فهرست مطالب

نشریه مطالعات مدیریت، اقتصاد و کارآفرینی
سال سوم شماره 2 (تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/06/01
  • تعداد عناوین: 6
|
  • علیرضا داداشی جوکندان*، میرزاحسن حسینی، رحمان غفاری، محمد دوستار، فتانه پوروردی وانگاه صفحات 1-25

    تحقیق حاضر دارای رویکردی آمیخته و ترکیبی (کیفی- کمی) بوده است. در بخش کیفی از روش نظریه پردازی داده بنیاد و در بخش کمی از روش معادلات ساختاری تفسیری به عنوان روش تحقیق استفاده شده است. ابزار این تحقیق مصاحبه های نیمه ساختاریافته و پرسشنامه می باشد. در بخش کیفی مشارکت کنندگان این تحقیق 18 تن از خبرگان دانشگاهی، صاحبنظران حوزه صادرات، مدیران و کارشناسان شرکت های مورد مطالعه هستند که به روش گلوله برفی نمونه گیری شدند. در بخش کمی نیز از طریق تشکیل ماتریس خودتعاملی ساختاری برای اولویت بندی عوامل از نظرهای 11 نفر از خبرگان صنعت و دانشگاه استفاده شده است. محدوده زمانی تحقیق سال 1394 الی 1398 می باشد.  در بخش کیفی با تجزیه و تحلیل داده های مصاحبه، توسعه صادرات مقاومتی به عنوان مقوله محوری؛ شرایط علی شامل آینده نگری اقتصادی، حمایت های صادراتی و لزوم تحقق سیاست های کلان اقتصاد مقاومتی؛ شرایط مداخله گر شامل دیپلماسی کسب و کار، شرایط تحریم اقتصادی و نقش آفرینی دولت؛ عوامل زمینه ای شامل تولید فناورانه و روزآمد، جو سازمانی رقابت پذیر، لجستیک زنجیره تامین کارآمد و مشارکت پویای کارکنان؛ راهبردها شامل تدوین سند راهبردی بازاریابی صادرات محور، توانمندسازی سرمایه های انسانی دانشگر، معماری مذاکرات تجاری و هوشمندسازی کسب و کار؛ پیامدها شامل بهبود توان رقابتی، تاب آوری اقتصادی، رشد اقتصادی و رونق تولید و اشتغال می باشند. در بخش کمی نیز عوامل در شش سطح ترسیم شدند. یافته های حاصل از فرایند پژوهش نشان می دهد که عامل شرایط تحریم اقتصادی و نقش آفرینی دولت به عنوان مهم ترین و تاثیرگذارترین عامل و عوامل رشد اقتصادی، رونق تولید و اشتغال و تاب آوری اقتصادی به عنوان وابسته ترین عوامل توسعه صادرات محصولات لبنی شناخته شده اند.

