فهرست مطالب

نشریه پژوهش های سیاسی و بین المللی
پیاپی 45 (اسفند 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/12/01
  • تعداد عناوین: 21
|
  • امیررضا حجتی، هرمیداس باوند*، مهدی ذاکریان امیری، علی اصغر کاظمی صفحات 1-23

    در این مقاله در پی آن هستیم که با تعریف دو مفهوم حقوق بشر و امنیت و حاکمیت ملی بتوانیم ارتباط میان آنها را تبیین کنیم و در واقع این رویکرد را که حقوق بشر تضعیف کننده حاکمیت و امنیت ملی دولتهاست، به نقد بکشانیم و در راستای این فرض که حقوق بشر می تواند عاملی در راستای تحکیم یکپارچگی ملی و در نتیجه تقویت حاکمیت و امنیت ملی باشد، گام برداریم. حقوق بشر بایستی به عنوان هنجاری عام و جهانی مطرح شود، نه هنجاری منطقه ای یا خاص و این امر در گرو روابط بین الاذهانی است که آن را ساخته و پرداخته می کند. نخست با نگاهی به حقوق بشر و سپس با دیدگاهی به سیاست بین الملل، به تشریح مفاهیم حقوق بشر و حاکمیت ملی و تحول این مفاهیم از رهگذر رعایت و تضمین حقوق بشر پرداخته ایم. در نهایت رویکرد سازه انگاری و نظریه بومرنگ طرح و بر همین مبنا نتیجه گیری شده است.

    کلیدواژگان: حقوق بشر، امنیت و حاکمیت ملی، سازه انگاری، نظریه بومرنگ
  • نسیم محمدی کاکرودی، حجت مهکوئی*، یوسف زین العابدین عموقین صفحات 25-40

    هدف تحقیق حاضر بررسی و تحلیل تاثیر شبکه های مجازی بر رفتار انتخاباتی رای دهندگان ریاست جمهوری در استان گیلان است. در این تحقیق جامعه آماری شامل 20 نفر از خبرگان علمی و سازمانی، است که با استفاده از روش نمونه گیری دلفی انتخاب شده اند. در این تحقیق، جهت گردآوری اطلاعات در دو بخش از ابزار پرسش ‎نامه استفاده شد. در بخش کیفی پرسش نامه جهت دریافت نظرات خبرگان و ایجاد همگرایی میان نظرات از طریق روش دلفی تنظیم گردید که بنا به ضرورت پرسش نامه از طریق پست الکترونیک و دستی بین خبرگان توزیع شد. پرسش‎نامه دلفی مطرح و امتیازدهی به شاخص‎ها در قالب طیف لیکرت 5 تایی صورت گرفته و سپس در انتهای آن از سوال باز برای ارایه نظرات و پیشنهادات برای بهبود الگو استفاده شد. یافته های تحقیق نشان داد در استان گیلان، در انتخابات دوره های دهم، یازدهم و دوازدهم، شبکه های مجازی تاثیر معناداری بر رفتار انتخاباتی رای دهندگان داشتند.

    کلیدواژگان: شبکه های مجازی، انتخابات، مشارکت سیاسی، رفتار انتخاباتی، رای دهندگان، استان گیلان
  • مسیح گنجی اشتیجه، ایرج حسینی صدرآبادی*، عبدالرضا برزگر صفحات 41-57

    با پدیداری مفاهیمی همچون حکمرانی خوب به مثابه یکی از شروط اساسی توسعه پایدار، بحث نظارت و پاسخ گویی سازمان های متصدی امور عمومی اهمیتی روز افزون یافته است. امروزه کشورها در کنترل هزینه های عمومی با مشکلات متعددی روبرو هستند که با روش توصیفی اسنادی به دنبال راهکاری اثربخش می باشیم. کشور فرانسه می تواند الگوی مناسبی را ارایه نماید و باید بررسی نمود؛ دیوان محاسبات فرانسه با چه ابزارهایی به یک انضباط مالی از منظر حقوقی، دست یافته است؟ بودجه کنترلی و کنترل بودجه ای مهمترین ابزار کنترل هزینه های عمومی است. در فرانسه هر نهادی که از بودجه عمومی استفاده می کند در قلمرو نظارت دیوان محاسبات قرار می گیرد که با خصوصیاتی چون استقلال، استفاده از خرد جمعی و اصل تناظر همراه با تشکیلاتی غیرمتمرکز بوسیله گزارش های عمومی در جهت کنترل هزینه های عمومی، پارلمان را کمک می نماید.

    کلیدواژگان: دیوان محاسبات، فرانسه، پارلمان، هزینه های عمومی
  • سعید حسن خانی، محمد اخباری*، غلامحسن حیدری صفحات 59-85

    در دوره گذار ژیوپلیتیکی هرکشوری براساس فعالیت وموفقیت های بدست آمده در این دوره، جایگاه خود را در هرم قدرت جهانی تثبیت می نماید. در این تحقیق هدف اصلی شناخت راهکارهای بیشینه سازی قدرت منطقه ای ایران در دوره گذار ژیوپلیتیک در غرب آسیا است و سوال تحقیق عبارتست از اینکه ایران چگونه می تواند در دوره گذار ژیوپلیتیکی قدرت منطقه ای خود را افزایش دهد؟ نوع تحقیق کاربردی و روش انجام تحقیق توصیفی و موردی- زمینه ای است. نتایج بدست آمده بیانگر آن است که ایران می تواند در دوره گذار ژیوپلیتیکی با بهره گیری از فرصت های ژیوپلیتیکی و مزیت های دوره گذار به بیشینه سازی قدرت منطقه ای خود از طریق تدوین راهبرد ژیوپلیتیکی و با اجرایی کردن شبکه سازی منطقه ای؛ ایجاد دسترسی فعال به شبکه کارگزاران منطقه ای خود و نیز درونی سازی قدرت در برابر تهدیدات اقدام نماید.

