فهرست مطالب

میکروب شناسی پزشکی ایران - سال هفدهم شماره 4 (امرداد و شهریور 1402)

نشریه میکروب شناسی پزشکی ایران
سال هفدهم شماره 4 (امرداد و شهریور 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/06/06
  • تعداد عناوین: 14
|
  • احسان البرزی، احمد توکلی، سید جلال کیانی، سعید قربانی، داوود جوانمرد، میلاد صبایی، مریم فاطمی پور، سید حمیدرضا منوری* صفحات 379-386
    زمینه و اهداف

      سیتومگالوویروس انسانی دارای پتانسیل سرطان زایی بوده و با بسیاری از بدخیمی ها از جمله سرطان پروستات در ارتباط می باشد. هدف از مطالعه حاضر، بررسی شیوع ژنوم سیتومگالوویروس انسانی در نمونه های سرطان پروستات بوده است.

    مواد و روش کار

      در این مطالعه مورد-شاهدی، 31 بیمار مبتلا به سرطان پروستات به عنوان گروه مورد و 31 بیمار مبتلا به سرطان پروستات خوش خیم به عنوان گروه کنترل در نظر گرفته شدند. حضور ژنوم سیتومگالوویروس انسانی با استفاده از تکنیک Real-time PCR مورد بررسی قرار گرفت. از تکنیک Nested PCR نیز جهت ردیابی ژن UL55 ویروس استفاده شد. محصولات تخلیص شده PCR با استفاده از تکنیک Sanger و توسط شرکت پیشگام تعیین توالی گردیدند و نتایج تعیین توالی توسط نرم افزار Chromase مورد تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

      مقدار میانگین آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) در بیماران با درجات متفاوت سرطان پروستات برابر با 9 (±7.8) نانوگرم/ میلی لیتر و در گروه شاهد برابر با 9 (±3) نانوگرم/ میلی لیتر بوده است (=0.09P). میزان فراوانی ژنوم DNA سیتومگالوویروس انسانی در گروه مورد برابر با 19.3 درصد (n=6) و در گروه شاهد برابر با 6.5 درصد (n=2) بود (=0.14P). بیشترین مقدار شیوع ژنوم این ویروس به ترتیب در مراحل IIA (33.3 درصد)، III (25 درصد) و IIB (12.5 درصد) مشاهده شده است (=0.016P). ارتباطات فیلوژنتیکی نزدیکی بین ایزوله های سیتومگالوویروس انسانی ایرانی و برخی ژنوتیپ های مرجع وجود داشت و نزدیک ترین ارتباط ژنتیکی با ژنوتیپ KR 534207 مشاهده شد.

    نتیجه گیری

      میزان شیوع ژنومی سیتومگالوویروس انسانی در گروه سرطان پروستات به طور قابل توجهی بالاتر از گروه کنترل بوده است، اگرچه این تفاوت از لحاظ آماری معنی دار نبوده است. با این حال، میزان شیوع بالاتر سیتومگالوویروس انسانی در گروه سرطان پروستات در مقایسه با گروه کنترل نشان دهنده نقش احتمالی این ویروس در ایجاد سرطان پروستات می باشد.

    کلیدواژگان: ویروس سیتومگال انسانی، نئوپلاسم پروستات، سرطان پروستات، شیوع مولکولی، ایران، سیتومگالوویروس انسانی
  • داناشره پی اینامدار*، پرییتی یو دیشپانده، انو رادها باساوا راجو، ناگا پراوین ور راپو صفحات 387-395
    زمینه و اهداف

      رینوسینوزیت قارچی (FRS) به دنبال تعامل قارچ ها با مجرای بینی سینو در زمانی که سیستم ایمنی تضعیف می شود، ایجاد می شود. با توجه به تظاهرات بالینی متنوع FRS با شواهد غیرقطعی تصویربرداری، ارزیابی قارچ شناسی به شناسایی و گونه بندی قارچ ها کمک می کند. FRS را می توان با بافت بیوپسی و یا سواب های عمقی بینی تشخیص داد. این مطالعه با هدف شناخت عوامل خطر، پیامد و کاربرد نمونه های بینی با تاکید بر سواب عمقی بینی در تشخیص رینوسینوزیت قارچی انجام شد.

    مواد و روش کار

      یک مطالعه مشاهده ای گذشته نگر بر روی بیماران مشکوک به رینوسینوزیت قارچی (تهاجمی و غیرتهاجمی) انجام شد. هر دو بیماران COVID 19 مثبت و منفی توسط RT-PCR وارد شدند. تاریخچه بالینی مختصر، عوارض همراه، عوامل خطر و پیامد در این موارد ذکر شد. سواب بینی یا نمونه بافت از بیوپسی آندوسکوپی به دست آمده از بیماران تحت رنگ آمیزی گرم، مونت KOH و کشت روی Sabouraud dextrose agar و سپس کشت لام برای شناسایی قرار گرفت.

    یافته ها

      از 41 مورد مطالعه شده برای FRS، 25 مرد و 16 زن بودند. عوامل خطر مانند عفونت پس از COVID-19 در 27 مورد (65.8%)، دیابت در 31 (75.6%) و استفاده از استروئید در طول درمان COVID-19 در 16 مورد (39.02%) مشاهده شد. در 29 مورد (70.7%) سواب عمقی بینی و در 12 مورد (29.3%) پس از دبریدمان بافت گرفته شد. گونه Rhizopus شایع ترین قارچ جدا شده پس از گونه های Aspergillus بود.

    نتیجه گیری

      در مطالعه حاضر، هم بیماران مبتلا به کووید و هم بدون کووید با رینوسینوزیت قارچی تهاجمی/غیر تهاجمی از سواب/بافت بینی عمیق تشخیص داده شدند. دیابت یک بیماری همراه مهم در بیماران غیر کووید با FRS بود. سواب عمیق بینی به تشخیص زودهنگام FRS تهاجمی و غیر تهاجمی کمک می کند.

    کلیدواژگان: رینوسینوزیت قارچی، کووید-19، موکورمایکوز، آندوسکوپی تشخیصی بینی، سواب عمیق بینی
  • اینز بودیار، مبروکا بوآخا*، سانا بس ناکی، ناریمن بس ناکی، آکیلا عبدی، پآول شوارتزا صفحات 396-405
    زمینه و اهداف

      این تحقیق با هدف بررسی آنالیز کیفی ملیسوپالینولوژی، فعالیت گلوکز اکسیداز (GOX) و اثر ضد باکتریایی نمونه های عسل از منشاهای مختلف گیاه شناسی و جغرافیایی انجام شده است.

    مواد و روش کار

      پنج نمونه عسل طبیعی از زنبورداران محلی جمع آوری شد. اثر ضد باکتریایی بر روی باکتری های بیماری زا از جمله اشریشیا کلی، سودوموناس آئروژینوزا و استافیلوکوکوس اورئوس انجام شد. فعالیت ضد باکتریایی نمونه های عسل با استفاده از شش رقت (80، 40، 20، 10، 5 و 2.5 درصد) ارزیابی شد. حساسیت باکتری به عسل با روش انتشار چاه آگار و سنجش رقت براث ارزیابی شد. فعالیت GOX با استفاده از پراکسید هیدروژن به عنوان استاندارد با پراکسیداز و o-dianisidine تعیین شد.

    یافته ها

      نتایج نشان داد که دو نمونه عسل را می توان به عنوان تک گل (H1: Hedysarum coronarium، H4: Ziziphus sp) طبقه بندی کرد، در حالی که نمونه های عسل H2، H3 و H5 عسل چند گلی هستند. تمام عسل ها اثر ضد باکتریایی خوبی در برابر باکتری های بیماری زا از خود نشان می دهند. تجزیه و تحلیل آماری نشان داد که بین سطح GOX و آنتی باکتریال نمونه های عسل همبستگی وجود دارد.