    کلیدواژگان: صادرات، توسعه صادرات، اقتصاد مقاومتی
  • مونا یعقوبی زنجانی* صفحات 26-53
    مفهوم تفکر استراتژیک و اهمیت آن در ادبیات موجود مورد بحث قرار گرفته است. می توان آن را به عنوان نگرش فرآیند تفکر سازمانی تعریف کرد که اقدامات هوشمند را هدایت می کند. هدف این تحقیق شناسایی عوامل موثر بر تفکر استراتژیک بازاریابی است. بدین منظور تحقیق حاضر، از نظر ماهیت، اکتشافی است. جامعه آماری این تحقیق را گروهی از خبرگان فعال در زمینه ی مدیریتی تشکیل می دهد در این تحقیق با استفاده از پرسشنامه زوجی روش ساختاری- تفسیری به سطح بندی این عوامل پرداخته شده است. متغیرهای شناسایی شده شامل قابلیت بازاریابی استراتژیک، بسیج منابع فناوری پویا، عدم اطمینان بازار، عدم اطمینان فنی، عملکرد بازار محصول جدید، مزیت هزینه، تمایز محصول، تفکر چابک، بینش استراتژیک، فرصت طلبی هوشمند، پیش قدم بودن، دانش، آگاهی سازمانی، تفکر انتقادی بوده است. نتایج نشان داد تفکر انتقادی تاثیر گذارترین متغیر و قابلیت بازاریابی استراتژیک و عدم اطمینان بازار تاثیر پذیرترین متغیر در فرآیند تفکر استراتژیک بازاریابی هستند.
    کلیدواژگان: بازاریابی، بازاریابی استراتژیک، تفکر استراتژیک
  • سروه خضری، محمدتقی طغرایی* صفحات 54-66
    انجمن های زادگاهی نهادهایی مردمی و خود جوش هستند که مهاجرانی که از روستا به شهر مهاجرت می کنند به واسطه سرمایه اجتماعی بالا در آنها به تشکیل یک اجتماع محلی در قالب انجمن زادگاهی اقدام می کنند. که در ایران نمونه موفق آن انجمن زادگاهی دریانی های تهران است، که در زمینه ایجاد اشتغال و کارآفرینی در تهران به عنوان مقصد و در دریان به عنوان مبدا بسیار موفق عمل کرده اند. بنابراین هدف از تحقیق حاضر شناسایی عوامل موثر در توسعه کارآفرینی انجمن زادگاهی دریانی ها است. روش پژوهش حاضر روش تحقیق کیفی از نوع قوم نگاری با نمونه گیری هدفمند است که از طریق ابزارهای مشاهده و مصاحبه عمیق صورت گرفته است. یافته های تحقیق حاکی از آن است که 6 مقوله در توسعه کارآفرینی این انجمن ها موثر بوده است که این مقولات شامل عوامل شخصیتی- روانشناختی، گرایش های کارآفرینانه، عوامل زمینه ای- جمعیت شناختی، سرمایه اجتماعی، سرمایه نمادین و کارآفرینی اجتماعی است. هر کدام از مقولات با استناد به متن مصاحبه های صورت گرفته در قسمت یافته ها تشریح شده اند.
    کلیدواژگان: توسعه کارآفرینی، کارآفرینی اجتماعی، انجمن های زادگاهی، سرمایه
  • نیما حسن زاده، حامد خیرالهی میدانی*، امیر رحیمی صفحات 67-79
    کارآفرینی نقش بسیار کلیدی در توسعه اقتصادی و پایدار همه جوامع دارد. به نظر می رسد مساله بیکاری در جامعه به اندازه ای کلان شده است که تنها با ایجاد بازاری جدید در اقتصاد می توان برای این حجم از بیکاران ایجاد شغل کرد، بازاری که علاوه بر ایجاد اشتغال در سطحی گسترده، بتواند افزایش رشد اقتصادی و توسعه کشور را هم تضمین کند. بنابراین حمایت از طرح های اشتغال زایی و کارآفرینی بهترین مسیر ایجاد فرصت های شغلی در کشور است. هدف از این تحقیق بررسی دقیق فرآیند گذشته و موجود، فرصت ها و تهدیدات محیط بیرونی در تحلیل روند محیط شناسی کارآفرینی ورزشی شهر اردبیل براساس مدل PESTLE که بر اساس این مدل تحلیلی، استراتژی های مناسب، طراحی و تدوین شد تا به بهبود کارآفرینی کمک نماید. با بررسی و رصد متغیرهای پیش گفته می توان به ارزیابی مسایل و روندها و درک کامل محیط رسید و مدل ها و الگوهای در حال ظهور را شناسایی و پیشران ها و ظرفیت های بالقوه ی آینده را استنباط کرد و با ترسیم چشم انداز و ویژگی های محیط های آینده، برای فرصت ها و تهدیدها آماده بود و به برنامه ریزی راهبردی دست  زد. بنابراین اهداف و معیارهای این منظر باید در جهت پرکردن این شکاف ها و فاصله ها تعیین گردند و در ادامه معیارهای مناسبی برای کنترل پیشرفت آنها نیز تعیین شود.
    کلیدواژگان: کارآفرینی، ورزش، استراتژیک، بازار یابی، توسعه
  • مجید حیدری* صفحات 80-91

