فهرست مطالب

نشریه آینده پژوهی مدیریت
سال سی و چهارم شماره 2 (پیاپی 133، تابستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/10/28
  • تعداد عناوین: 6
|
  • امیرحسین بهرامیان، بیژن عابدینی*، محمدحسین رنجبر، فائق احمدی صفحات 1-20

    وضعیت آینده هر پدیده ای تابع عوامل و شرایط متعددی است. آینده حرفه حسابرسی نیز از این قاعده مستثنی نیست. آینده حرفه حسابرسی تا حد زیادی متاثر از تغییر فضای تجارت جهانی و جهانی سازی، درک نیاز حسابرسان و ذینفعان به ارایه خدمات نوین مالی و مشاوره ای و تحول های ایجاد شده در زمینه های را شاید بتوان از اصلی ترین عوامل موثر بر آینده حرفه حسابرسی به شمار آورد.

    روش

    این تحقیق بر اساس هدف در دسته تحقیقات کاربردی می باشد. نمونه تحقیق حاضر 16 نفر از متخصصان و خبرگان در زمینه حسابرسی است. جهت مدل سازی با استفاده از روش گراندد تیوری و تحلیل شبکه (ANP) اقدام به تدوین مدل اولیه نموده و در نهایت بر اساس روش حداقل مربعات جزیی (PLS)، مدل بهینه تحقیق تعیین گردید. از نرم افزارهای متلب 2018 و Smart PLS استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج روش FANP بیانگر این واقعیت است که از 101 متغیر موثر بر آینده حسابرسی 66 عامل برتر شناسایی و اولویت بندی شدند. بر اساس نتایج حاصله به ترتیب عوامل جایگاه اجتماعی، ناکارامدی دوره های آموزشی حرفه ای داخلی و ورود دولت به عرصه تدوین مقررات گزارشگری مالی بالاترین تاثیر را بر آینده حسابرسی دارند. بر اساس سناریوسازی در تدوین مدل بهینه، در مدلی که الزامات IFRS و چرخه های تجاری به صورت تعدیل کننده وارد مدل شدند، مدل از دقت بالاتری برخوردار بود تا مدلهایی که این متغیرها به صورت توضیحی یا میانجی در مدل در نظر گرفته شده بودند.

    کلیدواژگان: گراندد تئوری، چرخه های تجاری، حسابرسی، IFRS
  • وحیدرضا میرابی *، محبوبه پرگو، حمیده رشادت جو، حسین وظیفه دوست صفحات 31-43

    مهارت های کارآفرینی به عنوان سازوکار مهم توسعه کارآفرینی تلقی می شود. یکی از پیش شرط های توسعه ملی، توسعه علمی و پژوهشی است که در این میان آموزش عالی نقش اصلی در این توسعه را دارد و بدون آن نمیتوان از نشو و نمای علمی صحبت کرد. از این رو دانشگاه ها به عنوان برج فرماندهی علمی و فکری جامعه نقش و کارکردی اساسی و بیبدیل دارند. این پژوهش از لحاظ هدف، کاربردی و از لحاظ شیوه گردآوری داده ها، کمی می باشد. جامعه آماری 75 نفر از اساتید، متخصصان و خبرگان حوزه کارآفرینی در دانشگاه های آزاد اسلامی می باشد که 63 نفر به عنوان نمونه به روش تصادفی ساده انتخاب شدند. برای انجام تجزیه و تحلیل از نرم افزار PLS و SPSS استفاده شد. براین اساس به منظور بررسی پایایی مدل اندازه گیری پژوهش، به بررسی ضرایب بارهای عاملی، ضرایب آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی، روایی همگرا و روایی واگرا استفاده شد. نتایج پژوهش نشان می دهد که روابط همخطی بین متغیرها مورد تایید قرار گرفته است و با توجه به افزایش نرخ تغییر و ظهور عصر دانش، موج آینده پژوهی در نهادهای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فناوری، گسترش یافته و همسو با تحولات جامعه و به منظور خلق آینده مطلوب و سیاستگذاری و برنامه ریزی بلندمدت نظام دانشگاهی، آینده پژوهی در آموزش عالی، ضرورت پیدا کرده است.

