فهرست مطالب

میکروب شناسی پزشکی ایران - سال هفدهم شماره 6 (آدر و دی 1402)

نشریه میکروب شناسی پزشکی ایران
سال هفدهم شماره 6 (آدر و دی 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/10/10
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محمد درویشی، محمدرضا نظر، سید محمودرضا هاشمی رفسنجانی، مجید نوری، سعید سلیمان میگونی* صفحات 620-628
    زمینه و اهداف

      درمان موثر بروسلوز نیازمند آنتی بیوتیک هایی است که بتوانند به ماکروفاژها نفوذ کنند. این مطالعه مروری سیستماتیک و متاآنالیز با هدف ارزیابی حساسیت آنتی بیوتیکی گونه های بروسلا انجام شد. جدا شده از انسان، به این شکاف مهم در درک عفونت های بروسلا و درمان آن پرداخته است.

    مواد و روش کار

      دو نویسنده یک جستجوی سیستماتیک در PubMed، Web of Science و Scopus، بدون محدودیت زمانی، شامل مطالعات انگلیسی انجام دادند. استخراج داده ها از یک برگه استاندارد، با دو نویسنده مستقل استفاده کرد و اختلافات توسط یک سوم حل شد. برگه داده شامل ویژگی های مطالعه و اطلاعات حساسیت/مقاومت به آنتی بیوتیک های مختلف بود. تجزیه و تحلیل آماری شامل مدل های اثرات تصادفی، روش های Mantel-Haenszel، آزمون های I2، آزمون های z و نمودارهای قیفی با استفاده از R و RStudio بود.

    یافته ها

      بر اساس نسبت های حساسیت تلفیقی، از 630 نمونه گونه های بروسلا، 98% (95% فاصله اطمینان (CI: 85% - 100%) به تری متوپریم حساس بودند. از بین 1255 نمونه بروسلا، 82% (95% فاصله اطمینان: 54% - 95%) به ریفامپیسین حساس بودند. از بین 1344 نمونه بروسلا، 100% (95% فاصله اطمینان (CI: 78% - 100%) به داکسی سایکلین حساس بودند. از 942 نمونه بروسلا، 100% (95% فاصله اطمینان: 85% - 100%) به تتراسایکلین حساس بودند. از بین 893 نمونه بروسلا، 100% (95% فاصله اطمینان: 82% - 100%) به سیپروفلوکساسین حساس بودند. از بین 906 نمونه بروسلا، 97% (95% فاصله اطمینان: 96% - 98%) به جنتامایسین حساس بودند.

    نتیجه گیری

      بر اساس نتایج ما، تری متوپریم، داکسی سایکلین، تتراسایکلین، سیپروفلوکساسین و جنتامایسین موثر بودند، اما ریفامپیسین حساسیت کمتری داشت. این موضوع انتخاب آنتی بیوتیک را برای عفونت های بروسلا نشان می دهد و بر اهمیت آن در مدیریت بیماری تاکید می کند.

  • سمانه کاظمی، علی مجتهدی*، فرزانه حسینی صفحات 629-637
    زمینه و اهداف

      عفونت های مجاری ادراری (UTIs) ناشی از باکتری های تولیدکننده بتالاکتامازهای طیف گسترده (ESBL) به دلیل گزینه های درمانی محدود در دسترس بعنوان یک تهدید سلامت عمومی محسوب می شوند. ژنوتیپ های خاص تولیدکننده ESBL تا حدود زیادی در گیلان (شمال ایران) ناشناخته مانده اند. هدف این مطالعه تعیین شیوع اشریشیاکلای بیماریزای خارج روده ای (ExPEC) تولید کننده ESBL در بین بیماران بستری در این منطقه بود.

    مواد و روش کار

      در این مطالعه توصیفی مقطعی، 269 ایزوله اشریشیاکلای از نظر تولید ESBL به صورت فنوتیپی مورد بررسی قرار گرفتند. تمام ایزوله های تولیدکننده ESBL از نظر وجود ژن های حدت و Housekeeping با روش زنجیره ای پلیمراز (PCR) با استفاده از پرایمرهای اختصاصی غربالگری شدند. الگوهای حساسیت ضدمیکروبی با روش انتشار از دیسک براساس دستورالعمل CLSI  (Clinical and Laboratory Standards Institude) تعیین شد.

    یافته ها

      از 269 ایزوله اشریشیاکلای (107 ایزوله، 39/7%) بعنوان تولیدکننده ESBL شناسایی شدند. تست حساسیت آنتی بیوتیکی انجام شده بر روی ایزوله های تولیدکننده ESBL، بیشترین سطوح مقاومت را نسبت به سفوتاکسیم، آمپی سیلین، آموکسی سیلین-کلاوولانات، سفالوتین، سفیکسیم و سفتریاکسون (100%)، نالیدیکسیک اسید (91/6%) و سفتازیدیم (84/1%) نشان داد. از سوی دیگر، ایزوله ها بیشترین حساسیت را نسبت به ایمی پنم (94/4%)، نیتروفورانتوئین (87/9%) و جنتامایسین (63/9%) نشان دادند.

    نتیجه گیری

      فراوانیExPEC  مولد ESBL جداشده از UTIs در گیلان نگران کننده است. مناسب ترین آنتی بیوتیک با کمترین خطر مقاومت را می توان با استفاده از الگوهای حساسیت و مقاومت به روز شده باکتری ها برای بیمار تجویز کرد.

