فهرست مطالب

مطالعات توسعه اجتماعی - فرهنگی - سال یازدهم شماره 2 (پیاپی 42، پاییز 1401)

نشریه مطالعات توسعه اجتماعی - فرهنگی
سال یازدهم شماره 2 (پیاپی 42، پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1402/09/26
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمدعلی الهی چورن، محمدتقی حیدری*، سعید محرمی صفحات 9-32

    افزایش سن ازدواج، معضل و آسیبی است که اگر پایش نشود، افسردگی، کاهش امید به زندگی و فعالیت سازنده در کشور رخ می دهد. هدف این تحقیق، بررسی مهم ترین عوامل موثر در تاخیر سن ازدواج در شهر نوشهر می باشد. نوع تحقیق، کابردی و روش توصیفی- تحلیلی است. جهت گردآوری اطلاعات از روش های کتابخانه ای و میدانی (پرسشنامه) استفاده شده است. جامعه آماری تحقیق خانوارهای شهر نوشهر می باشند که طبق فرمول کوکران، تعداد نمونه 384  نفر از طریق نمونه گیری تصادفی ساده مورد پرسشگری قرار گرفتند. روایی پرسشنامه با کمک 10 نفر از اساتید حوزه فرهنگی شهر مورد تایید قرار گرفت  و پرسشنامه نهایی تنظیم گردید. سطح پایایی پرسشنامه تحقیق با استفاده از روش آلفای کرونباخ 74/0 به دست آمد. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از آمار توصیفی و استنباطی (آزمون تحلیل عاملی اکتشافی) استفاده شده است. یافته های تحقیق نشان می دهد که نتیجه حاصل از تقلیل 29 متغیر، 3 عامل بوده است که عبارتند از: عامل اقتصادی، عامل اجتماعی و عامل فرهنگی که در این میان، عامل اقتصادی با مقدار 69/8  درصد، به تنهایی قادر است  39/15 درصد واریانس را تبیین  کند و این امررابطه بین عوامل اقتصادی و افزایش سن ازدواج را تایید می کند؛ درنتیجه هرچه شرایط اقتصادی و مادی جوانان، به عنوان بسترهای بنیادی برای ازدواج، مهیا باشد، تمایل ایشان به تشکیل زندگی مشترک بیشتر می شود.  

    کلیدواژگان: ازدواج، افزایش سن، خانواده، شهر نوشهر
  • محمد قنبری *، محمد اجزاء شکوهی، محمد رحیم رهنما، امید علی خوارزمی، سلمان آل حسن صفحات 33-62

    شهرهای زیست پذیر، مکان هایی برای زندگی اجتماعی، خلق زیبایی و حضور همه ساکنان در قلمرو عمومی بدون آلودگی و ترافیک هستند. اصول اجتماعی و ارزش های آن در شهر زیست پذیر، جایگاه ویژه ای دارد. در شهر زیست پذیر، آستانه های رضایت اجتماعی و ارزش های هویتی دارای اهمیت زیادی هستند. هدف اصلی این پژوهش، تحلیل زیست پذیری شهری کلان شهر مشهد با تاکید بر شاخص فرهنگ و پایداری می باشد. روش تحقیق این پژوهش به لحاظ هدف، کاربردی و  به لحاظ روش، توصیفی- تحلیلی می باشد. با استفاده از نرم افزار GIS نقشه های مربوط به وضعیت هر کدام از زیر شاخص های عینی براساس محدوده مناطق کلان شهر مشهد ترسیم گردیده است. برای شاخص ذهنی که دارای 15 گویه است، از پرسشنامه استفاده گردید. حجم نمونه در کل مناطق شهر مشهد برابر با 402 نفر بوده است. نتایج این پژوهش نشان می دهد که منطقه ثامن کلان شهر مشهد، بهترین منطقه از نظر شاخص فرهنگ و پایداری اجتماعی از بعد زیست پذیری شهری می باشد. پس از منطقه ثامن، منطقه 8  به لحاظ فرهنگ و پایداری اجتماعی دارای بهترین شرایط می باشد. نامناسب ترین منطقه هم به لحاظ فرهنگ و پایداری اجتماعی، به ترتیب مناطق 2، 4 و 7 می باشند. در نهایت هم پیشنهادهایی در ارتباط با افزایش سطح زیست پذیری شهری از بعد فرهنگی و پایداری اجتماعی در کلان شهر مشهد ارایه شده است.