    کلیدواژگان: : توسعه کارآفرینی، پاسخگویی اجتماعی، آینده پژوهی، آموزش عالی
  • اباذر هادی شایسته، محمدحسن ملکی*، سید علیرضا میرعرب بایگی، نرگس یزدانیان صفحات 44-58
    هدف

    صنعت خدمات مالی و کیفیت خدمات ارایه شده آن نقش مهمی در بهبود عملکرد کسب و کارها دارد. فناوری مالی یکی از حوزه هایی است که این صنعت را متحول کرده است. به علت ماهیت موقتی و متنوع خدمات صنعت مالی و فناوری مالی، در آینده سازمان های پروژه محور بخش مهمی از این صنعت خواهند بود. به همین خاطر پژوهش حاضر به دنبال ارایه یک سیستم تصمیم یار برای شناسایی پیشران های اولویت دار موثر روی آینده سازمان های پروژه محور در این صنعت می باشد.

    روش شناسی پژوهش:

     پژوهش فعلی از منظر جهت گیری، کاربردی؛ از حیث هدف، اکتشافی و از بعد گردآوری داده ها، یک مطالعه پیمایشی است. برای ارایه سیستم تصمیم یار تحقیق، از دو روش کمی دلفی فازی و بهترین-بدترین فازی و یک ابزار کیفی با نام تعاریف ریشه ای استفاده شده است. تکنیک دلفی فازی برای غربال پیشران ها و روش بهترین-بدترین فازی برای اولویت بندی پیشران ها بکار گرفته شده است. نهایتا ابزار تعاریف ریشه ای، راهکارهای پژوهش متناسب با هر پیشران بدست آمده است.

    یافته ها

    در ابتدا 15 پیشران از طریق مرور پیشینه و مصاحبه با خبرگان استخراج شد. در مرحله بعد با غربال فازی 9 عامل کنار گذاشته شد. 6 عامل باقیمانده با روش بهترین- بدترین فازی اولویت بندی شدند. سه پیشران محدودیت های مالی بین المللی، شدت رقابت و ماهیت مدل های کسب و کار در صنعت خدمات مالی بیش ترین اولویت را داشتند.

    نتیجه گیری

    نهایتا با استفاده از ابزار تعاریف ریشه ای و مولفه های آن شامل مشتریان، فعالان، مالک مسیله، فرایند تبدیل، محیط و جهان بینی ذی نفعان، سیستم مرتبط با پیشران های اولویت دار توصیف شده و راهکار مطلوب ارایه گردید.

    کلیدواژگان: سازمان پروژه محور، صنعت خدمات مالی، سیستم تصمیم یار، پیشران، آینده
  • عبدالحسین شکری، هوشنگ تقی زاده *، مجید باقر زاده خواجه صفحات 59-73

    سیاست گذاران در حال حاضر شروع به مطالعه بر روی شایستگی های مورد نیاز یک سیستم مبتنی بر حمایت از کارآفرینی با رشد بالا نموده اند. یک رویکرد در حال ظهور تمرکز بر اکوسیستم های کارآفرینی است. بر همین اساس هدف این تحقیق تعیین روابط علی از ابعاد اکوسیستم کارآفرینی به منظور توسعه صنعتی با استفاده از ISM می باشد. روش تحقیق از نوع توصیفی بوده و نمونه آماری این تحقیق به روش نمونه گیری هدفمند و به تعداد 143 نفر در بخش تاییدی و 15 نفر خبره در بخش الگوی ساختاری- تفسیری (ISM) انتخاب شده بودند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه استفاده شده که پس از تایید روایی و پایایی در بین اعضای نمونه آماری تحقیق توزیع شده است. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از روش های تحلیل عاملی تاییدی و الگوی ساختاری- تفسیری استفاده شده است. نتایج بررسی های نشان می دهد که بازارهای قابل دسترسی شامل بازار داخلی و بازار بین المللی در سطح اول قرار داشته و برای دستیابی به این بازارها بایستی اساس و پایه اکوسیستم کارآفرینی مانند بودجه و مالی، دانشگاه ها به عنوان کاتالیزورها، سرمایه فکری و نیروی کار، آموزش و پرورش و پشتیبانی فرهنگی تقویت شود.

