فهرست مطالب

نشریه تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک
سال سی و ششم شماره 4 (پیاپی 141، زمستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/10/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • زهرا بزرگخو، بهزاد همتی، مرتضی تقی زاده، مجید تبیانیان*، مصطفی قادری صفحات 2-13

    واکسیناسیون علیه آنفلوانزای پرندگان H9N2/H5N8   به عنوان یک راهکار موثر برای مقابله و کنترل این پاتوژن های کشنده مطرح می باشد. به همین منظور در این مطالعه یک واکسن کایمریک دوگانه موثر علیه H9/H5 از ناحیه HA2 دوسویه H9N2 و H5N8 طراحی شد و با استفاده از مدل های بیوانفورماتیک، خصوصیات فیزیکوشیمیایی و تجزیه و تحلیل ساختار آنتی ژنیک اپی توپ های انتخاب شده مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. برای انجام این مطالعه سویه های (A/chicken/Iran/B308B/2004)  H9N2 و (A/Poultry/Iran/clade 2344/2018)  H5N8 انتخاب شدند و اپی توپ های محرک لنفوسیت های B  و T بررسی و مناسب ترین آنها انتخاب شدند. سپس یک واکسن کایمریک با ترکیب اپی توپهای بسیار ایمنی زا طراحی شد. در ادامه با استفاده از نرم افزارهای مرتبط، ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و ساختار ثانویه واکسن طراحی شده از لحاظ پایداری حرارتی و آبدوستی و  pH ایزوالکتریک و میزان آنتی ژنسیتی،آلرژنسیتی نیز مورد ارزیابی قرار گرفت. در نهایت واکسن پیشنهادی رونویسی معکوس شد و به منظور قرارگیری در وکتور بیانی پروکاریوتی PET 41 a(+) تطبیق داده شد. با توجه به نتایج حاصل، پیش بینی میشود که ساختارآنتی ژنیک طراحی شده در این مطالعه می تواند با موفقیت و به میزان قابل قبولی در سیستم های پروکاریوتی بیان شود و جهت مطالعات ایمنی زایی علیه سویه های H5N8 وH9N2  ویروس آنفلوآنزا مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: ویروس آنفلوانزا، مولتی اپی توپ، هماگلوتینین، بیوانفورماتیک
  • هدی جواهری بارفروشی، نادر اسدزاده*، مختار مهاجر صفحات 14-19
    هدف از این مطالعه بررسی حفظ کیفیت اسپرم در گوسفند با استفاده از آنتی اکسیدان هدفمند میتوکندریایی میتوتمپو طی فرآیند سردسازی در رقیق کننده حاوی لسیتین سویا بوده است. در این آزمایش اسپرم از 5 راس قوچ نژاد زندی جمع آوری به رقیق کننده های حاوی صفر، 5/0، 5، 50 و 500 میکرومولار میتوتمپو اضافه و سپس در دمای 4 درجه سانتیگراد به مدت 48 ساعت ذخیره شدند. کیفیت اسپرم در زمانهای 0، 24 و 48 ساعت سردسازی مورد ارزیابی آزمایشگاهی قرار گرفتند و فراسنجه های جنبایی کل، جنبایی پیشرونده، زنده مانی، سلامت غشا، فعالیت میتوکندری و میزان لیپید پراکسیداسیون مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد در زمان 0 اختلافی بین تیمارها مشاهده نشد. در زمانهای 24 و 48 ساعت سردسازی، استفاده از تیمارهای 5 و 50 میکرو مولار میتوتمپو منجر به حفظ جنبایی کل، جنبایی پیشرونده، زنده مانی، سلامت غشا و همچنین کاهش مقدار پراکسیداسیون لیپیدهای غشایی در اسپرم سردشده قوچ شد. نتیجه گیری کلی اینکه استفاده از تیمارهای 5 و 50 میکرومولار آنتی اکسیدان میتوتمپو  میتواند راهکاری مناسب در جهت حفظ کیفیت اسپرم قوچ در هنگام فرآیند سردسازی در رقیق کننده گیاهی اسپرم باشد.
    کلیدواژگان: اسپرم، سردسازی، قوچ، میتوتمپو، لسیتین سویا
  • آیدین عزیزپور* صفحات 20-27

