فهرست مطالب

گردشگری و توسعه - سال دوازدهم شماره 3 (پیاپی 36، پاییز 1402)

نشریه گردشگری و توسعه
سال دوازدهم شماره 3 (پیاپی 36، پاییز 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/11/29
  • تعداد عناوین: 15
|
  • فایزه تکیه یان*، منوچهر جهانیان صفحات 1-22

    گردشگری به منزله صنعتی خدماتی موفقیت آن را تضمین می کند. به همین دلیل به کارگیری و حفظ نیروهای ماهر و باتجربه بر اهمیت این موضوع می افزاید. به نظر می رسد معماری شایستگی مجموعه ای از تمامی شایستگی های لازم برای فرایندهای سازمان، بازنمایی و توضیح آن ها، روابط بین آن ها، نحوه توسعه و موقعیت های سازمانی مورد نیاز آن هاست. بی تردید بااهمیت ترین مزیت رقابتی شرکت های گردشگری در دنیای تغییرات سریع امروزی، داشتن نیروی انسانی شایسته است. این پژوهش با هدف شناخت مولفه ها و ابعاد معماری شایستگی کارکنان در صنعت گردشگری انجام شده است. این پژوهش با روش فراترکیب (متاسنتز) روشی کیفی مبتنی بر مرور نظام مند مطالعات کتابخانه ای برای شناختی ژرف پیرامون پدیده مطالعه شده انجام شده است. فرامطالعه یکی از روش هایی است که به منظور بررسی، ترکیب و آسیب شناسی مطالعات پیشین به کار می رود. برای دستیابی به این هدف، از روش فراترکیب مطابق با الگوی سندلوس کی و بارو سو (2007) استفاده شده است. در این مطالعه، روش  اصلی برای برقراری قابلیت اطمینان و قابلیت تایید ازطریق رسیدگی فرایندها و یافته های تحقیق بوده است. شناسایی شاخص های اولیه و فرعی معماری شایستگی کارکنان در صنعت گردشگری با به کارگیری روش تحلیل فراترکیب انجام شد. براین اساس، چند مرحله کدگذاری انجام شد. در مرحله اول، پرسش های پژوهش در گروه بندی تنظیم و ابعاد معماری شایستگی کارکنان تحلیل شد. بررسی نظام مند متون پایگاه های علمی معتبر در سراسر دنیا به زبان های فارسی و انگلیسی مدنظر محققان این پژوهش بوده است که در جست وجو و انتخاب متون مناسب، جامعه آماری مشخص و براساس ملاک های ورود اولیه پالایش شدند. در ادامه، با استفاده از روش CASP با ده شرط کیفی، هر مقاله به لحاظ کیفی ارزیابی شد. هریک از مقاله ها در مواجهه با این شرایط، امتیازی از 1 تا 5 گرفت و مقالاتی که مجموع امتیازات آنها 21 و بالاتر بود به لحاظ کیفی تایید و باقی مقالات حذف شدند. پژوهش حاضر با بررسی و دسته بندی کدهای توصیفی حاصل از متون مصاحبه، 53 مقوله فرعی را شناسایی کردند و با توجه به شباهت و قرابت معنایی آن ها، در هشت مقوله اصلی شامل شایستگی مدیریتی، شایستگی ادراکی، شایستگی فردی و شخصیتی، شایستگی دانشی، شایستگی درک تجارت، شایستگی ارتباطات، شایستگی اجرایی و شایستگی حرفه ای ارایه شد.

    کلیدواژگان: مفهوم شایستگی، معماری الگوی شایستگی، مهارت های ضروری صنعت گردشگری
  • راضیه شاهوردی، مجتبی وحیدی اصل*، سیروس مرادخواه، پرستو علیخانی صفحات 23-42
    صنعت گردشگری یکی از بخش های اثرگذار در تولید ناخالص داخلی بسیاری از کشورهاست و تاثیر مستقیمی در توسعه اقتصادی دارد. اما تورهای شهرهای سنتی به دلیل محدودیت های زمانی، سطح متفاوت علاقه گردشگر و مسایل ارتباطی با چالش هایی مواجه شده اند. در این میان، فناوری واقعیت افزوده قادر به ارایه محتوای چندرسانه ای بلادرنگ متناسب با ویژگی ها و ترجیحات گردشگران شده است و نباید در صنعت گردشگری نادیده انگاشته شود. به همین دلیل، پژوهش حاضر یافته های حاصل از مرور نظام مند پژوهش های گردشگری را که از واقعیت افزوده استفاده کرده اند ارایه می دهد. جست وجوی نظام مند با استفاده از پایگاه های علمی وب آو ساینس و گوگل اسکالر انجام شد. ابتدا، 574 مقاله به دست آمد. سپس، براساس معیارهای پژوهش، 66 پژوهش انتخاب شد. برای تحلیل داده ها از روش کدگذاری سه مرحله ای اشتراوس و کوربین استفاده شد. ابعاد اثرگذاری واقعیت افزوده در گردشگری در هفت بعد دسته بندی شدند که شامل تجربه بازدید، فرهنگ گردشگری، تعامل گردشگر، بعد زیبایی شناختی گردشگری، ارزش آموزشی برای گردشگر، مدل های بازاریابی حوزه گردشگری و موزه ها و بهبود کیفیت گردشگری برای بازدیدکنندگان کم توان است. همچنین، سیستم واقعیت افزوده مبتنی بر تصویر بیشترین استفاده را نشان می دهد. این یافته ها می تواند به منزله راهنما برای پژوهشگران آتی و توسعه دهندگان نرم افزارهای واقعیت افزوده در حوزه گردشگری استفاده شوند.
    کلیدواژگان: واقعیت افزوده، گردشگری، فناوری، میراث فرهنگی، یادگیری
  • اسماعیل قادری، بتول کیائی*، ابوالحسن فقیهی، سید مجتبی محمودزاده صفحات 43-58