    کلیدواژگان: غرب آسیا، دوره گذار ژئوپلیتیکی، قدرت، قدرت منطقه ای، جنگ سرد جدید
  • مریم مهرپور، نادر سلیمانی*، غلامعلی احمدی، پرویز صباحی صفحات 87-113

    به لحاظ سیاسی برنامه ریزی آموزشی منجر به گسترش دید سیاستمداران و برنامه ریزان در حوزه نظام آموزشی، ایجاد تحول در ساختار اجتماعی و براساس آن از میزان تحقق اهداف مدارس و فاصله آن با وضع مطلوب مطلع شوند. براساس اطلاعات کسب شده سیاستمداران میتوانند به برنامه ریزی موثرتر در حوزه آموزش بپردازند. نخستین چالشی که بر سر این راه قرار دارد، تهیه یک فهرست اولیه از شاخصهایی است که رتبه بندی بر مبنای آنها انجام می شود. لذا پژوهش توصیفی- تطبیقی حاضر با هدف مقایسه سیاستگذاری رتبه بندی آموزشی در کشورهای آمریکا و کانادا انجام شده است تا فهرستی از شاخصها برای طراحی یک سیستم جامع آموزشی در ایران استخراج گردد. ابتدا نظام های رتبه بندی در کشورهای منتخب مورد مطالعه، سپس شاخصهای سیستم های رتبه بندی در دو کشور در قالب جداول ارایه شدند. نتایج نشان می دهد که سیستم های رتبه بندی در کشورهای مختلف و حتی یک کشور از شاخصهای متنوعی استفاده میکنند.

    کلیدواژگان: نظام رتبه بندی، شاخص، مدارس، متوسطه
  • علی بانج شفیعی، نادر شیخ الاسلامی*، نرجس شکری، امیربابک مرجانی صفحات 115-137

    فردگرایی به عنوان یکی ازمسایل اجتماعی و فرهنگی درخور توجه جامعه مدرن است. جهانی شدن بصورت یک موج توفنده روابط و مناسبات کشورها و دولت ها را دگرگون ساخته و با سرعت پیوندهای پیچیده ای بین فرهنگ ها و جوامع بشری ایجاد کرده است. بنابراین، این پژوهش با رویکرد کیفی و کمی، به روش نظریه زمینه ای وپیمایشی و با هدف کاربردی انجام شد. با بهره گیری از روش نظریه زمینه ای، داده های حاصل از مصاحبه های انجام شده با 20 نفر از خبرگان و نخبگان بانک قوامین و جامعه علمی دانشگاهی که از سوابق اجرایی درسطوح تصمیم گیری برخوردار بودند، بدست آمد. از نظر روش پیمایشی پرسشنامه ها بین 342 نفر از کارکنان بانک قوامین توزیع وسنجیده شد. عوامل موثر بدست آمده در بخش کیفی شامل نگرش، مسیولیت پذیری، فرهنگ خردورزی، تفکر بهنگام وامنیت شغلی می باشد. در بخش کمی مشخص شد بین مولفه های بدست آمده و فردگرایی مثبت رابطه معناداری وجود داشت. همچنین با وجود فردگرایی مثبت می شود از بروز رفتارهای ضد بهره وری جلوگیری کرد و به جهانی شدن مدیریت منابع انسانی و جهش تولید نیز رسید.

    کلیدواژگان: مدیریت جهانی، منابع انسانی، فردگرایی مثبت، رفتارهای ضد بهره وری
  • سید فتاح ابراهیمی، ایرج حسینی صدرآبادی*، عبدالرضا برزگر صفحات 139-161

    هدف این مقاله بررسی سیاستگذاری های تنظیم گری حقوقی بازار مالی با تغییر ساختار حکومتها در سطح بین المللی است. یافته ها نشان می دهد که تنظیم گری وسیله ای برای اعمال حاکمیت دولتهاست که مداخله حکومت برای ایجاد منافع عمومی در بازار و اقتصاد را با بکارگیری روش های متنوع مقررات گذاری و سیاستگذاری منجر می شود. دولت رفاه اقدام به خدمات بدون واسطه دولتی کرده، با تنظیم گری مستقیم، خود مجری حکومت بود اما با تغییر سیستم حکومتها به دولت- تنظیمی دولتها بطور غیرمستقیم در امور اقتصادی و مالی نظارت می کردند و نهادهای مقررات گذار دولتی نقش تنظیم گر را بازی می کردند. اما با ایجاد دولت فراتنظیم گر این روند تغییر کرده، تنظیم گری بازار و مقررات گذاری اقتصادی به ارگانهای خود فرمان مستقل واگذار و دولت تنها به نظارت بر این تنظیم گران می پردازد.

    کلیدواژگان: تنظیم گری حقوقی، بازار مالی، ساختار حکومتی، تنظیم گر و فرا تنظیم گر
  • فاطمه مهدوی، عابدین مومنی صفحات 163-174

    امروزه تبلیغات بخش مهمی از تجارت است. استفاده از اطلاعات غلط و کذب در تبلیغات، سبب گمراهی مصرف کنندگان و یا دیگر رقبا خواهد شد و نیز با افزایش روز افزون رسانه ها و تنوع آن در فضای مجازی سبب گردیده است که به واسطه نفوذ آنها در عرصه اجتماعی، در عرصه تبلیغات بازرگانی هم ورود پیدا کند و از سوی تولید کنندگان مورد استقبال قرار گیرند و به دلیل عدم آگاهی و به علت کمبود نظارت و فقدان قوانین و مدون در این حوزه و نیز به جهت کذب بودن این تبلیغات، ضروری به وجود بیابد. لذا در این مقاله قصد داریم مسیله تبلیغات کذب و دروغین و آثار و پیامد آن از منظر فقه و حقوق را مورد بحث و بررسی قرار دهیم و در صورت خسارات وارده به جبران آن برآمده تا از حقوق افراد، حمایت شود.

