فهرست مطالب

نشریه دانش شناسی
پیاپی 59 (زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1402/03/30
  • تعداد عناوین: 8
|
  • رضا احمدی زمانی، زهره میرحسینی* صفحات 1-17
    هدف

    بررسی بهینه سازی ارایه خدمات مواد آرشیوی مبتنی بر طراحی و کاربرد ابزار جاینما، جهت سهولت در بازگرداندن و چیدن دقیق منابع می باشد.

    روش پژوهش:

     روش  نیمه تجربی و از نوع پژوهش های کاربردی و بنیادی است. جامعه آماری پژوهش شامل 10 کتابخانه سطح شهر تهران که در چند صفت با هم مشترک اند انتخاب گردید. در این پژوهش با توزیع پرسش نامه«پیش آزمون» و «پس آزمون» در بین50 نفر از کارکنان شاغل در مخزن و آرشیو جامعه هدف، انجام گرفت. تعداد پنجاه عدد «ابزار جاینمای کتاب» ساخته و به مدت 45 روز کاربرد آن تست شد، سپس توزیع فراوانی ها با استفاده از Excel و نرم افزار EPSS انجام و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. 

    یافته ها

    نتایج نشان داد که با جایگزین کردن «ابزار جاینمای کتاب» مسیله بهم ریختگی دیگر منابع به میزان 96% برطرف شده است. بیش از 71% از افراد نمونه، کاربرد «دستگاه جدید» را در کاهش استهلاک مواد آرشیوی موثر می دانند. بیش از 87% اظهار داشته اند با تست دستگاه جاینما، سریع و زمان کمتری (بین 30 تا 60 ثانیه) «وقت صرف» شده است. از نظر 98 % افراد گروه با استفاده از ابزار جاینما، میزان "جابجایی و اشتباه چیده شدن" مواد آرشیوی به هنگام بازگرداندن و چیدن برطرف شد و 96% نیز با مشاهده نور"چراغ چشمک زن" دستگاه جاینما بر روی قفسه، سبب سرعت جلب توجه کتابداران شده و در صرفه جویی وقت نیز موثر دانسته اند.

    نتیجه گیری

    نتیجه پژوهش نشان داد 100% از کتابخانه های مورد مطالعه از ابزار و وسایلی مانند"جاینمای کتاب" بی بهره هستند و چیدن اسناد و مدارک هم اکنون نیز توسط کارمندان و کتابداران شاغل در آرشیو انجام می شود. 90% از افراد حجم نمونه استفاده از«ابزار جاینمای کتاب» را کاربردی ارزیابی کرده اند که حاکی از کارآمد بودن دستگاه جاینما می باشد. بر همین اساس برای کلیه کتابخانه ها می تواند عمومیت داشته باشد.

    کلیدواژگان: آرشیو منابع، کتابدار، بازگشت و چیدن دقیق منابع، قفسه، ابزار جاینمای کتاب، مواد آرشیوی
  • مهرناز خراسانچی*، طیبه شهمیرزادی صفحات 18-34
    مقدمه

    کاربران کتابخانه، درصورت دریافت خدمات مناسب، تمایل به مشارکت در فعالیت های کتابخانه را خواهند داشت. هدف از انجام پژوهش حاضر ارزیابی دیدگاه کاربران درباره کیفیت خدمات کتابخانه عمومی حسینیه ارشاد به منظور پیاده سازی تفکر پلتفرمی است.

    روش پژوهش:

     پژوهش حاضر از نظر هدف و نوع، کاربردی و از نظر شیوه گردآوری داده ها، به روش پیمایشی و از نوع توصیفی است. جامعه آماری شامل 900 نفر از اعضای فعال کتابخانه بود که بر اساس جدول کرجسی و مورگان تعداد 269 نفر بر اساس نمونه گیری تصادفی در دسترس به عنوان نمونه انتخاب شدند که 241 پرسش نامه استاندارد لیبکوال جمع آوری و مورد ارزیابی قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از نرم افزار آماری Spss22 استفاده شد. 

