لاکتات بعد از فعالیت وامانده ساز اکسنتریک به طور معنادار افزایش یافتند، اما افزایش آنها در گروه مریم گلی به طور معنادار کمتر از گروه دارونما بود (به ترتیب P=0.036، P=0.043، P=0.009، P=0.001، P=0.006، P=0.002، P=0.007، P=0.005 و P=0.011).

    بحث و نتیجه گیری

    احتمالا مکمل گیری کوتاه مدت مریم گلی، میزان افزایش کوفتگی عضلانی تاخیری را متعاقب یک وهله فعالیت وامانده ساز اکسنتریک به واسطه ی فلاونوییدها و ترکیبات فنلی کاهش می دهد.

    کلیدواژگان: مریم گلی، کوفتگی عضلانی، فعالیت اکسنتریک، استرس اکسیداتیو، آسیب عضله
  • عبدالمجید امامی*، افسانه هنردان صفحات 53-60
    هدف

    هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر تمرین مقاومتی و مصرف مکمل زنجبیل بر سطح گلوکز سرم زنان مبتلا به دیابت نوع 2 می باشد.

    روش شناسی:

    روش تحقیق حاضر، کاربردی و از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون، پس آزمون انجام شد. بدین منظور از میان زنان دارای دیابت نوع 2 شهرستان یزد 48 نفر با دامنه سنی 25-60 سال به صورت تصادفی ساده به 4 گروه 12 نفره (کنترل، تمرین، مکمل، تمرین و مکمل) تقسیم شده اند. گوه تمرین هر جلسه تمرین 60 دقیقه، شامل گرم کردن، (10 دقیقه دویدن نرم، حر کات کششی و جنبشی)، تمرینات مقاومتی با دستگاه های بدنسازی (40 دقیقه) و سرد کردن (10 دقیقه حرکات انعطافی وکششی)، گروه مکمل (هر روز 1600 میلی گرم پودر ریزوم زنجبیل یا دارونما (1 کپسول 800 میلی گرمی قبل نهار و 1 کپسول 800 میلی گرمی قبل از شام) و گروه تمرین و مکمل هر دو را انجام دادند. نمونه ها 24 ساعت قبل از شروع تمرین به صورت ناشتا ساعت 10-8 صبح خون گیری صورت گرفت. پس از پایان 8 هفته 24 ساعت پس از پایان برنامه ی تمرینی دوباره خون گیری صورت گرفت. جهت تجزیه وتحلیل اطلاعات از آزمون کالموگروف-اسمیرنوف جهت تعیین نرمال بودن داده ها، سپس آزمون T وابسته برای مقایسه نتایج درون گروهی و آزمون تحلیل واریانس دو راهه برای بررسی نتایج بین گروهی استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج تحقیق نشان داد که یک دوره تمرین مقاومتی تنهایی و همراه با مصرف مکمل باعث بهبود معنی دار میزان گلوکز سرم زنان مبتلا به دیابت نوع II می گردد اما مصرف مکمل زنجبیل تاثیری بر سطح گلوکز سرم زنان مبتلا به دیابت نوع II ندارد.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد یک دوره تمرین مقاومتی به تنهایی و همراه با مصرف مکمل زنجبیل باعث کاهش میزان گلوکز سرم بیماران مبتلا به دیابت II می گردد.

    کلیدواژگان: دیابت نوع 2، تمرین مقاومتی، زنجبیل، گلوکز سرم
|
  • Mandana Gholami *, Marzieh Hafezi Eirdmousa, Sahar Ghasem Shoar, Hossein Abednatanzi Pages 1-11
    The main aim of this study was to determine the effect of sodium bicarbonate and beta-alanine supplementation on anaerobic capacity and blood lactate levels of female futsal players.
    Method
    40 volunteer female futsal players of the Tehran League were selected based on the variables of entering the research and sampling and randomly selected four of the 40 volunteers and randomly divided into four control groups (n=10), sodium bicarbonate (n=10), beta-alanine (n=10) and sodium bicarbonate and beta-alanine (n=10) were divided. The anthropometric characteristics of their height, weight and body mass index were measured before the test. Then the Wingate test was performed to measure power and their blood lactate level was also measured using a lactometer. After each test session, the bicarbonate group received 0.3 grams of sodium bicarbonate supplement per kilogram of body weight, the beta-alanine group received 0.3 grams of beta-alanine supplement per kilogram of body weight, and the combined group also received per kilogram The combination of beta-alanine and sodium bicarbonate was used for 0.3 grams of body weight, and the control group used 0.3 grams of placebo (starch) per kilogram of body weight, and after 90 minutes, the relevant tests were performed again. Also, the subjects' diet was controlled during the test. Finally, descriptive statistics, Shapiro-Wilk test, one-way analysis of variance test and Tukey's post hoc test were used for statistical analysis of the data using spss/21 software at a significance level of p≤0.05. The results showed that the supplement of sodium bicarbonate and beta-alanine has a significant effect on the average power and blood lactate level of female futsal players. According to the results of the research, it is suggested that coaches and players use sodium bicarbonate and beta-alanine supplements to increase strength and reduce the negative effects of lactic acid.
    Keywords: sodium bicarbonate, beta-alanine, average power, Blood lactate, Futsal
  • The effect of a period of intense interval training with flaxseed oil supplementation on LDL and HDL in obese rats
    Abdolmajid Emami *, Somayeh Qarshi Page 5
    Introduction and purpose