    کلیدواژگان: زیست پذیری شهری، شاخص عینی و ذهنی، فرهنگ و پایداری اجتماعی، کلان شهر مشهد
  • زهرا تقی زاده قوام، حمیده رشادت جو *، رسول داودی صفحات 63-90

    پژوهش حاضر با هدف ارایه الگوی نظام آموزش اثربخش برای مدیران دوره ابتدایی آموزش و پرورش شهر تهران انجام گرفت. روش پژوهش از لحاظ هدف، کاربردی و از نظر نوع داده ها، آمیخته اکتشافی است. از نظر ماهیت و نوع مطالعه در بخش کیفی، داده بنیاد خودظهور  و در بخش کمی، پیمایشی مقطعی بوده است. جامعه پژوهش در بخش کیفی، کلیه خبرگان حوزه علوم تربیتی و مدیریت آموزشی در آموزش و پرورش بودند که به روش هدفمند از نوع گلوله برفی و با معیار اشباع نظری داده ها، 30 نفر از آنان انتخاب شدند. در بخش کمی نیز جامعه پژوهش شامل همه مدیران دوره ابتدایی شهر تهران بودند که به روش تصادفی و بر اساس جدول مورگان   269 نفر(137زن و132 مرد) انتخاب شدند. ابزار گرد آوری داده ها در بخش کیفی، مصاحبه نیمه ساختاریافته و در بخش کمی، پرسشنامه بود. تحلیل داده ها در بخش کیفی از طریق کدگذاری و در بخش کمی به مدد اجرای آزمون تحلیل عاملی تاییدی، تحلیل و مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج پژوهش، الگویی مرکب از هشت بعد رهبری و خط مشی گذاری، ساختار مدیریتی، آموزش اثربخش، مدیریت اجرایی، الزامات اجرایی، طراحی آموزشی، برنامه ریزی آموزشی، ارزشیابی و پایش، 36 مولفه و 154 شاخص را نشان داد.

    کلیدواژگان: آموزش اثربخش، مدیران دوره ابتدایی، آموزش و پرورش
  • منوچهر رشادی *، اسحاق قیصریان صفحات 91-118

    تاخیر در سن ازدواج یکی از پدیده هایی است که به دنبال مدرنیته اتفاق افتاده است. بسیاری از جوانان به دلایل گوناگونی با تاخیر در سن ازدواج روبه رو هستند. هدف اصلی پژوهش حاضر، کشف معنا و دلایل بالارفتن سن ازدواج و تاخیر در آن در میان جوانان استان ایلام است. در بخش روش تحقیق، از روش کیفی و راهبرد نظریه زمینه ای استفاده شده است. تعداد 24 جوان، به صورت هدفمند انتخاب شده اند. در کدگذاری اولیه، 115 مفهوم بدست آمد که با انجام غربال گری، کدهایی که تکراری بودند، حذف شدند. در نهایت 80 کد و مفهوم اولیه حاصل شد و در ادامه نیز در 22 مقوله طبقه بندی شدند. نتایج نشان می دهد که وضعیت اقتصادی، به دنبال ایده آل بودن، ادامه تحصیل، عدم تمایل به ازدواج، ملاک های انتخاب و آسیب های فردی (شرایط علی)، آداب و رسوم، کمک کار خانواده بودن، سخت گیری خانواده، شیوه ارتباط با دیگران و عدم آمادگی و عدم اعتماد به دیگران (شرایط مداخله گر)، محیط زندگی، نبود نهاد همسرگزینی، ساختار خانواده و ترس از تجربه دیگران (شرایط زمینه ای)، فعالیت های سرگرم کننده، لذت بردن از زندگی و ارتباط گیری با جنس مخالف (راهیردها)، ویژگی های روحی و روانی نامناسب، بی برنامه بودن و مساله نبودن تاخیر در سن ازدواج (پیامدها) است. غیرارادی بودن تاخیر در سن ازدواج، هسته اصلی مطالعه حاضر است.