    یافته ها

    براساس یافته ها، کمترین میانگین میزان رضایت در سه بعد (تاثیر خدمات، کنترل اطلاعات و کتابخانه به عنوان یک مکان) مربوط به مکانی مناسب برای مطالعه، یادگیری و پژوهش» با 31/6 و بیشترین میانگین میزان رضایت مربوط به گویه «وجود کارکنانی که همواره مودب هستند»  با 23/8 ، از 9  امتیاز بوده است.

    نتیجه گیری

    نتایج ارزیابی نشان داد که میانگین کیفیت خدمات کتابخانه عمومی حسینیه ارشاد در هر سه بعد (تاثیر خدمات، کنترل اطلاعات و کتابخانه به عنوان یک مکان) از نظر «شکاف برتری» یا «حد رضایت خدمات» منفی نبوده است و کاربران از کیفیت خدمات راضی هستند. به همین منظور برای پیاده سازی تفکر پلتفرمی که رضایت ذی نفعان از کیفیت خدمات کتابخانه از اهمیت بالایی برخوردار است، می توان برنامه ریزی کرد.

    کلیدواژگان: تفکر پلتفرمی، کیفیت خدمات، لیبکوال، کتابخانه عمومی حسینیه ارشاد تهران
  • زهرا رضازاده* صفحات 35-53
    هدف

    میزان آشنایی و استفاده دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد از شیوه نامه ونکوور در نحوه استناد دهی پروپوزال نویسی  به تفکیک گرایش های موجود (علوم پایه ، پاتوبیولوژی، علوم درمانگاهی ، بهداشت و مواد غذایی) است.

    روش پژوهش:

     پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و به شیوه پیمایشی انجام شد. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه محقق ساخته بود. نمونه پژوهش شامل 265 نفر از دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد / دکتری عمومی و دکتری تخصصی دانشکده دامپزشکی که با روش نمونه گیری طبقه ای غیر نسبتی انتخاب شدند. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی  و نرم افزار اس پی اس اس و مینی تب مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    بین میزان آشنایی دانشجویان تحصیلات تکمیلی از عناصر مرتبط با نحوه استناد دهی پروپوزال نویسی شیوه نامه ونکوور در گرایش های تحصیلی مختلف دانشکده دامپزشکی (علوم پایه، پاتوبیولوژی، علوم درمانگاهی، بهداشت و مواد غذایی) تفاوت معناداری وجود دارد. بین میزان آشنایی دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشکده دامپزشکی از  عناصر مرتبط با نحوه استناد دهی پروپوزال نویسی شیوه نامه ونکوور در مقاطع تحصیلی ارشد / دکترا عمومی و دکتری تخصصی تفاوت معناداری وجود دارد. بین میزان استفاده دانشجویان تحصیلات تکمیلی از عناصر مرتبط با نحوه استناد دهی پروپوزال نویسی شیوه نامه ونکوور در گرایش های تحصیلی مختلف (علوم پایه،پاتوبیولوژی،علوم درمانگاهی، بهداشت و مواد غذایی) تفاوت معناداری وجود دارد. بین میزان استفاده دانشجویان تحصیلات تکمیلی از عناصر مرتبط با نحوه استناد دهی پروپوزال نویسی بر اساس شیوه نامه ونکوور در مقاطع تحصیلی ارشد / دکترا عمومی و دکتری تخصصی تفاوت معناداری وجود دارد.

    نتیجه گیری

    دانشجویان تحصیلات تکمیلی از عناصر شیوه نامه استفاده مطلوب داشته باشند، اما نمره میانگین آنان حاکی از آن است که ایشان در استفاده از عناصر شیوه نامه از وضعیت مطلوبی برخوردار نبودند. نتایج این پژوهش می تواند منجر به آگاهی گروه های علمی و مسیولان کتابخانه نسبت به سطح کیفی پایان نامه ها از نظر نگارش علمی شود.

