فهرست مطالب

رهیافتی نو در مدیریت آموزشی - سال چهاردهم شماره 3 (پیاپی 61، امرداد و شهریور 1402)

نشریه رهیافتی نو در مدیریت آموزشی
سال چهاردهم شماره 3 (پیاپی 61، امرداد و شهریور 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/06/20
  • تعداد عناوین: 15
|
  • توسعه و اعتباریابی الگوی مهارت های مدیریت زمان دوره متوسطه اول
    رحمت الله مرزوقی، زهرا فیروزی*، جعفر جهانی، عبدالعزیز افلاک سیر صفحه 0

    هدف پژوهش توسعه و اعتباریابی الگوی مدیریت زمان در دوره متوسطه اول بود. روش تحقیق از لحاظ هدف، کاربردی و توسعه ای، از لحاظ نوع کیفی-کمی می باشد در بخش کیفی به شیوه تحلیل مضمون، گویه های سازنده مهارت های مدیریت زمان از طریق بررسی متون علمی شناسایی شد. ابزار مورد استفاده در این پژوهش متن کاوی بود.برای روایی و پایایی بخش کیفی از تکنیک های قابلیت اعتبار و قایلیت اعتماد و برای بخش کمی از روایی محتوایی و آلفای کرونباخ استفاده شد. داده های پژوهش در بخش کمی با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته مبتنی بر یافته های بخش کیفی از تعداد 325 که به روش نمونه گیری تصادفی از بین معلمان و مدیران مدارس دارای سوابق تحصیلی و تجربی در رشته های روان شناسی ، مشاوره ، مدیریت و برنامه ریزی درسی انتخاب شده بودند گرد آوری و از طریق روش تحلیل عامل تاییدی تحلیل گردید. بر اساس نتایج در بخش کیفی،الگوی مهارت های مدیریت زمان دارای 54 مقوله و 14 مولفه ی آگاهی در مورد نظام شناختی خود، آگاهی در مورد مدیریت زمان،آگاهی در مورد راهبردهای مدیریت زمان،دانش زمینه ای نسبت به مدیریت زمان، نگرش مثبت نسبت به زمان، احساس مسیولیت پذیری، اعتماد به نفس، مقاومت و پشتکار، خودتنظیمی، تفکر سیستمی، تفکر خلاق، تفکر نقاد، انعطاف پذیری، برنامه ریزی، اجرا، ارزشیابی، نظارت و بازنگری و 3 مضمون سازمان دهنده مشتمل بر بعد شناختی، نگرشی و مهارتی مدیریت زمان می باشد که در اعتباریابی کمی نیز توسط معلمان و مدیران دوره متوسطه اول مورد تایید قرار گرفت.

    کلیدواژگان: مدیریت زمان، دانش، مهارت، نگرش
  • سید علی شمس نیا، کامران محمدخانی*، نادر قلی قورچیان، امیر حسین محمد داودی صفحات 1-11
    مقدمه و هدف
    آموزش دادن به کارکنان باعث افزایش احساس رشد شغلی، کسب مهارت جدید  و در نهایت افزایش رضایت شغلی و اعتماد به نفس می گردد. آموزش، ابزاری است که به وسیله فنون و روش های مختلف، مدیران را در اداره سازمان ها یاری می رساند. هدف از این مطالعه تبیین عوامل موثر بر ارتقای کیفیت آموزش کارکنان شبکه های بهداشت و درمان بود.
    روش شناسی پژوهش: در این مطالعه از پاردایم کیفی و از روش تحلیل محتوا در سال 1399-1398 درشبکه بهداشت و درمان و آموزش پزشکی استان فارس استفاده گردید. جهت شناسایی مولفه های ارتقای کیفیت آموزش از مصاحبه های نیمه ساختاریافته با 12 نفر از خبرگان و کارشناسان بهداشت و درمان استفاده گردید. جهت جمع آوری داده ها از مصاحبه نیمه ساختار یافته و از روش نمونه گیری هدفمند استفاده گردید. در  تحلیل داده ها از روش تحلیل مضمون استفاده شد.
    یافته ها
    8 طبقه و 28 زیرطبقه شامل عوامل محیطی-فرهنگی، عوامل اجتماعی، عوامل فردی، عوامل تکنولوژیکی، عوامل انگیزشی، عوامل بین المللی، عوامل آموزشی و عوامل درون سازمانی به دست آمد.
    بحث و نتیجه گیری
    شناخت عوامل موثر برارتقاء کیفیت آموزش کارکنان، درک بهتری از محیط کار آنان را برای برنامه ریزان آموزشی پدیدار می سازد. ارایه آموزش با کیفیت به کارکنان شبکه بهداشت سبب می شود تا  اهداف و راهبردهای سازمانی بهتر شناخته شود و مسیر خدمت رسانی در جهت درست قرار گیرد. ارتقاء آموزش کارکنان شبکه بهداشت زمینه خدمات با کیفیت را جهت بیماران و ذی نفعان هموار می سازد.
    کلیدواژگان: ارتقای کیفیت آموزش، کارکنان، عوامل موثر، شبکه بهداشتی
  • لیلا مرادی، رضا زارعی*، مژگان امیریان زاده، نادر شهامت صفحات 12-24
    مقدمه و هدف
    هدف  از انجام این  پژوهش شناسایی مولفه های توسعه حرفه ای دبیران متوسطه به روش کیفی بوده است .روش شناسی: مشارکت کنندگان در این بخش  شامل خبرگان ومتخصصان وافراد اگاه در زمینه توسعه وبالندگی حرفه ای دبیران استان فارس بوده وانتخاب افراد به روش نمونه گیری به صورت هدفمند وتکنیک ملاک محور ، با ملاک داشتن مدرک کارشناسی ارشد ودکتری وحداقل پانزده سال سابقه تدریس وپژوهش در اموزش وپرورش بوده که بعد از مصاحبه نیمه ساختار یافته  با 23 نفر اطلاعات حالت اشباع به خود گرفت. روش تجزیه و تحلیل  داده ها ، تحلیل مضمون گام به گام در شش گام انجام گرفته است گام اول اشنایی اولیه با متن مصاحبه گام دوم ایجاد کدهای اولیه گام سوم جستجو برای مضمون ها گام چهارم مرور مضمونها ،گام پنجم عنوان بندی مضامین  وگام ششم تهیه گزارش مصاحبه ها  وتهیه جدول مضامین پایه،سازمان دهنده و فراگیراست . یافته های: یافته های به دست آمده از مصاحبه های انجام شده در هشت مولفه بدین  شرح است : مهارت های تغییر،مهارت های ارتباطی، بالندگی فردی، بالندگی پژوهشی، مهارت های ارزشیابی،بالندگی سازمانی،بالندگی آموزشی ،فناوری اطلاعات.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد، توسعه حرفه ای دبیران به بهبود بخشدن فعالیت ها و وظایف افراد، در ارتباط با شغل و حرفه تخصصی آنها که عمدتا به منظور افزایش دانش، مهارت و تغییر نگرش های حرفه ای آنان است  کمک می کند تا به وسیله آن افراد بتوانند به گونه ای موثر وظایفشان را به انجام برسانند و فرایند یاددهی و یادگیری را بهبود بخشند.
    کلیدواژگان: توسعه حرفه ای، دبیران، اموزش
  • رضا ساعی مهربان*، اسد حجازی، سید رسول حسینی، محمد عزیزی صفحات 25-47
    هدف

    هدف پژوهش حاضر واکاوی ابعاد و مولفه های پیامدهای تربیت معلم کارآفرین با استفاده از روش آمیخته بود.