    کلیدواژگان: ISM، روابط علی، اکوسیستم کارآفرینی، توسعه صنعتی
  • نسیم حبیب الله، میرعلی سیدنقوی *، جواد محرابی صفحات 76-92

    جانشین پروری موفق می تواند موجب کاهش ترک شغل کارکنان شود، زیرا کارکنانی که آینده شغلی مطلوبی در پیش روی خود در سازمان ببینند، کمتر به ترک شغل خود می اندیشند. از این رو، هدف تحقیق حاضر پیش بینی الگوی یکپارچه برنامه ریزی جانشین پروری مدیران در شرکت دخانیات ایران می باشد. پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی توسعه ای است. استراتژی تحقیق پیمایشی از نوع دلفی می باشد. ابتدا با استفاده از تفسیر 12 مصاحبه صورت گرفته از خبرگان شرکت دخانیات ایران و بررسی سطر به سطر مصاحبه ها و شناسایی مدل مفهومی با استفاده از روش تحلیل تم، فرآیند دلفی در چهار دور به انجام رسید و پس از دور چهارم توافق حاصل گردید. در این پژوهش برای الگوی یکپارچه برنامه ریزی جانشین پروری مدیران نسبت به شناسایی عوامل موثر پرداخته شد، در این زمینه 90 کد در قالب 10 مقوله فرعی و 4 مقوله اصلی شناسایی شد. نتایج پژوهش الگویی یکپارچه برای برنامه ریزی جانشین پروری مدیران در شرکت دخانیات ایران ارایه نمود که می تواند مورداستفاده مدیران و پژوهشگران قرار گیرد.

    کلیدواژگان: روش دلفی، تحلیل تم، شرکت دخانیات ایران، جانشین پروری
  • نادره سادات راست قلم، رویا محمدعلی پور اهری*، احمد رضا شکرچی زاده، عاطفه امین دوست صفحات 93-104

    امروز در اکثر صنایع کشور از ابزار کنترل کیفیت آماری جهت بهبود کیفیت محصولات استفاده می نمایند ولی با توجه به حجم بالای داده ها در حال حاضر نیاز به ابزاری قوی تر می باشد که بتواند فرایندهای کنترل کیفیت آماری را تحت کنترل قرار دهد با توجه به گستردگی الگوریتم های داده کاوی در این تحقیق از ابزار داده کاوی جهت بهبود فرایند استفاده شده است و همچنین هدف اصلی تحقیق ارایه روشی جهت کشف اقلام معیوب قبل از تولید کامل آنها و جلوگیری از تولید اقلام معیوب می باشد. روش کار بدین گونه است که در ابتدا پایگاه داده خرابی تشکیل می گردد و پس از جمع آوری داده های کنترل کیفیت، با استفاده از الگوریتم های مختلف درخت تصمیم دقت پیش بینی کیفیت قطعات تعیین می گردد و در مرحله بعد با استفاده از مدل-تحلیل پوششی داده ها هر یک از قوانین ارزیابی می گردد و در نهایت با استفاده از قوانینی که در هر ایستگاه کاری صدق می کنند ارزیابی ایستگاه های کاری انجام می گیرد. بر این اساس در این پژوهش جامعه آماری تمامی قطعات تولیدی موج گیر تیبا در سال 1398 می باشد. خصیصه ها شامل 9 ایستگاه کاری هستند، بر اساس نتایج بدست آمده بهترین الگوریتم در پیش بینی خرابی C5 می باشد و مهم ترین خصیصه های انتخابی توسط آن تعیین می گردند عبارت اند از: کیفیت خنک کاری، کیفیت سوراخ کاری و کیفیت برش. همچنین ارزیابی قوانین نیز با استفاده از مدل تحلیل پوششی داده ها انجام شده و مهم ترین قوانین استخراج شده اند و در نهایت بر اساس حل مدل دستگاه هایی که در اولویت اصلاحی برای سال جاری قرار گیرند عبارتند از: رولینگ، لحیم کاری و برش کاری می باشد.