    کلیدواژگان: شیوه نامه ونکوور، پروپوزال نویسی، دانشجویان تحصیلات تکمیلی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه فردوسی مشهد
  • خجسته شعبانی*، عاصفه عاصمی صفحات 54-73
    هدف

    هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی روابط موضوعی در عناوین منابع مورد استفاده توسط کاربران رایسست با استفاده از تکنیک متن کاوی بود. بنابراین، به بازتاب چگونگی روابط موضوعی در منابع اطلاعاتی کاربران در مرکز رایسست مبادرت شده، تا از طریق شناخت به رفتار و احساس استفاده کنندگان دست یابند.

    روش پژوهش:

     روش پژوهش مبتنی بر متن کاوی بود، که به داده کاوی بر روی متن، تحلیل متن و به منظور فرایند استخراج اطلاعات با کیفیت از متن اشاره دارد. دسترسی اطلاعات به متن کامل مقالات مجلات علمی - پژوهشی، علمی - ترویجی، مجموعه مقالات کنفرانس ها و همایش های علمی، کتاب های لاتین و فارسی جامعه آماری پژوهش را تشکیل داده، که با استفاده از روش سرشماری، کلیه داده های حاصل از گزارش گیری توسط رایسست بررسی گردید. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها و تحلیل متن از نرم افزار ویانت، و برای پاکسازی و نرمال سازی داده ها از نرم افزار پایتون بهره جویی گردید.

    یافته ها

    براساس یافته ها از داده های حاصل شده، 21 کلمه و 160 کلمه موضوعی پرتکرار از منبع مورد استفاده در پایگاه اطلاعاتی رایسست مشخص گردید. دور نمای لوم از چگونگی توزیع کلمات موضوعی با تکرار بالا تهیه شده و ضریب همبستگی تکرار موضوعات پر استفاده در عنوان های منابع اطلاعاتی تدوین شد. به منظور تدوین نمایه درهم کرد کلمات موضوعی پر تکرار ترند (Trend) استفاده شد.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که تدوین پژوهش در مجموعه سازی منابع الکترونیکی پایگاه های اطلاعاتی و پیش نگری در آینده این دسته از منابع به مدیران مراکز اطلاع رسانی و کاربران آنها مفید است.

    کلیدواژگان: داده کاوی، متن کاوی، تحلیل هم رخدادی واژگان، پایگاه اطلاعاتی رایسست
  • پژمان صالحی*، بیژن سلیمانپور صفحات 74-100
    هدف

    هدف از انجام این پژوهش ارایه الگویی نوین برای مدیریت دانش کارکنان با رویکرد یادگیری سازمانی در مطالعه موردی شهرداری تهران است.

    روش پژوهش:

     این پژوهش از نوع کاربردی است که به صورت ترکیبی (کیفی-کمی) در جامعه آماری کارکنان دارای مدرک کارشناسی و بالاتر در شهرداری تهران و شرکت ها و سازمان های تابعه آن انجام شد. نمونه آماری شامل 379  نفر  از خبرگان دانشگاهی و سازمانی شاغل در  شهرداری تهران در سال 1400  بود که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی سیستماتیک انتخاب شدند. داده های گردآوری شده با استفاده از مدل یابی معادلات ساختاری و با به کارگیری نرم افزارهای SPSS و ایموس مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    بر اساس نتایج تحقیق حاضر برخی از مولفه های مهم ارایه الگوی نوین برای مدیریت دانش کارکنان شهرداری تهران با رویکرد یادگیری سازمانی عبارت اند از منابع انسانی و مدیریت، استراتژی و ساختار سازمانی، فناوری اطلاعات، فرآیندهای دانشی، فرآیندهای سازمانی و فرهنگ سازمانی. همچنین برخی دیگر از یافته های تحقیق حاکی از آن است که میانگین امتیاز هریک از این مولفه های یادشده در شهرداری تهران از حد متوسط پایین تر بود.