    کلیدواژگان: اشریشیاکلای، بتالاکتاماز طیف گسترده، مقاومت آنتی بیوتیکی، عفونت های مجاری ادراری
  • مریم ال رویشد، جوهر غربی*، خالد ال احمد، علی محمد علی، مانل بن ام. هادب صفحات 638-645
    زمینه و اهداف

      ویروس های تنفسی از مهم ترین عوامل بیماری در انسان ها هستند که تاثیر بسزایی بر عوارض و مرگ و میر در سراسر جهان و عمدتا در کودکان دارند. هدف اصلی این کار بررسی اپیدمیولوژی و علت شناسی عفونت های حاد تنفسی شایع (ARI) در بین کودکان استان الاحساء در عربستان سعودی است.

    مواد و روش کار

      در مطالعه حاضر، 83 نمونه اوروفارنکس از دسامبر 2021 تا ژوئن 2022 که از بیماران اطفال 1 تا 13 ساله در استان الاحساء عربستان سعودی جمع آوری شده بودند، آزمایش شد. از مولتی پلکس PCR/RT-PCR برای شناسایی ویروس های تنفسی، از جمله ویروس سنسیتیال تنفسی انسانی (hRSV-A)، ویروس آنفولانزای A و B (INFA و INFB)، آدنوویروس انسانی (hAdV)، انتروویروس انسانی (hEV)، راینوویروس انسانی (hRV)، ویروس پاراآنفلوآنزای انسانی (hPIV3) و ویروس بوکای انسانی (hBoV) استفاده گردید.

    یافته ها

      از 83 نمونه اوروفارنکس، 58 مورد (69.88%) مثبت بودند که درصد بالاتری در بین کودکان بالای 5 سال داشتند. hRV و hRSV-A به ترتیب با 31.33٪ و 24.1٪ غالب بودند و پس از آن hEV (18.1٪)، hPIV3 (13.25٪) و hAdV (8.43٪) قرار گرفتند. عفونت همزمان با 25.3 درصد از کل نمونه ها درصد بالایی را نشان داد. hEV بیشترین ویروس شناسایی شده به عنوان یک عفونت همزمان بود. شایان ذکر است، ویروس های تنفسی از جمله hRV، hPIV3 و hAdV در بهار افزایش یافت، در حالی که hRSV-A و hEV در زمستان افزایش یافت. رینوره و سرفه شایع ترین علائم در بین بیماران با نمونه های مثبت، به ویژه با بیماران hRV بود. از سوی دیگر، تب در بیماران hRSV-A و hEV بیشتر از سایرین بود. قابل توجه، تنگی نفس/تاکی پنه بیشتر از سایر ویروس ها با hPIV3 همراه بود.

    نتیجه گیری

      نتایج بدست آمده، شیوع مهم عفونت های حاد تنفسی در بین کودکان و بهبود داده های اپیدمیولوژیک ویروس های تنفسی در بین کودکان ساکن استان الاحساء عربستان سعودی را نشان داده است.

    کلیدواژگان: عفونت های حاد تنفسی (ARI)، ویروس های تنفسی، Multiplex PCR، اپیدمیولوژی
  • محسن نخعی، سارا احمدی نژاد فرسنگی، محمد رضایی زاده روکرد، سارا شفیعی پور، نصیر عارفی نیا، محمدجواد زاهدی، شهاب محمودوند، احسان طاهری، جواد چاراستاد* صفحات 646-653
    زمینه و اهداف

      عفونت های ویروسی با افزایش عوارض و خطر مرگ و میر در بیماران همودیالیز همراه است. در این تحقیق، ما حضور ویروس هپاتیتB  (HBV)، عفونت مخفی ویروس هپاتیت (OBI) B را در بیماران همودیالیز مورد بررسی قرار دادیم.

    مواد و روش کار

      در این مطالعه مقطعی، نمونه خون و داده های 200 بیمار همودیالیزی مراجعه کننده به مرکز دیالیز کرمان از آذر 1400 تا اسفند 1401 جمع آوری شد. آنتی بادی های ضد HBV و HBs Ag در نمونه ها با استفاده از روش ایمونوسوربنت متصل به آنزیم (الایزا) بررسی شدند. تمام نمونه ها برای OBI با استفاده از روش ریل تایم پی سی آر مورد آزمایش قرار گرفتند.

    یافته ها

      از 200 بیمار در نظر گرفته شده، 4 نفر (2%) از نظر HBs Ag مثبت بودند. ریل تایم پی سی آر OBI را در 2 بیمار (1%) نشان داد. بیشترین حضور عفونت ویروسی در گروه سنی 50≥ سال، مردان، شغل آزاد، تحصیلات پایین و موارد HBV مثبت در بیماران دیابتی مشاهده شد. علاوه بر این، در این مطالعه، تحصیلات پایین، شغل آزاد، زندگی شهری، دیابت و فشار خون بالا درصد بیشتری از بیماران همودیالیز را تشکیل داد.

    نتیجه گیری

      در این مطالعه، شیوع آنتی ژن ویروس هپاتیت B دو درصد و عفونت مخفی ویروس هپاتیت B یک درصد بود که نشان دهنده شیوع کم HBV در بیماران همودیالیز بود. مطالعه ما بر اهمیت بهبود سبک زندگی، افزایش آگاهی در میان افراد کم سواد و کم مهارت، و شیوه های ضدعفونی دقیق در مدیریت عوامل خطر برای بیماران همودیالیزی، از جمله عفونت هپاتیت B و عفونت مخفی آن تاکید می کند.