    کبوتران خانگی در مناطق شهری در تماس نزدیک با انسان و سایر پرندگان می باشند. این پرندگان به عنوان یکی از حاملین باکتری های اشریشیاکلی و سالمونلا در انتشار و انتقال این پاتوژن ها به انسان و مزارع طیور صنعتی حایز اهمیت هستند. بنابراین، هدف از این مطالعه جداسازی باکتری های اشریشیاکلی و سالمونلا از کبوترهای اهلی شهر اردبیل و تعیین میزان مقاومت آنتی بیوتیکی جدایه ها بود. از 130 قطعه کبوتر خانگی در قسمت های مختلف شهر نمونه های سواب کلواک تهیه گردید. پس از کشت و جداسازی باکتری ها در محیط های انتخابی، پرگنه های آنها با انجام سایر تستهای سرولوژی و بیوشیمیایی تفریقی نظیر EMB ، TSI،SIM ،MR-VP ، اندول و اوره تشخیص داده شدند. میزان مقاومت آنتی بیوتیکی جدایه ها بر اساس روش استاندارد انتشار از دیسک (Disc diffusion) تعیین گردید. از مجموع 130 نمونه بررسی شده، تعداد 23 نمونه (69/17 درصد) باکتری اشریشیاکلی و تعداد 7 نمونه (38/5 درصد) باکتری سالمونلا جداسازی شد. تست آنتی بیوگرام انجام شده بر جدایه های اشریشیاکلی مشخص کرد که تتراسایکلین و سولفامتوکسازول + تری متوپریم به ترتیب با 95/86 درصد و 60/82 درصد بیشترین مقاومت را داشتند، درحالی که انروفلوکساسین و جنتامایسین به ترتیب با 73/21 درصد و 39/17 درصد کمترین مقاومت را نشان دادند. در جدایه های سالمونلا بیشترین مقاومت نسبت به تتراسایکلین (100٪) و سولفامتوکسازول+ تری متوپریم (71/85٪) و کمترین مقاومت نسبت به کوآموکسی کلاو (28/14٪) و فلورفنیکل (28/14٪) مشاهده شد. تمامی جدایه های اشریشیاکلی و سالمونلا نسبت به سیپروفلوکساسین حساس بودند. نتایج مطالعه حاضر بیانگر وجود آلودگی در کبوتران شهری اردبیل به اشریشیاکلی و سالمونلا است و همچنین سویه های جدا شده از این پرندگان دارای مقاومت قابل توجه ای به برخی آنتی بیوتیک ها می باشند. اجرای برنامه های بهداشتی دقیق و مصرف اصولی آنتی بیوتیکها در کبوتران جهت جلوگیری از انتقال آلودگی و گسترش سویه های مقاوم آنتی بیوتیکی به سایر طیور و جوامع انسانی ضروری به نظر می رسد

    کلیدواژگان: اشریشیاکلی، سالمونلا، مقاومت آنتی بیوتیکی، کشت، کبوتران
  • ناهید نورمحمدی، راضیه نظری*، ناصر کلهرقم صفحات 28-36
    پروبیوتیک ها میکروارگانیسم های زنده و مفیدی هستند که به عنوان عاملی برای پیشگیری از ابتلا به بسیاری از بیماری های عفونی و سرطانی شناخته شده اند. در این مطالعه اثرات سمیت سلولی عصاره باکتری لاکتوباسیلوس پلانتاروم، بر روی رده سلولی سرطانی کولون (Caco-2) و همچنین بیان ژن های VDR، IL3 و NOD2 بررسی شد.از کشت لاکتوباسیلوس پلانتاروم، مایع رویی جدا شد. سپس اثرات سمیت سلولی باکتری ها و مایع رویی بر روی رده سلولی سرطانی  Caco-2با استفاده از روش MTT بررسی شد. همچنین بیان ژن های VDR، IL3 و NOD2 با استفاده از روش Real-Time PCR ارزیابی گردید. داده ها با استفاده از آزمون واریانس یک طرفه تجزیه و تحلیل شد. بررسی اثر مهاری مایع رویی کشت  لاکتوباسیلوس پلانتاروم بر سلول های Caco-2 و بیان ژن در غلظت های مختلف نشان داد که مقدار μL/mL 100 برای VDR، IL3 و NOD2 بعد از 48 ساعت به صورت معنادار بالاترین افزایش بیان ژن را داشت. آزمایش MTT نشان داد که غلظت μl/mL 100 بیشترین کشندگی حاصل شد. بیان ژن در غلظت μl/mL  100 در زمان های 24، 48 و 72 ساعت برای VDR، در زمان 48 ساعت برای IL3 و در زمان 72 ساعت برای NOD2 نسبت به گروه کنترل افزایش معناداری داشت (05/0>P). می توان از لاکتوباسیلوس پلانتاروم، جهت ایجاد یک راهکار نوین درمانی با تاثیر بالا، عوارض جانبی پایین، بی خطر از نظر زیستی و هزینه کمتر استفاده کرد. بر این اساس پیشنهاد می گردد درمان و پیشگیری از سرطان کولون با استفاده از لاکتوباسیلوس پلانتارم مورد بررسی قرار گیرد.
    کلیدواژگان: پروبیوتیک، لاکتوباسیلوس پلانتاروم، سرطان، ژن های VDR، IL3 و NOD
  • وفا تکتم سادات، مژده عمادی صفحات 37-43