    کلیدواژگان: تاخیر در سن ازدواج، جوانان، نظریه زمینه ای، ایلام
  • هوشنگ گراوند *، محمدرضا نظری صفحات 119-152

    برخی پژوهش ها حاکی از تاثیرات منفی و برخی حاکی از جنبه های مثبت اینترنت بر ابعاد مختلف زندگی کاربران آن است، لیکن به نظر می رسد استفاده افراطی از هر رسانه ای بیشتر تبعات منفی آن را دامن می زند. هدف پژوهش حاضر، واکاوی پیشایندها و پیامدهای اجتماعی- فرهنگی اعتیاد به اینترنت با استفاده از رویکرد مرور نظام مند پیشینه است. این پژوهش به روش کیفی و بر اساس مرور نظام مند انجام شد. در فرایند بررسی سیستماتیک، تعداد 83 پژوهش در بازه زمانی 1380 تا 1400 شناسایی شدند. بامطالعه دقیق متن پژوهش ها توسط اساتید دانشگاه و خبرگان، 48 پژوهش، شمول تشخیص داده شد. بر طبق نتایج بدست آمده، اضطراب اجتماعی، سرمایه اجتماعی و هراس اجتماعی، به ترتیب قوی ترین پیشایندها و انزوای اجتماعی، سازگاری اجتماعی و گرایش به جنس مخالف، به ترتیب قوی ترین پیامدها شناسایی شدند. با توجه به ناهمگنی در مطالعات، اندازه اثر روش نمونه گیری هدفمند در پژوهش های مربوط به پیشایندها و پیامدها بیشتر از سایر روش های نمونه گیری بود. اعتیاد به اینترنت باعث افزایش انزوای اجتماعی و گرایش به جنس مخالف و کاهش سازگاری اجتماعی می شود و از اضطراب اجتماعی، سرمایه اجتماعی و هراس اجتماعی تاثیر می پذیرد. در همین راستا پیشنهاد می شود میزان استفاده از اینترنت و شبکه های اجتماعی مجازی، مدیریت و سواد رسانه ای افراد ارتقاء داده شود.

    کلیدواژگان: اعتیاد به اینترنت، پیشایندها و پیامدها، فراتحلیل
  • لیلا علوی * صفحات 153-179

    این مطالعه به بررسی تجربه زیسته زنان قدرتمند قربانی خشونت خانگی در جامعه ایرانی با رویکرد کیفی پدیدارشناختی می پردازد. داده های این مقاله در سال 1400 از طریق مصاحبه عمیق نیمه ساختارمند از هفت زن قدرتمند که به صورت هدفمند از شهر قزوین انتخاب شده بودند، جمع آوری شد. یافته ها نشان می دهند که خشونت خانگی با بالا رفتن جایگاه اجتماعی و اقتصادی زنان ناپدید نمی شود، بلکه از رنگی به رنگ دیگر درمی آید. الگوها و مضامین داده های مرتبط با سوالات پژوهش، از طریق تحلیل مضمون استخراج گردید. مضامین اصلی مربوط به بسترهای اجتماعی خشونت خانگی، تناقض نقشی، به هم خوردن توازن در ساخت قدرت در خانواده، داغ اجتماعی تجربه خشونت و فقدان حمایت قانونی از قربانی است. مضامین مربوط به پیامدهای تجربه خشونت خانگی در زنان قدرتمند عبارتند از تاب آوری، خودارزیابی منفی و افسردگی و نیز مضامین اصلی، چگونگی انتقال احساس و ادراک از تجربه خشونت خانگی، اعتقاد به توانمندی زنان، خوش بینی و تاکید بر جایگاه مدیریتی خود به عنوان یک زن می باشند. آن چه که از یافته ها منتج می شود این است که زنان قدرتمند قربانی خشونت خانگی، علاوه بر تاثیرپذیری از ساختارهای مردسالار هژمونیک، قربانی تداوم چرخه خشونت منتج از همدستی شان با همسر آزارگر خود نیز هستند.

    کلیدواژگان: تحلیل مضمون، خشونت خانگی، زنان، مدیران زن
  • سعید شریفی *، مریم طلائی صفحات 180-201