    پژوهش حاضر با هدف بررسی کارآفرینانه حکمرانی مقصد گردشگری به مثابه رویکردی جایگزین برای افزایش مشارکت کلیه ذی نفعان، رقابت پذیری و تحقق حکمرانی گردشگری تدوین شده است. این پژوهش از نوع توصیفی - تحلیلی و به لحاظ روش پژوهش در زمره پژوهش کیفی مبتنی بر مصاحبه قرار دارد. مشارکت کنندگان در این پژوهش 20 نفر از مدیران و مسیولان سازمان های متولی گردشگری، مسیولان و فعالان گردشگری و اعضای هییت علمی دانشگاه ها هستند. یافته های حاصله با استفاده از روش تحلیل مضمون تحلیل شد که 111 کد باز، 77 کد محوری و 10 کد انتخابی شناسایی و در 3 بعد اصلی دسته بندی شدند. برای تعیین پایایی کدگذاری های انجام شده، از ضریب پی اسکات استفاده شد که هم بستگی داده های این دو ارزیاب 0.82 بود. برای سنجش روایی کدگذاری های انجام شده، کدگذاری ها به 6 نفر از استادان و خبرگان موضوع داده شد که دیدگاه های خبرگان و ارزیابان اعمال شد و شبکه مضامین نهایی شد. بدین ترتیب، مولفه های مدیریت یکپارچه، رویکرد کلان و فرانهادی به گردشگری و تولی گری گردشگری در بعد عوامل ساختاری - نهادی؛ مولفه های موانع توسعه گردشگری، محیط کسب وکار گردشگری، فرهنگ گردشگری، کارآفرینی در گردشگری در بعد اکوسیستم گردشگری و مولفه های شاخص های حکمرانی، سطوح حکمرانی و سازمان مدیریت مقصد در بعد حکمرانی در گردشگری قرار گرفتند. مهم ترین پیشنهاد ارایه شده را می توان در تعیین متولی اصلی گردشگری و واگذاری اختیارات در مقصدهای گردشگری هر استان به دستگاه متناسب، اجرای قانون خصوصی سازی، استفاده از ظرفیت های قانونی و تشکیلاتی موجود در وزارت خانه به منظور ارتقای هماهنگی های بین دستگاهی و بهبود شرایط حاکم بر صنعت گردشگری دانست.