    عصاره زردچوبه دارای اثرات آنتی اکسیدانی، ضد باکتریایی، ضد قارچی، ضد ویروسی، ضد التهابی است و بعلاوه کورکومین موجود در عصاره زردچوبه می تواند عامل حفاظتی قدرتمندی در برابر تغییرات بیوشیمیایی و آسیب های اکسیداتیو سلولی باشد. بمنظور بررسی اثر عصاره آبی زردچوبه بر پراکسیداسیون لیپیدی و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی در بافت کبد جنین جوجه تحت تیمار با نانوذرات نقره، 45 تخم مرغ نطفه دار نژاد راس 308 به طور تصادفی به گروه های شاهد (یک بار تزریق ml 5/0 محلول سالین) و 4 گروه تحت تیمار تقسیم شدند. در روز 10 انکوباسیون، گروه های تحت تیمار 1، 2، 3 و 4 نانوذرات نقره دریافت کردند (یک بار تزریق ml 5/0 نانوذره نقره، ppm200 و nm 60). در روز 12 انکوباسیون، گروه های تحت تیمار 2، 3 و 4 عصاره آبی زردچوبه با غلظت های 100، 200 و 300 میکروگرم بر میلی لیتر دریافت کردند (یک بار تزریق ml 5/0 عصاره آبی زردچوبه). تزریق در کیسه آمنیون جنین ها  انجام شد. در روز 20 انکوباسیون، غلظت مالون دی آلدیید و نیز فعالیت آنزیم های سوپراکسید دیسموتاز، گلوتاتیون پراکسیداز و کاتالاز در بافت کبد توسط روش الایزا سنجش شد. تحلیل آماری توسط آزمون های واریانس یکطرفه و تعقیبی Tukey انجام شد (05/0>p). در مقایسه با گروه تحت تیمار 1، غلظت بافتی سوپراکسید دیسموتاز، گلوتاتیون پراکسیداز و کاتالاز در گروه های تحت تیمار 2، 3 و 4 به طور معنی داری افزایش و غلظت بافتی مالون دی آلدیید به طور معنی داری کاهش یافت (05/0>p). تزریق وابسته به دوز عصاره آبی زردچوبه با کاهش سمیت ناشی از نانوذرات نقره، موجب کاهش استرس-اکسیداتیو و پراکسیداسیون لیپیدی در بافت کبد جنین جوجه می شود.

    کلیدواژگان: استرس اکسیداتیو، پراکسیداسیون لیپیدی، زردچوبه، کبد، نانو ذرات نقره
  • عبدالرضا نبی نژاد*، علیرضا نبی نژاد، رسول پرنده صفحات 44-52

    با توجه به افزایش قیمت نهاده ها وضرورت مدیریت تغذیه، بررسی اثر محدودیت غذایی بر روی عملکرد ، رشد و پاسخ ایمنی در960 قطعه جوجه گوشتی نژاد آرین (480 قطعه نر و 480 قطعه ماده) انجام شد. بنابراین درگروه تیمار اول در هفته دوم پرورش ودرگروه تیمار دوم درهفته ششم پرورش، محدودیت غذایی  با استفاده از چهار جیره رقیق شده(0، 20، 30 و40 درصد) در سه تکرار بصورت طرح کاملا تصادفی اعمال شد، پس از تجزیه داده ها، میانگین صفات با آزمون چند دامنه دانکن مقایسه شد، تاثیر محدودیت غذایی برپاسخ ایمنی به واکسنهای نیوکاسل، آنفلوانزا، برونشیت وگامبورو نیز با مطالعه سرولوژی درروزهای 20 و42 پرورش مورد بررسی قرارگرفت، طبق نتایج جوجه های گوشتی محدود شده در گروه اول با جیره20% رقت  در سن 42 روزگی به وزن گروه شاهد رسیدند (05/0  <p)، همچنین ضریب تبدیل غذایی تصحیح شده بهبود ودارای رشد جبرانی بود؛ درگروه دوم  جوجه ها نتوانستند در سن 42 روزگی به گروه شاهد برسند(05/0 <p) همچنین درصد شاخص بهبود (درصد افزایش وزن) مطلوب نبود وبرای رسیدن به شاخص بهبود مناسب به زمان بیشتری نیاز داشته و درعین حال توان جبران تاخیر رشد وبهبود ضریب تبدیل محدودی را نشان دادند. پاسخ سیستم ایمنی به واکسیناسیون بر علیه بیماریهای نیوکاسل، آنفلوانزا، برونشیت وگامبرو در هر دو گروه تیماربا محدودیت غذایی کم (20%)، بهبود وتفاوت معنی داری نسبت به گروه شاهد داشت (05/0  <p) ، تیترهای تیماران گروه اول بهتر از گروه دوم و در جوجه های نر کمتر ازجوجه های ماده بود.