    روند فزاینده انتظارات ناشی از تنوع تقاضا در فضای خدمات بهداشتی و درمانی به ویژه در عرصه رقابتی، توجه به صلاحیت های فرهنگی را به عنوان الزامی در رشته بهداشت و درمان، به یک مساله قابل تامل بدل کرده است. از این رو آگاهی فرهنگی، به عنوان سطحی از این صلاحیت برای بیمارستان های دولتی که خدمات تخصصی را به طیف وسیعی از مشتریان عرضه می کنند، یک مزیت رقابتی محسوب می شود. بسیاری از نهادهای خدمات درمانی در تلاش اند از طریق دوره های آموزش ضمن خدمت، این صلاحیت ها را توسعه دهند؛ اما این امر نیازمند دانش در مورد سطح آگاهی اولیه است. بر این اساس پژوهش حاضر باهدف تحلیلی بر صلاحیت های فرهنگی پرستاران، سطح آگاهی فرهنگی آن ها را مورد بررسی قرار داده است. جامعه آماری این پژوهش، کلیه پرستاران مرکز آموزش تخصصی بیمارستان های آموزشی اصفهان به تعداد 400 نفر بودند که از این میان 196 نفر به عنوان نمونه به روش در دسترس انتخاب شد. ابزار گردآوری اطلاعات میدانی، پرسشنامه 36 گویه ای استاندارد آگاهی فرهنگی ریو (2003) بود که پایایی ابعاد چهارگانه آن با استفاده از آلفای کرونباخ بالاتر از 7/0 برآورد شد. نتایج نشان داد به جز، تجربیات آموزشی عمومی و مسایل پژوهشی، در سایر ابعاد، آگاهی فرهنگی بالاتر از سطح متوسط است. همچنین بیشترین ضریب تاثیر در آگاهی فرهنگی، متعلق به مراقبت از بیمار با (35/0) است، این در حالی است که بیشترین قدرت پیش بینی کنندگی متعلق به تجربیات آموزشی عمومی (214/0) و مسایل پژوهشی (207/0) است.

    کلیدواژگان: آگاهی فرهنگی، پرستار، خدمات بهداشتی و درمانی، صلاحیت های فرهنگی
  • پویا افغان نژاد، ابوالقاسم حیدرآبادی*، سید احمد جعفری کلاریجانی صفحات 202-230

    این مطالعه، به بررسی رفتار محیط زیستی گردشگران در شهرهای ساحلی استان مازندران می پردازد. بدین منظور از تیوری فرهنگ محیط زیستی ژرژ تومه و سرمایه فرهنگی بوردیو، به عنوان چارچوب تیوریک استفاده شد. روش تحقیق، پیمایشی است و جامعه آماری، گردشگران شهرهای ساحلی مازندران هستند. شیوه نمونه گیری، خوشه ای چندمرحله ای است و حجم نمونه طبق فرمول کوکران 400 نفر می باشد. ابزار گردآوری داده ‏ها، پرسشنامه محقق ساخته است. روش تجزیه و تحلیل داده ها، ضریب همبستگی پیرسون، تحلیل مسیر و تحلیل رگرسیون با استفاده از نرم افزار SPSS است. از اعتبار صوری جهت سنجش اعتبار استفاده شد و پایایی متغیر رفتارهای محیط زیستی 851/0 است که در حد بسیار بالایی است و گویه های آن توانسته اند از همسازی درونی لازم برخوردار باشند. نتایج آزمون نشان می دهد که میانگین الگوهای رفتار محیط زیستی در بین افراد بالا است و میانگین آن از عدد 5 برابر با 05/4 است. حدود 3/10 درصد میزان رفتار محیط زیستی شان در حد پایین، 7/ 9 درصد در حد متوسط و حدود 80 درصد در حد بالا است. بین میزان مشارکت شهری، سرمایه فرهنگی و آگاهی محیط زیستی با رفتار محیط زیستی، رابطه معنادار مثبت و مستقیم وجود دارد. متغیرهای مستقل، 6/35 درصد از واریانس و تغییرات رفتار محیط زیستی را تبیین و پیش بینی می کنند. نتیجه اینکه جهت تقویت، ترویج و توسعه رفتارهای مسوولانه نسبت به محیط زیست، بالا بردن سطح سرمایه فرهنگی، گسترش آگاهی محیط زیستی و افزایش مشارکت شهری در بین گردشگران الزامی است.

    کلیدواژگان: آگاهی محیط زیستی، سرمایه فرهنگی، رفتار محیط زیستی، مشارکت شهری
|
  • Mohammadali Elahi churan, Mohammad Taghi Heydari *, Saeed Moharame Pages 9-32

    Increase of age of marriage is a problem and damage that, if not monitored, will cause depression, decrease in life expectancy and productive activity in the country. The purpose of this research is to investigate the most important factors affecting the delay of marriage age in Nowshahr city. The research is applied and descriptive-analytical. Library and field methods (questionnaire) have been used to collect information. The statistical population of the research is the households of Nowshahr city, according to Cochran's formula, the sample number of 384 people was questioned through simple random sampling. The validity of the questionnaire was confirmed with the help of ten professors in the cultural field of the city and the final questionnaire was prepared. The reliability level of the research questionnaire was obtained using Cronbach's alpha method of 0.74. Descriptive and inferential statistics (exploratory factor analysis test) were used for data analysis. The findings of the research show that the result of the reduction of 29 variables was 3 factors, which are economic, social and cultural factors. As a result, the more the economic and material conditions of young people are prepared as the basic foundations for marriage, the more their desire to form a joint life increases.