    کلیدواژگان: مسئولیت، تبلیغات کذب، رسانه، جبران خسارت
  • غلامعلی دهشیری، سید مهدی منصوری صفحات 175-199

    بازداشت یکی از مهمترین اختیاراتی است که در راستای مبارزه موثر با جرم به مقام های نظام کیفری اعطا شده است به موازات اعمال اختیار ، این امکان وجود دارد که روند نهایی دادرسی به احراز مجرمیت منتهی نگردد. سوالی که در این مورد مطرح می شود این است که آیا متهم بازداشت شده بیگناه می تواند بابت مدت بازداشت، تقاضای جبران خسارت نماید؟ به رغم برخی مخالفتها، ادله طرفداران جبران خسارت از قوت بیشتری برخوردار است. به ویژه اینکه جبران خسارت، همسو با اصل دادرسی عادلانه بوده و اخلاق نیز اقتضا می کند ظلم روا شده، جبران گردد. بر این اساس، در نظام دادرسی کیفری فرانسه از سال 1970 و در ایران از سال 1392 این نهاد به رسمیت شناخته شده است از این جهت و با وجود برخی تفاوتها در شرایط ماهوی و شکلی، در برخی موارد شباهت هایی بین مقررات این دو نظام مشاهده می شود .

    کلیدواژگان: جبران خسارت، بازداشت، متهمان بی گناه، اصل برائت
  • عبدالرضا بازهوایی، زینب پورخاقان*، لیلا رئیسی دزکی صفحات 201-234

    از مهم ترین انواع قاچاق ها که موجب افزایش جرایم اقتصادی می گردد، قاچاق کالا و ارز است. قاچاق کالا از ابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی در حقوق داخلی و بین المللی قابل بررسی است. هدف پژوهش حاضر تحلیل وضعیت قاچاق کالا از منظر حقوق بین الملل اقتصادی با تاکید بر وضعیت حقوقی ایران است. در قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز 1392 و همچنین کنوانسیون های نایروبی، سازمان ملل متحد و سازمان تجارت جهانی به تعریف قاچاق کالا و ارز و ابعاد مختلف آن پرداخته شده است. از آثار مخرب و زیان بار قاچاق کالا بر توسعه پایدار می توان به کاهش اشتغال، افزایش جرایم اقتصادی، تهاجم فرهنگی، فساد اداری، فاصله طبقاتی جامعه و... اشاره کرد. جهت جلوگیری از این گونه آثار زیان بار می توان با تصویب قوانین جدید یا اصلاح قوانین گذشته، نظارت های قضایی داخلی و بین المللی قدم موثری برداشت و از طریق نظارت های اقتصادی و کنترل مرزها از قاچاق کالا در کشور جلوگیری نمود.

    کلیدواژگان: قاچاق کالا، حقوق بین الملل اقتصادی، حقوق ایران، کنوانسیون های بین المللی
  • بختیار ملکی طولابی، رضا پریزاد * صفحات 235-264

    دولت از مهمترین نهادهای بشری است که در مقایسه با سازمانها، نهادها یا گروه های دیگر دارای اهداف گسترده و فراگیرتری بوده و غایت اصلی آن تامین خیر عمومی است . مبنای عقل دولت تامین مصلحت عمومی است و سیاستگذاری عمومی به عنوان ساحتی از اراده یا عمل دولت باید با به کارگیری بهترین راه حل ممکن معطوف به تحقق این مبنا باشد.تحقیق حاضر با روش توصیفی- تحلیلی درصدد پاسخ به این سوال است که، مسیولیت و عملکرد دولت در قبال سیاستگذاری تامین اجتماعی در جمهوری اسلامی ایران چگونه قابل تبیین و ارزیابی می باشد؟ یافته های تحقیق نشان از آن دارد که، عملکرد و مسیولیت پذیری دولت درحوزه سیاستگذاری تامین اجتماعی درجمهوری اسلامی ایران بر اساس، نگرش واکنشی و احساسی، تفسیر حمایتی، عدم تطابق با حق و تکلیف قانون مدارانه در زمینه برخورداری آحاد جامعه از منافع عمومی و بر مبنای رویکرد تغییرات جزیی- تدریجی (محافظ کارانه) قابل تبیین و ارزیابی می باشد.

    کلیدواژگان: دولت، مسئولیت، سیاستگذاری، تامین اجتماعی، جمهوری اسلامی ایران
  • اکبر زمانی، محمود عرفانی صفحات 265-284

    پیشرفت روز افزون تکنولوژی، تجارت را با شیوه جدیدی از قراردادها همگام نموده که آنها را قراردادهای الکترونیکی می نامند، کاربرد قراردادهای الکترونیکی به نحوی گسترش یافته که در قریب به اکثریت قراردادها، استفاده از روش های الکترونیکی، جایگزین قراردادهای سنتی گردیده است. سرعت، سهولت و اطمینان از ویژگی های بارز معاملات و مراودات اینترنتی می باشد. در کشور ایران نیز که از سایر جوامع عقب نمانده، استقبال از استفاده از این گونه معاملات به شدتی است که در قراردادهای؛ تهران من، اسنپ و سایر سایت های اینترنتی موجود که حتی برای خرید جزیی ترین وسایل نیز از طریق قراردادهای الکترونیکی استفاده می شود.جدای از تمام تناقض های موجود در قانون تجارت الکترونیکی در موارد تفسیر و اختلاف به خصیصه بین المللی ضرورت توسعه هماهنگی بین کشورها برای حسن نیت و رعایت قواعد و حقوق مصرف کننده ارجاع نموده که این موارد در قواعد حقوقی ایران چندان جایگاهی ندارد.