    روش شناسی پژوهش: 

    روش اجرای این پروژه آمیخته اکتشافی بود که به صورت کیفی و کمی به بررسی و شناسایی ابعاد و مولفه های پیامد تربیت معلم کارآفرین در ایران پرداخت. جامعه آماری بخش کیفی 20 نفر از مدیران، استادان و صاحب نظران تربیت معلم و علوم تربیتی و کارآفرینی بود که داده های مربوط به مصاحبه نیمه ساختاریافته از آنان جمع آوری شد؛ سپس در بخش کمی از 149 نفر از مدیران و استادان تربیت معلم و کارآفرینی در دانشگاه های فرهنگیان و شهید رجایی، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و وزارت آموزش وپرورش بودند که به روش نمونه گیری خوشه ای تصادفی برای جمع آوری اطلاعات مربوط به پرسشنامه های تحقیق انتخاب شدند. برای تجزیه وتحلیل اطلاعات در بخش کیفی از روش کدگذاری و نرم افزار MAXQDA، و در بخش کمی به صورت معادلات ساختاری از نرم افزار SmartPLS استفاده شد.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان داد ابعاد و مولفه های پیامد تربیت معلم کارآفرین در ایران شامل؛ دبیر کارآفرین (شایستگی و روحیه کارآفرینی، مهارت های معلمی و مهارت های تخصصی)، دانش آموز کارآفرین (دانش کارآفرینی و روحیه کارآفرینی) و مدرسه کارآفرین (فرهنگ کارآفرینی، رهبری آموزشی کارآفرینانه و ساختار کارآفرینانه) می باشند. مقدار ضریب آلفای کرونباخ 7/0، پایایی ترکیبی 7/0 و AVE، 5/0 بود لذا پایایی و روایی همگرا مورد تایید قرار گرفت. روایی واگرای بر اساس روش فورنل و لارکر و معیار HTMT نیز تایید شد. مقادیر T بیشتر از 96/1 بود، بنابراین فرضیه های پژوهش در سطح اطمینان 95/0 تایید شد. معیارهای R2، Q2 و F2 برای متغیرهای وابسته قوی به دست آمد. مقدار 711/0 برای GOF نیز نشان از برازش مناسب مدل داشت.

    بحث و نتیجه گیری

    بنابراین نتایج این پژوهش می تواند در زمینه سیاست گذاری، برنامه ریزی به منظور اجرای فرایند توسعه کارآفرینی در تربیت معلم مفید و مثمر ثمر باشد.

    کلیدواژگان: پیامدها، تربیت معلم کارآفرین، دبیر کارآفرین، دانش آموز کارآفرین، مدرسه کارآفرین
  • شراره محمدی، جمال سلیمی*، ناصر شیربگی صفحات 48-62
    مقدمه و هدف

    پژوهش حاضر با هدف آگاهی از تجارب و برداشت اعضای هیات علمی از مفهوم پژوهش صورت گرفت.

    روش شناسی: 

    رویکرد پژوهش تفسیری و راهبرد آن پدیدارنگاری و میدان تحقیق دانشگاه های کردستان، همدان، کرمانشاه و ایلام بود. حجم نمونه با استفاده از ابزار مصاحبه نیمه ساختاریافته و با رعایت حداکثر تنوع با توجه به ملاک رسیدن به اشباع نظری به 15 نفر رسید که به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب و داده ها جمع آوری شدند و به کمک روش همسوسازی اعتبار داده ها مورد تایید قرار گرفت. تحلیل داده ها با رویکرد توصیفی- تحلیلی با استفاده از کدگذاری در دو سطح باز و محوری به کمک نرم افزار MAXQDA صورت گرفت.

    یافته ها

    نتایج شامل چهار مفهوم و مقوله اساسی پژوهش به مثابه یک عمل فنی و تکنیکال، پژوهش به مثابه یک کنش فردی، پژوهش به مثابه یک عمل اجتماعی و پژوهش به مثابه یک ارزش می باشد. که هر مقوله دارای زیرمولفه هایی می باشد.

    بحث و نتیجه گیری

    دست یابی به توسعه و پیشرفت همه جانبه بدون بهره گیری مناسب از یافته های پژوهشی میسر نیست، بنابراین تصمیم سازی و تصمیم گیری در نظام های آموزشی ایجاب می کند، زمینه مناسب برای رشد و پرورش پژوهشگران از اولویت برخوردار باشد.

    کلیدواژگان: پژوهش، بهره وری، تولید علم، پژوهشگر
  • سمانه سلیمی*، مینا مختاری کرچگانی صفحات 63-77

    هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر خود کار آمدی شغلی بر توسعه حرفه ای و رفتارهای کاری نوآورانه با نقش میانجی نشاط کاری معلمان ابتدایی شهر آبادان و ارایه مدل معادلات ساختاری بود که با روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی انجام گردید. جامعه آماری پژوهش را کلیه معلمان مرد (344) و زن (493 نفر) ابتدایی شهر آبادان با تعداد 837 نفر تشکیل دادند که با استفاده از روش تعیین حجم نمونه کرجسی و مورگان تعداد 240 نفر از معلمان (137 زن و 103 مرد) با روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شد. جهت گردآوری داده ها از پرسشنامه های خودکارآمدی شغلی معلمان اسچانن، موران و وولفولک (2001)، پرسشنامه توسعه حرفه ای دراموند و یانگ (2010)، پرسشنامه رفتارهای کاری نوآورانه جانسن (2003) و پرسشنامه نشاط کاری کروف (2003) استفاده گردید. روایی محتوایی پرسشنامه براساس روایی محتوایی با روش CVR و CVI مورد تایید قرار گرفت. همچنین پایایی پرسشنامه ها براساس ضریب آلفای کرونباخ به ترتیب 904/0، 873/0، 721/0 و 795/0 برآورد گردید. داده های حاصل از پرسشنامه ها در دو سطح آمار توصیفی و استنباطی شامل آزمون ضریب همبستگی پیرسون و مدل معادلات ساختاری از طریق نرم افزارهای23 SPSS و LISREL8.8 صورت گرفت. یافته های بدست آمده نشان داد که تاثیر غیر مستقیم خود کار آمدی شغلی بر توسعه حرفه ای از طریق نشاط کاری و تاثیر غیر مستقیم خود کار آمدی شغلی بر رفتار نوآورانه از طریق نشاط کاری بیشتر از تاثیر مستقیم آن بوده است.

    کلیدواژگان: خود کار آمدی شغلی، توسعه حرفه ای، رفتار نوآورانه، نشاط کاری
  • جواد امجدی حور*، مهدی معینی کیا، مهدی مصلح گرمی صفحات 79-93
    هدف

    عملکرد معلم مهم ترین چیزی است که شایستگی آموزش و پرورش در مدارس را تعیین می کند. عملکرد خوب معلم کیفیت خوبی تولید می کند و می تواند به کیفیت مدارس در رسیدن به اهداف تعیین شده کمک کند. این پژوهش با هدف بررسی تاثیر معنویت در محیط کار بر عملکرد شغلی معلمان با میانجی گری تعهد سازمانی برای ارایه مدل معادله ساختاری در بین معلمان متوسطه اول ناحیه 4 شهر کرج انجام شد.

    مواد و روش ها

    جامعه آماری پژوهش، کلیه معلمان متوسطه اول ناحیه 4 کرج که بالغ بر 485 نفر بودند که از این میان 215 نفر به عنوان نمونه و به شیوه تصادفی از طریق جدول نمونه گیری کرجسی و مورگان انتخاب شدند. جهت گرد آوری داده ها از پرسشنامه استفاده شد. سنجش پایایی پرسشنامه ها با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ به ترتیب برای پرسشنامه های معنویت در کار، تعهد سازمانی، و عملکرد شغلی، (a=/92)،(a=/91)،(a=/92) محاسبه شد. روایی پرسشنامه ها با استفاده از تحلیل عاملی تاییدی بررسی و تایید گردید. برای تجزیه و تحلیل فرضیه ها و بررسی روابط بین متغیرها از ضریب همبستگی پیرسون و روش مدل یابی معادلات ساختاری استفاده شده است.