    کلیدواژگان: همودیالیز، ویروس هپاتیت B، عوامل خطر، ایران
  • سمانه تیموری، زهرا چگینی، مسعود ناصری پور، حسین آقایی، عطیه دربندی، نرجس بستان قدیری، شبنم رضوی* صفحات 654-662
    زمینه و اهداف

      کارسینومای سلول سنگفرشی ملتحمه (CSCC)، مرحله ی نهایی نئوپلازی سنگفرشی سطح چشم (OSSN) می باشد. میکروبیوم، نقش مهمی در بیماری و سلامت چشم ایفا می کند. توسعه OSSN احتمالا با تغییرات در میکروبیوم چشم مرتبط است.

    مواد و روش کار

      نمونه گیری برای این مطالعه ی مورد-شاهدی، بصورت غلتاندن سواب های استریل Rayon-tipped بر روی بافت ملتحمه ی بیماران و گروه شاهد بود. تشخیص جوامع باکتریایی شامل استافیلوکوکوس اورئوس (S. aureus)، استافیلوکوکوس همولیتیکوس (S. haemolyticus)، سودوموناس آئروژینوزا (aeruginosa P.)، گونه ی کورینه باکتریوم (spp. Corynebacterium) و گونه ی اسینتوباکتر (Acinetobacter spp.) بود. این مطالعه با استفاده از روش TaqMan quantitative real-time polymerase chain reaction (qPCR)  انجام شد که ژن rDNA S16 از باکتری ها را در نمونه های مختلف، مورد هدف قرار داد.

    یافته ها

      یافته ها نشان داد که فراوانی spp. Corynebacterium در هر دو گروه بیمار و شاهد یکسان بود (77/88 درصد). همچنین بالاترین تعداد کپی را در مقایسه با سایر باکتری ها به نمایش گذاشت. به طور کلی، در بین بیماران تفاوت معنی داری در مقدار کل P.aeruginosa، S. aureus و S. haemolyticus با 0/001P-value<  مشاهده شد. علاوه بر این، spp. Acinetobacter تفاوت معنی داری با 0/004 P-value = نشان داد. 88/9 درصد از  S. haemolyticus)0/002 (P-value = و 83/3 درصد از P.aeruginosa) 0/033(P-value = در گروه OSSN شناسایی شد و هیچ تشخیصی از این باکتری ها در هیچ یک از نمونه های شاهد مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

      این مطالعه تفاوت معنی داری را در برخی از سویه های باکتریایی بین بیماران مبتلا به OSSN و افراد بدون OSSN نشان داد. درک عملکرد و ترکیب میکروبیوم سطح چشم می تواند بینشی در مورد بیماری های سطح چشم ارائه دهد.

    کلیدواژگان: میکروبیوم چشم، میکروبیوتای چشم، کارسینومای سلول سنگفرشی ملتحمه، نئوپلازی سنگفرشی سطح چشم، Real-time qPCR
  • زهرا فروق، سامی خلاف جبار* صفحات 663-668
    زمینه و اهداف

      پورفیروموناس ژنژیوالیس از دسته باکتریایی باکتروئیدوتا است که باکتری های غیر متحرک، گرم منفی، میله ای شکل، بی هوازی و بیماری زا هستند. در حفره های دهان یافت می شود که در بیماری پریودنتال نقش دارد. این مطالعه با هدف جداسازی و شناسایی پورفیروموناس ژنژیوالیس از حفره های دهانی بیماران مبتلا به التهاب لثه و بیماری پریودنتال در مرکز استان میسان عراق انجام شد.

    مواد و روش کار

      نمونه ها از 50 بیمار 11 تا 70 ساله که 21 نفر (43%) زن و 29 نفر (57%) مرد بودند، جمع آوری شد. جدایه های باکتری بیماری زای گرم منفی شایع ترین جمعیت باکتریایی بودند. پس از انکوباسیون باکتری ها بر روی آگار خون، پلیت ها از نظر کلنی های کوچک، براق، کوکوباسیل، رنگدانه سیاه و موکوئید مورد بررسی قرار گرفتند. ما همچنین حساسیت پزشکی برخی از سویه های باکتریایی بیماری زا را در برابر آنتی بیوتیک هایی مانند سفوکسیتین، داکسی سایکلین، سیپروفلوکساسین و نالیدیکسیک اسید آزمایش کردیم.

    یافته ها

      سویه ها به داروهای مورد استفاده در آزمایش مقاومت 100 درصدی نشان دادند. پریودنتیت توسط باکتری های ریشه ناهمگن ایجاد می شود که می توان آن ها را با استفاده از روش های PCR خاص گونه شناسایی کرد. این مطالعه با موفقیت 100 باکتری بی هوازی جدا شده را با استفاده از توالی یابی ژن Vitek2 و 16S rDNA شناسایی کرد. مشخص شد که ناحیه هدف Porphyromonas gingivalis با توانایی آن مرتبط است.

    نتیجه گیری

      شناسایی و تعیین کمیت پورفیروموناس ژنژیوالیس و سایر عفونت های پریودنتال با استفاده از روش های مختلف در نمونه های پلاک بسیار مهم است. Porphyromonas gingivalis دارای اجزای رشته ای در سطح سلولی خود به نام فیمبریا (FimA) است که اعتقاد بر این است که برای مقاومت، کلونیزاسیون و تهاجم به بافت های پریودنتال ضروری است. مهمترین علت ژنژیویت جداسازی باکتری Porphyromonas gingivalis بود و گروه سنی 31 تا 70 سال یا بیشتر بیشترین آسیب را به ژنژیویت و پریودنتیت داشتند. با توجه به تجزیه و تحلیل مولکولی، همچنین مشخص شد که ژن های Fimbriae از مهم ترین عواملی هستند که باعث ایجاد بیماری لثه و پریودنتیت می شوند.