    امروزه بسیاری از سازمان ها از سیستم های CRM بهره می برند. هنگامی که یک شرکت از CRM استفاده می کند، قابلیت های سازمانی مختلفی را توسعه می دهد که یکی از آن ها، نوآوری است. از این رو، هدف این مقاله بررسی تاثیر  انواع  CRM یعنی CRM استراتژیک، CRM عملیاتی و CRM تحلیلی بر قابلیت نوآوری می باشد. این پژوهش از نظر روش و استراتژی، یک پژوهش توصیفی - پیمایشی است. پرسشنامه بین 180 نفر نمونه از جامعه آماری شامل کلیه کارکنان بخش فروش کارخانجات و شرکت های تولیدی و خدماتی مستقر در شهرک صنعتی بزرگ شیراز که به روش تصادفی ساده انتخاب شده بودند، توزیع گردید. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه های استاندارد بوده که روایی و پایایی آن ها مورد سنجش قرار گرفت و تایید گردید. داده های گردآوری شده از طریق نرم افزارهای SPSS24 و SMART PLS3 تجزیه وتحلیل گردید. نتایج پژوهش، نشان دهنده تاثیر مثبت و معنادار CRM استراتژیک، CRM عملیاتی و CRM تحلیلی بر قابلیت نوآوری بوده است.

    کلیدواژگان: CRM، CRM استراتژیک، CRM عملیاتی، CRM تحلیلی، قابلیت نوآوری
  • میلاد شاهواروقی فراهانی*، امیرحسین اصفهانی، محمدرضا نژاد فلاتوری مقدم، علی رمضانی صفحات 92-132

    یکی از مهم ترین مفاهیم در هر اقتصادی استارت اپها هستند زیرا آنها ویژگی ها و شاخصه هایی مانند نوآوری، ایجاد اشتغال، افزایش بهره وری اقتصادی و... دارند که آنها را از سایر شرکتها متمایز میکنند. بنابراین، شناخت بهتر آنها و آشنایی با جریانات درآمدی و ارزش گذاری آنها حائز اهمیت است. در این مقاله، تلاش کردهایم تا نقش مهم استارت اپها در اقتصاد، ویژگی ها، اهداف اصلی و... آنان را مطالعه کنیم. هدف اصلی این مقاله، پیش بینی بازدهی استارتاپ با استفاده از روش های مبتنی بر هوش مصنوعی مانند الگوریتم ژنتیک (GA) و شبکه عصبی مصنوعی (ANN) است.  برخی شاخص های جهانی مانند شاخص S&P500، شاخص DJIA و نماگرهای اقتصادی از جمله بازده 10ساله اوراق بهادار خزانه، شاخص مجموع بازار Wilshire5000 به همراه برخی نماگرهای ویژه دیگر در استارتاپها مانند تیم، ایده، زمانبندی و... به عنوان متغیرهای ورودی مورد استفاده قرارگرفته اند. از الگوریتم ژنتیک به عنوان انتخاب ویژگی و انتخاب مهمترین متغیرها استفاده گردیده است. از شبکه عصبی مصنوعی به عنوان مدلی جهت بهینه سازی و پیشبینی بازدهی استارتاپ استفاده گردیده است. از مدل های اقتصادسنجی مانند تحلیل رگرسیون نیز استفاده کردهایم. مدلهای ارزش در معرض ریسک (VaR) و ارزش در معرض ریسک شرطی (C-VaR) را برای پورتفوی مورد نظر شامل سه استارتاپ (شرکت عام) دراپ باکس (DBX)، اسکوت 24 (G24.DE) و تی آی ای (TIE.AS) تخمین زده ایم و پورتفوی بهینه را تشکیل داده ایم. نتایج نشان میدهد که روش های مبتنی بر هوش مصنوعی در پیشبینی بازدهی استارتاپ قدرتمندتر هستند. از سویی دیگر، مدلهای VaR و C-VaR رهیافتهایی مفید در کمینه سازی ریسک و بیشینه سازی بازدهی هستند. در این مقاله دریافتیم که مدلهای مبتنی بر هوش مصنوعی دارای قدرت پیش بینی بالا و قابلیت هایی مانند افزایش سرعت محاسبات، بهبود نتایج براساس یادگیری، عدم وجود مفروضات محدودکننده، سهولت بکارگیری و... هستند. اما، مدلهای اقتصادی دارای برخی ویژگ یها و مفروضات محدودکننده مانند فرض نرمال بودن، خطی بودن، مانایی و... هستند.