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج ضریب همبستگی پیرسون نشان داد که بین معنویت در محیط کار با تعهد (p<0.01 , 0/59) رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. از تحلیل همبستگی میان متغیرها می توان نتیجه گیری کرد که هرگونه افزایش معنویت محیط کار همراه با افزایش در نمره تعهد سازمانی می باشد. بر اساس معنی دار بودن ضریب مسیر، بین معنویت در محیط کار و تعهد سازمانی رابطه مثبت وجود دارد. هم چنین بین معنویت در محیط کار با عملکرد شغلی (p<0.01 , 0/51) رابطه مثبت و معنی دار وجود دارد. در عین حال تعهد نقش میانجی (p<0.01 - 0/19) را در رابطه بین معنویت در محیط کار و عملکرد شغلی ایفا می کنند. بنابراین تعهد سازمانی به طور قابل توجهی اثر معنویت در محیط کار بر عملکرد شغلی کارکنان را تعدیل می کند.

    کلیدواژگان: معنویت در محیط کار، تعهد سازمانی، عملکرد شغلی، معلمان متوسطه اول کرج
  • اکرم سلطانی*، سید محمد کاشف، علی ایرانپور صفحات 94-107

    تدوین شایستگی های موردنیاز برای تصدی پست های مدیریتی و نیز ارایه مدل انتخاب فرد مناسب از میان مستعدین، اصلیترین شرط برای تحقق نظام شایسته سالاری است. لذا پژوهش حاضر با هدف مقایسه صلاحیت های حرفه ای مدیران سازمان های ورزشی دولتی بر حسب سطوح مدیریت انجام گردید. این پژوهش از نوع پژوهش های ترکیبی به شمار می رود و طرح پژوهش از نوع اکتشافی است. همچنین از نظر هدف و ماهیت، کاربردی است. برای این منظور ابتدا با مطالعه عمیق ادبیات موضوع، معیارهای اولیه صلاحیت های حرفه ای استخراج و مدل اولیه تدوین گردید. در بخش کیفی، 18 نفر (16مرد و 2 زن) از استادان و خبرگان مدیریت ورزشی در دانشگاه های سراسر کشور، وزارت ورزش و جوانان و باشگاه های فرهنگی و ورزشی با روش نمونه گیری شبکه متخصصان انتخاب و برای اصلاح یا تعدیل معیارها و زیرمعیارهای مدل اولیه با آنها مصاحبه نیمه ساختار یافته انجام گرفته و نتایج تحلیل مصاحبه پیش مدل اصلاح و زیرمعیارها تعیین شدند. در نهایت جمع آوری داده ها با استفاده از ابزار تحقیق پرسشنامه پژوهشگر انجام شد. در بخش کمی، جامعه آماری مدیران سازمان های ورزشی در استان اصفهان به تعداد 5101 نفر بودند. روش نمونه گیری این تحقیق تصادفی طبقه ای متناسب با حجم نمونه و با استناد به جدول کرجسی و مورگان تعداد 361 نفر حجم نمونه آماری بدست آمد. پس از انجام یک مطالعه مقدماتی و تعیین واریانس سوالات؛ از طریق ضریب آلفای کرونباخ، ضریب پایایی پرسشنامه 91/0 به دست آمد. برای تجزیه و تحلیل از آزمون تحلیل واریانس استفاده گردید.صلاحیت های حرفه ای در مدیران سازمان های ورزشی دولتی عبارت بودند از: رویه تجاری سازی ورزش، مهارت های مدیریت با ریسک پذیری، فرهنگ سازمانی مبتنی بر اخلاق حرفه ای، مسیولیت پذیری همراه با نتیجه گرایی و مدیریت عملکرد همراه با یادگیری که در سطوح مختلف مدیریتی (بالایی، میانی و پایینی) تفاوت معنی داری داشتند. مدیران ورزشی در سطوح مختلف می توانند با کسب مهارت های لازم در این حیطه، شرایط بهبود و ارتقای فنی و رفتاری خود را مهیا کنند و با شناخت پیامدهای حاصل از رفتار های واکنشی مثبت مدیران در ارایه بازخورد از رفتار های واکنشی مثبت و طبیعی استفاده کنند.

    کلیدواژگان: صلاحیت های حرفه ای، مدیران، سازمان های ورزشی، دولتی، سطوح مدیریت
  • خلیل غلامی، یونس صحرانورد، صلاح الدین ابراهیمی*، یاسر صیادی صفحات 108-127

    رهبری توزیع شده یکی از نظریه های رایج و پرطرفدار امروزی در محیط های آموزشگاهی است. این نظریه تاثیر زیادی بر بهبود و عملکرد مدارس، اثربخشی معلمان و در نتیجه بازده های دانش آموزان دارد؛ بنابراین، هدف اصلی این پژوهش ساخت و اعتباریابی مقیاسی برای مطالعه در زمینه رهبری توزیع شده در مدارس متوسطه بود. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و بر اساس روش گرداوری داده ها توصیفی - همبستگی از نوع تحلیل ماتریس واریانس- کوواریانس است. جامعه آماری شامل کلیه دبیران متوسطه در استان کردستان بود که در مرحله اول تعداد 377 نفر و 6 ماه بعد تعداد 321 نفر به روش نمونه گیری تصادفی از مناطق متفاوت مورد مطالعه قرار گرفتند. داده ها در مرحله اول با استفاده از تحلیل عاملی اکتشافی، با روش تحلیل مولفه های اصلی از نوع چرخش ابلیمین مستقیم با نرم افزار spss 23 انجام شد. در مرحله دوم داده ها با استفاده از تحلیل عاملی تاییدی و از طریق نرم افزار AMOS 23 مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج پژوهش حاضر نشان داد که پرسشنامه مورد نظر برای مطالعه رهبری توزیع شده دارای یک ساختار چهار عاملی شامل: بهبود مدرسه و توسعه حرفه ای معلمان، تعامل مبتنی بر اعتماد، دموکراسی، حمایت همه جانبه است که با استفاده از 25 گزاره مورد سنجش قرار می گیرند. این پرسشنامه تحت عنوان «مقیاس رهبری توزیع شده مدارس متوسطه» نام گزاری شد.