    کلیدواژگان: قانون مدنی، قانون تجارت الکترونیک، اختتام قرارداد، انحلال قرارداد
  • مظاهر عادلنیا، محمدرضا رحمت* صفحات 285-304

    دادرسی و محاکمه غیابی به عنوان مسیله ای مهم، چالش برانگیز و مورد بحث در نظامهای حقوقی معاصر از یک طرف و در دیوان های کیفری بین المللی و حقوق داخلی کشورها از سوی دیگر، مطرح می باشد. هر کدام از نظامهای دادرسی کیفری برای مجاز یا ممنوع دانستن محاکمات غیابی ، دلایل و توجیهاتی دارند. با هدف بررسی و تطبیق محاکمه غیابی در حقوق کیفری بین المللی با حقوق کیفری ایران در این مقاله تلاش شده تا موضوع «صدور احکام غیابی و مبانی و آثار آن در حقوق کیفری بین الملل و حقوق ایران» مورد پژوهش و بررسی قرار گیرد.در مقاله حاضر که به روش توصیفی تحلیلی و با بهره گیری از منابع و متون کتابخانه ای به انجام رسیده است، این نتیجه حاصل شد که ممنوعیت محاکمه غیابی که در حقوق بین الملل کیفری مورد توجه قرار گرفته است یکی از بارزترین اموری است که محاکمه منصفانه را تضمین می کند

    کلیدواژگان: دادرسی، محاکمه، غیابی، ایران
  • احسان مشگل گشا، مسعود رضا رنجبر*، مصطفی ماندگار، رضا زارعی صفحات 305-330

    امروزه پرداخت ثمن در تجارت بین الملل با اعتبارات اسنادی صورت می پذیرد، بررسی جایگاه این نوع از روش پرداخت و انطباق آن با نهاد های فقهی و حقوقی اهمیت موضوع مسیولیت مدنی اطراف اعتبارات اسنادی نمایان می گردد.حقوق ما تا حد زیادی منبعث از فقه می باشد و در مواردی نیز همسو با حقوق اروپا تمایل به سمت جبران مالی خسارت دارد، اما در فقه بیشتر گرایش به سمت جبران عینی خسارت می باشد. سیوال این است که در اعتبارات اسنادی مسیولیت مدنی از چه نوعی می باشد؟ برای تحقق مسیولیت مدنی، فعل زیانبار در ضمان قهری و نقض عهد قراردادی مطرح می باشد. با توجه به عدم وجود قرارداد بین ذی نفع و بانک مسیولیت ذینفع غیرقرادادی و مسیولیت های دیگراطراف، تابع قواعد مسیولیت قراردادی و اصول حاکم بر اعتبارات اسنادی می باشد،پژوهش حاضر به شیوه توصیفی تحلیلی می باشد.

    کلیدواژگان: اعتبارات اسنادی، مسئولیت مدنی، قرارداد، قهری
  • صبا بخشایش اردستانی، ابوالفضل دانایی*، فرشاد فائزی رازی صفحات 331-355

    بازاریابی ویروسی یکی از تکنیک های نوین بازاریابی است که با ارایه راه حل هایی می تواند به فعالان حوزه سیاست کمک کند و ضمن کاهش هزینه های تبلیغاتی میزان اثربخشی آن را افزایش دهد. که در ارایه پیام های سیاسی تاثیر مناسبی دارد. تحقیق حاضر با رویکرد بین رشته ای در دو حوزه بازاریابی وسیاست با هدف ارایه مدل بازایابی ویروسی در انتخابات مجلس شورای اسلامی در دوره دهم و یازدهم ایران انجام گرفته است. این پژوهش کیفی و باروش نظریه داده بنیاد انجام شد. جامعه آماری پژوهش کیفی شامل خبرگان که با استفاده از تکنیک گلوله برفی انتخاب شدند و تا رسیدن به اشباع نظری در نهایت 20متخصص مورد مصاحبه قرار گرفتندکه متشکل از 10 نفر از اساتید دانشگاه و 10 نفراز نمایندگان مجلس بود که با استفاده از مصاحبه گردآوری شد. مساله اصلی پاسخ به این سوال که مدل بازایابی ویروسی درانتخابات مجلس شورای اسلامی دردوره دهم و یازدهم چگونه خواهد بود؟ نتایج تاثیر مثبت، استفاده از بازاریابی ویروسی در رقابت انتخابات و ایجاد فضا دو قطبی شدید برای کشاندن مخاطبان پای صندوق رای برای برای پیروز شدن رهگشا و ثمربخش می باشد.

    کلیدواژگان: بازاریابی، بازاریابی ویروسی، انتخابات مجلس
  • امیرحمزه عرب پور، محمدرضا شادمان فر* صفحات 357-382

    فضای مجازی که اخیرا دنیا را به دهکده کوچکی تبدیل کرده محیطی معد ارتکاب جرایم است. اتصال به فضای سایبر بر دامنه پیچیدگی ها افزوده و مسایل اجتماعی نوینی را در رابطه با بزهکاران و بانیان نظام دادگری جنایی به وجود آورده است. هدف اصلی این مقاله شناسایی و تبیین پدیده کاملا جدی و خطرناک تروریسم سایبری، بیان عوامل تهدید زیرساخت های دولتی و صنعتی و ارایه راه کارهای اجرایی مناسب و پیشرفته دولت در پیشگیری و مقابله با تروریسم سایبری است. در نهایت پیرامون فضای سایبری در ایران و راه کارهای مقابله با تروریسم سایبری می توان به کلیه اقداماتی که قوه مجریه در راستای پیشگیری از تروریسم سایبری لحاظ نموده اشاره داشت، و بی تردید توسعه صنایع بومی با فناوری های نوین از جمله رایانش ابری و معماری سرویس گرا مهمترین عامل در ایجاد امنیت ملی در چنین شرایطی است.