    کلیدواژگان: محدودیت غذایی، واکسیناسیون، عملکرد، رشد، آرین
  • بهزاد محمدنیا*، مجتبی طهمورث پور، محمدهادی سخاوتی صفحات 53-67

    آبله گوسفندی یکی از شایع ترین بیماری ها در گوسفندان به شمار می رود. در حال حاضر درمان اختصاصی برای این بیماری ویروسی وجود ندارد. هدف از این پژوهش بررسی پپتید ضدمیکروبی CLF36 و نوع مهندسی شده این پپتید (CLFarm) بر روی پروتیین سطحی ویروس آبله گوسفندی P32 و رسپتورهای سلولی این پروتیین نظیر هپارین سولفات و UDP-N- استیل گلوکوزآمین بود. ساختار سوم P32 با استفاده از نرم افزارهایی چون I-TASSER انجام شد. برهمکنشها در یک محیط رایانه ای ایجاد شده با کمک ابزار بیوانفورماتیک همانند نرم افزارهای HDOCK به صورت استاتیک و با استفاده از Gromacs در بخش دینامیک مولکولی صورت گرفت. نتایج این مطالعه نشان داد اسیدآمینه های پپتید CLF36 درگیر در ایجاد پیوند هیدروژنی با P32 شامل D1، K5، V8، Q11، K9، R16، R22، K25، R27 و K34 و برای CLF36 arm شامل K5، K9، Q11، K13، R27، W30، Q31 و K35 می باشد. نتایج داکینگ نشان داد که پپتیدها به سه ناحیه ی اپی توپی EP1,4,8 در پروتیین P32 متصل شدند. اتصالات هیدروژنی بین CLF36 arm و دو رسپتور UDP-N- استیل گلوکزآمین و هپارین سولفات به ترتیب شامل Gln 11, Trp 30 و Trp 4, Trp 30, Gln 11, Arg 27 Cys 33 بود؛ در حالیکه اتصالات بینCLF36  با این دو رسپتور ضعیف گزارش شد. در بخش دینامیک مولکولی، گراف آنالیزهای RMSF و RMSD و Gyrate برای هر دو پپتید نوسانات کمی را نشان دادند که به دلیل جزیی بودن، نادیده گرفته شدند. نهایتا، نتایج نشان داد که هر دو پپتید عملکرد مناسبی را در مدت زمان 50 نانوثانیه در برابر P32 دارند.