    کلیدواژگان: باکتری، فیمبریا، ژنژیویت، پریودنتیت، واکنش زنجیره ای پلیمراز، پورفیروموناس ژنژیوالیس
  • ایمان دهقانی چم پیری، زهرا بم زاده*، ابراهیم رحیمی، لیلا روحی صفحات 669-679
    زمینه و اهداف

      مطالعه حاضر به بررسی خواص پروبیوتیکی، ضد باکتریایی، تکنولوژیکی و ایمنی باکتری های اسید لاکتیک  (LAB)جدا شده از ماست سنتی در استان چهارمحال و بختیاری می پردازد.

    مواد و روش کار

      کشت باکتری ها در محیط کشت MRS انجام شد. سویه های LAB گرم مثبت و کاتالاز منفی تحت گروه بندی و شناسایی با استفاده از آزمایش های بیوشیمیایی، پروفایل تخمیر کربوهیدرات ها و تجزیه و تحلیل 16S rDNA قرار گرفتند. سپس پتانسیل پروبیوتیک آنها (مقاومت به اسید معده و نمک صفراوی، آبگریزی، خود تجمعی، هم انباشتگی، ظرفیت چسبندگی و آنالیز ایمنی) ارزیابی شد.

    یافته ها

      مشخص شد که سویه های LAB متعلق به هفت گونه و پنج جنس شامل L. plantarum، L. brevis، L. rhamnosus، L. paracasei، L. casei، L. fermentum و L. jensenii بودند. پس از سه ساعت گرمخانه گذاری در pH 2، سویه ها نسبت به زمان ورود 6-3 واحد لگاریتم کاهش یافتند و سویه های L. rhamnosus IDC-D21 وDBR-D20 L. paracasei بیشترین انعطاف پذیری را نسبت به pH پایین و GIT از خود نشان دادند. سویه L. rhamnosus IDC-D21 و L. plantarum LRO-7 به ترتیب بیشترین و کمترین آبگریزی (34/8 و 25/6 درصد) را داشتند. علاوه بر این، سویه L. rhamnosus IDC-D21 دارای بالاترین میزان تجمع خودکار (17/29درصد) و به دنبال آن L. paracasei DBR-D20  به میزان (14/28 درصد) بود. همچنین، سویه L. rhamnosus IDC-D21 بالاترین درجه هم تجمعی (19/07 درصد) را نشان داد.

    نتیجه گیری

      با توجه به یافته های تحقیق، سویه L. rhamnosus IDC-D21 برای کاربرد در صنایع غذایی و دارویی توصیه می شود. در واقع، دارای ویژگی های پروبیوتیکی و فنی بالایی است.

    کلیدواژگان: باکتری های اسید لاکتیک، پروبیوتیک، ماست محلی، چهارمحال و بختیاری
  • شهاد بشیر بهد*، دینا یوسف محمد صفحات 680-686
    زمینه و اهداف

      درمان موثر درماتوفیتوز نیازمند مصرف آنتی بیوتیک است که می تواند به سلامت بدن آسیب برساند. هدف این مطالعه مرور سیستماتیک ارزیابی حساسیت درماتوفیت ها به عصاره های گیاهی و رسیدگی به این شکاف مهم در درک مقاومت و درمان درماتوفیت ها است.

    مواد و روش کار

      دانه های Eriobotrya japonica جمع آوری، آسیاب و استخراج شد و سپس آنالیز GC-MS برای شناسایی ترکیبات ثانویه انجام شد. سپس تیمارهای عصاره گیاهی (اتانول) در غلظت (300، 150 و 75 میلی گرم در میلی لیتر) با تیمار شاهد (-) و تیمار شاهد (+) حاوی یک ضد قارچ دارویی (نیستاتین) برای درمان آن ساخته شد. درماتوفیت ها و نشان دهنده میزان مهار برای هر ایزوله از درماتوفیت ها (Trichophyton rubrum، Trichophyton mentographytes، Microsporum canis، Trichophyton verrucosum، Trichophyton quinckeanum، Epidermophyton، Trichophyton simii، Trichophyton interdigitale و Fusarium).

    یافته ها

      عصاره بذر رشد درماتوفیت ها را در غلظت 300 میلی گرم بر میلی لیتر با درصد بازداری از 100 درصد تا 96/56 درصد در مقایسه با غلظت های 150 و 75 میلی گرم در میلی لیتر، با درصد بازداری از 97/27 درصد تا 86/66 درصد، به طور معنی داری مهار کرد. و به ترتیب از 93/66 درصد به 79/84 درصد رسید. نتایج تجزیه و تحلیل GC-MS نشان داد که عصاره اتانولی دانه لوکوت دارای ترکیبات شیمیایی فعال فراوانی از جمله بیست و پنج ترکیب گیاهی است که در عصاره دانه با E. japonica L متمایز می شود. علاوه بر این، درصد سطح بالایی نیز دارد. در هر عصاره پروپیلن گلیکول مونولئات 5/03 درصد، D-Mannitol یا DL-Glucitol 5/67 درصد، بتا سیتوسترول 5/70 درصد، n-هگزادکانوئیک اسید 14/53 درصد و 9، 12-Octadecadienoic اسید (Z, Z) - 22/85 درصد بود.