    کلیدواژگان: رهبری، رهبری توزیع شده، مدارس متوسطه، پرسشنامه استاندارد
  • طوبی رضائیان، حسینعلی جاهد*، محمد نوریان، نیره شاه محمدی صفحات 128-145

    پویایی مدارس ابتدایی به عنوان یک ابزار مهم برای بالا بردن سطح توانمندی و ارتقای آموزشی از اهمیت بسزایی برخوردار است. بنابراین آموزش و پرورش باید نقش سازشی موجود را به نقش زایشی تغییر داده و برای هریک از دانش آموزان شرایط و موقعیت های پویا فراهم کند و محیط آموزشی را به نحوی مطلوب کنترل کرده تا به سهولت دسترسی به اطلاعات تازه، تسریع در کارها، تغییرات و بهبود مستمر داشته و درنهایت به برآورده شدن انتظارات جدید دانش آموزان بیانجامد..پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر روش گردآوری داده ها، توصیفی- پیمایشی مبتنی بر رویکرد ترکیبی از نوع اکتشافی متوالی (مدل توسعه تاکسونومی یا طبقه بندی) است. در مرحله اول از روش کیفی مبتنی بر داده ها (داده بنیاد) و تکنیک مصاحبه برای ساخت مدل استفاده شده است. منابع گردآوری داده ها در این بخش شامل مصاحبه نیمه ساختار یافته تاحد اشباع نظری (با 15 نفر) بوده که به داده های متنی تبدیل شده و پس از آن کدگذاری متن با استفاده از این داده ها صورت گرفت و به شناسایی مولفه های مدرسه پویا در مدارس ابتدایی و ارایه الگو پرداخته شد. نتایج بخش کیفی، بر اساس ابزار اندازه گیری طبق مولفه های شناسایی شده در قالب پرسشنامه 52 سوالی طراحی گردیده و روایی صوری و محتوایی آن با استفاده از نظر متخصصان تایید گردید و در نهایت به ضریب پایایی 96% رسید. برای برآورد اعتبار الگوی ارایه شده از مدل یابی معادلات ساختاری استفاده شد. جامعه ی آماری در بخش کمی اساتید مدیریت آموزشی دانشگاه فرهنگیان و مدیران و معلمان فعال در آموزش ابتدایی و مدارس ابتدایی که مجری طرح مدرسه پویا در مدارس شهر تهران به تعداد 600 نفر بودند که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای بر اساس جدول کرجسی و مورگان 230 نفر تعیین شدند و برای تحلیل داده های کمی از نرم افزار Amos استفاده شد. در بخش کیفی تعداد 15 نفر از صاحب نظران و مطلعین در دو حوزه پویایی مدرسه و مدارس ابتدایی به صورت هدفمند و با استفاده از روش گلوله برفی انتخاب شدند و برای تحلیل داده های کیفی از نرم افزار Atlas.Ti استفاده شد.

    کلیدواژگان: پویایی، مدرسه پویا، مدرسه ابتدایی
  • عباس احدپور ثمرین، یوسف مهدی پور*، حسین مومنی مهموئی صفحات 146-158
    مقدمه و هدف

    در پژوهش حاضر از لحاظ هدف، کاربردی و از لحاظ نحوه گردآوری اطلاعات جزء پژوهش های آمیخته (کیفی- کمی) بود. جامعه آماری در بخش کیفی شامل خبرگان دانشگاهی و سازمانی شامل کارشناسان مطلع به امر آموزش و در بخش کمی شامل تمامی امدادگران و نجاتگران هلال احمر شهر تهران  در سال 2020  بودروش شناسی پژوهش: در این حجم نمونه در بخش کیفی با اشباع نظری (20 نفر) و در بخش کمی بر اساس فرمول کوکران 335 نفر برآورد شد. برای انتخاب نمونه در بخش کیفی از نمونه گیری هدفمند و در بخش کمی از نمونه گیری تصادفی طبقه ای استفاده شد. ابزار گردآوری داده ها، در بخش کیفی، مصاحبه و در بخش کمی، پرسشنامه محقق ساخته بر مبنای مقیاس 5 گزینه ای بود. روایی پرسشنامه از نظر صوری و محتوایی از طریق 10 نفر از خبرگان شامل: اعضای مصاحبه شونده و خبرگان دانشگاهی، روایی همگرا از طریق محاسبه میانگین واریانس استخراج شده و روایی واگرا از طریق محاسبه جذر AVE به تایید رسید. پایایی پرسشنامه از طریق آلفای کرونباخ برای کل پرسشنامه 86/0 به دست آمد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های آلفای کرونباخ، میانگین واریانس استخراج شده (AVE)، ماتریس جذر AVE، کولموگروف اسمیرنف، تحلیل عاملی تاییدی، همبستگی پیرسون و t تک نمونه ای استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج به دست آمده به شناسایی 25 مولفه و 81 شاخص منجر شد که 8 بعد اصلی که محیط آموزش (0.735)، یادگیرندگان (0.623)، اجرای برنامه آموزشی (0.615)، نیازسنجی شایستگی (0.563)، طراحی و برنامه ریزی آموزشی (0.504)، تهیه رویکرد انتخاب شایستگی (0.420)، ارزشیابی آموزشی (0.397) و بازنگری و بروزرسانی فرآیند و برنامه آموزشی (0.341) به ترتیب اولویت ابعاد آموزش مبتنی بر شایستگی می باشند.

    بحث و نتیجه گیری

    به نظر می رسد الگوی ارایه شده از درجه تناسب مناسبی برخوردار بود. مزیت به کارگیری شایستگی برای طراحی برنامه آموزشی از یک سو تشخیص دقیق تر نیازهای آموزشی و افزایش کارآیی آموزش ها و از سوی دیگر، کاربردی بودن آموزش ها و پرهیز از انتقال دانش صرف است.

    کلیدواژگان: شایستگی، آموزش مبتنی بر شایستگی، برنامه آموزش، امدادگران و نجات گران هلال احمر
  • حمیدرضا اشرفی، بتول فقیه آرام*، عباس خورشیدی، سعید مرادی، لیلا شریفیان صفحات 159-169

    هدف از این واکاوی عوامل موثر بر مدیریت تعالی سازمانی به منظور ارزیابی عملکرد مدارس دولتی(موردمطالعه: دوره دوم متوسطه شهر تهران) انجام گرفته است. پژوهش از لحاظ هدف داده بنیاد اجرا شد. جامعه پژوهش را صاحبنظران حوزه علوم تربیتی متخصص در زمینه مدیریت آموزشی، منابع انسانی و مدیریت آموزش عالی(کتاب و یا مقاله داشتند) تشکیل دادند. بر اساس معیار اشباع نظری 11 نفر به روش هدفمند انتخاب شدند. داده ها با مصاحبه نیمه ساختاریافته با استفاده از نرم افزار maxqda12 گردآوری شد. در نتیجه 76 مفهوم اولیه(کدباز)، 19 مفهوم اصلی(کد محوری) به دست آمد، که در قالب مدل پارادایمی شامل عوامل علی(مدیریتی با 3 شاخص، سازمانی با 5 شاخص)، عوامل زمینه ای (برنامه ریزی استراتژیک با 4 شاخص، برنامه ریزی ساختاری با 2 شاخص، آموزش و توسعه فرهنگ تعالی با 6 شاخص و عوامل جبران خدمات و پاداش به صورت مادی و معنوی با 4 شاخص)، عوامل راهبردی(پدیده های اجتماعی(شرایط جامعه)با 5 شاخص، پدیده های اقتصادی با 2 شاخص، پدیده های سیاسی با 3 شاخص، ابعاد ساختاری با 5 شاخص و فرآیندی با 4)، عوامل مداخله گر(مدارک و مستندات با 3 شاخص سیستم ها و فناوری اطلاعات با 3 شاخص، مهارت و قابلیت ها با 4 شاخص و فرهنگ سازمانی با 7 شاخص) و پیامدها (افزایش رضایت جامعه و کارمندان 4 شاخص، آشنایی با مفاهیم نوین و افزایش قابلیت ها با 5 شاخص، کاهش هزینه با 3 شاخص و نظام مند شدن فرآیندها 4 شاخص) ارایه شد.

    کلیدواژگان: تعالی سازمانی، مدیریت تعالی سازمانی، ارزیابی عملکرد، دوره دوم متوسطه
  • سمیه طولابی فرد، نادر برزگر*، سعید علیزاده صفحات 170-184
    مقدمه

    پژوهش حاضر با هدف طراحی الگوی توسعه شایستگی پژوهشی معلمان آموزش و پرورش با محوریت شهر تهران انجام شد. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش گردآوری داده ها کیفی و کمی (روش آمیخته) بوده است.