    نتیجه گیری

      می توان نتیجه گرفت که عسل یک فرآورده طبیعی مهم است که دارای اثر ضد باکتریایی در برابر باکتری های بیماری زا می باشد. بنابراین، عسل باید به عنوان یک درمان جایگزین برای درمان زخم های آلوده به باکتری های مقاوم به چند دارو استفاده شود. تحقیقات بیشتری برای ارزیابی مکانیسم و ترکیبات زیست فعال در عسل باید انجام شود.

    کلیدواژگان: فعالیت ضد باکتریایی، عسل، گلوکز اکسیداز، اشریشیاکلی، P.aeruginosa، S.aureus
  • مروا دهاری علوی*، احلام طاها محمد صفحات 406-413
    زمینه و اهداف

      هلیکوباکتر پیلوری در معده و حفره دهان یافت می شود که نقش بسزایی در بیماری های دهان و عفونت های مکرر معده ایفا می کند. این مطالعه با هدف شناسایی وجود هلیکوباکتر پیلوری دهانی و بررسی ارتباط احتمالی آن با پوسیدگی و فرسایش دندان انجام شد.

    مواد و روش کار

      نمونه های بزاق و پلاک از دو گروه جمع آوری شد. یک گروه مطالعه شامل 40 بیمار مبتلا به هلیکوباکتر پیلوری که با تست های ایمونولوژیک تایید شد و یک گروه کنترل شامل 40 نفر بود که پس از معاینه آزمایشگاهی نتایج منفی دریافت کردند. تشخیص مولکولی هلیکوباکتر پیلوری با استفاده از واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) انجام شد. علاوه بر این، ارزیابی های بالینی پوسیدگی و فرسایش دندان انجام شد.

    یافته ها

      گروه مورد مطالعه شیوع هلیکوباکترپیلوری را در بزاق (62.5 درصد) در مقایسه با پلاک دندانی (45.0 درصد) نشان داد. در میان گروه مورد مطالعه، 70 درصد آزمایش هلیکوباکتر پیلوری توسط PCR مثبت و 30 درصد منفی بود. تجربه پوسیدگی دندان (DMFS) در گروه مورد مطالعه کمی بیشتر از گروه کنترل بود و تفاوت معنی داری در (DS) و (DMFT) داشت (0.05<p). همچنین شیوع فرسایش دندانی در گروه مورد در مقایسه با گروه کنترل بیشتر بود.

    نتیجه گیری

      وجود هلیکوباکتر پیلوری در حفره دهان یک عامل خطر مهم برای پوسیدگی و فرسایش دندان است.

    کلیدواژگان: هلیکوباکتر پیلوری، PCR، فرسایش دندان، بزاق
  • اولومو یاوا آدیمو*، اولوفمی اکون یه، فرانسیسکا نوا اکریه، امری کامت صفحات 414-422
    زمینه و اهداف

      هدف این تحقیق بررسی تجزیه و تحلیل کیفی melissopalynology، فعالیت گلوکز اکسیداز (GOX) و اثر ضد باکتریایی نمونه های عسل از ریشه های مختلف گیاه شناسی و جغرافیایی است.

    مواد و روش کار

      چهل و پنج سواب زخم با استفاده از سواب استریل جمع آوری شد. جداسازی با روش رگه بندی روی مانیتول سالت آگار انجام شد. جدایه های به دست آمده از نظر متی سیلین و مقاومت چند دارویی با استفاده از روش انتشار دیسک غربالگری شدند. ویژگی های بیوشیمیایی و مولکولی با استفاده از ژن 16S rDNA برای شناسایی ایزوله های انتخاب شده استفاده شد.

    یافته ها

      از بین سی و یک ایزوله، چهار ایزوله استافیلوکوک مقاوم به متی سیلین (0.00 میلی متر تا 9.0 میلی متر) انتخاب شد. واکنش به تولید کاتالاز و کواگولاز مثبت بود. از هر چهار جدایه، سه جدایه با استفاده از ژن های 16S rDNA شناسایی شدند و مشخص شد که ارتباط نزدیکی با سایر اعضای خانواده Staphylococaceae در GenBank دارند. جدایه چهارم با استفاده از خصوصیات بیوشیمیایی آن به عنوان Staphylococcus sp شناسایی شد. HFS4. سه جدایه شناسایی شده M. sciuri HFS1 (ON340756)، M. sciuri HFS3 (ON340770) و S. haemolyticus HFS2 (ON35435) بودند. چهار ایزوله به بیش از پنج آنتی بیوتیک مقاوم بودند که در تمام کلاس های آنتی بیوتیک ها قطع می شد. شاخص های ضد میکروبی متعدد بین 0.5 و 0.8 بود.

    نتیجه گیری

      نیاز به نظارت منظم مقاومت ضد میکروبی در محیط بیمارستان وجود دارد، تشخیص زودهنگام و تجویز صحیح داروهای ضد میکروبی قوی، گسترش عفونت های استافیلوکوک و ژن های بدخیم آن ها را بررسی می کند.

    کلیدواژگان: نظارت ضد میکروبی، متی سیلین و مقاومت چند دارویی، Mammalicoccus sciuri، استافیلوکوک همولیتیکوس، استافیلوکوک کواگولاز مثبت
  • سافاری واهیو جات میکو*، هارتونو هارتونو، تونانگ دوی آردیان تو، دونو ایندارتو صفحات 423-431
    زمینه و اهداف

      عفونت با ویروس دنگی یک مشکل بهداشتی است. پروتئین غیر ساختاری ویروس دنگی 1 (NS1) آزادسازی سیتوکین های پیش التهابی را افزایش می دهد که بیان زونولین روده را القا می کند. در نتیجه، پروتئین ZO-1 به سیتوپلاسم منتقل می شود که باعث افزایش نفوذپذیری انتروسیت می شود. این مطالعه با هدف بررسی اثرات NS1 دنگی بر بیان زونولین روده و ZO-1، وزن روده و LPS سرم انجام شد.

    مواد و روش کار

      در این آزمایش 18 روز موش با طرح گروه کنترل پیش آزمون استفاده شد. موش ها به طور تصادفی به گروه های کنترل (C)، PBS (T1) و PBS+NS1 (T2) تقسیم شدند. موش های گروه T1 و 2 به ترتیب 500 میکرولیتر PBS و 50 میکروگرم NS1 به صورت داخل وریدی تزریق شدند. نمونه خون قبل و بعد از درمان سه روزه جمع آوری شد. روده ها به طور مستقیم وزن شده و سپس با فرمالین برای رنگ آمیزی ایمنی جاسازی شدند. LPS سرم با استفاده از الایزا تعیین شد. داده ها با استفاده از آزمون t زوجی و ANOVA مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

      گروه T2 بالاترین بیان زونولین (هیستوسور=8) را در مقایسه با گروه های T1 (هیستوسکور=7.33) و C (هیستوسکور=6.33) داشتند، اما معنی دار نبودند (P=0.135). بیان ZO-1 روده ای در گروه های T نسبت به گروه C افزایشی نداشت (0.368=P). وزن روده در گروه C به طور معنی داری کمتر از گروه T بود (0.001=P). پس از درمان، سطح سرمی LPS در گروه T2 بالاتر بود (0.34 pg/mL) نسبت به قبل از درمان (0.12 pg/mL؛ P=0.118)، اما در گروه T1 (P=0.384) نبود. در همین حال، سطح سرمی LPS در گروه C کاهش معنی داری داشت (0.046=P).