    کلیدواژگان: سیاست جنایی، جرایم سایبری، سیاست جنایی اجرایی، تروریسم سایبری، پیشگیری
  • وحید وزیری، عادل ساریخانی* صفحات 383-398

    هدف از مقاله حاضر بررسی امکان وقوع، جرم انگاری، قانونمند سازی و جبران خسارت و پیشگیری از ارتکاب جرایم علیه اعتبار معنوی اشخاص حقوقی در حقوق ایران و انگلستان است. این مقاله درصدد است تا از طریق روش تحلیلی و توصیفی و با ابزار کتابخانه ای به این پرسش پاسخ دهد که آیا امکان وقوع جرم علیه شهرت و اعتبار و حیثیت اشخاص حقوقی در قوانین این دو کشور وجود دارد یا خیر؟ براساس یافته های این پژوهش، امکان وقوع ارتکاب جرم علیه اعتبار و شهرت اشخاص حقوقی در حقوق هر دو کشور به رسمیت شناخته شده است. هر دو کشور با استفاده از روش های مختلفی چون قانونگذاری و یا شناخت رویه قضایی در حقوق کامن لا، اقدام به حمایت از شهرت و اعتبار اشخاص حقوقی نموده اند. در حقوق انگلستان جرایم علیه شهرت تحت عنوان هتک حرمت به عنوان یک خطای مدنی شناخته شده و دارای ضمانت اجرای مدنی است.

    کلیدواژگان: شخصیت معنوی، اشخاص حقوقی، توهین، افترا، هتک حرمت، جبران خسارت
  • نادر شکری، فرامرز عطریان*، مسعود راعی صفحات 399-413

    با توجه به ساختار نهادهای ورزشی، مراجع قضاوتی مختلف برای رسیدگی به تخلفات و حل و فصل اختلافات بکار گرفته می شود. با وجود قواعد خاص جهانی رشته ورزشی در قوانین کشورها، ارایه دادرسی منصفانه با مشکلات روبرو است. سوال آن است که آیا با وجود مقررات مربوط به دادرسی حاکم، ورزش از مکانیزم های دیگر مراجع قضاوتی بهره برده است؟ در این مقاله به ساز و کارهای مختلف دادرسی در ورزش به مقایسه نظام قضاوتی فراملی پرداخته ایم. علیرغم تشدد در قوانین، سیستم های قضایی و اصول دادرسی، علاوه بر محاکم عام قضایی ملی، مراجع قضاوتی غیر قضایی ملی و فراملی ورزش به کار گرفته شده است. به رغم توسعه شیوه های حل و فصل اختلافات در مراجع بین المللی، قوانین و مقررات در خصوص سازوکار های دادرسی غیرقضایی با خلاء های فراوانی مواجه است.

    کلیدواژگان: قضاوتی، دادرسی، حکمیت، انضباطی
  • سید کاظم حسینی، عبدالحمید مرتضوی * صفحات 415-442

    یکی از محورهای توسعه بیع، ناظر به قلمرو مبیع از اموال مادی به اموال غیر مادی است. کنوانسیون بیع بین الملل کالا تعریفی از"بیع" ارایه نداده و بر اساس مقررات قانون متحد الشکل تجاری امریکا، عقد بیع، عقدی تملیکی بوده و خریدار در ازای پرداخت ثمن، مالک کالا می شود. روش تحقیق تحلیلی - توصیفی است و سوال این است، آیا توسعه قلمرو مبیع از اموال مادی به اموال غیر مادی، با نظام حقوقی کشور ما تعارض دارد؟ به نظرمی رسد توسعه مفهوم بیع با گسترش قلمرو مبیع از اموال مادی به اموال غیر مادی، بدون اینکه با نظام حقوقی کشور ما تعارض داشته باشد، قابل توجیه بوده و از لحاظ مفهوم تفاوت دارد در نتیجه از لحاظ تعارض و مفهوم که تفاوت دارد قابل توجه است.

    کلیدواژگان: بیع، کنوانسیون بیع، قانون تجاری، اموال
  • محمدرضا نجف آبادی پور، ابوالفضل جعفر قلی خانی*، طیبه بلوردی صفحات 443-459

    آسیب شناسی نظام جامع تامین اجتماعی یک ضرورت به حساب می آید و طراحی هر نظام جامع، مستلزم احراز اصول اساسی قابل قبول وکارآمد است. این اصول به منزله راهبردهای اساسی است. نظام تامین اجتماعی دارای مجموعه ای از اصول حقوقی مانند اصل فراگیری، برابری و اصل تضمین دولت است. سوال اصلی پژوهش حاضر این ست که نظام تامین اجتماعی جمهوری اسلامی ایران از منظر اصول حقوقی حاکم بر آن، چه آسیب هایی دارد. فرضیه اصلی پژوهش نیز بر این اساس می باشد که آسیب شناسی نظام تامین اجتماعی می تواند یک چهارچوب کلی و مختصات اصلی تامین اجتماعی پویا و جامع را نشان دهد و درآمدی برشکل گیری یک نظام جامع رفاه وتامین اجتماعی در جامعه باشد. هدف پژوهش حاضر، ایجاد تحول در نظام تامین اجتماعی از طریق آسیب شناسی آن می باشد.

    کلیدواژگان: برابری، فراگیری، تضمین، تامین اجتماعی
  • عباس شفیعی، فرج الله رهنورد*، علیرضا علی نژاد صفحات 461-487

    نظر به اهمیت تدارکات به عنوان یک مولفه اساسی در ارایه خدمات عمومی، حکمرانی خوب و اقتصادهای پایدار و خلاء مطالعات نظری مرتبط در کشور ایران، هدف این پژوهش تدوین مدلی برای اجرای خط مشی تدارکات عمومی در بانک های دولتی ایران است. روش شناسی این پژوهش مبتنی بر روش کیفی داده بنیاد انجام شده است. جامعه آماری آن شامل خبرگانی است که در حوزه تدارکات دارای دانش کافی و تجربه عملی هستند. برای گردآوری داده ها از روش مصاحبه نیمه ساخت یافته استفاده شده است. انتخاب خبرگان به روش گلوله برفی و تحلیل مصاحبه ها با استفاده از نرم افزار اطلس انجام شده است. پس از تحلیل مصاحبه ها، ابعاد مدیریت اثربخش، شایستگی حرفه ای کارکنان وکیفیت قوانین و مقررات به عنوان متغیرهای مستقل شناسایی که بر اجرای موفق خط مشی تدارکات بانک های دولتی (متغیروابسته)، موثرند. تلاطم سیاسی، بی ثباتی اقتصادی، مناسبات نامطلوب اجتماعی، نظارت برون سازمانی موثر، تدارکات الکترونیک دولت و ویژگی های خاص بانک های دولتی بر تاثیر عوامل فوق، مداخله دارند.