    نتیجه گیری

    تحقیق حاضر به ارایه و آزمون مدلی پرداخته است که نقش متغیرهای کلیدی دانش و یادگیری که در تحقیقات گذشته توجهی جزیی و مستقل به آن ها شده بود را بیان کرده است. به منظور پیاده سازی و اجرای مدیریت دانش در شهرداری تهران با رویکرد یادگیری سازمانی دقیق مولفه های تعیین شده نظیر منابع انسانی و مدیریت، استراتژی و ساختار سازمانی، فناوری اطلاعات، فرآیندهای دانشی و غیره...  برای ارتقای سطح کمی و کیفی دانش سازمانی شهرداری لحاظ گردید.

    کلیدواژگان: مدیریت دانش، یادگیری سازمانی، حافظه سازمانی، سازمان یادگیرنده، شهرداری تهران
  • لیلی طاهرخانی، صفیه طهماسبی لیمونی*، میترا قیاسی صفحات 101-127
    هدف

    طراحی مدل تاثیر گذاری اشتراک دانش وب بر کارآفرینی دانش در نهاد کتابخانه های عمومی کشور است.

    روش پژوهش: 

    از جنبه هدف کاربردی، از لحاظ رویکرد اکتشافی با روش آمیخته و از نظر نتیجه، پژوهش توسعه ای است. جامعه آماری بخش کیفی 15 نفر ازخبرگان دانشگاهی و متخصصان با روش نمونه گیری هدفمند "گلوله برفی" بوده اند و در بخش کمی تعداد 364  (از7000) نفر از مدیران و کارکنان کتابخانه های عمومی بااستفاده از فرمول کوکران و نمونه گیری تصادفی طبقه ای تعیین گردید. ابزار گردآوری داده ها در بخش کیفی مصاحبه ی عمیق و نیمه ساختاریافته بود و درمرحله  کمی از پرسشنامه ی محقق ساخته اشتراک دانش وب و پرسشنامه استاندارد کارآفرینی دانش اسکرزسکی (2006) استفاده شد. جهت شناسایی عوامل موثر بر اشتراک دانش وب از تحلیل تم و به منظور اجماع نظرات خبرگان از تکنیک دلفی فازی و برای ارزیابی روایی و پایایی پرسشنامه ها از تحلیل عاملی تاییدی استفاده گردید همچنین تجزیه وتحلیل داده ها ازطریق نرم افزارهایspss24 و smartPLS استفاده شد.

    یافته ها

    براساس تجزیه وتحلیل داده های کیفی حاصل از کدگذاری متن مصاحبه ها، 48 کد باز، 9 تم ثانویه و 3 تم اصلی "مطلوبیت فضای وب، مطلوبیت اطلاعات وب و مطلوبیت افراد" شناسایی شد که به ترتیب بیشترین اثرگذاری را دارند. همچنین ضریب تاثیر اشتراک دانش وب برکارآفرینی دانش کارکنان برابر 554/0 محاسبه گردید که در این مسیر مقدار آماره آزمون محاسبه شده بزرگ تر از 96/1 شده است.

    نتیجه گیری

    اشتراک دانش وب و کارآفرینی دانش دو ابزار توانمندساز در کتابخانه ها هستند که می توانند بایکدیگر هم افزایی ایجاد نموده و با تقویت بنیان های علمی و معرفتی موجبات پیشرفت و تعالی را ایجاد نمایند لذا ضرورت دارد آنها به صورت یک فرآیند پیوسته مورد توجه جدی کتابخانه ها قرارگیرد.

    کلیدواژگان: اشتراک دانش وب، کارآفرینی دانش، کتابخانه ها، نهاد کتابخانه های عمومی کشور
  • سعید غفاری*، مسعود بختیاری، شایسته ملازاده رودباریان صفحات 128-143
    اهداف

    هدف پژوهش حاضر بررسی نقش مدیریت دانش در راهبرد محیط آموزش عالی (مطالعه موردی دانشگاه های پیام نور استان بوشهر) می باشد.