    کلیدواژگان: داده کاوی، کنترل کیفیت، کاهش ضایعات، مدل تحلیل پوششی داده ها، الگوهای درخت تصمیم
|
  • Amirhosein Bahramian, Bizhan Abedini *, MohammadHossein Ranjbar, Faegh Ahmadi Pages 1-20

    The future of “auditing” like any other phenomena depends on a range of variables: conditions such as forthcoming development in international trade globalization understanding needs of auditors and stakeholders for modern financial services and consulting as well as developments in information technology, could all have their own effects.

    Methodology

    This research lies in the application research category seeking to show practical problems in “auditing”. Sample is comprised of 16 experts and professional auditors. In the absence of a previous model for such research, factors affecting the further of auditing were considered.Technically, grounded theory and analytic network process (ANP) have been untiled. To achieve this objection, a primary model was developed; ultimately using partial least square regression, an optimum model was evolved.

    Findings

    For the first time as adomestic research, endeavor was made to grade sixty six relatively more important factors out of one hundred and one variables affecting future of auditing through a systematic review of the relevant elements.Based on the results found, social status, infective training and educational courses and government intervention in setting financial reporting regulations, have highest effects on auditing.Furthermore, based on the scenario-making for the optimum model, a model which utilized IFRS requirements and business cycles as a modifying element was found to be more effective as compared to the model using such factors as explanatory or intermediaries in the model.

    Keywords: IFRS, Business Cycles, Grand Theory, Auditing
  • vahidreza mirabi *, mahboubeh porgoo, Hamideh Reshadatjoo, hossein vazifehdoust Pages 31-43

    Entrepreneurial skills are considered as an important mechanism of entrepreneurship development. One of the preconditions for national development is scientific and research development, in which higher education has a major role in this development, and without it, we can not talk about scientific development. Therefore, universities have a fundamental and irreplaceable role and function as the scientific and intellectual command tower of the society. This research is practical in terms of purpose and quantitative in terms of data collection method. The statistical population is 75 professors, specialists and experts in the field of entrepreneurship in Islamic Azad universities, of which 63 were selected as a sample by simple random sampling. PLS and SPSS software were used for analysis. Therefore, in order to evaluate the reliability of the research measurement model, factor load coefficients, Cronbach's alpha coefficients and combined reliability, convergent validity and divergent validity were used. The results show that the linear relationships between the variables have been confirmed and due to the increasing rate of change and emergence of the knowledge age, the wave of future research in political, economic, social and technological institutions has expanded and is in line with societal developments to create the future. Desirable and long-term policy-making and planning of the university system, the future of research in higher education, has become necessary.

    Keywords: Entrepreneurship Development, Higher Education, FUTURE RESEARCH, Social Accountability
  • Abazar Hadi shayesteh, MohammadHasan Maleki *, Seyed Alireza Mirarab Bayegi, narges yazdanian Pages 44-58

    The financial services industry and the quality of services provided play an important role in improving the performance of businesses. Due to the temporary and diverse nature of financial industry services and financial technology, project-based organizations will be an important part of this industry in the future. Therefore,the present study seeks to provide a decision-support system for identifying important drivers that affect the future of project-based organizations in the industry.

    Research Methodology

    The current research is applied in terms of orientation and exploratory in terms of purpose. This study is also a survey research in terms of data collection. To present the research decision-support system, two quantitative methods of fuzzy Delphi and best-worst fuzzy and a qualitative tool called root definitions have been used. Finally, the tool of root definitions, research solutions tailored to each driver are developed.