    کلیدواژگان: خط مشی عمومی، اجرای خط مشی، موفقیت خط مشی، تدارکات عمومی، تدارکات الکترونیک
|
  • Amirreza Hojati, Davoud Hermidas Bavand*, Mehdi Zakerian Amiri, AliAsghar Kazemizand Pages 1-23

    In this article, we seek to define the relationship between human rights and security and national sovereignty by defining the two concepts, and in fact to criticize the approach that human rights undermine the sovereignty and national security of states. In this regard, the authors assume that human rights can be a factor in strengthening national unity and thus strengthening sovereignty and national security. Human rights should be considered as a general and universal norm, not a regional or specific norm, and this depends on the interpersonal relations that make and pay for it.First, with a look at human rights and then with a view to international politics, we have explained the concepts of human rights and national sovereignty and the evolution of these concepts through the observance and guarantee of human rights. Finally, the constructivist approach and boomerang theory are designed and concluded on this basis.

    Keywords: Human Rights, Security, National Sovereignty, Constructivism, Boomerang Theory
  • Nasim Mohammadi Kakrodi, Hojat Mahkouii *, Yosef Zaynolabedin Amoghin Pages 25-40

    The purpose of this study was to investigate and analyze the impact of virtual networks on the electoral behavior of presidential voters in Guilan province. The purpose of the present study was developmental research. Also, this research was applied in terms of achievement or research result and terms of the descriptive-survey information collection method. In this study, the statistical population includes 20 people including scientific experts and organizational experts, which was considered using the Delphi sampling method. In this study, a questionnaire was used to collect information in two parts. In the qualitative part, a questionnaire was prepared to receive the opinions of experts and to create a convergence between the opinions through the Delphi method, which was distributed among the experts by e-mail and manually, as necessary. The Delphi questionnaire was presented and the indicators were scored in the form of a 5-point Likert spectrum, and then at the end of it, an open-ended question was used to provide comments and suggestions to improve the pattern. Findings showed that, in Guilan province, in the elections of the tenth, eleventh and twelfth periods, virtual networks had a significant effect on the electoral behavior of voters.

    Keywords: virtual networks, elections, political participation, Electoral Behavior, Voters, Guilan Province
  • Masih Ganji Ashtijeh, Iraj Hosseini Sadrabadi*, Abdolreza Barzegar Pages 41-57

    With the emergence of concepts such as good governance as one of the basic conditions for sustainable development, the issue of monitoring and accountability of public relations organizations as one of the characteristics of good governance has become increasingly important. Today, many countries face many problems in controlling public spending. We are looking for an efficient and effective solution with a descriptive method of the document collection according to content analysis. How to control public spending in France can provide a good model and should be examined; by what means has the French Court of Auditors achieved a com p e he n s i v e financial discipline from a legal point of view? Budget control is the most important tool for controlling public spending. In France, any institution that uses public funds falls under the jurisdiction of the Court of Audit, which has features such as independence, the use of collective wisdom, and the principle of correspondence with a decentralized body through public reporting to control public spending.

    Keywords: Court of Audit, France, parliament, Public Expenditure
  • Saeed Hasan khani, Mohammad Akhbari *, Golamhasan Haidari Pages 59-85

    In the period of geopolitical transition, each country establishes its position in the pyramid of global power based on the activities and successes achieved in this period. In this study, the main purpose is to identify strategies to maximize Iran's regional power in the geopolitical transition period in West Asia, and the research question is how Iran can increase its regional power in the geopolitical transition period? The type of applied research and the method of conducting research is descriptive and case-contextual. The results show that Iran can maximize its regional power in the geopolitical transition period by taking advantage of geopolitical opportunities and advantages of the transitional period by formulating a geopolitical strategy and implementing regional networking and establishing active access to its network of regional brokers as well as internalizing power against threats.

    Keywords: West Asia, Geopolitical Transition Period, Power, Regional power, New Cold War
  • Maryam Mehrpour, Nader Solimani *, Gholamali Ahmali, Parviz Sabahi Pages 87-113

    Politically, educational planning leads to the expansion of the vision of politicians and planners in the field of the educational system, creating a change in social structure. Accordingly, the goals of the schools could be achieved. The first challenge is to prepare a preliminary list of indicators based on which the ranking is designed. Therefore, the present descriptive-comparative study has been conducted to compare educational ranking policies in the United States and Canada to extract a list of indicators for designing a comprehensive education system in Iran. First, the ranking systems in the selected countries were studied, then the indicators of the ranking systems in the two countries were presented in the form of tables. The results show that ranking systems in different countries and even one country use a variety of indicators to provide a picture of school performance.

    Keywords: Ranking System, Index, Schools, Secondary
  • Ali Banej Shafiei, Nader Sheykholislami *, Narjes Shokri, AmirBabak Marjani Pages 115-137

    Individualism is one of the social, cultural, and cultural issues that deserve the attention of modern society. Globalization as a surging wave has transformed the relations and relations of countries and governments and has rapidly created complex links between cultures and human societies. Therefore, this research was conducted with a qualitative and quantitative approach, using contextual and survey theory and with an applied purpose. Using the grounded theory method, data from interviews with 20 experts and elites of Ghavamin Bank and the academic community who had executive backgrounds in decision-making levels were obtained. In terms of survey method, questionnaires were distributed and measured among 342 employees of Ghavamin Bank. The effective factors obtained in the qualitative sector include attitude, responsibility, the culture of reasoning, timely thinking, and job security. In the quantitative part, it was found that there was a significant relationship between the obtained components and positive individualism. Despite the positive individualism, anti-productivity behaviors can be prevented and the globalization of human resource management and production leaps can be achieved.