    نتیجه گیری

      بر اساس نتایج بدست آمده، عصاره اتانولی گیاه لوکوتا به میزان قابل توجهی در مهار رشد بیشتر درماتوفیت ها موثر بود، اما جنس فوزاریوم از حساسیت کمتری برخوردار بود. این در انتخاب عصاره های گیاهی در درمان درماتوفیت ها مفید است که اهمیت آنها و حاوی ترکیبات فعال مفید آنها را تایید می کند.

    کلیدواژگان: ضد قارچ، درماتوفیت، Eriobotrya japonica، عصاره اتانولی، دانه
  • رهام سرمدیان، هادی شفیعی، محمدرضا بیاتیانی، محمدباقر رکنی، رضا قاسمی خواه* صفحات 687-693
    زمینه و اهداف

      کیست هیداتید از مرحله لاروی اکینوکوکوس گرانولوزوس حاصل می شود. این بیماری مشترک بین انسان وجانوران، منجر به فوت افراد و ضررهای اقتصادی جهانی می گردد. درمان های جراحی و شیمیایی برای این بیماری ممکن است پرعارضه یا ناکارآمد باشند. این مطالعه تاثیر همزمان امواج فراصوت و آلبندازول سولفوکسید را بر پروتواسکولکس های کیست هیداتید ارزیابی می کند.

    مواد و روش کار

      پروتواسکولکس های اکینوکوکوس بدست آمده از کبد گوسفندان آلوده شده به طور طبیعی ، به چهار گروه تقسیم شدند. یک گروه به مدت 24 ساعت تحت تاثیر آلبندازول سولفوکساید با غلظتهای 12.5 و 25 میکروگرم در میلی لیتر قرار گرفتند. گروه دیگر تحت اثر امواج فراصوت به مدت 5، 9، 12، 18 ثانیه در شدتهای 5، 15، 25 وات بر سانتی متر مربع قرار گرفتند. گروه دیگر پس از 24 ساعت تاثیر آلبندازول سولفوکسید تحت اثر امواج فراصوت قرار گرفتند . برای هر مورد یک گروه کنترل در نظر گرفته شد. مرگ و میر برای هر گروه و زیرگروه با مشاهده پروتواسکولکس ها زیر میکروسکوپ نوری پس از افزودن ائوزین 0/1 ٪ ارزیابی شد. داده ها در SPSS 23  تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها و نتیجه گیری

      امواج فراصوت نسبت به آلبندازول سولفوکسید تاثیر بیشتری بر مرگ و میر پروتواسکولیس ها داشت و مرگ ومیر با شدت (F 64/467, p=0/001)  و مدت زمان ارتعاش (F=179/932, p=0/001) مرتبط بود. امواج فراصوت و آلبندازول سولفوکسید در کنار یکدیگر موثرتر از هرکدام به تنهایی بودند (p=0/037) بدین صورت که در همه زیرگروه های تحت تاثیر این ترکیب، مرگ و میر 100٪ بود. امواج فراصوت به تنهایی قادر است پروتواسکولکس های کیست هیداتید را به سرعت نابود کند. همچنین، تاثیرات همزمان امواج فراصوت و آلبندازول سولفوکسید امکان دستیابی به مرگ کامل پروتواسکولکس ها را با دوزهای کمتری از آلبندازول سولفوکسید و مدت و شدت کمتر از تابش اولتراسون فراهم می کند.

    کلیدواژگان: امواج فراصوت کانونی، امواج فراصوت، کیست هیداتید، اکینوکوکوس گرانولوزوس، پروتواسکولکس، آلبندازول سولفوکساید
|
  • Mohammad Darvishi, Mohamad Reza Nazer, Seyed Mahmoudreza Hashemi Rafsanjani, Majid Nouri, Saeed Soleiman-Meigooni* Pages 620-628
    Background and Aim

     Effective brucellosis treatment necessitates antibiotics that can penetrate macrophages. This study systematic review and meta-analysis aimed at assessing the antibiotic susceptibility profile of Brucella spp. isolated from humans, addressing this critical gap in understanding Brucella infections and their treatment.

    Materials and Methods

     Two authors conducted a systematic search across PubMed, Web of Science, and Scopus, with no time restrictions, encompassing English studies. Data extraction employed a standardized sheet, with two independent authors, and disagreements were resolved by a third. The data sheet included study characteristics and susceptibility/resistance information for various antibiotics. Statistical analysis involved random effects models, Mantel-Haenszel methods, I2 tests, z-tests, and funnel plots using R and RStudio.

    Results

     Based on the pooled susceptibility ratios, among the 630 samples of Brucella spp., 98% (95% CI: 85% - 100%) were susceptible to trimethoprim. Among the 1255 samples of Brucella spp., 82% (95% CI: 54% - 95%) were susceptible to rifampicin. Among the 1344 samples of Brucella spp., 100% (95% CI: 78% - 100%) were susceptible to doxycycline. Among the 942 samples of Brucella spp., 100% (95% CI: 85% - 100%) were susceptible to tetracycline. Among the 893 samples of Brucella spp., 100% (95% CI: 82% - 100%) were susceptible to ciprofloxacin. Among the 906 samples of Brucella spp., 97% (95% CI: 96% - 98%) were susceptible to gentamicin.