    Results

    15drivers were extracted through literature review and interviews with experts. In the next step,9factors were excluded with fuzzy Delphi. The remaining 6 factors were prioritized by the best-worst fuzzy method. The three drivers of international financial constraints, the intensity of competition, and the nature of business models in the financial services industry. The three drivers of international financial constraints, the intensity of competition, and the nature of business models had the highest priority in the financial services industry.

    Conclusion

    using the tool of root definitions and its components including customers, actors, problem owner, transformation process, environment and stakeholder worldview, the system related to main drives was described and the desired solution was presented

    Keywords: Project-based Organisation, Drivers, financial services industry, Decision support system, future
  • abdolhossein shokri, Houshang Taghizadeh *, Majid Bagherzadehkhajeh Pages 59-73

    Today, policy makers have started to study the required competency of a system which supports entrepreneurship with high growth. An emerging approach has focused on entrepreneurship ecosystems. Accordingly, the current research aims to determine the causal relationships of the entrepreneurship ecosystem dimensions in order industrial development by using ISM. The research method is descriptive and the sample was gathered by targeted sampling method. Furthermore, 143 ones and 15 experts were selected for confirmed section and Structural-Interpretative Modeling (ISM) section respectively. A questionnaire was used to collect data. Its validity and reliability was confirmed; then it was distributed among the members of the statistical sample. In order to analyze the data, confirmatory factor analysis and Structural-Interpretive Modeling was applied. The results show that accessible markets such as the domestic market and the international market are placed in the first level; moreover, the foundations and basis of entrepreneurship ecosystems such as budget and finance, universities as catalysts, intellectual capital and labor, education and cultural support should be enhanced for gaining access to these markets.

    Keywords: Industrial development, Entrepreneurship ecosystem, Causal Relationships, ISM
  • nasem habibalah, mirali seyed nagavi*, javad mehrabi Pages 76-92

    Successful succession planning can reduce employee turnover, because employees who see a favorable career ahead of them in the organization are less likely to consider leaving their jobs. Therefore, the aim of the present research is to provide an integrated pattern of managerial succession planning in Iran Tobacco Company. The current research is applied-developmental in terms of purpose. The research strategy is a Delphi survey. First, by using the interpretation of 12 interviews conducted by the experts of Iran Tobacco Company and reviewing the interviews line by line and identifying the conceptual model using the theme analysis method, the Delphi process was completed in four rounds and after the fourth round, an agreement was reached. In this research, the effective factors were identified for the integrated model of managers' succession planning. In this context, 90 code were identified in the form of 10 subcategories and 4 main categories.The results of the research presented an integrated pattern for planning the succession of managers in Iran Tobacco Company, which can be used by managers and researchers.

    Keywords: Succession Planning, Iran Tabasco Company, Delphi method, thematic analysis
  • Nadereh Sadat Rastghalam, Roya Roya M.ahari*, AhmadReza Shekarchizadeh, Atefeh Amindost Pages 93-104

    Today, most industries and factories in the country use statistical quality control tools to improve product quality, but due to the high volume of data, now there is a need for a more powerful tool that can control statistical quality control processes, given the extent Data Mining Algorithms and Its Ability to Discover Rules In this research, data mining tools have been used to improve the quality control process and increase it. The method is that first the failure database is formed and after collecting quality control data, the accuracy of predicting the quality of parts is determined using different decision tree algorithms and in the next step using Modeling, Coverage Analysis, Data Each of the rules is evaluated, and finally the workstations are evaluated using the rules that apply to each workstation. Accordingly, in this study, the statistical population of all Tiba surge arresters in 1398. The attributes consist of 9 workstations. Based on the results, the best algorithm in predicting C5 failure is and the most important attributes selected by it are determined as the most important attributes, which are: Cooling quality, hole quality and cutting quality. Also, the evaluation of the rules has been done using the model of cover analysis, data and the most important rules have been extracted. Finally, based on solving the model, the devices that will be in the corrective priority for the current year are: Rowling , Solder and cutting

    Keywords: data mining, data envelopment analysis model, decision tree patterns, quality control, Waste Reduction