    Keywords: Global Human Resources Management, Positive Individualism, Counterproductive Behaviors, Ghavamin Bank
  • Seyed Fattah Ebrahimi, Iraj Hosseini Sadrabadi *, Abdoreza Barzegar Pages 139-161

    The purpose of this article is to examine the policies of legal regulation of the financial market by changing the structure of governments at the international level. Findings show that regulation is a means of exercising state sovereignty that leads to government intervention to create public interests in the market and the economy by using a variety of regulatory and policy-making methods. The welfare state-provided services without government intermediaries, directly governing the government itself, but by changing the system of governments to state-regulatory, governments indirectly oversaw economic and financial affairs, and government regulators played a regulatory role. But with the creation of a super-regulatory government, this trend has changed, with market regulation and economic regulation leaving its organs independent command, and the government only overseeing these regulators.

    Keywords: Legal Regulation, financial market, Governance Structure, Regulator, Post Regulator
  • Fatemeh Mahdavi, Abedin Momeni Pages 163-174

    Advertising is an important part of business today. The use of false information in advertising will mislead consumers or other competitors. The media and its diversity in cyberspace have increased their influence in the social arena and commercial advertising. To enter and be welcomed by the producers, and due to lack of awareness and due to lack of supervision and lack of laws and codified in this area, as well as due to the falsity of these advertisements, it becomes necessary. Therefore, in this article, we intend to discuss the issue of false propaganda and its effects and consequences from the perspective of jurisprudence and law, and in case of damages, it will be compensated to protect the rights of individuals.

    Keywords: liability, False Advertising, Media, compensation
  • GholamAli Dehshiri, Seyed Mehdi Mansouri * Pages 175-199

    Detention is one of the most important powers conferred on criminals to effectively combat crime. In parallel with the exercise of this power by those authorities, possibly, the final proceedings will not lead to a conviction. The question that arises, in this case, is whether an innocent defendant can claim damages for the duration of his detention? Despite the grievances of some opponents, the arguments of the proponents of compensation are even stronger. In particular, compensation is in line with the principle of a fair trial, and ethics requires that the injustice to be compensated. Accordingly, in the French criminal procedure system since 1970 and Iran since 1392, this institution has been recognized. Therefore, despite some differences in substantive and formal conditions, in some cases, there are similarities between the regulations of these two systems.

    Keywords: compensation, Detention, Innocent Defendants, Principle of innocence
  • Abdolreza Bazhavaee, Zeinab Poorkhaghan *, Leila Raiesi Dezaki Pages 201-234

    One of the most important kinds of smuggling that increases economic crime is the smuggling of goods and currency. Smuggling of goods can be investigated from various economic, social, political, and cultural dimensions by considering domestic and international law. The purpose of this study is to analyze the status of goods smuggling from the perspective of international economic law with an emphasis on the legal status of Iran. The Anti-Trafficking in Goods and Foreign Exchange Law the Nairobi Conventions, the United Nations, and the World Trade Organization, define the smuggling of goods and currency and its various dimensions. The destructive and harmful effects of smuggling on sustainable development include declining employment, increasing economic crime, cultural aggression, corruption, the class gap in society. To prevent such harmful effects, effective domestic and international judicial oversight can be taken by passing new laws or amending past ones. It prevented the smuggling of goods into the country through economic supervision and border control.

    Keywords: Good Smuggling, International Economic Law, Iran’s Law, International Conventions
  • Bakhtiar Maleki *, Reza Parezad Pages 235-264

    The government is one of the most important human institutions that has broader and more comprehensive goals than other organizations, institutions, or groups, and its main goal is to ensure the public good. The basis of the government's intellect is the pursuit of the public interest, and public policy as an area of government’s will or action must focus on achieving this basis by using the best possible solution. The present study tries to answer the question with a descriptive-analytical method, how can the responsibility and performance of the government towards social security policy in Iran be explained and evaluated? Findings show that the performance and responsibility of the government in the field of social security policy in the Islamic Republic of Iran based on the reactionary and emotional attitude, supportive interp re ta ti on, non-compliance with the law and the legal duty of individuals in the public interest and based on the approach Minor-gradual (protective) changes can be explained and evaluated

    Keywords: Government, responsibility, Policy Making, Social Security
  • Akbar Zamani, Mahmood Erfani * Pages 265-284

    The increasing advancement of technology has synchronized trade with new types of contracts, which are called electronic contracts. The use of electronic contracts has expanded to the point where, in the vast majority of contracts, the use of electronic methods has replaced traditional contracts. Speed, ease, and reliability are the hallmarks of online transactions. In Iran, which is not far behind other societies, the use of such transactions is so strong that in contracts; My Tehran (purchase agreement between the municipality and car owners), Snap, and other available websites that are used to purchase even the smallest items through electronic contracts. Apart from all the contradictions in the e-commerce law, in cases of interpretation and dispute, it has referred to the international feature of the need to develop coordination between countries for good faith and observance of consumer rules and regulations, which has little place in Iranian legal rules.

    Keywords: civil law, Electronic Commerce Law, Contract Closing, Contract Dissolution
  • Mazaher Adelnia, MohammadReza Rahmat Pages 285-304

    The Trial in consent judgment is an important, challenging, and controversial issue in contemporary legal systems on the one hand and in international criminal courts and domestic law on the other. Each of the criminal justice systems has reasons and justifications for allowing or prohibiting trials in the consent judgment. To review and apply the trial in consent judgment in international criminal law with the criminal law of Iran, in this article, an attempt has been made to study the issue of "issuing absentee verdicts and their principles and effects in international criminal law and Iranian law". In the present article, which has been done by the descriptive-analytical method and using library sources and texts, it was concluded that the prohibition of trial in a consent judgment, which is considered in international criminal law, is one of the most obvious issues that guarantee a fair trial.