    کلیدواژگان: حکمرانی گردشگری، مقصد گردشگری، حکمرانی مقصد گردشگری، رویکرد کارآفرینانه
  • ابراهیم زارع پور نصیرآبادی*، علیرضا یوزباشی، فاطمه اسکندر، سعیده نیک پی صفحات 59-76
    هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر تجربه حسی، عاطفی، رفتاری و ذهنی مشتری در نیات مشتریانی که به صورت اینترنتی خرید انجام می دهند با توجه به نقش میانجی برای متغیر تعاملات مشتری در صنعت گردشگری در شهر تهران است. روش پژوهش، از نظر هدف، کاربردی و، از نظر جمع آوری داده ها، پیمایشی است. جامعه آماری مشتریان اینترنتی ای هستند که از سایت های ارایه کننده خدمات گردشگری در شهر تهران استفاده می کنند. نمونه آماری 384 نفر از افراد استفاده کننده از سایت های اینترنتی برای تهیه بلیت یا خدمات اینترنتی سفر است. روش نمونه گیری به صورت غیراحتمالی دردسترس و ابزار گردآوری داده ها پرسش نامه استاندارد است. برای تحلیل داده ها مدل سازی معادلات ساختاری و نرم افزارهای Smart PlS3 و SPSS استفاده شده است. یافته های پژوهش نشان داد که تجربیات مشتریان در نیات رفتاری مشتریان در صنعت گردشگری تاثیر مثبت و معناداری دارد و در آینده از آن خدمات استفاده خواهند کرد و آن ها را به دیگران توصیه می کنند. همچنین، تجربیات مشتریان در تعاملات شناختی مشتری نیز تاثیر مثبت و معناداری دارد. نتایج به دست آمده نشان می دهد که گسترش جوانب حسی، عاطفی، رفتاری و شناختی برندهای گردشگری باعث درک بهتر مشتری از برند می شود که در رفتار آتی آن ها تاثیر می گذارد.
    کلیدواژگان: صنعت گردشگری، نیات رفتاری مشتری، تعامل شناختی، تعامل عاطفی، تعامل رفتاری، تجربه مشتری
  • شهاب طلایی شکری، سعید شفیعا* صفحات 77-98
    اسناد بالادستی به مثابه راهنما و جهت دهنده اقدامات آتی سیاست گذارانه مورد استفاده و توجه هستند. سند راهبردی توسعه گردشگری ایران، که در شهریور 1399 همسو با قانون برنامه ششم توسعه کشور تدوین شد، از مهم ترین اقدامات انجام شده برای توسعه صنعت گردشگری کشور محسوب می شود. این مطالعه، که با روش کیفی و از نوع کاربردی است، با استفاده از نمونه گیری گلوله برفی و دستیابی به اشباع نظری، درصدد پاسخ به این سوال است که این سند چه میزان با اسناد بالادستی تطابق دارد و، از نظر محتوایی، چه کیفیتی دارد. مطالعه نشان داد که به بیش از چهل درصد اهداف تعریف شده در اسناد بالادستی در این سند نیز توجه شده است.اما این سند نتوانسته نقش انسجام دهنده و همگرا کننده ای ایفا کند. بنابراین، نامشخص بودن محورها و اولویت های توسعه گردشگری، چیدمان ناصحیح ذی نفعان و بی هدفی در قبال گردشگری داخلی و خروجی به قوت خود باقی است. اهداف و آرمان های تعریف شده سند نشان می دهد که با این که گزاره های همواره صحیح و مطلوب صنعت گردشگری در این سند وجود دارند، به بسترها و نیازهای گردشگری ایران توجه نشده است. هرچند سند حاضر، با تاکید بر بخش خصوصی، توجه به ارزش ها و فرهنگ جامعه و توجه به جوانان و زنان، گام های مثبتی به سوی عدالت محوری برداشته است، کلیت قابل اتکا و منسجمی برای واقعیت گردشگری ایران مهیا نکرده است. «گردشگری مطلوب جمهوری اسلامی ایران» مفهومی است که تابه حال موردتوجه نبوده است و برای همگرایی برنامه های آتی گردشگری با اسناد بالادستی و رفع مشکلات سند حاضر به منزله سندی بالادستی نیاز به مفهوم سازی دارد.
    کلیدواژگان: سند راهبردی توسعه گردشگری، اسناد بالادستی، گردشگری جمهوری اسلامی ایران، تحلیل محتوا
  • ابوالفضل شاه آبادی*، بهناز خوش طینت، سمانه احمدی یوسف، ثمینه قاسمی فر صفحات 99-117
    صنعت گردشگری یکی از پایه های اصلی اقتصاد کشورهای توسعه یافته است که در دستیابی آن ها به رشد اقتصادی بالاتر و ایجاد اشتغال بیشتر نقش مهمی ایفا کرد ه است. از سویی، افزایش خوشبختی مردمان کشور میزبان و تقویت روحیه کارآفرینانه در آن ها می تواند به درک بهتر فرصت های کسب وکار و پذیرایی مناسب از گردشگران بین المللی و ایجاد سفر خاطره انگیز برای آن ها کمک کند و جذابیت آن کشور به مثابه مقصد گردشگری را نزد گردشگران بین المللی بیفزاید. در این خصوص، تحقیق حاضر به بررسی تاثیر شاخص های نه گانه خوشبختی موسسه لگاتوم در صنعت گردشگری بین المللی در کشورهای منتخب منطقه منا (شمال افریقا و خاورمیانه) می پردازد که اغلب از اقتصاد تک محصولی رنج می برند و توسعه گردشگری بین المللی می تواند آن ها را در رهایی از این وضعیت و دستیابی به توسعه اقتصادی متوازن یاری رساند. برای این منظور، مدل تحقیق با استفاده از رهیافت داده های تابلویی و به روش گشتاورهای تعمیم یافته برای دوره زمانی 2007-2018 برآورد شد که نتایج نشان داد کلیه شاخص های خوشبختی شامل کارآفرینی و فرصت، اقتصاد، حکمرانی، آموزش، سلامت، ایمنی و امنیت، آزادی های فردی، سرمایه اجتماعی و محیط زیست با ضرایب متفاوت و در سطوح اطمینان گوناگون در توسعه گردشگری بین المللی در کشورهای منتخب منطقه منا تاثیر مثبت و معناداری دارند. البته، ضریب تخمینی شاخص ایمنی و امنیت از دیگر شاخص ها بزرگ تر و ضریب تخمینی آموزش از دیگر شاخص ها کوچک تر بوده است.
    کلیدواژگان: گردشگری بین المللی، خوشبختی، کارآفرینی و فرصت
  • علی دلشاد*، فائزه اسدیان اردکانی صفحات 119-131
    هدف از این مطالعه ارایه الگوی بهینه زنجیره ارزش گردشگری استان یزد است، به‎گونه‏ای که امکان بهبود وضعیت فعلی توسعه گردشگری استان یزد فراهم شود. در این پژوهش، با بررسی ادبیات تحقیق، 67 عامل کلیدی تاثیرگذار در زنجیره ارزش گردشگری شناسایی شد. سپس، با استفاده از روش دلفی فازی، این عوامل بررسی شدند. این تحقیق، از نظر هدف، توصیفی و، از نظر نتایج، کاربردی است. به منظور گردآوری داده ها با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند از دیدگاه های خبرگان آشنا به حوزه تحقیق استفاده شده است. با توجه به نتایج این پژوهش، تعداد 54 عامل را خبرگان تحقیق تایید کردند. همچنین، عوامل «آثار مثبت و منفی اقتصادی، اجتماعی - فرهنگی و زیست محیطی» و «سازمان مدیریت مقصد» نیز اضافه و تایید شدند. با توجه به نتایج تحقیق، پیشنهاد می شود سازمان مدیریت مقصد گردشگری استان یزد با تاکید بر نقش آفرینی تمامی ذی نفعان توسعه گردشگری استان و با تاکید بر دستیابی به خروجی‏های مطلوب، بیشینه‏سازی رضایت گردشگران و آثار مثبت اقتصادی، اجتماعی - فرهنگی و زیست محیطی و کمینه سازی آثار منفی شکل گیرد و از الگوی بهینه ارایه شده به منزله چهارچوب و روشی برای تجزیه وتحلیل فرایندهای شکل ‏گیری تجربه گردشگری و شناسایی فرصت هایی برای افزایش ارزش از طریق اقدامات مثبت یا حذف موانع یا محدودیت ها استفاده شود.
    کلیدواژگان: صنعت گردشگری، زنجیره ارزش گردشگری، رویکرد دلفی فازی، استان یزد
  • لیلا شاهرخی یگانه، سید حجت موسوی*، صدیقه کیانی سلمی صفحات 133-154
    امروزه غذا و خوراک در صنعت گردشگری جایگاه ویژه ای دارد و یکی از انگیزه های اصلی سفر است. لذا، اغلب رستوران ها، هتل ها و اقامتگاه ها به ترویج فرهنگ غذایی خود می پردازند. علاوه بر این، ایران نیز با تعدد انواع غذا، نوشیدنی و نان جزء یکی از مکاتب اصلی خوراک محسوب می شود. بنابراین، ضرورت پرداختن به گردشگری خوراک، اهمیت بسیاری در توسعه گردشگری دارد. هدف از این پژوهش اثرسنجی غذاهای بومی در توسعه گردشگری خوراک در رستوران های سنتی شهر تهران است که از لحاظ هدف کاربردی و به لحاظ ماهیت توصیفی - تحلیلی است. بدین منظور، از ابزار پرسش نامه محقق ساخته با چهار شاخص توزیع مکانی رستوران ها، فضای داخلی، غذای بومی و جذابیت انگیزشی گردشگری، که روایی آن از طریق صوری و پایایی آن با آلفا کرونباخ 859/0 تایید شد، بهره گیری شد. پرسش نامه با نمونه گیری تصادفی توسط 350 گردشگر و 250 مدیر رستوران سنتی در 1400 تکمیل شد. تحلیل داده ها نیز از طریق آزمون های تی تک نمونه ای، LSD و مدل سازی معادلات ساختاری انجام شد. نتایج نشان داد که، در شاخص توزیع مکانی، عامل نزدیکی رستوران های سنتی به جاذبه های تاریخی با بار عاملی 56/0 و رعایت توزیع مکانی رستوران ها با بار عاملی 3/0 به ترتیب بیشترین و کمترین اثرگذاری را دارند. از نظر شاخص غذای بومی، متغیر جذابیت غذا با بار عاملی 67/0 بیشترین و استفاده از غذاهای بومی شهر تهران در رستوران با بار عاملی 18/0 کمترین اثر را دارند. از نظر شاخص فضای داخلی، القای احساس آرامش با بار عاملی 57/0 بیشترین و شناخت گردشگران از غذاهای بومی با بار عاملی 10/0 کمترین تاثیر را دارد. از نظر شاخص جذابیت انگیزشی گردشگری، تنوع در تهیه و سرو غذاهای بومی با بار عاملی 67/0 بیشترین تاثیر و به اشتراک گذاشتن تجربه سرو غذای محلی با دیگران با بار عاملی 44/0 اهمیت کمتری دارند. درنتیجه، می توان بیان کرد که وجود غذاهای بومی در رستوران های سنتی شهر تهران در رونق صنعت گردشگری خوراک بسیار موثر است.
    کلیدواژگان: گردشگری خوراک، غذای بومی، توسعه گردشگری، رستوران های سنتی، شهر تهران
  • سعید ده یادگاری*، فاطمه فدایی، محمدمهدی پورسعید، افسانه اشرف زاده افشار صفحات 155-171