    روش پژوهش:

     این پژوهش از لحاظ هدف ، کاربردی و از حیث روش ، توصیفی - تحلیلی از نوع علی با رویکرد پیمایشی است . جامعه آماری شامل کارمندان و مدیران دانشگاه های پیام نور استان بوشهر که تعداد 167 نفر  می باشد که تعداد 128 نفر پاسخگو بوده اند. گردآوری داده ها بر اساس پرسشنامه های استاندارد مدیریت دانش نوناکاو تاکاچی (1955) استفاده شده است و در تحلیل داده ها از روش های آماری توصیفی و استنباطی استفاده شده است که داده های استخراج شده وارد صفحه گسترده Excel شده و سپس جهت تحلیل، وارد نرم افزار LISREL گردید. تحلیل داده ها با آزمون ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون صورت گرفت.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان داد که مدیریت دانش با نقش میانجی فرهنگ سازمانی بر روی راهبرد محیط آموزش عالی دانشگاه پیام نور بوشهر تاثیر دارد و مدیریت دانش با نقش میانجی فناوری بر روی راهبرد محیط آموزش عالی دانشگاه پیام نور بوشهر تاثیر معنی داری دارد.

    نتیجه گیری

    از دیگر نتایج این تحقیق این است که مدیریت دانش با نقش میانجی مدیریت عملکرد بر روی راهبرد محیط آموزش عالی دانشگاه پیام نور بوشهر تاثیر معنی دار دارد.

    کلیدواژگان: مدیریت دانش، راهبرد محیط آموزش عالی، استان بوشهر، دانشگاه پیام نور
  • زهرا کیان راد*، سیف الله اندایش صفحات 144-158
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف بررسی امکان پذیری استقرار مدیریت دانش در نهاد کتابخانه های عمومی ایران بر اساس الگوی کوان یو وانگ انجام شده است.

    روش پژوهش:

     پژوهش حاضر کاربردی است و به روش پیمایشی انجام شد. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه بود. پایایی پرسشنامه نیز با توجه به مقدار ضریب آلفای کرونباخ، 9/. محاسبه شد. جامعه پژوهش 115 نفر بودند که از طریق نمونه گیری خوشه ای انتخاب شدند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار اکسل و اس پی اس اس 19 استفاده شد. برای سنجش میانگین گروه های یازده گانه مدیریت دانش از آزمون های همبستگی پیرسون، آزمون تی تک نمونه ای، و آزمون کلموگروف-اسمیرنوف و برای رتبه بندی گروه های معیار از آزمون غیرپارامتریک فریدمن بهره گرفته شد.

    یافته ها

    وضعیت استقرار مدیریت دانش در نهادکتابخانه های عمومی ایران براساس گروه های یازده گانه کوان یو وانگ درگروه متوسط قرار داشت. همچنین میزان آمادگی نهاد برای استقرار مدیریت دانش در سطح متوسط ارزیابی شد.

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش با استفاده از آزمون t تک نمونه ای در سطح معنی داری 001/0 نشان داد که امکان استقرار مدیریت دانش در نهادکتابخانه های عمومی ایران وجود دارد.

    کلیدواژگان: مدیریت دانش، نهاد کتابخانه های عمومی، پیاده سازی مدیریت دانش، الگوی کوان یووانگ، استقرار مدیریت دانش
|
  • Reza Ahmadi Zamani, Zohreh Mirhosseini * Pages 1-17
    Objective

    "To investigate the optimization of the provision of archival material services based on the design and application of the book locator tool, in order to facilitate the restoration and accurate arrangement of resources. The existence of issues and problems in the archive of documents and documents, such as: confusion; depreciation; the disappearance of archival materials; Moving and misplacing; The accuracy in returning the sources and other things was investigated and led to the invention of the "book locator tool".