    کلیدواژگان: آبله گوسفندی، P32، CLF36، CLFarm، داکینگ مولکولی
  • آزاده ترابی*، زهرا رودباری صفحات 68-76
    شیوع بیماری آنفولانزای پرندگان با مرگ و میر بالا، کاهش تولید تخم و کشتن اجباری گله های آلوده، تاثیر مخربی بر صنعت طیور دارد. براساس پروتیین مرکزی ویروس به سه زیر گروه A,B,C تقسیم می شود. ویروس آنفولانزای نوع A بسیار شایع می باشد این ویروس می تواند باعث ابتلای گونه های مختلف پستانداران و پرندگان شود و بیماری زایی بیشتری نسبت به آنفولانزای ,B,C دارد و تقریبا همه ساله باعث اپیدمی با شدت های مختلف می شود. اهداف اصلاح نژادی برای حفظ سلامت حیوانات منجر به رفاه حیوانات و جلوگیری از ضررهای اقصادی می شود. هدف از پژوهش حاضر، استفاده از روش آنالیز شبکه زیستی به منظور شناسایی نشانگرهای کلیدی جدید درگیر در بیماری آنفولانزای مرغی می باشد. در این مطالعه به منظور دستیابی سریع به مهم ترین ژن های درگیر در این بیماری داده های ریزآرایه بیان ژن مربوط به بافت ریه جوجه های آلوده به ویروس از سایت GEO با شماره دسترسی GSE53931 تهیه گردید. رسم شبکه برهمکنش پروتیین-پروتیین توسط نرم افزار Cytoscape انجام شد. آنالیز کمپلکس های پروتیینی به کمک MCODE انجام گردید. سه کمپلکس پروتیینی استخراج شد. پروتیین های seed در کمپلکس ها عبارتند از RPL10A, NOB1, MSH4 که بعنوان نشانگر کلیدی معرفی شدند، همچنین ژن های NEB، RPF1، CSRNP1، RNF146، RPL18A با کم ترین درجه بیان و ژن های SLC6A20، PLN ،SLC17A8، NOXO1، TMEM179 با بیشترین درجه بیان در مطالعه حاضر می باشند. بیشتر ژن ها در رونویسی، تکثیر، ترجمه ژن در ویروس آنفولانزا نقش دارند. آنالیزهای بر پایه شبکه می تواند به تشخیص ژن های درگیر در بیماری و ماژول عملکردی بپردازد، که این امر می تواند کمک قابل توجهی در شناسایی عوامل تنظیم کننده و فرآیندهای زیستی دخیل در پاسخ به بیماری آنفولانزای مرغی داشته باشد.
    کلیدواژگان: آنفولانزای طیور، آنالیز شبکه، ریز آرایه، کمپلکس پروتئینی، ژ ن های متفاوت بیان شده
  • علی فتح آبادی، الهه ابراهیم زاده*، حسن برجی، نیما کمیلی صفحات 77-84
    در مطالعه ی حاضر به منظور بررسی اثر کشندگی پپتید ضد میکروبی CM11 (پپتید خطی آلفا هلیکال با 11 اسید آمینه) بر روی کیست هیداتید گوسفند پروتواسکولکس های کیست هیداتید جمع آوری شده و توسط سرم نمکی شستشو داده شدند. ابتدا درصد زنده مانی پروتواسکولکس ها با استفاده از رنگ ایوزین بررسی شد. جهت انجام مطالعه غلظت های مختلف پپتید CM11 (µmol 16، µmol 64، µmol 128 و µmol 256) در کنار گروه کنترل مثبت و منفی در مدت زمان های 30، 60، 120 و 240 دقیقه بر روی پروتواسکولکس ها اثر داده شدند. پس از طی زمان لازم با استفاده از رنگ حیاتی ایوزین رنگ آمیزی انجام و توسط دوربین مجهز به نرم افزار Tcapture عکس برداری انجام گردید. درنهایت شمارش پروتواسکولکس ها از روی عکس توسط نرم افزار ImageJ صورت گرفت و درصد زنده و مرده بودن پروتواسکولکس ها محاسبه گردید. تجزیه و تحلیل آماری داده ها توسط نرم افزار SigmaStat بررسی شده و مقادیر P Value کمتر از 05/0 معنی دار تلقی گردیدند. تا زمان 2 ساعت پس از مجاورت پپتید CM11 با پروتواسکولکس ها، اثر کلیه ی غلظت های مورد آزمایش پپتید بر روی پروتواسکولکس های کیست هیداتید در مقایسه با گروه کنترل منفی فاقد تفاوت معنی دار بود. اما پس از 4 ساعت مجاورت پروتواسکولکس با غلظت های µmol 128 و µmol 256 پپتید CM11، میزان زنده مانی پروتواسکولکس ها به صورت معنی دار کاهش یافت (05/0>P). با توجه به نتایج طرح حاضر و با توجه به مشکلات موجود در رابطه با عوارض و مقاومت داروهای ضد پروتواسکولکس موجود، پپتید CM11 می تواند به عنوان یک پپتید نسبتا موثر بر ضد پروتواسکولکس کیست هیداتید در تحقیقات آینده مورداستفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: کیست هیداتید، پپتید CM11، پروتواسکولکس، برون تنی
  • مهسا هیهاوند، ام البنین قاسمیان*، بهنام پدرام صفحات 85-91
    مطالعه حاضر با هدف مقایسه ی دو شیوه تجویز (تزریقی و خوراکی) متیل پردنیزولون و اثر آن بر آنزیم های کبدی و فاکتورهای همودینامیکی صورت گرفت. این مطالعه یک کارآزمایی بالینی 3 گروهه بود که روی 15 گربه سالم بومی نژاد مو کوتاه صورت گرفت. نمونه ها به صورت تصادفی به 3 گروه کنترل (دریافت 5 سی سی آب مقطر)، پردنیزولون خوراکی (mg/kg 5) و پردنیزولون با تزریق داخل عضلانی (mg/kg 5) تقسیم شدند. فاکتورهای همودینامیکی (تعداد ضربان قلب، تنفس و دمای بدن) پیش از تجویز دارو و 10، 30 و 60 دقیقه پس از آن و فاکتورهای بیوشیمیایی کبد (ALP، AST و ALT) پیش از تجویز دارو و 24 و 48 ساعت پس از آن اندازه گیری شدند. تزریق پردنیزولون یکبار با دوز با دوز mg/kg 5 به صورت داخل عضلانی صورت گرفت. نتایج بدست آمده حاکی از آن بود که تغییرات دمای بدن قبل و بعد از مداخله در هیچ یک از گروه ها از نظر آماری معنی دار نبود. با این حال، تغییرات تعداد تنفس در گروه پردنیزولون خوراکی (007/0=P) و گروه پردنیزولون تزریقی (04/0=P) قبل و بعد از مداخله به لحاظ آماری تفاوت معنی داری داشت. تغییرات میانگین ضربان قلب قبل و بعد از مداخله (007/0=ALP،(P (005/0>P) و ALP (009/0=P) تنها در گروه پردنیزولون تزریقی معنی دار بود. تغییرات میانگین AST قبل و بعد از مداخله در دو گروه پردنیزولون خوراکی (003/0=P) و پردنیزولون تزریقی (04/0=P) معنی دار بود. تجویز پردنیزولون با دوز mg/kg 5 هم به صورت خوراکی و هم به صورت تزریقی می تواند در کوتاه مدت، منجر به تغییر در فاکتورهای کبدی و قلبی و تنفسی شود. با این حال، میزان این تغییرات در گروه پردنیزولون تزریقی به صورت معنی داری بیش از گروه پردنیزولون خوراکی بود.
    کلیدواژگان: آنزیم های کبدی، تعداد تنفس، ضربان قلب، گربه، متیل پردنیزولون
|
  • Zahra Bozorgkhoo, Behzad Hemmati, Morteza Taghizadeh, Majid Tebianian *, Mostafa Ghaderi Pages 2-13