    هدف پژوهش حاضر بررسی پیش آیندها و پس آیندهای رفتار هم آفرینی ارزش در گردشگری غذایی است. این پژوهش، از نظر هدف، کاربردی و، براساس روش، در زمره تحقیقات توصیفی - علی است. جامعه آماری این تحقیق شامل کلیه گردشگران غذایی است که به شهرهای گوناگون ایران سفر کرده اند و تجربه غذای آن مناطق را هم داشته اند. ابزار گردآوری اطلاعات در این پژوهش منابع کتابخانه ای و پرسش نامه استاندارد مربوط به متغیرهای پژوهش بود که روایی و پایایی آن توسط روایی محتوا و سازه و همچنین ضریب آلفای کرونباخ تایید شد. با استفاده از نمونه گیری خوشه ای، 399 نفر از شرکت کنندگان به سوالات پرسش نامه پاسخ قابل قبولی دادند. نتایج استخراج شده از پرسش نامه با روش های آمار توصیفی، استنباطی و با استفاده از رویکرد معادلات ساختاری و نرم افزارهای SPSS  و Smart PLS تجزیه وتحلیل شد. نتایج نشان داد که مسیولیت اجتماعی کسب وکار در عجین شدن گردشگران، دل مشغولی و ارزش ادراک شده تاثیر معناداری دارد که این متغیرها نیز در هم آفرینی ارزش تاثیر می گذارند. درنهایت، هم آفرینی ارزش در احترام ادراک شده و رفاه ذهنی تاثیر معناداری دارد.

    کلیدواژگان: رفتار هم آفرینی ارزش، گردشگری غذا، مسئولیت اجتماعی کسب وکار
  • امید بهبودی*، فرید آقاجانی، فهیمه دهقان ذکرآباد صفحات 172-188
    هدف از این پژوهش بررسی تاثیر تجربیات گردشگر در قصد خرید و به اشتراک گذاری تجربیات از طریق رضایتمندی گردشگر است. پژوهش حاضر، از نظر هدف، کاربردی است و، از نظر روش، در دسته مطالعات توصیفی - پیمایشی قرار می گیرد. جامعه آماری شامل گردشگران داخلی شهر مشهد است که از اپلیکیشن ها یا وب گاه های رزرو آنلاین بلیت و خدمات گردشگری استفاده می کنند. بنابراین، براساس قاعده 5 تا 10 برابر تعداد گویه های پرسش نامه (10*22)، 220 نفر به منزله حجم نمونه در نظر گرفته شدند. پرسش نامه استفاده شده در این تحقیق، به منزله ابزار گردآوری داده ها، برای کلیه متغیرها، از پژوهش سانگ (2021) در مقیاس پنج گزینه ای لیکرت اقتباس شد. برای روایی ابزار از روایی صوری و تایید استادان و روایی سازه استفاده و برای پایایی از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد که درنهایت هم روایی و هم پایایی تایید شد. درنهایت، داده ها در دو سطح توصیفی و استنباطی با استفاده از روش مدل سازی معادلات ساختاری در نرم افزارهای SPSS و PLS تحلیل شدند. نتایج این تحقیق نشان داد که تجربیات گردشگران از طریق رضایتمندی آنان در قصد خرید و به اشتراک گذاری تجربیاتشان تاثیر دارد.
    کلیدواژگان: نظریه اقتصاد تجربه، تجربیات گردشگران، رضایت، قصد خرید، به اشتراک گذاری تجربیات
  • زهره فرزین فر، امیررضا کنجکاومنفرد*، سید محمد طباطبایی نسب صفحات 189-204

    مالکیت روان شناختی به مثابه پیش بینی کننده مهم نگرش ها و رفتارهای افراد پدیدار شده است و در تحقیقات مصرف کننده بسیار به آن توجه شده است. بنابراین، هدف این پژوهش واکاوی پیامدهای مالکیت روان شناختی گردشگران در مقصد گردشگری شهری است. روش تحقیق فراترکیب است. جامعه آماری این تحقیق شامل مقالات خارجی معتبر و دردسترس پژوهشگر در پایگاه های داده امرالد، ساینس دایرکت و گوگل اسکالر است که بین آن ها تعداد 41 مقاله به منزله نمونه انتخاب شدند که مرتبط به موضوع تحقیق بودند. روش نمونه گیری هدفمند و روش جمع آوری داده های تحقیق مطالعه نظام مند است. با استفاده از تحلیل کسپ، روایی پژوهش و نیز، با استفاده از ضریب کاپا، پایایی آن ارزیابی و تایید شد. یافته های تحقیق نشان داد که پیامدهای مالکیت روان شناختی گردشگران در مقصد گردشگری شهری شامل مشارکت، رفتار شهروندی، ارضای نیازهای اساسی روان شناختی، رضایت، تبلیغ، وفاداری، قصد خرید، نگرش و توسعه گردشگری است.

    کلیدواژگان: مالکیت روان شناختی، فراترکیب، گردشگر، مقصد گردشگری، گردشگری شهری
  • حامد خاتمی نژاد، محمدعلی نسیمی*، بهزاد فرخ سرشت صفحات 205-224

    هدف پژوهش حاضر طراحی مدل تجاری سازی فناوری اطلاعات در کسب وکارهای آنلاین با تاکید بر صنعت گردشگری است. این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی، از نظر ماهیت اکتشافی و از نظر روش گردآوری داده ها آمیخته است. در بخش کیفی پژوهش از 12 متخصص در حوزه های فناوری اطلاعات و گردشگری و مصاحبه نیمه ساختاریافته به روش نمونه گیری هدفمند استفاده شد. نمونه آماری در بخش کمی شامل 384 از مدیران، کارشناسان و کارکنان حوزه گردشگری بودند. در بخش کیفی، برای تجزیه وتحلیل داده ها، از روش تحلیل موضوعی (تم) استفاده شد. در آزمون مدل، ابتدا فرضیه های پژوهش تدوین شدند و سپس با روش مدل یابی معادلات ساختاری و استفاده از نرم افزارهای Lisrel تحلیل شدند. نتایج نشان داد تجاری سازی فناوری اطلاعات در کسب وکارهای آنلاین با 10 مولفه شامل عوامل اقتصادی، مباحث حقوقی و قانونی، زیرساخت ها، عوامل مرتبط با بازاریابی، عوامل مدیریتی، عوامل موثر در کسب وکار، مسایل سیاسی، پیش نیاز فرهنگی، محیط کسب وکار، مدیریت فناوری تبیین شده است. بالاترین اولویت مربوط به عامل مباحث حقوقی و قانونی بوده و مسایل سیاسی، زیرساخت ها، عوامل موثر در کسب وکار، پیش نیازهای فرهنگی، عوامل مدیریتی، مدیریت فناوری، عوامل اقتصادی، عوامل مرتبط با بازاریابی و محیط کسب وکار به ترتیب در اولویت های بعدی قرار دارند.