    روش شناسی: 

    جامعه پژوهش در بخش کیفی شامل کلیه متخصصان و اساتید حوزه علوم تربیتی و مدیران ارشد آموزش و پرورش تا اشباع نظری به تعداد 17 نفر و جامعه آماری بخش کمی جامعه بزرگ معلمان دوره ابتدایی شهر تهران در سال 1400 می باشد که به روش نمونه گیری خوشه ای تعداد 384 نفر بر اساس مناطق شمال، جنوب، شرق، غرب و مرکز انتخاب شده اند. ابزار گردآوری داده ها در بخش کیفی فرم مصاحبه نیمه ساختاریافته و در بخش کمی پرسشنامه محقق ساخته بود که روایی و پایایی آن بدست آمد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها در بخش کیفی کدگذاری باز، محوری و انتخابی و در بخش کمی از آمار توصیفی، آمار استنباطی شامل آزمون های کلموگروف- اسمیرنف و تحلیل عامل تاییدی استفاده شده است.

    یافته ها

    براساس مطالعات نظری انجام شده و دسته بندی نظرات در مرحله کیفی 133 شاخص شناسایی که پس از مصاحبه های نیمه ساختاریافته در مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی 6 بعد، 20 مولفه و 111 شاخص نهایی و سپس براساس آن ها، پرسشنامه پژوهش طراحی شده است.

    بحث و نتیجه گیری

    پس از تحلیل نهایی، شش بعد شایستگی های ذهنی، شایستگی های شخصیتی، شایستگی های میان فردی، شایستگی های ارزشی- نگرشی، شایستگی های اخلاقی و شایستگی های حرفه ای- تخصصی و برخی از مولفه های آن شامل مهارت های ادراکی و تاملی، تصمیم گیری و حل مسیله، اعتماد به نفس، تعامل موثر، کار تیمی و شبکه سازی، تلاش و پشتکار، تقوا و بصیرت دینی، مدیریت و رهبری پژوهشی، مهارت های دانشی و... شناسایی شده اند.

    کلیدواژگان: پژوهش، شایستگی های پژوهشی، معلمان، آموزش و پرورش
  • علی محمد احمدی قراچه*، علی شجاعی فرد صفحات 185-196
    مقدمه و هدف

    در دهه های اخیر دلبستگی شغلی و اعتماد یکی از محرک های بهره گیری از سرمایه های انسانی است که سبب پیشی گرفتن از رقبا و بهبود عملکرد سازمان می گردد، بنابراین به منظور ایجاد دلبستگی شغلی و اعتماد کارکنان می بایست به دنبال ارایه ی طرح و سیاست هایی بود که بتواند به وسیله آن استعدادها و مهارت ها را جذب و توانایی های مورد نیاز برای رشد و ثبات را در سازمان نگه دارد. هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر همزمان دلبستگی و اعتماد به عنوان میانجی بر رابطه بین فرهنگ سازمانی و رضایت شغلی کارکنان اداره آموزش و پرورش شهرستان شیراز بود.

    روش شناسی پژوهش: 

    روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری شامل 1100 نفر از کارکنان آموزش و پرورش شهرستان شیراز بود که بر اساس جدول مورگان تعداد 280 نفر به عنوان نمونه آماری در نظر گرفته شدند. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه های اعتماد سازمانی کاناواتاناچی و یو (2002)، فرهنگ سازمانی دنیسون (2000)، رضایت شغلی مینه سوتا (1997) و دلبستگی شغلی شافلی (2015) بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها و آزمون فرضیه ها از روش تحلیل مسیر استفاده شد.

    یافته ها

    یافته های تحقیق حاکی از آن است که فرهنگ سازمانی بر دلبستگی تاثیر مستقیم دارد، فرهنگ سازمانی بر اعتماد سازمانی تاثیری نداشته است، دلبستگی شغلی بر رضایت شغلی تاثیر مستقیم داشته و اعتماد بر رضایت شغلی تاثیر مستقیم داشته است همچنین فرهنگ سازمانی بر رضایت شغلی تاثیر مستقیم دارد، و در زمینه اثرات غیرمستقیم، فرهنگ سازمانی بر رضایت شغلی با نقش واسطه ای دلبستگی اثر غیرمستقیم و معنادار دارند، اما با نقش واسطه ای اعتماد رابطه معناداری مشاهده نشد.

    بحث و نتیجه گیری

    به نظر می رسد جهت بهبود فرهنگ سازمانی و رضایت شغلی کارکنان می توان ازوجود همزمان دلبستگی و اعتماد به عنوان میانجی در بین کارکنان استفاده نمود.

    کلیدواژگان: دلبستگی، اعتماد، فرهنگ سازمانی، رضایت شغلی. کارکنان اداره آموزش و پرورش شهرستان شیراز
  • موحد صادقیان، محمد منتظری*، جعفر قهرمانی صفحات 210-227

    در عصر حاضر که عصر دانش است، سازمان هایی می توانند به حیات خود ادامه دهند که به دانش و مدیریت اثربخش آن، به عنوان یک منبع سازمانی، توجه نمایند. چرا که مدیریت صحیح دانش باعث کسب مزیت رقابتی برای سازمان ها و در نهایت کسب موفقیت بیشتر و نهایتا تعالی سازمانی خواهد شد .ازاین رو، این پژوهش درصدد آسیب شناسی مدیریت دانش در مراکز آموزش عالی است تا مهم ترین آسیب های مدیریت دانش در این مراکز شناخته شده و از این طریق بتوان مدیریت دانش را در بهترین شکل ممکن مستقر نمود .جامعه آماری این پژوهش کلیه متخصصان حوزه ی مدیریت آموزش عالی، اساتید و کارشناسان ستادی در دانشگاه های استان کرمان می-باشند که بر اساس روش نمونه گیری هدفمند، 32 نفر نمونه پژوهش را تشکیل دادند. داده های پژوهش نیز از طریق مصاحبه های باز و نیمه ساخت یافته در بین گروه نمونه به دست آمدند. آسیب شناسی مدیریت دانش در این پژوهش با بهره مندی از مدل تاپسیس مورد بررسی قرار گرفت و رتبه بندی آسیب های مدیریت دانش در چهارچوب مدل سه شاخگی شامل ابعاد رفتاری، محیطی و ساختاری مشخص شد. بر این اساس در شاخه عوامل رفتاری به ترتیب "انگیزه و کار تیمی پایین و عدم رضایت شغلی کارکنان" و "کم توجهی به حفظ کرامت انسانی و نبود شایسته سالاری"، در شاخه عوامل محیطی "کم بها دادن به نظرات افراد در ایجاد تغییرات و منزوی کردن متخصصین و افراد علمی" و "عدم اطلاع و آشنایی عمومی با مدیریت دانش و عدم حرکت جامعه در مسیر دانشی" و در شاخه عوامل ساختاری "نامشخص بودن ماموریت و استراتژی ها در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی" و "عدم توجه به برنامه ریزی لازم در زمینه پیاده سازی، ضعف در زمینه نظم و انضباط سازمانی، سلسه مراتب اداری پیچیده و تصمیم گیری مشارکتی" مهم ترین آسیب های پیاده سازی مدیریت دانش هستند.