    Methodology

    It is a semi- experimental method and a type of applied and fundamental research. The statistical population of the research included 10 libraries in Tehran, which have several characteristics in common. In this research, it was done by distributing "pre-test" and "post-test" questionnaires among 50 employees working in the repository and archive of the target community. number of fifty "book locator tools" were made and tested for two months, then the frequency distribution was done and analyzed using Excel and EPSS software.

    Results

    The results showed that by replacing the "book locator tool" the problem of confusion of other sources has been solved by 96%. More than 71% of the sample people consider the use of "new device" to be effective in reducing the depreciation of archival materials. More than 87% have stated that by testing the proxy device, it is fast and takes less time (between 30 and 60 seconds). According to 98% of the people in the group, using the locator tool, the amount of "displacement and misarrangement" of archival materials was resolved when restoring and arranging. And 96% have seen the "flashing light" of the locator on the shelf, which has caused the attention of librarians to be attracted quickly and has also been effective in saving time.

    Conclusion

    The results of the research showed that 100% of the studied libraries are without tools and devices such as "Book Locator" and the sorting of documents is done by the employees and librarians working in the archive. 90% of the people in the sample have evaluated the use of the "book locator tool" useful, which indicates the efficiency of the replacement device. Accordingly, it can be used generally for all libraries.

    Keywords: Source archive, the librarian, Returning, sorting resources carefully, Shelf, book locator tool, Archival material
  • Mehrnaz Khorasanchi *, Tayebeh Shahmirzadi Pages 18-34
    Objective

    Library users will be willing to participate in library activities if they receive appropriate services. The purpose of this study is to evaluate the views of users about the quality of Hosseinieh Ershad Public Library services in order to implement platform thinking.

    Methodology

    The present research is applied in terms of purpose and type and descriptive in terms of data collection method. The statistical population consisted of 900 active members of the library. Based on Krejcie and Morgan table, 269 people were selected as a sample based on stratified random sampling and 241 standard Libqual questionnaires were collected and evaluated. SPSS22 statistical software was used for data analysis..

    Results

    According to the research findings, the lowest average level of satisfaction in three dimensions (effect of services, information control and library as a place) related to the items "attention to the client" with 7.47, " Having a library website that allows me to locate information personally " with 6.79 and "a suitable place for study, learning and research" with  6.31 and the highest average of satisfaction related to the item " existence of employees who are always polite" with 8.23, "convenience recovery tools that allow me to personally resources and "Find the information I am looking for" with 7.31 and "library space that encourages reading and learning" and "space for mass communication and group learning" with 7.32 out of 9 points.

    Conclusion

    The results of service quality evaluation showed that the average of public library services of Hosseinieh Ershad in all three dimensions (impact of services, information control and library as a place) was not negative in terms of "excellence gap" or "service satisfaction". To this end, it is possible to plan for the implementation of a platform thinking in which stakeholder satisfaction with the quality of library services is of paramount importance.

    Keywords: platform thinking, Service Quality, LibQual, Hosseinieh Ershad Public Library, Tehran
  • Zahra Rezazadeh * Pages 35-53
    Objective

    The main objective of this study was to measure the level of acquaintance and usage of Vancouver style in codifying proposals among graduate students of Veterinary Medicine at Ferdowsi University of Mashhad. Additionally, it aimed to measure their level of acquaintance and usage in different disciplines such as basic sciences, pathobiology, clinical sciences, health, and food.

    Methodology

    This was an applied survey study, where data collection tools included a researcher-made questionnaire based on a literature review and the Kahn Proposal Assessment Checklist. The sample consisted of 265 postgraduate and PhD students from the Veterinary Medicine college who were selected using non-proportional stratified sampling. Data were analyzed using descriptive and inferential statistics.