    کلیدواژگان: تجاری سازی، فناوری اطلاعات، کسب وکار آنلاین، صنعت گردشگری، پژوهش کیفی و کمی
  • مهدیه سادات قره شی، ندا ترابی فارسانی*، سیده هما موذن جمشیدی، فرهاد بابا جمالی صفحات 225-238

    امروزه گردشگری هنری یکی از بازارهای با علایق ویژه است که رونق آن می تواند در توسعه گردشگری ایران بسیار تاثیرگذار باشد. در میان هنرهای کاربردی ایران، فرش دستبافت سابقه ای تاریخی و شهرت بالایی در جهان دارد. استان آذربایجان شرقی که یکی از کانون های تاریخی تولید فرش دستبافت در ایران است به منزله منطقه موردمطالعه این پژوهش انتخاب شده است. پژوهش حاضر دو هدف اصلی را پی می گیرد که عبارت هستند از معرفی پتانسیل های استان آذربایجان شرقی برای رونق گردشگری فرهنگی با تاکید بر فرش دستبافت و شناسایی پیشران های کلیدی برای رونق گردشگری فرهنگی با تاکید بر فرش در استان آذربایجان شرقی. روش کیفی (تحلیل مضمون) به همراه تحلیل ساختاری به منزله ابزار تجزیه وتحلیل در مطالعات آینده پژوهی با استفاده از نرم افزار میک مک در این پژوهش به کار گرفته شده است. نتایج تحلیل مضمون نشان می دهد که استان آذربایجان شرقی دارای چهار مضمون اصلی نیروی انسانی، اهمیت تاریخی فرش تبریز، جاذبه ها و فرهنگ اجتماعی است و این نتایج گواهی است بر پتانسیل بالای منطقه برای رونق گردشگری فرهنگی با تاکید بر فرش دستبافت. به علاوه، خروجی نرم افزار میک مک نشان می دهد که متغیرهای سامان دهی برنامه های آموزشی و توانمندسازی تجار و تولیدکنندگان فرش همگام با تورهای فرش، برگزاری و سامان دهی برنامه های آموزشی و توانمندسازی راهنمایان گردشگری در کنار تورهای فرش و ایجاد انگیزه مالی برای آن ها و تبلیغات هدفمند و گسترده دیجیتال از تاثیرگذارترین متغیرها در رونق گردشگری فرهنگی با تاکید بر فرش دستبافت است.

    کلیدواژگان: بازار، توانمندسازی، فرش ایرانی، فرش تبریز، قالی بافی، گردشگری
  • ژاله هاشم زاده*، اکبر پورفرج، طاهره آشتیانی، مرتضی کرمی صفحات 239-262

    امروزه در شهرها از استراتژی های بازاریابی مقصد به منظور جذب تعداد بیشتر بازدیدکننده استفاده می شود. از مهم ترین این استراتژی ها می توان به برندسازی با استعانت از نشانه ها و نمادهای برجسته یک شهر اشاره کرد. پژوهش حاضر با هدف بررسی اهمیت جایگاه برندسازی در توسعه گردشگری شهری با روش توصیفی - تحلیلی به شناسایی معیارها و شاخص های اثرگذار به منظور تبدیل شدن نمادی شهری به برند گردشگری پرداخته است. براساس مبانی نظری و مرور ادبیات، شاخص های اصلی تاثیرگذار در برندسازی جاذبه های ملموس شهر تبریز شناسایی و استخراج شدند. سپس، با استفاده از روش دلفی فازی، عوامل شناسایی شده غربالگری شدند. در مرحله بعد، مقایسه های زوجی تشکیل شد و برای پاسخ گویی به کارشناسان و خبرگان حوزه گردشگری به تعداد 15 نفر ارسال شد. پس از دریافت پاسخ های خبر گان، با تعداد 250 گردشگر در دسترس مصاحبه شد و پرسش نامه های آ ن ها با به کارگیری روش AHP ارزیابی و وزن معیارها تعیین شد. سپس، گزینه ها توسط روش TOPSIS رتبه بندی شدند و عنصر مناسب برای معرفی به منزله برند گرشگری شهر تبریز انتخاب شد. نتایج پژوهش حاکی از آن است که، با توجه به معیارهای چندگانه درنظرگرفته شده از نظر کارشناسان، مسجد کبود در رتبه اول، ارگ علیشاه در رتبه دوم، مقبرهالشعرا در رتبه سوم، عمارت شهرداری در رتبه چهارم، عمارت \ایل‏گلی در رتبه پنجم و درنهایت برج یانقین با کمترین امتیاز در رتبه آخر قرار دارد.

    کلیدواژگان: گردشگری شهری، برندسازی گردشگری، شاخص های برند، شهر تبریز، جاذبه
  • عباس احمدی* صفحات 263-281

    صنعت گردشگری امروزه به اصلی ترین رکن اقتصادی و خدماتی جهان تبدیل شده است، به نحوی که بسیاری از کارشناسان توسعه از این صنعت به منزله محور توسعه پایدار یاد می کنند. با توجه به این رویکرد مقاله حاضر که ایجاد تصویر مناسب از منطقه گردشگری در ذهن گردشگر امکان بازدید مجدد او را از آن منطقه بیشتر می کند و می تواند مدیران این صنعت را در رسیدن به اهداف اقتصادی خود در زمینه جذب گردشگر یاری کند، هدف اصلی این مقاله بررسی تاثیر تصویر شناختی و احساسی در وفاداری با توجه به نقش میانجی رضایت کلیه گردشگران هتل های شهر ساری بوده است. در روش گردآوری داده ها، اجرای پرسش نامه بر روی 374 نفر از افرادی که به هتل های شهر ساری آمده بودند و نمونه گیری به روش نمونه گیری در دسترس انجام شده است. داده های جمع آوری شده با استفاده از تکنیک مدل یابی معادلات ساختاری و نرم افزارهای SPSS و LISREL تحلیل شده اند. نتایج به دست آمده حاکی از آن است که تاثیر مثبت و معناداری بین تصویر شناختی و تصویر احساسی و رضایت و وفاداری گردشگران وجود دارد. ازاین رو، اهمیت دادن و سرمایه گذاری بر روی عواملی که می توانند در ایجاد تصاویر مناسب از مناطق گردشگری در ذهن گردشگر نقش بسزایی داشته باشند ضروری است.