    کلیدواژگان: مدیریت دانش، آسیب شناسی، مدل سه شاخگی، مدیریت اثربخش، آموزش عالی
|
  • Development and validation of the first secondary school time management skills model
    Ramatallah Marzooghi, Zahra Firoozi *, Jafar Jahani, Abdual Aziz Aflak Sair Page 0

    The purpose of this research was to develop and validate the pattern of time management skills for the first secondary school . The research method is purposeful, applied and developmental in terms of the type of qualitative-quantitative research. In the qualitative part, by means of content analysis, the constituent items of time management skills components were identified through the review of scientific texts. The tool used in this study was review of texts. For the validity and reliability of the qualitative part, the techniques of reliability were used, and for the quantitative part, content validity and Cronbach's alpha were used. Quantitative research data using a researcher-made questionnaire based on the findings of the qualitative section of 325 by random sampling method among teachers and school principals with academic and experimental backgrounds in the fields of psychology, counseling, educational management and curriculum were collected and analyzed by confirmatory factor analysis. Based on the results obtained in the qualitative section, the time management skills model has 54 categories and 14 components, including knowledge about their cognitive system, knowledge about time management, knowledge about time management strategies, basic knowledge about time management, Positive attitude towards time, sense of responsibility, self-confidence, resilience and perseverance, self-regulation, systems thinking, creative thinking, critical thinking, flexibility, planning, implementation, evaluation, monitoring and review and 3 organizing themes including cognitive, attitudinal, and time management skill that has been endorsed by first secondary school teachers.

    Keywords: Time Management, Knowledge, skills, Attitudes
  • Seyed Ali Shamsnia, Kamran Mohammad Khani *, Nader Gholi Ghorchian, Amir Hossein Mohammad Davoodi Pages 1-11
    Introduction
    Training employees increases the sense of job growth, acquires new skills, and ultimately increases job satisfaction and self-confidence. Training is a tool that helps managers in managing organizations through various techniques and methods. The purpose of this study was to explain the factors affecting the quality of education of health care network staff.
    research
    methodology
    In this study, qualitative paradigm and content analysis method in 2019-2020 were used in the health and medical education network of Fars province. Semi-structured interviews with 12 health experts were used to identify the components of improving the quality of education. Purposeful sampling method was selected. Thematic analysis method was used to analyze the data.
    Findings
    8 categories including environmental-cultural factors, social factors, individual factors, technological factors, motivational factors, international factors, educational factors and intra-organizational factors and 28 sub-categories were obtained.
    Conclusion
    Understanding the factors affecting the quality of staff training provides a better understanding of their work environment for training planners. Providing quality training to health network employees helps to better understand the goals and strategies of the organization and the service path is in the right direction. Improving the training of health network staff provides quality services for patients.
    Keywords: Improving the quality of training, staff, Effective factors, Health network
  • Leila Moradi, Reza Zarei *, MOJGAN Amirianzadeh, Nader Shahamat Pages 12-24
    Introduction and
    purpose
    The purpose of this research was to identify the components of professional development of secondary school teachers using a qualitative method.
    Methodology
    The participants in this section include experts, experts and people knowledgeable in the field of development and professional development of teachers in Fars province, and the selection of people was made by purposeful sampling method and criterion-based technique, with the criterion of having a master's degree and doctorate and at least fifteen years of teaching and research experience in education. It was education that after the semi-structured interview with 23 people, the information became saturated. Data analysis method Thematic analysis is done step by step in six steps, the first step is the initial acquaintance with the interview text, the second step is to create initial codes, the third step is to search for themes, the fourth step is to review the themes, the fifth step is to title the themes, and the sixth step is to prepare the interview report and prepare The table of basic themes is organizing and inclusive; and the findings obtained from the interviews
    Conclusion
    conducted in eight components are as follows: change skills, communication skills, individual growth, research growth, evaluation skills, organizational growth, educational growth, Information technology.
    Results
    The results showed that the professional development of teachers helps to improve the activities and tasks of people, in connection with their jobs and specialized professions, which is mainly for the purpose of increasing their knowledge, skills and changing their professional attitudes. By means of that, people can perform their duties effectively and improve the teaching and learning process.
    Keywords: Professional Development, school, teachers, education, learning
  • Reza Saie Mehraban *, Asad Hejazi, Seyyed Rasoul Hosseini, Mohammad Azizi Pages 25-47
    Introduction

    The aim of the current research was to analyze the dimensions and components of the consequences of training an entrepreneur teacher using a mixed method.

    Research methodology

    The implementation method of this project is a mixed discovery that qualitatively and quantitatively investigates and identifies the dimensions and components of the consequences of the entrepreneur teacher training in Iran. The statistical population of the qualitative section was 20 managers, professors, and experts in teacher training, educational sciences, and entrepreneurship, from whom data related to semi-structured interviews were collected; Then, in a small part of 149 managers and professors of teacher training and entrepreneurship in Farhangian and Shahid Rajaei universities, the Ministry of Cooperation, Labor and Social Welfare and the Ministry of Education were selected by a random cluster sampling method to collect information related to the research questionnaires. To analyze information in the qualitative part, the coding method and MAXQDA software were used, and in the quantitative part, SmartPLS software was used in the form of structural equations.

    Findings

    The findings of the research showed that the dimensions and components of the consequences of entrepreneurship teacher training in Iran include the entrepreneur teacher (competence and entrepreneurial spirit, teaching skills and specialized skills), the entrepreneurial student (entrepreneurship knowledge and entrepreneurial spirit) and the entrepreneurial school (Entrepreneurial culture, entrepreneurial educational leadership and entrepreneurial structure). Cronbach's alpha coefficient was 0.7, composite reliability was 0.7, and AVE was 0.5, so reliability and convergent validity were confirmed. Divergent validity was also confirmed based on the method of Fornell and Larcker and the HTMT criterion. The T values were greater than 1.96, so the research hypotheses were confirmed at the confidence level of 0.95. R2, Q2 and F2 measures were obtained for strong dependent variables. The value of 0.711 for GOF also indicated the appropriate fit of the model.

    Conclusion

    Therefore, the results of this research can be useful and fruitful in the field of policy making and planning for the implementation of the entrepreneurship development process in teacher education.

    Keywords: consequences, Entrepreneur teacher training, Entrepreneur teacher, Entrepreneur student, Entrepreneur school
  • Sharare Mohammadi, Jamal Salimi *, Naser Shirbagi Pages 48-62

    The aim of this study was to identify the experiences and perceptions of faculty members about the concept of research. The approach of interpretive research and its strategy was phenomenology and the field of research of Kurdistan, Hamedan, Kermanshah and Ilam universities. The sample size reached 15 people using semi-structured interview tools and with maximum diversity according to the criterion of theoretical saturation, which were selected by purposive sampling method and data were collected and by means of harmonization method. Data validation verified. Data analysis was performed with a descriptive-analytical approach using coding at both open and axial levels with the help of MAXQDA software. The results include four basic concepts and categories of research as a technical act, research as an individual action, research as a social action and research as a value. Each category has sub-components. Achieving all-round development and progress is not possible without proper use of research findings, so decision-making in decision-making systems requires that a suitable environment for the growth and development of researchers is a priority

    Keywords: Research, Science Production, Researcher
  • Samaneh Salimi *, Mina Mokhtari Karchagani Pages 63-77
    Introduction

    The present study aimed to investigating the effect of job self-efficacy on professional development and innovative work behaviors with the mediating role of work ethic of primary teachers in Abadan and present a structural equation model.

    research methodology

    This study was methodologically descriptive-correlational, and the statistical population consisted of male (344) and female (493) primary school teachers in Abadan city with 837 teachers formed the sample size Krejcie and Morgan A total of 240 teachers (137 females and 103 males) were selected by simple random sampling.The intrinsic Teachers' occupational self-efficacy questionnaire Schanen, Moran & Wolfolk (2001), Drummond & Young (2010) professional development questionnaire, Johnson Innovative Work behavior questionnaire (2003) and Kruff questionnaire (2003) were employed for data collection. The content validity of the questionnaire was confirmed based on the content validity by CVR and CVI methods. Moreover, the reliabilities of the scales were estimated at 0/940, 0/795, 0/721, 0/873 respectively, based on the Cronbach alpha coefficient.