    Keywords: Age increase, Family, Marriage, Nowshahr City
  • Mohammad Ghanbari *, Mohammad Ajzae Shokuhi, Mohammad Rahim Rahnama, Omid Ali Kharazmi, Salman Al Hasan Pages 33-62

    Livable cities are places for social life, the creation of beauty, the presence of all residents in the public space without pollution and traffic. Social principles and its values have a special position in livable city. The thresholds of social satisfaction and identity values are very important in livable city. The main goal of this research is analysis on Mashhad metropolis livability with emphasis on culture and social sustainability indicator. The research method of this research is practical in terms of goal, and is descriptive – analytical in terms of methodology. Based on the GIS Software, maps related to the status of each of objective sub-indicators according to the limits of Mashhad metropolis's zones were drawn. For mental indicator, including 15 questions, questionnaire have been applied for a sample size of 402 persons in all zones of Mashhad. The results of this research show the zone Samen (13) of Mashhad metropolis is the best zone in terms of culture and social sustainability indicator, followed by zones 8. By contrast, zones 2, 4 and 7 have the worst conditions in terms of culture and social sustainability indicators.

    Keywords: Culture, Social Sustainability, Mashhad Metropolis, Objective, Subjective Indicators, Urban livability
  • Zahra Taghizadeh Ghavam, Hamideh Reshadat Joo *, Rasol Davodi Pages 63-90

    The aim of the present research is to provide a model of an effective training system for the principals of primary education in Tehran. The research method is exploratory in terms of the applied purpose and the type of data, and in terms of the nature and type of study is qualitative part, self-emerging foundation data, and in the quantitative part, a cross-sectional survey. A number of thirty experts in the field of educational sciences were selected by a targeted snowball method and with the criterion of theoretical data saturation. In the quantitative part, the research population included all the principals of elementary school in Tehran, randomly selected. The research tool was a semi-structured interview in the qualitative part and a questionnaire in the quantitative part. Data analysis was analyzed and evaluated in the qualitative part through coding and in the quantitative part with the help of confirmatory factor analysis test. The research results show a model composed of eight dimensions of leadership and policy making, management structure, effective training, executive management, executive requirements, educational design, educational planning, evaluation and monitoring, which are 36 components and 154 indicators.

    Keywords: Effective Education, Education, Principals of elementary school
  • Manoochehr Reshadi *, Eshagh Gheisarian Pages 91-118

    Delay in marriage age is one of the phenomena occurring after modernity. Many young people are facing a delay in marriage due to various reasons. The main goal of the current research is to discover the meaning and reasons of increase in the age and delay in marriage among the youth of Ilam province. In the methodological part, qualitative methodology and theoretical strategy have been applied. 24 young people have been selected purposefully. In the initial coding, 115 initial concepts were obtained, which were removed by screening the codes that were duplicated, finally, 80 codes and initial concepts were obtained, and further classified into 22 categories. Results show that economic status, pursuit of idealism, continuing education, reluctance to marriage, selection criteria and personal injuries (causal conditions), customs, being a family helper, way of communicating with others, lack of preparation and lack of trust in others (intervening conditions), living environment, lack of marriage institution, family structure and fear of others' experience (background conditions), fun activities, pleasure taken away from life and communicating with the opposite sex (paths), inappropriate mental and psychological characteristics, being unplanned, not delaying the age of marriage (consequences). The involuntary delay in marriage age is the core of the present study.