    کلیدواژگان: تصویر شناختی و احساسی، وفاداری، رضایت گردشگران
|
  • Faeze Tekeyan *, Manouchehr Jahanian Pages 1-22

    Since employee-customer relationship guarantees success in tourism (a service industry), it is all the more important to hire and retain skilled and experienced employees. This study aimed to determine the components and dimensions of employee competency architecture in Tehran-based travel agencies using meta-synthesis. This is a qualitative method based on systematic library research to gain a deep insight into the phenomenon in several coding stages. When searching and selecting suitable texts, the statistical population was defined and refined based on the initial input criteria. Next, the Critical Appraisal Skills Program (CASP) with 10 quality criteria was used for qualitative evaluation of studies, which were scored on a 1-5 scale. Studies with a total score of 21 and above were qualitatively approved while the rest were excluded. Based on their semantic similarity, the 53 subcategories were identified and categorized into 8 core categories, including management competency, cognitive competency, individual and personality competency, knowledge competency, business insight competency, communicative competency, executive competency, and professional competency.

    Keywords: Competency, competency architecture, essential skills in the tourism industry
  • Razieh Shahverdi, Mojtaba Vahidi Asl *, Sirous Moradkhah, Parastoo Alikhani Pages 23-42
    The tourism industry is one of the sectors affecting the GDP of many countries and has a direct impact on economic development. However, traditional city tours have faced challenges due to time constraints, different levels of tourist interest, and communication issues. Meanwhile, Augmented Reality (AR) technology has been able to provide real-time multimedia content tailored to the characteristics and preferences of tourists and should not be overlooked in the tourism industry. This research presents findings from a systematic review of research on the use of augmented reality technology in tourism. A systematic search was performed using Web of Science and Google Scholar databases. First, 574 articles were obtained. Then, based on research criteria reduced to 66 articles. Strauss and Corbin three-step coding was used for data analysis. The effects of AR in tourism were classified into seven dimensions, which include: visiting experience, tourism culture, tourist interaction, aesthetic dimension of tourism, tourist educational value, marketing models of tourism and museums, quality of tourism for visitors with disabilities. Also, in response to the second question, the results showed that the image-based augmented reality system was the most used. These findings can be used as a guide for future researchers and developers of AR software in the field of tourism.
    Keywords: Augmented reality, Tourism, technology, Cultural heritage, Learning
  • Esmaeil Ghaderi, Batoul Keaei *, Abolhassan Faghihi, Seyed Mojtaba Mahmoudzadeh Pages 43-58

    The present study was developed with the aim of entrepreneurially examining the governance of tourism destinations, as an alternative approach that brings increased participation of all stakeholders, competitiveness and the realization of tourism governance. This research is of a descriptive-analytical type, and in terms of methodology, it is in the category of qualitative research based on interviews using thematic analysis method. The participants in this research are 20 managers and officials of tourism organizations, tourism practitioners and activists, academic faculty members of universities. In this regard, the findings were analyzed using thematic analysis method and 111 open codes, 77 central codes and 10 selective codes were identified, which were categorized into 3 main dimensions. To determine the reliability of the done coding, the P-Scott coefficient was used, and the correlation of the data of these two evaluators was 0.82, which indicates high reliability between the two coders. In order to measure the validity of the done codings, the done codings were given to 6 professors and subject experts, and the opinions of the experts and evaluators were applied and the network of themes was finalized. In this way, the components of integrated management, the macro-infrastructural approach to tourism and tourism management in terms of structural-institutional factors; The components of tourism development obstacles, tourism business environment, tourism culture, entrepreneurship in tourism in the dimension of tourism ecosystem; And the components of governance indicators, governance levels and destination management organization were placed in the dimension of governance in tourism.