    Vaccination against bird flu H9N2/H5N8 is considered as an effective strategy to deal with and control these deadly pathogens. For this purpose, in this study, an effective dual chimeric vaccine against H9/H5 from the bidirectional HA2 region of H9N2 and H5N8 was designed and analyzed using bioinformatics models, physicochemical characteristics and antigenic structure analysis of selected epitopes.To carry out this study, (A/chicken/Iran/B308B/2004) H9N2 and (A/Poultry/Iran/clade 2344/2018) H5N8 strains were selected and the epitopes stimulating B and T lymphocytes were investigated and the most suitable ones were selected. Then a chimeric vaccine was designed by combining highly immunogenic epitopes. In the following, using related software, the physicochemical characteristics and secondary structure of the designed vaccine were evaluated in terms of thermal stability, hydrophilicity, isoelectric pH, antigenicity and allergenicity. Finally, the proposed vaccine was reverse transcribed and adapted to be placed in the prokaryotic expression vector pET-41 a(+). According to the results, it is predicted that the antigenic structure designed in this study can be expressed successfully in prokaryotic systems and use for immunogenic studies against H5N8 and H9N2 strains of influenza virus.

    Keywords: influenza virus, multi-epitope, hemagglutinin, Bioinformatics
  • Hoda Javaheri Barfourooshi, Nader Asadzadeh *, Mokhtar Mohajer Pages 14-19
    The aim of this study was to evaluate the sperm quality preservation in sheep using mitochondria-targeted antioxidant Mito-TEMPO during chilling process. In this experiment, semen samples were collected from five Zandi rams and added to the extender containing 0, 0.5, 1, 5, 50 and 500 µM Mito-TEMPO and stored at 4 ˚C until 48 hours. Sperm quality was evaluated at 0, 24 and 48 hours after chilling and total motility, progressive motility, viability, membrane integrity, mitochondrial activity and lipid peroxidation were assessed. No difference was observed between treatments at time 0 of cooling. During 24 and 48 hours cooling periods, using 5 and 50 µM Mito-TEMPO increased total motility, progressive motility, viability, membrane integrity, mitochondrial activity and decreased lipid peroxidation in ram chilled sperm. In conclusion, using 5 and 50 µM Mito-TEMPO in chilling herbal extender could be a suitable method to conserve ram sperm quality during chilling process.
    Keywords: Sperm, Chilling, Ram, Mito-TEMPO, Soybean lecithin
  • Aidin Azizpour * Pages 20-27

    Domestic pigeons are in close contact with humans and other birds in urban areas. As a carrier of Escherichia coli and Salmonella spp, these birds can play a significant role in spreading and transmitting these pathogens to humans and industrial poultry. The aim of this study was to isolate Escherichia coli and Salmonella spp from the cloacal of the domestic pigeons in Ardabil, northwest of Iran and determine their antibiotic resistance. For this purpose, 130 swab samples were prepared from healthy household pigeons in different parts of Ardabil city. After cultivation and isolation of E.coli  and Salmonella spp  in selected media, their colonies were identified by biochemical methods such as EMB, TSI, SIM, MR-VP, indole and urea. Antibiotic resistance of the isolates were determined according to the standard method of disc diffusion. Out of 130 samples, 23 cases (17.69%) of E.coli  and 7 cases (5.38%) of Salmonella spp were isolated. Antibiotic resistance test on E.coli showed that tetracycline and sulfadiazine + trimethoprim had the highest resistance with 86.95% and 82.60%, respectively. While enrofloxacin and gentamicin showed the lowest resistance with 21.73% and 17.39%, respectively. In Salmonella spp  isolates, the highest resistance to tetracycline (100%) and sulfadiazine + trimethoprim (85.71%) and the lowest resistance to co-amoxiclav (14.28%) and florphenicol (14.28%) were observed. All isolates of E.coli  and Salmonella spp were sensitive to ciprofloxacin. The results of the present study indicate the presence of E.coli and Salmonella spp contamination in Ardebil urban pigeons,and also have significant resistance to some antibiotics. The implementation of strict health programs and the principled use of antibiotics in pigeons seem necessary to prevent the transmission of contamination and the spread of antibiotic resistant strains to other poultry and human.

    Keywords: Escherichia coli, Salmonella spp, Antibiotic resistance, cultivation, Pigeons
  • Nahid Noormohammadi, Razieh Nazari *, Naser Kalhorqom Pages 28-36
    Probiotics are live and beneficial microorganisms that are known as a factor for prevention of infectious diseases and cancer. In this study, the effects of cytotoxicity of Lactobacillus plantarum extract on the colon cancer cell line (Caco-2) as well as the expression of VDR, IL3 and NOD2 genes were investigated.The supernatant of L. plantarum culture was collected. Then, the effects of cytotoxicity and fluidity of bacteria and Supernatant on Caco-2 cancer cell line were investigated using MTT method. Also, the expression of VDR, IL3 and NOD2 gene was evaluated using Real-Time PCR. Data were analyzed using one-way ANOVA. Investigation of the inhibitory effect of L. plantarum culture supernatant on Caco-2 cells and gene expression at different concentrations showed that 100 μL/mL for VDR, IL3 and NOD2 had the highest increase in gene expression significantly after 48 hours. The MTT test showed the highest lethality at a concentration of 100 μL/mL. Gene expression at 100 μL/mL increased significantly at 24, 48 and 72 h for VDR, 48 h for IL3 and 72 h for NOD2 compared to the control group (P <0.05). L. plantarum can be used to develop a new treatment strategy with high efficacy, low side effects, biologically safe and lower cost. Based on this, it is suggested to investigate the treatment and prevention of colon cancer using L. plantarum.
    Keywords: Probiotic, Lactobacillus plantarum, Colon, Vdr, IL3, NOD2 genes
  • Vafa Toktam Sadat, Mozhdeh Emadi Pages 37-43