    Today, studies have shown that the combination of exercise and herbal supplements can have beneficial effects on health. Therefore, the present study was carried out in order to investigate the effect of an intense interval training period along with flaxseed oil supplementation on LDL and HDL serum of obese rats.

    Methodology

    The current research is of an applied type, which was carried out in an experimental and laboratory manner. The statistical sample consisted of 32 Wistar rats with an average weight of 409 grams and two months old, which were randomly divided into four groups of eight: exercise, supplement, exercise-supplement, and control. The exercise and exercise-supplement groups underwent exercise and supplementation for 4 weeks and 6 sessions every week. The training consisted of an intense interval training program on a treadmill, and linseed oil supplementation was administered to the rats one hour before the training in the amount of 10 mg per kilogram of body weight by gavage. 24 hours after the last training session. And after anesthetizing with ether, blood was drawn from the posterior orbital sinus and the samples were transferred to the laboratory to measure the indicators.

    Findings

    The results showed that a period of intense interval training has a significant effect on the LDL of rats and there is no significant difference for the LDL index in the exercise-supplement and supplement group, while it is significant in the exercise group compared to the control group because the sig is less than is 0.05 . The HDL index of the groups is not significantly different from the control group, but it is significant in the training group with supplements (sig<0.05). Discussion and

    conclusion

    The results showed that intense interval exercise can be used to reduce the negative effects caused by LDL cholesterol.

    Keywords: intense interval training, LDL, HDL, flax oil supplement
  • Raana Mahmudi, Mohamad Ali Azarbayjani *, Maghsoud Peeri, Parvin Farzanegi Pages 12-21
    Background

    Obesity is a metabolic disease associated with mild inflammation. It seems that the origin of obesity-induced inflammation is the penetration of macrophages into adipose tissue. The aim of this study was review on the anti-inflammatory effect of octepamine supplementation following exercise in metabolic disorders.

    Methods

    In this study, the keywords Octapamine, Exercise training, Metabolic disorders were searched in all databases including Science of Web, Pubmed, Google, Magiran, SID.IR, scholar risk factors, etc., without year restrictions. Then the articles were categorized based on exercise training and octapamine supplementation in metabolic disorders.

    Findings

    The results of the present study showed that deep-fried oils lead to an increase in NFkB gene expression in the adipose tissue of rats poisoned with deep-fried oil, however it appears that training and octapamine consumption alone lead to a decrease in NFkB, and increases in IL-4 and IL-10 gene expression levels in the heart tissue of rats poisoned with deep-fried oils.ConclusionThe results of the present study showed that deep-fried oils lead to an increase in NFkB gene expression in the adipose tissue of rats poisoned with deep-fried oil, however it appears that training and octapamine consumption alone lead to a decrease in NFkB, and increases in IL-4 and IL-10 gene expression levels in the heart tissue of rats poisoned with deep-fried oils

    Keywords: Deep fried oils, Aerobic training, Octupamine, Inflammation
  • Mohsen Sahebi *, Mohamad Ali Azarbayjani, Maqsood Piri Pages 23-32
    Aim

    The objective of this study was to detect the antioxidant effect of pistachio green hull extract and aerobic exercise on superoxide dismutase, catalase, and malondialdehyde in the external vastus muscle of overweight Wistar rats.

    Method

    This study is in the category of interventional studies and is included in the category of experimental studies. In this study, 30 Wistar (female) rats with an age range of 12-13 weeks and a weight range of 180 to 200 grams were present. The samples are in 5 groups including: 1- control group (Con), obese control group (OB-Con), obese group and aerobic exercise (OB-AT), obese group and pistachio skin extract (OB-PGH), obese group and Pistachio green hull extract and aerobic exercise (OB-PGH-AT) were divided.