    Conclusion

     Based on our results, trimethoprim, doxycycline, tetracycline, ciprofloxacin, and gentamicin were effective, but rifampicin had lower susceptibility. This informs antibiotic selection for Brucella infections, underscoring its importance in managing the disease.

    Keywords: Brucella, Brucellosis, Antibiotic Susceptibility, Resistance, MIC
  • Samaneh Kazemi, Ali Mojtahedi*, Farzaneh Hosseini Pages 629-637
    Background and Aim

     Urinary tract infections (UTIs) pose a significant global health threat, primarily attributed to bacteria producing extended-spectrum beta-lactamases (ESBLs), with limited treatment options available. The specific genotypes of ESBL-producing strains remain largely unexplored in Guilan (northern Iran). Hence, the objective of this study was to determine the prevalence of ESBL-producing extra-intestinal pathogenic Escherichia coli (ExPEC) among hospitalized patients in this area.

    Materials and Methods

     In this descriptive cross-sectional study, 269 isolates were examined phenotypically for ESBL production. All ESBLs producing isolates were screened for the presence of virulence and housekeeping genes by polymerase chain reaction (PCR) using specific primers. The antimicrobial susceptibility patterns were determined using the disk diffusion method according to the CLSI recommendation.

    Results

     Out of the 269 E. coli isolates, 107 cases (39.8%) were identified as producers of ESBLs. Antibiotic susceptibility testing conducted on the ESBL-producing isolates revealed the highest levels of resistance to cefotaxime, ampicillin, amoxicillin-clavulanate, cephalothin, cefixime, and ceftriaxone (100.0%). Nalidixic acid exhibited a resistance rate of 91.6%, followed by ceftazidime at 84.1%. On the other hand, the isolates showed the highest susceptibility to imipenem (94.4%), followed by nitrofurantoin (87.9%) and gentamicin (63.9%).

    Conclusion

     The frequency of ESBL-producing ExPEC isolated from UTIs is concerning in Guilan. The most suitable antibiotic with the lowest risk of resistance for the patient can be prescribed using the updated susceptibility and resistance patterns of the bacteria.

    Keywords: Escherichia coli, Extended spectrum beta-lactamases (ESBLs), Antibiotic Resistance, Virulence, Urinary Tract Infections (UTIs)
  • Maryam Abdullah Al Ruwaished, Jawhar Gharbi*, Khaled Al Ahmed, Ali Mohamed Ali, Manel Ben M'hadheb Pages 638-645
    Background and Aim

     Respiratory viruses are the most causative agents of disease in humans, with a significant impact on morbidity and mortality worldwide, mainly in children. The main objective of this work is to study the epidemiology and the etiology of common acute respiratory infections (ARI) among children in the province of Al-Ahsa in Saudi Arabia.

    Materials and Methods

     In the current work, we tested 83 oropharyngeal specimens from December 2021 to June 2022, collected from pediatric patients aged between 1 and 13 years in Al-Ahsa province in Saudi Arabia. Multiplex PCR/RT-PCR was used to detect respiratory viruses, including human Respiratory Syncytial Virus (hRSV-A), Influenza Virus A and B (INFA and INFB), human Adenovirus (hAdV), human Enterovirus (hEV), human Rhinovirus (hRV), human Parainfluenza Virus (hPIV3), and human Bocavirus (hBoV).

    Results

     Of 83 oropharyngeal specimens, 58 (69.88%) were positive, with a higher percentage among children ≤ 5 years. hRV and hRSV-A were predominant at 31.33% and 24.1%, respectively, followed by hEV (18.1%), hPIV3 (13.25%), and hAdV (8.43%). Co-infection represented a high percentage, with 25.3% of all samples. hEV was the most virus detected as a co-infection. Noteworthy, respiratory viruses, including hRV, hPIV3, and hAdV increased in spring, while hRSV-A and hEV increased in winter. Rhinorrhea and cough were the most frequent symptoms among patients with positive samples, especially with hRV patients. On the other hand, fever was more prevalent in hRSV-A and hEV patients than in others. Noteworthy, dyspnea/tachypnea was more frequently associated with hPIV3 than other viruses.

    Conclusion

     Results demonstrated an important prevalence of acute respiratory infections among children and improved data on the epidemiology of respiratory viruses among children living in Al-Ahsa province in Saudi Arabia.

    Keywords: Acute Respiratory Infections (ARI), Respiratory Viruses, Multiplex PCR, Epidemiology
  • Mohsen Nakhaie, Sara Ahmadinejad Farsangi, Mohammad Rezaei Zadeh Rukerd, Sara Shafieipour, Nasir Arefinia, Mohammad Javad Zahedi, Shahab Mahmoudvand, Ehsan Taheri, Javad Charostad* Pages 646-653
    Background and Aim

     Viral infections are associated with augmented morbidity and mortality risk in Hemodialysis (HD) patients.

    Materials and Methods

     In this investigation, we have scrutinized the presence of hepatitis B virus (HBV), and occult hepatitis B virus infection (OBI), in HD patients. In this cross-sectional study, the blood samples and data from 200 hemodialysis patients referred to a dialysis center in Kerman, from January 2022 to March 2023 were collected. Anti-HBV antibodies and HBs Ag were analyzed in the specimens using an enzyme-linked immunosorbent assay (ELISA). All samples were tested for OBI by using a real-time polymerase chain reaction (PCR) assay.