    Keywords: Trial, absence, Iran
  • Ehsan moshkelgosha, Masood reza ranjbar *, Mostafa mandegar, Reza zaree Pages 305-330

    Today, the payment of prices in international trade is done with letters of credit. Examining the status of this type of payment method and its compliance with jurisprudential and legal institutions shows the importance of the issue of civil liability around letters of credit. Our rights are largely derived from jurisprudence. In some cases, in line with European law, there is a tendency towards financial compensation, but in jurisprudence, there is a tendency towards objective compensation. The question is what kind of civil liability is in documentary credit? To fulfill civil liability, the harmful act in coercive guarantee and breach of contract are considered. Due to the absence of a contract between the beneficiary and the bank, the non-contractual beneficiary and other responsibilities are subject to the rules of contractual liability and the principles governing letters of credit. The present study is conducted by descriptive-analytical method.

    Keywords: Letters of Credit, Civil liability, Contractual, Forced
  • Saba bakhshayesh ardestani, Abolfazl Danaei *, Farshad Faezi Razi Pages 331-355

    Viral marketing is one of the new marketing techniques that by providing solutions can help political activists and reduce the cost of advertising to increase its effectiveness, which has a good effect on the delivery of political messages. The present study was conducted with an interdisciplinary approach in two areas of marketing and politics to present a viral recovery model in the Iranian Parliamentary election in the tenth and eleventh terms. This research was conducted qualitatively and using the Foundation's data theory. Ten members of parliament were selected to be interviewed. The main question is to answer the question: What will be the viral recovery model in the elections of the Iranian parliament in the tenth and eleventh terms? The positive effect of the results is the use of viral marketing in the election campaign and the creation of a strong polar atmosphere to increase participation in the election to gain a successful and fruitful victory.

    Keywords: Marketing, Viral marketing, Parliamentary Elections
  • Amirhamzeh Arabpour, Mohammadreza Shadmanfar* Pages 357-382

    Cyberspace, which has recently turned the world into a small village, is a crime-ridden environment. Connecting to cyberspace has added to the complexity and created new social issues for criminals and the founders of the criminal justice system. The main purpose of this article is to identify and explain the very serious and dangerous phenomenon of cyber terrorism, expressing the threats to government and industrial infrastructure, and to provide appropriate and advanced government enforcement solutions to prevent and combat cyber terrorism. Finally, regarding cyberspace in Iran and solutions to counter cyber terrorism, we can refer to all the measures taken by the executive branch to prevent cyber terrorism, and undoubtedly the development of local industries with new technologies such as cloud computing and service-oriented architecture are most important factor in creating national security.

    Keywords: Cyber Terrorism, Cyber Crimes, Criminal Politics, prevention
  • Vahid vaziri, Mahmood Erfani * Pages 383-398

    The purpose of this article is to investigate the possibility of criminalization, legalization, compensation, and prevention of crimes against the moral validity of legal entities in the law of Iran and the United Kingdom. This article seeks to answer, through an analytical and descriptive method and with library tools, the question of whether a crime can occur against the reputation and credibility of legal entities in the laws of these two countries. Based on the findings of this study, the possibility of committing a crime against the credibility and reputation of legal entities in the rights of both countries has been recognized. Crime against reputation has been recognized as a civil offense and is guaranteed to be a civil offense.

    Keywords: Spiritual Personality, Legal entities, Insolence, Defamation, Libel, Redress for Damage
  • Nader Shokri, Faramarz Atrian *, Massoud Raee Pages 399-413

    Depending on the structure of sports institutions, different judicial authorities are used to deal with violations and to resolve disputes. Despite the specific international rules of the sport in the laws of countries, it is difficult to provide a fair trial. The question is whether, despite the rules of the governing body, the sport has benefited from other mechanisms of the judiciary. In this article, we discuss the various mechanisms of litigation in sport by comparing the transnational judgment system. Despite the tightening of laws, judicial systems, and principles of procedure, in addition to the general national courts, national non-judicial and transnational judicial authorities have been used. Despite the development of dispute resolution methods in international authorities, laws and regulations regarding non-judicial litigation mechanisms face many gaps.

    Keywords: judgment, Trial, Arbitration, Disciplinary
  • Seyed Kazem Hosseini, Abdolhamid Mortazavi * Pages 415-442

    Today, one of the axes of sales development is looking at the territory of the seller from tangible to intangible property. The Convention on the International Sale of Goods does not provide a definition of "sale" and under the provisions of the United States Commercial Code, a contract of sale is an ownership contract and the buyer becomes the owner of the goods in return for payment. The method of research is analytical-descriptive and the question is whether the development of the territory of the seller from tangible to the intangible property conflicts with the legal system of our country or the concept of sale is different in the International Convention on American Commercial Code? The hypothesis seems that the development of the concept of sale by expanding the territory of the seller from tangible to intangible property, without conflicting with the legal system of our country, is justifiable.

    Keywords: Sale, Sale Convention, US Commercial Code
  • Mohammadreza Najafabadipour, Abolfazl Jafargholi khani *, Teybah Balvardi Pages 443-459

    The pathology of a comprehensive social security system is a necessity and the design of any comprehensive system requires the establishment of acceptable and efficient basic principles. These principles are basic strategies. The social security system has a set of legal principles such as the principle of inclusiveness, equality and government guarantee. The main question of the present study is what harms the social security system of the Islamic Republic of Iran in terms of legal principles governing it. The hypothesis of the research is based on the fact that the pathology of the social security system can show a general framework and the main characteristics of a dynamic and comprehensive social security and be a way to form a comprehensive system of welfare and social security in society. This study aims to change the social security system through its pathology.

    Keywords: equality, inclusion, Guarantee, Social Security