    نتیجه گیری

      تزریق 50 میکروگرم ویروس دنگی NS1 تاثیر جزئی بر نفوذپذیری روده در موش های ddY دارد.

    کلیدواژگان: ویروس دنگی، NS1، زونولین، Zonula occludens 1، LPS
  • دعا محمود مهدی*، نیبراس نظر محمود، والا شاکات علی صفحات 432-440
    زمینه و اهداف

      لاکتوباسیل ها به دلیل فعالیت های پروبیوتیکی و پتانسیل مقابله با پاتوژن ها شناخته شده اند. این مطالعه با هدف بررسی فعالیت ضد میکروبی سویه های لاکتوباسیلوس جدا شده از منابع مختلف در برابر باکتری های بیماری زا، با هدف شناسایی تولیدکنندگان بالقوه باکتریوسین انجام شد.

    مواد و روش کار

      در مجموع 140 نمونه از منابع مختلف جمع آوری شد. نمونه ها در محیط های انتخابی مانند MRS و SL آگار برای جداسازی لاکتوباسیلوس در شرایط بی هوازی کشت داده شدند. باکتری های مشکوک گرم مثبت، باسیل های دیپلوئید یا کوکوباسیل ها ظاهر شدند. جدایه ها تحت آزمایش های بیوشیمیایی مختلف از جمله کاتالاز، اکسیداز، همچنین آزمایش هیدرولیز با رشد بر روی MRS حاوی کربنات کلسیم 1 درصد انجام شد. فعالیت ضد میکروبی باکتریوسین با استفاده از سه روش (روش انتشار آگار پلاگ، روش دیسک کاغذ فیلتر و روش انتشار در چاهک آگار) غربالگری شد. شناسایی مولکولی بهترین تولیدکننده باکتریوسین با استفاده از توالی یابی 16S rRNA به دست آمد.

    یافته ها

      مطالعه نشان داد که L. helveticus DF جدا شده از مدفوع بالاترین کارایی تولید باکتریوسین را نشان می دهد. باکتریوسین غلیظ از L. helveticus DF با 80 AU/ml در برابر سودوموناس آئروژینوزا و 40 AU/ml در برابر انتروکوکوس فکالیس، فعالیت ضد باکتریایی قوی در برابر باکتری های مقاوم به چند دارو نشان داد.

    نتیجه گیری

      این مطالعه پتانسیل باکتریوسین های لاکتوباسیلوس را به عنوان عوامل ضدباکتریایی موثر برجسته می کند و جایگزینی امیدوارکننده برای مبارزه با مقاومت آنتی بیوتیکی ارائه می دهد. تحقیقات بیشتر برای روشن کردن مکانیسم ها و ارزیابی ایمنی و اثربخشی باکتریوسین ها برای استفاده از آنها به عنوان عوامل زیست درمانی ضروری است.

    کلیدواژگان: گونه لاکتوباسیلوس، فعالیت ضد باکتریایی، باکتریوسین، باکتری های مقاوم به چند دار
  • زهرا رجایی، عباس فراهانی، حبیب اله ترکی، سعید شجاع، امین قنبرنژاد، حامد کمالی، جبرئیل شمس الدین* صفحات 441-446
    زمینه و اهداف

      گونه بلاستوسیستیس (Blastocystis sp) یک انگل روده ای بی هوازی تک سلولی با شیوع جهانی است که در دستگاه گوارش تحتانی انسان و بسیاری از حیوانات، مانند انواع متعددی از مهره داران یافت می شود. تا به امروز 17 ژنوتیپ شناسایی شده است. 9 مورد از این ژنوتیپ ها در انسان رایج است. ارگانیسم در افراد سالم و در معرض خطر یافت می شود، از این رو بیماری زایی آن بحث برانگیز است. هدف از این مطالعه بررسی فراوانی ژنوتیپ های گونه بلاستوسیستیس در بندرعباس،  ایران در سال  2022 بود.

    مواد و روش کار

      در مجموع 378 نمونه مدفوع از بیمارستان ها و مراکز بهداشتی درمانی بندرعباس، استان هرمزگان، ایران، جمع آوری شد. نمونه های مدفوع با روش مستقیم و فرمالین اتیل استات (غلظت) بررسی شدند. نمونه های مثبت برای گونه بلاستوسیستیس جداسازی و استخراج DNA انجام شد. تمام DNA استخراج شده از نمونه ها برای اطمینان از کمیت و کیفیت توسط نانودراپ تجزیه و تحلیل شدند. برای شناسایی ژنوتیپ های انگل از تکنیک PCR استفاده شد و تمام نمونه ها برای تایید ژنوتیپ، توالی یابی شدند.

    یافته ها

      در نهایت 14 نمونه از نظر میکروسکوپی مثبت و 8 نمونه با روش PCR تایید شدند. ژنوتیپ های جدا شده شامل 4 نمونه ST1 (50%)، 3 ST3 (37.5%) و یک ST2 (12.5%) بودند. تمام نمونه های منفی و مثبت 3 بار برای تایید صحت آنالیز شدند.

    نتیجه گیری

      بلاستوسیستیس شایع ترین انگل تک یاخته ای روده انسان است که با وجود مطالعات انجام شده، ابهامات زیادی در مورد بیماری زایی آن وجود دارد. طراحی مطالعه فعلی و انجام آن در طی همه گیر کووید-19 و بیماران مثبت کمتر ممکن است با ملاحظات شدید بهداشتی و مصرف آنتی بیوتیک های مختلف در بین جمعیت مرتبط باشد.

    کلیدواژگان: Blastocystis sp.، ژنوتیپ، اپیدمیولوژی مولکولی، آنالیز فیلوژنتیک، زیرتایپ
  • زهرا نامور، عباس اخوان سپهی، رباب رفیعی طباطبایی، سمیه شریفی نیا، ساسان رضایی* صفحات 447-456
    زمینه و اهداف

      امروزه کاندیداهای غیر آلبیکنس در پاتوژن های انسانی شایع هستند و برخی از این موارد در شیر یافت می شود. عدم برآورد دقیق شیوع و شدت جهانی آن، سبب مطالعه حاضر با هدف ارزیابی ویژگی های جمعیت شناختی گونه های کاندیدا غیر آلبیکنس (NAC) و توزیع گونه ای NAC می باشد. همچنین ارزیابی حساسیت آزولی گونه های NAC در شرایط آزمایشگاهی و شناسایی ژن erg11 و بیان erg11 در جدایه های گونه های NAC مقاوم به فلوکونازول در ایران بود.

    مواد و روش کار

      در مطالعه حاضر، کاندیدا های غیر آلبیکنس شامل کاندیدا گلابراتا، کاندیا کروزئی، کاندیدا پاراپسیلوزیس و کاندیدا تروپیکالیس از 14 مزرعه (شیر خام) و بیماران انسانی با استفاده از روش های کشت، و تعیین توالی جداسازی و شناسایی شدند . مقاومت و حساسیت نمونه ها به آزول ها  مورد بررسی قرار گرفت و بیان erg11 توسطReal-Time PCR  وRT-qPCR  ارزیابی شد. نتایج برای مقایسه سطوح بیان ژن erg11 در مقاومت دارویی NAC توسط نرم افزار REST مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

      69 و 48 سویه NAC در 262 نمونه شیر و نمونه انسانی جدا شد. بر اساس توالی یابی  ITS، 0.76٪ به عنوان C. glabrata، 2.29٪ C. tropicalis، 4.19٪ C. parapsilosis، و 19.8٪ C. krusei شناسایی شدند. بیان ژن erg11 در NAC در نمونه های جدا شده از انسان نسبت به نمونه های جدا شده از دام افزایش یافته بود (P>0.05) ، در حالی که در مورد کاندیدا گلابراتا جدا شده از هر دو منبع تفاوت معنی داری مشاهده نشد (P<0.05). تمام جدایه های NAC به فلوسیتوزین حساس بودند.