    Results

    There is a significant difference between the degree of familiarity of graduate students with the elements related to the formulation of the proposal of the Vancouver style in different academic trends of the Faculty of Veterinary Medicine (Basic Sciences, Pathobiology, Clinical Sciences, Food and Aquatic Health). There is a significant difference related to the compilation of the proposal of the Vancouver style book in the master's degree / general doctorate and specialized doctorate. There is a significant difference between graduate students' use of the elements related to the proposal development of the Vancouver Vancouver style in different academic disciplines (Basic Sciences, Pathobiology, Clinical Sciences, Food and Aquatic Health). According to Vancouver's style s, there is a significant difference between master's degree / Doctor of Veterinary Medicine and Ph.D.

    Conclusion

    Postgraduate students should use the elements of the Vancouver style, but their average score indicates that they did not have a favorable situation in using the elements of the Vancouver style. The results of this research can lead to the awareness of scientific groups and library about the quality level of theses in terms of scientific writing.

    Keywords: Vancouver Style, Proposal Writing, Graduate Students, Faculty of Veterinary Medicine, Ferdowsi University Of Mashhad
  • Khojasteh Shabani *, Asefe Asemi Pages 54-73
    Objective

    The main purpose of the present research was to investigate thematic relationships in the topics of resources used by RICeST users, using text mining techniques. Therefore, it has been attempted to reflect how the thematic relationships are in the information resources of users in the RICeST Center, in order to gain access to the required materials through understanding the behavior and feelings of users and clients.

    Methodology

    The research method was based on text mining, which refers to data mining on the text, and text analysis in order to extract quality information from the text. Information access to the full text of articles in scientific-research, scientific-promotional journals, collections of scientific conference and conference articles, English and Persian books formed the statistical population of the research, and all the data obtained from the reporting by RICeST were checked using the census method. Data analysis and text analysis was done by Vianet software, and Python software was used to clean and normalize the data.

    Results

    In order to determine the main view of the most used topics by RICeST users, based on the findings from the obtained data, 21 frequent words (used more than 2000 times in the RICeST database in a two-year interval 2018/02/08 – 2020/02/08).

    Conclusion

    the conclusion was based on the fact that the compilation of the research in the collection of electronic resources of information databases and foresight in the future of this category of resources is useful to the managers of information centers and their users.

    Keywords: Data mining, Text Mining, Co-word analysis, RICeST Database
  • Pejman Salehi *, Bijan Solimanpour Pages 74-100
    Objective

    The purpose of this research is to provide a new model for knowledge management in a case study of Tehran Municipality.

    Methodology

    This is an applied research that was conducted in a combined (qualitative-quantitative) method. statistical population of employees with a bachelor's degree or higher in Tehran Municipality and its affiliated companies and organizations were studied. The statistical sample included 379 academic and organizational experts working in Tehran municipality in 2021, who were selected using systematic random sampling.

    Results

    Based on the results of this research, some of the important components of presenting a new model for knowledge management of Tehran municipality employees with an organizational learning approach are human resources and management, organizational strategy and structure, information technology, knowledge processes, organizational processes and organizational culture. Also, some other research findings indicate that the average score of each of these mentioned components in Tehran municipality was lower than average. Also, some other research findings indicate that the average score of each of these components in Tehran municipality was lower than average.

    Conclusion

    The present research has presented and tested a model that has expressed the role of the key variables of knowledge and learning, which were only partially and independently paid attention to in previous researches. In order to implement knowledge management in Tehran municipality with the organizational learning approach, the determination of determined components such as human resources and management, strategy and organizational structure, information technology, knowledge processes, etc. should be considered.

    Keywords: Knowledge management, Organizational Learning, organizational memory, Learning Organization Model, Tehran Municipality
  • Leyli Taherkhani, Safiyeh Tahmasebi Limooni *, Mitra Ghiasi Pages 101-127
    Objective

    The aim of this study was to design an influence model of web knowledge sharing on knowledge entrepreneurship in state public libraries.