    Findings

    Exercise had a significant effect on muscle dismutase superoxide concentration (F=10.61, P=0.004, ƞ=0.347). But receiving pistachio skin extract had no significant effect on muscle dismutase suboxide concentration (F=2.42, P=0.135, ƞ =0.108). The interaction between exercise and pistachio skin extract had no significant effect on muscle dismutase suboxide concentration (F=0.75, P=0.396, ƞ=0.036). Exercise had a significant effect on catalase concentration (F=160.98, P=0.001, ƞ=0.889). Taking pistachio skin extract also had a significant effect on muscle catalase concentration (F=5.04, P=0.036, ƞ=0.201). But the interaction between exercise and pistachio skin extract had no significant effect on muscle catalase concentration (F=1.84, P=0.190, ƞ=0.084). Exercise had a significant effect on muscle malondialdehyde concentration (F=57.66, P=0.001, ƞ=0.742). Taking pistachio skin extract also had a significant effect on muscle malondialdehyde concentration (F=80.29, P=0.001, ƞ=0.801). However, the interaction between exercise and pistachio skin extract had no significant effect on muscle malondialdehyde concentration (F=0.004, P=0.949, ƞ=0.001).

    Conclusion

    In addition, adding PGH supplements to aerobic exercise can reduce oxidative damage and increase the antioxidant enzymes catalase and superoxide dismutase. Induction of obesity increases inflammatory markers and oxidative stress in muscle.

    Keywords: Antioxidant, Pistachio Green Hull Extract, Aerobic exercise, superoxide dismutase
  • Zahra Koohestani, Mohammad-Ali Kohanpour *, Craig Duncan, Sara Naeimi Pages 33-43
    Introduction

    Delayed onset muscle soreness is one of the problems in people starting exercise and researchers are looking for ways to reduce it. The aim of the present study was to investigate the effect of a period of salvia extract supplementation on the indicators of delayed onset muscle soreness following exhaustive eccentric exercise in non-athlete women.

    Materials and Methods

    20 non-athlete women aged 20 to 30 years were randomly divided into two groups of placebo and salvia extract. On the pre-test day, both groups participated in an exhaustive eccentric activity. Then, for two weeks, the supplement group received salvia extract, and the placebo group received flour powder (200 mg/kg daily with similar capsules). After two weeks, both groups participated in the same physical activity similar to the pre-test (post-test). Blood samples were taken before and 24 hours after both activities and muscle pain were measured. CK, LDH, GPX, SOD, MDA, TNF-α, IL-1β, CRP, and lactate levels were measured for each blood sample. To examine the changes in the variables, an analysis of variance mixed with repeated measures and an independent t-test at the level of P≤0.05 were used.

    Findings

    The results showed that muscle pain and levels of CK, LDH, GPX, MDA, TNF-α, IL-1β, CRP, and lactate increased significantly after eccentric exhaustion activity, but their increase was significantly lower in the salvia extract group than in the placebo group (P=0.036, P=0.043, P=0.009, P=0.001, P=0.006, P=0.002, P=0.007, P=0.005, and P=0.011, respectively).

    Conclusion

    Short-term salvia extract supplementation may reduce the rate of increase in delayed onset muscle soreness following an exhaustive eccentric exercise due to flavonoids and phenolic compounds.

    Keywords: salvia, Delayed onset muscle soreness, Eccentric Exercise, Oxidative stress, Muscle damage
  • Abdolmajid Emami *, Afsana Honardan Pages 53-60
    Purpose

    The purpose of this research is to investigate the effect of resistance training and ginger supplementation on the serum glucose level of women with type 2 diabetes. For this purpose, among women with type 2 diabetes in Yazd city, 48 people with an age range of 25-60 years were randomly divided into 4 groups of 12 people (control, exercise, supplement, exercise and supplement).The training schedule of each training session is 60 minutes, including warm-up (10 minutes of soft running, stretching and kinetic movements), resistance exercises with gym equipment (40 minutes) and cooling down (10 minutes of flexibility and stretching movements), supplementary group (every day 1600 mg of ginger rhizome powder or placebo (1 capsule of 800 mg before lunch and 1 capsule of 800 mg before dinner) and the exercise and supplement group did both. The samples were taken 24 hours before the start of the exercise in a fasting state at 10- Blood was taken at 8 am. After the end of 8 weeks, blood was taken again 24 hours after the end of the training program. To analyze the data, Kalmogorov-Smirnov test was used to determine the normality of the data, then the dependent T test to compare the results within the group and the variance analysis test. The method was used to examine the results between groups.

    Findings

    The results of the research showed that a period of resistance training alone and combined with the use of supplements significantly improves the serum glucose levels of women with type II diabetes, but the use of ginger supplements has no effect on the women's serum glucose levels. Does not have type II diabetes.

    Conclusion

    The results showed that a period of resistance training alone and along with the ginger supplement reduces the serum glucose level of patients with type II diabetes.

    Keywords: Type 2 diabetes, Resistance training, Ginger, Serum glucose