    نتیجه گیری

      جدایه های NAC از شیر گاو دارای ژن های مقاومت ضد قارچی هستند در حالی که هیچ داروی ضد قارچی مصرف نکرده بودند. ژن مقاومت از  طریق عوامل ضد قارچی در داروهای حفاظتی محصولات منتقل می شود. ایزوله های بالینی نیز مقاومت بیشتری نسبت به فعالیت ضد قارچی داشتند. همچنین استفاده از آنتی بیوتیک های آزول می تواند فعالیت سطح ژن مقاومت را افزایش دهد. این پدیده باید برای پروتکل های برنامه درمانی در نظر گرفته شود.

    کلیدواژگان: erg11، کاندیداهای غیر آلبیکنس، Real time PCR، آزول، بیان ژن
  • یسور مجید جمل، زین کاظم خلیل* صفحات 457-463
    زمینه و اهداف

      ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) یک عفونت مقاربتی (STI) گسترده با پیامدهای سلامتی قابل توجه است. این مطالعه با هدف ارزیابی واکنش پذیری TGF، IL10 و MCP-1 با لوکوترین B4 در زنان مبتلا به عفونت های HPV دهانه رحم انجام شد. علاوه بر این، ما درجه بافت شناسی و مرحله بالینی بیماران را در نظر گرفتیم.

    مواد و روش کار

      در این مطالعه مشاهده ای، در مجموع 50 نمونه عفونت دهانه رحم از زنان با تشخیص HPV و 50 نمونه از افراد سالم بین 2 ژانویه تا 1 آگوست 2022، از شرکت کنندگان در بیمارستان زایمان و کودکان الویا جمع آوری شد. آنتی بادی های IgM و IgG علیه آنتی ژن های HPV در سرم بیماران شناسایی شد. از واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) برای تقویت توالی ژن IL-6 با طول های 249 و 431 جفت باز استفاده شد. سطح اینترلوکین با استفاده از روش ایمونوسوربنت متصل به آنزیم (ELISA) تعیین شد. تشخیص عفونت HPV با استفاده از سیتولوژی دهانه رحم (پاپ اسمیر) و آزمایش DNA HPV قبل از ورود به مطالعه تایید شد.

    یافته ها

      میانگین سنی بیماران [10.73±35.02] بود. یافته ها نشان داد که از بین موارد پاپیلوم، 30 مورد (85.7%) سطوح طبیعی IgM و IgG را نشان دادند، در حالی که 5 مورد (14.3%) سطوح IgM طبیعی و سطوح IgG بالا را نشان دادند. علاوه بر این، 10 مورد (66.7٪) از پاپیلوم افزایش سطح IgM و سطح IgG طبیعی را نشان دادند، در مقابل 5 مورد (33.3٪) با سطوح IgM و IgG بالا. به طور مهم، یک همبستگی مثبت بین سطوح IgM و IgG و غلظت TGF، MCP-1، IL-10، و LTB-4 به ترتیب (r=0.896**، 0.678**، 0.692**، 0.894**)، (r=0.894**، 0.546**، 0.570**، 0.618**)،  مشاهده شد.

    نتیجه گیری

      مطالعه ارتباط مثبت معنی داری بین سطوح IgM و IgG و غلظت TGF، MCP-1، IL-10، و LTB-4 نشان داد که نشان دهنده تعاملات ایمنی بالقوه در عفونت HPV است. مقادیر بالای Ct هم برای بیماران و هم برای گروه کنترل، همراه با بیان ژن HR-HPV، نشان دهنده یک رابطه متناسب بین غلظت ژن و مقدار Ct است.

    کلیدواژگان: ویروس پاپیلوم، عفونت دهانه رحم، لکوترین B4، TGF، IL10، MCP-1
  • فاطمه به افتاده، علی مجتهدی*، محمد فائزی قاسمی، خسرو عیسی زاده، مصطفی گل شکن صفحات 464-473
    زمینه و اهداف

      اشریشیا کلی یک شاخص باکتریایی ضروری در کنترل کیفیت دارویی و سایر زمینه های مشابه است. (E.coli) برخی از حسگرهای زیستی برای تشخیص آن بر اساس روش های انتقال الکتروشیمیایی طراحی شده اند. یک حسگر زیستی با اکسید گرافن کاهش یافته اصلاح شد. روش های سنتی زمان بر و قیمت بالایی هستند، بنابراین در این مطالعه از حسگر زیستی جدید با اصلاح اکسید گرافن احیا شده (rGO) به عنوان نوعی ترکیب کربن روی الکترود کربن شیشه ای (GCE) با تزئینات نانوذرات طلایی (Au NPs) برای E استفاده شد.

    مواد و روش کار

      rGo اصلاح شده بر روی GCE و روش های زمان آمپرومتریک و کاهش برای تزئین NPs طلا استفاده شد و با آنتی بادی پلی کلونال E. coli و محلول 0.5 W/V٪ آلبومین سرم گاوی (BSA) تکمیل شد. مورفولوژی و ساختار NPs rGO و Au در GCE/rGO/Au NPs/ آنتی بادی پلی کلونال E. coli/ بیوسنسور BSA توسط SEM (میکروسکوپ الکترونی روبشی) در طی مراحل اصلاح تایید شد. تشخیص E. coli در نمونه های غیرمشابه با روش های ولتامتری موج مربعی (SWV) و ولتامتری چرخه ای (CV) انجام شد که در محلول بافر فسفات 0.1 مولار (PBS) (pH 7.4) مخلوط با 0.5 میلی مولار استامینوفن قرار گرفتند. در مقایسه با بیوسنسور، روش کلاسیک تشخیص با رقت های سریال E. coli ATCC 8739 (1×101-1×108 CFU/ml) انجام شد که روی محیط کشت کشت داده شد.

    یافته ها

      علی رغم دو روش مورد استفاده برای تثبیت نانوذرات طلا، تصاویر میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) نشان داد که اختلاف فعلی به دلیل ذرات طلا افزایش نمی یابد. اصلاح آن تغییر قابل توجهی در جریان نداشت و آزمایش موفقی برای تشخیص اشریشیا کولی نبود.

    نتیجه گیری

      در مقایسه با روش پلیت، بیوسنسور نمی تواند جایگزین روش های مرسوم برای تشخیص E. coli شود.

    کلیدواژگان: اکسید گرافن احیا شده، حسگر زیستی، E. coli، نانوذرات طلا
  • سلدا صباح عزا الدین*، حیدر صباح کدحیم، عطار جواد عبدل عامر صفحات 474-481
    زمینه و اهداف

      پاسخ ایمنی به واکسن BNT162b2 COVID-19 در بین افراد یکسان نیست. پلی مورفیسم ژنتیکی در نقاط بازرسی ایمنی مهاری ممکن است نقش مهمی در پاسخ ایمنی پس از واکسیناسیون داشته باشد. بنابراین، هدف ما نشان دادن نقش پلی مورفیسم ژن CTLA-4 rs733618 و مقدار CTLA-4 در گردش در افراد واکسینه شده با واکسن BNT162b2 پس از دوز تقویت کننده بود.