    Methodology

    This study is considered to be a developmental research due to its practical purpose, exploratory approach with mixed method, and considering its results. The statistical population of the qualitative section included 15 academic experts and specialists selected by the "snowball" purposive sampling method, and the quantitative section consisted of 364 (out of 7000) managers and employees of public libraries selected using Cochran formula and random sampling. Data collection tool for qualitative part was in-depth and semi-structured interview, and for the quantitative part, the researcher-made questionnaire of web knowledge sharing and Skradski’s (2006) standard questionnaire of entrepreneurship knowledge was utilized. Thematic analysis was used in order to identify the effective factors on web knowledge sharing, and for the consensus of experts, Delphi technique was practiced, and confirmatory factor analysis was exercised to evaluate the validity and reliability of the questionnaires. Furthermore, the data was analyzed using spss24 and smartPLS software.

    Results

    Based on the analysis of the qualitative data obtained from the coding of the interviews, 48 ​​open codes, 9 secondary themes and 3 main themes, namely, "the desirability of web space, the desirability of web information and the desirability of people" were identified, which had the most impact, respectively. Moreover, the impact factor of web knowledge sharing on employees' knowledge entrepreneurship was calculated as 0.554, and the value of the calculated test statistic was greater than 1.96.

    Conclusion

    Web knowledge sharing and knowledge entrepreneurship are two empowering tools in libraries that can create synergy and lead to progress and excellence by strengthening the scientific and epistemic foundations. Therefore, it is necessary for them to be taken seriously by libraries as a continuous process.

    Keywords: Web knowledge sharing, knowledge entrepreneurship, Libraries, Institution of Public Libraries of the Country
  • Saeed Ghaffari *, Masood Bakhtiari, Shaesteh Molazadeh Rodbarian Pages 128-143
    Objectives

    The aim of this research is to investigate the role of knowledge management in the strategy of higher education environment (case study of Payam Nour Bushehr universities).

    Methodology

    This research is applied in terms of purpose and descriptive-analytical in terms of method with a survey approach. The statistical population includes 167 employees and managers of Payam Noor universities in Bushehr province. Data collection was based on standard questionnaires and descriptive and inferential statistical methods were used in data analysis. The extracted data were entered into an Excel spreadsheet and then entered into LISREL software for analysis. Data analysis was done by Pearson's correlation coefficient test and regression analysis.

    Results

    The findings of the research showed that knowledge management with the mediating role of organizational culture has an effect on the strategy of the higher education environment of Payam Noor Bushehr Universities, and knowledge management with the mediating role of technology has an effect on the strategy of the higher education environment of Payam Noor Bushehr Universities.

    Conclusion

    Another result of this research is that knowledge management with the mediating role of performance management has a significant impact on the strategy of the higher education environment of Payam Noor Bushehr Universities.

    Keywords: Knowledge management, higher education environment strategy, Bushehr Province, Payam Noor University
  • Zahra Kianrad *, Seyfollah Andayesh Pages 144-158
    Objective

    The present research was conducted with the aim of investigating the feasibility of establishing knowledge management in Iran's public libraries based on the Kwan Yu Wang model.

    Methodology

    The current research is practical and was carried out using a survey method. The data collection tool was a questionnaire. The reliability of the questionnaire is also according to the value of Cronbach's alpha coefficient, 9. The research population was 115 people who were selected through cluster sampling. Excel and SPSS 2019 software were used for data analysis. To measure the average of eleven knowledge management groups, Pearson correlation tests, one-sample t-test, and Kolmogorov-Smirnov test were used, and Friedman's non-parametric test was used to rank benchmark groups.

    Results

    The state of establishment of knowledge management in Iran's public libraries was in the medium group based on the eleven groups of Kwan Yu Wang. Also, the level of readiness of the institution for the establishment of knowledge management was evaluated at a medium level.

    Conclusion

    The results of the research using the one-sample t-test at a significance level of 0.001 showed that it is possible to establish knowledge management in public libraries in Iran.

    Keywords: Knowledge management, public libraries, implementation of knowledge management, Kwan Yu Wang Model, Establishment Of Knowledge Management