    Findings

    The findings showed that the indirect effect of job self-efficacy on professional development through work ethic; And the indirect effect of job self-efficacy on innovative behavior through work ethic has been more than its direct effect.

    Keywords: job self-efficacy, Professional Development, Innovative behavior, Working vitality
  • Javad Amjadi Hor *, Mahdi Moeeni Kia, Mehdi Mosleh Germi Pages 79-93
    Objective

    Teacher performance is the main thing that determines the merits of education in schools. Good teacher performance will produce a good quality and can help the quality of schools to achieve the goals set. The aim of this study was to investigate the effect of spirituality in the workplace on teachers' job performance mediated by organizational commitment to provide a structural equation model among first grade high school teachers in District 4 of Karaj.

    Materials and Methods

    The statistical population of the study was all high school teachers in District 4 of Karaj, which numbered 485 people, of which 215 people were selected as a sample through random sampling table of Krejcie and Morgan. Research tools included Milliman et al. (2003) Spirituality in the Workplace Questionnaire, Allen and Meyer (1991) Organizational Commitment Questionnaire, and Patterson (1999) Job Performance Questionnaire. to collect the data questionnaire was used. The reliability of the questionnaires was calculated using Cronbach's alpha coefficient for the questionnaires of spirituality at work, organizational commitment, and job performance, (a = / 92), (a / 91), (a = / 92), respectively. The validity of the questionnaires was verified using confirmatory factor analysis. to analyze the hypotheses and examine the relationships between variables was used Pearson correlation coefficient and structural equation modeling method.The results of Pearson correlation coefficient showed that there is a positive and significant relationship between spirituality in the workplace and commitment (p <0.01, 0.59). From the analysis of correlation between variables, it can be concluded that any increase in the spirituality of the workplace is accompanied by an increase in the score of organizational commitment. Based on the significance of the path coefficient, there is a positive relationship between spirituality in the workplace and organizational commitment. There is also a positive and significant relationship between spirituality in the workplace and job performance (p <0.01, 0.51). At the same time, commitment is a mediator (p <0.01 - 0.19) in the relationship between spirituality in the workplace and job performance. Therefore organizational commitment to Significantly modulates the effect of spirituality in the workplace on employees' job performance.

    Keywords: Spirituality in the workplace, Organizational Commitment, job performance, Karaj first secondary school teachers
  • Akram Soltani *, Seyed Mohamad Kashef, ALI Iranpour Pages 94-107

    Developing the necessary competencies for holding managerial positions and also presenting a model for selecting the right person from among the talented is the main condition for the realization of the meritocracy system. so the aim of this study was to determine the Comparison of professional competencies of managers government sports organizations according to management levels. This study is a combination of research and the research design is exploratory. It is also practical in terms of purpose and nature. For this purpose, firstly, by in-depth study of the literature, the basic criteria of professional competencies were extracted and the initial model was developed. In the qualitative section, 18 people (16 men and 2 women) from professors and experts in sports management in universities across the country, the ministry of sports and youth and cultural and sports clubs were selected by sampling method of a network of specialists and semi-structured interviews were conducted with them to modify or adjust the criteria and sub-criteria of the original model. Based on the results of the pre-model interview analysis, the modification and sub-criteria were determined. Finally, data were collected using the research tool of researcher questionnaire. In a quantitative part, the statistical population of managers of sports organizations in Isfahan province was 5101 people. The sampling method of this stratified random sampling study (management level) was proportional to the sample size and based on Krejcie and Morgan table, 361 people were statistically sampled. After conducting a preliminary study and determining the variance of the questions; Through Cronbach's alpha coefficient, reliability coefficient of the questionnaire was 0.91. Analysis of variance was used to analyze the findings of this study.Professional competencies in managers of government sports organizations were: sport commercialization procedure, risk management skills, professional ethics-based organizational culture, responsibility with consequentialism, and performance management with learning at different levels of management (top, Middle and lower) were significantly different. sports managers at different levels can improve their technical and behavioral abilities by acquiring the necessary skills in this area. Also, managers use positive and natural feedback behaviors to understand the consequences of positive reactive behaviors.

    Keywords: professional qualifications, managers, sports organizations, Government, management levels
  • Khalil Gholami, Younes Sahranavard, Salahedin Ebrahimi *, Yaser Sayadi Pages 108-127

    Distributed leadership is one of the most popular theories in school environments today. This theory has a great impact on the improvement and performance of schools, the effectiveness of teachers and, consequently, student outputs. Therefore, the main purpose of this study was to construct and validate a scale for the study of distributed leadership in secondary schools. The statistical population included all high school teachers in Kurdistan province. In the first stage, 377 people and 6 months later, 321 people were studied by random sampling from different regions. In the first stage, the data were analyzed using Exploratory factor analysis, using principal component analysis of direct ablation rotation with SPSS 23 software. In the second stage, the data were analyzed using confirmatory factor analysis and AMOS 23 software. The results of the present study showed that the questionnaire for the study of distributed leadership has a four-factor structure including: school improvement and teacher professional development, trust-based interaction, democracy, and comprehensive support, which are measured using 25 statements. This questionnaire was named "Distributed Leadership Scale of Secondary Schools".

    Keywords: Distributed Leadership, Secondary Schools, Standard Questionnaire
  • Toba Rezaeyan, Hosseinali Jahed *, Mohammad Nourian, Nayereh Shahmohammady Pages 128-145

    The dynamism of primary schools is fundamental as an essential tool for raising the level of empowerment and educational promotion. Therefore, education should change the existing adaptive role to a reproductive role, provide dynamic conditions for each student, and favorably control the educational environment to quickly access new information, accelerate work, change, and continuous improvement. Furthermore, ultimately meet the new expectations of students. This research has designed a dynamic school model using consecutive exploratory research.The present study is a descriptive survey based on a combined approach of consecutive exploratory types (taxonomic development model or classification) applied purpose and data collection method. In the first stage, a data-based qualitative method (data foundation) and an interview technique were used to construct the model. Sources of data collection in this section included semi-structured interviews with theoretical saturation (with 15 people), which were converted into textual data. Then the text was coded using this data to identify components. The dynamic school was introduced in elementary schools and provided a model. The results of the qualitative section were designed based on the measuring instruments according to the identified components in the form of a 52-item questionnaire, and experts confirmed its face and content validity and finally reached a reliability coefficient of 96%. Structural equation modeling was used to estimate the validity of the proposed model. The statistical population in the quantitative part of the professors of educational management of Farhangian University and the principals and teachers active in primary education and primary schools which implemented the dynamic school project in Tehran schools was 600 people who used a stratified random sampling method. Based on Krejcie and Morgan's table, 230 people were determined, and Amos software was used for quantitative data analysis. In the qualitative section, 15 experts and informants in the two areas of school dynamics and primary schools were purposefully selected using the snowball method and Atlas. Ti software was used to analyze the qualitative data.