    مواد و روش کار

      این پژوهش یک مطالعه مقطعی است که بر روی 180 بزرگسال سالم (بالای 18 سال) واکسینه شده با واکسن BNT162b2 COVID-19 21 تا 30 روز پس از دوز دوم در محل زندگی جامعه از دسامبر 2021 تا آوریل 2022 انجام شد. پس از استخراج DNA از خون نمونه، واکنش زنجیره ای پلیمراز اختصاصی آلل (ASPCR) برای شناسایی پلی مورفیسم های تک نوکلئوتیدی CTLA-4 rs733618 توسعه یافت. سطح IgG در سرم، که به سمت پروتئین-1 و CTLA-4 محلول هدایت می شود، با استفاده از روش ایمونوسوربنت متصل به آنزیم (ELISA) اندازه گیری شد.

    یافته ها

      مطالعه حاضر هیچ ارتباط معنی داری را در توزیع ژنوتیپ CTLA-4 rs733618 و پاسخ ایمنی به واکسن BNT162b2 نشان نداد، علاوه بر این، بین سطوح سرمی CTLA-4 و فراوانی ژنوتیپ CTLA-4 rs733618 تفاوت بسیار معنی داری وجود داشت.

    نتیجه گیری

      CTLA-4 -1722 T/C rs733618 ارتباط معنی داری با پاسخ ایمنی به واکسن BNT162b2 ندارد. سطح تولید s-CTLA-4 ممکن است تحت تاثیر پلی مورفیسم CTLA-4rs733618 قرار گیرد. ژنوتیپ های rs733618 (T/C) و rs733618 (C/C) به طور معنی داری با سطح بالای s-CTLA-4 مرتبط بودند، در حالی که ژنوتیپ rs733618 T/T با سطح پایین s-CTLA-4 مرتبط بود.

    کلیدواژگان: پاسخ ضد S1 IgG، BNT162b2، پلی مورفیسم ژن CTLA-4، واکسن mRNA، rs733618
  • میموناح ریشا شاهوول*، کالاوانی ام کا، چیترا لخا سای کومار، ناند هینی ام اس صفحات 482-487
    زمینه و اهداف

      مقاومت ضد میکروبی (AMR) یک تهدید جدی جهانی است و سازمان بهداشت جهانی (WHO) اعلام کرد AMR یکی از 10 تهدید سلامت عمومی است که بشریت با آن مواجه است. افزایش مقاومت در برابر کارباپنم مشکل عمده ای است که درمان بیمار را با مشکل مواجه می کند. ژن های مختلفی مسئول مقاومت به کارباپنم هستند، اما ژن bla-NDM توانایی غیرفعال کردن آنتی بیوتیک های مختلف کارباپنم مانند مروپنم و ایمی پنم و غیره را دارد. بنابراین، این مطالعه با هدف بررسی شیوع ژن bla-NDM در ایزوله های کلبسیلا مقاوم به کارباپنم انجام شد.

    مواد و روش کار

      جدایه های گونه های کلبسیلا مقاوم به چند دارو پس از اخذ مجوز اخلاقی از آزمایشگاه تشخیصی مرکزی، کالج پزشکی و بیمارستان سری بالاجی، هند جمع آوری شد. جدایه ها از نظر مقاومت کارباپنم با استفاده از روش Rapidec Carba NP غربالگری شدند. وجود bla-NDM با استفاده از روش PCR معمولی تایید شد.

    یافته ها و نتیجه گیری

      اکثر جدایه ها نسبت به آمپی سیلین، جنتامایسین، سفازولین، ایمی پنم و مروپنم مقاوم بودند. 45 درصد از جدایه های K.pneumonia به آنتی بیوتیک های گروه کارباپنم و 20 درصد از K.oxytoca به کارباپنم مقاوم بودند. در بین گروه مقاوم به کارباپنم، 23.75 درصد از K.pneumonia وجود ژن bla-NDM و 6.6 درصد از K.oxytoca وجود ژن bla-NDM را نشان دادند. افزایش مداوم ارگانیسم های مقاوم به داروی کارباپنم نگران کننده است و استفاده عاقلانه از آنتی بیوتیک ها باید تمرین شود.

    کلیدواژگان: Klebsiella spp، مقاوم کارباپنام، ژن bla-NDM، مقاوم در برابر میکروب ها
  • جوریانتو مونتاری*، فریدین پانگو، ایدار ماپ پانگارا، دیزا خایرینیا موخلیصاه، ریزا لیندا اس جاریل صفحات 488-491
    زمینه و اهداف

      تب روماتیسمی (RF) یک بیماری التهابی سیستمیک غیر چرکی با "خودایمنی تاخیری" ناشی از عفونت های استرپتوکوک گروه A است. درمان ناکافی RF باعث RF راجعه می شود که یک عامل مستعد کننده برای اندوکاردیت عفونی است.

    ارائه مورد:  

    زنی 39 ساله با شکایت اصلی تب متناوب از یک ماه پیش، تنگی نفس در حین فعالیت های شدید، کاهش وزن و خستگی آسان در بیمارستان بستری شد. هیجان قابل لمس معاینه قلب، سوفل سیستولیک درجه 6.3 در راس. نتایج آزمایشگاهی Hb 9.4 g/dl، ESR I: 61 mm، ESR II: 159 mm، ASTO 2563 IU/ml و CRP 8.9 mg/l بود. نتایج اکوکاردیوگرافی ترانس توراسیک پوشش گیاهی را در برگچه خلفی میترال به ابعاد 0.7×2.09 نشان داد و کشت خون استرپتوکوکوس آلاکتولیتیکوس را شناسایی کرد.

    نتیجه گیری

      بیماران مبتلا به تب روماتیسمی مکرر و اندوکاردیت عفونی به مدت 2 هفته تحت درمان تجربی آنتی بیوتیکی و کورتیکواستروئید قرار گرفتند، پس از پیگیری، بیمار بهبود بالینی را تجربه کرد و اکوکاردیوگرافی کاهش اندازه پوشش گیاهی را نشان داد.

    کلیدواژگان: تب روماتیسمی مکرر، تب طولانی مدت، اندوکاردیت عفونی
|
  • Ehsan Alborzi, Ahmad Tavakoli, Seyed Jalal Kiani, Saied Ghorbani, Davod Javanmard, Milad Sabaei, Maryam Fatemipour, Seyed Hamidreza Monavari* Pages 379-386
    Background and Aim

     Human cytomegalovirus (HCMV) has the potential for oncogenicity and has been associated with many malignancies, including prostate cancer. This study aimed to investigate the genomic prevalence of HCMV in prostate cancer tumors.

    Materials and Methods

     In this case-control study, 31 patients with prostate cancer were enrolled along with 31 patients with benign prostate cancer as the control group. The presence of the HCMV genome was assessed using real-time polymerase chain reaction (PCR). The nested-PCR test was also used to detect the UL55 virus gene. Purified PCR products were sequenced using the Sanger method by a commercial service provider (Pishgam Co.), and the results were analized using Chromase software.

    Results

     The overall mean (±SD) prostate-specific antigen (PSA) value was 9 (±7.8) ng/Ml in patients with different stages of prostate cancer, and 9 (±3) ng/Ml in the control group (P=0.09). The prevalence of HCMV DNA was 19.3% (n=6) in the case group, and 6.5% (n=2) in the control group (P=0.14). The highest prevalence was observed in stage IIA (33.3%), followed by stages III (25%), and IIB (12.5%) (P=0.016). There were close phylogenetic relationships between Iranian HCMV isolates and several reference genotypes – the closest genetic relationship was observed with the KR 534207 genotype.

    Conclusion

     The prevalence of HCMV in the prostate cancer group was markedly higher than that of the control group, although this difference was not significant. However, the higher prevalence of HCMV in prostate cancer patients compared to the control group is indicative of the possible role of HCMV in the development of prostate cancer.