    Results

     Of the 200 patients considered, 4 (2%) for HBs Ag were positive. Real-time PCR demonstrated OBI in 2 (1%) patients. The majority presence of viral infection was in the age group 50≥ years, self-employment, low education level, and diabetic patients. Furthermore, our study revealed that a higher percentage of HD patients were associated with low educational levels, self-employment, urban residence, and comorbidities such as diabetes and hypertension.

    Conclusion

     In this study, HBV antigen prevalence was 2%, and OBI prevalence was 1%, indicating a low HBV incidence in HD patients. Our study underscores the importance of lifestyle improvement, increased awareness among lower-educated and lower-skilled individuals, and rigorous disinfection practices in managing risk factors for hemodialysis patients, including HBV and OBI.

    Keywords: Hemodialysis, Hepatitis B virus, Risk Factors, Iran
  • Samane Teymouri, Zahra Chegini, Masood Naseripour, Hossein Aghaei, Atieh Darbandi, Narjess Bostanghadiri, Shabnam Razavi* Pages 654-662
    Background and Aim

     Conjunctival squamous cell carcinoma (CSCC) is the final stage of ocular surface squamous neoplasia (OSSN). The microbiome plays a critical role in eye disease and health. Changes in the eye microbiome may be involved in the development of OSSN.

    Materials and Methods

     The sampling for this case-control study involved rolling sterile rayon-tipped swabs on the conjunctival tissue of both patients and controls. The detection of bacterial communities, including Pseudomonas aeruginosa (P. aeruginosa), Staphylococcus aureus (S. aureus),  Staphylococcus haemolyticus (S. haemolyticus), Corynebacterium spp., and Acinetobacter spp. The study was conducted using the TaqMan quantitative real-time polymerase chain reaction (qPCR) method, which targets the 16S rDNA gene from bacteria in various samples.

    Results

     The results showed that the frequency of Corynebacterium spp. was the same in both the patient and control groups (77.88%). Further, it exhibited the highest copy number compared to other bacteria. In general, a significant difference was observed in the total amounts of P.aeruginosa, S. aureus, and S. haemolyticus among patients, with a P-value < 0.001, additionally, Acinetobacter spp. showed a significant difference with a P-value = 0.004. 88.9% of S. haemolyticus (P=0.002) and 83.3% of P. aeruginosa (P=0.033) were detected in the OSSN group, and no detection of these bacteria was observed in any of the control samples.

    Conclusion

     The study found a significant difference in some bacterial strains between patients with OSSN and those without OSSN. Understanding the function and composition of the ocular surface microbiome can provide insights into ocular surface diseases.

    Keywords: Ocular Microbiome, Eye Microbiota, Ocular Surface Squamous Neoplasia, Conjunctival Squamous Cell Carcinoma, Real-time qPCR
  • Zhraa F. Faruq, Sami Khalaf Jabar* Pages 663-668
    Background and Aim

     Porphyromonas gingivalis belongs to the phylum Bacteroidota which are non-motile, Gram-negative, rod-shaped, anaerobic, and pathogenic bacteria. It is found in the oral cavities where it is implicated in periodontal disease. This study aimed to isolate and identify Porphyromonas gingivalis from the oral cavities of patients with gingivitis and periodontal disease in Misan Governorate Center, Iraq.

    Materials and Methods

     The samples were collected from 50 patients aged 11-70 years old, including 21 (43%) females and 29 (57%) males. The Gram-negative pathogenic bacterial isolates were found to be the most frequent bacterial population. After incubation of bacteria on blood agar, the plates were examined for small, shiny, coccobacilli, black-pigmented, and mucoid colonies. We also tested the medical sensitivity of some pathogenic bacterial strains against antibiotics such as Cefoxitin, Doxycycline, Ciprofloxacin, and Nalidixic acid.

    Results

     The strains showed 100% resistance to the drugs used in the experiment. Periodontitis is caused by heterogeneous endodontic bacteria, which can be identified using species-specific PCR assays. The study successfully identified 100 anaerobic bacteria isolates using Vitek2 and 16S rDNA gene sequencing. The Porphyromonas gingivalis targeted region was found to be related to its ability.

    Conclusion

     Identifying and quantifying Porphyromonas gingivalis and other periodontal infections using various methods in plaque samples is crucial. Porphyromonas gingivalis has filamentous components on its cell surface called fimbriae (FimA), which are believed to be crucial for the resistance, colonization, and invasion of the periodontal tissues. The most important cause of gingivitis was found to be Porphyromonas gingivalis bacterial isolation and the age group from 31-70 or more were the most affected by gingivitis and periodontitis. According to the molecular analysis, it was also discovered that the genes of Fimbriae are among the most significant factors that promote the disease of gingivitis and periodontitis.

    Keywords: Bacteria, Fimbriae, Gingivitis, Periodontitis, Polymerase Chain Reaction, Porphyromonas gingivalis
  • Iman Dehghani Champiri, Zahra Bamzadeh*, Ebrahim Rahimi, Leila Rouhi Pages 669-679
    Background and Aim

     The present study investigates the probiotic, antibacterial, technological, and safety properties of lactic acid bacteria (LAB) isolated from traditional yogurt in Chaharmahal and Bakhtiari, Iran.

    Materials and Methods

     After serial dilution, culture was carried out in MRS culture media with 19 distinct rods bacteria. The gram-positive and catalase-negative LAB isolates were identified using Gram Staining, catalase, H2S, Indole, Motility and Oxidase biochemical assays, carbohydrate fermentation patterns, and 16S rDNA analysis. Then their probiotic potential (resistance to stomach acid and bile salt, hydrophobicity, auto-aggregation and co-aggregation, adherence capacity, and safety analysis) was evaluated.