    Turmeric extract has antioxidant, antibacterial, antifungal, antiviral, and anti-inflammatory effects, and in addition, curcumin present in turmeric extract can be a powerful protective factor against biochemical changes and cellular oxidative damages. In order to investigate the effect of turmeric aqueous extract on lipid peroxidation and the activity of antioxidant enzymes in the liver tissue of chick embryos treated with silver nanoparticles,  45 race Ross 308 fertilized eggs were randomly divided into control groups (single injection of 0.5 ml saline solution) and 4 treated groups. On the 10th day of incubation, treated groups of 1, 2, 3 and 4 received silver nanoparticles (a single injection of 0.5 ml silver nanoparticles, 200 ppm and 60 nm). On the 12th day of incubation, treated groups of 2, 3 and 4 received turmeric aqueous extract with concentrations of 100, 200 and 300 μg/ml (single injection of 0.5 ml turmeric aqueous extract). The injection was done in the amnion sac embryos. On the 20th day of incubation, the concentration of malondialdehyde and the activity of superoxide dismutase, glutathione peroxidase and catalase enzymes in liver tissue were measured by ELISA method. Statistical analysis was carried out by using one-way ANOVA and post-hoc Tukey tests (p<0.05). Compared to treated group 1, the tissue concentration of superoxide dismutase, glutathione peroxidase and catalase in treated groups 2, 3 and 4 significantly increased and the tissue concentration of malondialdehyde decreased significantly (p<0.05). Dose-dependent injection of turmeric aqueous extract dreduces the toxicity caused by silver nanoparticle and reduces oxidative stress and lipid peroxidation in liver tissue of chick embryos.

    Keywords: oxidative stress, Lipid peroxidation, liver, Turmeric, silver nanoparticle
  • Abdolreza Nabinejad *, Alireza Nabinejad, Rasool Parandeh Pages 44-52

    Due to the increase in the price of inputs and the necessity of nutrition management; the effect of food restriction on performance, growth and immune response was investigated in 960 Arian breed broiler chickens (480 male & 480 female). Therefore, two periods of food restriction were considered separately in two treatment groups (at the second week and the sixth week) using four diluted rations (0, 20, 30 and 40%) in three replications in a completely randomized design. After analyzing the data, the average traits were compared with Duncan's multiple range test, the effect of food restriction on the immune response to ND, AI, IB and IBD vaccines was also investigated with serology on the 20th and 42nd days of rearing, According to the results , the broilers in the first group with 20% dilution diet reached the weight of the control group (p < 0.05) at the age of 42 days, also the corrected food conversion coefficient was improved and had compensatory growth; In the second group, the chicks could not reach the control group at the age of 42 days (p < 0.05) and the improvement percentage index (weight gain) was not favorable, and more time was needed to reach the appropriate improvement index, and the same time the ability to compensate for the delay in growth and improvement. The response of the immune system to vaccination against ND, AI, IB and IBD in both treatment groups with low food restriction (20%), improved and significantly differen from the control group (p < 0.05), the titers of the first group treatments it was better than the second group  and it was lower in male than female chickens.

    Keywords: broilers, Food restriction, Vaccination, Immune response, performance, Growth
  • Behzad Mohammadniya *, Mojtaba Tahmoorespur, MohammadHadi Sekhavati Pages 53-67

    Sheeppox is one of the most common diseases in sheep that can spread quickly in the herd. Currently, there is no specific treatment for this viral disease. The purpose of this study was to investigate the antimicrobial peptide CLF36 and CLFarm on the surface protein of the sheep pox virus P32 protein and the cellular receptors of this protein such as heparin sulfate and UDP-N-acetyl glucosamine. The third structure of P32 was done using software such as I-TASSER. The interactions were performed statically in a computer by bioinformatics tools such as HDOCK software and using Gromacs in the molecular dynamics section. The results of this study showed that the amino acids of CLF36 peptide involved in hydrogen bonding with P32 include D1, K5, V8, Q11, K9, R16, R22, K25, R27 and K34 and for CLFarm include K5, K9, Q11, K13, R27, W30, Q31 and K35. Docking results showed that peptides were attached to three epitope regions EP1,4,8 in P32 protein. In connection with the molecular docking between CLF36 arm and the two receptors UDP-N-acetylglucosamine and heparin sulfate, the hydrogen bonds included Gln 11, Trp 30 and Trp 4, Trp 30, Gln 11, Arg 27, Cys 33, respectively; Although CLF36 had weak binding energy with these two receptors. In the molecular dynamics section, the graph of RMSF and RMSD and Gyrate showed a few fluctuations, which were ignored. Finally, these results showed that both peptides have a good performance against P32 in a period of 50 ns.