    Keywords: Human Cytomegalovirus, Prostate Neoplasm, Prostate cancer, Molecular prevalence, Iran, HCMV
  • Dhanashree P Inamdar*, Preeti U Deshpande, Anuradha Basavaraju, Nagapraveen Veerapu Pages 387-395
    Background and Aim

     Fungal rhinosinusitis (FRS) sets in following interactivity of fungi with Sino nasal tract when immune system is subdued. Due to varied clinical presentation of FRS with inconclusive evidence of imaging, mycological evaluation helps to identify and speciate the fungi .FRS can be diagnosed with biopsy tissue and/or deep nasal swabs. This study was undertaken to know risk factors, outcome along with utility of nasal samples with emphasis on deep nasal swabs in diagnosing fungal rhinosinusitis.

    Materials and Methods

     A retrospective observational study was carried out on patients with suspected fungal rhinosinusitis (invasive and non-invasive). Both COVID 19 positive and negative patients by RT-PCR were included. Brief clinical history, associated comorbidities, risk factors and outcome were noted in these cases.  Nasal swabs or tissue sample from endoscopic biopsy obtained from patients were subjected to Gram stain, KOH mount and culture on Sabouraud dextrose agar followed by slide culture for identification.

    Results

     Of the 41 cases studied for FRS, 25 were males and 16 females. Risk factors like Post COVID-19 infection was seen in 27(65.8%), diabetes in 31(75.6%) and use of steroid during COVID-19 treatment in 16(39.02%) cases. Deep nasal swabs were received in 29(70.7%) and tissue obtained after debridement in 12(29.3%) cases. Rhizopus spp was the most common fungi isolated followed by Aspergillus spp.

    Conclusion

     Both COVID and non-COVID patients were diagnosed with invasive/ non-invasive fungal rhinosinusitis from deep nasal swabs/tissue in the present study. Diabetes was an important comorbidity in non-COVID patients with FRS. Deep nasal swabs aided early diagnosis for both invasive and non-invasive FRS.

    Keywords: Fungal rhinosinusitis, COVID-19, Mucormycosis, Diagnostic nasal endoscopy, Deep nasal swabs
  • Ines Boudiar, Mabrouka Bouacha*, Sana Besnaci, Narimen Bensaci, Akila Abdi, Paul Schweitzer Pages 396-405
    Background and Aim

     This research aims to study the qualitative melissopalynology analysis, Glucose oxydase (GOX) activity, and the antibacterial effect of honey samples from different botanical and geographical origins.

    Materials and Methods

     Five natural honey samples were collected from local beekeepers. The antibacterial effect was carried out towards pathogenic bacteria including Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, and Staphylococcus aureus. The antibacterial activity of honey samples was evaluated using six dilutions (80%, 40%, 20%, 10%, 5%, and 2.5%). The bacterial susceptibility to honey was evaluated by the agar well diffusion and broth dilution assays. GOX activity was determined using hydrogen peroxide as a standard with peroxydase and o-dianisidine.

    Results

     The results showed that two honey samples could be classified as monofloral (H1: Hedysarum coronarium, H4: Ziziphus sp), whereas honey samples H2, H3, and H5 are multifloral honey. All honey exhibit a good bactericidal effect against pathogenic bacteria. Statistical analysis showed that there was a correlation between GOX level and the antibacterial of honey samples.

    Conclusion

     It can be concluded that honey is an important natural product, which has an antibacterial effect towards pathogenic bacteria. Therefore, honey should be used as an alternative therapy for the treatment of wound infected by multidrug resistant bacteria. Further research should be conducted to evaluate the mechanism and the bioactive compounds in honey.

    Keywords: Antibacterial Activity, Honey, Glucose Oxydase, E.coli, P.aeruginosa, S.aureus
  • Marwa Dhari Alewi*, Ahlam Taha Mohammed Pages 406-413
    Background and Aim

     Helicobacter pylori is found in the stomach and the oral cavity, which plays a significant role in oral diseases and recurrent gastric infections. This study aimed to detect the presence of oral H. pylori and investigate its potential association with dental caries and erosion.

    Materials and Methods

     Saliva and plaque samples were collected from two groups: a study group of 40 H. pylori-infected patients, confirmed by immunological tests, and a control group included 40 subjects who were given negative results after laboratory examination. Molecular detection of H. pylori was performed using the polymerase chain reaction (PCR). Additionally, clinical assessments of dental caries and erosions were conducted.

    Results

     The study group showed a higher prevalence of H. pylori in saliva (62.5%) compared to dental plaque (45.0%). Among the study group, 70% tested positive for H. pylori by PCR, while 30% tested negative. Dental caries experience (DMFS) was slightly higher in the study group compared to the control group, and significant differences in (DS) and (DMFT) (p<0.05). The prevalence of dental erosion was also higher in the study group compared to the control group.

    Conclusion

     The presence of H. pylori in the oral cavity represents an important risk factor for dental caries and erosion.

    Keywords: Helicobacter pylori, PCR, Dental erosion, Saliva
  • Olumuyiwa Adeyemo*, Olufemi Okunye, Francisca Nwaokorie, Omri Kamet Pages 414-422
    Background and Aim

     The treatment of bacterial infections especially of the family Staphylococcaceae is a major health burden that has led to economic losses, high morbidity and mortality rates globally. This study aimed at isolation and characterization of coagulase positive, methicillin and multi-drug resistant Staphylococci isolated from wounds of patients.

    Materials and Methods

     Forty-five wound swabs were collected using sterile swab sticks. Isolation was done by streaking technique on mannitol salt agar. The isolates obtained were screened for methicillin and multi-drug resistance using disk diffusion method. Biochemical and molecular characteristics using 16S rDNA gene were used to identify the selected isolates.

    Results

     Four Staphylococci isolates resistant to methicillin (0.00 mm to 9.0 mm) were selected out of thirty-one. Reactions to catalase and coagulase productions were positive. Three out of the four isolates were identified using their 16S rDNA genes and they were found to be closely related to other family members of Staphylococcaceae at GenBank. The fourth isolate was identified using its biochemical characteristics as Staphylococcus sp. HFS4. The three identified isolates were M. sciuri HFS1 (ON340756), M. sciuri HFS3 (ON340770) and S. haemolyticus HFS2 (ON35435). The four isolates were resistant to more than five antibiotics that cut across all the classes of antibiotics. The multiple antimicrobial indices were between 0.5 and 0.8.

    Conclusion

     There is need for regular antimicrobial resistance surveillance within the hospital environment, earlier detection and correct prescription of potent antimicrobials will check the spread of Staphylococci infections and their virulent genes.

    Keywords: Antimicrobial surveillance, Methicillin, Multi-drug resistance, Mammalicoccus sciuri, Staphylococcus haemolyticus, Coagulase Positive Staphylococci
  • Safari Wahyu Jatmiko*, Hartono Hartono, Tonang Dwi Ardyanto, Dono Indarto Pages 423-431
    Background and Aim

     Dengue virus infection remains a health problem. Dengue Virus Non-Structural protein 1 (NS1) increases the release of proinflammatory cytokines that induce intestinal zonulin expression. As a result, the ZO-1 protein translocates to the cytoplasm, which increases enterocyte permeability. This study aimed to investigate the effects of dengue NS1 on intestinal zonulin and ZO-1 expression, intestinal weight, and serum LPS.

    Materials and Methods

     This experiment used 18 ddY mice with a pre-posttest control group design. Mice were randomly divided into control (C), PBS (T1), and PBS+NS1 (T2) groups. Mice in the T1 and 2 groups were intravenously injected with 500 µL PBS and 50 µg NS1, respectively. Blood samples were collected before and after the three-day treatment. The intestines were weighted directly and were then embedded with formalin for immunostaining. Serum LPS were determined using ELISA. Data were analyzed using paired t-test and ANOVA.