    Keywords: Dynamics, Dynamic School, Elementary School
  • Abbas Ahadpour Samarin, Yousef Mehdipour *, Hosein Momeni Mahmouei Pages 146-158
    Introduction

    This research was aimed at Designing and validating an Education Model based on the Competencies of Red Crescent Rescuer. The statistical population in the qualitative section consisted of Academic and organizational experts, including experts in education. The sample size is estimated in the qualitative section with the saturated saturation (20 people) and in the quantitative section 335 Members of Rescuers and rescuers of the Red Crescent in Tehran according to the Cochran formularesearch

    methodology

    A sample of qualitative sample was used for purposeful sampling and in a small part of the compilation sampling (Straight random sampling). The data collection tool was interviewed in the qualitative section and in the quantitative section the questionnaire was based on the 5-point scale. Validity of the questionnaire from a formal and content perspective through several experts, convergence validity was calculated by calculating the mean of variance extracted and cross-check validity was verified by calculating AVE optimization. Reliability questionnaire through Cronbach's alpha for the whole questionnaire was 0.86 Data were analyzed using Cronbach's, AVE, AVE, K-S, confirmatory statistical analysis, Pearson correlation,  scorecard rating and used techniques.

    Findings

    The results led to the identification of 25 components and 81 indicators, of which 8 main dimensions are educational environment (0.735), learners (0.623), implementation of educational program (0.615), competency assessment (0.563), design and educational planning (0.504) , Preparation of competency selection approach (0.420), educational evaluation (0.397) and review and updating of the training process and program (0.341) are the priority dimensions of competency-based education, respectively

    Conclusion

    It seems that to the proposed model had a good degree of fit. The advantage of using competency to design a curriculum is, on the one hand, a more accurate identification of educational needs and increase the efficiency of training, and on the other hand, the practicality of training and avoidance of knowledge transfer.

    Keywords: Competency, Competency-based training, training program, Red Crescent rescuers
  • Hamidreza Ashrafi, Batoul Faghiharam *, Abbas Khorshidi, Saeed Moradi, Leila Sharifian Pages 159-169
    Introduction

    The purpose of this study was to investigate the factors affecting the management of organizational excellence in evaluation of the performance of public schools.(Case study: Secondary schools in Tehran).The study was done using the grounded theory method. The Statistical Society was consisted of experts who specialized in the field of educational sciences, educational management, human resources and higher education management (had a book or article).

    Methods

    Based on theoretical saturation criteria, 11 people were selected purposefully. Data were collected through semi-structured interviews using maxqda12 software.

    Results

    form of a paradigm model including causal factors (Managerial with 3 indicators, organizational with 5 indicators), (Strategic planning with 4 indicators, structural planning with 2 indicators, education and development of excellence culture with 6 Indicators and factors of compensation for services and rewards materially and spiritually with 4 indicators), strategic factors (phenomena Social (social conditions) with 5 indicators, economic phenomena with 2 indicators, political phenomena with 3 indicators, structural dimensions With 5 indicators and process with 4), intervening factors (documents with 3 indicators of systems and information technology with 3 Indices, skills and capabilities with 4 indicators and organizational culture with 7 indicators) and outcomes (increasing community and employee satisfaction4 indicators, familiarity with new concepts and increasing capabilities with 5 indicators, cost reduction with 3 indicators and systematization of processes 4 indicators)

    Keywords: Organizational Excellence, Organizational Excellence Management, Performance Evaluation, Secondary School
  • Somayeh Toolabifard, NADER Barzegar *, Saeed Alizadeh Pages 170-184
    Introduction

    The present research aimed to design a pattern for developing the research competence of teachers of the Ministry of Education. This research has been qualitative and quantitative (mixed) in terms of practical purpose and in terms of data collection method.

    Methods

    The statistical population of the study in the qualitative section including all experts, professors, specialists in the field of educational sciences and senior managers of education to theoretical saturation to 17 people and in a quantitative part of the large community of teachers, according to Morgan table and cluster sampling method 384 people They were selected according to 5 regions: north, south, east, west and center of Tehran. The data collection tool was semi-structured in the qualitative part of the interview form and in the quantitative part of the researcher-made questionnaire had 4 dimensions, 16 components and 133 indicators (questions) which were adjusted based on the Likert five-choice spectrum. Then, by Delphi technique and brainstorming technique as well as the distribution of questionnaires among the statistical sample, data were collected and analyzed based on Kolmogorov-Smirnov test and confirmatory factor analysis.

    Results

    Finally, after open coding, axial and finally selective as well as statistical analysis performed by the researcher, 6 dimensions, 20 components and 111 indicators have been finalized.

    Conclusion

    After the final analysis of mental competencies, personality competencies, interpersonal competencies, value-attitude competencies, moral competencies and professional-specialized competencies and some of its components including perceptual and reflective skills, decision making and problem solving, Self-confidence, effective interaction, teamwork and networking, effort and perseverance, piety and religious insight, management and research leadership, knowledge skills, etc. have been identified.

    Keywords: Research, research competencies, teachers, education
  • Ali Mohammad Ahmadi Gharacheh *, Ali Shojaeifard Pages 185-196
    Introduction

    In recent decades, job attachment and trust is one of the motivations for using human capital that leads to competitors and improve the performance of the organization, so in order to create job attachment and employee trust should be sought. It was the presentation of plans and policies by which it could absorb the talents and skills and maintain the capabilities needed for growth and stability in the organization. The purpose of this study was to investigate the simultaneous effect of attachment and trust as a mediator on the relationship between organizational culture and job satisfaction of employees of the Department of Education in Shiraz city.

    research methodology

    The research method was descriptive-correlational. The statistical population included 1100 education staff of Shiraz city, which according to Morgan table, 280 people were considered as a statistical sample. Data collection tools included Kanawatanachi and Yu (2002) Organizational Trust Questionnaire, Denison's Organizational Culture (2000), Minnesota Job Satisfaction (1997) and Shuffle Job Attachment (2015). Path analysis method was used to analyze the data and test the hypotheses.

    Findings

    The research findings indicate that organizational culture has a direct effect on attachment, organizational culture has no effect on organizational trust, job attachment has a direct effect on job satisfaction and trust has a direct effect on job satisfaction. Job satisfaction has a direct effect, and in the field of indirect effects, organizational culture has an indirect and significant effect on job satisfaction with the mediating role of attachment, but no significant relationship was observed with the mediating role of trust.

    Conclusion

    It seems that in order to improve the organizational culture and job satisfaction of employees, the simultaneous existence of attachment and trust can be used as a mediator among employees.

    Keywords: attachment, trust, Organizational Culture, job satisfaction. S Employees of the Department of Education of Shiraz city
  • Movahed Sadegiyan, Mohammad Montazeri *, Jafar Ghahremani Pages 210-227

    In the present age, which is the age of knowledge, organizations can survive by paying attention to knowledge and its effective management as an organizational resource. Because proper knowledge management will lead to a competitive advantage for organizations and ultimately more success and ultimately organizational excellence. Therefore, this study seeks to identify the pathology of knowledge management in academic centers so that the most important harms of knowledge management in these centers are known and through this, knowledge management can be established in the best possible way. The statistical population of this study is all specialists in the field of higher education management, professors and staff experts in universities of Kerman province. 32 people were selected as the sample group by purposive sampling method. Research data were obtained through open and semi-structured interviews among the sample group. The pathology of knowledge management in this study was investigated using the TOPSIS model and the ranking of knowledge management injuries was determined within the framework of the three-pronged model including behavioral, environmental and structural dimensions. Accordingly, in the category of behavioral factors, respectively, "low motivation and teamwork and job dissatisfaction of employees", "lack of attention to maintaining human dignity and lack of meritocracy", in the category of environmental factors, "underestimation of people's opinions in making changes and Isolation of specialists and scientists "and" Lack of public knowledge and familiarity with knowledge management and lack of movement of society in the direction of knowledge "and in the category of structural factors" Uncertainty of missions and strategies in universities and higher education centers "and" Lack of attention to the program Implementation, weakness in organizational discipline, complex administrative hierarchy, and participatory decision making are the most important disadvantages of knowledge management implementation.

    Keywords: Knowledge Management, pathology, three-pronged model, Effective Management, higher education