    Keywords: Delay in Age of Marriage, Youth of Ilam, Contextual Theory
  • Houshang Garavand *, Mohammad Reza Nazari Pages 119-152

    Some studies indicate the negative effects and some indicate the positive aspects of Internet on various aspects of its users' lives, but it seems that excessive use of any media fuels its negative consequences. The purpose of the current research is to analyze the Antecedents and Consequences Socio-cultural of Internet addiction using a systematic background review approach. This research was conducted by qualitative method based on systematic and systematic background review. In the process of systematic review, 83 articles were identified from 2002 to 2022, and by carefully studying the text of Persian articles by university professors and experts, 48 articles were identified. Social anxiety, social capital and social phobia are respectively the strongest antecedents and social isolation, social adjustment and opposite sex orientation are identified as the strongest socio-cultural consequences. Due to the heterogeneity in the studies, the effect size of the purposeful sampling method in researches related to antecedents and consequences was higher than other sampling methods. Internet addiction increases social isolation and orientation to the opposite sex and decreases social adaptation, and is affected by social anxiety, social capital, and social phobia.

    Keywords: Antecedents, Consequences, Internet Addiction, Meta-Analysis
  • Leila Alavi * Pages 153-179

    This study examines the lived experience of powerful women who are victims of domestic violence in Iranian society with a qualitative phenomenological approach. Data has been collected in 2021 through semi-structured in-depth interviews with 7 powerful women who were purposefully selected from Tehran. The findings show that domestic violence does not disappear for powerful women, but its types changes. Patterns and themes related to the questions were extracted through theme analysis. The main themes of the social contexts of domestic violence are role conflict, imbalance in the construction of power in the family, the social label of the experience of violence, and the lack of legal protection for the victim. The themes related to the consequences of experiencing domestic violence in powerful women include resilience, negative self-evaluation and depression. Also, the main themes of transpathy of the experience of domestic violence are denying the superiority of men, optimism and emphasizing on their managerial position as a woman. What emerges from the findings is that powerful women who are victims of domestic violence, are affected by hegemonic patriarchal structures, and also, they are victims of the continuation of the cycle of violence resulting from their complicity with their abusive husbands.

    Keywords: Domestic Violence, Powerful Women, Thematical Analysis
  • Saeid Sharifi *, Maryam Talaei Pages 180-201

    The increasing trend of expectations due to the diversity of demand in the health and treatment services environment, especially in the competitive arena, has turned attention to cultural qualifications as a requirement in the health and treatment field into a serious issue. Therefore, cultural awareness, as a level of this competency, is considered a competitive advantage for public hospitals that offer specialized services to a wide range of clients. Many healthcare institutions are trying to develop these skills through in-service training courses; but this requires knowledge about the level of basic awareness. Based on this, the current research has investigated the level of cultural awareness of nurses with the aim of analyzing the cultural qualifications of nurses. The statistical population of this research is all nurses of the specialized training center of Isfahan educational hospitals, numbering 400 people, of which 196 people have been selected as a sample using the accessible method. The instrument for collecting field data was 36-item questionnaire of the Rew cultural awareness standard (2003), the reliability of its four dimensions was estimated to be higher than 0.7 using Cronbach's alpha. The results show that except for general educational experiences and research issues, in other dimensions, cultural awareness is above the average level. Also, the highest coefficient of influence on cultural awareness belongs to patient care with (0.35), while the highest predictive belongs to general educational experiences (0.214) and research issues (0.207).

    Keywords: Cultural Awareness, Cultural Competencies, Nurse, Health Services
  • Pooya Afghannezhad, Abolghasem Heydar abadi *, Seyed Ahmad Jafari Kelarijani Pages 202-230

    This study has investigated the environmental behavior of tourists in the coastal cities of Mazandaran province. For this purpose, the theory of environmental culture of Georges Tomé and Bourdieu's cultural capital have been applied as the theoretical framework. The statistical population are tourists from the coastal cities of Mazandaran. The sampling method is a multi-stage cluster and the sample size is 400 according to Cochran's formula. The tool for data collection is a researcher-made questionnaire. The method of data analysis is Pearson's correlation coefficient, path analysis and regression analysis using SPSS software. Face validity was used to measure validity and the variable reliability of environmental behaviors was 0.851, which is very high and its items were able to have the necessary internal consistency. The test results show that the average of environmental behavior patterns among people is high and its average is 4.05 out of 5. About 10.3 percent of their environmental behavior is low, 9.7 percent is medium, and about 80 percent is high. There is a significant positive and direct relationship between the amount of urban participation, cultural capital and environmental awareness with environmental behavior. Independent variables explain and predict 35.6 percent of the variance and changes in environmental behavior. The result is that in order to strengthen, promote and develop responsible behaviors towards the environment, it is necessary to raise the level of cultural capital, expand environmental awareness and increase urban participation among tourists.

    Keywords: Cultural capital, Environmental awareness, Environmental behavior, Urban participation