    Results

     The T2 group had the highest zonulin expression (histoscore=8) compared to the T1 (histoscores=7.33) and C (histoscore=6.33) groups but were not significant (p=0.135). Intestinal ZO-1 expression did not increase in the T groups compared to the C group (p=0.368). The intestine weight in the C group was significantly lower than the T group (p=0.001). After treatment, serum LPS levels in the T2 group were higher (0.34 pg/mL) than before treatment (0.12 pg/mL; p=0.118), but not in the T1 group (p=0.384). Meanwhile, there was a significant decrease in serum LPS levels in the C group (p=0.046).

    Conclusion

     Injection of 50 µg dengue virus NS1 has a minor effect on intestinal permeability in ddY mice.

    Keywords: Dengue Virus, NS1, Zonulin, Zonula Occludens 1, LPS
  • Doaa Mahmood Mahdy*, Nibras Nazar Mahmood, Wala’A Shawkat Ali Pages 432-440
    Background and Aim

     Lactobacilli are known for their probiotic activities and potential to combat pathogens. This study aimed to investigate the antimicrobial activity of Lactobacillus strains isolated from various sources against pathogenic bacteria, with the objective of identifying potential bacteriocin producers.

    Materials and Methods

     A total of 140 samples were collected from different sources. Samples were cultured on selective media such as MRS and SL agar for isolation of Lactobacillus spp under anaerobic conditions. The suspected bacteria appeared Gram positive, diploid bacilli or coccobacilli. The isolates were subjected to various biochemical tests such as catalase, oxidase, also hydrolysis test was done by growing on MRS containing 1% calcium carbonate. The antimicrobial activity of bacteriocin was screened by using three method including (Agar-plug diffusion method, Filter paper disc method and agar-wells diffusion method). Molecular identification of the best bacteriocin producer was achieved using 16S rRNA sequencing.

    Results

     The study found that L. helveticus DF isolated from feces exhibited the highest bacteriocin production efficiency. Concentrated bacteriocin from L. helveticus DF demonstrated potent antibacterial activity against multi-drug resistant bacteria, with 80 AU/ml against Pseudomonas aeruginosa and 40 AU/ml against Enterococcus faecalis.

    Conclusion

     The study highlights the potential of Lactobacillus bacteriocins as effective antibacterial agents, offering a promising alternative to combat antibiotic resistance. Further research is warranted to elucidate the mechanisms and assess the safety and efficacy of bacteriocins for their use as bio-therapeutic agents.

    Keywords: Lactobacillus Species, Antibacterial Activity, Bacteriocin, Multi-drug Resistance Bacteria
  • Zahra Rajaei, Abbas Farahani, Habibollah Turki, Saeed Shoja, Amin Ghanbarnejad, Hamed Kamali, Jebreil Shamseddin* Pages 441-446
    Background and Aim

     Blastocystis spp. is an anaerobic, single-celled intestinal parasite with global prevalence that is found in the lower digestive tract of humans and many animals, such as numerous types of vertebrates. To date, 17 genotypes have been identified. Nine of these genotypes are common in humans. Organism is found in both healthy and compromised individuals, hence its pathogenicity is controversial. The aim of this study was to investigate the frequency of Blastocystis spp. genotypes in Bandar Abbas, Iran during 2022.

    Materials and Methods

     Totally, 378 stool samples were collected from hospitals and health centers of Bandar Abbas, Hormozgan province, Iran. Stool samples examined by direct and formalin ethyl acetate (concentration) methods. Positive samples for Blastocystis spp. isolated and DNA extraction was done. All extracted DNA specimens analyzed by nanoDrop to ensure about quantity and quality. The PCR technique was used to identify parasite genotypes and all samples were sequenced for genotype confirmation.

    Results

     Finally 14 samples detected as positive microscopically and 8 samples confirmed by PCR. Identified isolated genotypes were 4 samples ST1 (50%), 3 ST3 (37.5%), and one ST2 (12.5%). All negative and positive samples analyzed 3 times to confirm accuracy. 

    Conclusion

     Blastocystis sp. is the most common protozoan parasite of the human intestine, which despite the studies, there are many uncertainties about its pathogenicity.  The current study was designed and carried out during the Covid-19 pandemic and lower positive patients may be related to severe hygiene considerations and consumption of various antibiotics amongst the population.

    Keywords: Blastocystis sp., genotype, Molecular epidemiology, Phylogenetic analysis, Subtyping
  • Zahra Namvar, Abbas Akhavan Sepahy, Robab Rafiei Tabatabaei, Somayeh Sharifynia, Sassan Rezaie* Pages 447-456
    Background and Aim

     Nowadays, non-albicans Candida are common in human pathogens, and some of these cases were found in milk. Therefore, as well as the lack of accurate estimates of its global prevalence and severity, the present study aims to assess the demographic features of non-albicans Candida (NAC) spp. and determine the species distribution of NAC. It was also evaluating the in vitro Azole susceptibility of NAC species and identified the erg11 gene and erg11 expression in fluconazole-resistant isolates of NAC spp., in Iran.

    Materials and Methods

     In the present study, non-albicans Candida, including Candida glabrata, Candia krusei, Candida parapsilosis, and Candida tropicalis, were isolated and identified from 14 farms (raw milk) and human patients using culture methods, Real-Time PCR and sequencing. The resistance and susceptibility of the samples to azole were examined and erg11 expression was evaluated by RT-qPCR. The results were analyzed by REST Software to compare the levels of erg11 gene expression involved in drug resistance of NAC.

    Results

     74 and 52 NAC strains were isolated in 262 collected milk samples and human samples. Based on ITS sequencing, 0.76% were identified as C. glabrata, 2.29% C. tropicalis, 4.19% C. parapsilosis, and 19.8% C. krusei. The expression of erg11 gene in the NAC was increased in samples isolated from humans compared to samples isolated from livestock (P>0.05), while no significant difference was found in the case of Candida glabrata isolated from both sources (P<0.05). All NAC isolates were sensitive to flucytosine.

    Conclusion

     NAC isolates from cows' milk have antifungal resistance genes while they had not taken any antifungal drugs. The resistance gene is transferred from antifungal agents in crop protection medications. Clinical isolates also had increased resistance to antifungal activity. Also, using Azole antibiotics can increase resistance gene level activity. This phenomenon should be considered for treatment program protocols.

    Keywords: erg11, non-albicans Candida, Real time PCR, genes Expression, Azole
  • Yousor Majid Jameel, Zena Kassem Khalil* Pages 457-463
    Background and Aim

     Human papillomavirus (HPV) is a widespread sexually transmitted infection (STI) with significant health implications. This study aimed to assess the reactivity of TGF, IL10, and MCP-1 with Leukotriene B4 in women diagnosed with cervical HPV infections. Additionally, we considered the histological grade and clinical stage of the patients.

    Materials and Methods

     In this observational study, a total of 50 cervical infection samples from women diagnosed with HPV and 50 samples from healthy controls were collected between January 2nd and August 1st, 2022, from attendees of Al-Elwea Hospital for Delivery and Children. IgM and IgG antibodies against HPV antigens were detected in patient sera. Polymerase chain reaction (PCR) was employed to amplify the IL-6 gene sequences of lengths 249 and 431 base pairs. Interleukin levels were quantified using the enzyme-linked immunosorbent assay (ELISA) technique. HPV infection diagnosis was confirmed using cervical cytology (Pap smear) and HPV DNA testing before study inclusion.