    کلیدواژگان: شبکه عصبی مصنوعی (ANN)، الگوریتم ژنتیک (GA)، مدلهای اقتصادسنجی، ارزشگذاری استارتاپ، ارزش در معرض ریسک (VaR) و ارزش در معرض ریسک شرطی (C-VaR)
|
  • Alireza Dadashi Jokandan *, Mirza Hassan Hosseini, Rahman Ghaffari, Mohammad Doostar, Fattaneh Pourverdi Vangah Pages 1-25

    The present research has a mixed (qualitative-quantitative) approach. The grounded theory in the qualitative part and the ISM method in the quantitative part have been used as research method. The research tools are semi-structured interviews and questionnaires. 18 academic experts, export experts, managers and experts of the studied companies who were sampled by snowball method are used for qualitative participants’ part. 11 industry and university experts’ opinions have been used to prioritize the factors in the quantitative part, through the formation of a structural interactive matrix. The research period is from 2015 to 2020. The qualitative parts are analyzing the interview data, the  resistive export development as a central category; Causal conditions include economic foresight, export supports and realization of resistance economy macro policies; intervening conditions include business diplomacy, economic sanctions and government role-playing; underlying factors include technological and up-to-date production, competitive organizational atmosphere, efficient supply chain logistics and dynamic employee participation; strategies include a strategic export-oriented marketing document developing, empowerment of scholarly human capitals, architecture of business negotiations and business intelligence; results include competitiveness improvement, economic resilience, economic growth and prosperity of production and employment. Factors were drawn on six levels in the quantitative part. Findings show that the factor of economic sanctions conditions and the government role-playing as the most important and influential factors and factors of economic growth, prosperity of production and employment and economic resilience are recorgnized as the most dependent factors in the development of dairy exports.

    Keywords: Export, export development, Resistive economy
  • Mona Yaghoobi Zanjani * Pages 26-53
    The concept of strategic thinking and its importance have been discussed in the existing literature. It can be defined as the attitude of the organizational thought process that guides intelligent actions. The purpose of this research is to identify factors affecting strategic marketing thinking. For this purpose, the current research is exploratory in nature. The statistical population of this research consists of a group of active experts in the field of management. In this research, the stratification of these factors has been done using a paired questionnaire of the structural-interpretive method. The identified variables include strategic marketing capability, dynamic technology resource mobilization, market uncertainty, technical uncertainty, new product market performance, cost advantage, product differentiation, agile thinking, strategic insight, intelligent opportunism, proactiveness, knowledge, organizational awareness. , has been critical thinking. The results showed that critical thinking is the most effective variable and strategic marketing capability and market uncertainty are the most effective variables in the process of strategic marketing thinking.
    Keywords: Marketing, Strategic Marketing, Strategic Thinking
  • Serveh Khezri, Mohammadtaghi Toghraee * Pages 54-66
    Hometown associations refer to spontaneous public organizations that immigrants who migrate from villages to cities- due to the high social capital- establish a local community in format of hometown association. One successful example of the hometown association in Iran is the “Daryani-s” in Tehran which have been very successful in providing employment and entrepreneurship in Tehran as the destination and in “Daryan” as the origin. Therefore, the purpose of the present study is to identify the factors affecting the development of entrepreneurship of Daryani-s’ hometown association. This research method is a qualitative research method of ethnographic type with purposeful sampling, which was done through the tools of observation and in-depth interview. The findings of the research indicate that 6 categories have been effective in the development of entrepreneurship in these associations, which include personality-psychological factors, entrepreneurial tendencies, contextual-demographic factors, social capital, symbolic capital and social entrepreneurship. Each of the categories are explained in the findings section with reference to the text of the interviews.
    Keywords: Development of Entrepreneurship, Social entrepreneurship, Hometown Association, capital
  • Nima Hassanzadeh, Hamed Khairolahi Maidani *, Amir Rahimi Pages 67-79
    Entrepreneurship plays a very key role in the economic and sustainable development of all societies. It seems that the problem of unemployment in society has become so large that only by creating a new market in the economy can create jobs for this volume of unemployed, a market that in addition to creating employment on a large scale, can increase economic growth and development of the country. Therefore, supporting job creation and entrepreneurship projects is the best way to create job opportunities in the country. PESTLE, based on this analytical model, designed and developed appropriate strategies to help improve entrepreneurship. By examining and observing the aforementioned variables, it is possible to evaluate issues and trends and fully understand the environment, identify emerging models and patterns, and infer future potential drivers and capacities, and prepare for opportunities and threats by drawing the vision and characteristics of future environments. Therefore, the goals and criteria of this perspective should be determined in order to fill these gaps and gaps, and then appropriate criteria should be determined to control their progress.
    Keywords: Entrepreneurship, sports, strategy, Marketing, Development
  • Majid Heydari * Pages 80-91