    Keywords: sheeppox virus, P32, CLFarm, CLF36, Molecular Docking
  • Azadeh Torabi *, Zahra Roudbari Pages 68-76
    The spread of bird flu disease with high mortality, reduced egg production and forced killing of infected flocks has a devastating effect on the poultry industry. Based on the central protein, the virus is divided into three subgroups A, B, and C. Influenza type A virus is very common. This virus can infect different species of mammals and birds, and it is more pathogenic than influenza B and C, and it causes epidemics of different severities almost every year. Breeding goals to maintain the health of animals lead to the well-being of animals and prevent economic losses. The purpose of this research was to use biological network analysis method to identify new key markers involved in bird flu disease. In this study, in order to quickly obtain the most important genes involved in this disease, gene expression microarray data related to the lung tissue of chickens infected with the virus was prepared from the GEO site with the accession number GSE53931. The protein-protein interaction network was drawn by Cytoscape software. Protein complexes were analyzed using MCODE. Three protein complexes were extracted. The seed proteins in the complexes include RPL10A, NOB1, and MSH4, which were introduced as key markers, as well as NEB, RPF1, CSRNP1, RNF146, and RPL18A genes with the lowest level of expression and SLC6A20, PLN, SLC17A8 ,NOXO1 and TMEM179 gene with the highest level of expression in the present study. Most of the genes are involved in the transcription, replication, translation of the gene in the influenza virus. Network-based analyzes can detect effective genes and functional modules, which can significantly help in identifying regulatory factors and biological processes involved in the response to avian influenza, and subsequently, better control of the disease.
    Keywords: Avian Influenza, network analysis, Microarray, protein complex, differentially expressed genes
  • Ali Fathabadi, Elahe Ebrahimzadeh *, Hassan Borji, Nima Komeili Pages 77-84
    In present study, in order to evaluate scolicidal effect of CM11anti-microbial peptide (α-helical peptide with 11 amino acids) against hydatid cyst, Echinococcus granulosus protoscolices were collected and washed with normal saline. At first, the percentage of viability of protoscolices was evaluated using eosin staining. Different concentrations of CM11 peptide (16, 64, 128, and 256 μmol.), along with positive and negative control group, were used against protoscolices for 30, 60, 120 and 240 minutes. Eosin staining was done at the end of the incubation time, and the images were taken with a camera equipped with Tcapture software. Finally, the number of dead and live protoscolices was determined by ImageJ software, and the viability and mortality percent was calculated. Data analysis was carried out by using Sigma Stat (version 3.5). P value < 0.05 was considered statistically significant. Up to 2 hours, the effect of all concentrations of CM11 peptide on protoscolices was not significant compared to the negative control group. However, after 4 hours of exposure, 128 and 256 μm of peptide, were significantly decreased the viability of protoscolices (P<0.05). With regard to the results of this study and considering the resistance of the present antiprotoscolics drugs, the CM11 can be used as a relatively effective peptide against protoscolices in future research.
    Keywords: Hydatid cyst, CM11 peptide, Protoscolex, Invito assay
  • Mahsa Hyhavand, Umm Al Banin Ghasemian *, Behnam Pedram Pages 85-91
    The present study was conducted to compare the effect of methylprednisolone administration by two intramuscular injection and oral methods on liver enzymes and hemodynamic factors. This study was a multi-group clinical trial conducted on 15 healthy domestic short-haired cats. The samples were randomly divided into 3 control groups (receive 5 cc of distilled water), oral prednisolone (5 mg/kg) and intramuscular injection prednisolone (5 mg/kg). Hemodynamic factors (heart rate, breathing and body temperature) before drug administration and after 10, 30 and 60 minutes and liver biochemical factors (ALP, AST and ALT) before drug administration and 24, 48 hours after that were measured. Changes in body temperature were not statistically significant in any of the groups. However, the changes in the respiratory rate in the oral prednisolone group (P=0.007) and the intramuscular injection group (P=0.04) were significantly difference. Changes in mean heart rate (P=0.007), ALT (P<0.005) and ALP (P=0.009) were significant difference in the intramuscular injection group. Moreover, AST level was significant difference in oral prednisolone group (P=0.003) and intramuscular injection group (P=0.04). The results of this study revealed that the administration of prednisolone at a dose of 5 mg/kg both orally and by intramuscular injection can lead to changes in the level of liver enzymes, heart and respiratory rate in the short term. The amount of these changes was higher in intramuscular injection method in compare to oral method. Therefore, in order to use this medicine, it is better to use the oral form, although the patient's vital factors must be carefully checked.
    Keywords: Liver enzymes, Respiratory rate, Heart rate, Cat, Methylprednisolone