    Keywords: Tourism governance, Tourism Destination, tourism destination governance, Entrepreneurial Approach
  • Ebrahim Zarepour Nasirabadi *, Alireza Youzbashi, Fatemeh Eskandar, Saeede Nikpey Pages 59-76
    The purpose of this research is to investigate the impact of the customer's sensory, emotional, behavioral and mental experience on the intentions of customers who shop online, taking into account the mediating role of customer interactions in the tourism industry in Tehran. The research method is practical in terms of purpose and survey in terms of data collection. The statistical population is internet customers who use the sites that provide tourism services in Tehran. The statistical sample is 384 people who use internet sites to purchase tickets or online travel services. The non-probability sampling method is available and the data collection tool is a standard questionnaire. Structural equation modeling and Smart PLS3 and SPSS software have been used for data analysis. The findings of the research showed that customers' experiences have a positive and significant effect on customers' behavioral intentions in the tourism industry, and they will use those services in the future and recommend them to others. Also, customers' experiences have a positive effect on customers' cognitive interactions. It has meaning. The obtained results show that expanding the sensory, emotional, behavioral and cognitive aspects of tourism brands leads to a better customer understanding of the brand, which in turn affects their future behavior.
    Keywords: tourism industry, customer behavioral intentions, cognitive interaction, emotional interaction, behavioral interaction, Customer experience
  • Shahab Talaie, Saeed Shafia * Pages 77-98
    Upstream documents are used as a guide and guide for future policy actions. The Strategic Document for Iran's Tourism Development, which was drafted in September 2016 in line with the law of the Sixth Development Plan, is one of the most important measures for the development of the country's tourism industry. This qualitatively applied study uses snowball sampling and theoretical saturation to answer the question of how much this document is compatible with the upstream documents and what is its quality in terms of content. The study showed that more than forty percent of the goals defined in the upstream documents in this document have also been considered. However, the document has not been able to play a cohesive and convergent role. Therefore, the uncertainty of the axes and priorities of tourism development, the incorrect arrangement of stakeholders and aimlessness towards domestic tourism and outflows remain strong. The goals and ideals defined in the document show that there are always correct and desirable statements of the tourism industry in this document and the contexts and needs of Iran's tourism are not considered. Although the present document has taken positive steps towards justice-oriented by emphasizing the private sector, paying attention to the values ​​and culture of the society and paying attention to the youth and women, but it has not provided a reliable and coherent whole for the tourism reality of Iran. "Desirable tourism of the Islamic Republic of Iran" is a concept that has not been considered so far ...
    Keywords: Strategic document for tourism development, upstream documents, tourism of the Islamic Republic of Iran, content analysis
  • Abolfazl Shahabadi *, Behnaz Khoshtinat, Samaneh Ahmadi Yousef, Samineh Ghasemifar Pages 99-117
    The tourism industry is one of the main pillars of the economy of developed countries, which has played an important role in achieving higher economic growth and creating more employment. On the other hand, increasing the happiness of the people of the host country and strengthening the entrepreneurial spirit in them can help to better understand business opportunities and the proper reception of international tourists and create a memorable trip for them and the attractiveness of that country as Increase the tourist destination for international tourists. In this regard, the present study examines the effect of the nine indicators of happiness of the Legatum Institute on the international tourism industry in selected countries of the Mena region (North Africa and the Middle East) that often suffer from a single product economy and the development of tourism between The international community can help them get out of this situation and achieve balanced economic development. For this purpose, the research model was estimated using the panel data approach and the generalized method of moments (GMM) for the period 2007-2018, which showed that all indicators of happiness, including entrepreneurship and opportunity, economy, governance, education, Health, safety and security, personal freedom, social capital and environment with different coefficients and at different levels of confidence have a positive and significant effect on the development of international tourism in selected countries of the Mena region. Of course, the estimated coefficient of safety and security index was higher than other indicators and the estimated coefficient of education was smaller than other indicators
    Keywords: International Tourism, Happiness, Entrepreneurship, Opportunity
  • Ali Delshad *, Faezeh Asadian Ardakani Pages 119-131
    This study aims to present the optimal model of the Tourism Value Chain in Yazd Destination, which enables improvement of the current status of tourism development in YD. The literature review identified 67 key factors affecting the TVC. These factors were studied using the Fuzzy Delphi Method. This research is descriptive regarding the purpose and practical regarding the results. The experts’ opinions, who are familiar with the research field, have been used to collect data. The method of sampling was purposeful. According to the results of this research, 54 factors were confirmed by the experts. As well, "positive and negative economic, socio-cultural and environmental effects" and "destination management organization" were added and confirmed. According to the results of the research, it is suggested that the tourism destination management organization of Yazd Province should be formed regarding the role-playing of all the stakeholders of the tourism development of the province, achieving the desired outputs, maximizing the satisfaction of tourists and positive economic, social-cultural and environmental effects and minimizing negative effects. Also, the offered optimal model should be used as a framework and a method for analyzing and synthesizing the formation processes of the tourism experience and identifying opportunities to increase value through positive actions or removing obstacles or limitations.
    Keywords: tourism industry, tourism value chain, Fuzzy Delphi Method, Yazd province
  • Leila Shahrokhi Yegane, Seyyed Hojjat Mousavi *, Sedighe Kiani Salmi Pages 133-154
    Nowadays, food has found a special place in the tourism industry and most restaurants, hotels, and residences promote their food culture. Furthermore, Food is one of the main motivations for tourism, and Iran is considered one of the main schools of food with its variety of food, drink, and bread. Therefore, the need to deal with food tourism is very important in the development of tourism. Therefore, the aim of this study is to measure the effect of native foods on the development of food tourism in traditional restaurants in Tehran, which is practical and descriptive-analytical research. For this purpose, a researcher-made questionnaire with four indicators of restaurants' spatial distribution, interior space, native food, and tourist attraction was used. Questionnaires were completed by 350 domestic and foreign tourists and 250 managers of traditional restaurants in Tehran in the year 1400 and the sampling was done randomly. The questionnaire's validity and reliability were confirmed with Cronbach's alpha value of 0.859, respectively. The data analysis was done through one-sample t-test, LSD, and structural equation modeling. The results showed that in the index of spatial distribution, the factor of the proximity of traditional restaurants to historical attractions with a value or factor load of 0.56 and respect for the spatial distribution of traditional restaurants with a factor of 0.3 had the highest and lowest effects, respectively. In terms of the local food index, the attractiveness of food variable had the highest effect with a factor of 0.67, and the use of Tehran local foods in traditional restaurants has the lowest effect with a factor of 0.18. In terms of the indoor space, inducing a sense of relaxation with a factor of 0.57 had the highest effect, and tourists' knowledge of local foods had the lowest effect with a factor of 0.1. In terms of the tourist attraction, diversity in preparing and serving local foods with a factor of 0.67 has the greatest effect, and sharing the experience of serving local food with others had less importance with a factor of 0.44. As a result, it can be stated that the presence of native foods in traditional restaurants of Tehran can be very effective in the development of gastronomy tourism industry
    Keywords: Gastronomy Tourism, Native Food, Tourism Development, Traditional Restaurants, Tehran City
  • Saeid Dehyadegari *, Fatemeh Fadaie, MohammadMehdi Poursaeed, Afsaneh Ashrafzadeh Afshar Pages 155-171

    The purpose of this study is to investigate the antecedents and consequences of value co-creation behavior in food tourism. This research in terms of practical purpose and based on method is a descriptive-casual research. The statistical population of this study includes food tourists who have traveled to different cities of Iran and have had food experience in those areas. The data collection tool in this study was library resources and a standard questionnaire related to research variables whose validity and reliability confirmed by content and construct validity and Cronbach's alpha coefficient. Using stratified sampling, 399 participants answered the questionnaire. The data extracted from the questionnaire were analyzed by descriptive and inferential statistical methods using structural equation approach and SPSS and Smart PLS software. The results showed that corporate social responsibility has a significant effect on tourist engagement, preoccupation and perceived value, which in turn affect value creation. Finally, value creation has a significant effect on perceived respect and mental well-being.