    Results

     It was found that LAB strains belonged to Seven species belonging to five genera, including L. plantarum, L. brevis, L. rhamnosus, L. paracasei, L. casei, L. fermentum, and L. jensenii. After three hours of incubation at pH 2, strains lost 3–6 log units with L. rhamnosus strain IDC-D21 and L. paracasei strain DBR-D20, showing the most resilience to low pH and simulated GIT juices. The L. rhamnosus strain IDC-D21 and L. plantarum strain LRO-7 strains had the highest and lowest hydrophobicity (34.8 and 25.6%), respectively. Besides, the L. rhamnosus strain IDC-D21 had the highest degree of auto-aggregation (17.29%), followed by the L. paracasei strain DBR-D20 (14.28%). Also, the L. rhamnosus strain IDC-D21 showed the highest co-aggregation degree (19.07%).

    Conclusion

     According to the research findings, L. rhamnosus strain IDC-D21 is recommended for application as a coculture in the dairy industry. Indeed, it has the best probiotic and technical features.

    Keywords: Lactic acid bacteria, Probiotic, local yogurt, Chaharmahal, Bakhtiari
  • Shahad Basheer Bahedh*, Dina Yousif Mohammed Pages 680-686
    Background and Aim

     Effective dermatophytosis treatment necessitates antibiotics, which can harm the body's health. This systematic review study aims to evaluate the susceptibility profile of dermatophytes to plant extracts, and to address this critical gap in understanding resistance and treatment of dermatophytes.

    Materials and Methods

     Eriobotrya japonica seeds were collected, ground, and extracted, and then GC-MS analysis was performed to detect secondary compounds. Then, treatments of the plant extract (Ethanol) were made at a concentration (300, 150 and 75 mg/mL) with a control treatment (-) and a control treatment (+) containing a medicinal antifungal (Nystatin), treating it against dermatophytes and indicating the rate of inhibition for each isolate of dermatophytes (Trichophyton rubrum, Trichophyton mentographytes, Microsporum canis, Trichophyton verrucosum, Trichophyton quinckeanum, Epidermophyton, Trichophyton simii, Trichophyton interdigitale, and Fusarium).

    Results

     The seed extract significantly inhibited dermatophyte growth at 300 mg/mL concentration, with percentage inhibition growth ranging from 100% to 96.56%, compared to concentrations at 150 and 75 mg/mL, with percentage inhibition growth ranging from 97.27% to 86.66% and from 93.66% to 79.84%, respectively. The results of GC-MS analysis indicated that the ethanol seeds extract of loquat has a lot of active chemical compounds, including twenty-five phytoconstituent compounds that are distinguished in the extract of seeds with E. japonica L. In addition, the high area percentages revealed in each extract were Propylene glycol monooleate 5.03%, D-Mannitol or DL-Glucitol 5.67%, Beta-sitosterol 5.70%, n-hexadecanoic acid 14.53% and 9,12-Octadecadienoic acid (Z, Z)- 22.85%.

    Conclusion

     Based on our results, the ethanolic extract of the loquat plant was effective in inhibiting the growth of most dermatophytes to a significant extent, but the Fusarium genus was less sensitive. This is useful in choosing plant extracts in treating dermatophytes, which confirms their importance and their containment of beneficial active compounds.

    Keywords: Antifungal, Dermatophytes, Eriobotrya japonica, Ethanol Extract, Seeds
  • Roham Sarmadian, Hadi Shafiee, Mohamadreza Bayatiani, Mohammadbagher Rokni, Reza Ghasemikhah* Pages 687-693
    Background and Aim

     Hydatid cyst is caused by the larval stage of Echinococcus granulosus. This zoonotic disease causes fatalities and economic losses worldwide. Surgical and chemical treatments may be harmful or ineffective. This study evaluated ultrasonic waves and albendazole sulfoxide's synergistic effect on hydatid cyst protoscolices.

    Materials and Methods

     Echinococcus protoscolices from the livers of naturally infected sheep were separated into four groups. One group was exposed to 12.5 and 25 µg/mL albendazole sulfoxide for 24 hours. Another group was exposed to ultrasonic waves for 5, 9, 12, and 18 seconds at the intensities of 5, 15, and 25 w/cm2, respectively. Another group was affected by ultrasound after 24 hours of Albendazole sulfoxide exposure. A control group was considered in each case. Mortality was assessed for each group and subgroup by observing protoscolices under a light microscope after adding 0.1% eosin. The data were analyzed in SPSS 23.

    Results and Conclusion

     Ultrasound had a greater effect on the protoscolices’ mortality than albendazole sulfoxide and the lethality was associated with intensity (F = 64.467, P=0.001) and exposure duration (F=179.932, P=0.001). Ultrasound and albendazole sulfoxide together were more effective than either alone (P=0.037), resulting in 100% death in all subgroups impacted by the combination.
    Ultrasound alone can quickly destroy hydatid cyst protoscolices. Also, the synergistic effects of ultrasonic waves and albendazole sulfoxide make it possible to accomplish total protoscolices death with lower dosages of albendazole sulfoxide and shorter duration and lower intensity of ultrasonic irradiation.

    Keywords: Albendazole Sulfoxide, Echinococcus Granulosus, Focused Ultrasound, Hydatid Cyst, Protoscolex, Ultrasonic Waves