    Many organizations today use CRM systems. When a company uses CRM, it develops various organizational capabilities, one of which is innovation. Therefore, the purpose of this article is to investigate the impact of CRM types, ie strategic CRM, operational CRM and analytical CRM on innovation capability. This research is a descriptive-survey research in terms of method and strategy. The questionnaire was distributed among 180 sample members of the statistical population, including all employees of the sales department of factories and production and service companies located in the large industrial town of Shiraz, who were selected by simple random sampling. Data collection tool was a standard questionnaire whose validity and reliability were assessed and confirmed. The collected data were analyzed by SPSS24 and SMART PLS3 software. The results showed a positive and significant effect of strategic CRM, operational CRM and analytical CRM on innovation capability.

    Keywords: CRM, Strategic CRM, Operational CRM, Analytical CRM, Innovation Capability
  • Milad Shahvaroughi Farahani *, Amirhossein Esfahani, Mohammadreza Nejad Falatouri Moghaddam, Ali Ramezani Pages 92-132

    One of the main concepts in every economy are startups because they have some characteristics and qualifications such as innovation, job creation, boosting economic productivity and etc. that differentiate them from other companies. So, it is important to better identify them and make familiar with their revenue generations and valuations. In this paper, we have tried to study the main role of startups in economy, their characteristics, main goals and etc. The main goal of article is prediction of startup's return using artificial intelligence methods such as genetic algorithm (GA) and artificial neural network (ANN). There are multiple startup valuation models such as Berkus model, DCF model, venture capital method and etc. Since, there is not any information about startups such as sale, market size, profit and etc. and most of the models works with database, so, we have tried to analyze startups that are in stock markets and passed IPO stage. Some global indices such as S&P500, DJAI, and economic indicators such as 10 years Treasury yield, Wilshire 5000 Total Market Full Cap Index along with some other special indicators in startups like team, idea, timing and etc. are used as input variables. GA is used as feature selection and finding the most important variables. ANN is used as an optimization model and prediction of startup's returns. We used econometric models such as regression analysis. We have estimated Value at risk (VaR) and Conditional Value at risk (C-VAR) for considered portfolios including three startups (public company) such as Dropbox, Inc. (DBX), Scout24 SE (G24.DE) and TIE.AS and optimal portfolio formation. The results show that AI based methods are more powerful in prediction of startup's return. On the other hand, VaR and C-VaR models are very beneficial approach in minimizing risk and maximizing return. We found that artificial intelligence based models having high predictability and qualifications such as speed up calculations, improve by training, no assumption, ease of use and etc. But econometric models have some qualifications and assumptions such as normality, linearity, stationarity and etc. which are the limitation.

    Keywords: Artificial Neural Network (ANN), Genetic algorithm (GA), Econometric Models, Startup valuation, Value at Risk, Conditional Value at Risk (VaR &, C-VaR)