    Results

     The average age of the patients was [35.02±10.73]. The findings revealed that among papilloma cases, 30 (85.7%) exhibited normal levels of both IgM and IgG, while 5 cases (14.3%) showed normal IgM levels and elevated IgG levels. Additionally, 10 cases (66.7%) of papilloma demonstrated increased IgM levels and normal IgG levels, in contrast to 5 cases (33.3%) with elevated levels of both IgM and IgG. Importantly, a positive correlation was observed between IgM and IgG levels and the concentrations of TGF, MCP-1, IL-10, and LTB-4 (r=0.896**, 0.678**, 0.692**, 0.894**), (r=0.894**, 0.546**, 0.570**, 0.618**), respectively.

    Conclusion

     The study revealed a significant positive correlation between IgM and IgG levels and the concentrations of TGF, MCP-1, IL-10, and LTB-4, indicating potential immunological interactions in HPV infection. High Ct values for both patients and controls, along with HR-HPV gene expression, suggest a proportional relationship between gene concentration and Ct value.

    Keywords: Papilloma virus, Cervical infections, Leukotriene B4, TGF, IL10, MCP-1
  • Fatemeh Behoftadeh, Ali Mojtahedi*, Mohammad Faezi Ghasemi, Khosro Issazadeh, Mostafa Golshekan Pages 464-473
    Background and Aim

     Escherichia coli  (E.coli) is an essential bacterial indicator in the control of pharmaceutical quality and other similar fields. There are some biosensors designed for its detection based on electrochemical transduction methods. A biosensor with reduced graphene oxide was modified. Traditional methods are time-consuming and high prices, so in this study a new biosensor with modification of reduced graphene oxide (rGO) as a kind of carbon composition on glassy carbon electrode (GCE) with Au Nanoparticles (Au NPs) decoration was used for E. coli detection.

    Materials and Methods

     Reduced graphene oxide (rGO)  modified on glassy carbon electrode (GCE) and chronoamperometric and reduction methods were used for Au NPs decoration and it was completed with polyclonal E. coli antibody and 0.5 W/V% Bovine Serum Albumin (BSA) solution. Morphology and structure of rGO and Au NPs in GCE/rGO/Au NPs/ E. coli polyclonal antibody/ BSA biosensor were verified by SEM (Scanning Electron Microscope) during modification steps. E. coli detection in dissimilar samples was performed by Square-Wave Voltammetry (SWV) and Cyclic Voltammetry (CV) techniques which were set in 0.1M phosphate buffer solution (PBS) (pH 7.4) mixed with 0.5mM acetaminophen. In comparison with the biosensor, the classical method of detection was performed with serial dilutions of E. coli ATCC 8739 (1×101–1×108 CFU/ml) which was cultured on media. 

    Results

     Despite the two methods used to stabilize Au NPs, scanning electron microscope (SEM) images showed that the current difference did not increase due to gold particles. Its modification had not significant change in current and it was not a successful experiment for E.coli detection.

    Conclusion

     Compared with the plate method, biosensor couldn’t substitute with conventional methods for E. coli detection.

    Keywords: Reduced graphene oxide, Biosensor, E. coli, Au NPs
  • Selda Sabah Ezzaldeen*, Haider Sabah Kadhim, Atheer Juad Abdulameer Pages 474-481
    Background and Aim

     Immune response to BNT162b2 COVID-19 vaccine among people is not the same. Genetic polymorphism in inhibitory immune checkpoints may have an important role in immune response after vaccination; therefore, we aimed to demonstrate the role of CTLA-4 rs733618 gene polymorphism and the amount of circulating CTLA-4 in individuals vaccinated with the BNT162b2 vaccine following the booster dose.

    Materials and Methods

     This research is a cross-sectional study performed on 180 healthy adults (above 18 years old) vaccinated with the BNT162b2 COVID-19 vaccine 21-30 days after the second dose at the community dwelling from December 2021 to April 2022. After DNA extraction from the sample’s blood, Allele-specific polymerase chain reaction (ASPCR) was developed to detect single nucleotide polymorphisms of CTLA-4 rs733618. The levels of IgG in the serum, which are directed towards the spike protein-1 and soluble CTLA-4, were quantified using an Enzyme-linked Immunosorbent Assay (ELISA).

    Results

     The current study showed no significant association in CTLA-4 rs733618 genotype distribution and immune response to the BNT162b2 vaccine, Furthermore, there was a highly significant difference between CTLA-4 serum levels and CTLA-4 rs733618 genotype frequency.

    Conclusion

     CTLA-4 -1722 T/C rs733618 is not significantly related to immunological response to the BNT162b2 vaccine. The level of s-CTLA-4 production may be affected by CTLA-4rs733618 polymorphism. rs733618 (T/C) and rs733618(C/C) genotypes significantly related with high level of s-CTLA-4, while rs733618 T/T genotype related with low level of s-CTLA-4.

    Keywords: Anti-S1 IgG response, BNT162b2, CTLA-4 Gene Polymorphism, mRNA Vaccine, rs733618
  • Mymoonah Risha Shahul*, Kalaivani MK, Chitralekha Saikumar, Nandhini MS Pages 482-487
    Background and Aim

     Antimicrobial resistant (AMR) is a serious global threat and World Health Organization (WHO) declared AMR is the one among 10 public health threat facing the humanity. Increase in Carbapenem resistant is the major problem which hinders the patient treatment. Various genes are responsible for carbapenem resistant but the gene bla-NDM has the ability to inactivate various carbapenem antibiotics namely meropenem and imipenem etc. Therefore, this study was aimed to observe the prevalence of bla-NDM gene in the carbapenem resistant Klebsiella spp isolates.

    Materials and Methods

     The isolates of multidrug resistant Klebsiella spp were collected from the central diagnostic laboratory, Sree Balaji Medical College and Hospital, India after obtaining the ethical clearance. The isolates were screened for the carbapenem resistant using Rapidec Carba NP method. The presence of bla-NDM was confirmed using conventional PCR technique.

    Results & Conclusion

     Most of the isolates showed resistant to ampicillin, gentamycin, cefazolin, imipenem and meropenem. 45% of the isolates of K.pneumonia showed resistant to carbapenem group of antibiotics and 20% of the K.oxytoca showed carbapenem resistant. Among the carbapenem resistant 23.75% of the K.pneumonia showed the presence of bla-NDM gene and 6.6% of K.oxytoca showed the presence of bla-NDM gene. Continuous increasing in the carbapenem drug resistant organism is worrisome and the judicious usage of antibiotics should be practised.

    Keywords: Klebsiella spp, Carbapenam Resistant, bla-NDM Gene, Antimicrobial Resistant
  • Jorianto Muntari*, Faridin Pango, Idar Mappangara, Diza Khairina Mukhlisah, Rizalinda Sjahril Pages 488-491
    Background and Aim

     Rheumatic Fever (RF) is a non-suppurative systemic inflammatory disease with a "delayed autoimmune" caused by Group A streptococcal infections. Inadequate RF treatment causes recurrent RF which is a predisposing factor for Infective Endocarditis.

    Case Presentation

     A 39-year-old woman was admitted to the hospital with chief complaints of intermittent fever since one month ago, shortness of breath during strenuous activities, weight loss, and easy fatigue. Heart examination palpable thrill, grade 3/6 systolic murmur at apex. Laboratory results were Hb 9.4 g/dl, ESR I: 61 mm, ESR II: 159 mm, ASTO 2563 IU/ml, and CRP 8.9 mg/l. Results of Transthoracic echocardiography revealed vegetation on the posterior mitral leaflet measuring 2.09 x 0.7 and blood culture identified Streptococcus alactolyticus.

    Conclusion

     Patients diagnosed with recurrent rheumatic fever and infective endocarditis received empirical antibiotic therapy for 2 weeks and corticosteroids, after follow-up the patient experienced clinical improvement and echocardiography showed reduced vegetation size.

    Keywords: Recurrent Rheumatic Fever, Prolonged Fever, Infected Endocarditis