    Keywords: Value Co-creation, Food Tourism, corporate social responsibility (CSR)
  • Omid Behboudi *, Farid Aghajani, Fahimeh Dehghan Zekrabad Pages 172-188
    The purpose of this study was to investigate the effect of tourist experiences on the intention to buy and share experiences through tourist satisfaction. The present study is in the category of descriptive-survey studies according to the purpose of applied research and in terms of research method. The statistical population included domestic tourists in the city of Mashhad who use online ticket booking applications or websites and tourism services, and according to the rule 5 to 10 times the number of questionnaire items (22 * 10), 220 people as a sample size Was taken. The questionnaire used in this study as a data collection tool for all variables was adapted from Song (2021) research on a five-point Likert scale. For instrument validity, face validity and professors' approval and structural validity were used, and for reliability, Cronbach's alpha coefficient was used, which finally confirmed both validity and reliability. Finally, the data were analyzed at both descriptive and inferential levels using structural equation modeling in SPSS and PLS software. The results of this study showed that tourists' experiences affect their intention to buy and share their experiences through their satisfaction.
    Keywords: Experience economics theory, Tourist Experience, shopping intention, sharing experiences
  • Zohre Farzinfar, AmirReza Konjkav Monfared *, Seyed Mohammad Tabatabaei-Nasab Pages 189-204

    Psychological ownership has emerged as an important predictor of people's attitudes and behaviors and has received much attention in consumer research. Therefore, the purpose of this research is to analyze the consequences of the psychological ownership of tourists towards the urban tourism destination. The research method is Meta Synthesis. The statistical population of this research includes valid and available foreign articles to the researcher in the databases of Emerald, Science Direct and Google Scholar, A total of 41 articles were selected as samples that were related to the research topic. The purposive sampling method has been used and the data collection method is a systematic study. The validity of the research was evaluated using CASP analysis and its reliability was confirmed using the kappa coefficient. The research findings showed that the consequences of tourists' psychological ownership towards urban tourism destination include participation, citizenship behavior, fulfilling the basic psychological needs, satisfaction, promotion, loyalty, purchase intention, attitude and tourism development

    Keywords: psychological ownership, Meta synthesis, Tourist, Tourism Destination, urban tourism
  • Hamed Khataminezhad, MohammadAli Nasimi *, Behzad Farrokhseresht Pages 205-224

    The purpose of this research is to design a model of information technology commercialization in online businesses with an emphasis on the tourism industry. This research is mixed in terms of practical purpose, exploratory in nature, and in terms of data collection method. In the qualitative part of the research, 12 experts were selected in the fields of information technology and tourism. In this research, semi-structured interviews were used by non-random sampling method. The statistical population in the quantitative section was estimated to include 384 online businesses and companies providing tourism services. In the qualitative part, the theme analysis method was used to analyze the data collected. In the model test, research hypotheses were first prepared and then analyzed by structural equation modeling method and using Lisrel software. The results of the quantitative stage showed that the commercialization of information technology in online businesses was explained by 10 components including Economic factors, legal issues, Infrastructure, factors related to marketing, managerial factors, factors affecting business, political issues, cultural prerequisites, business environment, and technology management. The highest priority is related to the factor of legal issues, and political issues, structure, factors affecting business, cultural prerequisites, managerial factors, technology management, economic factors, factors related to marketing and business environment are in the next priorities respectively

    Keywords: Commercialization, Information technology, Online business, tourism industry, Qualitative, Quantitative research
  • Mahdieh Sadat Ghorahshi, Neda Torabi Farsani *, Homa Moazzen Jamshidi, Farhad Babajamali Pages 225-238

    Nowadays, art tourism is one of the markets with special interests, the prosperity of which can play an important role in the development of Iran's tourism. Among the applied arts of Iran, handmade carpet has a historical background and a high reputation in the world. East Azarbaijan Province, as one of the historical centers of Iran's handmade carpet production, has been selected as a case study of this research. The current research pursues two main goals, which are: introducing the potential of East Azerbaijan province for the development of cultural tourism with an emphasis on handmade carpets and identifying key factors for the development of cultural tourism with an emphasis on carpets in East Azerbaijan. In this research, the qualitative method (thematic analysis) and the structural analysis research method with the help of MicMac software as a future research studies have been used.The results of the thematic analysis illustrated that East Azarbaijan province has a great potential for the development of cultural tourism with an emphasis on handmade carpet with four main themes of human resources, historical importance of Tabriz carpet, attractions and social culture. Additionally, the MicMac software output demonstrated that the variables of organizing educational programs and empowering carpet traders and producers for carpet tours, organizing educational programs and empowering tourist guides for carpet tours and creating financial incentives for them, and targeted and digital advertisements are the most effective variables.

    Keywords: market, Empowerment, Iranian carpet, Tabriz Carpet, Carpet weaving, Tourism
  • Zhaleh Hashemzadeh *, Akbar Pourfaraj, Tahereh Ashtiani, Mortaza Karami Pages 239-262

    Nowadays, destination marketing strategies are used in cities in order to attract more tourists. One of the most important of these strategies can be mentioned branding using prominent signs and symbols of a city. The aim of present research is investigating importance of branding in development of urban tourism, this research has identified effective criteria and indicators for transformation of an urban symbol into a tourism brand with a descriptive-analytical method. Based on theoretical foundations and literature review, main influential indicators in branding tangible attractions of Tabriz city were identified and extracted. Then, using the fuzzy Delphi method, identified factors were screened. In next step, pairwise comparisons were made and sent to 15 experts and experts in field of tourism to answer. After receiving the experts' answers, 250 available tourists were interviewed and their questionnaires were evaluated using AHP method and weights of criteria were determined. Then options were ranked by TOPSIS method and appropriate element was selected to be introduced as tourism brand of Tabriz. Results of research indicate that according to multiple criteria considered by the experts, Blue Masque is the first place, Arg-e-Alishah is the second place, Maqbar al-Shoara is the third place, Municipal Building is the fourth place, El-goli Building is the Fifth and finally, Yanqin Tower is the last rank with the lowest score.

    Keywords: urban tourism, Tourism Branding, brand indicators, Tabriz City, Attraction
  • Abbas Ahmadi * Pages 263-281

    The tourism industry has become one of the main economic and service pillars of the world. As many development experts refer to this industry as the axis of sustainable development. This article with the approach that creating a proper image of the tourist area in the mind of the tourist increases the possibility of his re-visiting that area and can help the managers of this industry in achieving their economic goals in attracting tourists. The main purpose of this study was to investigate the effect of cognitive and emotional imagery on loyalty with respect to the mediating role of satisfaction of all hotel tourists in Sari. The questionnaire was administered to 374 people who had come to hotels in Sari and sampling was done by available sampling method. The collected data were analyzed using structural equation modeling technique and SPSS and LISREL software. The results indicate that there is a positive and significant effect between the cognitive image and the emotional image and the satisfaction and loyalty of tourists. Therefore, it is necessary to pay attention and invest in factors that can play an important role in creating appropriate images of tourist areas in the mind of the tourist.

    Keywords: Cognitive, emotional image, Loyalty, Tourist Satisfaction